Usuari Discussió:Lowecraft

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Lowecraft! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: El viquicodi té una manera ràpida de fer certs enllaços que s'utilitzen habitualment. Si en un enllaç deixeu buida la part que correspon al text que hauria de mostrar l'enllaç, aquest s'omplirà automàticament (quan deseu la pàgina) amb el nom de la pàgina excluint-ne el text que hi pugui haver entre parèntesi, abans del símbol de dos punts (:) o després de coma (,). Per exemple, [[canya (planta)|]] equival a [[canya (planta)|canya]] i [[Viquipèdia:bots|]] a [[Viquipèdia:bots|bots]].

}}


Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Jordicollcosta (discussió) 09:08, 20 març 2008 (CET)[respon]

Bon dia, suport a Wikimedia CAT[modifica]

Espere que em perdonaràs aquesta intrusió... Em dic Claudi Balaguer i sóc membre de l'associació "Amical de la Viquipèdia" Amical Viquipèdia que està maldant per a ser un Chapter secció local de Wikimedia però fins ara no ho hem obtingut ja que es diu que només es poden crear chapters d'estat. Per mor de fer entendre que els Chapters haurien de ser oberts a totes les llengües s'ha engegat una campanya de suport i creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT que tens a la teua disposició per tal de posar-la a la teua pàgina d'usuari i/o signar al llistat de "Members and Supporters" seguint l'enllaç de la plantilla... Et necessitem, el suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina, fins prompte, cordialment, Capsot (disc.) 18:05, 17 set 2010 (CEST)[respon]

Usuari Autopatrullat[modifica]

Apreciat company via petició prèvia se us han concedit els drets d'usuari autopatrullat.--Àlex Esp (Discussió) 17:26, 2 feb 2011 (CET)[respon]

Pàgina en vermell[modifica]

t'animo a posar quielcom a la teva pàgina d'usuari, fa malt veure-la en vermell ;) --barcelona (disc.) 16:39, 6 març 2011 (CET)[respon]

Categoria petita a Directors de cor italians[modifica]

Recorda: S'ha consensuat al que les categories continguin un mínim de cinc elements existents. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en tinguin menys seran eliminades pel procediment ràpid a no ser que es consensuï una excepció.
Aquest recordatori és en motiu de Categoria:Directors de cor italians. --Pau Cabot · Discussió

Joan Miró[modifica]

Hola! he vist a la teva pàgina d'usuari que parles italià i m'agradaria demanar-te una mica d'ajuda. Des d'Amical Viquipèdia hem arribat a un acord amb la Fundació Joan Miró: S'inclouran Codis QR fets amb la QRpedia al costat de les cartel·les de les obres més destacades de la seva pròxima exposició sobre Joan Miró. És l'exposició més important dels últims 20 anys, i ha passat estiu a la Tate a Londres, aquesta tardor tindrà lloc a Barcelona, i després anirà a la National Gallery of Art de Washington. La Qrpedia vincula a articles de la Viquipèdia i els presenta en l'idioma configurat del telèfon del visitant. Els articles que s'han fet en català i s'han traduït en anglès i en castellà, i m'agradaria que em donessis un cop de mà o t'animessis a traduïr-ne alguns a l'italià. Com més idiomes tinguem, millor serà l'experiència per a l'usuari i millor la difusió del coneixement lliure i de la Viquipèdia. Pots trobar més informació sobre el Viquiprojecte i sobre el llista d'articles a fer aquí. Gràcies per endavant i quedo a la teva disposició per a contestar qualsevol dubte al respecte. --Kippelboy (disc.) 21:33, 7 oct 2011 (CEST)[respon]

Ja he afegit Joan Brossa. Molt bona pensada! I gràcies pel tema de l'italià. Entre tots estem fent una feinada! :D--Kippelboy (disc.) 15:27, 13 oct 2011 (CEST)[respon]

sants, cardenals...[modifica]

potser voldràs coordinar-te amb el Bocachete per polir tots els personatges com sants, cardenals, bisbes rellevants, etc. que veig que darrerament estàs fent coses a aquests articles i és el tema principal d'aquest usuari. --barcelona (disc.) 20:35, 18 març 2012 (CET)[respon]

Categoritzacions "santes"[modifica]

Hola,

Vagi per endavant, a) que tens raó; b) que no tinc cap intenció que les pàgines de religió siguin "meves": simplement, fa temps eren un garbuix considerable i molt limitat, i com que tampoc sembla que sigui una temàtica que motivi molt, altres col·laboradors ja me l'adjudiquen. Que bé, però que no passaria res si ningú no em demanés l'opinió en una qüestió així. També és veritat que ho tinc més abandonat, que no hi ha temps. L'últim, per intentar fixar alguna terminologia, va ser la llista de religions, i algunes categories de conceptes generals.

