Usuari:Townie/zelda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Onox[modifica]

Onox (ゴルゴン, Gorgon en la versió japonesa), és el principal antagonista de The Legend of Zelda: Oracle of Seasons, així com de la sèrie Oracle, de la franquícia The Legend of Zelda, de la companyia Nintendo. Al videojoc és anomenat freqüentment com el General of Darkness (en català, General de les Tenebres) títol militar que tindria per demostrar que ell és un dels generals de l'exèrcit de Ganon, el malvat antagonista principal de la sèrie. És un dels principals autors de les desgràcies succeïdes al videojoc i en la resurrecció del malvat Ganon, el despietat King of Evil.

Posseeix un aspecte similar als Iron Knuckle de The Legend of Zelda: Ocarina of Time i Majora's Mask, i també té una certa semblança amb l'antagonista Zant, de The Legend of Zelda: Twilight Princess, per l'aspecte de la seva armadura i del seu casc. També té un aspecte semblant als enemics Darknut, uns poderoses guerrers amb armadura, molt semblant a la d'Onox, que a diferència d'aquest utilitzen espasa o maça.

Poc se sap d'Onox i del seu passat misteriós abans dels fets del joc, i de com se situa aquest personatge a la llegenda d'Hyrule de The Legend of Zelda (en aquest cas l'acció i el rol del malvat antagonista és la dimensió d'Holodrum, ja que és on habità el malvat general). Onox habita al seu castell fosc, Onox's Castle, una fortalesa maleïda i malèfica.

Història[modifica]

El malvat Onox, el General of Darkness, per ordre de les Sorceress Sisters Twinrova, segrestà Din, l’Oracle of Seasons, i utilitzà el seu poder per modelar el temps, implantant el caos a les belles terres d'Holodrum, una dimensió totalment paral·lela d’Hyrule. Enterrà el Temple of Seasons (on es trobà el Road of Seasons) sota el món subterrani de Subrosia, i amaga les Divinities per tot Holodrum perquè ningú impedís el seu fred govern sobre la dimensió.

Més tard del joc es revela que les malvades intencions d'Onox de sumir Holodrum en la desesperació total es veu infringida per Twinrova, Onox només era un peó per fer ressuscitar Ganon i distreure Link perquè aquest no li impedís la resurrecció del King of Evil. Així es veu que Onox no tenia l'anhel principal de conquerir Holodrum per ell, sinó conquerir-lo perquè després el malvat Ganon tingués un control d'aquesta dimensió. Així, Onox només era un titella més.

Link viatjà a Holodrum, per obra de la Triforce del Coratge, i trobà el Maku Tree, l'únic que podia crear les Essences of Nature, per penetrar a l'Onox Castle, i rescatar Din. Així, Link recorre tota Holodrum, recuperà totes les Essences, i l'arbre va poder crear la llavor. Amb la llavor aconseguida, Link, va poder penetrar al Castell del malvat i reptà el malvat General of Darkness. El derrotà en duel, en queèaquest utilitzà la seva Bola de Cadena amb Punxes (fins i tot utilitzà Din d'escut), i Onox revela la seva veritable forma: el Dark Dragon (Drac Fosc).

Després d'un gran combat, que es recordara per segles i segles en la història de Hyrule i Holodrum, en què Link derrotà el poder del foc del gegantí drac, Link derrotà definitivament el malvat Onox, i aquest morí definitivament (alguns afirmen que va ser tancat a l'Evil Realm, però res ha sigut especificat per Nintendo). Encara que fos destruït, Twinrova va poder de les Essences of Nature que arravatà Onox a Din, per poder encendre la Flame of Destruction, i poder ressuscitar Ganon. Així, Onox només fou un titella sota les mans del malvat King of Evil.

Indicis i possibles passats[modifica]

Poc se sap de la història d'Onox i del seu passat. Onox afirma al final del joc de Oracle of Seasons que va ser alliberat del Dark Realm (Dark World o Evil Realm) per Twinrova. Onox podria ser llavors un dels seguidors de Ganon que varen ser empresonats al Dark World. Però aquesta teoria queda totalment descartada, ja que a part que res ha sigut desvetllat per Nintendo, si Onox hagués sigut des de sempre al Dark World, el més possible és que hagués intentat ajudar Ganon i Agahnim en els fets de A Link to the Past contra el Hero of Light. El més probable és que Onox fos un poderós criminal atrapat per la justícia i tancat a l'Evil Realm per la seva condemna. També hagués pogut ser un Iron Knuckle transformat per Twinrova.

Però, com deia abans, res ha sigut especificat per Nintendo, i no se sap res del passat del personatge. En algun moment abans de la història de la sèrie Oracle, Onox fou alliberat de l'Evil Realm per Twinrova en el seu pla de ressuscitar Ganon. Onox fou enganyat per Twinrova, i per ander, Ganon, per seu[Cal aclariment] un dels sacrificis en la resurrecció del King of Evil. Així Onox, fou enganyat per les bruixes, i seria sotmès a la seva mort espantosa junt amb Veran. Onox mai no havia previst aquesta traïció per part del seu amo.

Semblances[modifica]

Iron Knuckle[modifica]

Onox compartia una semblaça particular amb els Iron Knuckle. Només el casc i l'arma d'Onox era el que el diferenciava. Possiblement Onox, per ocultar la seva veritable forma de Drac Obscur (Dark Dragon), va adoptar la forma i semblança d'un Iron Knuckle. O potser aquest en principi va ser un Iron Knuckle transformat en un malvat i poderós ésser pel poder de la Twinrova (cal recordar que Twinrova va introduir Nabooru en una armadura de Iron Knuckle, i que aquesta tenia la forma descomunal d'aquests). Però aquestes teories del General Onox no han estat confirmades ni cap fanàtic de The Legend of Zelda li ha donat certa importància.

Darknut[modifica]

Onox té una aparença similar als altres enemics de la franquícia amb armadura: els Darknut. Els Iron Knuckle i els Darknuts són cavallers amb una forta armadura i una poderosa arma. Són similars en altres aspectes com la tàctica de combat. Però vet aquí les diferències. Els Darknuts acostumen a ser humans o criatures dintre d'una armadura, mentre que els Onox no se sap què són en realitat. Altres diferències són que mentre l'Onox lluita (en la primera forma) amb una bola amb cadena amb punxes, mentre que els Darknut lluiten amb espasa i escut i llances, entre altres.

