Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Portada/Sabíeu que...)

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
750.391 articles
1.249 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
La bioremediació de residus radioactius o bioremediació de radionúclids és una aplicació de la bioremediació que es basa en la utilització d'agents biològics —bacteris, plantes i fongs naturals o modificats genèticament— per a catalitzar reaccions químiques que permetin la descontaminació de llocs afectats per radionúclids. Les espècies que participen en aquests processos incideixen en propietats dels radionúclids com la solubilitat, la biodisponibilitat i la mobilitat accelerant la seva estabilització. - Vegeu informació sobre la imatge

Bioremediació de residus radioactius

La bioremediació de residus radioactius o bioremediació de radionúclids és una aplicació de la bioremediació que es basa en la utilització d'agents biològics —bacteris, plantes i fongs naturals o modificats genèticament— per a catalitzar reaccions químiques que permetin la descontaminació de llocs afectats per radionúclids. Les espècies que participen en aquests processos incideixen en propietats dels radionúclids com la solubilitat, la biodisponibilitat i la mobilitat accelerant la seva estabilització.



Imatge del dia

Imatge del dia

Senyal de perill de radioactivitat a la zona d'exclusió de Txornòbil (Ucraïna).

Projecte destacat
Quina fita més impressionant: la nostra llengua ja té 750.000 articles a la Viquipèdia! Deixeu-nos la vostra felicitació i feu-vos partícips d'aquest nou èxit!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Celebrem els tres quarts de milió!

Quina fita més impressionant: la nostra llengua ja té 750.000 articles a la Viquipèdia! Deixeu-nos la vostra felicitació i feu-vos partícips d'aquest nou èxit!
(Informació de la imatge)

|range=2}}


25 d'abril

El Consell General d'Andorra aprova la Llei de la llengua pròpia i oficial, que a partir del 2029 exigirà un nivell mínim de català a tots els residents.


25 d'abril

El Consell de Cornualla demana al govern britànic que protegeixi el còrnic a través de la Part III de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries, com amb el gal·lès, l'escocès, l'irlandès i el manx.


23 d'abril

Es descobreix la ubicació exacta de la sepultura de Plató gràcies a l'estudi amb intel·ligència artificial dels papirs carbonitzats trobats a Herculà en les excavacions d'entre 1750 i 1762.


23 d'abril

Els governs d'Armènia i l'Azerbaidjan anuncien que han començat a delimitar la frontera comuna per tal d'evitar conflictes com els de 1994, 2020 i 2023.




Tendències


Avui fa 45 anys
Neix Laia Ortiz i Castellví, política catalana que ha estat diputada al Congrés i al Parlament de Catalunya.
Avui fa 60 anys
Mor Lucy Wills, hematòloga anglesa que descobrí l'àcid fòlic (n. 1888).
Avui fa 60 anys
La República de Tanganyika s'uneix amb Zanzíbar per formar la República Unida de Tanganyika i Zanzíbar, que va canviar el seu nom pel de República Unida de Tanzània.
Avui fa 80 anys
Avui fa 100 anys
Neix Vicent Ventura i Beltran, polític i periodista valencià (m. 1998).
Avui fa 250 anys