Filosofia cristiana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:33, 15 set 2016 amb l'última edició de CarlesMartin (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Part of "School of Athens" by Raphael (Raffaelo Sanzio, 1483-1520)
Antiga
Medieval
Renaixentista (humanisme)
Moderna (il·lustració)
Filosofia contemporània
Filosofia postmoderna
Per cultura:

La filosofia cristiana és un desenvolupament de la filosofia que està caracteritzat per l'arribada de la tradició cristiana dins de l'àrea d'influència de la filosofia grega, el que representarà una nova etapa del pensament, un nou capítol en la història de la filosofia, una nova forma perfectament diferenciada d'interpretar el món.[1]

Orígens

Saül de Tars (l'Apòstol Pau) va ser un jueu amb ciutadania romana que va escriure un gran nombre d'epístoles o cartes, dirigides a les primeres esglésies on ensenyava doctrina i teologia. Un gran nombre dels seus discursos i debats amb els filòsofs grecs estan recollits a l'Evangeli (Llibre dels Fets), i les seves epístoles han esdevingut una font significativa per als filòsofs cristians posteriors.

Filosofia hel·lenística i primera filosofia cristiana

Hel·lenisme és la designació tradicional per la cultura grecollatina en els temps de Jesús i d'uns quants anys posteriors. Les filosofies clàssiques dels grecs ja havien expirat excepte per petits grups de continuadors de les tradicions de Pitàgores, de Plató i Aristòtil. Els nous filòsofs de l'hel·lenisme van ser els cínics, escèptics i cada vegada més els estoics.

Referències

  1. «Introducción al cristianismo» (en castellà).

Vegeu també

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Filosofia cristiana