Vaati[modifica]

Vaati (グフー Gufū), el Wind Mage (en català: Mag dels Vents) és un antagonista pertanyent a la franquícia The Legend of Zelda de Nintendo. El seu aspecte més comú és un orbe gegant amb sol ull, encara que el seu aspecte original era el d'un Minish porpra. És el segon antagonista principal de la franquícia i el que es repeteix en la saga després de Ganon. En la 210a edició de Nintendo Power, Vaati fou esmentat com un dels principals antagonistes de la sèrie només superat per Ganon.

Vaati és un poderós mag (o fetiller) que practica la màgia negra on se’l atribueix per saber controlar l'element del vent, així com altres elements de la natura (en especials el de la terra i el foc, vist així en The Minish Cap). Vaati es convertí en un fetiller quan es desvia al Mal. En aconseguir el seu objectiu es convertí en un mag molt més poderós, i ràpidament submergeix Hyrule en el terror.

Vaati també és un complicat boss, perquè és el Boss final (Enemic final) de The Minsh Cap i Four Swords, així també el penúltim Boss de Four Swords Adventures. Com a boss Vaati usa la seva màgia (igual que Ganon i altres antagonistes de la saga) en combat (i sovint manejant el vent i el foc) envers Link.

Biografia[modifica]

Personalitat[modifica]

Vaati és d'una personalitat orgullosa i narcisista (en un principi fou un Minish, abans de convertir-se en un maligne i poderós bruixot demoníac), ja que es creu de si mateix un ésser superior (més o menys igual de la mera de Ganon però d'una manera molt més arrogant). Vaati destaca per ser intel·ligent des del seu naixement (naixement i passat que és desconegut més enllà del vist en The Minish Cap) així com un dels alumnes més brillants de Ezero. Aquest privilegi el va convertir en extremadament arrogant, i aquesta arrogància fou l'inici al seu primer pas al camí del mal que més tard seria present en ell.

Volent-se convertir-se en un ésser diví per damunt de qualsevol constància, no li importa a qui haver de liquidar per aconseguir el seu objectiu. Vaati probablement fou desviat al mal pels seus estudis del costat malvat del cor dels homes, com així ho indica a The Minish Cap, tot i que no està especificat el perquè d'aquesta atracció. Sent aquesta la seva perdició, perquè el portaria a dur a terme a convertir-se en una de les principals amenaces de la història del Regne d’Hyrule.

Actor de veu[modifica]

L'actor que posa veu a Vaati és el mateix a Happy Mask Salesman, Ocarina of Time i Majora's Mask, tot i que mai parla com és costum en Zelda fins a Twilght Princess (en el cas de Midna); les seves rialles són sempre les mateixes. En Four Sword Adventures i For Swords el doblador és diferent tal com ho mostren les rialles, que no són iguals que les altres.

En els jocs[modifica]

En Vaati apareix en tres ocasions en la saga; dos del qual ell és l'antagonista principal i on en l'últim és un dels antagonistes principals juntament amb Ganondorf (conegut més tard del joc i ja nomenat com Ganon) i Dark Link. En dos dels jocs on apareix, Vaati és tancat en la Four Sword però no destruït, ja que el seu poder és il·limitat gràcies a la Light Force que posseí a The Minish Cap. Vaati és considerat per la llegenda de la Four Sword com un déu malvat encara que simplement se l'esmenti com a bruixot demoníac.

Normalment Vaati és representat com un gran orbe amb un sol ull tot i que a The Minish Cap es mostrà la seva forma autèntica de Minish i la seva forma de fetiller malèfic un cop li arrabassa al seu mestre Ezero el Barret del Desitjos i es converteix en un mag terrible, el segon més gran de tots després de Ganon (i possiblement igualat amb Zant i Agahnim), tot i que Vaati mai no ha sabut res de l'existència de Ganondorf.

The Minish Cap[modifica]

El primer aspecte de Vaati en la saga The Legend of Zelda és en la cronologia de The Legend of Zelda: The Minish Cap, on és un jove fetiller de gran poder màgic obscur que un bon dia introdueix incomptables monstres en el Regne d'Hyrule, i converteix la filla del Rei d'Hyrule, la princesa Zelda, en pedra gràcies a un encanteri malèfic. Apareix diverses vegades al llarg del joc seguint les passes del jove protagonista Link sempre rient-se de forma aguda i malvada en les seves aparicions.

Més endavant en el joc s'explica la història de Vaati. Era un Minish, deixeble d'Ezero; corromput pel costat fosc del cor dels homes, havia robat el Barret dels Desitjos[1][2] del seu mestre, i així havia esdevingut un tenebrós mag Hylia. Per aconseguir-ho, havia traït el seu mestre Ezero transformant-lo en un barret vivent.[3] Un cop convertit Vaati en un poderós mag, perseguiria el seu anhel principal: apoderar-se de la Light Force (Força de la Llum en català) que l'hi atorgaria un poder diví il·limitat. Quan Vaati sabé on era la Força (a l'interior de la Princesa Zelda), s'apoderà del Castell d'Hirule i el transformà en el seu cau, Castell Tenebros d'Hirule, amb la intenció de robar la Light Force de la princesa.[4] Abans que això posseí el Rei.

Vaati s'apoderà de gran part de la Light Force de la princesa i es convertí en un ser diví per combatre el jove Link, que amb l'ajuda d'Ezlo volia guanyar-lo. Link vencé la seva màgia i força a Vaati a convertir-se en un monstre per poder sobreviure a la batalla. Encara que la màgia del fetiller Vaati fos il·limitada, Link el derrota en última instància, i l'empresonà en la làmina de Picori que més tard seria coneguda com la Four Sword (Espasa Quàdruple), degut a la seva capacitat de desdoblar el seu portador en quatre entitats separades.

Four Swords[modifica]

Vaati reapareix en The Legend of Zelda: Four Swords en la seva forma d'orbe amb un sol ull, la forma amb què havia estat presentat el personatge en la franquícia The Legend of Zelda. En el joc present, la Princesa Zelda nota el debilitament de l'encanteri que mantenia el bruixot Vaati reclòs en The Minish Cap i demana Link d'acompanyar-la per a reforçar-lo. El malvat s'evadeix de l'empresonament i rapta Zelda per casar-s'hi. Amb l'ajuda de la Four Sword, Link derrota Vaati, l'empresona dins de l'Espasa i rescata Zelda. Aquest és el joc on debutà el malvat i primer joc on és l'antagonista principal.

