Tú sí que vales

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualTú sí que vales
Tipussèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Gènereconcurs de talents Modifica el valor a Wikidata
Creador(s)Josep Maria Mainat i Castells i Toni Cruz Modifica el valor a Wikidata
PresentadorChristian Gálvez
Cristina Pedroche Modifica el valor a Wikidata
Actors
ProductoraGestmusic Modifica el valor a Wikidata
País de produccióEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalTelecinco Modifica el valor a Wikidata
Temporades17 Modifica el valor a Wikidata
Episodis30 Modifica el valor a Wikidata
Llista episodisTemporades de Tú sí que vales Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialtelecinco.es… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1189294 Facebook: tusiquesi Twitter (X): tusiquesi Modifica el valor a Wikidata

¡Tú sí que vales! (anomenat en la seva última temporada ¡Tú sí que sí!) va ser un concurs de talents, produït per Gestmusic Endemol per a Telecinco (2008-2013) i La Sexta (2017), que es va estrenar l'1 de gener de 2008.[1] Les quatre primeres temporades, van ser emeses de forma encadenada, els divendres en horari de prime time. S'han emès posteriors edicions i versions especials, així com la reemissió de les gales en diverses ocasions a LaSiete a causa del seu gran èxit. A la temporada del 2008 i 2009, es van emetre les dues últimes edicions, l'onzena i dotzena, respectivament, a més de la gala especial de finalistes. Al juny del 2011, es confirmava la tornada de ¡Tú sí que vales! a Telecinco.[2]

Christian Gálvez a ser el presentador de les gales setmanals i van exercir com a membre del jurat Noemí Galera, Àngel Llàcer, Loles León i Los Morancos, qui van substituir Xavier Sardà i Pablo Carbonell en la primera i segona etapa, respectivament[3]

¡Tú sí que vales! va tornar el diumenge 2 d'octubre a les 22.30 hores, un any i mig després de la seva desaparició, amb una nova posada en marxa, tant en els membres del jurat com en el plató i en la mecànica del concurs.[4] Risto Mejide, José Corbacho i Merche són algunes de les cares conegudes que van formar aquesta edició al costat de Christian Gálvez com a presentador de les gales.[5] Després de dues edicions com a jurat professional, el productor José Luis Moreno va abandonar el seu lloc en la taula de jutges per a cedir-li el relleu a José Corbacho,[6] qui ja va participar en un especial de màgia al costat d'Ana Milán i Santi Rodríguez.[7]

El 7 d'octubre de 2013, Tinet Rubira (director de la productora Gestmusic) va confirmar que Tú si que vales ja havia tancat el seu cicle en la cadena de Mediaset, per la qual cosa no tornaria a la graella de Telecinco pel fet que aquesta cadena ja estava preparant un programa substitut.[8]

El programa va tornar en 2017 a La Sexta de la mà de Cristina Pedroche sota el títol de ¡Tú sí que sí!.[9]

Història[modifica]

Tú sí que vales es va estrenar l'1 de gener de 2008 en Telecinco i, estrenant-se amb un 17,2% de quota de pantalla, va tancar la seva primera edició amb un 26,7% i gairebé 3 milions i mig d'espectadors... Les quatre primeres edicions van ser emeses, de forma encadenada, els divendres en prime time. S'han fet posteriors edicions (amb tres gales) i versions especials, així com reemitidas les gales en diverses ocasions a causa del seu bon acolliment.

L'objectiu del concurs és descobrir nous talents en el panorama artístic espanyol, podent participar artistes de qualsevol camp, com el ball, el cant, els malabars, l'humor, les imitacions o qualsevol altra disciplina en la qual es mostri alguna habilitat especial.[10]

Els concursants han de sotmetre's al veredicte d'un jurat per anar superant rondes eliminatòries, it finalment els teleespectadors són qui elegeixen, amb els seus vots, al guanyador final, el premi del qual consisteix en 30.000 euros i la participació en dos programes de Telecinco.

Format[modifica]

Els aspirants a participar en el programa se sotmeten a càstings previs, que tenen lloc en diverses ciutats d'Espanya. L'elecció segueix la mateixa dinàmica que en les gales a l'hora de triar als participants: actuen enfront del jurat i est els comunica si passen o no a la següent fase. Els càstings preliminars, eren emesos per LaSiete (el canal digital de Telecinco).

Els concursants triats en els càstings previs passen a actuar en les diferents gales, que se celebren en auditoris amb públic i són emeses per Telecinco. En les primeres edicions constava de tres gales. En les dues primeres, el jurat i el públic trien als finalistes. En la final de cada edició, i després d'un sedàs previ per part del jurat, els teleespectadors eren els encarregats de triar al guanyador, mitjançant el vot per SMS i/o trucada telefònica.

