Usuari Discussió:Makinal

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Imatges[modifica]

Pensa a traduir els noms de les imatges que carreguis (p.ex., millor "cullera.jpeg" que no "spoon.jpeg"). Les imatges es poden cercar pel seu nom, per tant cal mirar que els noms siguin en catala i tan descriptius com es pugui. Xevi 16:53 9 oct, 2004 (UTC)

D'acord. Ho senc. No ho havia tingut en compte. Com es pot modificar a posteriori el nom d'una imatge? Makinal.
La veritat es que no ho se (algu ho sap ?). El boto "reanomena" no funciona per imatges (ho acabo de provar). De fet no es pas un problema greu, pero val la pena tenir-ho en compte per noves imatges. Xevi 17:33 9 oct, 2004 (UTC)

Llistats[modifica]

Sobre el llista d'escriptor catalans, no està mal que ho completes, però és un article que acabarà esborrant-se, en primer lloc, perquè ja estan les categories, i, en segon lloc, perquè estem ficant escriptors valencians a una llista que realment hauria de ser d'escriptors en català, no d'escriptors catalans.--Arnadí 16:18 18 oct, 2004 (UTC)

Aleshores vols dir que els llistats que estic fent de: Llistat de satèl·lits astronòmics del passat, Llistat de satèl·lits astronòmics del present i Llistat de satèl·lits astronòmics del futur; seràn esborrats? Veig que molts llistats estan completament desfasats des del moment que hi han les categories, com per exemple: Glossari de cosmologia. Però hi han altres llistats que no haurien de ser esborrats, com per exemple Escriptor català (llistat cronològic), en tant i en quant les categories no aporten una classificació temporal (el mateix pel cas dels satèl·lits artificials.
En la meua opinió, certs llistats són útils, com els dels satèl·lits, o els dels presidents, o els reis, o els de les bellees del foc, o llistats que siguen complets. Sobre el tema dels glossaris, no ho tinc clar, encara que el que hi ha de cosmologia és una passada. En canvi, sobre els escriptors catalans (siga cronològic o no), pense que és molt subjectiu, ja que no mostra tots els escriptors catalans, sinó una selecció a gust dels viquipedistes (a banda de confondre català amb catalanòfon). Pense que seria més lògic un article sobre èpoques literàries catalanes i sobre cada època fer referència als autors més rellevants i la seua influència, com als llibres de literatura catalana.--Arnadí 17:30 18 oct, 2004 (UTC)
D'acord. Així deixaré de fer els llistats de satèl·lits. Però en referència al glossari de cosmologia, sabies que estic estandaritzant cada entrada i per cada entrada que estandaritze l'esborre del glossari? Mira la pàgina de discussió d'aquest article. Makinal 17:46 18 oct, 2004 (UTC)
Crec que hi ha hagut un malentès. Els llistats que l'únic que facin és llistar paraules les unes rere les altres (la qual cosa feiem abans de tenir categories per què no quedessin perduts de la mà de Déu) són prescindibles, però no és un mateix que a més del llistat en sí s'hi incorpori informació d'interès relacionada necessitada del format de llistat. No hi ha necessitat de deixar de fer els llistats de satèl·litsLlull 17:52 18 oct, 2004 (UTC)

Càncer o cranc?[modifica]

Makinal el nom de l'imatge a púlsar no hauria de dir cran en comptes de càncer? Crec que la traducció de la constel·lació és aquesta. Si no et fa res ho modifico.--Hei hei 23:41 22 oct, 2004 (UTC)

Potser sí. La veritat és que Crab m'ha sonat a Càncer i per això he ficat aquest nom. Però no tinc ni idea sobre tema, sols estava estandaritzant.

Fusions[modifica]

Makinal, si hi ha planes que creus que cal fusionar pots fer-ho tu mateix. Si no tens temps de fer-ho ara, o no n'estàs segur, sisplau afegeix-les al Viquip%C3%A8dia:Registre_de_p%C3%A0gines_a_fusionar amb un petit comentari. Xevi.

Sí, el problema és que no tinc permissos per eborrar. Per això preferisc que algú amb aquests permissos ho faça, per que sinó després queden pàgines soltes sense contingut. Makinal 20:09 23 oct, 2004 (UTC)
És que no et cal esborrar res. En la majoria de casos, caldrà fer una redirecció des d'un dels articles cap a l'altre. Si hi ha algun article que realment cal esborrar (noms incorrectes, etc.), buida'n el contingut, i posa'l al registre de pàgines per esborrar, pq ho faci un administrador. x.

Esborranys[modifica]

Actualment tenim la Categoria:Viquipèdia:Esborranys sobrecarregada (uns 1600 articles i escaig). No sembla que hagi de funcionar aquest ús ja que de fet no sembla que ningú en faci cap mena de cas i els articles s'hi van acumulant i caient en l'oblit. Si no he tret les marques d'esborrany d'articles de municipis és per què no tenen les taules. De fet em pensava que era per això que hi eren. Llull 11:52 25 oct, 2004 (UTC)


Pàgines requerides[modifica]

Mira a "Pàgines requerides" dins l'apartat de "Pàgines especials" de "eines" a l'esquerra hi ha una llista de planes que no existeixen. 80.58.40.172 00:35 27 oct, 2004 (UTC)

D'acord, gràcies. Makinal 00:47 27 oct, 2004 (UTC)

Public Domain[modifica]

Si les imatge que puges tenen el senyal en l'origen de There are no usage restrictions for this photo., entenc que es poden fer servir com a imatges de domini públic de manera que estaria bé que hi afegissis la marca {{PD}}. Llull 07:31 30 oct, 2004 (UTC)

D'acord

Fenícia[modifica]

No se si es que el tens a mig fer, pero l'article Fenícia ara com ara es una barreja de castella i catala... Xevi 23:22 31 oct, 2004 (UTC)

Gràcies, me se n'havien passat moltes paraules de la traducció. Ara ja està una mica millor, però per si un cas, acaba-li de donar-li un cop d'ull. Gràcies. Makinal 23:40 31 oct, 2004 (UTC)

Aqui Jaume Vilalta, de TV3 vaig deixant missatges per tot arreu buscant algún que pugui parlar amb motiu dels 10.000 articles i no trobo la forma d'aconseguir-ho. jvilalta.b@tvacatalunya.com

Algunes coses[modifica]

Les pàgines curtes, llevat de una o dues que han estat millorades (encara que pot ser només haurien de ser considerades un esborrany), han estat esborrades, el que passa és que la llista actual és "cachet", i per tant no ha estat modificada fa molts de dies.

Jo havia dit que fessin dos administradors: un som jo, l'altre és en Brion Vibber, que, el pobre està abastament ocupat (diu a la seva plana que fa no se quants de cents de coses) en el Wikimedia, i no ve mai per aquí, a no ser que en passi una de grossa, i quan dic grossa vull dir tan grossa com petar el servidor, o poc meyns.

Pel que fa al congrés de wikipedistes catalans ja t'hem contestat en Llull i jo. Per ventura seria convenient posar-ho a la portada, i així tot-hom es podria apuntar a una plana feta aposta i tendriem, pot ser una idea de quants vendràn, una altre possibilitat és que miris el preu de la consumissió a la cafeteria que dius, i que començin a enviar els diners a un compte i així segur que venen, i si no ja ens ho menjarem els altres. Si això s'ha de fer convendria aparaular el local perquè no tot-hom voldria que anassin al seu local a fer una reunió, deixant a defora als clients habituals. De totes maneres diguem qualque cosa.

Plàcid Pérez Bru 22:54 22 nov, 2004 (UTC)

D'acord respecte les pàgines curtes.
Bé, si amb dos administradors ja hi ha prou, està bé. Si en necessitem un altre, podeu comptar amb mi.
Lo del "congrés", si som un grup de més de 50 podria intentar aconseguir gràtis un salò d'actes de la Universitat Ramon Llull (tinc bons contactes allà), però no promet res. Si som poca gent (en plan 15) podem reunir-nos en qualsevol cafeteria grandeta, per a Gràcia (Barcelona) hi ha una que està bastant bé i ens podem reunir perfectament fins uns 20 sense cap tipus de reserva ni pagament anticipat. En quant als pagaments anticipats, emsembla enmerdar-se massa (comptes bancaris, etc). Jo sols contemplaria aquesta última opció si fóssim una multitud i no tinguessim cap lloc gratuït on reunir-se. Em sembla genial ficar algun anunci en la portada per que la gent fes una pre-inscripció sense compromís. Així podriem fer l'estimació de quanta gent assistiria.
    • Jo no ho entenc massa però sembla que amb aquests dos administradors els grans sacerdots de la wiki creuen que n'hi ha prou, com ja he dit, en Brion no s'hi acosta mai a la catalana, perquè té moltes més coses que fer. Jo també, hi ha dies que no puc ni mirar-la a la wiki. Mira el teu correu electrònic, el que donares quan et vas donar d'alta a la wiki. Si poses coses a la teva propia plana de discussió no li surt el missatge que diu "que té nous missatges" a la persona a la que va dirigit el missatge, posau a la seva plana de discussió. Pren-ho tot amb molt bon humor, perquè la viquipèdia és una cosa sèria.

Plàcid Pérez Bru 23:38 22 nov, 2004 (UTC)

Jo em creia que hauries rebut un missatge al teu correu electrònic, però per ventura fallen els programes de la wiki, o jo no ho he fet bé. Si demà no ho has rebut ho dius, i ho tornaré a enviar.

Això des administradors: si, i no. Fa falta un administrador a temps complert, i jo això no ho puc fer però "els que manen", pareix ser, no són de la mateixa opinió, per la meva part no estaria de més que n'hi hagués un altre. Altres wikis tenen més de un administrador, naturalment tenen bastant més de 10.000 articles.

Plàcid Pérez Bru 00:09 23 nov, 2004 (UTC)

    • Això de ser administrador avui ha duit molta feina, i crec que encara no l'he acabada, però és molt tard, i ja ho deix anar per avui, que el que no s'ha fet avui es farà demà, o passat demà, o per ventura quedarà sense fer. Si vols ser administrador tard o d'hora tindràs la teva oportunitat, jo només som sysop, la caztegoria més baixa d'administrador, i no en puc fer d'altres, ho hauries de demanar, pot ser a en Llull, que hara no és administrador, però té molta experiència, o a en Brion, que el trobaràs per la mediawiki, també un dia aparagué per aquí un tal Yossufsan, o una cosa així, deu tenir una plana d'usuari encara. De totes maneres si hi ha tans de vàndals, o si augmenten les contribucions faran falta més administradors, més prest, o més tard. No hi ha un llibre d'estil, o un manual de l'administrador, i esser-ho et lleva molta feina de fer articles, traducciones d'altres wikis, et coetera; jo ho pensaria bé. Demà me'n hauria de recordar de posar un avís a la portada sobre això del "congrés".

Plàcid Pérez Bru 00:41 23 nov, 2004 (UTC)

Trobada a Barcelona[modifica]

Com hauràs pogut veure ja hi ha la plana Viquipèdia:Trobada a Barcelona.

T'hauries de posar en contacte amb en AstroNomo per coordinar-ho amb els de la wiki castellana, es un dir, supòs que aquest Astronomo està per ellà.

Plàcid Pérez Bru 19:38 23 nov, 2004 (UTC)

Post data: Astronomo és un usuari de la wiki anglesa. Val més que parlis amb els wiki de la castellana.

Província d'Alacant[modifica]

No sé com s'utilitza això dels missatges i si he d'escriure ací, com crec que si ho faig. El primer de tot donar-te les gràcies per teu recolçament. El de no escriure tampoc és una amenaça, el que em fot es que després d'escriure la hidrografia i més informació sobre la meua província es lleve perque no sé qui ha considerat que la divisió administrativa actual no ha d'aparèixer a l'enciclopedia sino que hi ha que posar una que ni existeix ni té cap vigencia legal i administrativa. Jo no estic en contra dels articles de comarques centrals, del sud i tal, per tant no entenc perque estàn en contra dels articles de les províncies quan són més informació a més de ser la divisió administrativa vigent des de fa més d'un segle. I clar, si aquesta enciclopèdia és un panflet nacionalista contra tot el que sona a Espanya com poden ser les províncies, no cal escriure perque ja no serà una enciclopèdia sino una altra cosa. Bé, ja veurem que passa. El més curiós de tot es que als articles catalans si que està ben clar a quina provincia pertany cualsevol municipi o comarca.

No, tranquil, no m'ho he pres com un atac personal. A més, em va molt bé aquests debats perquè m'ajuden a posar un poc de péus a terra. Si el problema és haver llevat la secció d'hidrografia, jo no tinc cap problema perquè torne a aparèixer-hi a l'article de Província d'Alacant, ni cap inconvenient perquè hi hagen més dades. No ho he fet per perjudicis, ni molt menys pretenc censurar res, sinò perque ho creia lògic, ja que tots els rius són de les comarques del sud. Però no crec que açò tinga res a vore perquè no hi hagen articles sobre les regions valencianes. Crec que més aviat és una qüestió personal (meua no). --Joanot 00:39 2 des, 2004 (UTC)

Gràcies, llevaré aixó de "mentider" però es que... no veges tu, que recalcant tota l'estona que els rius eren tots del sud quan no era veritat. Hinzel

Plantilles[modifica]

No té absolutament cap mena de secret, només has de crear una pàgina normal que comenci per Template: El codi de la plantilla serà el text de darrere dels dos punts posant-lo entre {{}} Llull 21:13 2 des, 2004 (UTC)

Altre Atac[modifica]

L'usuari 208.48.205.238 només ha tocat l'article de'n Francisco Franco Bahamonde. No sé quinés el procediment a seguir en cas d'actes vandàlics? Crec que abans de bloquejar-los se'ls avisa d'alguna manera... Jo de moment no faria res, encara que és poc probable, podria haver estat només un error de l'usuari... joanjoc 10:45 5 des, 2004 (UTC)

Esborrar mitologies[modifica]

Si, si ja he vist que estan buits practicament, pero com arrivaries sino a Mama Quilla, o Inti?? que si que estan correctes i són dins de Mitologia inca?. En tot cas des de Mitologia s'hauria de apuntar a les categories Aseques 23:59 9 des, 2004 (UTC) I per cert, on hauria d'haver penjat aquesta resposta??