Four Swords Adventures[modifica]

El fetiller Minish tornà de nou en The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. L'àlter ego malvat del protagonista, Dark Link, causa estralls per tot el Regne d'Hyrule aconseguint empresonar en cristalls foscos les donzelles guardianes de la presó de Vaati, les Six Maidens. Quan Link lluita contra Dark Link usant la Four Sword inconscientment allibera el malvat Vaati, que asola el Regne d'Hyrule per conquerir-lo una vegada més. Al final del joc se sabrà que Vaati inconscientment era utilitzat per Ganon, el Rei del Mal, mitjançant el Dark Mirror (Mirall Fosc) per apoderar-se del Trident of Power i així poder conquerir el món sencer. Vaati seria derrotat definitivament a la Torre dels Vents per Link, donat que aquest posseïa un poder molt superior al del Minish caigut. Així Vaati presumptament mor mentre Ganon es disposava a donar escena en la batalla final.

En el manga[modifica]

The Minish Cap[modifica]

Vaati apareix en el manga The Minish Cap com a antagonista i malvat principal d'aquest. El seu objectiu, com el respectiu joc que es basa el manga, és aconseguir la Light Force, un poder sobrenatural que permetrà el seu posseïdor poder diví il·limitat, així com qui la posseeixi podrá cumplir tots els seus desitjos (que en aquest cas era el de ser el fetiller més poderós del món). Vaati conegué a en Link en el bosc de prop de casa seva, on Link estava enfadat – per motius de no participar en el gran torneig d'esgrima de la seva escola en el festival dels minish – va tallar un arbre prop seu amb la seva espasa de fusta amb un cop sec i contundent. Però Vaati, aparegué i deixà en evidència a Link – que en principi Link li busca brega, perquè pensava que s'estava burlant d'ell – tallant tots els arbres de la zona amb sol moviment (efectivament utilitzant la seva màgia).

Després Vaati, tal com narra els fets del videojoc, guanya el torneig del festival dels minish, i a partir d'aquí trenca l'espasa sagrada i converteix la Princesa Zelda en pedra. Però no troba la Light Force en el pedestal de l'espasa sagrada, de manera que continua buscant-la. Quan Link aconseguí els dos elements – el Forest Element i el Fire Element – i aconseguí el Water Element a mans de la Gran Fada Libèl·lula, Vaati aparegué en escena, buscant la Light Force en el Temple de l'aigua. Transforma la Gran Fada Libèl·lula en una Arna i rebel·la la identitat d’Ezero: l'anterior mestre de Vaati. Finalment Link aconseguí tots els elements. Vaati se n'assabentà i anà al Castell d'Hirule. Allí, descobrí la situació de la Light Force: gràcies a la vitrina del Santuari de la Terra sagrada.

A continuació convertí en pedra a tots els habitants del Castell, i practicà un ritual per a apoderar-se de la Light Force de Zelda. L'acabà amb èxit i es convertí en un ésser diví. El seu poder millorà enormement. Així batallà amb Link. Però Vaati anava absorbint i conjurant tant poder que se li escapava de les mans; així es transformà en un monstre i se li escapà tot el poder que tenia de les mans. Demanà desesperadament ajuda a Link i al seu mestre, que aprofitaren aquest avantatge per guanyar-lo amb un cop d'espasa. Vaati tornà a la seva forma de fetiller. Ezero torna a la normalitat i li arravata el Barret dels Desitjos i Vaati torna a la seva forma Minish. Vaati suplica perdó al seu mestre. Ezero el perdona. Vaati es fa amic de Link abans d'anar-se'n, i junt amb el seu mestre creuaren la porta del Santuar de la Terra sagrada.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fool! A hat that grants the wishes of its wearer is a spectacular creation! Thanks to you, I have gone from being a meek, miniscule nothing to... the greatest sorcerer alive! You cannot stop me now, and I have you to thank for it! Accept this small gesture of gratitude from me. - Vaati (The Minish Cap).
  2. Hmm-hmm! The hat is breaking apart. It's overflowing with the power of life! The hat has the power to turn the thoughts of its wearer into reality. Vaati's heart was filled with evil, and that was reflected in what he became. But it seems that Zelda's pure heart, coupled with the hat's power... has created a miracle! - Ezero (The Minish Cap).
  3. That foul Vaati! What could he be scheminig now? Link... I feel I own you an explanation of what has happened. You see, Vaati and I are both Minish. I was once a famous sage and a renowned Minish craftsman. Vaati was only a boy when I took him on as my apprentice. But...he became enchanted by the wickedness in the hearts of men. One day, Vaati took a hat I made for the humans -- my pride and joy. It granted the wishes of its wearer. He put it on without my permission... - Ezero (The Minish Cap).
  4. If one with a just heart wears this cap, things can be made right again. Princess Zelda! Let your wishes be made real! - Ezero (The Minish Cap).

Twinrova[modifica]

Twinrova (双生魔術師ツインロ Tsuinrōba), les Fetilleres Bessones, són unes personatges pertanyents a la franquícia de The Legend of Zelda creada per Shigeru Miyamoto, de Nintendo. Són unes de les principals antagonistes del videojoc The Legend of Zelda: Ocarina of Time, juntament amb el seu fill adoptiu, Ganondorf, Rei del Mal. Són membres de la tribu Gerudo, habitants del desert a l'oest al marge d'Hyrule. Koume (コウメ Kōme), la germana gran, és la fetillera del Foc, i Kotake (Kotake コタケ), la germana petita, és la fetillera del Gel. Juntes són anomenades com Twinrova, les Fetilleres Bessones (en anglès: Sorceress Sisters).

Aparicions[modifica]

En Ocarina of Time[modifica]

Koume i Kotake o les germanes Twinrova, són les despietades bruixes guardianes del santuari sagrat Gerudo, al Temple de l'Esperit situat al Colós del Desert, al Desert Encantat. Varen ser elles qui van criar al malvat Ganondorf, el futur Rei del Mal, entrenant-lo en els camins de la màgia negra i iniciant-lo en el món de la maldat i de la foscor, traumatitzant-lo en les seves futures ànsies de conquerir un món pròsper per a ell on poder-hi governar com al seu legítim i únic Rei. Es podria afirmar que per la causa d'aquestes bruixes, en Ganon és malvat.

També varen mantenir empresonada a la jove Nabooru, la futura Sàvia de l'Esperit durant set anys, dins d'una armadura, rentant-li el cervell i manipulant-la com una marioneta sota les seves ordres. Finalment, després d'una cruenta lluita, les fetilleres Twinrova foren derrotades per la seva pròpia màgia a mans de l’Heroi del Temps. En l'última fase de la lluita es van fusionar transformant-se en la veritable Twinrova. Un cop vençudes per la seva màgia, van jurar venjar-se del jove Link algun dia, fet que podria interpretar-se en la sèrie Oracle (els videojocs The Legend of Zelda: Oracle of Seasons i The Legend of Zelda: Oracle of Ages, respectivament).

