Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Main Page)

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
739.719 articles
1.675 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
Dorudon ('dent de llança') és un gènere de cetacis extints que compartí els mars de l'Eocè amb altres basilosàurids com els basilosaures o Zygorhiza. Era un descendent proper dels primers artiodàctils de vida amfíbia, com Ambulocetus, però a diferència d'ells, el seu estil de vida era totalment aquàtic. Aparegué a l'Eocè superior, fa aproximadament 40 milions d'anys. Se n'han trobat fòssils a llocs molt distants geogràficament, com Egipte, Tunísia i Carolina del Sud (Estats Units), i habitava les aigües somes i càlides dels oceans de l'Eocè. S'extingí fa aproximadament 36 milions d'anys, poc abans de l'inici de l'Oligocè, a causa d'un gran episodi de canvi climàtic conegut com a Grande Coupure. L'espècie D. atrox és l'arqueocet més ben conegut. - Vegeu informació sobre la imatge

Dorudon

Dorudon ('dent de llança') és un gènere de cetacis extints que compartí els mars de l'Eocè amb altres basilosàurids com els basilosaures o Zygorhiza. Era un descendent proper dels primers artiodàctils de vida amfíbia, com Ambulocetus, però a diferència d'ells, el seu estil de vida era totalment aquàtic. Aparegué a l'Eocè superior, fa aproximadament 40 milions d'anys. Se n'han trobat fòssils a llocs molt distants geogràficament, com Egipte, Tunísia i Carolina del Sud (Estats Units), i habitava les aigües somes i càlides dels oceans de l'Eocè. S'extingí fa aproximadament 36 milions d'anys, poc abans de l'inici de l'Oligocè, a causa d'un gran episodi de canvi climàtic conegut com a Grande Coupure. L'espècie D. atrox és l'arqueocet més ben conegut.Imatge del dia

Imatge del dia

Ribera de l'estany de Thau a Seta

Projecte destacat
Com és tradició des de fa anys, el novembre és el mes en què des de la Viquipèdia en català i en moltes altres llengües cream, milloram i corregim biaixos en articles sobre el continent asiàtic. Animau-vos-hi!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Mes de l'Àsia a la Viquipèdia

Com és tradició des de fa anys, el novembre és el mes en què des de la Viquipèdia en català i en moltes altres llengües cream, milloram i corregim biaixos en articles sobre el continent asiàtic. Animau-vos-hi!
(Informació de la imatge)


28 de novembre

Els 41 operaris atrapats en un túnel esfondrat a Uttarakhand (Índia) són rescatats indemnes després de passar 16 dies sota terra.


28 de novembre

Finlàndia anuncia que adés tancarà l'últim pas de la frontera amb Rússia per l'alt nombre de sol·licitants d'asil.


26 de novembre

A Freetown, capital de Sierra Leone, un cop d'estat fallit provoca 21 morts.


23 de novembre

Elvira Cambrils rep el Premi Enric Valor de novel·la en valencià per l'obra Argila i calç.
Tendències


Avui fa 30 anys
Mor Frank Zappa, músic, cineasta i compositor americà (n. 1940).
Avui fa 50 anys
Neix Tyra Banks, model americana.
Avui fa 60 anys
Neix Serguei Bubka, atleta ucraïnès.
Avui fa 125 anys
Neix Xavier Zubiri, filòsof basc (m. 1983).
Avui fa 170 anys
Neix Errico Malatesta, teòric i activista anarquista italià (m. 1932).