Efemèrides[modifica]

Les efemèrides les copio de la versió en català, castellà i anglès. Fins ara no he percebut que hi haguès diferències de format. Qui controla això és en Jomvo. Les meves respostes només són aquestes.

  • No ho sé.
  • No ho sé.
  • Es comença en majúcula.
  • Naix/neix segons la normativa només tindria sentit que tinguessin accent si aquest fos diacrític però no se m'acut cap altre significat possible.

Llull 20:46 13 des, 2004 (UTC)

Bots[modifica]

Fa un mes exacte preguntaves sobre qui era un bot. Crec que tu mateix estàs veient ara la seva frenètica activitat. Així que l'actualitzin (a sapiguer quan) et recomano que et miris les estadístiques i veuràs com en són d'efectius i per què tampoc cal que ens en preocupem tant: http://en.wikipedia.org/wikistats/CA/ChartsWikipediaCA.htm#4 Llull 18:36 10 des, 2004 (UTC)

Plantilles municipis i comarques[modifica]

Que bé lo de les plantilles, ja tirava en falta algo així. Per cert, saps d'on podem treure de manera legal els escuts de les poblacions valencianes? La Generalitat té una web on estàn tots els escuts, però d'allí no tenim permís per baixar-s'ho. Tu d'on has tret els de Santa Pola i els altres que has ficat? Makinal 16:33 13 des, 2004 (UTC)

Doncs encara falta, xé, 500 i pico localitats posant plantilles. Quina paciència de maredemeueta!. Uns poquets escuts els he fet jo mateix a má, i d'altres els he tret (modificant els colors de CYMK a RGB) del catàleg en PDF del Consell Tècnic d'Heràldica "Escuts i Banderes de la Comunitat Valenciana", els dibuixos del quals tinc entès que són els dibuixos legals que han de fer servir els respectius ajuntaments i, per tant, comporta un ús públic. Espere no estar equivocat. Hi ha altres localitats, per contra, que desconec com és l'escut i que no es troben dins del catàleg i per açò els he deixat sense esmentar. --Joanot 16:40 13 des, 2004 (UTC)
No estic segur si pel fet de ser l'escut municipal ja el podem incloure ací per la cara. Jo pensava això i ho vaig fer amb l'escut de Cocentaina, però Llull em va dir que na-nai, i per això té la marca de copyright. Hauriem de buscar alguna solució, tal com han fet els catalans. Potser podriem enviar un mail a la Generalitat denanant permís, els catalans ho van aconseguir.
Uhmm... Vols dir? Doncs podem demanar al Llull el model de correu-e que ha enviat a la Generalitat catalana demanant permís, per a demanar-ne nosaltres també, no?. --Joanot 16:58 13 des, 2004 (UTC)

D'altra banda, l'usuari aquest que ha canviat cosetes de l'article de Moros i Cristians, ja em té una mica fins els webs, està sempre canviant coses de l'article de Cocentaina i ficant dades i noms erronis. brrrrr Makinal 16:49 13 des, 2004 (UTC)

Aquest usuari em sembla que és d'aquests que diriem "blavers". És el mateix usuari que l'altre dia va estar esborrant tota referència a qualsevol cosa que sone "català", a la unitat lingüística, i substituïnt tots els termes de "País Valencià" a l'article de País Valencià. El Xevi va haver de restituir dues o tres voltes la versió anterior. --Joanot 16:58 13 des, 2004 (UTC)
Doncs no se per què, però em sembla que és de Cocentaina. Per que està castellanitzant sempre el nom i malnoms de les filaes de Moros i Cristians, i això no se sap a menys que no sigues del poble. Makinal 17:30 13 des, 2004 (UTC)

Sant Joan d'Alacant[modifica]

Martorell? Per que has creat la redirecció San Juan de Alicante cap a Sant Joan d'Alacant? Ara no em digues que al google té més aparicions, eh? Realment estic bastant desconcertat, en català és Sant Joan d'Alacant i així ho ha estat des de sempre, no és cert? Veraneje allà, i els autoctons catalano parlants (pocs, per cert) es refereixen al poble com Sant Joan. Makinal 01:31 14 des, 2004 (UTC)

Mare de Déu! I de Jijona fas una redirecció a Jijona?? (donat compter que estàs redirigint d'un article al mateix article). Però a sant de que? Makinal

Vale, estic donant-me compter que estàs ficant redireccions en castellà de totes les poblacions de l'Alacantí. De seguida que pugues ens dones una explicació. He vist que al resum fiques nom comú. Estic d'acord que serà en nom comú en castellà, però no en català. A poca gent nadiva de la Torre de les Maçanes li sentiràs dir "Torremanzanas". Més bé, quan els dius "Torremanzanas", se'n riuen de tu (ho dic per que em va passar una volta amb els de la banda de la Torre quan van venir a tocar a la meua filà de moros i cristians de Cocentaina). Makinal 01:42 14 des, 2004 (UTC)

Hehehe, m'ho dius a mi que soc de Sant Joan d'Alacant? Ho sé ben bé, però no son articles només redireccionaments. Jo crec que aquesta mena de redireccionaments ajuden a la gent. Posem per exemple que una persona que sap valencià "a mitges" i prefereix agarrar info a la viqui catalana en voltes de l'espanyola, però no acaba d'encertar ben bé com és el nom en català. Jo crec que fent redireccionaments a partir dels noms en castellà ajuden, no? No obstant açò, hi ha alguns noms que són oficials en castellà alhora que en valencià --Joanot 09:25 14 des, 2004 (UTC)
Perdona, potser m'he passat una mica en el to dels dos paràgrafs anteriors. La veritat que aquestes coses és difícil debatir-les pels missatges aquests. Cada cop més crec que necessitem una trobada cara a cara.

Bé, re-batint el que dius a dalt, aleshores penses que hauriem de introduir una redirecció per tots els articles de Viquipèdia de Castellà a Català? Així ajudem encara més a aquell que sap català a mitges. Si vols la meua opinió crec que hauriem de tenir sols articles en català i eliminar aquestes redireccions. També seria bona idea plantejar-ho a la taberna per veure la gent que pensa. Makinal 16:14 14 des, 2004 (UTC)

Jo no he dit res respecte a la resta dels articles. És només una qüestió de la oficialitat dels noms en castellà de les localitats valencianes, i també perquè moltes d'elles quasi només es coneixen amb aquest nom. Si et sembla bé, seguim el debat a la taverna entre birres, val? Salut, company! --Joanot 17:40 14 des, 2004 (UTC)

Categorització[modifica]

M'estic adonant compte que m'estic ficant per tot arreu, i açò no és correcte. Ja saps la dita castellana "quien mucho abarca poco aprieta". Et demane disculpes. He de confiar i respectar en la feina dels companys, així que no et preocupes en allò de la categorització, que no tocarè res, i de moment em centrarè quasi només en fer que totes les localitats valencianes (incloses les que són fora de l'actual Comunitat Valenciana com Cabdet) tinguen una taula d'info. Bé, allò dit, disculpa'm si t'he creat entrebancs. Salutacions --Joanot 08:48 15 des, 2004 (UTC)

Consensos[modifica]

Una cosa Makinal, he vist que t'agrada molt debatre, hehe, sobretot arribar a consensos, i per açò he pensat que potser t'agradaria fer una "pàgina de normes consensuades" sobre tot allò que hàgem acordat a la taverna, perquè els nouvinguts abans de reobrir un debat pressuposadament ja tancat llegisquen si ja hi ha algun acord. Que et sembla la idea?. Seria com una mena d'actes. --Joanot 09:27 15 des, 2004 (UTC)

Sí, no estaria malament. Però, buff, perdona si de vegades me'n passe, últimament m'ho prenc tot massa a pit.

Salutacions. Makinal 17:14 15 des, 2004 (UTC)

Ah, però no ets a Cocentaina? Rebufa, ara entenc com et podies quedar fins tant tard. Llull 06:40 16 des, 2004 (UTC)

Et puc recomanar un llibre?[modifica]

He llegit la teua intervenció i bé, no puc dir res més que ho respecte. Tot i així, de debó que m'estranya que un valencianoparlant com tu (supose que sempre has mamat del valencià, no?) mai no haja sentit el nom del "País Valencià" i... puc ser sincer? Cada vegada que llegisc que per a tu només s'ha utilitzat durant "uns pocs anys" la IIª República, sent una petita patacada a l'estòmac barrejada de sorpresa. Perquè... bé, jo sempre l'he sentit dir, i açò que jo no he mamat del valencià fins molt tard (per circumstàncies personals de força major, si mires la meua pàgina d'usuari, trobaràs una pista), i més encara tenint en compte que vivint en un ambient tan castellanitzat com Alacant. No pretenc insistir-te en els meus raonaments però, com a mínim, deixam recomanar-te un llibre. És un llibre que es titola "Història del País Valencià", l'autor és Antoni Furió, de l'Editorial Tres i Quatre, publicat a València en l'any 2001. Ahí trobaràs força informació sobre la nostra història, una història de perdedors, i açò és difícil de trobar. Perquè, com saps, l'història sempre l'escriuen els vencedors, gairebé mai els vençuts, i si ho fan, probablement ja és tard per a ells. Potser per a nosaltres també?. Per què creus que no estic d'acord que nomès es reculle allò oficial? Perquè normalment només es recull els fruits dels vencedors, i açò és un gran dilema per a la neutralitat. Vinga, una abraçada --Joanot 01:29 17 des, 2004 (UTC)

Sí, el català és la meua llengua materna, i en Cocentaina a-ojo-de-buen-cubero, un 85% de la població parla Català. Fins i tot he cursat en català l'EGB, tots els estudis universitaris i els estudis de doctorat (com veuràs l'únic punt negre és la formació de BUP i COU, car a l'institut on vaig anar no tenien línia en català).
Gràcies per la recomanació del llibre!. Ja intentaré fer-me amb una còpia i llegir-me-la atentament de seguida que tinga un forat. També tinc en la llista d'espera Nosaltres els valencians (de Joan Fuster), que encara que ja me l'he llegit, m'agradaria tornar-me'l a repassar.
Makinal 01:49 17 des, 2004 (UTC)

Vàndal[modifica]

D'acord, doncs tu just arribes, i jo tot just he terminat de desdejunar, açò és una vikipèdia on mai no es pon el sol!!! xDDD Ja l'havia vist, i segur que continuarà amb les seues. Vinga, que descanses! --Joanot 09:50 18 des, 2004 (UTC)

Em fa la impressió que no sap escriure valencià, només canvia paraules com nom propis, a banda de castellanitzar les filaes de Concentaina. Crec que per molt que li diguem que es registre, i que expose els arguments no ho farà. --Joanot 10:08 18 des, 2004 (UTC)

Sobre "País Murcià"[modifica]

Hola Makinal, com va tot? Mira, hi ha un o més usuaris anònims que estàn escriguent (i modificant) a tot arreu de la viquipèdia articles relacionats amb Múrcia utilitzant el terme de "País Murcià". Ja hi vaig posar jo la meua aportació a Discussió:Regió de Múrcia que dubtava molt de la tradició d'ús d'aquest nom en llengua catalana/valenciana (a diferència de "País Valencià" que sí n'ha assolida), que probablement és un nom "ideològic", i que hauriem de dir-lo com a "Regió de Múrcia". Però com que no està registrat, no sé com podem fer per aturar-lo, que no continue fent aquesta denominació, i que presente els seus arguments a la discussió. Què fem?. Ací tenim les modificacions:

http://ca.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Especial:Contributions&target=80.58.39.235

http://ca.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Especial:Contributions&target=80.58.39.174

http://ca.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Especial:Contributions&target=80.58.39.172

--Joanot 13:20 20 des, 2004 (UTC)

PD: Tb he enviat aquest missatge al Xevi.

Què ha passat amb les imatges PNG?[modifica]

Hui he vist que els fitxers PNG dels mapes de localització de municipis valencians no es veuen (mira-ho, per exemple, als municipis de l'Alcoià, o Alt Vinalopó), com si estigueren borrats, i algun altre també com l'Escut d'Alcoi. Torne a carregar un fitxer gràfic (el d'Agres), però tampoc no els troba. Què passa?. Tu saps res? --Joanot 12:57 21 des, 2004 (UTC)

Uups! Vaig veure que Llull les havia marcat totes per esborrar, i les vaig esborrar. Segons Llull, diu que estaven repetides. Parla amb ell a veure quines són les repedides. Perdona per les molèsties. Makinal 16:24 21 des, 2004 (UTC)
Ja, probablement era així, però eren dos fitxers diferents amb el mateix nom, per a "substituir-los". Supose que és normal esborrar fitxers duplicats, però em sembla que heu esborrat els nous mapes per equivocació en voltes dels antics. Açò no té importància per a mi, ja que els podem tornar a carregar, però és que fins i tot carregant-los de nou ni es mostren. És bén estrany. --Joanot 16:50 21 des, 2004 (UTC)
Ei! Ja funciona. Que has tocat res Makinal makiner? Hehe. Gràcies. --Joanot 16:58 21 des, 2004 (UTC)
No, no he tocat res, aquestes coses passen de vegades, és com l'esborrat d'articles d'una categoria, que triga uns minuts en possar-se bé. Si els tornes a carregar, per favor, indica tu en algun lloc els que has reemplaçat i que s'han d'esborrar, per a que no tornen a haver equivocacions. Ho senc. Makinal 17:00 21 des, 2004 (UTC)

Magnitud aparent[modifica]

L'usuari que ha ampliat aquest article som jo. M'agrada més ampliar que esborrar. Per ampliar la majoria d'articles basta mirar a la viqui anglesa, i traduir-ho.

Plàcid Pérez Bru 21:49 21 des, 2004 (UTC)

Sí, per suposat, que traduint un trocet de la wiki anglesa ja hi ha prou. Però mentres ningú no ho faça, crec que és millor eliminar aquest tipus d'articles, que total, per una frase esborrada tampoc perdem res. Makinal 23:10 21 des, 2004 (UTC)

  • Si ho esborres, i no és una burrada (per cert, jo estic fent un recull de burrades a la web) el millor seria que ho copiassis al viccionari, on només hi han definicions curtes.

