Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Main Page)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
654.004 articles
1.023 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

IgG molecular surface.jpg
Article del dia
La immunologia és l'estudi de les bases biològiques i bioquímiques dels mecanismes de defensa del cos contra patògens, com ara bacteris, virus i fongs, o altres substàncies alienes, com ara toxines i verins. És una subdisciplina de les ciències de la salut. La immunologia també estudia els desajustaments i les disfuncions d'aquests mecanismes de defensa. L'objecte d'estudi de la immunologia és el sistema immunitari, un sistema de processos cel·lulars i moleculars que s'encarreguen de reconèixer i eliminar els patògens i les substàncies alienes. En conjunt, aquests processos formen la resposta immunitària. A causa del paper central que juga el sistema immunitari humà en una gran varietat de malalties, la immunologia té una gran importància en medicina a l'hora de comprendre, prevenir, diagnosticar i tractar les malalties. - Vegeu informació sobre la imatge

Immunologia

IgG molecular surface.jpg

La immunologia és l'estudi de les bases biològiques i bioquímiques dels mecanismes de defensa del cos contra patògens, com ara bacteris, virus i fongs, o altres substàncies alienes, com ara toxines i verins. És una subdisciplina de les ciències de la salut. La immunologia també estudia els desajustaments i les disfuncions d'aquests mecanismes de defensa. L'objecte d'estudi de la immunologia és el sistema immunitari, un sistema de processos cel·lulars i moleculars que s'encarreguen de reconèixer i eliminar els patògens i les substàncies alienes. En conjunt, aquests processos formen la resposta immunitària. A causa del paper central que juga el sistema immunitari humà en una gran varietat de malalties, la immunologia té una gran importància en medicina a l'hora de comprendre, prevenir, diagnosticar i tractar les malalties.KTM Quad 990 neutral.jpg
Imatge del dia
Un quad E-ATV Eicker personalitzat - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

KTM Quad 990 neutral.jpg

Un quad E-ATV Eicker personalitzat

Wikipe-tan flat.svg
Projecte destacat
Editem amb text i audio gràcies al projecte de Doblatge en valencià, on s'han alliberat diversos documents orals sobre la ficció audiovisual en valencià.

Projecte destacat: Doblatge en valencià

Wikipe-tan flat.svg

Editem amb text i audio gràcies al projecte de Doblatge en valencià, on s'han alliberat diversos documents orals sobre la ficció audiovisual en valencià.


8 d'agost

La República de Maurici declara l'estat de emèrgencia medioambiental pel vessament de petroli del petrolier MV Wakashio.


7 d'agost

Accident d'avió d'Air India Express amb quasi 200 passatgers a bord a Kozhikode, Índia. Almenys 20 persones han mort.


7 d'agost

La justícia belga rebutja l'euroordre emesa per Pablo Llarena contra l'exconseller Lluís Puig per la causa del procès.


6 d'agost

La fiscal de Nova York demana dissoldre l'Associació Nacional del Rifle per desviacions de desenes de milions de dòlars.

Port of Beirut explosion aftermath 4 August 2020.jpg

Després de les explosions del Port de Beirut del 4 d'agost de 2020.    Arbcom ru editing.svg

Tendències


Avui fa 40 anys
Avui fa 75 anys
Nagasaki (Japó): un bombarder B-29 (batejat Bock's Car) de l'exèrcit dels Estats Units llença la segona bomba atòmica (Fat Man) sobre la ciutat de Nagasaki provocant 40.000 morts i 60.000 ferits.
Avui fa 90 anys
Neixen Carme Balcells i Segalà, agent literària catalana (m. 2015), i Anna Ricci, mezzosoprano catalana que es dedicà al cant, la recuperació de la lírica antiga i l'ensenyament (m. 2001).
Avui fa 185 anys
Ripoll: Saqueig i destrucció del monestir i de tot el patrimoni històric, polític i cultural que contenia, incloent-hi les tombes dels primers comtes catalans.

Nagasakibomb.jpg

El núvol atòmic de Nagasaki