Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Main Page)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
632.369 articles
1.732 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Uffizi Donatello.jpg
Article del dia
Donato di Niccolò di Betto Bardi o Donatello (Florència, c. 1386 – Florència, 13 de desembre de 1466) va ser un famós artista i escultor italià de principis del Renaixement. Ensems amb Leon Battista Alberti, Filippo Brunelleschi i Masaccio, són considerats els principals creadors de l'estil renaixentista. Donatello va destacar per la seva força innovadora en el camp de l'escultura monumental i en el tractament dels relleus, camp en el qual va aconseguir representar l'obra amb una gran profunditat dintre d'un pla molt simple, tècnica que s'anomenà stiacciato. - Vegeu informació sobre la imatge

Donatello

Uffizi Donatello.jpg

Donato di Niccolò di Betto Bardi o Donatello (Florència, c. 1386 – Florència, 13 de desembre de 1466) va ser un famós artista i escultor italià de principis del Renaixement. Ensems amb Leon Battista Alberti, Filippo Brunelleschi i Masaccio, són considerats els principals creadors de l'estil renaixentista. Donatello va destacar per la seva força innovadora en el camp de l'escultura monumental i en el tractament dels relleus, camp en el qual va aconseguir representar l'obra amb una gran profunditat dintre d'un pla molt simple, tècnica que s'anomenà stiacciato.Le Grand Palais depuis le pont Alexandre III à Paris.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Le Grand Palais depuis le pont Alexandre III à Paris.jpg

El Grand Palais vist des del pont Alexandre III, a París

Cartell Viquiestirada.jpg
Projecte destacat
El concurs per millorar la qualitat dels esborranys més breus, que són prop del 26% del total d'entrades! Cada mes ens centrem en una temàtica; el desembre sobre geografia! Participa-hi!

Projecte destacat: Viquiestirada

Cartell Viquiestirada.jpg

El concurs per millorar la qualitat dels esborranys més breus, que són prop del 26% del total d'entrades! Cada mes ens centrem en una temàtica; el desembre sobre geografia! Participa-hi!


11 de desembre

Es produeix un desastre ecològic al riu Besòs com a conseqüència del vessament de dissolvent al riu durant un incendi a Montornès del Vallès.


9 de desembre

L'aerolínia Ryanair decideix mantenir la seva base a l'aeroport de Girona després d'aplicar una rebaixa de les condicions laborals dels treballadors.

8 de desembre

Una quarantena de persones moren en un incendi declarat en una fàbrica de bosses de mà al barri d'Anaj Mandi, a l'oest de Nova Delhi, Índia.


6 de desembre

La farmacèutica catalana Grifols presenta una tècnica experimental que frena la progressió de l'Alzheimer en pacients que es troben en un estadi lleu i moderat.

Parque fluvial del Besós.jpg

El Parc Fluvial del Besòs a l'alçada del pont de Can Peixauet.    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 15 anys
Millau, França: s'inaugura el Viaducte de Millau, el pont més llarg del món.
Avui fa 30 anys
Mor Andrei Sàkharov, físic nuclear soviètic i defensor dels drets humans i les llibertats guardonat amb el Premi Nobel de la Pau l'any 1975.
Avui fa 220 anys