Usuari Discussió:Pau Colominas/Arxiu6

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Es mostren les discussions del 2017
<< Anteriors - Següents >>

Xocolata i xocolate

Hola Pau. He vist que havies mogut l'article de les migues amb xocolate. Xocolate és correcte, el que no sé és si estic obligat a usar xocolata per alguna raó. De moment ho he deixat amb xocolate, però si m'equivoque m'ho dius i ho corregiré. Gràcies. --Millars (disc.) 01:02, 3 gen 2017 (CET)

Ei Millars! Perdona, no coneixia aquesta variant dialectal. Disculpa la meva ignorància! Que tinguis un bon any :) --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:10, 3 gen 2017 (CET)
Cap problema. Per a un valencià és estrany dir xocolata amb a, encara que sabem que també s'usa. De totes formes, si m'equivoque m'ho fas saber. Una abraçada i bon any. --Millars (disc.) 13:15, 3 gen 2017 (CET)

Nombres adimensionals

He vist que has reanomenat Categoria:Nombres adimensionals. Mirant els noms en els altres idiomes, no ho acabava de veure clar. Al Termcat en diu constant adimensional només. Per una altra vegada, recorda que, encara que ho vegis molt clar, millor utilitzar {{Moure}} i {{Movent}}: sempre hi pot haver qualcú que hi vol dir la seva ... Pau Cabot · Discussió 10:12, 5 gen 2017 (CET)

@Paucabot: Potser sí que m'he envalentonat. De tota manera, ho segueixo veient clar. La Categoria:Constants adimensionals que menciones hauria d'incloure com a subcategories Categoria:Constants físiques adimensionals i Categoria:Constants matemàtiques (que, pel seu caràcter, són sempre adimensionals). Si vols la creo amb ambdues subcategories i enllacem a Wikidata. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:34, 5 gen 2017 (CET)
Al Termcat defineixen les constants adimensionals com només les constants físiques. Pau Cabot · Discussió 11:42, 5 gen 2017 (CET)
@Paucabot: Tens raó. Ara ja no veig clar que els meus canvis siguin correctes, com bé dius segons el Termcat aquest "físiques" seria redundant. De tota manera, "nombres adimensionals" no té gaire sentit, doncs un nombre sempre ho és, d'adimensional. Ara bé, segurament com bé dius ho hauria d'haver mogut a "Constants adimensionals". Què fem, doncs? Tornar a traslladar directament, aquest cop a "constants adimensionals", o potser traslladar el debat a la pàgina de discussió? Com ho veus tu? Gràcies per l'apunt i disculpa les molèsties! --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:40, 7 gen 2017 (CET)
Si cerques "nombre adimensional" veuràs que s'utilitza bastant a la Viquipèdia i és per qualque motiu, perquè és així com apareix als llibres de text. Jo ho record amb aquest nom de quan ho estudiava a dinàmica de fluids i a enginyeria química. Els iw també crec que poden donar pistes. Pau Cabot · Discussió 12:53, 7 gen 2017 (CET)
@Paucabot: Doncs aleshores està clar que m'he colat, enganyat pel nom (em va xocar molt, el terme "nombre adimensional") i per la manca de coneixements sobre ciència. Definitivament hagués hagut de fer una mica de recerca abans. Procediré a revertir els meus canvis, tot i que necessitaré l'ajuda d'un administrador per desfer reanomenaments. Dsiculpa les molèsties. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:57, 7 gen 2017 (CET)
Addenda: a la GEC, tenen nombre de Reynolds (el descriuen com un coeficient), nombre de Nusselt (coeficient sense dimensions), nombre de Margoulis (coeficient adimensional), nombre de Prandtl (coeficient sense dimensions), nombre de Mach (una relació), pes atòmic (nombre abstracte) i índex de refracció (nombre adimensional). Ja veus que hi ha diferents maneres d'anomenar-lo. Pau Cabot · Discussió 13:03, 7 gen 2017 (CET)

Anys

Molt bona feina amb les desambiguacions dels anys, company. Bona nit de Reis!—Leptictidium (digui) 16:55, 5 gen 2017 (CET)

