Ivan Labanda Blanco

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Ivan Lavanda)
Infotaula de personaIvan Labanda Blanco
Biografia
Naixement14 maig 1980 Modifica el valor a Wikidata (43 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor de doblatge, guionista, actor de veu, cantant Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansJordi Labanda Modifica el valor a Wikidata

Lloc webivanlabanda.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm1705364 TMDB.org: 31415
Facebook: ivanlabanda Twitter (X): ivanlabanda Instagram: ivanlabanda Youtube: UCr1HKUTPrAJT0sCTZ4_jKhw TikTok: ivanlabanda Souncloud: ivanlabanda Modifica el valor a Wikidata

Ivan Labanda Blanco (Barcelona, 14 de maig de 1980) és un actor català que treballa també com a locutor, guionista i director en el mitjà audiovisual i escènic. El 2013 va debutar com a imitador a les sèries d'humor de TV3 Crackòvia i Polònia, on ha interpretat Oriol Junqueras, Enric Millo, Pablo Llarena, Quim Torra i Gabriel Rufián.[1] És germà del dibuixant Jordi Labanda.

En televisió ha intervingut en sèries, pel·lícules i programes amb papers principals. En destaca la seva incorporació com a actor en els programes APM? (premi Ondas) i la sèrie transmèdia Em dic Manel!, Polònia (premis Ondas i de l'Acadèmia de la Televisió) i Crackòvia, líders d'audiència en prime time a Catalunya. També ha intervingut en programes i sèries com Kubala, Moreno i Manchón, Laberint d'ombres, Pets and Pets, El retaule del flautista, Psico express, Jet Lag o Porca misèria (premi Ondas, entre d'altres premis internacionals). Ha presentat l'espai Leonart (TVE i TVE Internacional), on va participar-hi també com a guionista (premi Zapping pel seu format i contingut innovador).

A més d'incursions cinematogràfiques en les pel·lícules Psicomagia, dirigida per Alejandro Jodorowsky; Les mans del pianista (Sergio G. Sánchez) i Fuerte Apache (Jaume Mateu Adrover), ha treballat en aquest mitjà amb Peter Greenaway i Paco Mir.

En publicitat, ha treballat de la mà de diversos realitzadors, entre ells Isabel Coixet.

Ha intervingut com a actor i col·laborador habitual a l'espai Els minoristes dins del magazín El matí de Catalunya Ràdio, conduït per Mònica Terribas (Catalunya Ràdio) i temporalment en la versió estival de Versió RAC 1 (RAC 1).

La seva veu és reclam de nombroses campanyes publicitàries i intervé en el doblatge de pel·lícules i sèries amb papers protagonistes. Ha posat veu a més de 350 pel·lícules estrenades en sales comercials, tant en castellà com en català. Entre els llargmetratges cal destacar: El regreso de Mary Poppins, Tres anuncios en las afueras, El gran showman, El secreto de Marrowbone, Trolls, Un monstre em ve a veure, Geostorm, Mad Max, Frozen, Les aventures de Tintín: El secret de l'Unicorn, Smallfoot… I les sagues: Thor, Vengadores, The Amazing Spider-Man, Divergent, 007, Els jocs de la fam, Paddington, Indiana Jones, Hotel Transsilvània, Pluja de mandonguilles, Creed, La Lego pel·lícula

Interpreta com a cantant els temes principals de les pel·lícules El regreso de Mary Poppins, Trolls, Frozen, Rio, El libro de la vida o Smallfoot, entre d'altres.

És doblador habitual d'actors com Andrew Garfield, Joseph Gordon-Levitt, Chris Hemsworth, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Josh Hutcherson, Jim Sturgess, Emile Hirsch, Lukas Haas, Jamie Campbell Bower, Ben Whishaw, Justin Timberlake, Paul Dano i Diego Luna, entre d'altres.

En teatre, ha obtingut tres premis Butaca com a millor actor protagonista en un musical i el premi Teatre Barcelona a la mateixa categoria. Ha treballat en més de 50 espectacles amb directors i dramaturgs de prestigi internacional com Sergi Belbel i Tamzin Townsend, al Teatre Nacional de Catalunya; Xavier Albertí al Teatre Lliure; Glenn Casale, Gustavo Tambascio i Joan Font (Comediants) al Gran Teatre del Liceu; Joan Lluís Bozzo (Dagoll Dagom), Àngel Llàcer, Pau Miró, Abel Folk, Paco Mir (Tricicle), Joel Joan, Jordi Prat i Coll, Lluís Homar, Josep Costa, Elisenda Roca, Lurdes Barba, Mikel Fernández, Gerardo González, T de Teatre, Sergi Schaff, Daniel Anglès (El Musical Més Petit), Sílvia Sanfeliu, David Pintó, Ignasi Tomàs, Esteve Rovira, Ricard Reguant, José A. Gutiérrez, Jaime Azpilicueta i Fede Barrios, entre d'altres.

Com a director d'escena, debuta el 2010 amb l'espectacle Fashion. Feeling. Music, amb una adaptació pròpia, aclamat per la crítica i el públic. Posteriorment, ha dirigit els espectacles Quiero jugar a un juego a la sala Club Capitol i Solar buit a la Sala Beckett de Barcelona.

Treballs[modifica]

Teatre[modifica]

Televisió[modifica]

Cinema[modifica]

Referències[modifica]

  1. Lleonart, Arnau. «Ivan Labanda: 'Aquesta temporada ha estat de les més difícils del "Polònia"'», 17-06-2018. [Consulta: 3 febrer 2019].
  2. «El Petit Príncep - El Musical». Arxivat de l'original el 4 de juny 2015. [Consulta: 24 març 2016].
  3. «Sugar». [Consulta: 24 març 2016].
  4. «Polònia». [Consulta: 18 octubre 2020].

Enllaços externs[modifica]