Plàcid Pérez Bru 17:04 22 des, 2004 (UTC)

Pàgines esborrades[modifica]

Mirant-me el registre d'esborrats, em sembla que de vegades en fas un gra massa. En general, estic d'acord que cal esborrar els articles amb informació nul·la o gairebé, però em sembla que alguns dels que has esborrat es podien deixar com a esborranys. --Xevi 18:29 26 des, 2004 (UTC)

Hola Xevi. Per favor, si trobes que algun article concret no s'hauria d'esborrar, dis-m'ho i el discutim. Jo fique els que vaig a esborrar durant una setmana al registre d'esborrats abans d'esborrar-los. Sempre, els nominats són articles amb no més d'una frase, la majoria de cops sense estandaritzar, gairebé mai sense categoritzar, i fins i tot, de vegades plens de faltes. També altres cops esborre articles redundants amb la funció de les categories. Francament, crec que no perdem res esborrant aquests tipus d'articles, i si que guanyem amb qualitat. Però de totes formes, per favor, si hi ha algun o varis article en concret, dis-ho i ho debatim entre tots. Makinal 11:42 30 des, 2004 (UTC)

Sobre Regne de València.[modifica]

Hola Martorell, potser t'interessa aquesta notícia [1], relacionada amb la discussió que vam tenir uns mesos. Ja em diràs que en penses. Makinal 11:55 13 gen, 2005 (UTC)

Holes company!. Sí, ja l'havia llegida de bon matí. Crec que no és gaire difícil endevinar el que em pense, no? Hehe. Jo crec que tant "Regne de València" com "País Valencià" són termes vàlids, i que "València" (a seques), "Comunitat Valenciana", o "Regió de València" no els considere com a correctes. Ara bé, no som un Regne, aquest va desaparèixer a l'any 1707 amb els Decrets de la Nova Planta i, encara que no s'hagueren derogat els Furs de València, a hores d'ara tampoc no ens diriem Regne, perquè a Navarra no van derogar-li'ls mai els seus furs, i tamopc es diu en l'actualitat "Regne de Navarra" sinó "Comunitat Foral de Navarra" con a concepció moderna del seu antic regne (així ho diu el seu estatut). En el nostre cas vé a ser el mateix, al preamble es diu que "País Valencià" és la concepció moderna i actual de l'Antic Regne de València. Crec que m'he expressat amb prou claredat :D. --Joanot Martorell 13:03 13 gen, 2005 (UTC)


Esborrar pàgines[modifica]

Vols dir que en els casos clars no podem esborrar una pàgina directament i hem de posar sempre la plantilla i votar?--Arnadí 10:20 8 feb, 2005 (UTC)

El problema no és que no es puguen esborrar. El problema rau en que si un usuari que no té permisos per esborrar, el que fa per eliminar una article és eliminar el contingut, però no esborrar l'article (per que no pot); el que acaba resultant és que ens quedem amb un article en blanc que ningú se n'adona que està ahí. I això, evidentment és encara pitjor que tenir un contingut amb una línia. Per tant si fiquem la plantilla de fora, els administradors anem continuament revisant els articles que s'han d'esborrar. La política que jo faig per esborrar és que si hi han tres vots favorables (incloent el meu) i cap en contra, esborre l'article. --Makinal 10:41 8 feb, 2005 (UTC)

Patró de València i del PV[modifica]

Jo pensava que el patró del PV era Sant Vicent Ferrer i el de València Sant Josep. Estàs segur que no?--Arnadí 19:30 10 feb, 2005 (UTC)

Segurissim, de fet, el 19 de març és dia no lectiu ni laborable en tota la Comunitat Valenciana, mentre que el dia de Sant Vicent (que no sé ni quin és) no és festa.--Makinal 08:34 11 feb, 2005 (UTC)
He estat consultat amb uns amics molt devots que tinc ;-) i diuen que no. De fet ho acabe de mirar en algunes planes i crec que tampoc és com ho havia posat. Mira, per exemple: [2] o [3]. Una cosa és que siga festiu i una altra cosa és com l'Església ho considera. El patró de València seria S.Vicent Màrtir i el del P.V. seria S.Vicent Ferrer. Sant Josep és el patró universal (?) i el de les falles. En fin, que tampoc és tan important, però ja que estem, anem a posar-ho bé.--Arnadí 08:53 11 feb, 2005 (UTC)
Doncs sí, tenies raó. Estava completament equivocat. Ho canvies tu a l'article? Gràcies i perdona per la burrera. --Makinal 08:59 11 feb, 2005 (UTC)


Petició Hola Em dirigeixo a tu com a administrador. Hi una sèrie llarga d'artciles que es diuen "bibliografia de..." i que són simples llistats que crec que s'han d'esborrar perquè no són propis d'una enciclopèdia. L'usuari és una adreça IP. Contesta'm dient què en penses, si us plau--barcelona 11:11 21 mar, 2005 (UTC)

Gràcies, em referia a artciles com bibliografia de fauna balear, no recordo els altres, ara els marcaré com per esborrar. El meu dubte és: aquests reculls tenen sentitn dins la viqui? --barcelona 15:03 21 mar, 2005 (UTC)

Categories[modifica]

He vist que eliminaves el codi de les categories. No l'hem fet servir mai, però no és incorrecte, està posat així per indexar les biografies per cognom. La Mar s'ha ofert ha fer-ho amb totes. A la taberna hi veuràs més informació. Llull 15:50 29 mar, 2005 (UTC)

Image/imatge[modifica]

Hola Makinal,

T'agreixo la resposta al dubte que vaig plantejar a la taverna pel que fa als problemes que tinc a l'hora d'importar determinades imatges d'altres llengües. Em suggeries que el problema podia raure en el fet que usava la comanda anglesa (image) en comptes de la catalana (imatge). Doncs bé, t'he fet cas a l'hora d'importar una imatge per a l'article sobre Terra Lliure (en el que per cert veig que també tu vas fer-hi alguna modificació) i, res de res. La cosa no es carrega. Se t'acut alguna explicació o, millor encara, alguna solució?

Gràcies per endavant. --Xadaga 00:13 15 abr, 2005 (UTC)

Articles buits[modifica]

Hola Makinal :-) He eliminat el contingut amb plantilla fora inclosa, ja que m'ha semblat que així queden més nets per si algú els vol tornar a redactar, i igualment els podrem trobar a la llista d'articles curts. Però no tinc cap inconvenient a deixar-los tal com estan i no buidar-los :-) joanjoc 15:17 16 abr, 2005 (UTC)

Image/imatge (2)[modifica]

Hola de nou Makinal,

Gràcies per la resposta però em penso que estem al cap del carrer. Potser no vaig saber-me explicar bé, però el que jo vaig intentar fer amb la imatge del logo de TL és importar-la de la pàgina anglesa que és l'única que el conté. És per això que no devies trobar-la, perquè jo no l'havia carregat pas.

Ara com ara, no disposo de cap imatge del logo per carregar jo mateix i per tant no se m'acut cap solució.

Per cert, vaig mirar això d'enviar un missatge de correu electrònic (com em deies). I vaig deduir que s'havia de fer a partir del link que hi ha al quadre "eines" del costat esquerre i que diu "Envia correu electrònic a aquest usuari". Però, tinc un dubte: com ho hauria hagut de fer si t'hagués volgut enviar la imatge que em demanaves?, perquè allí només vaig veure un quadre on inserir-hi text i no s'hi podia adjuntar cap imatge. Si no t'importa respondre'm, t'ho agrairé, per si mai necessito d'enviar alguna imatge a algú.--Xadaga 23:43 17 abr, 2005 (UTC)

Hola Xadaga, perdonam per que potser estic un poc espés hui i no acabe d'entendre que vols dir-me. Anyway, per enviar imatges fes el següent truc. Envia un mail usant la wiki al destinatari de la imatge i digues-li que vols enviar-te una foto i que et conteste a l'adreça de mail X (on X és la teua adreça personal). Aleshores, quan rebs el seu mail que t'autoritza a enviar-li coses, des del teu client de correu habitual li envies el que vulgues. Ara com ell ja t'ha contestat, ja saps quina és la seua adreça de correu (abans no la sabies). Salutacions. --Makinal 06:30 18 abr, 2005 (UTC)
Moltes gràcies, ara ho entès perfectament. Si mai necessito enviar qualsevol arxiu adjunt a algú, sabré com fer-ho. Areveure!--Xadaga 12:31 19 abr, 2005 (UTC)

Índex alfabètic[modifica]

Hola de nou Makinal.

Aquest mateix missatge l'he eviat també a en joanjoc en tant que administradors. Mira, seria llarg d'explicar com he arribat a la conclusió que ho havia de fer, però resumint, us vull dir que he creat la pàgina Viquipèdia:Índex alfabètic a l'estil de les que existeixen a la versió anglesa o castellana, entre d'altres. Vaig veure que en català no la teníem i que podia ser una eina més per agilitzar la recerca d'articles. I és que, a propòsit d'això, us volia fer avinents algunes observacions (preneu-les amb bona voluntat):

  • En primer lloc: no sé si considereu que era necessari de crear l'índex alfabètic. Si penseu que no calia, l'elimineu i llestos.
  • Crec que a la portada de la Viquipèdia seria convenient que hi hagués un enllaç a la pàgina Viquipèdia:Com explorar la Viquipèdia i/o a les pàgines Totes les pàgines i Viquipèdia:Índex alfabètic que, al cap i a la fi, són eines útils per a aquella gent que entra a la Viquipèdia per a consultar-la. Ja sé que els botons Vés-hi i Cerca són la mare dels ous, però per exemple he comprovat que si algú escriu Taxa mortalitat cap dels 2 botons li donarà informació perquè l'article original és Taxa de mortalitat i no sé el perquè, però no detecta res. Amb les pàgines abans esmentades la gent tindria potser altres recursos on buscar.
  • Si estimeu oportú mantenir l'índex alfabètic, potser seria interessant d'afegir-lo a les Pàgines especials que només vosaltres podeu tocar.

Apa, quin rotllo, oi?. Bé ja direu cosa. Gràcies!

--Xadaga 00:12 26 abr, 2005 (UTC)

Índex alfabètic (2)[modifica]

Gràcies per la resposta, Makinal. Penjaré la proposta a la taverna com em suggeriu en joanjoc i tu.--Xadaga 21:46 26 abr, 2005 (UTC)


Esborrat[modifica]

Hola Makinal :-) Per tenir controlat aquests articles que no es poden esborrar, he creat una nova categoria; Categoria:Articles que no es poden esborrar. Així el dia que l'error se solventi els tindrem tots juntets. Així m'estalvio quan esborro articles de verificar l'històric, anar per esborrar-lo i que em surti l'error empipador. Joanjoc 10:25 6 mai, 2005 (UTC)

D'acord :-) Tot i que encara que no tinguessin categoria tots els articles buits es troben a Especial:Shortpages, que és d'on estava esborrant pàgines ara fa una estona. La llàstima és que aquestes pàgines especials no s'actualitzin gaire sovint... Joanjoc 10:37 6 mai, 2005 (UTC)

Wikimania[modifica]

Hi ha que canviar un missatge de l'espai de noms del MediaWiki. Passa't per la taverna. He avisat als altres administradors també. --Peleguer 13:00 18 mai, 2005 (UTC)

Petit favor[modifica]

Escolta podries borrar la plantilla Template:Batalles, és que emvaig equivocar i vaig agafar la plantilla vella de la viqui anglesa. Ara ja l'he actualitzat i hi he posat la plantilla Template:Batalla, la qual és més maca. Si us plau, borra la plantilla Template:Batalles (només et poso l'enllaç a la dolenta perquè no vull que t'equivoquis i borris la bona ;-) --Gangleri2001 19:21 18 juny, 2005 (UTC)

Castell d'Agres[modifica]

No es pot estirar el braç més que la màniga, segurament estava fent dues coses alhora i no vaig comprovar que no era una categoria buida (que acostumo a fer-ho).

Després d'escriure aquest primer paràgraf, que continua essent vàlid, he fet una comprovació i entenc millor el motiu de la meva equivocació. Estava revisant les pàgines sense categoria i allà apareixia Castell d'Agres i de fet allà continua. Quan es fa una modificació d'aquest tipus com s'ha de fer per actualitzar la informació? --BSerra 12:33 22 jun, 2005 (UTC)

Hola BSerra, disculpa'm però no entenc la teua pregunta, la pots reformular? (potser és que hui estic una mica espés, eh?): Quan es fa una modificació d'aquest tipus com s'ha de fer per actualitzar la informació?. Que vols dir amb una modificació d'aquest tipus i que vols dir amb actualitar la informació? --Makinal 13:19 22 jun, 2005 (UTC)


Hola. Jo si que estic ben espès. Espero que sigui una situació transitòria deguda a la calor :-) Ara no et faré una pregunta te'n faré dues:

1a pregunta

ahir 22 de juny del 2005 em vaig trobar Castell d'Agres al llistat de pàgines sense categoria, quan després he vist que des del més de gener que havies fet l'article ja l'havies assignat a una categoria. Com pot passar això?

2a pregunta

em vaig trobar també al llistat de pàgines sense categoria Dosaigües i la vaig incloure a la categoria Foia de Bunyol, però continua apareixent al llista de pàgines sense categoria. Com puc fer per que desaparegui d'aquest llistat o és feina dels administradors o...? --BSerra 16:29 22 jun, 2005 (UTC)

Vale, ara sí. En quant a la resposta de la segona, si vols l'explicació tècnica te la done, sinó et diré que no et preocupes d'això. Si t'esperes uns dies la cosa es resol de manera automàtica. Tot això és degut a xicotets problemes en les memòries cache de la wikipedia. La primera pregunta, l'única cosa que me s'acud és que potser hi ha un problema en l'apostrof (hi ha dues maneres diferents de posar l'apostrof, i com són caràcters diferents, es tracten com a tals: ' i ' ). També podria ser que un article té Agres en majúscula i altre agres en minúscula, també es tracten com a caràcters diferents. --Makinal 16:45 22 jun, 2005 (UTC)

Eleccions al Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia[modifica]

Holes! Et dirigesc aquest missatge perquè, segons les estadístiques, ets un usuari actiu en haver tingut més de 400 edicions i, per tant, tens dret de vot. Des del dimarts 28 es va iniciar el termini de votacions dels candidats per a dos representants al Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia, en representació de la comunitat d'usuaris viquipedistes. Al lloc meta: hi ha un seguiment en valencià del procés de les eleccions, on hi tenim tota la informació necessària, així com les dades i presentacions de les sis candidatures.