@Leptictidium: Gràcies, Lepti! He vist que tu també has estat editant per homogeneïtzar l'estructura dels articles sobre anys. Bona feina! --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:45, 7 gen 2017 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Control d'autoritats

@Pau Colomines: Pau, saps com es fa per afegir al final d'una entrada d'autor l'apartat Control d'Autoritats que mostra els identificadors d'autor: CANTIC, BNE, VIAF, ORCID., ...? Suspito veient per exemple en la nostra coneguda entrada Josep Pich Mitjana que el 04.10.2015 l'usuari Kasparbot ho va afegir des de Wikidata creant a l'entrada la plantilla . Busco a Wikidata i trobo que en efecte hi és aquesta informació: https://www.wikidata.org/wiki/Q17044888. Jo puc entrar també a Wikidata i modificar o crear regsitres d'autor? Després posant a l'entrada de la Viquipèdia ja ho recupera automàticament, veritat? Gràcies--Josep Gibert (disc.) 12:47, 16 gen 2017 (CET)

Hola Josep. Sento no poder ajudar-te, però la veritat és que no controlo el tema dels registres d'autor. Prova de preguntar a la Taverna. --Pau Colominas (t'ajudo?) 20:35, 16 gen 2017 (CET)

ːːPau Crec que ja ho he trobat és el camp registre d'autoritats de Wikidata. Conté uns desplegables amb els diferents identificadors. Al posar la plantilla o refrescar, apareixen automàticament els valors a l'entrada de Viquipèdia. Merci. No surt però a l'Historial de l'entrada i potser és una mica agoserat considerar-ho una nova "referència"... --Josep Gibert (disc.) 01:08, 17 gen 2017 (CET)

Categoria:Historiadors kurds

Hola Pau! La Categoria:Historiadors kurds està marcada amb la plantilla que indica que té menys de cinc articles des del mes de maig de l'any passat, pel que hores d'ara compleix els requisits per ser esborrada. Creus que pot arribar a cinc en breu o, per el contrari, l'acabem esborrant? Parlem! --Yuanga (disc.) 23:42, 10 feb 2017 (CET)

No m'aclareixo

Hola Pau. Fa temps em vas donar amablement la benvinguda. Vull introduir una resposta aquí i no sé com fer-ho, no trobo l'opció: https://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Paul%C3%AD_%22Llu%C3%ADs_P%C3%A9rez_Calvo%22 T'agrairé que m'ho indiquis. I si vols, t'agrairé també que em diguis la teva opinió sobre el que t'adjunto a continuació (una part de la resposta que vull afegir a la discussió). Gràcies per endavant, MO -- (...) Relacionat amb això, fas la referència explícita de "blogs no", i enllaces a la pàgina "Fonts fiables". En aquesta pàgina parla de credibilitat, de manera molt correcta i que comparteixo, per descomptat. Però la paraula "blog" no surt (si hi ha alguna pàgina que parli explícitament d'aquest tema demano disculpes i m'agradaria saber quina és). Crec que avui descartar els blogs, com si tots fosin iguals, és un error. Per diferents motius. El primer, que un blog és una eina, un format, i això no defineix el seu contingut: hi ha organitzacions que fan servir "l'eina blog" per publicar els seus continguts, i el seu aval no és el mitjà (web/blog/paper), sinó el prestigi de l'entitat (p.ex., -entre molts- els diferents blogs oficials d'Amnistia Internacional). D'altra banda, hi ha "eines blog" disfressades de web (cada vegada més), amb la corresponent modificació del format inicial, i amb l'associació d'un domini personalitzat. On comença i acaba un blog? I igual que de les entitats, es pot dir el mateix de diferents acadèmics i experts en diferents temes, que publiquen informació d'una gran fiabilitat a través de blogs (disfressats de webs, amb o sense dominis personalitzats, etc.). Per tant, insisteixo, sí que em semblen molt importants les indicacions de la pàgina "Fonts fiables", però l'exclusió sistemàtica, per principi, del blogs, tots, (de l'eina/format blog) avui em sembla un error. (...)

