Vés al contingut

Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
755.856 articles
947 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
Els organismes ediacarians són antigues formes de vida del període Ediacarià que representen els organismes pluricel·lulars complexos més antics coneguts. Aparegueren poc després que la Terra es desglacés després de l'extensa glaciació del Criogenià, i desaparegueren en gran part poc abans de la ràpida aparició de biodiversitat coneguda com a explosió cambriana, que veié la primera aparició en el registre fòssil dels patrons i morfologies bàsiques que més endavant formarien la base dels animals moderns. Poques coses de la diversitat dels organismes d'Ediacara serien incorporades a aquests patrons, i els distints organismes cambrians aparegueren i desplaçaren les formes de vida que havien dominat el registre fòssil ediacarià. Els organismes ediacarians aparegueren per primera vegada fa uns 580 milions d'anys, i prosperaren fins l'inici del Cambrià fa 542 milions d'anys, quan desaparegueren les comunitats característiques de fòssils. - Vegeu informació sobre la imatge

Els organismes ediacarians són antigues formes de vida del període Ediacarià que representen els organismes pluricel·lulars complexos més antics coneguts. Aparegueren poc després que la Terra es desglacés després de l'extensa glaciació del Criogenià, i desaparegueren en gran part poc abans de la ràpida aparició de biodiversitat coneguda com a explosió cambriana, que veié la primera aparició en el registre fòssil dels patrons i morfologies bàsiques que més endavant formarien la base dels animals moderns. Poques coses de la diversitat dels organismes d'Ediacara serien incorporades a aquests patrons, i els distints organismes cambrians aparegueren i desplaçaren les formes de vida que havien dominat el registre fòssil ediacarià.

Els organismes ediacarians aparegueren per primera vegada fa uns 580 milions d'anys, i prosperaren fins l'inici del Cambrià fa 542 milions d'anys, quan desaparegueren les comunitats característiques de fòssils.



Imatge del dia

Imatge del dia

Dona valenciana collint fruita, 1948.

Projecte destacat
Crearem articles d'àmbit esportiu aprofitant la celebració dels Jocs de París 2024. Participa-hi i i fes créixer la Viquipèdia. Fins al 18 d'agost!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Jocs Olímpics París 2024

Crearem articles d'àmbit esportiu aprofitant la celebració dels Jocs de París 2024. Participa-hi i i fes créixer la Viquipèdia. Fins al 18 d'agost!
(Informació de la imatge)



23 de juliol

El Consell de la Informació de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya denuncien la desinformació i l'anonimat del perfil a X de 8tv, que ara difon tuits racistes després del tancament del canal el 2023.


23 de juliol

El preu de l'habitatge al País Valencià arriba fins als 2.000€/, el més alt d'ençà de la bambolla immobiliària patida en la crisi global el 2008.


23 de juliol

L'erupció de l'Etna provoca la disrupció del trànsit aeri internacional amb Sicília, sobretot a l'aeroport de Catània-Fontanarossa.


21 de juliol

Joe Biden renuncia a presentar-se a les eleccions presidencials i apunta Kamala Harris per substituir-lo com a candidata pel Partit Demòcrata.



Habitatges al carrer de les Barques de València


Tendències


Avui fa 10 anys
Mor Dolores Pla Brugat, historiadora catalana de l'exili espanyol a Mèxic (n. 1954).
Avui fa 50 anys
Mor James Chadwick, físic anglès, Premi Nobel de Física de 1935 pel descobriment del neutró (n. 1891).
Avui fa 90 anys
Neix Sheila Hicks, artista tèxtil nord-americana.
Avui fa 100 anys
Neix Janine Charrat, ballarina, coreògrafa, i directora francesa (m. 2017).
Avui fa 125 anys
Neix Alice Terry, directora i actriu de cinema mut (m. 1987).
Avui fa 135 anys
Neix Agnes Meyer Driscoll, coneguda com a Madame X, criptoanalista estatunidenca (m. 1971).