El procés de votacions es farà mitjançant la pàgina Especial:Boardvote/vote, i finalitzarà el dilluns 11 de juliol a les 12'00h. de la nit, i hi podran votar tots els viquipedistes amb compte d'usuari registrat abans de 90 dies d'ahir (és adir, abans del 28 de febrer d'enguany, aproximadament), i que tinguen més de 400 contribucions abans de les 12'00h. del dia 30 de maig d'enguany. Animeu-vos-hi a participar, només costa un grapat de pitjades al ratolí!!. --Joanot Martorell 12:56 29 jun, 2005 (UTC)

Imatges d'Espanya de l'usuari anònim[modifica]

Home, aquestes imatges provenen de la viquipèdia en castellà, i no sé per què allí tenen la mania d'obviar les autonomies en general, i només els importen les províncies, que són d'un nivell administratiu superior i molt més important. A banda de que, òbviament, personalment no m'agrada, no es pot negar que els mapes són deficitaris, i dónen una concepció intencionada o errònia de l'estructura territorial d'Espanya. ¿Tu t'imagines, per exemple, un mapa dels Estats Units localitzant les seues ciutats, sense posar-hi els límits estatals però posant-hi els límits de county o de municipality?. De bén segur que els yankees no ho voldrien així. Doncs per això ho trec, perquè crec que és deficitari. --Joanot Martorell 10:35 12 jul, 2005 (UTC)

M'he tornat a mirar les imatges, i bé, em sembla que he anat massa ràpid, les imatges estan bé, hi tenen les delimitacions bén definides. Deu ser que m'he quedat daltònic de la rapidesa. No obstant, només espere que no espatlle la presentació de l'article. --Joanot Martorell 10:44 12 jul, 2005 (UTC)
I una altra cosa, que això no ho fa un usuari, ho fa un robot a les viquipèdies de totes les llengües, el qual ho controla un usuari. Se suposa que s'ha de demanar permís per a poder còrrer un robot a meta:, perquè no inunde la pàgina de Canvis recents amb les seues contribucions, ja que algunes vegades editen molt ràpid i hi dónen problemes. En aquest cas no hi dóna problemes, però t'ho comente perquè ho sàpigues. De fet, jo vaig registrar el meu bot Usuari:TirantLoBlanc-Bot per a fer feines d'interwiki a la nostra viquipèdia, ¿a que no hi es veu res?. --Joanot Martorell 10:49 12 jul, 2005 (UTC)

Categoria:Traducció esborrada[modifica]

Veig que ets una viquipedista fenomenal, però no creus que te'n has passat esborrant la categoria que acabava de crear, la de Traducció. Crec que no duia ni dues hores, l'argument que vas posar és que sols tenia un col·laborador, com havia de tenir-ne més si ningú podia haver-se enterat de la seua existència. Jo crec que en este cas has sigut una mica radical. --ludor 18:49 14 jul, 2005 (UTC)

Sí, perdona si no vaig seguir el protocol al peu de la lletra, però és que ahir tenia pressa. I perdona per l'argument, perquè és aquest l'argument que eix per defecte quan esborres una categoria, és a dir, no és el meu argument, òbviament. D'altra banda, les categories de manteniment no han d'anar mai com les vas posar. Sinó, es podria confondre amb una categoria que té articles relacionats en el món de la traducció, i no pas articles que estan éssent traduïts. A títol d'exemple, mira la categoria "Viquipèdia:Articles a millorar", com és una categoria de manteniment, ha de tenir el terme Viquipèdia: al davant. Si crees una categoria d'articles en procés de traducció, el mateix. A més, deixam dir, que aquesta categoria ja estava creada: Viquipèdia:Traduccions. I el que s'hauria de fer, per seguir en les "recomanacions d'elegància" és incloure la categoria des del template usat. Així, quan es treu el template per que ja és un article traduït al català, automàticament l'article eix de la categoria Viquipèdia:Traduccions. Salut. --Makinal 08:58 15 jul, 2005 (UTC)
Suposava que algo de precipitació hi havia. Llavors ja està tot aclarit, bé realment resta una pregunta. Si eliminem el template Traduint, doncs hauriem d'afegir al de Inacabat la categoria de manteniment de Viquidèdia:Traduccions, cosa que podria induir a error, per que no va ser concebuda per este tema, sino per algo més genèric. Per tant o no distingim si l'autor n'està fent una traducció i vol acabar-la ell mateix (que és el que es feia fins ara –-fins que vaig aplegar jo i ho vaig rebolicar tot-–), o haurem de mantenir esta nova forma d'editar nou articles. Bé, jo no sóc cap autoritat per intervenir en estos temes, així que el que dic simplement ha de constar com una suggerència. Salut… --ludor 11:26 15 jul, 2005 (UTC)
Potser no cal la categoria de Viquipedia:Traduint, en realitat hi ha molts pocs articles que s'estiguen traduïnt, de fet ara així que recorde sols en venen al cap 2 el teu i el de bactèria, que també va ser traduït de manera progressiva fa uns mesos. Com és algo tan puntual no cal que s'amoinem per aquest tema i ens dediquem a afers més productius. D'altra banda, hi ha molta gent que tradueix articles de tan en quant, jo per exemple, però el modus operandi habitual no és com ho fas tu, sinó anar posant en l'article en català de miquieta a miqueta la traducció de l'anglès o el castellà; i no tot en anglès i aleshores anant traduint. Salutacions. --Makinal 13:20 15 jul, 2005 (UTC)
Ja vaig veient com funciona i s'organitza aquesta viquipèdia, cada dia estic aprenent i oferint nous articles o ampliant o corregint algun. Pel que resulta de la categorització (que s'en parla més avall) també hi estic d'acord però pense que hi hauria d'haver una pàgina que continguera totes les llengues que ès poden trobar en aquesta Viquipèdia. Ho he comunicat a la taverna i en la discució Template Discussió:Llengua#Novici inconcient
ludor 01:03 26 jul, 2005 (UTC)

Vàndal anònim amb traductor SALT[modifica]

Makinal, no cal que t'esforces amb el vàndal anònim d'ip 80.58.44.*, que ni tan sols sap escriure valencià, ni el coneix, ni té intenció d'entendre els nostres criteris a la viquipèdia en valencià. Si te'n fixes, a la seua última intervenció a Usuari_Discussió:80.58.44.109 hi escriu "va riure" en voltes de "riu", perquè va traduir el seu text del castellà al valencià amb un traductor ("rió" -> "va riure", "río" -> "riu"), així com altres exemples: "titule" (<-- "titulo") en voltes de "títol" (<-- "título"), "deure" (<-- "deber") en voltes de "ha de", etc... Només un troll pot negar que hi existisca noms tradicionals en valencià a la Vega Baixa, i més encara quan allá s'hi parlava català fins el segle XIX i, per tant, hi han molts segles de noms tradicionals en valencià, encara que hui en dia ja no s'hi parle gaire (15% de la població en sap parlar hui en dia). Vinga, una abraçada. --Joanot Martorell 19:36 18 jul, 2005 (UTC)

Gràcies Martorell pel consell. Però és que sempre dóna ràbia que la gent no et vullga entendre, i més quan vas de manera educada, amb bones paraules i amb bons arguments. Xe! El renove les meues amistats. --Makinal 07:56 19 jul, 2005 (UTC)

categoria redundant?[modifica]

No trobe pas que siga redundant incloure una llengua en la categoria Llengües, és una manera de que es puga veure tots els articles sobre llengües que continga esta enciclopèdia. Discrepe i el tornaré a posar si no t'hi oposes. Espere resposta. —ludor 11:13 25 jul, 2005 (UTC)

Benvolgut Ludor. La resposta a la teua pregunta la podràs trobar al Viquipèdia:Llibre d'estil de categorització. Com veuràs després de llegir aquest document, en la categorització hem de seguir una jerarquia. Per exemple: L'Hongarès està dins de la categoria de Hongarès, que al mateix temps està en la categoria de Llengües uràliques, que està dins de la categoria de Llengües. Si no seguirem aquesta jerarquització, a la categoria de llengües hi haurien centenars d'articles i seria molt difícil la navegació per dins de la Viquipèdia. D'aquesta manera, és molt fàcil anar d'un tema a altre ràpidament i fins i tot ordenar la informació d'aquesta manera té un gran valor afegir, que correspon a respondre preguntes de l'estil: Quines altres llengües hi ha en la família de l'Hongarès? Espere haver resolt el dubte, i per favor, si tens alguna altra cosa, fes-m'ho saber. --Makinal 12:59 25 jul, 2005 (UTC)

Guerra dels remences[modifica]

Hola Makinal,

T'escric perquè a dia d'avui, a la taverna, he fet una consulta "als administradors" sobre l'article Guerra dels remences. En Xevi ja ha restaurat l'article i m'ha dit que vas ser tu qui va eliminar-lo perquè presentava algun problema amb el Copyright; per això m'ha suggerit que m'adrecés a tu per saber si realment és que hi havia algun problema de drets d'autor. Però com deia a la taverna, l'article estava duplicat i vaig ser jo precisament qui va demanar que s'esborrés el que era una còpia literal de la GEC. Ara bé, si l'altre també violava el copyright, ho ignoro, perquè jo només vaig fer-hi algunes petites aportacions; l'article ja estava creat. Gràcies--Xadaga 00:05 26 jul, 2005 (UTC)

Hola Xadaga. Sent que probablement hi va haver un malentès ací. Jo, com a mínim una volta a la setmana em passetge per les categories de copyright i la categoria d'articles a esborrar. Els articles que tenen el cartellet de violació de copyright des de fa temps i ningú no els ha tocat pas, els esborre sense miraments. És per això que no recorde exactament que va passar en aquest article. Però és òbvi, que si tot va anar com tu dius, hi ha hagut un malentès. Gràcies per la teua atenció. --Makinal 07:50 26 jul, 2005 (UTC)

Conquesta País Valencià[modifica]

Martorell, he vist que has canviat en l'article de Jaume I, la conquesta del Regne de València per conquesta del País Valencià. Al tractar-se d'un article històric, crec que és més adient ficar Regne de València, ja que Jaume I no va conquerir el País Valencià tal i com el coneixem hui en dia. Crec que ja vam tenir fa uns mesos unes paralues relacionades en aquest tema, no? Bé, ja em diràs que en penses. --Makinal 12:28 26 jul, 2005 (UTC)

També és cert que quan Jaume I inicià la conquesta, tampoc no hi havia cap Regne de València. El que passa és que mentres "Regne" és un concepte polític, el terme "País" és un concepte territorial. No trobes? És com quan parlem de la conquesta de les Illes Balears, no hi parlariem del Regne de Mallorques encara. És que sinò, com ho diem? La conquesta dels taifes de València i Dènia?. Del territori del País Valencià?. --Joanot Martorell 12:36 26 jul, 2005 (UTC)
Entenc la teua preocupació, i mentre que en el cas de les Illes Balears és molt fàcil demarcar el territori, en el cas valencià tot el contrari. Però en el que no estic d'acord amb tu és que el terme país és un terme territorial. De fet, jo ho considere igual de polític que Regne o Taifes. Així doncs, tenint en compte la teua preocupació, jo posaria Conquesta de les Taifes del que siga, ja que el que realment estava fent era conquerir les taifes aquelles. No?

Salutacions. T'escric perquè he proposat l'article Jaume el Conqueridor a que s'avalui per una posterior distinció de AdQ o al manco Article Bo. He vist que eres un dels principals editors. Passat per Avaluació Jaume I. Gràcies. --Tomeu87 (discussió) 21:43, 23 des 2008 (CET)[respon]

contacte i entrevista[modifica]

Hola he leído que colaboras en wikipedia

Colaboro en un programa de radio y mañana me gustaría hablar de la enciclopedia y entrevista a alguien que participe en ella

Puedes ponerte en contacto conmigo?

Muchas gracias



Carmen Domingo

www.carmendomingo.com

610224629 / 934255284

carmendomingo@gmail.com

Normalització dels noms dels reis[modifica]

Hola. El tema ha sorgit a Discussió:Alfons el Cast#Sobre els títols. El criteri acordat, que és extensible als reis del Casal de Barcelona és: 1r. Donar preferència al sobrenom; 2n. Indicar la numeració pròpia de cada regne, indicant "a Catalunya" en lloc de "de Catalunya". --VRiullop 08:29 6 set, 2005 (UTC)

iber i basc[modifica]

Les teories que relacionen genèticament el basc i l'iber estan bandejades pels estudiosos seriosos. A nivell universitari la idea és que les poques arrels que es troben comunes entre basc modern i iber són manlleus en una direcció o una altra, degut als segles de convivència d'ambdues llengües. --Viktor 19:37 6 set, 2005 (UTC)

iber i basc[modifica]

Les teories que relacionen genèticament el basc i l'iber estan bandejades pels estudiosos seriosos. A nivell universitari la idea és que les poques arrels que es troben comunes entre basc modern i iber són manlleus en una direcció o una altra, degut als segles de convivència d'ambdues llengües. --Viktor 20:42 6 set, 2005 (UTC)

Castells[modifica]

Hola Makinal. Sento haver fet canvis al marge del llibre d'estil (sóc novell aquí...). Estic animat a col·laborar en el camp de l'arquitectura, que tenim, penso, força desorganitzat i fluix.

Em va passar per alt, en el llibre d'estil, el nombre mínim d'articles per categoria. De tota manera, jo crec que organitza millor la categoria Arquitectura que no convisquin en el mateix nivell articles tant i tant dispars. Ja em comprometo a escriure els que faltin per a tenir-ne almenys cinc de cada...

