Usuari:Pabloserka/FIFA 16

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Pabloserka/FIFA 16

FIFA 16 és un videojoc de futbol desenvolupat per EA Canada i publicat per EA Sports. És el 23.º de la sèrie i va sortir a la venda el 22 de setembre a Amèrica del Nord i el 24 de setembre a Europa. Va ser llançat per a Windows, consoles de la setena generació: Xbox 360 i PlayStation 3, i consoles de la vuitena generació: PlayStation 4 i Xbox One. Quant al motor, compta amb el Ignite engine para PlayStation 4, Xbox One i Microsoft Windows; mentre que per PlayStation 3 i Xbox 360 manté el Impact Engine.

El joc és el primer de la sèrie FIFA, a incloure futbolistes femenines i una manera de joc en el Ultimate Team, el FUT Draft. És també el primer en el qual els jugadors de les portades van ser triats per vot popular, incloent la primera dona a aparèixer en la portada d'un joc de FIFA.

Ultimate Team[modifica]

El FIFA Ultimate Team d'aquest any compta amb un important canvi en el disseny de la seva interfície, sobre la base de millores suggerides pels usuaris.

En aquesta edició, tal com des de l'any 2013, es torna a incloure la Copa Movember com una forma de col·laborar amb la Fundació Movember, l'organització benèfica global que busca conscienciar sobre temes de salut masculina.

Jugabilitat[modifica]

Per primera vegada en la sèrie FIFA 16 s'inclouran futbolistes femenines de 12 equips nacionals: Alemanya, Austràlia, Brasil, Canadà, Xina, Espanya, Estats Units, França, Anglaterra, Itàlia, Mèxic i Suècia. Les lligues de futbol que aquest joc conté són:

Regió o País Lliga
Alemanya Bundesliga (Alemanya)
Alemanya Bundesliga 2 (Alemanya)
* ALJ League (Aràbia Saudita)
* Primera Divisió (Argentina)
Austràlia i Hyundai A-League (Austràlia)
Àustria O Bundesliga (Àustria)
Bèlgica Pro League (Bèlgica)
* Campionat Nacional Scotiabank (Xile)
* Lliga Dimayor (Colòmbia)
Corea del Sud K-League Classic (Corea del Sud)
Dinamarca Alka Superliga (Dinamarca)
Escòcia Scottish Premiership (Escòcia)
Espanya Lliga BBVA (Espanya)
* Lliga Avanci (Espanya)
Estats Units i Canadà MLS (Estats Units)
* Lligui 1 (França)
* Lligui 2 (França)
* Barclays Premier League (Anglaterra)
Footbal League Championship (Anglaterra)
Football League 1 (Anglaterra)
* Football League 2 (Anglaterra)
* Sèrie A TIM (Itàlia)
* Seriï B (Itàlia)
Lliga Bancomer MX (Mèxic)
* Eredivisie (Països Baixos)
* Tippeligaen (Noruega)
* Ekstraklasa (Polònia)
Lliga ENS (Portugal)
Irlanda SSE Airtricity League (República d'Irlanda)
Mundial Resta del Món (Internacional)
* Russian league (Rússia)
* Allsvenskan (Suècia)
Suïssa Raiffeisen SL (Suïssa)
Turquia Super Lig (Turquia)

David Rutter, vicepresident de la companyia, va assenyalar que "Portar algunes de les millors jugadores i els millors equips femenins al món a la nostra franquícia és un esdeveniment massiu d'EA Sports". Al febrer de 2013, la capità espanyola Verónica Boquete havia utilitzat una petició en Change.org per pressionar a la FIFA i incloure jugadores, guanyant més de 20.000 signatures en les seves primeres 24 hores.

Els jugadors no seran capaços de crear equips mixts o jugar amb equips de dones contra equips dels homes, però ells tindran l'oportunitat d'utilitzar els equips de les dones en el Match Day (amistosos offline), amistosos en línia i un torneig offline modelatge sobre la base de la Copa Mundial Femenina de Futbol.