En el que dius, portes tota la raó, i el problema fa temps que s'arrossega, i suposo que en bona part, per culpa meva i no haver pres una decisió en el seu moment: vaig esperar que hi hagués algun consens, pensant (era nou) que en casos així, la comunitat participava més i es prenia una decisió conjunta. Ara ja veig que hi ha temàtiques on una o dues opinions ja són prou i no cal esperar-ne més. Potser, havent-ho sabut, hauria optat per alguna categorització més clara. El que jo voldria, i no hi ha hagut manera, és trobar un terme on poguéssim encabir aquestes quatre categories. De vegades hi ha hagut alguna proposta, però sempre ha comentat algú quedat que era massa llarga. "Persones venerades", "Venerats a l'Església Catòlica", "Venerats al cristianisme", "Sants, beats, etc.", on posar els subgrups. No sé on hi ha la discussió, perquè la veritat, no la trobo... També ha passat que quan hi ha hagut alguna proposta d'aquestes en algun fòrum, ningú no ha contestat i, la veritat, tampoc he volgut aplicar-ho jo sol. Entenc que no siguin temàtiques d'interès massiu, però en fi... Pensava que, un cop trobéssim un terme acceptable i consensuat, seria fàcil fer algun tipus de canvi automàtic.

El problema (que potser és un problema inexistent) no és tant la categorització general "Venerables", "Servents de Déu", etc., sinó els subgrups. És a dir, com que a Viquipèdia hi ha un límit de categorització de cinc elements, si fem grups de "Sants catalans" podem fer-ho, però si volem precisar-ho més, ja no podem. Potser hi ha més de cinc "Sants barcelonins" o "Sants osonencs", però no cinc de les Terres de l'Ebre o del Ripollès. Si que podem fer aquestes categoritzacions a partir de la suma de beats, etc. I fa temps, es va proposar aquesta cerca d'un terme, deixant mentrestant una nota on "Sants" tenia un sentit més genèric (Havia començat essent "Persones santes", però no s'acceptava on hi havia aquestes diferents categories), però no deixa de ser confús.

L'única resposta que va proposar alguna cosa era la que argumentava que tots ells eren i continuaven essent "Servents de Déu", però tampoc era clara una categoria com "Servents de Déu tortosins".

No sé... El quid de la qüestió potser és que no cal tampoc filar tan prim, la veritat, i potser cal renunciar a aquestes subcategoritzacions. Si no, no veig tan impossible demanar un canvi global de, per exemple, "Sants occitans" a "Venerats al cristianisme occitans" (però queda també poc clar) o "Sants, beats, etc., occitans" o alguna cosa satisfactòria. "Venerats occitans"? No sé... En anglès diuen "Venerated Catholics" per encabir-los: potser "Venerats catòlics" (que tampoc és que ho siguin, sinó que ho són per l'Església, però que es pot entendre") i "Venerats catòlics occitans"?

De fet, ha estat un motiu llunyà que ara ja no sé ni si val la pena. També, en haver crescut, ara seria més pràctica aquesta substitució per un terme global que no anar fent cas per cas una descategorització.

Ja que hi som, podem posar-nos d'acord i no esperar més opinions i ja està. Com ho veus? Potser jo, com que pensava en una estructura concreta (està en una taverna en un llarg missatge), ja veig qualsevol solució amb un caire esbiaixat i és més fàcil que algú "des de fora" ho valori. Bocachete (disc.) 10:45, 23 abr 2012 (CEST)[respon]

De sede vacante et de sanctis[modifica]

De res, l'hauria comprès sensa lliçó, que no és gaire inoportuna, m'adono que amb sis anys d'estudis de llatí sebollits sota 30 anys d'activitats sense llatí, una lliçó de tant en tant no és pas dolent. Repetitio mater studiorum :-)

Veig que t'ocupes de sants. Jo tinc un problema, com que un dels meus projectes és l'inventari dels prínceps-bisbes del principat de Lieja. Jo els veig com a homes polítiques - i ho eren - i prefereixo l'infotaula d'home polític. Alguns van ser declarats sants per l'administració catòlica (exemple Hubert de Lieja i son fill Floribert. S'han posat la plantilla de sant, que no permet unes quantes informacions pertinents per a un polític, absents de l'infotaula d'un sant. Per a mi, les seves activitats polítiques són historicament més objectiues que les seves suposades activitats post mortem. Un catòlic pensarà probablement l'invers. Dues infotaules no és gaire una solució estètica. Una infotaula especial, "polítics sants" ferà riure més d'un. Teniu la mateixa situació per exemple amb el "vostre" Ferran III de Castella, jo preferiria la plantilla de rei a la de sant. De més que es veu que la beatificació o la sanctifiació, vista de l'exterior, són força polítiques, ara com antany. Qu'en penses?

