Identitat sexual

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La identitat sexual és el sentiment d'una persona de pertinença a un determinat sexe, independentment del gènere, masculí o femení que tingui assignat. Habitualment la identitat sexual concorda amb el gènere de l'individu, però pot no ser així en la transsexualitat, en la intersexualitat o en els processos de qüestionament.

Segons la teoria de la fluïdesa sexual, la identitat sexual, com en general la personalitat i la manera de percebre la pròpia identitat personal, no és necessàriament fixa sinó que pot anar canviant. A partir d'una identitat sexual concreta es pot desenvolupar una etiqueta o rol sexual (social), que depèn de la societat on es viu, de l'època a la història i del lloc, i que, com tot altre tret social, pot anar canviant al llarg de la vida.

Hi ha qui creu que la identitat sexual només és una qüestió educativa, ja que hi ha una gran necessitat social de tenir-ne una de pròpia.[cal citació]

Formació de la identitat sexual[modifica | modifica el codi]

Richard C. Friedman, a Male Homosexuality publicat el 1990,[1] escrivint des d'una perspectiva psicoanalítica, sosté que el desig sexual comença més tard del que els escrits de Sigmund Freud indiquen, no en la infància, no obstant entre les edats dels 5 i 10 i no se centra en una figura paterna, sinó en iguals. Com a conseqüència d'això, raona, els homes homosexuals no són anormals, mai havent estat atrets sexualment per les seves mares, de totes maneres.[2]

Referències[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Identitat sexual Modifica l'enllaç a Wikidata
  1. Friedman, Richard C. Male Homosexuality. New Haven: Yale University Press, 1990, p. 312. ISBN 0300047452 [Consulta: 16 abril del 2009]. 
  2. Goode, Erica «On Gay Issue, Psychoanalysis Treats Itself». - The New York Times, 12 desembre del 1998 [Consulta: 16 abril del 2009].