Vés al contingut

Maurice Fellous

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaurice Fellous
Biografia
Naixement3 agost 1925 Modifica el valor a Wikidata
12è districte de París (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort26 abril 2015 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Houdan (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de fotografia Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansRoger Fellous Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0271493 Allocine: 41963 Allmovie: p172131 TMDB.org: 579429 Modifica el valor a Wikidata

Maurice Fellous (París, 3 d'agost de 1925 - Houdan, 26 d'abril de 2015) és un director de fotografia francès, germà del càmera de cinema Roger Fellous (1919-2006), conegut per la seva col·laboració amb Georges Lautner.[1]

Biografia[modifica]

Maurice Fellous va treballar com a mecànic de càmera als estudis de Saint-Maurice (Val-de-Marne) entre 1946 i 1948, mentre va assistir a classes nocturnes a l'Institut Des Hautes Études Cinématographiques (IDHEC).[2] El 1948, gràcies al productor Robert Sussfeld, fou assistent de l'operador en cap Roger Dormoy.

En els anys 1950 fou càmera del seu germà Roger Fellous, director de fotografia de pel·lícules dirigides per Jacques Daniel-Norman, Dimitri Kirsanoff, Pierre Gaspard-Huit, Claude Boissol

"Une fée pas comme les autres", realitzat per Jean Tourane, és el primer llargmetratge on Maurice Fellous signa la llum. Aquesta pel·lícula de ficció es realitza completament amb animals en decorats d'estudi.

El començament dels anys seixanta va suposar un punt d'inflexió en la carrera de Maurice Fellous. Amb Guy Tabary va signar la direcció de fotografia per la pel·lícula "Le Voyage en ballon" d'Albert Lamorisse. A Espanya, la pel·lícula va rebre el premi Sant Jordi de cinematografia a la millor fotografia d'una pel·lícula estrangera.

Al mateix temps, treballava a la tercera pel·lícula de Georges Lautner, "Arrêtez les tambours", un film pacifista sobre la Segona Guerra Mundial. Va ser l'inici d'una llarga col·laboració entre els dos homes: fins al 1976, Maurice Fellous va ser el director de fotografia designat per a Georges Lautner en 23 llargmetratges.

Maurice Fellous va fotografiar Mireille Darc a 15 llargmetratges. També va treballar per André Cayatte a "Mourir d'aimer", "Il n'y a pas de fumée sans feu" i "A chacun son enfer", interpretades per Annie Girardot.

El seu darrer llargmetratge fou un documental sobre François Truffaut.

Filmografia[modifica]

Cameraman[modifica]

Director de la fotografia - Cinema[modifica]

Directeur de la fotografia - Televisió[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Le directeur de la photographie Maurice Fellous, membre d'honneur de l'AFC, nous a quittés». afcinema.com.
  2. Aquests cursos nocturns, obtinguts per iniciativa dels sindicats, estaven destinats a tècnics que havien de posar la seva carrera en suspens durant la Segona Guerra Mundial. Vegeu Les entretiens de l'AFC, 4 setembre 2009

Bibliografia[modifica]