Per al reste: no has de disculpar-te en corregir el meu català ortogràficament o estilísticament, la viqui és una obra comuna. Una lliçó benvolent de tant en tant ajudarà l'autodicate que sóc--Flamenc (disc.) 18:05, 23 maig 2012 (CEST)[respon]

De traductione

Traducere possum, conditione sine qua non completa titulus articuli mihi notus esse.:-) prefereixo escriure en català i depèn de la temàtica de l'article. Si es tractés de física nuclear, hauras de demanar-lo a en Aznar.--Flamenc (disc.) 10:50, 24 maig 2012 (CEST)[respon]

De Johanne Brossa Corvoque

Incipi, opus imperfectum est. Si tu vales bene est, ego quoque valeo.--Flamenc (disc.) 22:55, 24 maig 2012 (CEST)[respon]

De Iohanne Sordibus Corvoque et ceteris[modifica]

Mutandum mutatum quoque corrigendum correctum est, . per al reste, quin enmbòlic amb la viqui neerlandesa, per a explicar-los/les (pronoms febles, no són la meva especialitat) que Brossa no és un escriptor espanyol. Vaig assatjar de reduir una mica els enllaços verds de l'article, però en queden molts, amb totes les persones que va conèixer i amb qui va col·laborarar. Per al reste, vaig canviar el texte segons les teves suggerències, però no tinc cap referència segondària que confirmés el que dius... i no vulc fer una obra inedita :-) el beeldhouwer ha desaparegut tot i que sembla que tu ets una font primària.--Flamenc (disc.) 01:02, 26 maig 2012 (CEST)[respon]

STVBEEQV, articuli titulo nominati ultima sententia mihi paret mala interpetatio et versio in lingua civitatis Iuliæ Augustæ Faventiæ Paternæ Barcino de significatione absurda. Non possum credere quia absurdum. Potes mirare quia latinistæ opus est scientiaque mea modesta tibi nota. Tibi correctionis tuæ causa ante gratias ago. Vale!--Flamenc (disc.) 23:34, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Laus stultitiae[modifica]

Lowecraft, Si tu vales bene est, ego quoque valeo. Res stultissima totae Encyclopediae electronicae reti in lingua catalanorum difusae hodie inveni: categoriam in principio vacuefacendam. Tamen plena rerum inconsistentium iam est: sancti in templis dicipulorum Martini Lutheri venerati! Futurae categoriae absurdae proponere potest: Communistae-discipuli Francisci Franconis, Iudaei hitleriani, sacerdotes feminini catholici, computatores vapore moti ex aetate Iulii Caesaris... Mox tecum parlare mihi placeret. --Flamenc (disc.) 13:12, 12 jul 2012 (CEST)[respon]

Bona nit, sisplau, ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 01:21, 28 març 2013 (CET)[respon]

No sé si fas broma o què. És obvi que si hi ha una Categoria:Cardenals de l'àmbit catalanoparlant, és precisament la categoria adient i exacta per a un article titulat Llista de cardenals naturals dels Països Catalans. Com que inclusió tendenciosa?. M'interessen zero els cardenals i tota aquesta genteta absurda, jo només miro d'ajudar a categoritzar. Si et sembla problemàtic el cas del tal Cañizares, potser el problema no és que l'article estigui en aquesta categoria, sinó que el Cañizares estigui a l'article, però ni jo he escrit l'article, ni hi he inclòs el Cañizares. Em sembla, simplement, al·lucinant que vinguis a la meva pàgina de discussió a dir que he actuat de manera tendenciosa perquè, mentre recategoritzava articles, vaig substituir la categoria Cardenals per la categoria Cardenals de l'àmbit catalanoparlant.--Carles (enraonem) 22:05, 10 abr 2013 (CEST)[respon]

És realment fabulós que pretenguis que no ens hem d'enfadar, quan la primera vegada que m'escrius en tota la vida dius que sóc tendenciós i després la segona vegada per arranjar-ho dius que potser no, potser mira, és que només sóc ignorant.
Saps?, quan no coneixes algú, semblaria millor el primer cop que li escrius ser prudent i dir alguna cosa com ara ei, hola, he vist que has canviat aquesta categoria, mira, em semblaria millor això i això altre en lloc d'allò de més enllà que has fet, per tal raó i tal altra, què et sembla, en parlem?. D'aquesta manera, potser seria possible que l'altra persona et contestés amablement. Una altra opció, naturalment, és la teva: entrar a sac i dir mira, això que has fet s'ha de canviar perquè és tedenciós. D'aquesta manera, aconsegueixes que la resposta no sigui tan amable.
Això sí, tu no et permetries mai de qualificar els cardenals de genteta absurda, només et permets de desqualificar-me a mi. Jo no t'he pas desqualificat a tu. Ras i curt, ves a picar a una altra porta. T'agrairé que no m'escriguis res més, ja n'he tingut prou, gràcies.--Carles (enraonem) 10:17, 11 abr 2013 (CEST)[respon]
Perfecte!. Vejam si hi ha sort i no torno a saber res de tu.--Carles (enraonem) 16:34, 11 abr 2013 (CEST)[respon]