A les últimes edicions emeses el mecanisme del concurs ha canviat. El programa té entre 6 i 8 gales en les quals el jurat i el públic (jurat popular) trien als concursants que participessin en la gala final. En la final de cada edició van actuant els participants per grups, arribant a la final només un participant per grup. Al final de la gala el jurat tria al guanyador d'entre tots els finalistes.

El Jurat[modifica]

Els protagonistes tenen gran importància dins de la dinàmica del programa, podent interrompre les actuacions i cridant l'atenció als aspirants, sovint utilitzant botzines, cassoles o altres objectes per a generar soroll. A vegades, el jurat també interactua amb els concursants, participant activament en les actuacions.

En la primera etapa del programa, el jurat estava format per Noemí Galera, Àngel Llàcer i Xavier Sardà. La segona etapa ¡Tú sí que vales! a Telecinco, va acabar al desembre de 2009 amb la gran final de finals. Al costat d'això, el jurat es va acomiadar del format donant les gràcies a la cadena i productora per fer de la realitat un somni. Noemí Galera, Àngel Llàcer, Loles León i Los Morancos, al costat de Christian Gálvez es van acomiadar abraçats en cercle dient que el més important de tot és que s'havien fet amics per sempre, mentre sonava la sintonia de la cançó.

El diumenge 2 d'octubre de 2011 ¡Tú sí que vales! va tornar a Telecinco amb la tretzena edició a les 22.15 hores -un any i mig després de la seva desaparició- amb una nova posada en marxa, tant en els membres del jurat com en el plató i en la mecànica del concurs. Risto Mejide, José Luis Moreno, Merche presentessin aquesta edició al costat de Christian Gálvez com a presentador de les gales. Després de dues edicions com a jurat professional, el productor José Luis Moreno va abandonar el seu lloc a la taula de jutges per a cedir-li el relleu a José Corbacho, qui ja va participar en un especial de màgia al costat d'Ana Milán i Santi Rodríguez.


Jurat Lloc de procedència Professió
2008
Espanya Javier Sardá Catalunya Barcelona Periodista
Espanya Pablo Carbonell Andalusia Cadis Cantant, humorista i actor espanyol.
2008-2009
Espanya Noemí Galera Catalunya Barcelona Directora de cástines
Espanya Àngel Llàcer Catalunya Barcelona Actor, director teatral i presentador de televisió
Espanya Los Morancos Andalusia Sevilla Humoristes
2009
Espanya Loles León Catalunya Barcelona Actriu
2011-2012
Espanya José Luis Moreno Comunitat de Madrid Madrid Empresari espanyol, ventríloc i productor
Espanya Kiko Rivera (Jurat popular) Andalusia Sevilla Col·laborador de televisió
2011-2013
Espanya Merche Andalusia Cadis Cantant, compositora, productora i presentadora
Espanya Risto Mejide Catalunya Barcelona Creatiu publicitari, col·laborador de televisió i escriptor
2012-2013
Espanya José Corbacho Catalunya Barcelona Actor, director, guionista i humorista
2013
Espanya Eduardo Gómez (Jurat popular) Comunitat de Madrid Madrid Actor espanyol
Espanya Santi Millán (Jurat substitut de Risto) Catalunya Barcelona Actor i presentador de televisió
2017 - 2018
Espanya Rafa Méndez Canàries Tenerife Coreògraf i ballarí
Espanya Silvia Abril Catalunya Mataró Actriu i còmica
Espanya Soraya Arnelas Extremadura Càceres Cantant

Acusació de plagi[modifica]

Poc després d'estrenar-se Tú sí que vales a Telecinco, la productora Grundy i la cadena Cuatro van acusar Telecinco i Gestmusic Endemol d'haver plagiat el format de Got talent, propietat de Fremantle Media i els drets de la qual per a Espanya havia adquirit en exclusiva Cuatro, per a estrenar-lo poc després amb el títol Tienes talento.[11]

En resposta a les acusacions, Toni Cruz, president de Gestmusic Endemol va fer pública una carta enviada a Tony Stern, el seu homòleg a Fremantle, en la qual afirmava que els programes caçatalents a partir d'un càsting d'artistes constitueixen un gènere de televisió universalment usat des dels inicis del mitjà.[12] Finalment, Cuatro i Grundy (filial de Fremantle a Espanya) descartaren prendre accions judicials.

Primera etapa[modifica]

Primera edició[modifica]

El programa es va estrenar l'1 de gener de 2008, encara que prèviament, des del 17 de desembre de 2007, el canal de TDT Telecinco Estrelles va començar a emetre els cástines preliminars. La gala final es va emetre el 10 de gener de 2008.

El guanyador de la primera edició va ser Javier Bovea, un cantant líric de l'Alcora (l'Alcalatén).[13] El segon classificat va ser Dariel Ventura, un jove cantant nascut a Cuba i resident a Torrevella que va interpretar I Feel Good.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
01/01/2008 Dimarts 22h30 Gala 1 Primera semifinal 2.510.000 17,2%
03/01/2008 Dijous 22h30 Gala 2 Segona semifinal 3.041.000 21,5%
10/01/2008 Dijous 21h30 Gala 3 Gran final 3.468.000 26,7%

Segona edició[modifica]

La segona edició es va emetre entre el 25 de gener i el 8 de febrer de 2008.