El model que vaig seguir és el de la wiki en anglès. Distingeix entre descripció dels tipus d'edifici, que formen part de "buildings and structures", i articles sobre edificis singulars, que estan en les subcategories (i sovint, classificats per països o per èpoques). L'article de descripció sòl estar en les dues categories, així, l'article "Hospital" és a "Hospitals" i a "Edificis". (no sempre, però: castells és a "castells" i a "fortificacions").

Jo proposo la doble adscripció com a més clara i operativa. Què et sembla?

D'altra banda, la categoria "buildings and estructures" defineix millor el contingut, doncs un aqueducte, la Muralla Xinesa o un pont no són exactament edificis. Jo, però, no he gosat canviar-ho. Si, en canvi, he procurat clarificar la diferència entre edifici i monument (que sovint s'utilitza per "edifici singular"), que provocava duplicitats embolicadores.

T'agrairé les teves opinions, i les de tothom interessat, ja que no voldria fer massa trencadissa per inexperiència. --joan sense nick 14:18 8 set, 2005 (UTC)

Categorització[modifica]

Gràcies per la confiança. Me l'agafo per a permetre'm tenir opinió tot i el poc temps que fa que he entrat. Perdoneu la gosadia si la vesso!

M'he mirat el llibre d'estil de categorització català i també en anglès, que és molt més extens, (és la llengua de referència), i s'en poden desprèndre dos principis d'ordenació bàsics. Les categories són per a classificar i també per a facilitar l'accés als articles. Dit d'una altra manera: hi ha una organització jeràrquica, en arbre (classificar), i una altra simultània en xarxa (fer accessible).


És important mantenir un cert ordre, i per tant l'estructura jeràrquica, en arbre, és adequada per a qualsevol enciclopèdia. Per a trobar un article, però, cal tenir una certa idea d'on buscar-lo.


Però la característica més genuïna de l'hipertext, i en general d'Internet, és la seva estructura en xarxa, la possibilitat de múltiples connexions, de navegar per la xarxa sense un únic camí. Es pot trobar un article del qual no tenim cap idea prèvia, per afinitat temàtica a un altre.


Jo diria que en el manual anglès les dues estructures conviuen bé. En el manual d'estil català sembla donar-se més importància a la classificació jeràrquica. La meva opinió és que han de conviure, sense un excés d'ordre jeràrquic que allargi molt el camí fins a l'article desitjat; i sense un excés de referències laterals que introdueixin confusió i soroll de fons. Trobo que el nombre desitjable de categories on està inclosa una sub-categoria éstà al voltant de tres o quatre: la jeràrquicament superior i un parell més de relacionades. El mateix crec que val per als articles.


Una altra cosa que valdria la pena recomanar és que, en cada categoria, hi hagi un breu text introductori descivint-la, i enllaços amb d'altres categories que poden barrejar-se. Per exemple, una categoria "escoles" hauria d'aclarir si es tracta d'edificis escolars, d'institucions acadèmiques, o de corrents de pensament; i facilitar l'accés a les altres. Moltes categories en anglès contenen aquest text, i en català es troba a faltar.

fins aviat, --joan sense nick 22:48 8 set, 2005 (UTC)

De categories[modifica]

Gràcies pel canvi, Makinal. --pieter 08:44 22 set, 2005 (UTC)

Redundàncies en la categorització[modifica]

Suposo que et refereixes a que un article que pertany a una subcategoria, no ha de pertànyer a una categoria a la cual també pertany aquella subcategoria. Si és això, ho sé i intento no fer-ho, i sovint hem passo molta estona revisant i corregint per evitar-ho, però és molt laboriós i difícil evitar-ho totalment, sinó impossible. Potser caldria algún robot per comprovar o avís automàtic, per que no fós tan farragós. En tot cas, moltes gràcies pel teu avís--Paco 21:50 13 oct, 2005 (UTC)

Calma, si's plau[modifica]

Hola!
Per començar felicitats per la feina feta, inclosa aquesta "neteja pre-20.000" amb què t'has embrancat. Goso però suggerir-te que et moderis una mica a l'hora de voler l'eliminació d'articles particularment curts, d'aquells que hom no s'atreveix ni a anomenar esborranys. En el cas de la Noguera de Tort, per molt que fós molt curt, amb faltes d'ortografia i enllaços que no acabaven de ser reeixits, la informació no era pas falsa, i, qui ho sap, potser era la primera contribució d'un futur usuari que després col.laborarà molt i millor. Personalment em sembla excessiu l'adjectiu emprat per descriure'n el contingut. Entenc que com més creix la viquipèdia més es veu sotmesa al vandalisme i per tant més feina hi ha per vosaltres administradors. Però en aquest cas no crec que hi hagués mala fe (no en tinc ni idea, no conec qui l'ha fet). I potser una reacció massa brusca podria foratgitar potencials col.laboradors.Sigui com sigui jo l'he ampliat una mica, i espero que ara no calgui esborrar-lo. Si és així, si's plau treu-ne el cartell de "fora".
En tot cas, mercès per l'atenció, bona nit i paciència!--Jahecaigut 20:40 24 oct, 2005 (UTC)

Bon dia! Sí, perdó, l'he cagat. No era pas "Noguera de Tor" (que n'és un afluent. I en tot cas s'escriu sense "t") sinó Noguera de Vallferrera. No sé que devia estar pensat quan et vaig escriure el comentari. En tot cas, simplement era un article que tenia 11 minuts de vida i, certament, encara era d'allò més aviat escarransit. L'Enric ja se l'ha mirat i n'ha tret el cartell..--Jahecaigut 08:40 25 oct, 2005 (UTC)
D'acord, perfecte doncs. --Makinal 08:56 25 oct, 2005 (UTC)

Imperi inca[modifica]

Hola Makinal. Gràcies per crear la nova categoria "imperi inca", així queda molt més endreçada la història d'Amèrica. Només una cosa: l'article "Virregnat del Perú" no hauria d'anar a la categoria superior "Història d'Amèrica" i no a la de "Història del Perú"? El virregnat incloïa molts més països que l'actual Perú, de manera que o se li afegeixen les categories de tots aquests països o se'l deixa simplement a "Història d'Amèrica". Què et sembla? --Oersted 08:16 26 oct, 2005 (UTC)

Ah, i una altra cosa: sóc només jo o ara en lloc de sortir "Categoria:tal i qual" al final dels articles surt "Category:tal i qual" en anglès? --Oersted 08:16 26 oct, 2005 (UTC)

Hola, sí tens raó en lo del Viregnat, ara ho canviaré. En quant a lo de les categories, em sembla que pot funcionar de les dues maneres, però millor si ho catalanitzem. --Makinal 08:39 26 oct, 2005 (UTC)

Sobre Polinyà[modifica]

Hola, mirant l'article del Vallès Occidental he vist que hi falta Polinyà, que l'havia creat Llull i tu l'has esborrat perquè estava buit. Suposo que devia quedar buit després d'alguna acció vandàlica. El podries tornar a revertir? Ja que es dóna la paradoxa que tenim l'article Escut de Polinyà, que no remet enlloc. Gràcies per endavant. --Enric 23:10 27 oct, 2005 (UTC)

Fet, moltíssimes gràcies per passar l'avís. --Makinal 06:26 28 oct, 2005 (UTC)
Gràcies a tu per la reversió ;-) --Enric 10:02 28 oct, 2005

Califat de Còrdova[modifica]

La imatge de les taifes al Califat de Còrdova està al costat d'aquesta frase: Oficialment, no obstant, el califat seguí existint fins l'any 1031, en què fou abolit donant lloc a la fragmentació de l'estat omeia en multitud de regnes coneguts com Taifes. En quan a les imatges de la Península vaig triar les que no tenien res en castellà com aquesta http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Spain_provinces_2.png o aquesta http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Hispania_3a_division_provincial.PNG casi res com aquesta http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Rios_peninsula_Iberica-es.png o aquesta http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Taifas.gif (a més el text no es veu en el thumb), però pots treure les que tú creguis, o si prefereixes comentem quines et semblen que sobren. Els mapes de la Península musulmana estàn en català i els de l'Hispània Romana en llatí. Vaig pensar agafar la imatge dels rius i canviar Ebro per Ebre, però em va semblar innecessari, però ja està fet. --Paco 09:53 7 nov, 2005 (UTC)

Hola de nou. No dic que no es mencione en l'article del califat les taifes, car va ser el següent estat polític d'Al-Àndalus. Però ficar una imatge de les taifes, en lloc d'una imatge del califat, pot confondre greument al lector. I el mateix comentari s'aplica a molts altres articles on has inclòs aquesta imatge. D'altra banda, semblen acceptables les imatges que tenen algo en llatí, però no pas la de les taifes [4] que tot està en castellà, i a sobre la llegenda, en anglès ... O la dels rius, que encara no sé si és portugès o castellà [5] (ho dic per Tejo en lloc de Tajo, Douro en lloc de Duero, o Minho i Miño al hora) --Makinal 10:30 7 nov, 2005 (UTC)

No hauries de buidar les categories d'usuaris per idioma sense ningú. Estan preparades per a què puguen ser usades aixina que n'aparega algú que ho vullga.

Redireccions[modifica]

No estic gens d'acord que esborressis les redireccions tipus "cognom, nom". Crec que va contra la politica que tenim sobre redireccions (Viquipèdia:Redirecció), i a mes es devien esborrar suposo que moltes nomes amb un vot a favor i sense donar gaire temps a parlar-ne. Xevi 19:27, 9 nov 2005 (UTC)

Hola Xevi. Vale, si vols les restaure, però vaig pensar que era una manera obsoleta de tenir articles. D'altra banda, les redireccions que vaig esborrar tenien dos vots a favor, el que ja hi havia i el meu. Que en penses tu? Creus que hauriem de tenir aquestes redireccions? --Makinal 07:20, 10 novembre 2005 (UTC)

Feina d'administrador[modifica]

La gent no s'està assabetant de què ja està obert el periode de votacions de la portada i que es tancarà en dos dies. Pots modificar la portada per explicar-ho a crits o saps com es fa aparéixer aquell missatge superior en el que a vegades s'hi demana diners? Rata de Biblioteca 19:30, 14 nov 2005 (UTC)

Votació imminent sobre el nom de la llengua.[modifica]

Ja he acabat de redactar tant la recapitulació del debat com del procediment de les votacions. Quant a les normes, són la meua proposta a hores d'ara, i per això he posat que l'inici de la votació fos dins d'un dia, per si algú creu que s'hauria de modificar, treure, o afegir alguna norma o forma de participació. Podries fer-hi una ullada, a vore si ho trobes tot conforme?. No em respongues a la meua pàgina de discussió, sinò a la presa de decisions, per favor. Gràcies. --Joanot Martorell 12:23, 17 nov 2005 (UTC)

Exacte, podràs votar totes les opcions que vulgues, i en el sentit que vulgues, siguen coincidents o no. És a dir, u podria votar rebuig a dos opcions i suport a u, o votar només suport a una opció, o votar totes les opcions com a assumibles, etc... és flexibilitat total. Però, això sí, només un sentit de vot per a una opció, és a dir, no pots votar "rebuig" i "suport" alhora en una mateixa opció. Si creus que l'explicació no és prou clar, podries redactar-lo de manera més entenedora a la pàgina tu mateix. --Joanot Martorell 14:00, 17 nov 2005 (UTC)
No, ja està bé, quan la gent veja com anem votant no caldran explicacions. --Makinal 18:07, 17 nov 2005 (UTC)


Patchanka[modifica]

Hola, he vist que vas esborrar l'article Patchanka fa uns dies. Ja vaig veure la nota per esborrar-lo i la pàgina de discussió. Per evitar esborrar-lo vaig intentar arreglar una mica l'article però ha estat eliminat igualment. L'article tractava sobre el primer disc del grup Mano Negra que es diu Patchanka de l'any 1988. Pots comprovar-ho a altres viquipèdies com la francesa (Mano Negra a fr.wikipedia.org) o l'anglesa (Patchanka a en.wikipedia.org ). No m'ha donat temps de veure si hi va haver més votacions a part de la teva per borrar-lo, però suposo que es deu tractar d'un error.

De pas també m'agradaria saber si es poden utilitzar aquí les imatges de les portades dels discs que hi ha a la viquipèdia anglesa.

Gràcies!

--Glm 16:50, 21 nov 2005 (UTC)

Hola, sí, l'esborrat de Patchanka, probablement va ser un error. Ja l'he restaurat. Responent a l'altra qüestió, si les caràtules estan a la wiki anglesa, no hauria d'haver cap problema per ficar-les també ací. Salutacions, --Makinal 18:08, 21 nov 2005 (UTC)


La polèmica de la llengua[modifica]

Hola company! He vist que comparteixes la meua opinió, més o menys, sobre tot aquest embolic de la llengua. Crec que discutint la qüestió com fins ara o fent noves votacions no s'arreglarà la cosa. Per això crec que podria ajudar a solucionar el problema si els que estem a favor de la denominació català i creiem que el consens assolit és suficient, presentem una proposta conjunta que reculla aquesta punts esmentants i la nostra proposta de política. Potser m'equivoque, però, crec que una "recollida de signatures" pot ajudar a clarificar les coses. Escriuré aquest missatge a la pàgina de discusió dels usuaris que em sembla que comparteixen la nostra opinió. Podríem discutir el text, si us sembla bé, a la meua plana de discussió. --Ferran 09:08, 7 des 2005 (UTC)

Em sembla perfecte. Jo me'n vaig aquesta nit de pont, així que no tornaré fins dilluns. El meu suport ja el tens. El dilluns en parlem. --Makinal 09:11, 7 des 2005 (UTC)
Si voleu pressionar perquè no es faça una votació sobre una proposta de política, allà vosaltres, però no em semblaria una actitud gaire democràtica. Si voleu fer una proposta per a sotmetre-la a votació, vos haureu d'esperar que se sotmeta primer la meua proposta, no és per res, sinò perquè heu arribat tard per a voler "arreglar-lo". Està clar que si de vosaltres exclussivament depenguera, això no s'arreglaria mai. De què teniu por? La votació que es proposa es més clara, i a més, s'ha accedit a la petició de Makinal de fer-ho només amb vots "a favor", "en contra", i "blanc". Per si no és prou, requereix del 75% mínim per a aprovar-se. De què teniu por?. Enteneu què significa "consens"?. La vostra interpretació de que el terme "català" és acceptada per consens és vàlida, però no és la única interpretació que s'hi pot fer. Del sondeig és també correcte interpretar que hi ha una minoria molt important que fa servir el terme "valencià" per a referir-se al conjunt de la llengua, i que la diversitat onomàstica és també acceptada per consens. Però és una llàstima que el sectarisme d'alguns no els permeta veure-ho o reconèixer-ho, i es pretenga ignorar l'opinió de quins pensen diferent. --Joanot Martorell 10:17, 7 des 2005 (UTC)

Votació de proposta de política sobre noms de la llengua.[modifica]

Hola! T'envie aquest missatge perquè vas participar al sondeig sobre els noms de la llengua. Seguint diverses interpretacions del sondeig, s'ha fet una proposta de política sobre els criteris d'ús dels noms de la llengua que se sotmetrà a votació, en principi, a partir del dilluns dia 12 de desembre, i duraria el termini obert fins el dia 23 de desembre (12 dies). Vos pregue perquè, si en voleu, hi féu una ullada i, si cal, suggeriu alguna correcció o modificació del requisit de participació, de les normes del vot i d'aprovació, així com del mètode de recompte.