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
Earlyspatz (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 03:22, 21 feb 2017 (CET)

Hello,

maybe you can see if someone from the group would be interested in participating in this seminar: http://www.sci-cat.org/noticia/2030/participa-al-seminari-wikipedia-for-peace-a-viena

best regards,--Earlyspatz (disc.) 03:22, 21 feb 2017 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

(Sorry to write in English)

Crear un article nou

Sistema de mentorització
Josep Arqué (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 17:58, 11 març 2017 (CET)

No logro gravar ni una línia. La meva experiència com a viquipedista se centra en dos articles que vaig modificar sense identificar-me: un sobre Ferran Valls-Taberner i un altre sobre Ricardo Samper. En tractar-se d'una modificació en va ser relativament fàcil, encara que vaig necessitar ajuda. Ara em trobo perdut. Tracto d'escriure un article de nova creació: Derecha de Cataluña federat a Renovación Española. Hi ha una petita versió en castellà però res en català. És la meva tesi doctoral i he fet un resum per tal de donar a conéixer un partit polític, fundat durant la Segona República, que va combatre-la amb mitjans econòmics i personals. No he encertat a crear una pàgina, guardar-la, visualitzar la prova i afegir-la a la Wikipedia. Em podeu ajudar? Ben cordialment Josep Arqué

Hola Pau, Vaig llegir la meva tesi doctoral el dia 24 de setembre del 2014 amb el títol: Derecha de Cataluña: monàrquics alfonsins contra la Segona República i la Catalunya Autònoma (1931-1936). La tesi va ser dirigida pel professor Francesc Vilanova i Vila-Abadal i durant cinc anys seguida pel mateix director de tesi i pels professors Joan B. Culla i Jordi Figuerola Garreta. Vaig veure l'article Derecha de Cataluña en castellà, molt correcte, però no vaig caure que hi podia haver un article amb el nom Dreta de Catalunya. Amb tota la documentació que he treballat mai he vist propaganda d'aquest partit amb el nom Dreta de Catalunya, només a les eleccions al Parlament de Catalunya en formar candidatura amb els carlins, quan encara hi tenien presència els partidaris de Jaume de Borbó i Borbó-Parma. Els mítings els feien sempre en castellà i mai he vist cap anunci en català ni que es fessin dir Dreta de Catalunya. Estic totalment d'acord amb fusionar els dos articles però hauria de prevaldre el nom de Derecha de Cataluña ja que és com es feien dir. Jo encara no he transcrit tot l'esborrany que tinc. Es pot criticar que l'article és una mica llarg però la raó és perquè va ser un partit que va tenir més influència en enderrocar la República que altres. Diria que a Catalunya molt més que la Falange i segurament més que els carlins encara que aquests tenien més presència social. La major part dels seus membres eren empresaris importants ennoblits pel Rei per comprar voluntats. Van contribuir a la insurrecció militar amb cabals i homes. José Bertán Güell, fill de Josep Bertrán i Musitu, secretari del partit, va poder escapolir-se de la caserna de Sant Andreu el 19 de juliol i va trobar la mort a la batalla de Brunete dirigint una companyia de Regulares. Per concloure, no tinc cap inconvenient a fusionar els dos articles. Quan ho hagi enllestit, segurament demà, ja m'explicaràs com fer-ho, però canviar el nom per Dreta de Catalunya és desnaturalitzar l'article. Ben cordialment Josep Arqué i Carré

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
Aagustis (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 13:19, 19 març 2017 (CET)

Derecha de Cataluña

Després de la fusió fins avui no m'he pogut ficar a repassar-ho. Per mi ara ja és definitiu però no me n'he sortit amb l'etiqueta de dalt a la dreta on es posa any de fundació ..., etc. Em podries ajudar? Hi he perdut molt de temps. Si et plau mira't l'article i ja em diràs quelcom. M'ha sortit una mica llarg. si no tens temps, penso que està prou bé. A veure si resolem el tema de l'etiqueta. Ben cordialment el comentari anterior sense signar és fet per Josep Arqué (disc.contr.) 22 març 2017‎ 15:51 (CET)