El jurat Xavier Sardà només va participar en la primera gala, sent substituït posteriorment per Jorge i César Cadaval, integrants del duo còmic Los Morancos.

La guanyadora va ser Miriam Fernández,[14] una jove que va interpretar cançons de la factoria Disney. Els altres finalistes van ser el duo còmico-musical Kamelo Punto Semos, els percussionistes Tumpack i el 'beatbox' de Fabio.[15]

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
25/01/2008 Divendres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 1.839.000 13,6%
01/02/2008 Divendres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 2.565.000 18,5%
08/02/2008 Divendres 22h30 Gala 3 Gran final 2.911.000 21,6%

Tercera edició[modifica]

La tercera edició es va emetre entre el 15 i el 29 de febrer de 2008.

El guanyador va ser Roberto Ortiz, un beatboxer de 25 anys, per davant de la cantant Estefanía. Els altres tres finalistes van ser el grup Cumbre flamenca, la cantant Amada i l'imitador Nico.[16]

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
15/02/2008 Divendres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 2.694.000 19,9%
22/02/2008 Divendres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 2.642.000 20,4%
29/02/2008 Divendres 22h30 Gala 3 Gran final 2.848.000 22,5%

Quarta edició[modifica]

La quarta edició es va emetre entre el 7 de març i el 28 de març de 2008.

Els guanyadors van ser Tony y Daniel, un duo de violoncel·listes de 24 anys que amenitzaven al programa amb el seu repertori de música clàssica. La segona finalista va ser Sara Guirado amb una suggeridora dansa del ventre acompanyada de música en directe.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
07/03/2008 Divendres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 2.638.000 20,3%
14/03/2008 Divendres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 2.229.000 19,1%
28/03/2008 Divendres 21h30 Gala 3 Gran final 2.800.000 23,1%

Cinquena edició[modifica]

Telecinco va recuperar el programa després d'un mes de descans. La cinquena edició es va estrenar el 25 d'abril de 2008 i va acabar el 16 de maig de 2008.

Es mantenen com a membres del jurat Los Morancos i Noemí Galera, mentre que el tercer integrant varia en cada gala. En la primera semifinal va ser Pablo Carbonell, en la segona va tornar Xavier Sardà, substituït en la tercera i en la quarta per Àngel Llàcer.

El guanyador va ser el mim malagueny Manolo Carambolas, que amb els seus gestos i moviments mecànics va aconseguir guanyar-se la confiança i els vots dels espectadors.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
25/04/2008 Divendres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 1.902.000 15,4%
02/05/2008 Divendres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 1.882.000 16,4%
09/05/2008 Divendres 22h30 Gala 3 Tercera semifinal 1.992.000 16,2%
16/05/2008 Divendres 21h30 Gala 4 Gran final 2.395.000 20,3%

Sisena edició[modifica]

La sisena edició va arrencar immediatament després de la finalització de la cinquena, sense cap mena de descans. Els components del jurat es mantenen: Los Morancos, Àngel Llàcer i Noemí Galera.

Es va anunciar al començament de la primera semifinal que els jutges anaven a ser més taxatius i severs amb els aspirants, cosa que en realitat no va ocórrer. El programa va seguir la mateixa dinàmica i a penes es va observar cap canvi en les deliberacions.

Com a anècdota del primer programa de la sisena edició, val la pena destacar el cameo del presentador, Christian Gálvez, com a jurat d'una actuació, donant la seva aprovació a l'aspirant.

La final d'aquesta sisena edició es va caracteritzar per l'ús d'un recurs no usat abans en el programa. Valent-se dels comentaris i dels judicis de Noemí Galera (membre del jurat) en els quals elogiava als aspirants macos dels programes anteriors, la direcció del programa va optar per cridar en directe als suposats xicots que havia tingut la jutge. Per descomptat tot era fals i en el domicili no es trobava cap ex-xicot. La trucada era real, així com la conversa que era improvisada. La persona que contestava no sabia que l'anaven a cridar a aquestes hores de la nit. Durant el transcurs del programa van telefonar en diverses ocasions a alguns domicilis anònims per a preguntar si estava a casa el suposat ex-xicot de Noemí. Un recurs que va entretenir una mica més a l'audiència.

La guanyadora va ser Rosa, una mestressa de casa andalusa de 56 anys, que va aconseguir convèncer el jurat i als espectadors amb el seu cant flamenc.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
23/05/2008 Divendres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 2.118.000 18,6%
30/05/2008 Divendres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 2.078.000 17,7%
06/06/2008 Divendres 21h30 Gala 3 Gran final 2.173.000 19,4%

Setena edició[modifica]

Immediatament després de finalitzar la sisena edició va començar la setena, en la qual el jurat es va mantenir.