En combat[modifica]

En la primera part, Koume i Kotake disposaven de poderosos atacs d'energia màgica elemental, concretament la del foc i la del gel. Link va haver de retornar les ràfegues de foc i de gel amb l'Escut Mirall (Mirror Shield). Si Koume atacava al protagonista amb el seu poder de foc, aquest reflectia el foc de la primera cap a Kotake. Si era la Kotake la que atacava amb la seva màgia de gel, Link reflectia el gel cap a Koume, així successivament. En la segona part de la batalla, quan les germanes es varen fusionar, Link va haver d'acumular el poder del foc i del gel, per després retornar-li, deixant-la atordida i contraatacar amb l'espasa.

En Majora's Mask[modifica]

En aquest videojoc perden el seu paper antagònic. Les dues posseeixen una botiga a Tèrmina, un món totalment paral·lel a Hyrule, amenaçada en l'extinció per la malvada i despietada Màscara de Majora, un artefacte malvat de gran poder. Koume és l'encarregada de recol·lectar els ingredients de les pocions màgiques que la seva germana petita, Kotake ven. Cal destacar que no es tracten de les mateixes antagonistes que apareixen a l'Ocarina of Time, simplement són uns reflexos d'elles quan aquestes comptaven amb vida en aquest joc.

En Oracle of Ages i Seasons[modifica]

En Oracle of Ages i Oracle of Seasons, Veran i Onox foren enviats per Koume i Kotake per sembrar el caos i encenen dos de les tres Flames necessàries per ressuscitar Ganon; la Flama del Dolor i la Flama de la Destrucció, respectivament. Una vegada les flames foren enceses, Zelda és segrestada per Twinrova per encendre la flama final via sacrifici: la Flama de la Desesperació. El jove Link lluità contra les germanes com entitats separades i com a Twinrova. Derrotades, Koume i Kotake se sacrificaren com a víctimes del seu propi ritual, actuant com el recipient per Ganon, en comptes de Zelda. Desafortunadament per a les bruixes, el seu sacrifici era completament inútil, aquest permetia solament ressuscitar un Ganon, deforme i estúpid, que no tenia voluntat pròpia. Així, que Link va poder derrotar-lo.

Zant[modifica]

Infotaula personatgeTownie/zelda

Zant, el malvat antagonista de Twilight Princess
Context
Primera aparicióThe Legend of Zelda: Twilight Princess (2006)
Dades
Gènerehome
EdatDesconeguda

Zant (ザント Zanto) conegut com a Usurper King, el Twilight King (Rei del Crepuscle) o King of Darkness (Rei de la Foscor), és el principal antagonista del videojoc The Legend of Zelda: Twilight Princess de la saga de The Legend of Zelda, i un dels principals desencadenants dels esdeveniments del joc juntament amb el malvat King of Evil, Ganondorf. És un fetiller i practica la màgia o fetilleria; té poders màgics il·limitats que sobrepassen la naturalesa compresa, donat que aquests la sobrepassen sent antinaturals procedint de les tenebres.

És un antagonista molt peculiar, amb una història molt llarga que està lluny d'acabar-se. Les promeses incomplertes i els seus anys al servei de la Royal Family of the Twilight Realm el varen dur a una profunda depressió. Va ser aleshores que un malvat ésser es va aprofitar d'ell: un ésser omnipotent, malvat i cruel que li canviaria el destí per sempre pels designis del mal, i a qui ell anomenaria el seu Déu.

Com a penúltim boss (enemic final) del joc Twilight Princess, Zant és un dels més difícils i complicats. Les dificultats que afronta el jugador (que evidentment controla Link) en enfrontar-s'hi són la varietat d'estratègies que el tirà utilitza. El jugador l'ha de derrotar en sis escenaris diferents. Cada vegada que el jugador supera l'estratègia corresponent a l'escenari, Zant teleporta Link a un altre escenari i canvia d'estratègia (variant alguns esquemes de batalla i alguns atacs).

Twilight King[modifica]

Història[modifica]

Zant era un Twili, un dels descendents dels malvats fetillers que van amenaçar de conquerir per mitjà de la seva poderosa màgia negra la Fused Shadow (Sombra Fundida en la versió Pal) i apoderar-se de la Relíquia Sagrada, la llegendària Triforce, al Sacred Realm. Tanmateix, van fracassar per la intervenció dels Light Spirits que, per voluntat de les Goodness, els van tancar al Twilight Realm segellant la seva maligne màgia. Durant tots els segles que havien estat tancats al Twilight Realm, els Twili es van anar convertint en una raça pacífica, oblidant-se de l'agonia i de la rancúnia dels seus avantpassats. Tanmateix, precisament va aparèixer Zant, un antic servidor de la Royal Family,[1] que amb la seva misteriosa màgia va autoproclamar-se com a Twilight King, derrocant la Royal Family i convertint els seus súbdits en éssers despietats (Shadow Beasts). Zant va acusar la Família Reial del Twilight Realm de ser els màxims culpables de la desgraciada dels Twili, la seva raça, del fet de viure en aquesta dimensió límbica, ja que amb el pas dels anys i dels segles es van haver de resignar a viure a la dimensió. Així Zant, amb el seu exèrcit, es va disposar a conquerir el Light World, provocant la Invasió de Zant sobre Hyrule, el fet més destacable i important del videojoc de Twilight Princess.

Precisament va ser ell qui va embruixar la legítima Queen Twili, Midna la Twilight Princess, usurpant-ne la corona i expulsant-la del Twilight. La raó per la qual Zant posseïa una màgia molt superior a la seva gent era que havia fet un pacte amb l'antagonista principal de la trama: Ganondorf. A canvi que aquest li oferís poder il·limitat, ell hauria d'alliberar-lo de l'empresonament del Twilight.[2] Aquest se li va presentar com un fals déu amb el qual Zant, que estava frustrat per les promeses incomplertes i per no haver estat escollit com a King of Twilight per la Royal Family of the Twilight Realm, es va omplir encara més de desig de poder, convertint-se en la principal amenaça del Regne d'Hyrule.[3]

El màxim anhel de Ganondorf era unir els mons Twilight i d'Hyrule,[4] objectiu que el ja corrupte Usurper King va complir al peu de la lletra sense cap mena de reserva, per crear un món on només ell seria King. Per aconseguir-ho, va haver d'arrabassar l'essència lluminosa als Light Spirits, els causants de la condemna dels Twili. Així, el Twilight King aconseguiria convertir Hyrule en part del Shadow Lands (Dominios de las Sombras, a la versió Pal), del Twilight Realm, on el seu déu acabaria regnant amb ell.

