Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Main Page)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
615.460 articles
1.569 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Catedral de Barcelona - Interior2.JPG
Article del dia
La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona, seu de l'arquebisbat de Barcelona. La catedral es va construir durant els segles XIII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica, i encara abans una de paleocristiana. La façana d'estil neogòtic, no obstant això, és molt més moderna (segle XIX). La catedral està dedicada a la Santa Creu i a Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, una jove verge que, d'acord amb la tradició catòlica, va sofrir el martiri durant l'època romana. La dedicació del temple a la Santa Creu és una de les rares i més antigues del món cristià i probablement es remunta a mitjan segle VII. La dedicació a Santa Eulàlia es coneix des del 877, quan el bisbe Frodoí va localitzar les restes de la santa i les va traslladar solemnement a la catedral. - Vegeu informació sobre la imatge

Catedral de Barcelona

Catedral de Barcelona - Interior2.JPG

La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona, seu de l'arquebisbat de Barcelona. La catedral es va construir durant els segles XIII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica, i encara abans una de paleocristiana. La façana d'estil neogòtic, no obstant això, és molt més moderna (segle XIX).

La catedral està dedicada a la Santa Creu i a Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, una jove verge que, d'acord amb la tradició catòlica, va sofrir el martiri durant l'època romana. La dedicació del temple a la Santa Creu és una de les rares i més antigues del món cristià i probablement es remunta a mitjan segle VII. La dedicació a Santa Eulàlia es coneix des del 877, quan el bisbe Frodoí va localitzar les restes de la santa i les va traslladar solemnement a la catedral.Fisht Olympic Stadium.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Fisht Olympic Stadium.jpg

Estadi Olímpic de Sotxi, una de les seus de la Copa del Món de Futbol de 2018.

Cartell viquiprojecte Memòria Democràtica de l'Àfrica.jpg
Projecte destacat
El genocidi de Ruanda s'inicià enguany fa 25 anys. Donem visibilitat a aquest i d'altres conflictes tot millorant articles sobre la colonització i la memòria històrica del continent africà. Concursa-hi!

Projecte destacat: Memòria Democràtica de l'Àfrica

Cartell viquiprojecte Memòria Democràtica de l'Àfrica.jpg

El genocidi de Ruanda s'inicià enguany fa 25 anys. Donem visibilitat a aquest i d'altres conflictes tot millorant articles sobre la colonització i la memòria històrica del continent africà. Concursa-hi!


13 de juny

Les Corts Valencianes investeixen el candidat socialista Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana per segon mandat consecutiu.


8 de juny

Joan Planellas i Barnosell és ordenat arquebisbe de Tarragona a la Catedral de Tarragona.

7 de juny

Theresa May dimiteix com a líder dels conservadors britànics, però es manté temporalment com a primera ministra.


29 de maig

La fundació Wikimedia denuncia publicament l'empresa The North Face per manipular il·legítimament continguts de Wikipedia.

Palau de la Generalitat del País Valencià 2.jpg

Entrada principal a la Presidència de la Generalitat Valenciana.    Arbcom ru editing.svg


Tendències
Avui fa 4 anys
Mor Romà Vallès, pintor i pedagog català (n. 1923)
Avui fa 50 anys
Segona volta de les eleccions presidencials franceses, que guanya Georges Pompidou.
Avui fa 55 anys
Neixen Michael Laudrup, futbolista danès, i Courteney Cox, actriu i model nord-americana, coneguda pel seu paper com a Monica Geller en la popular sèrie televisiva (comèdia de situació), Friends.
Avui fa 70 anys
Neix María Teresa Fernández de la Vega, política espanyola, vicepresidenta del govern durant la presidència del socialista Rodríguez Zapatero.