Hola @Josep Arqué:,
Sí, et puc ajudar a modificar la taula. Quines dades voldries modificar o afegir? Sobre l'article, tot i que encara s'hi han de fer algunes millores de format (algunes les he començades a fer jo mateix) en termes generals ja està bé. Potser podries estructurar l'article en alguns subapartats per facilitar-ne la lectura i l'accés als diversos temes que s'hi tracten. Si et cap un cop de mà fes-m'ho saber.
Salutacions,
--Pau Colominas (t'ajudo?) 17:52, 22 març 2017 (CET)

votacions

ei encara no has passat per Viquipèdia:Elecció de verificadors de comptes d'usuari/2017. Estic intentant agilitar la campanya per enllestir tema a la meva manera spamejadora- suggeridora :) --barcelona (disc.) 21:05, 7 abr 2017 (CEST)

Gràcies Barcelona. No sabia que ja estava obert el procés! --Pau Colominas (t'ajudo?) 21:19, 7 abr 2017 (CEST)

T'ajudo?

Benvolgut Pau Colominas,

és el primer article que escric a Viquipèdia i m'ha sobtat el funcionament d'esborrament. De fet, el model que he seguit ha estat el mateix que Oxford Union Society (tot i que és evident la diferència de notorietat). https://en.wikipedia.org/wiki/Oxford_Union

Què hauria de tenir l'article o qui l'hauria d'escriure per a que estigués publicat? Per altre banda, el CI no l'acabo d'entendre. Imaginem que ara vulgués dedicar un article sobre debat universitari català, en aquest cas, també estaria escometent un CI? O per exemple, si em poses a explicar la Lliga de Debat de la Universitat de Barcelona, també seria un CI? I lligues de debat estatals?

Salutacions cordials,

Gerard Rosell.

Hola GerardRosell,
Abans que res, gràcies per decidir-te a contribuir a la Viquipèdia. Si em permets començar pel final, t'explicaré el funcionament del conflicte d'interessos. Evidentment, com en la majoria de coses d'aquest món, la línia és difusa i no té una limitació exacta. Està clar que no hi ha conflicte si escrius a l'article Debat, de la mateixa manera que no es permet que escriguis sobre una associació de la qual n'ets membre (com entenc que n'ets de l'Associació de debat de la Universitat de Barcelona).
Sobre el que hauria de tenir l'article per ser conservat: Els criteris d'admissibilitat de la Viquipèdia consideren, en general, que una associació és admissible si fonts alienes al subjecte (en aquest cas, les fonts no podrien ser de la UB, per exemple) n'han parlat de manera significativa (és a dir, més enllà de la menció de la seva existència o de publicitar un acte que l'associació organitza). A més, la informació que pot tenir l'article ha de provenir d'aquestes fonts utilitzades.
Espero haver resolt els teus dubtes. Si no és així, sóc a la teva disposició per ajudar-te en tot el que calgui.
Cordialment, --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:38, 12 abr 2017 (CEST)

Oferta d'ajuda

Hola, Pau, Gràcies per l'oferta d'ajuda, però ja no cal. Ja ho he resolt. D'altra banda estic escrivint un article i algú ha posat un avís que deia que el meu article era candidat a un Viquillibre. No he entès molt bé a què es referia i l'avís tampoc deia qui l'havia posat per preguntar-li quin era el motiu de posar aquest avís que m'ha semblat fora de lloc i arbitrari. He esborrat l'avís. Un cop acabi l'article es podrà tenir una visió més de conjunt i no tant incipient com ara. Les coses no es poden jutjar quan encara no estan acabades i en tot cas és més elegant firmar qui fa les coses i no fer-les de manera anònima. Finalment, torno a donar-te les gràcies per l'oferta d'ajuda. Salutacions cordials, Lluís Miquel Bennàssar el comentari anterior sense signar és fet per Lbennass (disc.contr.) 13 abr 2017‎ 23:38 (CEST)

@Lbennass: Hola, Lluís. L'edició que comentes no és pas anònima. Pots veure'n l'autor a l'historial d'edició de la pàgina. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:30, 19 abr 2017 (CEST)

Consulta sobre un article que estic escrivint

Bon dia, Em sap greu molestar-te però des d’ahir (13/04/2017) apareix una banderola en un article que estic creat a poc a poc que diu el següent:

Aquesta pàgina és candidata per ser moguda a Viquillibres usant el procés d'importació. La Viquipèdia no és un manual, un compendi, un receptari o una guia. Si la pàgina es pot escriure de nou com un article enciclopèdic, traieu aquest avís. Verifiqueu les polítiques de Viquillibres.