Com a anècdota del primer programa, Àngel va dir a una xaranga que només passarien a la següent fase si al llarg de la durada de la gala aconseguien omplir l'autobús del públic amb gent anònima que trobessin per Barcelona, ciutat on es grava el programa.

L'anècdota de la segona és que una persona del públic va substituir Àngel Llàcer mentre aquest anava a buscar a uns concursants el cotxe dels quals s'havia quedat sense combustible, i més tard Los Morancos que es van absentar uns minuts perquè un concursant els pogués hipnotitzar.

El guanyador de la final va ser Luis Malabara, un gran mestre del diàbolo.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
13/06/2008 Divendres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 1.966.000 17,8%
27/06/2008 Divendres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 1.570.000 15,1%
04/07/2008 Divendres 21h30 Gala 3 Gran final 1.497.000 15,7%

Vuitena edició[modifica]

Aquesta edició va reunir els guanyadors de les set edicions anteriors i altres 8 concursants.

El guanyador d'aquesta edició de final de guanyadors va ser Roberto Ortiz amb el seu Beatbox, guanyador de la tercera edició.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
11/07/2008 Divendres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 1.199.000 17,9%
18/07/2008 Divendres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 1.396.000 15,5%
25/07/2008 Divendres 21h30 Gala 3 Gran final 1.439.000 16,3%

Segona etapa[modifica]

Novena edició[modifica]

Amb l'estrena de la novena edició, va ser la segona etapa del talent show ¡Tú sí que vales!. Va ser estrenada el dimarts 29 de setembre de 2009, i després de tres emissions el programa va finalitzar la seva primera edició el 13 d'octubre del mateix any.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
29/09/2009 Dimarts 22h30 Gala 1 Primera semifinal 2.783.000 18,4%
06/10/2009 Dimarts 22h30 Gala 2 Segona semifinal 2.009.000 13,1%
13/10/2009 Dimarts 22h30 Gala 3 Gran final 1.713.000 13,9%

Desena edició[modifica]

Aquesta edició va ser estrenada per primera vegada en dimarts, el dia 20 d'octubre de 2009, a les 22.30 hores en Telecinco, però una setmana després, el 28 d'octubre, la cadena passo l'emissió de ¡Tú sí que vales! al prime time al prime time dels dimecres.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
20/10/2009 Dimarts 22h30 Gala 1 Primera semifinal 2.132.000 16,1%
28/10/2009 Dimecres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 1.674.000 13,3%
04/11/2009 Dimecres 22h30 Gala 3 Gran final 1.942.000 15,1%

Onzena edició[modifica]

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
18/11/2009 Dimecres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 1.881.000 11,7%
25/11/2009 Dimecres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 1.863.000 12,3%
02/12/2009 Dimecres 22h30 Gala 3 Gran final 1.799.000 12,5%

Dotzena edició[modifica]

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
09/12/2009 Dimecres 22h30 Gala 1 Primera semifinal 1.722.000 13,7%
16/12/2009 Dimecres 22h30 Gala 2 Segona semifinal 1.356.000 12,6%
23/12/2009 Dimecres 22h30 Gala 3 Gran final 1.350.000 11,8%

Final de finalistes[modifica]

Va ser una gala especial dedicada a tots els guanyadors i finalistes del format. Així, ¡Tú sí que vales! va emetre aquesta gala el 30 de desembre de 2009 com l'última amb els concursants guanyadors. El guanyador d'aquest especial s'embutxacava una quantitat de 100.000 euros, com va resultar guanyador Jerry, un gos amb molts dots d'amo de casa.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
30/12/2009 Dimecres 22h30 Gran final Final de finals 2.085.000 17,1%

Tercera etapa[modifica]

Tretzena edició[modifica]

Una tretzena edició va ser anunciada per la cadena Telecinco el passat 7 de juny de 2011.[2] El guanyador d'aquesta edició s'emportaria 30.000 euros i cada participant que arribés a la final, 1.000 euros. Christian Gálvez va tornar a ser el favorit per a conduir un any més el format de talents i el jurat d'aquesta edició va estar acompanyada per Risto Mejide, Merche, Kiko Rivera i José Luis Moreno, entre altres. Una de les novetats va ser la incorporació de Miguel Ángel Rodríguez "El Sevilla" que es trobaria al backstage amb els concursants i seria el co-presentador del programa. Una altra novetat és que no serien dues semifinals, com en totes les edicions anteriors, sinó moltes més (entre 6 i 10). Les condicions legals per a poder participar en els càstings, serien: enviar un vídeo a través de la web del programa o trucant per telèfon.