Resumidament, a diferència del sondeig anterior, aquesta vegada els vots possibles seràn "a favor", "en contra", o "blanc", i caldrà una majoria de 75% a favor per a aprovar-lo, o una majoria del 50%+1 en contra per a rebutjar íntegrament la proposta, i fer-ne una altra nova a partir de zero. Si no s'aprova amb percentatge suficient la proposta, es discutirà quins canvis calen, i es torna a sotmetre a votació la proposta modificada. També, per a reduir possibles manipulacions per part d'usuaris "fantasma", el requisit per a poder participar és tenir un compte d'usuari registrat a la Viquipèdia dos mesos abans de l'inici de la votació, i amb un mínim de 50 contribucions reals.

Finalment, només em queda encoratjar-vos perquè hi participeu a partir del dilluns. Gràcies. --Joanot Martorell 11:00, 7 des 2005 (UTC)

T'he deixat unes quantes respostes a la pàgina de discussió de la presa de decisions. He modificat la Proposició 4 treient l'ambiguitat. Tan difícil trobes que puguem acostar posicions?. --Joanot Martorell 15:58, 14 des 2005 (UTC)
Bé, demà ho estudiaré i et respondré si cal. Salutacions. --Makinal 16:29, 14 des 2005 (UTC)

Pàgines de portals[modifica]

Endevinda per què a Portal:Catalunya, a sota de la secció d'ajuda només hi ha un enllaç com si hi faltés alguna cosa? :) Llull 12:42, 12 des 2005 (UTC)

Ups! He esborrat algo que no deuria? Aquest matí m'he trobat amb decenes d'articles buits (o quasi) i m'he posat a esborrar al tall. S'ha restaurat ja? Sinó, per favor, dis-me quin article s'ha de restaurar i ho faig de seguida. Per cert, quan de temps, no? --Makinal 14:19, 12 des 2005 (UTC)
Torna a activar Portal:Catalunya/Ajuda i Portal:Catalunya/Ajuda. En els portals hem fet servir subpàgines enlloc de plantilles. El problema que hi ha és que fins que no ens activin l'espai de noms "Portal" aquestes pàgines apareixeran com a articles. Un cop passi seran com les pàgines que comencen per "Viquipèdia", amb particularitats especials que faran que ano apareguin a les llistes d'articles més curts. Llull 17:33, 12 des 2005 (UTC)
Em vaig equivocar amb els enllaços. Un dels que havies de restaurar és el Portal:Mitologia/Ajuda. Llull 21:35, 19 des 2005 (UTC)

Litografia[modifica]

Al veure que el treball sobre Litografia era molt curt, l'he fet en català i l'he aprofitat per a incloure una nova versió (traducció) en castellà. Vols treure'l de la llista d'eliminar?. A.Guerrero


Correccions[modifica]

Sóc pràcticament nou com a col·laborador, pel que els meus comentaris són realitzats des del desconeixement. M'ha sorprès l'enorme quantitat d'enllaços que apareixen en cada tema desenvolupat. En les meves aportacions he procurat mantenir els quals ja existien (cas d'editar algun tema) i establir els mínims que m'han semblat prudents. És clar, el problema és que cada persona pot tenir criteris distints i en les ajudes es rep una informació molt limitada. Si un és molt 'pera punyetes' podria enllaçar el 70 o el 80 per cent de les paraules que escriu però, des del meu punt de vista, els termes que se suposen coneixen la majoria de les persones no s'haurien de enllaçar. Ahir vaig traduir del castellà, i vaig ampliar, l'article Tartessos.

Avui he vist les correccions que has fet, i el que més m'ha sorprès és la quantitat d'enllaços que has inclòs. En els primers paràgrafs he trobat: civilització, llengua, escriptura, ceràmica, religió, comerç, pesca, mines, navegació, etc. paraules que penso, s'entenen dintre del context de la frase i necessiten poca ampliació de dades.

Altres enllaços apunten en sentit totalment contrari, ja que són temes poc útils i amb escàs esment en diccionaris enciclopèdics: illes Casitérides, batalla d'Alalia, Pausanias, Gárgoris i Habis, etc.

En el cas de 'Norax .Nieto de Gerión' no hagués estat millor, cas d'enllaçar-lo, fer-lo solament sobre el nom i no sobre el parentiu familiar?

Posat a fer preguntes era necessari substituir 'plata' per 'argent'? Ambdós mots apareixen com a sinònims en el Pompeu i Fabra i en altres diccionaris.

Amb aquests comentaris no pretenc fer crítica, si no clarificar les meves confuses idees. Salutacions. --A.Guerrero 13:02, 21 des 2005 (UTC)

Hola Guerrero. Si ets nou vingut, felicitats, segur que ens ho passem molt bé. En quant a la qüestió dels links no hi ha cap criteri en particular. A mi personalment m'agrada molt ficar molts links, així un usuari extern pot veure lo completa que és la viquipedia. D'altra banda, si posem links en un text dels tartessos al comerç sempre hi ha la probabilitat que el lector tinga curiositat i entre a més a més, a l'article del comerç. És a dir, és com facilitar la navegació per dins de la viquipèdia.
En quant a lo de l'argent i la plata, no sabia que en català plata era correcte, de debó. Si vols ho podem revertir i ficar plata, tu mateix. Per cert, la traducció que vas fer em va agradar molt, i em part per aixó vaig estar llegint-me-la i canviant algunes cosetes.
Has vist el missatge que vaig deixar a la discussió? És una proposta per articular millor el contingut de l'article. Que et sembla aquest nou índex? No hauríem d'escriure res nou, símplement restructurar-ho. Ja ho faria jo. --Makinal 14:19, 21 des 2005 (UTC)

Votació[modifica]

Dius: Si per mi fos, ho regularia per TOTA la viquipèdia. però si votes en contra no podrà ser en lloc no? o és que jo ho he entés malament?--Paco 12:55, 24 des 2005 (UTC)

Sobre els símbols que apareixen a sota de la pantalla d'edició[modifica]

És possible de canviar-los tal i com he proposat a la taverna? (aquí) --SMP (missatges) 17:35, 28 des 2005 (UTC)

Probablement, però parla amb Martorell o Llull que estan més posats amb aquestes coses. --Makinal 16:32, 29 des 2005 (UTC)

Vas esborrar...[modifica]

Company,

He vist al registre que vas ser tu qui va esborrar la redirecció Vladímir Ilitx Uliànov "Lenin" quan s'estava procedint a la votació, que havia començat feia poques setmanes i en la qual hi havia un empat a les votacions entre en Llull (entestat no sé pas per quins set sous a esborrar-la) i jo. Em sembla que vas actuar amb precipitació i poc tacte en esborrar-la. SUP, evita de duplicar la feina a d'altri.

Moltes gràcies,

Vilallonga 18:55, 17 abr 2006 (UTC)

Sí, perdó per la precipitació. Makinal 10:44, 18 abr 2006 (UTC)

Vullguera que almenys algun admin donara la seua opinió a la discussió de l'article arpità sobre el meu últim comentari. –Pasqual · bústia 20:29, 25 abr 2006 (UTC)

IP Vandàlica 81.202.47.108[modifica]

la IP 81.202.47.108 està atacant. –Pasqual · bústia 21:43, 25 abr 2006 (UTC)

Missatges nous[modifica]

Senc molt tindre que molestar-te. He hagut de llevar una antiga signatura meua i et deixe este missatge per que sinó no sabries a la primera perquè reps un avís de missatge nou sense tindre'n. –Pasqual · bústia 21:43, 28 ag 2006 (UTC)

Llicència imatge[modifica]

Hola, he vist que aquesta imatge l'has treta d'aquí, on hi ha una marca de copyright. Tenim permís per penjar-la?--Xtv (que dius que què?) 23:51, 28 ag 2006 (UTC)

Hola Makinal :-) Aquesta Imatge:Trobadorvioli.jpg, també està marcada amb {{Llicència desconeguda}}, --Joanjoc (discussió) 15:09, 29 ag 2006 (UTC)
Hola a tots dos, si, de totes dues tenim permis. No vaig ficar al seu moment les corresponents autoritzacions dels autors a aquella pàgina que teniem d'autoritzacions? ----
A les imatges dels trobadors ja hi he posat l'autorització. Mira't Imatge:Castell banyeres.jpg, hi falta l'origen i llicència. VRiullop (parlem-ne) 18:49, 17 set 2006 (UTC)
Sí, la de banyeres i altres pobles vaig rebrer una carta d'un departament de la Generalitat donant-le permís de publicar totes les fotos de la seva web. Si no recorde malament (perquè això va ser al 2004), era la Federación de Pueblos y Ciudades Valencianas, o algo així. És una institució depenent de la Generalitat que te una web amb moltes imatges de quasi tots els pobles valencians. Per favor, em pots passar el link d'aquella plana que teníem on ficavem els permisos? Malauradament, fa molte de temps que no em connectava i sóc quasi quasi com un nou. Gràcies. --Makinal 18:53, 17 set 2006 (UTC)
A Viquipèdia:Fonts d'informació hi ha una autorització de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Suposo que vols dir aquesta. VRiullop (parlem-ne) 19:17, 17 set 2006 (UTC)
Sí, aquesta mateix. --Makinal 20:04, 17 set 2006 (UTC)

Imatges amb llicències desconegudes[modifica]

Atenció: Les imatges Imatge:Ajuntament-ador.png i Imatge:Agullent2.jpg que vàreu carregar a la viquipèdia, han estat marcades amb la plantilla {{Llicència desconeguda}}. Us preguem que editeu l'informació de les imatges i afegiu la llicència que corresponguen a les imatges. Moltes gràcies. Joanot Martorell 07:53, 22 set 2006 (UTC)

Martorell, la gent d'Arròs Caldós em va donar permís d'utilitzar-les sempre que citarem l'origen, però com puc saber quina llicència té? --Makinal 07:21, 23 set 2006 (UTC)

Proposta de modificació sobre la qualificació d'articles[modifica]

Hola, ara farà una setmana l'Martorell va proposar una reforma en quant a la valoració dels articles de qualitat de la nostra enciclopèdia, m'agradaria que miressis i opinessis a la plana de discussió per modificar la política de valoració de la qualitat dels articles a la Viquipèdia. Actualment hi ha nou opinions, i set estan a favor de la modificació. A veure si aconseguim a la fi augmentar els articles de qualitat de la nostra viquipèdia sense baixar el nivell d'aquests. --Baggio (missatges) 08:47, 8 oct 2006 (UTC)

Malauradament no estic gens al corrent d'aquest tema. Per tant, no faré cap observació, mantenint-me, així, neutral. Tot i això, començaré a partir de ja a votar i a implicar-me més en els articles de qualitat. Gràcies. --Makinal 08:54, 8 oct 2006 (UTC)

Tahitià a la qualitat[modifica]

Company,

Veig que t'interesses per les llengües i la qualitat dels articles sobre elles. Si vols, pots passar a llegir l'article sobre el tahitià i votar-lo si et sembla bé.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 17:49, 14 oct 2006 (UTC)

I tant, de seguida que tinga una estoneta li done un cop d'ull. Però t'advertisc que generalment sóc molt i molt crític, jaja. Però en breu emitiré el meu vot. --Makinal 17:51, 14 oct 2006 (UTC)
Ja m'agrada, això és bo. Vilallonga · (digui digui) 18:03, 14 oct 2006 (UTC)
Ep, company! Tahití és dins les Illes de la Societat, no són ens diferents. A l'article es dóna èmfasi a Tahití perquè l'illa dóna el nom a la llengua, però en realitat la llengua és comuna a totes les Illes de la Societat, la majoria de les quals han depès tradicionalment de Tahití à l'àmbit polític. Quant a la repetició dels enllaços, sé que és un problema meu freqüent. El que passa és que després d'estar llegint una bona estona potser tens ganes de clicar una paraula que ja ha aparegut més amunt i de la qual ara no tens l'enllaç. És per això que miro que almenys al llarg de tot el text hi hagi els mots clau enllaçats amb els seus articles, sense caure a l'excés de repetició d'enllaços. Voilà. Vilallonga · (digui digui) 18:59, 14 oct 2006 (UTC)
D'acord, ací he demostrat el meu desconeixement, tot i que ja ho havia anunciat per avançat, jaja. Bueno, en quant a lo dels enllaços entenc la teua postura, però és diferent de la del llibre d'estil. A veure si algú més opina sobre el tema. Salutacions. --Makinal 19:14, 14 oct 2006 (UTC)

Ho sento, no ho sabia[modifica]

No sabia això d'actualitzar el marcador, no m'ha semblat veure-ho escrit enlloc. Ara ho faré. --Jordi_G (parlem-ne) 19:58, 14 oct 2006 (UTC)

Ja a mi tampoc, però no s'actualitza automàticament i algú ho haurá de fer. Per tant sembla bona idea que cadascú ho actualitze després de votar. Salutacions. --Makinal 19:59, 14 oct 2006 (UTC)

Imatge amb llicència desconeguda[modifica]

Atenció! la imatge Imatge:Serrella.png que vàreu carregar a la Viquipèdia, ha estat marcada amb la plantilla {{Llicència desconeguda}}. Us preguem que editeu la informació de la imatge i hi afegiu la llicència que correspongui a la imatge. Moltes gràcies. --Joanjoc (discussió) 22:42, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Hola. buff, és una imatge prou antiga, i ara no recorde d'on la vaig treure. No se si la vaig fer jo mateix, la baix baixar d'Arròs Caldós (amb el seu permís) o del Diari Parlem (també amb el seu permís). Potser, fins i tot, podria ser de la web de la Colla Ecologísta La Carrasca (de la qual també tenim el seu permís). Però certament, no me'n recorde. --Makinal 17:42, 26 oct 2006 (CEST)[respon]

Imatge amb llicència desconeguda[modifica]

Atenció! la imatge Imatge:Llotja seda.jpeg que vàreu carregar a la Viquipèdia, ha estat marcada amb la plantilla {{Llicència desconeguda}}. Us preguem que editeu la informació de la imatge i hi afegiu la llicència que correspongui a la imatge. Moltes gràcies.