Vaig eliminar aquest missatge però avui torna a sortir. No sé qui s’encarrega de posar aquestes banderoles ni els criteris que segueix. L’article serà bastant llarg i el vaig fent a poc a poc. Està pensat com a objecte d’aprenentatge per a una pràctica d’un màster, és a dir, és un material amb finalitats didàctiques i és un material que, a més, pot enriquir la Viquipèdia abordant temes que fins ara no existien en la versió catalana. De manera escrupulosa es va referenciant i ja se sap la feinada que és posar les referències. No és una cosa inventada. Sis plau, vull que s’elimini aquesta banderola. No sé si hi ha una mena de robot que patrulla per la Viquipèdia i aplica criteris pre-establerts de manera automàtica i una mica a tort i a dret, perquè un ésser humà em sembla que no tindria aquests criteris i a més a més avisaria i explicaria el perquè. No sé si tu em pots ajudar en aquesta situació. Salutacions cordials, Lluís Miquel el comentari anterior sense signar és fet per Lbennass (disc.contr.) 14 abr 2017‎ 18:06 (CEST)

@Lbennass: Hola, Lluís. És una mala pràctica que retiris l'avís sense consensuar-ho abans a la pàgina de discussió de l'article (en el cas que comentes, seria Discussió:Ludificació i salut). A més, pel que comentes (que és un material amb finalitats didàctiques) i pel que veig (assaig referenciat sobre relació de dos conceptes) a mi també em sembla més adient per Viquillibres. De tota manera, se'n pot parlar.
Pel que fa al criteri d'inclusió, com he comentat més amunt pots veure qui ha posat la banderola a l'historial d'edicions de l'article. Ha estat un altre usuari, en Paucabot, molt experimentat, bon coneixedor de la normaitva i en cap cas propens a criteris arbitraris. Sigui com sigui, el lloc per parlar-ne és l'esmentada pàgina de discussió de l'article.
Salutacions, --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:44, 19 abr 2017 (CEST)

Ajuda amb els virus

Te pareix que ens podries donar una mà a d:Wikidata:Property proposal/Classificació de Baltimore? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:14, 21 abr 2017 (CEST)

Hola Pau! Tot i haver fet alguna vegada edicions en les categories de virus, no conec gaire el tema. Em vénen a la ment com a coneixedors de la materia en Xavier Dengra (a qui pel que veig ja has contactat), en Mbosch i en Bestiasonica. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:52, 21 abr 2017 (CEST)

hola

hola

hola

hola--Katy macias (disc.) 19:20, 28 abr 2017 (CEST)

Comprovació de missatge.

--Crispyyytina (disc.) 19:20, 28 abr 2017 (CEST)Comprovació....--Crispyyytina (disc.) 19:20, 28 abr 2017 (CEST)

provant

--Ariadna.1 (disc.) 19:22, 28 abr 2017 (CEST)

Viquipèdia

Hola a tothom.--PaulaCarrascoM (disc.) 19:23, 28 abr 2017 (CEST)

Article nou

Volem crear l'article "Biblioteca l'Ateneu d'Esparreguera" però ens diu que ja està creat. Com ho hem de fer? el comentari anterior sense signar és fet per Ariadna.1 (disc.contr.) 3 maig 2017 19:06 (CEST)

Hola Ariadna.1! Teniu diverses maneres de fer-ho. Una és escriure al buscador de la Viquipèdia (a dalt a la dreta) "Biblioteca l'Ateneu d'Esparreguera" i clicar a la lupa. Aleshores veureu que us deixa crear la pàgina si cliqueu a un dels enllaços en vermell (n'hi ha un per editar amb l'editor visual -el que us vaig ensenyar a fer servir al taller- o el de codi). Un cop allà podeu començar a escriure. L'altra opció és que cliqueu directament aquí, a aquest enllaç en vermell que us deixo: Biblioteca l'Ateneu d'Esparreguera.
Ara bé, compte! Abans de començar l'article us recomano que us assegureu que teniu referències independents del subjecte que en parlin de manera significativa. Si no les teniu, probablement vol dir que l'article no té cabuda a la Viquipèdia i pot acabar sent esborrat. Qualsevol dubte que tingueu, feu-me'l arribar.
De la mateixa manera, si no veieu clar que pugueu trobar fonts sobre la biblioteca en si, penseu que hi ha milers d'articles que esperen ser creats! Podeu traduir-ne del castellà o l'anglès, per exemple. O iniciar-lo vosaltres mateixos, és clar. Si no sabeu per on començar i voleu idees, digueu-me sobre quins temes us agradaria escriure i jo mateix us puc recomanar articles que ens manquen.
Com sempre, sóc a la vostra disposició!
Salutacions, --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:30, 4 maig 2017 (CEST)