Aquesta edició va ser estrenada per primera vegada en diumenge, el dia 2 d'octubre de 2011, a les 22.00 hores en Telecinco. Cinc setmanes després, el talent show de Telecinco va ser programat per a la nit dels dimarts. Després de set gales i una final, els guanyadors de la tretzena edició de ¡Tú sí que vales! van ser el grup de mim Kulbik, que es van alçar amb la victòria del concurs.[17]

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
02/10/2011 Diumenge 22h15 Gal·la 1 Primera semifinal 2.286.000 15,9%
09/10/2011 Diumenge 22h00 Gal·la 2 Segona semifinal 2.576.000 16,8%
16/10/2011 Diumenge 22h00 Gal·la 3 Tercera semifinal 2.709.000 16,6%
23/10/2011 Diumenge 22h00 Gal·la 4 Quarta semifinal 2.651.000 15,7%
01/11/2011 Dimarts 22h30 Gal·la 5 Cinquena semifinal 2.448.000 18,2%
08/11/2011 Dimarts 22h30 Gal·la 6 Sexta semifinal 2.788.000 18,0%
22/11/2011 Dimarts 22h30 Gal·la 7 Setena semifinal 2.839.000 20,9%
29/11/2011 Dimarts 22h00 Gal·la 8 Gran final 2.859.000 18,7%

Catorzena edició[modifica]

Des del 15 de novembre de 2011, Telecinco i Endemol van iniciar la producció d'una nova edició del programa presentat per Christian Gálvez. Així la cadena atorgaria, d'aquesta manera, la possibilitat d'exhibir les qualitats d'aquests talents davant el gran públic.[18] A més, ¡Tú sí que vales! va oferir per nadal de 2011 un programa especial que va comptar amb el protagonisme de joves participants.

Aquesta edició va ser estrenada en la nit dels dimarts, el dia 6 de desembre de 2011, a les 22.30 hores a Telecinco.[19] Després de cinc gales i una final, els guanyadors de la catorzena edició de ¡Tú sí que vales! van ser el grup acrobàtic Dinamic, que es van alçar amb la victòria del concurs.[20] A més, el grup va rebre un premi de 30.000 euros i una oferta de contracte amb l'espectacle The Hole de Madrid, per a mostrar el seu talent en teatre.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
06/12/2011 Dimarts 22h00 Gal·la 1 Primera semifinal 2.630.000 19,6%
13/12/2011 Dimarts 22h00 Gal·la 2 Segona semifinal 2.938.000 19,0%
20/12/2011 Dimarts 22h00 Gal·la 3 Tercera semifinal 3.024.000 19,7%
03/01/2012 Dimarts 22h00 Gal·la 4 Quarta semifinal 2.901.000 17,6%
10/01/2012 Dimarts 22h00 Gal·la 5 Cinquena semifinal 2.526.000 16,0%
17/01/2012 Dimarts 22h00 Gal·la 6 Gran final 3.050.000 18,8%

Quinzena edició[modifica]

Aquesta edició va ser estrenada el 24 de gener de 2012, a les 22.00 hores en Telecinco.[21] Després de dues edicions com a jurat professional, el productor José Luis Moreno va abandonar el seu lloc en la taula de jutges per a cedir-li el relleu a José Corbacho,[6] qui ja va participar en un especial de màgia al costat d'Ana Milán i Santi Rodríguez. Tres setmanes després, el talent show de Telecinco va ser reubicat en la nit dels dimecres després de passar la sèrie carcerària La fuga, en el prime time dels dimarts.[22] Després de cinc gales i una final, el guanyador de la quinzena edició de ¡Tú sí que vales! va ser Santi y sus caballos,[23] qui va aconseguir un premi de 30.000 euros i a més, una oferta de contracte amb l'espectacle The Hole de Madrid.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
24/01/2012 Dimarts 22h00 Gala 1 Primera semifinal 2.500.000 15,5%
31/01/2012 Dimarts 22h00 Gala 2 Segona semifinal 2.724.000 17,1%
08/02/2012 Dimecres 22h00 Gala 3 Tercera semifinal 2.300.000 14,9%
15/02/2012 Dimecres 22h00 Gala 4 Quarta semifinal 2.467.000 16,1%
22/02/2012 Dimecres 22h00 Gala 5 Cinquena semifinal 2.393.000 15,8%
29/02/2012 Dimecres 23h15 Gala 6 Gran final 2.027.000 20,0%

Setzena edició[modifica]

Aquesta edició va ser estrenada el 3 de febrer de 2013, a les 22.00 hores en Telecinco.[24] El presentador segueix sent Christian Gálvez.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
03/02/2013 Diumenge 22h00 Gala 1 Primera semifinal 1.916.000 12,1%
10/02/2013 Diumenge 22h00 Gala 2 Segona semifinal 1.797.000 11,1%
17/02/2013 Diumenge 22h00 Gala 3 Tercera semifinal 1.424.000 8,8%
24/02/2013 Diumenge 22h00 Gala 4 Quarta semifinal 1.887.000 12,0%
03/03/2013 Diumenge 22h00 Gala 5 Cinquena semifinal 1.949.000 12,4%
10/03/2013 Diumenge 22h00 Gala 6 Sexta semifinal 1.812.000 11,6%
17/03/2013 Diumenge 22h00 Gala 7 Gran final 1.759.000 11,5%