El joc conté 78 estadis, incloent 50 recreats del món real, afegint els estadis dels equips recentment ascendits a la Premier League, el Watford, el Bournemouth i el Norwich City. El Fratton Park, llar del Portsmouth, es va afegir en honor del fan del Portsmouth Simon Humber, director creatiu de la seriï FIFA, que va morir de càncer en 2015.

Un nou Training Mode (Manera d'entrenament) s'ha afegit a la manera carrera que permet al jugador desenvolupar futbolistes en l'equip que està manejant sense arribar a jugar amb ells. Aquests són en forma de jocs d'habilitat, una característica nova a la sèrie anterior. Permet al jugador establir un enfocament específic en el qual el futbolista desenvolupa el seu creixement i va a augmentar específicament segons l'atribut triat. Fer això també augmenta el valor de mercat del jugador.

Les noves millores en partit amistós s'han afegit a la Manera Carrera i els jugadors ara poden triar un torneig amistós abans que comenci la temporada. Guanyar aquests tornejos amistosos li donen al jugador una recompensa en forma d'un augment del pressupost per a traspassos. A més, les substitucions il·limitades estan permeses en jugar aquests partits amistosos. Altres característiques inclouen préstecs de dos anys, moltes millores pressupostàries, transferències més realistes, valoracions millorades del jugador, així com la capacitat de fitxar agents lliures anés de les finestres de transferència.

FIFA 16 en Mòbils[modifica]

Aquest any, FIFA 16 ha millorat bastant en dispositius mòbils; va ser llançat a principis de setembre per iOS i el 22 va ser llançat per Android. Els gràfics van ser millorats, però només els dispositius d'alta gamma poden córrer el joc. Per primera vegada, existiran celebracions en el joc. La interfície també ha millorat. Pot ser trobat en la App Store i Play Store com "FIFA 16 Ultimate Team". També, molta gent creia que el FIFA 16 en mòbils seria una actualització de FIFA 15 Ultimate Team, que va ocórrer. Aquesta actualització per a FIFA 15 Ultimate Team contenia les samarretes, plantilles de la temporada 2015-2016. Els principals canvis són la jugabilitat i gràfics, perquè ara és molt semblant a la versió de consoles Xbox 360 - PS3.

Desenvolupament i llançament[modifica]

Els dissenyadors del joc van utilitzar el mètode de captura de moviment amb els estels com les davanteres nord-americanes Alex Morgan i Sydney Leroux, la migcampista nord-americana Megan Rapinoe i la defensa australiana Steph Catley.

FIFA 16 va ser anunciat el 28 de maig de 2015. L'anunci de la inclusió de jugadares femenines es va trobar amb la resposta positiva de la crítica de IGN. El tráiler oficial d'EA Sports va revelar característicsa del futbol femení que va ser alliberat el 28 de maig i va incloure material en viu en el joc de les jugadores com Morgan, Leroux, Rapinoe, Boquete, Abby Wambach, Hope Solament, Eniola Aluko d'Anglaterra i Steph Houghton, l'alemanya Célia Šašić, la canadenca Christine Sinclair i Kosovare Asllani de Suècia. El joc està protegit amb Denuvo.

El 3 d'agost de 2015 es va anunciar que el joc comptaria amb 9 nous estadis, augmentant el nombre total dels estadis amb llicència a 50.

El joc està programat per ser llançat al setembre de 2015 a tot el món per Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Android, iOS i Xbox One. Un representant de Electronic Arts ha confirmat que el joc no està en desenvolupament ni en PlayStation Vita ni en Nintendo 3DS o Wii O pel que FIFA 16 serà la primera edició de la sèrie des de l'any 2000 en no comptar amb cap de les plataformes de Nintendo.

