Usuari:Spartan83

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFestelafesta.com
Dades
Camp de treballproducció musical i d'esdeveniments
Història
Creació8 de novembre de 2012
Governança corporativa
Persona rellevantAlbert Ferré

Lloc webwww.festelafesta.com

Festelafesta.com és un portal d'Internet creat amb l'objectiu de vertebrar de manera eficient el mercat musical català, és un producte de la societat Conceptes Reactius que va començar a funcionar en versió beta l'1 de setembre de 2012 i que es va presentar al públic en la seva versió definitiva el 8 de novembre de 2012 en el curs de la 15a edició de la Fira Mediterrània de Manresa. El seu impulsor és Albert Ferré, músic i emprenedor, que ha desenvolupat altres projectes com Tercera Via.

Com funciona[modifica]

Racó Català sempre ha mirat de trobar un punt de contacte amb la gent a fora la xarxa. Des de l'any 2003, i de manera ininterrumpuda, cada Diada de Catalunya, Racó Català ha muntat una parada a l'entorn de l'Arc de Triomf durant tota la jornada, dins de la Mostra d'Entitats dels Països Catalans. També ha muntat parada en algunes edicions de Sant Jordi a Barcelona.

En el camp de la música, Racó Català celebra cada primavera des de l'any 2003 la seva festa d'aniversari amb una gran acte que inclou xerrades i concerts.[1] També ha estat juntament amb Capicua Produccions, coproductor des de l'any 2005 de les Barrakes de Sentmenat, que se celebren a principis del mes de setembre.[2] I entre els anys 2006 i 2010 també ha estat responsable de la Festa Anti-Hispanitat.[3] En tots aquests actes i concerts han passat grups catalans de primer nivell.

La primera passa en el món dels llibres va ser l'any 2008, quan Racó Català va patrocinar el 1r Premi d'assaig independentista, organitzat pel portal web Meua.cat i amb un jurat format per Roc Casagran, Cesk Freixas i Francesc Ribera. El llibre es va presentar a la seu d'Òmnium Cultural el 14 d'abril de 2009 amb la presència de tots els autors.[4]

També en el món de l'audiovisual, Racó Català va coproduir juntament amb el diari digital directe!cat 'Cubicles',[5] la primera web-sèrie catalana nascuda, concebuda i emesa només per Internet.[6] El projecte constava de 7 episodis d'uns 5 minuts de durada cadascun, que es penjaven cada dilluns en els dos diaris digitals implicats des del 16 de maig fins al 27 de juny de 2011. El guió va anar a càrrec de Jaïr Dominguez i la producció a càrrec de Joan Camp. Els actors principals van ser Txabi Franquesa, Miquel Malirach, Montse Rodriguez, Pep Payo i Xavier Perez Esquerdo. D'entre els artistes que van col·laborar cal destacar Òscar Dalmau, Òscar Andreu, Berto Romero, Francesc Ribera, María Lapiedra o Jimmy Jump.

Boicot[modifica]

Arran dels atemptats d'ETA a Burgos i Mallorca de l'estiu del 2009, el Racó Català va sofrir una campanya de desprestigi i denúncies des de diversos mitjans i fòrums digitals, vinculant l'independentisme d'aquest portal amb l'apologia del terrorisme.[7]

Altres[modifica]

L'any 2007, Racó Català va rebre el Premi Jaume I de la Institució Cultural de la Franja de Ponent,[8] i a l'abril de 2013 va rebre el Premi Joan Coromines de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL).[9] Racó Català ha rebut subvencions del Departament de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.[10] És membre de l’àrea digital de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG).[11] El periodista digital Saül Gordillo va publicar a Racó Català les principals entrades del seu blog en un espai anomenat 'Bloc sense fulls'[12] des del 23 de maig de 2006 fins el 16 de juny de 2009.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]



Categoria:Llocs web de Catalunya en català Categoria:Premsa electrònica en català Categoria:Periodisme a Catalunya