Dissetena edició[modifica]

Aquesta edició va ser estrenada el 24 de març de 2013, a les 22.00 hores en Telecinco.[25] El presentador continua sent Christian Gálvez. La guanyadora d'aquesta edició va ser Sislena Caparrosa, cantant de Tenerife de 15 anys que en la gran final va interpretar Nessun dorma de l'òpera Turandot de Puccini, actuació amb la qual va aconseguir el 100% dels vots del jurat popular.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
24/03/2013 Diumenge 22h00 Gala 1 Primera semifinal 1.751.000 11,6%
31/03/2013 Diumenge 22h00 Gala 2 Segona semifinal 1.666.000 10,7%
07/04/2013 Diumenge 22h00 Gala 3 Tercera semifinal 1.708.000 10,9%
14/04/2013 Diumenge 22h00 Gala 4 Quarta semifinal 1.689.000 11,0%
28/04/2013 Diumenge 22h00 Gala 5 Cinquena semifinal 1.721.000 10,7%
05/05/2013 Diumenge 22h00 Gala 6 Sexta semifinal 1.499.000 10,4%
12/05/2013 Diumenge 22h00 Gala 7 Gran final 1.911.000 13,2%

Quarta etapa[modifica]

Divuitena edició[modifica]

Després de tres anys sense emissió, Mediaset va decidir no renovar el programa i apostar per Got Talent España, el format original. A més, a pesar que Gestmusic Endemol també produís un programa de talents per a La 1 de TVE a l'estiu de 2015, que va tenir èxit relatiu, Atresmedia va comprar Tú sí que vales per a emetre'l a través de La Sexta des de la temporada 2016/2017. No obstant això, per a diferenciar-se del programa de Telecinco, la productora va registrar la denominació de Tú sí que sí.[26]

D'altra banda, a principis de juliol de 2016 es van anar revelant alguns detalls, com l'obertura del càsting[27] o que la presentadora seria Cristina Pedroche.[28] Al llarg de l'estiu, es van anar confirmant els primers noms del jurat, en aquest cas, els de Rafa Méndez,[29] Silvia Abril[30] i Soraya Arnelas.[31]

Després d'això, a principis de 2017 la cadena laSexta anuncia la data d'estrena per al 10 de gener de 2017, el programa va acabar l'1 de març de 2017, en la gran final que va guanyar l'acròbata italià Flagman.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
10/01/2017 Dimarts 22h30 Gala 1 Primera de classificació 872 000 5,7%
17/01/2017 Dimarts 22h30 Gala 2 Segona de classificació 952 000 6,3%
24/01/2017 Dimarts 22h30 Gala 3 Tercera de classificació 622 000 4,4%
01/02/2017 Dimecres 22h30 Gala 4 Quarta de classificació 774 000 5,5%
08/02/2017 Dimecres 22h30 Gala 5 Cinquena de classificació 817 000 6,0%
15/02/2017 Dimecres 22h30 Gala 6 Primera Semifinal 927 000 6,7%
22/02/2017 Dimecres 22h30 Gala 7 Segona Semifinal 713 000 5,0%
01/03/2017 Dimecres 22h30 Gala 8 Gran final 783 000 5,5%

Gales especials de Tú sí que vales[modifica]

En aquesta edició especial del talent show, es van recordar les millors actuacions de la història del programa emeses des de la seva estrena fins a la final de finalistes (desembre de 2009). En aquesta gala, es van veure els millors moments de les dotze edicions i els dotze guanyadors del concurs, a més de les actuacions més peculiars, entre altres coses.[32]

Aquesta gala va ser emesa el dia 15 de novembre de 2011, a les 22.45 hores en Telecinco.

Data Dia Hora Gala Característiques programa Espectadors Quota de pantalla
25/12/09 Divendres 17h45 Gala especial[33] Tú sí que vales en Navidad 1.710.000 14,3%
15/11/11 Dimarts 22h45 Gala especial[32] Lo mejor de la historia 1.756.000 12,6%
01/01/12 Diumenge 22h00 Gala especial[34] Especial Año Nuevo 2.922.000 18,0%
07/01/12 Sábado 22h00 Gala especial[34] Una noche mágica 2.114.000 13,2%
06/03/12 Dimarts 22h10 Gala especial Segundas oportunidades 2.529.000 17,4%
13/03/12 Dimarts 22h00 Gala especial Lo mejor de la historia 2.805.000 19,7%[35]
20/03/12 Dimarts 21h55 Gala especial Lo mejor de la historia 2.442.000 16,7%
27/03/12 Dimarts 21h55 Gala especial Lo mejor de la historia 2.462.000 16,2%
03/04/12 Dimarts 22h15 Gala especial Jóvenes talentos 2.044.000 13,4%
10/04/12 Dimarts 22h15 Gala especial Lo mejor de la historia 2.478.000 16,7%[36]
17/12/12 Lunes 22h40 Gala especial Minivales 1.470.000 10,3%
06/01/13 Domingo 22h10 Gala especial Regalo de Reyes 1.418.000 9,4%
19/05/13 Domingo 22h00 Gala especial[37] Humor 1.780.000 10,9%

