Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2012/06

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Doodle per avançat[modifica]

Crec que si anem a google.com.au (Austràlia) podrem saber els doodles de Google que ens donen tantes visites per avançat. Tot i que potser algun dia pot haver-hi algun doodle local australià, crec que és molt fiable. Demà, si no ens falla, per exemple, hi haurà en Robert Moog (en:Robert Moog), pioner en el camp de la música electrònica. --Davidpar (disc.) 22:40, 22 maig 2012 (CEST)[respon]

Està bé, això. He traduït en Moog des de fr:Robert Moog, però potser caldria que algú que hi entengui en això de la música electrònica l'ampliï a partir de l'anglès. Jo, és que d'aquest tema no en sé gens.--Carles (enraonem) 00:55, 23 maig 2012 (CEST)[respon]
És una bona idea, avançar mirant a google Austràlia!! --Solde (disc.) 09:10, 23 maig 2012 (CEST)[respon]
Robert Moog ampliat de can.es.wiki. --Solde (disc.) 12:06, 23 maig 2012 (CEST)[respon]

doncs sí, un bon recurs per avançar-nos, gràcies--barcelona (disc.) 12:24, 25 maig 2012 (CEST)[respon]


Hola, fent servir el mètode d'en Davidpar per localitzar els doodles he vist que demà és del centenari de Ruby Payne-Scott. Només està en anglès. És australiana i crec que és coneguda a nivell mundial. A veure si quan em desperto demà (o avui a la nit ja està creat). hehehe --Nknudsen · 17:28, 27 maig 2012 (CEST)[respon]

Com has dit tu és australiana i cal anar en comptes amb els doodles d'australians perquè acostumen a ser només per a Austràlia.. --Davidpar (disc.) 18:40, 28 maig 2012 (CEST)[respon]
Demà és el 166 aniversari de Peter Carl Fabergé . L'he creat partint de l'espanyola perquè no tinc més temps. Es pot ampliar amb l'anglesa. I si no acava sent doodle és igual, un article més que tenim :-P --Beusson (disc.) 20:33, 29 maig 2012 (CEST)[respon]
Si us interessa el de demà enllaça a http://en.wikipedia.org/wiki/Diamond_Jubilee_of_Elizabeth_II. Tot i que suposo que nomes serà en les planes anglosaxones. --Beusson (disc.) 20:38, 1 juny 2012 (CEST)[respon]

Livermori[modifica]

Ep! l'ununhexi ja té nom: livermori. Algun interessat en la química es vol encarregar d'actualitzar l'article? :-D --Arnaugir 22:41, 1 juny 2012 (CEST)[respon]

I l'ununquadi es diu flerovi. M'he encarregat de canviar el nom i els enllaços a tots els articles, però caldrà que una ànima caritativa s'encarregui d'ampliar el contingut. – Leptictidium nasutum 12:06, 2 juny 2012 (CEST)[respon]
Efectivament. Jo ahir vaig fer Plantilla:Infotaula d'element químic (que progressivament aniré actualitzant a tots 120 elements, aprox.), però del contingut no me'n puc encarregar almenys fins d'aquí una setmana quan acabi exàmens...--Arnaugir 14:17, 2 juny 2012 (CEST)[respon]

Update on IPv6[modifica]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

  • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
  • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
  • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 02:46, 2 juny 2012 (CEST)[respon]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Amical Viquipèdia contracta Director de projectes GLAMwiki.[modifica]

Tal com es va anunciar en aquesta taverna s'havia obert un procés de selecció per contractar un Director de projectes GLAMwiki.

La selecció entre les 5 millors candidatures s'ha acabat i l'Assemblea General del passat dia 31 va decidir per unanimitat contractar el candidat E.

El proces de selecció s'ha dut a terme mantenint confidencials les dades personals dels candidats. Ara que ja està tancat podem fer públic que el candidat E és en Kippelboy.

Estic segur que s'ha escollit el millor candidat veient a cegues els seus mèrits però ara, al desvetllat qui hi havia al darrere, a més estic segur que ha resultat ser un viquipedista apreciat per tots i que s'ho mereix de veritat per les molt valuoses contribucions que ha fet a aquest projecte com a voluntari.

En Kippelboy ha acceptat de complir el codi de conducta de l'associació. En resum, mentre actuï com a empleat de l'associació s'abstindrà d'intervenir en el contingut de la Viquipèdia i els projectes germans i es limitarà a estar al servei dels viquipedistes per facilitar-los la feina i proporcionar-los materials lliures, atraure nous companys, organitzar activitats i viquiprojectes. Les edicions que continuarà fent a l'espai principal seran fora d'hores de treball i com a voluntari sense percebre cap retribució.

Moltes felicitats a en Kippelboy per la nova feina i moltes felicitats a tots nosaltres per aquest pas que potenciarà el projecte.