Demo[modifica]

En Gamescom 2015 va ser revelada la data oficial del llançament de la demo: va ser el 8 de setembre per a les plataformes Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 i Microsoft Windows. També la llista dels equips que integren la demo va ser revelada, els quals són el Chelsea, el Manchester City, el FC Barcelona, el Reial Madrid, el Borussia Dortmund, el Borussia Mönchengladbach, el París Saint-Germain, l'Inter de Milà, el River Plate i el Seattle Sounders. També inclourà els equips nacionals de dones d'Alemanya i els Estats Units.

Portada[modifica]

Lionel Messi portada Mundial

FIFA 16 va ser el primer joc de la sèrie a permetre als seguidors de la saga posar al seu jugador favorit al costat de Lionel Messi en la portada del joc a Austràlia, Brasil, França, Japó, Llatinoamèrica, Mèxic, Polònia i el Regne Unit. Tres jugadores (Catley, Sinclair i Morgan) es van convertir en les primeres dones a estar en la portada d'un joc FIFA.

Regió o país/és Jugador
Global Lionel Messi
Aràbia Saudita Aràbia Saudita Yasser Al-Shahrani
Austràlia Austràlia Stephanie Catley
Tim Cahill
Àustria Àustria David Lloa
Brasil Brasil Oscar
Canadà Canadà Christine Sinclair
Estats Units Estats Units Alex Morgan
França França Antoine Griezmann
Regne Unit Regne Unit
Irlanda Irlanda
Jordan Henderson
Itàlia Itàlia Mauro Icardi
Japó Japó Shinji Kagawa
Llatinoamèrica (excepte Brasil i Mèxic) Juan Quadrat
Mèxic Mèxic Marco Fabián
Polònia Polònia Arkadiusz Milik
Turquia Turquia Cremi Turan

Comentaristes[modifica]

Regió o País Idioma Comentaristes
Brasil Portuguès Tiago Leifert


Brasil Caio RibeiroBrasil

Espanya Español Manolo Lama


Espanya Paco González

Espanya Antonio RuizEspanya

Estats Units Inglés Martin Tyler


Anglaterra Alan SmithEstats Units

França Francès Hervé Mathoux


França Franck SauzéeFrança

Hispanoamèrica Español Fernando Colom


Argentina Mario Alberto KempesEl Salvador

Itàlia Italià Pierluigi Pardo


Itàlia Stefano Nava

Itàlia Matteo BarzaghiItàlia

Món àrab Àrab Essam El Shawaly


Marroc Abdullah Al-Mubarak HarbyMarroc

Països Baixos Neerlandès Youri Mulder


Països Baixos Evert tingues NapelPaïsos Baixos

Polònia Polonès Dariusz Szpakowski


Polònia Wlodzimierz SzaranowiczPolònia

Portugal Portuguès Hélder Conduto


Portugal David CarvalhoPortugal

Regne Unit Inglés Clive TyldesleyIrlanda


Andy Townsend

Anglaterra Alan Smith

Anglaterra Martin Tyler

Anglaterra Geoff ShreevesAnglaterra

República Txeca Txec Jaromír Bosák


República Txeca Petr SvěcenýRepública Txeca

Rússia Rus Yuri Rozanov


Rússia Alexander LoginovRússia

Lligues[modifica]

Les lligues que apareixen en el llistat són les mateixes que van estar presents en FIFA 15:

Regió o País Lliga Confederació
AlemanyaAlemanya 1. Bundesliga UEFA
2. Bundesliga UEFA
Aràbia SauditaAràbia Saudita Abdul Latif Jameel League AFC
ArgentinaArgentina Primera Divisió Argentina CONMEBOL
AustràliaAustràlia Hyundai A-League AFC
ÀustriaÀustria Bundesliga UEFA
BèlgicaBèlgica Jupiler Pro League UEFA
XileXile Campionat Nacional Scotiabank CONMEBOL
ColòmbiaColòmbia Lliga Àguila CONMEBOL
Corea del SudCorea del Sud K League Classic AFC
DinamarcaDinamarca Alka Superligaen UEFA
EscòciaEscòcia Scottish Premiership UEFA
EspanyaEspanya Lliga BBVA UEFA
Lliga Avanci UEFA
Estats Units i CanadàEstats UnitsCanadà Major League Soccer CONCACAF
França i MònacoFrançaMònaco Lliga 1 UEFA
Lligui 2 UEFA
Anglaterra i Gal·lesAnglaterraGal·les Barclays Premier League UEFA
Football League Championship UEFA
Football League One UEFA
Football League Two UEFA
IrlandaIrlanda Airtricity League UEFA
ItàliaItàlia Sèrie A TIM UEFA
Seriï B (B) UEFA
MèxicMèxic Lliga Bancomer MX CONCACAF
NoruegaNoruega Tippeligaen UEFA
Països BaixosPaïsos Baixos Eredivisie UEFA
PolòniaPolònia T-Mobile Ekstraklasa UEFA
PortugalPortugal Lliga ENS (C) UEFA
RússiaRússia SOGAZ Russian Football Championship UEFA
SuèciaSuècia Allsvenskan UEFA
Suïssa i LiechtensteinSuïssaLiechtenstein Raiffeisen Super League UEFA
TurquiaTurquia Spor Toto Süper Lig UEFA
Resta del MónMón MLS All-Stars Desbloqueable
Adidas All-Stars Desbloqueable
Classic XI
World XI
BrasilBrasil Atlètic Mineiro Torna
Atlètic Paranaense Torna
Avaí Torna
Chapecoense Nou
Coritiba Torna
Cruzeiro Torna
Figueirense Torna
Fluminense Torna
Grêmio Torna
Internacional Torna
Joinville Nou
Palmeiras Torna
Posa't Preta Torna
Santos Torna
São Paulo Torna
Basc dona Gamma Torna
GrèciaGrècia Olympiacos
Panathinaikos
PAOK Salónica
Sud-àfricaSud-àfrica Kaizer Chiefs
Orlando Pirates
UcraïnaUcraïna Shakhtar Donetsk UEFA

(A) = No estan llicenciats els següents clubs, i en parèntesis és com apareixen en el joc: Olimp (Badia Blanca), CA Banfield (Banfield), Defensa i Justícia (FL. Varela), Gimnàstica i Esgrima de la Plata (G. La Plata), Sarment (Junín), Aldosivi (Mar del Plata), Nova Chicago (Escorxadors), Huracà (Parc Patricis), Creuer del Nord (Posades), Atlètic de Rafaela (Rafaela), Sant Martín (Sant Joan) (Sant Joan), Colón (Santa Fe), Arsenal (Sarandí), Temperley (Temperley) i Unió (Unió).

(B) = Tots els clubs, excepte els recentment descendits de la Sèrie A: Càller Calci i A. de C. Cesena, estan sense llicència, però amb jugadors reals.

(C) = La Lliga ENS està completament llicenciada, amb el logotip de la Lliga en les seves samarretes. No obstant això, els clubs recentment ascendits: União de Madeira i CD Tondela estan sense llicenciar, i així apareixen en el joc respectivament: (Madeira) i (Tondela).

Resta del món EA Sports ha donat a conèixer en el seu lloc web, que 16 dels 20 equips que conformen el Brasileirao, estaran presents en la secció "Resto del món", mentre que els equips Rangers FC d'Escòcia i AEK Athens de Grècia, no apareixeran en el joc.

Seleccions nacionals[modifica]

Seleccions masculines[modifica]

El joc comptarà amb 48 seleccions nacionals de futbol masculines. Les seleccions que apareixen en el llistat són les mateixes que van estar presents en FIFA 15, amb l'excepció de la selecció de Corea del Sud, i en el seu reemplaçament, tornen les seleccions de Canadà i Xina. Ambdues seleccions (que s'integren al joc, amb les seves seleccions masculines i femenines), no estaven en el joc des de la seva última aparició en FIFA 2001 i FIFA 10 respectivament. A més, una altra novetat és que es perd la llicència de la selecció de Noruega.