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
Miromcar (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 17:23, 22 maig 2017 (CEST)

Benvolgut Pau Colominas: Ahir em vaig registrar a la Vikipedia com miromcar i vaig obrir una informació sobre LA HUMANA DEMOCRÀCIA. Avui me'n assabento que ha estat anul·lada per motius que no comprenc. i si interpreto el que indica no estic gens d'acord. La informació fa referència a un nou sistema proposat des de fa més de 8 anys, del qual hi ha abundant informació consistent. L’autor ha publicat a través de l’Editorial EditaG. El conec, així com la seva obra, perquè penso publicar per aquesta editorial. Evidentment puc aclarir qualsevol dubte que es tingui en aquests moments. El meu e-mail is vwmiroca@gmail.com. Et prego que m’ajudis a aclarir què passa i com es pot resoldre el problema. Miromcar (disc.) 17:23, 22 maig 2017 (CEST) Miromcar.

Benvolgut Pau Colomines. No conec els procediments de la Vikipedia i t'he adreçat dos missatges al tema de la HUMNANA DEMOCRÀCIA demanat una resposta a la eliminació de la pagina corresponent. Suposo que és el lloc per fer´ho. Així doncs, si és el cas, et prego conèixer la teva decisió. Salutacions. Miromcar (disc.)Miromcar 01-07-2017

S'ha proposat l'esborrat ràpid a LA HUMANA DEMOCRÀCIA perquè sembla que l'article es refereix persones, organitzacions o webs sense cap descripció mínima que expliqui la seva significació o contribució

Benvolgut Pau Colominas: Ahir em vaig registrar a la Vikipedia com miromcar i vaig obrir una informació sobre LA HUMANA DEMOCRÀCIA. Avui me'n assabento que ha estat anul·lada per motius que no comprenc. i si interpreto el que indica no estic gens d'acord. La informació fa referència a un nou sistema proposat des de fa més de 8 anys, del qual hi ha abundant informació consistent. L’autor ha publicat a través de l’Editorial EditaG. El conec, així com la seva obra, perquè penso publicar per aquesta editorial. Evidentment puc aclarir qualsevol dubte que es tingui en aquests moments. El meu e-mail is vwmiroca@gmail.com. Et prego que m’ajudis a aclarir què passa i com es pot resoldre el problema.Miromcar (disc.) 17:46, 22 maig 2017 (CEST) miromcar.

Hola Miromcar. Com que la pàgina està esborrada no puc veure el contingut que hi havia, però possiblement s'ha esborrat perquè no vas aportar referències que en justifiquin l'admissibilitat (és a dir, provinents de fonts independents del subjecte). D'altra banda, si dius que coneixes l'autor i has de publicar per aquesta editorial, no ets la persona adient per escriure l'article. Si us plau, llegeix Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Resto a la teva disposició pel que necessitis. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:03, 23 maig 2017 (CEST)

Eliminació de l'article LA HUMANA DEMOCRACIA.

Respondre a les seves observacions és molt extens i aquest mitjà d'edició no és suficient. Així doncs envio els links següents de resposta global, donat que l'e-mail rebut és No replay. Espero que rebi aquesta informació, i espero la seva resposta corresponent. https://drive.google.com/file/d/0B7SmlilvLNNqTWR1T2dvbzNPSmM/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B7SmlilvLNNqOUc3V1ZZbEdXMEE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B7SmlilvLNNqTktXSjR2bDVORFk/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B7SmlilvLNNqMHNDTkZDX29jWUk/view?usp=sharing

Gràcies pel seu interès i col·laboració. Miromcar (disc.) 18:52, 23 maig 2017 (CEST)Miromcar