Audiències[modifica]

Tú sí que vales / Tú sí que sí: Edicions[modifica]

Edició Data Cadena Espectadors Quota de pantalla Gran Final
Tú sí que vales: Primera edició 2008 Telecinco 3 006 000 21,8% 3 468 000 (26,7%)
Tú sí que vales: Segona edició 2008 Telecinco 2 438 000 17,9% 2 911 000 (21,6%)
Tú sí que vales: Tercera edició 2008 Telecinco 2 728 000 20,9% 2 848 000 (22,5%)
Tú sí que vales: Quarta edició 2008 Telecinco 2 556 000 20,8% 2 800 000 (23,1%)
Tú sí que vales: Cinquena edició 2008 Telecinco 2 043 000 17,1% 2 395 000 (20,3%)
Tú sí que vales: Sisena edició 2008 Telecinco 2 123 000 18,6% 2 173 000 (19,4%)
Tú sí que vales: Setena edició 2008 Telecinco 1 678 000 16,2% 1 497 000 (15,7%)
Tú sí que vales: Vuitena edició 2008 Telecinco 1 345 000 16,6% 1 439 000 (16,3%)
Tú sí que vales: Novena edició 2009 Telecinco 2 168 000 15,1% 1 713 000 (13,9%)
Tú sí que vales: Desena edició 2009 Telecinco 1 916 000 14,8% 1 942 000 (15,1%)
Tú sí que vales: Onzena edició 2009 Telecinco 1 848 000 14,6% 1 799 000 (12,5%)
Tú sí que vales: Dotzena edició 2009 Telecinco 1 476 000 12,7% 1 350 000 (11,8%)
Tú sí que vales: Tretzena edició 2011 Telecinco 2 644 000 17,6% 2 859 000 (18,7%)
Tú sí que vales: Catorzena edició 2011 - 2012 Telecinco 2 845 000 18,5% 3 050 000 (18,8%)
Tú sí que vales: Quinzena edició 2012 Telecinco 2 401 000 16,6% 2 027 000 (20,0%)
Tú sí que vales: Setzena edició 2013 Telecinco 1 792 000 11,4% 1 759 000 (11,5%)
Tú sí que vales: Dissetena edició 2013 Telecinco 1 706 000 11,2% 1 911 000 (13,2%)
Tú sí que sí: Primera edició 2017 La Sexta 807 000 5,6% 783 000 (5,5%)

Versions internacionals[modifica]

En 2014, el format es va estrenar a Itàlia amb el mateix nom espanyol, i un any després es va estrenar també a Albània.

Edicions estrangeres[modifica]

País Nom Presentador(s) Canal Jutges Estrena
Albània Albània Tú sí que vales Drini Zeqo Vizion Plus Holta Dulaku
Agron Llakaj
Kristi Popa
1 d'abril de 2015 (temp. 1)
Itàlia Itàlia Tú sí que vales Belén Rodríguez (temp. 1-present)
Francesco Sole (temp. 1-2)
Simone Rugiati (temp. 3)
Martín Castrogiovanni i Alessio Sakara (temp. 4-present)
Canale 5 Maria De Filippi
Gerry Scotti
Rudy Zerbi
Teo Mammucari (temp. 2-present)
4 d'octubre de 2014 (temp. 1)
12 de setembre de 2015 (temp. 2)
24 de setembre de 2016 (temp. 3)
30 de setembre de 2017 (temp. 4)
29 de setembre de 2018 (temp. 5)
19 d'octubre de 2019 (temp. 6)

Referències[modifica]

