Korea Aerospace Research Institute

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióKorea Aerospace Research Institute
(ko) 재단법인 한국항공우주연구원 Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtKARI i 항우연 Modifica el valor a Wikidata
Tipusinstitut de recerca
agència espacial Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1989
10 octubre 1989
Activitat
Membre deInter-Agency Space Debris Coordination Committee
KESLI Consortium (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webkari.re.kr… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: karipr Instagram: karistory_kari Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Institut de Recerca Aeroespacial de Corea (en anglès: Korea Aerospace Research Institute) (KARI) és l'agència espacial i aeronàutica de Corea del Sud. Es va fundar en 1981, encara que fins a 1992 es va centrar en tecnologia aeroespacial. Els seus principals laboratoris es troben a Daejeon, en la Ciutat Científica de Daedeok. Entre els seus actuals projectes es troba la llançadora KSLV. D'anteriors projectes, destaca el satèl·lit Arirang-1, llançat en 1999.

Història[modifica]

En 1990 va començar el desenvolupament de coets propis, produint el KSR-1 i el KSR-2, d'una i dues etapes. En 1997 va començar el desenvolupament d'un motor de coet LOX/querosè. En 2002 va llançar un coet KSR-3 de prova. El pressupost de 2003 fou de 150 milions de dòlars.

Actualitat[modifica]

Està desenvolupant la Llançadora Espacial de Corea, amb una primera etapa basada en el coet Angara. Amb ajuda de Rússia, està desenvolupant el seu primer port espacial en Goheung, denominat Centre Espacial de Corea. En un acord amb Rússia, manarà un astronauta a l'Estació Espacial Internacional en 2008. Actualment, dos astronautes sud-coreans estan entrenant a Rússia. També està desenvolupant un satèl·lit geoestacionari multifuncional anomenat COMS 1.