Per aquest motiu, va crear uns insectes que arrabassarien l'essència de llum dels Spirits un cop usurpades (Shadow Insects). Més tard s'encarregaria personalment de dirigir els seus exèrcits contra l'Exèrcit Hylian d'Hyrule. La Princesa Zelda poc va poder aturar la invasió provocada pel tirà, i va ser tancada per aquest al seu castell (Hyrule Castle), on més tard Ganon habitaria. Així ningú no s'atreviria a oposar-se als seus propòsits. Tanmateix, no van comptar amb Midna, que va unir forces amb el protagonista, Link, per derrocar la seva tirania, i van destruir els malignes Shadow Insects, acabant amb el domini del Twilight sobre el Regne d'Hyrule que el malvat havia teixit sobre aquest regne (a part de reunir els fragments de la Fused Shadow, per derrotar el tirà).[5]

Tanmateix, Zant no es va quedar enrere. Va prendre'ls per la força els fragments de la Fused Shadow,[6] i va estar a punt de matar Midna, a més de convertir el protagonista Link en llop de nou, introduint-li al cap un fragment de Shadow Crystal i maleint-lo. Aleshores li va proposar a Midna que s'unís a ell, però aquesta es va negar rotundament. Com a venjança per aquest refús, la va deixar greument ferida, de manera que la Princesa Zelda es va haver de sacrificar per salvar-la d'una mort imminent. Quan aquesta es va recuperar, i van viatjar a la Sacred Grove per cercar la Master Sword per trencar la maledicció de Zant que retenia el protagonista, Link i Midna van viatjar al Gerudo Desert, concretament al Arbiter's Ground, per derrotar el fetiller. Zant va reaparèixer al Dungeon Arbiter's Grounds. Aquí, a la quarta masmorra, a la cambra del Boss, va ressuscitar amb la seva màgia l'esquelet sobre el qual estava muntat. Li va clavar una espasa màgica (revelant les seves primes mans, l'única vegada que ho fa) al crani a Stallord, el Twilight Fossil, ressuscitant-lo en un intent de matar Link. Link va derrotar l'engendre del malvat. Tanmateix, el tirà Zant havia trencat en molts fragments el Mirror of Twilight, artefacte necessari per viatjar al Twilight Realm, i els havia amagat per tot el món d'Hyrule. Les altres aparicions que va fer en Zant abans del combat definitiu contra ell són escenes explicades per Midna.

Tanmateix, finalment, després de superar incomptables perills i haver derrotat incomptables seguidors del King of Darkness, Link i Midna van reunir tots els fragments del mirall i van poder entrar al Twilight Realm (Palace of Twilight), ex residència de Midna, i nova casa de Zant, on governava aquesta dimensió amb mà de ferro. Després d'arribar al punt més alt del Palace of Twilight, on es trobava Zant; aquest els revelà la seva història, i va atacar Link, que el va reptar a un duel. Amb l'ajuda de l'Espasa Mestra imbuïda en la llum de Taiyo, va poder derrotar la seva màgia i el va poder vèncer, recuperant la Fused Shadow, i acabant amb el seu govern. Midna va acabar definitivament amb ell, però no podia morir mentre el seu déu Ganondorf seguís viu.[7] Inexplicablement, a la batalla final, el malvat Twili, que havia sobreviscut com a esperit, va matar Ganondorf com a venjança per utilitzar-lo, quedant-se suposadament amb la Triforce del Poder. Tot i això, aquest fet podria ser una simple especulació sense suficient fundament. També podria significar que mentre Ganon morís, Zant també ho fes i el lligam que el mantenia junts els ho obligués a fer-ho, perquè anteriorment, al Palace of Twilight, el malvat Twili ja havia estat mort per Midna. De totes maneres, no se sap si el malvat continua amb vida o si va morir definitivament al seu combat o al combat final contra Ganon quan aquest va morir. És un dels misteris del joc de Twilight Princess.

Caràcter[modifica]

« El meu Déu tenia només un desig.... fusionar Ombra i Llum... i crear Foscor! »
Zant a Midna i a Link.

Abans dels fets joc, quan Ganondorf va transferir el seu poder a Zant, aquest va adoptar el nom de Rei del Crepuscle, senzillament per infondre respecte. Era vist (en la seva aparició en què va envair Hyrule sense miraments) com un malvat fred i calculador, sense escrúpols i amb l'única intenció de convertir Hyrule en un dels seus dominis. Quan va obligar la Princesa Zelda a rendir-se (car altrament exterminaria sense compassió els seus súbdits), va ser vist com un malvat tirà amb desig de poder. Per si sol, intimidava amb la seva imponent figura (sobretot en l'escena en què va derrotar Link, Midna i l'Esperit de Lanayru amb molta facilitat), i aterroritzava tots els seus enemics. En cada aparició que feia, produïa un esgarrifós crit que gelava els ossos de por dels seus enemics. També en una ocasió (en l'escena en què va ressuscitar amb la seva màgia el Boss Stallord) va produir un riure intimidador, caracteritzant-lo com un malvat més terrorífic.

Tanmateix, simplement estava actuant, perquè el seu caràcter autèntic no era ni de lluny aterridor. En realitat era un maníac psicòpata, fruit d'una profunda depressió. Aquesta depressió el va fer vulnerable al malvat Ganondorf, que se'n va aprofitar. Ja al final del joc, el malvat Tirà de les Ombres, en el seu enfrontament al Palace of Twilight, va demostrar el seu veritable "jo". Una criatura patètica, ansiosa i corrupta de poder, maniàtica i compulsiva, i amb un greu trastorn mental. Movent-se d'una manera patètica i maldestra, saltant i brincant per la Sala de Tro del Palau del Crepuscle, va desfer-se de la seva façana de malvat fred i calmat. Ja en batalla quan va reptar Link, el va atacar amb poderosos atacs màgics maníacs, sense que Link es deixés portar per la bogeria del malvat ésser.

Tanmateix, encara que tingués un problema mental, seguia sent un contrincant temible, gràcies als poders que Ganon li havia donat. Durant el duel proferia crits infantils, erràtics, producte de la seva ànsia per liquidar en Link. Quan aquest va derrotar la seva màgia, Zant va utilitzar uns ganivets per intentar matar-lo, atacant-lo amb atacs psicòpates covards, però a la vegada astuts. Tanmateix, l'habilitat amb l'espasa de Link va ser més poderosa, el que va ajudar-lo a derrotar el malvat, que després fou mort per Midna (a qui va provocar per fer-ho) amb els poders de la Fused Shadow recentment adquirits de les pròpies mans de Zant.

Relacions[modifica]

Relació amb Ganon[modifica]

« Posaré el meu poder en vostè... Si hi ha res que desitgi llavors ho desitjaré també. »
Ganon a Zant.

