Herbert Stothart

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHerbert Stothart
Biografia
Naixement11 setembre 1885 Modifica el valor a Wikidata
Milwaukee (Wisconsin) Modifica el valor a Wikidata
Mort1r febrer 1949 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Los Angeles (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaForest Lawn Memorial Park Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Wisconsin-Madison Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, compositor de cançons, director d'orquestra, compositor de bandes sonores Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0006307 Allocine: 49717 Allmovie: p112862 TCM: 185515 IBDB: 12455 AFI: 70134 TMDB.org: 72066
Musicbrainz: d92faee1-d784-499e-8663-5c522b2f4d0e Lieder.net: 9598 Discogs: 679002 Allmusic: mn0000679777 Find a Grave: 9102 Modifica el valor a Wikidata

Herbert Stothart (Milwaukee, Wisconsin, 11 de setembre de 1885 − Los Angeles, Califòrnia, 1 de febrer de 1949) fou un compositor, arranjador i director d'orquestra estatunidenc. Va ser nominat per a nou premis Oscar, guanyant el de la millor banda sonora per El màgic d'Oz.

Vida i carrera[modifica]

Herbert Stothart va néixer a Milwaukee, Wisconsin. Va estudiar música a Europa i a la "University of Wisconsin–Madison", on més tard va ensenyar.

Stothart va ser contractat per primera vegada pel productor Arthur Hammerstein per ser director musical per a companyies de gira d'espectacles de Broadway, i aviat va escriure música per al nebot del productor, Oscar. Hammerstein II. Va compondre música per a la famosa opereta, Rose-Marie. Stothart aviat es va unir amb molts compositors famosos com Vincent Youmans, George Gershwin i Franz Lehár. Stothart va aconseguir un èxit de pop-gràfic amb estàndards com "Cute Little Two by Four", "Wildflower", "Bambalina", "The Mounties", "Totem Tom-Tom", "Why Shouldn’t We?", "Fly Away", "Song of the Flame", "The Cossack Love Song", "Dawn", "I Wanna Be Loved by You", "Cuban Love Song", "The Rogue Song" and "The Donkey Serenade."

L'any 1929 va marcar el final de l'era del pel·lícula mudas. Poc després de completar el seu últim musical Golden Dawn amb Emmerich Kálmán, Oscar Hammerstein i Otto Harbach, Stothart va rebre una invitació de Louis B. Mayer per traslladar-se a Hollywood, cosa que va acceptar. El 1929, Stothart va signar un gran contracte amb la MGM.

Els següents vint anys de la seva vida els va passar als MGM Studios, on va formar part d'un grup d'elit de compositors de Hollywood. Entre les moltes pel·lícules en què va treballar hi havia la famosa 1936 versió de Rose-Marie, protagonitzada per Jeanette MacDonald i Nelson Eddy. Va dirigir i escriure cançons i partitures per a les pel·lícules The Cuban Love Song, The Good Earth, Romeo and Juliet, Mutiny on the Bounty (Rebel·lió a bord, film 1935), Mrs. Miniver, The Green Years and The Picture of Dorian Gray (film 1945). La seva producció incloïa els Germans Marx Night at the Opera, el Leo Tolstoi drama romàntic Anna Karènina, dos drames de Charles Dickens (A Tale of Two Cities i David Copperfield). El Mutiny on the Bounty, li va valer la seva primera nominació a l'Acadèmia. Va guanyar un Oscar per la seva partitura musical per a la pel·lícula de 1939 El màgic d'Oz (pel·lícula) (The Wizard of Oz).

Herbert Stothart va passar tota la seva carrera a Hollywood a MGM. El 1947, va patir un atac cardíac mentre visitava Escòcia, i després va compondre una peça orquestral (Heart Attack: A Symphonic Poem), basada en les seves tribulacions. Va treballar en un altre (Voices of Liberation), encarregat pel Roger Wagner Chorale, quan va morir dos anys més tard de càncer als 63 anys. Està enterrat al cementiri de Glendale's Forest Lawn Memorial Park.[1]

Treballs[modifica]

Treballs on Herbert Stothart està acreditat com a compositor:

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Nominacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Incidental and Dance Music in the American Theater from 1786 to 1923

Enllaços externs[modifica]