Benvolgut Miromcar. Llegiré els enllaços detingudament i tan aviat com pugui escriuré una resposta. Gràcies pel vostre temps i disculpeu les molèsties. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:58, 24 maig 2017 (CEST)

He quedat sorprès per la quantitat de temes en els que ha intervingut, i suposo que te poc temps disponible. Tanmateix li agrairé si pot desbloquejar la descripció de la Humana Democràcia. La pàgina existeix a la Viquipèdia però no és operativa. Gràcies per la seva col·laboració. Miromcar (disc.)Miromcar. 06 juny 2017

No he rebut cap resposta a la meva comunicació del 06-juny 2017. Espero que en temps transcorregut, hagi pogut conèixer els meus argumenta i pugui desbloquejar la pag. de la HUMANA DEMOCRÀCIA. En to cas, li agraeixo el temps que pugui dedicar. Salutacions. Miromcar (disc.) Miromcar 01 juliol 2017.

SÍ, SI US PLAU

Hola Pau, sóc en Manel Roures, i tot just acabo d'aterrar a la Viquipèdia com a col·laborador. No sé ni tan sols si estic responent on toca, però et responc SÍ, GRÀCIES a la teva pregunta T'AJUDO?. He escrit sobre la barriada on visc, a lHostal, de Sant Jaume dels Domenys. I tambe tinc en brut un de la tècnica de relaxació de Ho' Ponopono. Ja em diràs com va! el comentari anterior sense signar és fet per Manel Roures Beiner (disc.contr.) 27 maig 2017 08:02 (CEST)‎

@Manel Roures Beiner: Hola Manel! Gràcies per contribuir a la Viquipèdia. Abans que res, disculpa la tardança en la meva resposta. He fet un cop d'ull a les teves contribucions i la veritat és que vas molt bé :) Només algunes recomanacions: sobre l'article Ho'oponopono, et recomano que contextualitzis les referències a l'article. És a dir, seria bo que cada frase o paràgraf vagi lligar a la referència o referències que puguin verificar la informació que s'hi dóna. Si necessites ajuda sobre com afegir referències dins el text fes-m'ho saber i et dono un cop de mà. També m'he fixat que per algun motiu estàs creant enllaços interns a noms de pàgines en castellà, i per tant et queden en vermell. Te n'he arreglat uns quants, mira de corregir-ne la resta. Si necessites un cop de mà en res més, avisa'm. Salutacions, --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:07, 7 juny 2017 (CEST)

jolle

Hola Pau. Sento no poder dedicar temps a la Viquipèdia. Com l'altre període en que vaig estar absent, em dedico al màxim a la independència de Catalunya dins l'ANC, aquesta vegada a més amb un càrrec de certa rellevància a la zona del Camp. A més he publicat un còmic estil Tintín de 62 pàgines ("Les quatre espases") que havia fet fa anys però que he anat redibuixant per adaptar-lo en allò possible a les circumstàncies actuals i alguns dies també he tingut que anar a alguna presentació o a signatures i per acabar-ho d'adobar estic a punt de ser avi i la filla està tenint un embaràs difícil i jo sóc l'únic que pot adaptar horaris quan hi ha problemes. Segur que el 2 d'octubre o poc després la cosa ja estarà clara i tornaré. Una abraçada--joc (disc.) 20:25, 21 juny 2017 (CEST)

Clara Ponsatí i Obiols

Pau, la Clara és neta de la germana gran del meu pare, vaig anar al seu bateig, va nàixer a Barna..--Mcapdevila (disc.) 20:36, 14 jul 2017 (CEST)

Hola Mcapdevila. Com ja saps, el problema està en que hem de trobar alguna referència que ho avali. De moment, totes les referències que trobo parlen de Sant Cugat del Vallès. En parlem millor a Discussió:Clara Ponsatí i Obiols. Una abraçada, --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:34, 17 jul 2017 (CEST)

Moltes gràcies

T'agraeixo molt les millores als articles. He començat per les traduccions justament per familiaritzar-me amb el format i per no tenir problemes d'estil, però van sorgint errors. El cas és que estic provant d'editar un article des de zero a veure si me'n surto i tot i que ho he anat buscant a les guies ara mateix tinc dos dubtes:

  • Respecte a l'ús d'imatges, puc fer servir una imatge de google filtrada per llicència de les que es poden fer servir i compartir?
  • No m'apareix la informació que introdueixo en una infotaula personal.