Per cert, per respondre als missatges que t'escriuen millor fer-ho a la pàgina de discussió de l'altre usuari i no pas a la teva, ja que si no l'usuari en qüestió no s'assabenta que li has respost. Salut!--Xtv (que dius que què?) 20:21, 29 oct 2006 (CET)[respon]

Autoritzacions d'imatges[modifica]

Més sobre el mateix tema. Hi ha una sèrie d'imatges tretes d'una mateixa web [6], però no he trobat cap autorització a Viquipèdia:Fonts d'informació. Com que són molt velles no sé si ho recordaràs. --VRiullop (parlem-ne) 19:23, 2 nov 2006 (CET)[respon]

Sí, si no recorde malament, d'aquesta web també tenim permís. Però ens el van donar molt abans de que fessim el sistema de Viquipèdia:Fonts d'informació, i per això no està inscrit de manera "oficial" en aquesta secció. --Makinal 20:38, 2 nov 2006 (CET)[respon]
D'acord, i gràcies per la paciència ;-) Hi afegeixo que teníem l'autorització. Com que són molt velles i no es pot determinar la llicència hi afegeixo la plantilla {{Origen vell}}.--VRiullop (parlem-ne) 21:33, 2 nov 2006 (CET)[respon]

Comerdo[modifica]

Així és com anomenem el comerç al meu poble. La teva darrera intervenció denota la manca de sensibilitat que has tingut en aquesta qüestió, tenint en compte la crítica absolutament desafortunada que vas fer de l'article sobre el tahitià en el seu moment. No vaig dir res, per polidesa. Però ara no has tingut inconvenient a usar les teves males armes en aquest afer. Quan tingui un moment (potser avui mateix, demà o demà passat) incorporaré alguns materials que reclamo a l'article i ja està. Per cert, no uses fonts. Vilallonga · (digui digui) 21:58, 10 nov 2006 (CET)[respon]

Au, després de la teva crítica tan simpàtica, t'he deixat un exemple constructiu del que crec que hauria d'ésser i que porto temps dient. Si t'agrada ho deixes, si no ho treus. Vilallonga · (digui digui) 23:47, 10 nov 2006 (CET)[respon]
Mira Vilallonga. La crítica que vaig fer a l'article del tahitià (al igual que moltes altres crítiques que he fet als articles de qualitat: metro de barcelona, comarques valencianes, bandera valenciana, indústria farmacéutica, etc.) mai no ha estat en clau destructiva. Sempre m'he mostrat dialogant i he argumentat els totes les meues propostes de millora. Mai no he dit coses com No tinc ganes de tornar-me a esgargamellar més. Aquest article l'ha fet un capitalista, amb ulls de capitalista i per a capitalistes .... Es com si algú fes un article d'un partit polític que no anara amb la teua ideologia (per dir algo la Falange Española) el volgués fer article de qualitat, i tu el criticares destructivament símplement perquè no t'agrada la ideologia d'aquest partit. D'això se'n diu crítica partidista. I de fet, ho demostres una mica amb com has començat aquest fil, amb lo de comerdo.
Encara no m'he mirat les contribucions que has fet a l'article, però si les has fetes desde l'absoluta objectivitat, segur que estan bé. Salutacions, i vinga, no ens enfadem que ja som pocs com per anar enfadant-se. --Makinal 09:58, 11 nov 2006 (CET)[respon]
Després de pensar-ho una mica, faig una breu rèplica. Primo: Porto dient el mateix des del primer dia sobre aquest article, per això no vull esgargamellar-me més; secundo: Normalment als articles d'economia de les viquipèdies hi impera una visió monolítica capitalista, de la mateixa manera que a les facultats d'econòmiques; tertio: continuo estant en desacord en d'altres crítiques que has fet. Voilà, c'est tout. Affaire finie, entre d'altres coses. Vilallonga · (digui digui) 23:07, 11 nov 2006 (CET)[respon]

Metro de Barcelona[modifica]

Cap problema, tens raó, el punt i apart m'havia confós, havia entés que calia que totes les categories tinguéssinum N/P 1/4, però el punt i apart ja diu que no és així. --Panotxa 10:26, 12 nov 2006 (CET)[respon]

Germanies a Catalunya[modifica]

Tens raó que ens falten centenars de citacions (o centenars de milers), i que no és manera de demanar-ne una aïlladament sense un motiu concret. La intenció de la plantilla era cridar l'atenció sobre una afirmació que m'ha semblat dubtosa, per tal que acabés justificada (amb una citació o una millor explicació) o esborrada. Tot i que puc haver-me equivocat en dubtar d'aquesta afirmació concreta (si les germanies van existir a Catalunya en aquest moment i se les coneix amb aquest nom, la seva trascendència va ser molt més petita que al País Valencià i a Mallorca), la intenció era fer el primer pas per confirmar (o no) una afirmació dubtosa i corregir-la, essent respectuós amb la feina dels companys i amb el consens. He fet servir aquesta plantilla perquè m'ha semblat més neutral que fer una plantilla Vols dir? o, per afirmacions més inversmblants, Això no m'ho crec o la d'Article a millorar: falten referències sobre tal afirmació inversemblant (aquesta última és la que vaig fer servir en un cas semblant a l'article Svalbard abans de trobar l'origen de la frase en qüestió en un vàndal de la wikipedia castellana).

O sigui, si creus que la plantilla demanant la citació sobra, la pots treure. Jo per la meva banda miraré de documentar-me per, si s'escau, arreglar l'article, i segueixo sense tenir clar què cal fer davant d'afirmacions dubtoses. A més, davant la manca de referències generalitzada a tota la viquipèdia, potser caldria posar la plantilla {{citació necessària}} en uns centenars d'articles. --Pere prlpz 22:27, 15 nov 2006 (CET)[respon]

Estic d'acord amb tot el que tu dius. Però jo sóc una mica contrari de ficar aquest tipus d'etiquetes a no ser que la informació siga a totes llums falsa. I ho dic més que res per als lectors no wikipedistes, que, si aquestes etiquetes es generalitzaren, els podria donar la sensació que hi ha molt poc contingut contrastat i tot (a excepció dels articles de qualitat) és incomplet. --Makinal 22:36, 15 nov 2006 (CET)[respon]
Quan la informació és clarament falsa, no cal posar-hi etiquetes sinó esborrar-la o corregir-la (jo en aquest cas deixo la justificació a la pàgina de discusió de l'article o al comentari de l'edició). El problema és quan és senzillament inversemblant, no justificada o explicada de manera que sembla voler dir una cosa que no acaba de ser exacte, però no és a totes llums falsa. D'altra banda, és veritat que tenim molt de contingut no contrastat, i de moment no anem pas en camí de millorar.--Pere prlpz 01:32, 17 nov 2006 (CET)[respon]

Ajuda[modifica]

Hola,i ha alguna manera de saber s'hi s'ha borat un article?o dic perque fa poc vaig millorar el article Mew i ara no el trobo per enlloc em sembla que algu el deu haver borat perque era un esbos,s'hi s'ha borat et demanaria que el restablisis ya que em crompometo a millorarlo yo,i no em costaria gens ya que tinc molta informacio del pokemon--Dyvid 13:35, 24 març 2007 (CET)[respon]

Vega Baja[modifica]

Siento no saber como comunicarme contigo, sobre tus comentarios en Vega Baja del Segura/ Baix Segura:

Estimado amigo: No soy un troll, solo pretendo que se llegue a un grado objetivo y humanista como vendeis. Contestando a tus afirmaciones:

Estimat amic, jo també et contestaré per parts.

1.- Si no fue politico, en vez de "Pais Valencia", como exige "Esquerra Republicana de Catalunya en el Pais Valencia" y ningún partido más, se debería de poner algo así: Nombre oficial "Comunidad Valenciana" de 1982 a 2006; y "Comunitat Valenciana" desde 2006, en ambas lenguas oficiales. Tradicionalmente, algunos valencianos han utilizado las denominaciones "Pais Valenciano/Pais Valencia", Región Valenciana/Regio Valenciana, Antiguo Reino de Valencia/Antig Regne de Valencia, Nacionalidad Valenciana... y otros nombres que ya no reflejan más que en partidos y sindicatos de izquierdas, nacionalistas y/o pancatalanistas.

M'importa poc que siga Esquerra Republicana, el Bloc Nacionalista Valencià, o el "mateixmíssim" PSPV-PSOE (Partit Socialista del País Valencià) els que diguen que el nom del nostre país siga País Valencià, Comunidad Valenciana, Comunidad del Levante, etc. L´únic que reflexa la denominació adoptada a la wikipedia és una realitat que els valencians que no sou catalano-parlants (o valenciano parlants, si vols) acostumeu a ignorar. Als articles referents al País Valencià ja hi consta que el nom "oficial" és un altre. Però de la mateixa manera que el nom oficial de l'Estat Espanyol és "Reino de España" i cada volta que ens referim a aquest territori no diem "Reino de España" sinó, Espanya, al País Valencià passa més o menys el mateix.

2.- No compares los nombres oficiales de Alacant/Alicante (que si están ambos en la versión en español), con las versiones no oficiales, ni tradicionales, sino traducciones forzadas que utilizais aquí. Aún así, me he leido la guía de estilo, las normas de la AVL y IEC, y no encuentro nada referente a esos nombres, aún que si, algún miembro de estos organimos si los utilicen. Pero una solución cientifica sería poner una tabla con los nombres oficiales, los tradicionales (que yo creia que debe de ser de más de una generación y no solo los ultimos 25 años), las traducciones no normalizadas pero si utilizadas por el AVL o el IEC, y las traducciones forzadas nuevas de hace un par de añitos. A mi, si me ofende que se utilicen traducciones forzadas, pues me hace sentir extranjero en mi tierra, pero si es subjetivo, aun que me duele muchisimo.

2. No sé exactament a quina denominació et refereixes que dius que t'ofen. Però supose que de la mateixa manera que a mi m'ofenen traduccions com Mutxamel -> Muchamiel o La Torre de les Maçanes -> Torremanzanas o el Puig dels Tres Hereus -> la Colina Feliz, etc. A tu també hi ha traduccións que t'ofenen. De totes formes si et refereixes a cap denominació del Baix Segura en particular, fes-m'ho saber i ens ho mirem en detall. A títol d'exemple el cas més clar és el d'Oriola, el qual al Llibre dels Feyts, al Llibre del Repartiment, i inclús al Tirant Lo Blanc, ja apareix aquesta denominació, per tant qualsevol argumentació dient que la denominació d'Oriola és una invenció recent inventada per ERC, queda completament fora de lloc.

3.- Espero que sean comentarios constructivos, y si no, estoy dispuesto a documentar, encuestar, lo que sea por que los que vivis lejos de aquí reflejeis una realidad; en vez de guiaros por documentos parciales de internet. Muchas gracias y disculpad que siendo valenciano, mis ultimas 6 generaciones solo hablen el español y el panocho.

3. Bé, no parles per mi, ja que jo sóc d'Alcoi i conec bé la realitat de les comarques centrals valencianes i les del sud. I jo també vull que em disculpes perque sent espanyol, les meues últimes 6 generacions sols parlem el català.

--Makinal 16:01, 16 maig 2007 (CEST)[respon]

22:00, 27, abril mail conei@lycos.es

L'infornauta[modifica]

En Vicent Partal ens obre els micròfons de Catalunya Ràdio, el proper dissabte 19 en el programa L'inornauta. L'entrevista s'enregistrarà el dijous, 17 a les 2 quarts de quatre de la tarda; de moment hi assistirà l'Usuari:Simonjoan (Pastilletes), però com a mínim caldrien 3 usuaris (una multitud), i a ser possible un administrador, crec que l'objectiu principal del nostre missatge, pel tipus d'oient del programa, hauria de ser una crida als usuaris històrics inactius, per tal de fer front a la Marató Viquipèdia

Jordicollcosta (discussió) 19:57, 14 maig 2007 (CEST)[respon]

Viquiprojecte Llibertari[modifica]

Viquiprojecte Llibertari[modifica]

Hola, sóc nou i no sé ben bé com o a qui dirigir-me. La meva idea o proposta és si seria factible i com s'hauria de fer per dur a terme un Viquiprojecte sobre tots aquells aspectes, pensaments, ideologies, que englobarien l'anarquisme o el pensament llibertari. Més o menys com el "Proyecto Acracia" de la Wikipedia castellana. Crec que seria un projecte que interessaria a moltissimes persones i que seria molt interessant donat la tradició historica de l'anarquisme a Catalunya i com en el nostre país hi ha tingut força rellevància.

Merci, esperant alguna resposta, Dani. Usuari:DAni F

Estic fent campanya[modifica]

Hola Makinal,

M'he presentat com a candidat a administrador. No és molt habitual que un candidat perda el temps promocionant-se però sempre hi ha una primera vegada. No sé quina va a ser la teua reacció, simplement et demane que passes per allí i dones la teua opinió. El teu vot compta, sia positiu o negatiu, t'estaré igualment agraït. El meu proposit és coneixer la vostra opinió i que la votació sia per part de tota la Comunitat.