--Gomà (disc.) 11:03, 3 juny 2012 (CEST)[respon]

Moltes felicitats! --Davidpar (disc.) 22:10, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Amical-bot?[modifica]

Hola! Cada cop hi ha més Peticions de còpia i preprocés per traducció automàtica ja que l'Amical-bot està inactiu. Sabeu què passa? --Davidpar (disc.) 15:11, 3 juny 2012 (CEST)[respon]

El problema és que hi ha una petició de traducció en aquesta pàgina que està protegida i quan el bot intenta escriure-la avorta. Algun administrador ho pot arreglar?.--Gomà (disc.) 21:11, 3 juny 2012 (CEST)[respon]
Fet Fet!--Mafoso (Mani'm?) 09:09, 4 juny 2012 (CEST)[respon]
gràcies. --Davidpar (disc.) 21:41, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Felicitats pel viquiprojecte del Museu Teyler![modifica]

Hola!

Ahir va acabar el viquiprojecte multilingüe del Museu Teyler (Haarlem, NL). En total s'ha fet una vuitantena d'articles relacionats amb el museu, especialment d'artistes neerlandesos del segle XIX.

Ens hem de felicitar perquè, sense comptar la Viquipèdia en anglès i neerlandès, som la Viquipèdia que més ben coberts té aquests articles, tot i haver-nos apuntat a última hora!!

Una de les coses que més m'ha desmotivat (no sé a vosaltres) i que crec que està mal plantejat és el funcionament del viquiprojecte. No hi havien uns articles preestablerts per dir-nos "Tingueu, aquests són els articles que cal traduir", o una plantilla de navegació, com a mínim. Al contrari, no paraven de crear nous articles a la Viquipèdia en anglès i això m'ha desconcertat. Això, per exemple, no va passar amb el Museu de Derby o els monuments de Monmouth o de Rússia, on la llista d'articles ja estaven definida.

Tot i això, es pot dir que la Catalan Army ha fet molt bon paper. Felicitats i gràcies a tots per haver-hi participat, especialment en KRLS i en CarlesMartin que han quedat entre els vuit primers i també se'n duen premi!!!

Salut! --Davidpar (disc.) 22:09, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Vinyeta humorística: "Com creus que és Wikipedia" vs. "Com és Wikipedia" (en castellà)[modifica]

[1]. --Panellet (disc.) 17:50, 3 juny 2012 (CEST)[respon]

si en teniu més, passeu-les si us plau --barcelona (disc.) 09:37, 4 juny 2012 (CEST)[respon]
La part del Fidel Castro és bona, perquè realment ens va passar, i a la portada.--80.31.95.147 (discussió) 17:48, 5 juny 2012 (CEST)[respon]

2011 Picture of the Year competition[modifica]

македонскиnorskpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 20:05, 5 juny 2012 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fotografies en exclusiva del claustre romànic de Palamós[modifica]

A començaments d'aquesta setmana sortia a la premsa la investigació d'un especialista en romànic de la UdG sobre un claustre romànic amagat dins una finca privada de Palamós (de característiques molt similar al de Silos) que havia vist en una fotografia d'una revista francesa de decoració. Aquest cas ha causat molt de rebombori per la comarca i els esdeveniments s'han precipitat: en quatre dies s'ha passat de no haver-hi cap referència a tenir un article a la Viquipèdia.

Ahir per primer cop els propietaris van deixar entrar els mitjans, entre els quals hi havia el periodista d'El Punt que ha alliberat les fotografies fetes dins el recinte. Comptant que, ara per ara, no sé sap com acabarà tot i que, de moment, ningú assegura que s'hi pugui tornar a entrar, és una molt bona notícia que volia compartir a La taverna fa l'ullet

--Davidpar (disc.) 18:03, 9 juny 2012 (CEST)[respon]

Molt bé! les ha penjades per iniciativa pròpia o algú li ha anat al darrere? :P--Arnaugir 21:34, 9 juny 2012 (CEST)[respon]

Informació: Toponimia en articles de la Es-Wikipedia i Votacions admin[modifica]

Hola, Ara mateix no participo gaire a la viquipèdia. Imagino que la majoria de vosaltres teniu un compte a la wikipedia en castellà. Us deixò aquí alguns enllaços de enquestes i votacions que podrien ser del vostre interès.

Aquesta secció del café es la base de la preparació de la enquesta sobre toponimia.

Són votacions importants que no es donen massa sovint, i crec que com més participació tingui s'obtindran resultats més realistes. Salutacions--Aero (d) 19:26, 10 juny 2012 (CEST)[respon]

Viquimarató-Taller a Horta Guinardó[modifica]

Hola, estem fent un petit experiment amb una associació d'Historiadors del Districte d'Horta Guinardó de la Ciutat de Barcelona. El proper dia 18 de juny a les 18 ens hi trobarem per fer un taller d'edicions i una Viquimarató sobre patrimoni local. Si us animeu a venir, inscriu-vos al Viquiprojecte:Horta-Guinardó. Moltes gràcies!--Kippelboy (disc.) 06:50, 13 juny 2012 (CEST)[respon]

Setge de Sarajevo[modifica]