Zant va trobar-se amb l'insufrible Ganondorf, i només amb contemplar-lo ja es va veure seduït pel seu poder maligne. Va quedar impressionat amb tal poder, que Ganon no l'hi va costar aprofitar-se d'ell i de la seva màgia, dient-l'hi que era un déu. Ell va quedar confós per tal fet que, en la seva situació, que un ésser omnipotent escoltés les seves pregàries era més que un miracle per casualitat. Així es va deixar seduir pel poder tenebrós. Zant desitjava el poder, encara que hagués de servir inqüestionablement Ganondorf.

Ganon li va donar extraordinaris poders màgics perquè pogués satisfer els seus objectius. Després, Zant va complir al peu de la lletra els desitjos del seu nou amo i senyor, encara que complir-los li fos de gran dificultat, ja que Ganon li demanava el domini de tot un regne, Hyrule, i també tenir sotmès del Twilight Realm. Va acceptar la voluntat del seu nou mestre: aquell que l'utilitzaria per a designis malèfics com un titella.

No se sap quin grau de respecte i admiració tenia envers Ganondorf, però per considerar-lo un déu, és evident que li tenia molt de respecte, no només per la seva cruel forma de ser, sinó pel poder que l'envoltava, que prové de les tenebres, segons paraules de Zant i dels Sages. Encara que no se sap del tot, potser la fe que tenia en Ganon era una altra cosa diferent: potser no admirava Ganon, potser li tenia por, i l'obeïa per no prendre mal. Potser era aquesta por que feia que l'obeís instantàniament. Tot i això, aquest fet no està confirmat.

Relació amb Midna[modifica]

« Estimada Midna... que se t'està oblidant? Aquella bèstia és un dels habitants clars que oprimien la nostra gent. No importa quant pot desitjar-lo altrament, mai no serà més que una ombra al seu món. No pot freqüentar la seva classe! Tanmateix, si podem fer nostre el seu món, Midna... Llum i Foscor es trobaran per fi. La nostra tribu recuperarà el seu regne... i la Foscor assecarà la Llum! »
Zant a Midna.

Zant va ser realment cruel amb Midna. A més d'usurpar-li el tron i la corona de Twilight Queen com a autoproclamat Twilight King, va transformar-la i la va desterrar del seu propi palau (Palace of Twilight). No se sap que va fer amb els seus familiars: potser els va exterminar o potser els va transformar en monstres (Shadow Beasts) sota les seves ordres. Tot i així, no se sap com va exterminar la Royal Family of the Twilight Realm, ja que mai s'esmenta al joc. L'únic que se sap és que la va eliminar d'una manera o altra, deixant Midna com a única supervivent.

Després de desterrar-la, no es va preocupar massa de d'ella ni del que pogués fer. No la veia com una amenaça pels seus plans. Tanmateix, va cometre un error. Quan va trencar en quatre fragments el Mirror of Twilight, i no el va poder destruir, es va adonar que necessitava el poder de Midna com a autèntica Twilight Queen. Aviat es va assabentar que Midna i Link havien frustrat els plans del seu mestre, i per això de pas trobaria Midna per castigar-la i obtenir el seu poder màgic com veritable líder dels Twili, la Fused Shadow.

Va intentar persuadir-la quan es van trobar, intentant fer que s'unís a ell perquè li donés el seu poder. Ella va rebutjar la seva oferta, i Zant la va deixar moribunda. Tot seguit, en veure el fracàs de persuadir a Midna, la va esperar al seu palau on intentaria derrotar-la a ella i el nen que l'acompanyava, que es feia dir Heroi. Allí li va revelar la seva història, així com el seu passat i els motius de la seva maldat i bojeria. Link el va derrotar, i després Midna el va assassinar, encara que era immortal mentre Ganon continués viu.

No se sap més sobre la relació entre Zant i Midna. Molts fans de la saga Zelda han especulat que en el passat i abans que ell es deixés corrompre pel poder, tenien una relació amorosa, i que per això l'odi entre ambdós era molt fort en sentir-se traïts pel seu ésser estimat. Tot i així, això són simples especulacions i Nintendo no ho ha confirmat mai.

Relació amb Zelda[modifica]

« Una pregunta per vostè i totes les persones d'Hyrule: Vida? o Mort!? »
Zant a Zelda.

La relació que va establir amb Zelda va ser breu. Simplement es va limitar a tancar-la a l'Hyrule Castle, on Ganon estaria ressuscitant i hi habitaria després. Abans d'això, la va obligar a rendir-se en una batalla a la Sala del Tron, durant l'atac al Castell d'Hyrule, a la Invasió de Zant sobre Hyrule. Si Zelda no es rendia, l'exèrcit de Zant exterminaria sense compassió els súbdits de la princesa. Per tant, Zelda no va tenir més remei que rendir-se, si no volia provocar la ira de l'Usurper King.

A part d'això, Zant va tenir poca relació amb Zelda. És evident que odiava la princesa, car odiava tots els opressors de la seva raça, evident racisme. També probablement va voler-la tenir al marge perquè Zelda no pogués ser un rival per Ganon amb el seu fragment de la Triforce de la Saviesa, o també perquè la màgia de Zelda podria rivalitzar amb el seu propi poder. Tot i això, Nintendo no ha fet cap declaració al respecte.

Relació amb Link[modifica]

« Tu encara vius... Que sorprenent. Per algun motiu li diuen vostè "Heroi". Tanmateix, aquesta és veritablement una reunió agredolça... Veritablement! Perquè temo que aquesta serà la darrera vegada que el vegi viu! »
Zant a Link.

La relació de Zant i Link va ser molt curta. Simplement eren enemics perquè els tocava ser enemics, ja que tenien posicions en la vida totalment contradictòries. Zant odiava eternament Link, l'Heroi Escollit per les Deesses, però no el considerava un rival digne per al seu poder, ja que ell tenia el poder màgic que sempre havia anhelat al seu favor. Simplement el considerava un nen estúpid que no podia saber ni entendre com de terrorífic i perillós era jugar a fer l'heroi lluitant contra el seu malvat mestre.

La primera trobada entre ell i Link va ser inesperada, però Zant el va derrotar molt fàcilment. Allí, transformat en llop pel Twilight, Zant va considerar Link poca cosa més que una bèstia salvatge. L'odiava per ser un dels descendents dels opressors de la seva gent. Després Link i Zant tindrien una segona trobada a Arbiter's Grounds, on va subestimar de nou Link, intentant matar-lo embruixant Stallord. La seva tercera i última trobada va ser al seu palau, el Palace of Twilight. Allí, li va revelar la seva història i la seva bojeria. Va lluitar amb Link a diverses zones d'Hyrule, teletransportant-lo i intentant matar-lo, per així acabar amb l'enemic de Ganondorf, però la seva màgia i bogeria van ser insuficients per derrotar Link, i el van portar a la derrota final.