Confederació Selecció Llicència
UEFA Selecció de futbol d'AlemanyaAlemanya Llicenciada
Selecció de futbol d'ÀustriaÀustria Llicenciada
Selecció de futbol de BèlgicaBèlgica Parcial
Selecció de futbol de BulgàriaBulgària Parcial
Selecció de futbol de DinamarcaDinamarca Llicenciada
Selecció de futbol d'EscòciaEscòcia Llicenciada
Selecció de futbol d'EslovèniaEslovènia Parcial
Selecció de futbol d'EspanyaEspanya Llicenciada
Selecció de futbol de FinlàndiaFinlàndia Parcial
Selecció de futbol de FrançaFrança Llicenciada
Selecció de futbol de Gal·lesGal·les Llicenciada
Selecció de futbol de GrèciaGrècia Llicenciada
Selecció de futbol d'HongriaHongria Parcial
Selecció de futbol d'AnglaterraAnglaterra Llicenciada
Selecció de futbol d'IrlandaIrlanda Llicenciada
Selecció de futbol d'Irlanda del NordIrlanda del Nord Llicenciada
Selecció de futbol d'ItàliaItàlia Llicenciada
Selecció de futbol de NoruegaNoruega Parcial
Selecció de futbol dels Països BaixosPaïsos Baixos Llicenciada
Selecció de futbol de PolòniaPolònia Llicenciada
Selecció de futbol de PortugalPortugal Parcial
Selecció de futbol de la República TxecaRepública Txeca Llicenciada
Selecció de futbol de RomaniaRomania Parcial
Selecció de futbol de RússiaRússia Parcial
Selecció de futbol de SuèciaSuècia Llicenciada
Selecció de futbol de SuïssaSuïssa Parcial
Selecció de futbol de TurquiaTurquia Llicenciada
CONMEBOL Selecció de futbol de l'ArgentinaArgentina Llicenciada
Selecció de futbol de BolíviaBolívia Parcial
Selecció de futbol de BrasilBrasil Llicenciada
Selecció de futbol de XileXile Parcial
Selecció de futbol de ColòmbiaColòmbia Parcial
Selecció de futbol d'EquadorEquador Parcial
Selecció de futbol de ParaguaiParaguai Parcial
Selecció de futbol de PerúPerú Parcial
Selecció de futbol d'UruguaiUruguai Parcial
Selecció de futbol de VeneçuelaVeneçuela Parcial
CAF Selecció de futbol de CamerunCamerun Parcial
Selecció de futbol de Costa d'IvoriCosta d'Ivori Parcial
Selecció de futbol d'EgipteEgipte Parcial
Selecció de futbol de Sud-àfricaSud-àfrica Parcial
AFC Selecció de futbol d'AustràliaAustràlia Llicenciada
Selecció de futbol de la XinaXina Llicenciada Torna
Selecció de futbol de l'ÍndiaÍndia Parcial
CONCACAF Selecció de futbol del CanadàCanadà Llicenciada Torna
Selecció de futbol dels Estats UnitsEstats Units Llicenciada
Selecció de futbol de MèxicMèxic Llicenciada
OFC Selecció de futbol de Nova ZelandaNova Zelanda Parcial

Seleccions femenines[modifica]

Per primera vegada en la història del joc i de la sèrie FIFA, el joc tindrà seleccions nacionals de futbol femení i seran 12 seleccions de diferents països, totes completament llicenciades.