Si creus que no reuneixes els requisits necessaris per poder votar fes m'ho saber, este missatge te l'ha deixat un bot i potser no haja fet la seua feina correctament (encara que la tria d'usuari l'he feta jo, però potser hage errat).

Si penses que no s'ha de fer este tipus d'accions no dubtes a comunicar-m'ho també. El meu propòsit és donar a conéixer la meua candidatura a tots el que tinguen dret a vot, tenint en compte que hagen participat en altres candidatures o que estiguen actualment actius. —Pasqual 23:50, 12 jul 2007 (CEST)[respon]

Viquitrobada[modifica]

Hola Makinal,

Estem intentant organitzar una trobada, en la que es parlaran de tota mena de temes viquipèdics, el primer pas ha estat comunicar-lo a la taverna, el segon ha estat intentar concretar alguna data i un lloc. Finalment podrem tractar de tot el que volem abordar en eixa reunió.

Si penses que és una bona idea i vols participar-hi dirigeix te a esta secció de la Taverna i apunta-t'hi.

Este és un missatge enviat a tots els usuaris més actius o que han col·laborat en mantes ocasions a la viquipèdia i que per tant considerem que podran sentir-se involucrats en esta pròxima trobada.

L'objectiu d'este missatge és aconseguir el màxim possible de participants i que se n'assabente quanta més gent ja que en moltes ocasions els temes de la Taverna passen desapercebuts, si creus que no hauries d'haver estat avisat pots comentar-ho amb el Pasqual que n'és l'autor. Tingues en compte que ha estat una persona qui t'ha triat, no un bot. —Pasqual 00:47, 19 jul 2007 (CEST)[respon]

Viquiprojecte Viquitrobada 2007[modifica]

Seguint la voluntat expressada per alguns companys he fet una pàgina de Viquiprojecte:Viquitrobada 2007 on començar a organitzar la Viquitrobada 2007. Espero que hi participis, diguis la teva i poguem organitzar aquest esdeveniment!

--Hugoaes 14:03, 19 jul 2007 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrat de la pàgina cançó[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «cançó», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Jordicollcosta (discussió) 14:42, 9 ag 2007 (CEST)

Volia crear aquesta pàgina, però he vist que l'havieu esborrat. Com no puc accedir al registre de la discussió, abans de tornar-la a crear, voliar saber la teva opinió.

Nota: hi ha 17 articles a la Categoria!. --Paco 18:17, 12 ag 2007 (CEST)

El teu comentari a la discusió de l'article Catalunya és correcte i del tot pertinent. Les intervencions en castellà son efectivament trolles. Qui ho nega pensa únicament en la llengua dels conqueridors. Per deixar-ho del tot clar, t'he donat la raó amb una intervenció en romanès. Aviam si ens entenem. Salut.el comentari anterior sense signar és fet per Cel·lí (disc.contr.) 13:45, 23 nov 2007 (CET)[respon]

checkusers inicials[modifica]

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden -1 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:08, 12 gen 2008 (CET)[respon]

Castells a Gaianes[modifica]

Benvolgut Makinal, perdona que et moleste però estàs segur que el Castell del Benicadell i el Castell de Gaianes no són el mateix?. Un abraç.--Rafa (discussió) 09:57, 19 feb 2008 (CET)[respon]

Imatges de Cocentaina - Usuari novell.[modifica]

Hola Makinal, acudeixo a tu perque veig que eres entès en l'edició d'articles referits a municipis del país valencià, i perque dona la casualitat que som del mateix poble (encara que segurament no em conegues ja que resideixo a Sant Joan d'Alacant). Sóc nou i voldria que em donessis suport per resoldre una qüestió que tinc. Estic interesat en afegir unes imatges del palau, el castell i el convent franciscà a la pàgina de Cocentaina, tant a la viquipèdia catalana com a la castellana. Vaig fer jo mateix les fotografies i les vaig pujar a la pàgina de la Wikimedia Commons, a la categoria de Cocentaina, a una nova galeria anomenada herència arqueològica e històrica (Archaeological and historical heritage en anglès). Són fotografies de l'entorn però estic preocupat per els possibles drets que puguin tenir (ja sé que a la descripció hi vaig posar una llicència lliure sense abans consultar amb la comunitat, per favor perdoneu-me pel meu error de principiant). Si tens possibilitat, podries aclarir-me els meus dubtes, són els següents:

  • Tinc dret a penjar eixes imatges amb la llicència amb la que ho he fet.
  • En cas de que no, puc esborrarles sense haber causat molt de mal a la viquipèdia.
  • Per no tindre que importunar-te un altre cop que se m'acudixca una idea pareguda, ¿Com puc assabentar-me'n abans de penjar unes imatges quins drets en tinc en relació a aquestes?
  • Ja se que ho faràs igualment però podries supervisar els canvis que faci, si finalment puc ferlos, a l'article (i ja si de cas tutelar-me una mica en aquest tipus de competències).

Moltes gràcies per la teva atenció, salutacións cordials.--Josep Ramon Gisbert (discussió) 18:19, 14 març 2008 (CET)[respon]

Fotografies a una categoria equivocada.[modifica]

Tinc un altre dubte per tu que he trobat pertinent enunciar en una altra entrada. Fixant-me en la galeria relativa a Alcoi a la Wikimedia Commons no he pogut evitar adonar-me de que apareix una imatge que crec que no correspon a aqueixa categoria. En concret es tracta de la fotografia de Moncabrer i Nevera d'Agres, ¿No seria més correcte que aquesta imatge aparegués a la categoria de Cocentaina? No sóc molt teclós, així que si no t'abelleix no facis cas. De qualsevol manera gràcies de nou per la teva atenció.--Josep Ramon Gisbert (discussió) 18:39, 14 març 2008 (CET)[respon]


Territoris catalans[modifica]

Hola Makinal, sabent que entens un munt d'açò, sol·licite la teua ajuda en crear una secció/article sobre territoris històrics catalans (en un principi, a Principat de Catalunya). M'explique a Discussió:Principat de Catalunya#Nova secció. Salutacions! --espencat (discussió) 13:13, 22 des 2008 (CET)[respon]

Afraomericans[modifica]

Si us plau, us agraïria molt i molt que consultessiu la discussió de la pàgina de la Categoria:Afroamericans i el que he posat a la pàgina de discusió sobre el tema a la pagines de discussió dels usuaris: 83.49.228.88 i Leptictidium. Allà dóno les meves raons. Per mi és molt important que hi poseu el què en penseu. --Pitxiquin (discussió) 01:22, 5 gen 2009 (CET)[respon]

Leptictidium (discussió) 16:30, 17 gen 2009 (CET)[respon]

Plantilla antiadministradors prepotents[modifica]

Plantilla:AntiadministradorsHola, t'escric en motiu la plantilla antiadministradors prepotents que faig fer després que l'administrador vriullop em bloquegés i que ara es discuteix la seva eliminació. La raó d'esta plantilla vé de què habitualment porto molt malament els atacs vandàlics que es fan contra la viquipèdia. Quan veig un d'estos atacs vandàlics m'enrabie molt i desfaig l'atac afegint-hi al comentari de abaix paraules grolleres o insults amb l'objectiu de dissuadir possibles futurs atacs vandàlics. I esta pràctica és habitual en mi. El passat mes de gener l'administradior vriullop em va advertir contra esta pràctica per dues vegaes. Tot i així d'altres atacs vandàlics contra la viquipèdia en català en articles com Jaume I, Catalunya, Crònica de Ramon i altres se succeixen per part, la majoria de les vegaes, d'espanyolistes. Per la seva part, companys de feina i altre gent, quan els parle, sen riuen de la viquipèdia i diuen que no se'n fien gens perquè qualsevol la pot editar i s'hi han trobat moltes voltes frases vandàliques que han estat setmanes sense que ningú les llevara. A mi em saben molt de greu estos atacs i fa uns dies l'artícul de Jaume I va rebre un nou atac vandàlic al que vaig respondre desfent l'edició i en paraules ofensives. Per la seva part, vriullop, de manera fulminant i expeditiva me va blocar sense ni tant sols donar-me temps a donar explicacions o a pregunter-me què havia passat. vriullop me va sancionar amb un 1 dia de bloqueig i em va dir què ja m'havia amenaçat abans de les possibles repercussions que tindria si continuava prenent-me els atacs vandàlics contra la viquipèdia tant a pit. Efectivament, vriullop va complir en la seua amença. Passat el càstig, vaig fer la etiqueta antiadministradors prepotents, que reflectix el desacord dels usuaris vers les pràctiques despòtiques que alguns administradors imposen a vegaes, ja sigui per falta de temps, massa feina, o altres raons, i que vaig crear després del bloqueig que em va fer vriullop perquè considereva que era una decisió prepotent, fulminant, expeditiva i desproporcionada. La plantilla s'ha retirat ràpidament i ara s'està discutint si eliminar-la totalment. Com que ets administradors, m'agradaria que participessis en la discussió [7]. Per contra, haig de dir que vriullop considere que l'acte vandàlic que va patir l'artícul Jaume I no era en realitat un acte vandàlic, sinó tant sols era un simple usuari anònim que fent pràctiques, se deuria equivocar. Per altre banda, un company que em mereix tot el meu respecte i admiració per la gran feina que fa en la viquipèdia i amb qui he col·laborat moltes voltes, també coincidix amb el vriullop en dir que allò no era un atac vandàlic. De la mateixa manera que te demane la teua opinió, la he demanat a tota la resta d'administradors de la viquipèdia.--Georg-hessen (discussió) 16:11, 2 feb 2009 (CET)[respon]

Mira el que ha posat en Plàcid[modifica]

Nota de premsa, amb motiu dels 200.000 articles de Viquipèdia. Tauro (disc.) 10:39, 22 ago 2009 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina Llista no exhaustiva de virus[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Llista no exhaustiva de virus», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.--Bestiasonica (disc.) 13:20, 9 set 2009 (CEST)[respon]

Viquimedia.cat[modifica]

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 12:12, 28 nov 2009 (CET)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta es mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com de altres projectes, si no es molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina--Gus.dan (disc.) 14:49, 4 maig 2010 (CEST)[respon]

Recordatori de notabilitat de Centre d'Estudis Contestans[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article mireu d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article. Podeu trobar més informació a Viquipèdia:Criteris de notabilitat.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Mantingueu-vos calmat durant les discussions i intenteu cercar el consens a l'hora de defensar els vostres arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Centre d'Estudis Contestans. --Pau Cabot · Discussió 15:40, 15 ago 2010 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina Centre d'Estudis Contestans[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Centre d'Estudis Contestans», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.--Bestiasonica (disc.) 17:18, 20 març 2011 (CET)[respon]

Board elections 2011[modifica]

Hola Makinal,

S'han convocat eleccions al consell d'administració de la Wikimedia Foundation: http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2011/en

Al teu historial veig que amb posterioritat al 22 de agost no has fet cap edició.

Per poder votar hauries de tenir fetes 20 edicions abans del 15 de maig del 2011, te'n caldrien 20. Si vols participar en aquestes eleccions encara hi ets a temps.

Salutacions.

Nota: T'envio aquest mail perquè el teu usuari no figura en la llista dels que no volen rebre correspondència electoral: http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_nomail_list Si no vols rebre més informacions només cal que t'apuntis a la llista.

--Coet (disc.) 14:34, 6 maig 2011 (CEST)[respon]

Recordatori d'admissibilitat de: Festa dels Nanos[modifica]

Recorda: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article s'haurien de comprovar els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»). Cal mirar d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Demanem calma durant les discussions per intentar cercar el consens a l'hora de defensar els teus arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Festa dels Nanos. --Pau Cabot · Discussió 09:44, 27 jul 2011 (CEST)[respon]

Bon dia, xe per favor ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 10:29, 28 març 2013 (CET)[respon]

Municipis del País Valencià a Wikidata[modifica]

Hola Makinal, com participares al Viquiprojecte:Municipis del País Valencià, voldria invitar-te a participar també a Wikidata:País Valencià task force. Wikidata és la base de dades central per a totes les Viquipèdies (més informació), llavors ens interessa tenir dades de bona qualitat per a que altres projectes en altres idiomes (també Wikivoyage) les tinguen accesibles. Ací hi ha un exemple: Carcaixent. Ens ajudes?--Micru (disc.) 17:40, 30 ago 2013 (CEST)[respon]

El teu estat com a administrador[modifica]

=Hola. Sóc un steward. Recentment s'ha adoptat per consens comunitari una nova política relacionada amb la retirada de permisos avançats (administrador, buròcrata, etc). D'acord amb aquesta política, els stewards estan revisant l'activitat dels administradors en wikis sense una política d'inactivitat.

Reuneixes els criteris d'inactivitat (cap edició i cap acció administrativa en dos anys) a cawiki, on ets administrador. Com que cawiki no té un procés propi de revisió de l'activitat d'administradors, s'aplica el procediment global.

Si vols mantenir els teus permisos, hauries de notificar a la teva comunitat que els stewards t'han enviat informació sobre la teva inactivitat per discutir el tema. Després de la decisió de la comunitat, si aquesta desitja que mantinguis els teus drets, per favor contacta als stewards a m:Stewards' noticeboard i enllaça la discussió local, on s'expressi el desig que conservis els permisos i es demostri una necessitat de mantenir-los.

Els stewards avaluarem les respostes. Si no hi ha resposta després d'un mes aproximadament, procedirem a retirar els teus permisos administratius. En cas de dubte, avaluarem les respostes i deixarem la decisió a la comunitat local per al seu comentari i revisió. Si tens alguna pregunta, contacta'ns a m:Stewards' noticeboard.


Salutacions cordials, Rschen7754 06:20, 21 juny 2014 (CEST)[respon]

Millora d'articles de bioinformàtica[modifica]

Tenim molta feina per fer. :O --Toniher (disc.) 11:42, 27 feb 2015 (CET)[respon]