Paper antagònic[modifica]

Zant és el titella de Ganondorf a Twilight Princess, però ell és l'antagonista principal (així com Agahnim era el de A Link to the Past). Com a antagonista i malvat, té els trets típics de malvat de videojoc, és a dir, donar guerra al protagonista (o el protagonista, en aquest cas, vol derrocar-lo perquè està fent el mal), però Zant és un antagonista una tan especial, ja que és un boig psicòpata (no de la mida de Kefka del Final Fantasy VI per exemple, però Zant forçava la seva manera d'actuar descaradament actuant com un nen sàdic i patètic) i no ha sigut gaire habitual que els malvats de videojocs sofreixin trastorns mentals, com ara depressió, angoixa o ira sense precedents, entre altres.

Com a antagonista, va ser un dels autors del fets desgraciats del videojoc, com tot personatge antagònic de videojoc. Tanmateix, ell només complia al peu de la lletra les ordres de Ganon (així com abans d'ell, ho va fer Agahnim) i el considera el seu ídol, el seu mestre, el seu senyor, el seu déu. Encara que no ho sàpigues, Ganon només l'utilitzava. Si se n'hagués assabentat potser hauria canviat d'actitud i hauria intentat oposar-se a ell. Potser, si es fa cas a la teoria que diu que Zant va matar Ganondorf al final de Twilight Princess, va convertir-se al , encara que aquest fet no està confirmat i podria ser únicament una venjança.

Altres aspectes[modifica]

En batalla[modifica]

L'Usurper King, com a penúltim boss[8] del videojoc de Twilight Princess, és un dels més difícils i complicats de combatre. La lluita contra ell va ser un viatge al voltant d'Hyrule amb sis parades diferents. Link va utilitzar tot tipus d'armes i estris per derrotar el despietat tirà amb la Master Sword (Espasa Mestra) imbuïda amb la llum de Taiyo (Solenoide). El cruel Zant posseeïa ràpids atacs d'energia màgica que Link ni podia aturar amb l'escut, ni podia contrarestar de cap manera. El Twili també posseeïa la capacitat de teleportar-se a voluntat. La batalla amb aquesta malvada criatura consisteix de sis parts diferents i sis estratègies diferents per derrotar-lo i acabar amb ella d'una vegada per totes:

  • Primera Fase: Al Forest Temple, Zant ataca Link sobrevolant un líquid verinós amb ràpids atacs màgics. Link pot bloquejar la seva màgia amb l'escut i contraatacar amb el Boomerang dels Vents, que el desestabilitza, i Link pot aprofitar-ho per atacar amb l'Espasa Mestra. L'escenari on Zant combat amb Link és el mateix on el protagonista ha combatut amb el boss Diababa, el Twilit Parasite (Paràsit de les Ombres).
  • Segona Fase: A les Goron Mines, Zant salta com un excèntric en un dic flotant, amb la intenció de llençar Link dins la lava. També ataca amb les seves ràfegues màgiques. Link utilitza les Botes de Plom per ésser invulnerable als seus atacs maníacs, i aprofitant que es cansa d'atacar i saltar, contraataca amb l'Espasa Mestra. Aquest escenari de lluita és el mateix del mini boss, Dangoro.
  • Tercera Fase: Al Lakebed Temple, sota l'aigua, Zant s'amaga en una rèplica gegant del seu casc i intenta atacar Link per sorpresa amb la seva màgia. Link utilitza el Ganxo per atrapar-lo i contraatacar-lo amb l'Espasa Mestra. Després el protagonista ha d'endevinar en quin casc es troba per atacar-lo. L'escenari de la lluita és el del boss Morpheel, Twilit Aquatic (Braquiosaure de les Ombres).
  • Quarta Fase: Al Forest Temple, Zant salta damunt dels pals dels babuins i ataca Link amb les seves ràfegues d'energia màgica. Link esquiva els seus atacs i fa caure el pal on es troba Zant, perquè aquest caigui i Link pugui contraatacar amb l'Espasa Mestra. L'escenari de lluita és el mateix que el del Mini Boss Ook del Forest Temple.
  • Cinquena Fase: A les Snowpeak Ruins, Zant es transforma en gegant flotant i intenta caure sobre Link. Aquest ha d'evitar el seu atac i després utilitzar la Bola amb Cadena per clavar-li un cop a la cama per així encongir-lo i transformar-lo en nan, i contraatacar clavant-li l'Espasa Mestra. L'escenari pertany a la lluita contra el boss Yeta, Twilit Massa Ice (Massa de les Ombres).
  • Fase Final: Les afores de l'Hyrule Castle (Castell d'Hyrule) són l'escenari de la batalla final amb el Usurper King. La ira de Zant explota en aquesta fase. Aquest ataca Link amb uns grans ganivets, que atura amb el seu escut i contraataca Zant, incrementant la seva ràbia i ira. Ataca donant voltes amb els seus ganivets, el seu atac definitiu imparable, però quan el realitza es mareja, i Link aprofita per contraatacar, repetint-ho diverses vegades fins a derrotar-lo definitivament.

Habilitats màgiques[modifica]

Les habilitats màgiques que Ganondorf li va donar eren inimaginables. Eren, en paraules del mateix Ganon, il·limitades. Amb la unió dels seus nous poders amb els poders que tenia com a Twili, Zant va aconseguir convertir-se en un dels fetillers més poderosos de l'univers de The Legend of Zelda. Molts el classificarien com el segon malvat més poderós en màgia de la franquícia després de Ganon; un bruixot més poderós que Vaati i Agahnim. Tot i això, aquestes són simples especulacions, i res no s'ha confirmat o ha quedat establert per Nintendo. Aquestes teories estan recolzades perquè era mig immortal, ja que Ganondorf podia ressuscitar-lo en qualsevol moment, i la seva font de poder era Ganondorf; mentre aquest seguís viu, Zant seria immortal.

Les seves habilitats màgiques es manifesten al joc de diferents maneres. La més notable és la seva habilitat per teleportar-se a voluntat i teletransportar els seus seguidors, així com diferents tipus de matèria, amb els seus Twilight Portals. Una altra era la de transformar i mutilar éssers vius (com el cas de la Midna i els Twili) Una altra de freqüent era la seva habilitat per crear engendres i diferents monstres amb la seva màgia, així com de dotar-ne alguns amb els seus poders especials, com per exemple el teletransport. Una altra (i que és la que utilitza per atacar en Link més freqüentment) és la de crear esferes màgiques per atacar Link a distància. Una altra, vista en batalla, és la de poder volar. Un altre també vista en batalla, és de transformar-se en gegant i, curiosament, en nan. Després també compta amb poders telepàtics, així com la capacitat de crear barreres i moure essers vius i objectes amb la ment, vista a l'escena en què deixa moribunda Midna i i derrota Lanayru.

