Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Main Page)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 462.415 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Parlament Europeu

El Parlament Europeu és la institució parlamentària de la Unió Europea (UE), elegida per sufragi directe. Exerceix la funció legislativa de la UE juntament amb el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea. Els seus propis diputats consideren que es tracta d'una de les assemblees legislatives més poderoses del món. El Parlament es compon actualment de 766 eurodiputats, que representen el segon electorat democràtic més gran del món (després del Parlament de l'Índia), així com l'electorat democràtic transnacional més gran.

El Parlament Europeu opera des de tres ciutats: Brusel·les (Bèlgica), Luxemburg i Estrasburg (França). Les oficines administratives es troben a Luxemburg i les sessions plenàries se celebren a Estrasburg i Brussel·les, ciutat on també es reuneixen les comissions.

Actualitat
Wikibar.png
Curiositats
Wikibar.png
Curiositats

Sabíeu que...

  • ...al llarg de la Història hi ha hagut més de 30 persones que s'han declarat Papa de Roma sense el consentiment de l' Església Catòlica, i han rebut el qualificatiu d' antipapa?
  • ...la paraula maquis, amb què es coneix la resistència guerrillera durant el franquisme, és una paraula d'origen francès que prové, al seu torn, del mot cors macchia que significa bosc atapeït o vegetació espessa, car fa referència a una forma de vegetació típicament mediterrània que es pot trobar a Còrsega?
Efemèrides
Wikibar.png

25 de maig

dieta de Worms

Dies recents: 24 de maig23 de maig22 de maig

Imatge del dia
Wikibar.png

Josep Benet i Morell portrait.jpg
Retrat de Josep Benet (Cervera, 1920 - Sant Cugat, 2008), polític, historiador i editor.

Més imatges seleccionades - Arxiu

Altres projectes
Wikibar.png

Llista completa · Coordinació multilingüe