Confederació Selecció Llicència
AFC Selecció femenina de futbol d'AustràliaAustralia Llicenciada
Selecció femenina de futbol de la XinaXina Llicenciada
CONCACAF Selecció femenina de futbol del CanadàCanadà Llicenciada
Selecció femenina de futbol dels Estats UnitsEstats Units Llicenciada
Selecció femenina de futbol de MèxicMèxic Llicenciada
CONMEBOL Selecció femenina de futbol de BrasilBrasil Llicenciada
UEFA Selecció femenina de futbol d'AlemanyaAlemanya Llicenciada
Selecció femenina de futbol d'EspanyaEspanya Llicenciada
Selecció femenina de futbol de FrançaFrança Llicenciada
Selecció femenina de futbol d'AnglaterraAnglaterra Llicenciada
Selecció femenina de futbol d'ItàliaItàlia Llicenciada
Selecció femenina de futbol de SuèciaSuècia Llicenciada

Estadis[modifica]

Aquests són tots els estadis llicenciats i genèrics de FIFA 16. S'integren 9 nous estadis, entre les quals es destaquen el debut en el joc, dels estadis: El Monumental de River Plate, el Borussia Park, estadi del Borussia Mönchengladbach, el CenturyLink Field del Seattle Sounders, el King Abdullah Sports City de l'A el-Ittihad i de l'A el-Ahli, a més dels estadis dels 3 equips recentment ascendits a la Premier League 2015-16 (Carrow Road del Norwich City, Vicarage Road del Watford i Vitality Stadium del Bournemouth), a més de la inclusió del Fratton Park del Portsmouth (aquest últim es va agregar, en homenatge a un exdirector d'EA Sports) i el retorn del Stade Vélodrome del Olympique de Marsella, que torna novament al joc, després d'absentar-se en FIFA 15. La resta dels estadis, seran els mateixos que van estar presents en FIFA 15.

País Estadi Club/és
AlemanyaAlemanya Allianz Sorra Bayern München i 1860 München
Borussia Park Nou Borussia Mönchengladbach
Imtech Sorra Hamburg S.V.
Olympiastadion Hertha Berlín i Alemanya
Signal Iduna Park Borussia Dortmund
Veltins-Sorra Schalke 04
Aràbia SauditaAràbia Saudita King Fahd Stadium Al-Hilal i Al-Shabab
King Abdullah Sports City Nou Al-Ittihad i Al-Ahli
ArgentinaArgentina El Monumental Nou River Plate i Argentina
La Bombonera Boca Juniors
CanadàCanadà BC Plau Vancouver Whitecaps
EspanyaEspanya Camp Nou FC Barcelona
Mestalla València
Santiago Bernabéu Reial Madrid i Espanya
Vicente Calderón Atlètic de Madrid
Estats UnitsEstats Units CenturyLink Field Nou Seattle Sounders FC
FrançaFrança Parc des Princes Paris Saint-Germain i França
Stade Gerland Olympique de Lió
Stade Vélodrome Torna Olympique de Marsella
Gal·lesGal·les Liberty Stadium Swansea City
AnglaterraAnglaterra Anfield Liverpool
Boleyn Ground West Ham United
Britannia Stadium Stoke City
Carrow Road Nou Norwich City
Emirates Stadium Arsenal
Etihad Stadium Manchester City
Goodison Park Everton
King Power Stadium Leicester City
Old Trafford Manchester United
Selhurst Park Crystal Palace
St James' Park Newcastle United
St Mary's Stadium Southampton
Stadium of Light Sunderland
Stamford Bridge Chelsea
The Hawthorns West Bromwich Albion
Vicarage Road Nou Watford
Vila Park Aston Vila
Vitality Stadium Nou Bournemouth
Wembley Stadium Anglaterra
White Hart Lane Tottenham Hotspur
KC Stadium Hull City
Loftus Road Queens Park Rangers
Turf Moor Burnley
Fratton Park Nou Portsmouth
ItàliaItàlia Sant Siro A. de C. Milà i Inter de Milà
Juventus Stadium Juventus
Stadio Olimpico di Roma A.S. Roma, Lazio i Itàlia
MèxicMèxic Estadi Asteca Amèrica i Mèxic
Països BaixosPaïsos Baixos Ámsterdam Sorra Ajax i Països Baixos
UcraïnaUcraïna Donbass Sorra Shakhtar Donetsk