Viquiprojecte:Museu de la Música[modifica]

Hola Lowecraft! Em presento: sóc la Mariona, viquipedista resident al Museu de la Música de Barcelona, on estem tirant endevant aquest viquiprojecte. Gràcies a un viquipedista molt viu he anat a petar a la teva pàgina d'usuari, i estic contenta de veure que compartim l'interès pel llatí, la història i la música! Si et ve de gust, seràs molt benvingut a donar un cop de mà al viquiprojecte, ja sigui editant articles com fent propostes: ens falten mans i caps experts com tu! Moltes gràcies, et vale! --Mariona Aragay (disc.) 16:47, 28 ago 2013 (CEST)[respon]

Hola Lowecraft! Disculpa que hagi tardat tant a respondre't, i gràcies pels comentaris i l'interès. A mi la idea dels museus-magatzem tampoc m'apassiona, però en el cas del Museu de la Música ens hem proposat un viquiprojecte que poc té a veure amb això. La intenció és sobretot millorar la viquipèdia amb articles de l'àmbit musical, en concret tres branques: instruments, compositores catalanes i Lutiers. Si et ve de gust, pots donar-nos un cop de mà creant, o millorant qualsevol dels articles de les llistes! Gràcies de nou :) --Mariona Aragay (disc.) 07:36, 18 set 2013 (CEST)[respon]

Conclaves[modifica]

Bones, Lowecraft. He marcat diversos articles sobre els conclaves amb l'avís de manca de referències; és important aportar les referències d'allò que s'afirma. T'aviso d'això per tal que puguis aportar-les, ja que tu sabràs quines van ser les teves fonts d'informació. --Judesba (digues...) 17:19, 19 oct 2013 (CEST)[respon]

Gràcies pel teu missatge i la teva honestedat. Pensava que potser provenia tota d'una sola font (virtual o en paper). Bé, doncs quan puguis i si recordes d'on ha sortit aniria bé afegir-ho, encara que fos en una secció de "Bibliografia". Gràcies per endavant. Salut! --Judesba (digues...) 18:48, 19 oct 2013 (CEST)[respon]
Bàsicament és per a afirmacions que poden ser controvertides d'alguna manera, o per a referenciar parts del text. Evidentment no cal una referència per cada frase... Suposo que ja saps com va, de tota manera, que veig que fa anys que hi ets, aquí. ;-) Salut! --Judesba (digues...) 18:50, 19 oct 2013 (CEST)[respon]

Lorenzana y...[modifica]

Hola Lowecraft. He vist que has canviat el segon cognom del cardenal Lorenzana, volia comentar-t'ho perquè he estat mirant en la bibliografia que vaig utilitzar i surt sempre com Buitrón (excepte en un error tipogràfic d'una de les dues, a la resta de la mateixa obra surt escrit amb i), i he buscat altres articles també surt amb i. Salutacions.--Sorenike (disc.) 10:24, 8 maig 2014 (CEST)[respon]

Ah, d'acord. Doncs llavors suposo que l'aparició de la i en segons quines obres deu ser fruit d'alguna confusió. La veritat és que fa uns dies que vaig estar fent alguns arquebisbes de Toledo, i en algun cas en concret trobar el cognom correcte era una veritable odissea. Gràcies per haver-ho corregit!--Sorenike (disc.) 11:17, 8 maig 2014 (CEST)[respon]

Orgue electrònic[modifica]

Bones, com va tot? He vist que ets musicòleg a la pàgina de perfil teva. Jo només et tenia fitxat per temes artístics. Em podries donar un cop de ma amb Orgue electrònic ? El vull ampliar però no trobo cap font on es parli d'aquest instrument. Ja em diràs, ok? :-)--Kippelboy (disc.) 06:57, 29 nov 2014 (CET)[respon]

Portal Educació[modifica]

Hola, et contacto perquè he llegit a la teva pàgina d'usuari que ets professor. Des d'Amical Wikimedia hem creat un portal educatiu amb l'objectiu que els estudiants comparteixin el seu coneixement, tot editant articles de la Viquipèdia com a deures de classe, ensenyant al món allò que estan aprenent. Com que ets viquipedista i professor, ens agradaria demanar-te dues coses: Per una banda que li donis un cop d'ull al portal, ens diguis què et sembla i com el podem millorar, i per una altra que ens diguis si t'agradaria implementar aquest projecte a l'aula durant el proper semestre. Què et sembla?--Kippelboy (disc.) 11:33, 17 nov 2015 (CET)[respon]