Miscel·lània[modifica]

Un altres aspecte de Zant és la manera com vesteix. Porta un casc en forma de drac i una llarga túnica que li arriba als talons. També cal destacar que és molt poderós pel fet d'haver derrotat el Spirit Lanayru, i també per ser un dels boss (Enemics Finals) més difícils de matar del videojoc. Té una certa semblança amb altres antagonistes de la franquícia. Posseeix una estranya semblança amb Onox i Veran en la seva roba, i té el mateix símbol que Onox tenia a l'arnès de la seva armadura. Per aquest motiu, Twilight Princess és ple de referències i similituds properes a Oracle of Seasons i Oracle of Ages, i probablement això no és coincidència. Tanmateix, l'arnès d'Onox s'assembla en l'aspecte a un Iron Knuckle, que eren essencialment servidors i monstres sotmesos a la seva voluntat que treballaven per Ganondorf, i Zant, en aquest cas, està en relació amb Ganondorf com a "inferior" i servidor fidel.

La seva aparença no solament s'assembla a les del General Onox i de Veran, sinó que les textures Twili, les formes, i els dibuixos i patrons també poden mostrar un fons cultural similar al dels que van crear la Majora Mask. Tanmateix, una semblança de roba no és l'única cosa aparent en analitzar Zant amb la Majora's Mask. Les seves tècniques de combat, en encarar-se amb en Link, són similars a les tècniques utilitzades per unes quantes formes i encarnacions de Majora's Mask, Ganon, i Phantom Ganon. Utilitzant els seus ganivets a la fase final de seu combat, Zant va alliberar la seva ira, atacant en Link amb atacs maníacs similars a la Majora's Wrath, teletransportant-se amb els seus poders amb astúcia i atacant covardament Link per darrere. A les primeres fases del combat va atacar amb ràfegues màgiques, com Ganondorf, Phantom Ganon, i Agahnim, però a diferència d'aquests, les seves ràfegues no poden ser retornades contra ell.

Els que hagin vist les películ·les de Harry Potter notaran que Zant té un aspecte similar al del malvat antagonista i arxienemic de Harry, Lord Voldemort. Ambdós tenen cares pàl·lides, amb ulls vermells que brillen intensament, sense cap nas visible i amb narius de serp. També el casc que porta per ocultar la seva cara és similar a les dels Cavallers de la Mort que segueixen Voldemort.

Curiositats[modifica]

  • Hi ha una teoria que diu que Zant va ser posseït per Ganondorf i aquest era el motiu pel qual el Twili es comportava d'aquella manera al Palace of Twilight. Segons aquesta teoria, Zant mostra accions en el seu cos que demostren sofreix una possessió per part de Ganon, de manera que serpenteja i es corba en posicions que són altrament humanament impossibles. També sofreix un canvi de veu dràstic que deu ser similar al dels éssers posseïts, amb una veu diferent de les escenes anteriors on ell la tenia més greu i amenaçadora. La teoria es confirma quan Ganon manifesta que posaria el seu poder dins de Zant quan es trobés amb aquest, però és possible que quan Ganon contacta amb el cos de Zant amb la seva esfera d'energia, el posseís i el convertís en un àlter ego seu.
  • Una altra teoria és que, quan Ganondorf posa el seu poder dins de Zant, aquest creu que el poder novament obtingut és simplement seu per utilitzar quan ho desitgi, i en els seus múltiples intents d'empunyar-lo, es torna boig.
  • Manté ocultes les seves mans sota les mànigues durant gairebé tot el joc, excepte quan ha de reanimar Stallord. Les seves mans són negres com les dels Twili, la seva raça.
  • És el primer gran antagonista de la saga que dóna a Link un Heart Container.

Aparicions[modifica]

Twilight Princess[modifica]

Super Smash Bros. Brawl[modifica]

Zant també apareix com a trofeu a Super Smash Bros. Brawl. Les seves lectures de descripció de trofeu són:

Anglès:
  • The self-proclaimed King of Twilight (Rei del Crepuscle). Zant is the ringleader scheming to cover Hyrule in Twilight. Zant long served under the Royal Family of the Twilight Realm. Ganon grants great power to Zant in exchange for his allegiance, and Zant makes it his ultimate goal to become the supreme leader of both light and dark.
Català:
  • El Rei autoproclamat del Twilight. Zant és l'autor dels fets que maquina cobrir Hyrule en el Twilight (Crepuscle). Zant fa molt de temps servia sota les ordres de la Família Reial del Twilight Realm. Ganon va donar el seu gran poder a Zant a canvi de la seva fidelitat, i Zant converteix en el seu definitiu objectiu per convenir al líder suprem tant de llum com de foscor.

Cultura[modifica]

Joguines[modifica]

En Zant, juntament amb Link, Zelda i Wolf Link amb Midna varen ser replicades a miniatura de joguina de plàstic per Yujin. Aquesta rèplica és molt detallada, ja que tot detall de la roba i textura, el casc de drac, i altres com les botes són molt reeixides. El presumpte símbol Gerudo del pit de la part vermella de la túnica de Zant està molt ben detallat, i és molt notable també el casc i la seva estructura.

Vegeu també[modifica]

Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Townie/zelda

Referències[modifica]

  1. Zant: I had served and endured in that depraved household for far too long, my impudent princess. The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  2. Ganon: I shall house my power in you... If there is anything you desire, then I shall desire it, too... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  3. Zant: It was then, in the thrall of hatred and despair, that I turned my eyes to the heavens...and found a god. The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo EAD. Nintendo. 19-11-2006. Wii
  4. Zant: My god had only one wish....To merge shadow and light...and make darkness! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  5. Midna: He said you would need the Fused Shadows to defeat the dark overlord Zant and save the world... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  6. Zant: My Midna... Did you forget? That beast is one of the light dwellers who oppressed our people. No matter how much you may desire otherwise, you will never be more than a shadow in their world. You cannot consort with their kind! But if we can make their world ours, Midna...light and darkness will meet at last. Our tribe will take back their realm...and sweet darkness will blot out this harsh light! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  7. Zant: As long as my master, Ganon, survives, he will resurrect me without cease! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  8. «Bosses de The Twilight Princess, inclòs Zant.». [Consulta: 2 desembre 2007].