  1. FormulaTV. «Telecinco estrena 'Tú sí que vales' el 1 de enero». [Consulta: 27 desembre 2007].
  2. 2,0 2,1 FormulaTV.com. «'Tú sí que vales' regresa a Telecinco con una nueva edición». [Consulta: 3 juny 2011].
  3. FormulaTV. «Los Morancos vuelven a Telecinco para sustituir a Sardá en 'Tú sí que vales'». [Consulta: 29 març 2008].
  4. FormulaTV. «El nuevo 'Tú sí que vales' aplicará un método de valoración por puntos». [Consulta: 30 setembre 2011].
  5. Vertele.com. «Kiko Rivera acompañará a Risto Mejide, José Luis Moreno y Merche en el jurado de 'Tú sí que vales'». [Consulta: 13 juliol 2011].
  6. 6,0 6,1 Telecinco. «Corbacho 'pica' a Risto en su estreno como jurado». Arxivat de l'original el 2012-04-28. [Consulta: 25 gener 2012].
  7. Telecinco. «Doce ilusionistas lucharán por convertirse en el mejor mago en 'Una noche mágica'». Arxivat de l'original el 2012-06-10. [Consulta: 5 gener 2012].
  8. «Gestmusic prepara un nuevo talento show y descarta la producción de nuevas entregas de ¡Tú si que vales! y ¡MQB!». Arxivat de l'original el 2016-03-04. [Consulta: 12 febrer 2020].
  9. [enllaç sense format] http://www.yotele.es/actualidad-televisiva/exclusiva-yotele-cristina-pedroche-presentara-tu-si-que-si-en-lasexta_36219/
  10. Gestmusic Endemol. «Tú Sí que Vales». Arxivat de l'original el 2016-05-29. [Consulta: 29 març 2008].
  11. FormulaTV.com. «Cuatro "insta a Grundy" a demandar por plagio a 'Tú sí que vales'». [Consulta: 29 març 2008].
  12. Vertele.com. «Grundy: "No vamos a demandar a Gestmusic hasta que tengamos una respuesta formal"». Arxivat de l'original el 22 de març de 2008. [Consulta: 29 març 2008].
  13. Telecinco. «Javier Bovea, vencedor de 'Tú sí que vales'». Arxivat de l'original el 10 d'abril de 2008. [Consulta: 29 març 2008].
  14. «Miriam Fernández: «La felicidad es una decisión diaria»» (en castellà). , 04-10-2018 [Consulta: 4 octubre 2018].
  15. Telecinco. «Míriam se alza con el premio de la segunda edición de 'Tú sí que vales'». Arxivat de l'original el 2 d'abril de 2008. [Consulta: 29 març 2008].
  16. Telecinco. «Triunfa el 'beat box'». Arxivat de l'original el 21 de març de 2008. [Consulta: 29 març 2008].
  17. Telecinco. «El grupo Kulbik (los mimos) ganadores de 'Tú Sí que Vales'». Arxivat de l'original el 2011-12-29. [Consulta: 30 novembre 2011].
  18. FormulaTV.com. «Telecinco comienza la producción de una nueva edición de 'Tú sí que vales'», 15-11-2011. [Consulta: 30 novembre 2011].
  19. Telecinco. «Arranca la nueva edición de '¡Tú Sí que Vales!'». Arxivat de l'original el 7 de desembre de 2011. [Consulta: 5 desembre 2011].
  20. Telecinco. «Dinamic, nuevos ganadores de ‘Tú sí que vales'», 18-01-2012. Arxivat de l'original el 20 de gener de 2012. [Consulta: 18 gener 2012].
  21. FormulaTV. «Telecinco inicia este martes una nueva edición de 'Tú sí que vales'». [Consulta: 23 gener 2012].
  22. Vertele.com. «Telecinco interrumpe "La Fuga" y enfrenta "Tú sí que vales" a "Con el culo al aire"», 02-02-2012. Arxivat de l'original el 2016-09-15. [Consulta: 16 febrer 2012].
  23. «Santi y sus caballos son los ganadores de Tú Sí Que Vales 2012 2ª Edición», 01-03-2012. Arxivat de l'original el 4 de març de 2012. [Consulta: 7 març 2012].
  24. FormulaTV. «Telecinco inicia este Diumenge una nueva edición de 'Tú sí que vales'». [Consulta: 31 gener 2013].
  25. FormulaTV. «Telecinco estrena una nueva edición de 'Tú sí que vales'». [Consulta: 22 març 2013].
  26. Atresmedia compra 'Tú si que vales' para laSexta
  27. Atresmedia abre el casting para 'Tú si que sí'
  28. Atresmedia elige a Cristina Pedroche para presentar 'Tú sí que sí' en laSexta
  29. Rafa Méndez, primer miembro del jurado de 'Tu sí que sí' en laSexta
  30. Silvia Abril será jurado de 'Tú sí que sí'
  31. [1]
  32. 32,0 32,1 Mitele. «Revive los mejores momentos de la historia de ¡Tú sí que vales!». Arxivat de l'original el 13 de gener de 2012. [Consulta: 16 novembre 2011].
  33. Mitele. «Llega 'Tú sí que vales en Navidad'», 12-12-2009. Arxivat de l'original el 4 de desembre de 2011. [Consulta: 7 desembre 2011].
  34. 34,0 34,1 FormulaTV. «Así será este año la Navidad en Telecinco», 21-12-2011. [Consulta: 7 desembre 2011].
  35. «'Toledo' y 'Terra Nova' suben, aunque 'Tú sí que vales' lidera con casi un 20%», 14-02-2012.
  36. «'Tú sí que vales' cierra la cuarta edición de su tercera etapa con un buen 16,7% en Telecinco», 11-04-2012.
  37. «Telecinco emite este domingo un especial de humor de 'Tú sí que vales'». FormulaTV, 14-05-2013. [Consulta: 14 maig 2013].

Enllaços externs[modifica]