Al portal de la UOC (http://www.uoc.edu/portal/catala/index5.html) hi ha una notícia (http://www.uoc.edu/portal/catala/sala-de-premsa/actualitat/noticies/2012/noticia_084/20-anys-setge-sarajevo-bosnia-guerra-balcans-eric-hauck.html) que enllaça al nostre article setge de Sarajevo. No és que sigui una gran visibilitat, ni crec que la notícia sigui al portal gaires dies més, però pot ser una bona ocasió per ampliar l'article.--81.38.74.21 (discussió) 22:06, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

ATENCIÓ: tots els que heu fet articles de qualitat o bons, llegiu això[modifica]

Hola a tothom. Aquí us deixo una llista d'articles de qualitat en els quals es demana referències per una frase o més. Sisplau, afegiu-hi les referències demanades. Moltes gràcies.– Leptictidium nasutum 23:11, 16 juny 2012 (CEST)[respon]

L'article manga no té la plantilla cal citació.--Mbosch (会話) 23:19, 16 juny 2012 (CEST)[respon]

Té la plantilla {{quan}}, que també és una plantilla per demanar referències.– Leptictidium nasutum 23:25, 16 juny 2012 (CEST)[respon]
No ho sabia, ja ho he arreglat.--Mbosch (会話) 23:55, 16 juny 2012 (CEST)[respon]

Digithum[modifica]

Hola, us deixo l'enllaç a la revista Digithum, de la Universitat Oberta de Catalunya, que en l'últim número tracta sobre la Viquipèdia ([2]). --Solde (disc.) 19:17, 19 juny 2012 (CEST)[respon]

Viquitrobada pel 26 d'agost[modifica]

Hola a tothom. La Laurita i jo serem a Catalunya a finals d'agost i voldríem aprofitar l'ocasió per organitzar una viquitrobada informal, una mica com la del passat març (però aquesta vegada el Panellet no s'escapa, he he). Qui podria venir el dia 26 d'agost a Sabadell, que acolliria la seva primera viquitrobada general de la història? – Leptictidium nasutum 10:48, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

Per mi OK. --amador (disc.) 12:10, 17 juny 2012 (CEST)[respon]
Queda molt lluny, si puc sí.--Arnaugir 13:22, 17 juny 2012 (CEST)[respon]
He, he... No me n'escaparé... Aquesta vegada me l'anoto a l'agenda del mòbil per a què no torni a passar igual que l'altra vegada. Tant de bo que hi siguem una bona colla!--Panellet (disc.) 13:49, 18 juny 2012 (CEST)[respon]
Em sembla bé, no sabia ben bé quan programar la trobada a can pallares (he tingut ocupats tots els caps de setmana), i ja pensava en la tardor. Endavant!--Pallares (disc.) 22:56, 18 juny 2012 (CEST)[respon]
Ok! Sabadel power!--Kippelboy (disc.) 05:49, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
Jo no en tinc ni idea de que faré aquells dies, però no he vingut mai i em faria molta gràcia, la veritat! --Solde (disc.) 09:58, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
voldria venir si trobo un vol no massa car ja són 1750 km d'aquí cap a Sabadell --Flamenc (disc.) 17:46, 19 juny 2012 (CEST) he mirat una mica els vols i els hotels. Hi ha possibilitats, només hauria d'ésser segur per tal de poder reservar. Quant més s' espera quant més cars són. Flamenc (disc.) 18:44, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
Viquiprojecte:Viquitrobada 2012. Passeu i digueu-hi la vostra.– Leptictidium nasutum 23:19, 19 juny 2012 (CEST)[respon]

Els llibres més citats a la Viquipèdia[modifica]

Aquí teniu l'interessant recompte al respecte: The Top Books on Wikipedia dins de Library Thing. No entrem al Top 100 per molt i molt poquet! La 105a obra més citada és la Guia de Catalunya : tots els pobles i totes les comarques de Josep M. Panareda i Clopés.--Galazan (disc.) 18:41, 24 juny 2012 (CEST)[respon]

molt interessant, gràcies. Cal remarcar la diferència "de nivell" dels llibres al top, que mostren el biaix habitual dels editors cap a determinats temes--barcelona (disc.) 10:12, 25 juny 2012 (CEST)[respon]
Que un llibre en català sigui el quart llibre no en anglès més citat a la viqui en anglès és probablement prou remarcable com per merèixer fins i tot un comunicat de premsa (si no me'n deixo cap, els tres primers llibres no en anglès són tres en alemany).--Pere prlpz (disc.) 11:01, 25 juny 2012 (CEST)[respon]
Ja tens raó, Barcelona. No te'n deixes cap altre, Pere.--Galazan (disc.) 15:43, 25 juny 2012 (CEST)[respon]

Endangered languages[modifica]

Google ha posat en marxa el portal Endangered languages [3], un portal amb eines per a ajudar a preservar la diversitat lingüística mundial. Potser pot servir com a referència per alguns dels articles sobre llengües que tenim... --Solde (disc.) 11:58, 25 juny 2012 (CEST)[respon]

Enllaç molt interessant. Si cliques al nombre de parlant et posa les diferents xifres de parlants amb la seva corresponent referència.--KRLS , (disc.) 16:01, 25 juny 2012 (CEST)[respon]