Ho tinc a la meva pàgina de proves Usuària:Lbartron/proves/Lyona el comentari anterior sense signar és fet per Lbartron (disc.contr.) 17 jul 2017‎ 23:49 (CEST)

Més dubtes

Continuo sense sortir-me'n: He passat l'article a la pàgina principal i no veig com editar i'infotaula. Em sembla que a la wikidata no hi ha dades i no veig la manera d'introduir informació a la plantilla. Pel que fa a la imatge: No he trobat cap fotografia al repositori. L'única que he trobat lliure és aquesta i no em deixa pujar-la: [1]

He vist que havies tret els enllaços al Vimeo i al YouTube. És per alguna raó de normes d'estil?

Gràcies una altra vegada. el comentari anterior sense signar és fet per Lbartron (disc.contr.) 19 jul 2017‎ 08:08 (CEST)

Gràcies!

Hola Pau, gràcies per l'aclariment!!

Idò perfecte i miraré d'anar fent.

Salut!

Joan--Joanpetit (disc.) 22:41, 27 jul 2017 (CEST)

categorització

Hola,

A l'article Borsa de Bratislava li he tret la categoria "Economia" per "Economia de la Unió Europea per Estat" i veig que l'has canviat per "Economia de la Unió Europea". Jo no sabia quina era la més apropiada. De tota manera, es podria crear la categoria "Economia d'Eslovàquia"? Crec que s'hi podrien posar 4 articles més la subcategoria "empreses d'Eslovàquia". És suficient per crear-la?Sajolida (disc.) 12:33, 31 jul 2017 (CEST)

@Sajolida: Hola! Les categories "XXX per estat" han d'encabir només articles o subcategories que s'anomenin "XXX de França", "XXX d'Alemanya", etc. Les categories "XXX per origen" (per biografies) funcionen de manera similar. Com bé dius, podries crear la Categoria:Economia d'Eslovàquia sempre que es compleixi com a mínim una de les tres condicions següents:
a) La categoria conté 5 articles o més
b) La categoria conté 2 subcategories o més
c) La categoria conté com a mínim un article i una subcategoria
Quedo a la teva disposició per resoldre qualsevol altre dubte que tinguis. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:03, 31 jul 2017 (CEST)
Okis gràcies! Doncs ja està! Sajolida (disc.) 16:08, 31 jul 2017 (CEST)

Joc del truc - reversió de canvis

Bona tarda. En relació als canvis revertits en l'article "Joc del truc", un parell de dubtes sense cap acritud:

  1. S'han revertit canvis que no tenen res a veure amb temes controvertits. En la meva edició vaig adaptar la redacció del text a l'estàndar normatiu oficial valencià (AVL), en el lèxic i en la flexió verbal, per tractar de cultura valenciana (exemple: la normativa valenciana prefereix "depositar" front a "dipositar"; com es pot observar en el diccionari normatiu http://www.avl.gva.es/lexicval/?paraula=dipositar està redirigint a http://www.avl.gva.es/lexicval/?paraula=depositar). Si us plau, doneu-me el vist i plau per a tornar a introduir els canvis o els motius per a no fer-ho.
  2. S'està considerant "vandalisme" modificar la denominació "País Valencià" > "Comunitat Valenciana", quan el "consens *implícit* assolit pels administradors" és que "es prefereix (no s'obliga) el terme País Valencià per al territori, història o cultura"? No seguir una preferència d'un acord implícit és vandalisme? M'agradaria tenir clares les normes del joc.
  3. Com s'aconsegueix aquest consens implícit? Prefixant uns criteris (preferències), bloquejant per vandalisme als que no segueixen aquestes preferències, i després utilitzant l'homogeneïtat resultant com un consens implícit? És la Vikipèdia una enciclopèdia lliure, sempre que la llibertat coincideixi amb una línia editorial controlada per 21 persones? Encara a risc que em bloquegeu per exposar el meu dubte, ho havia de preguntar.
  4. Una darrera pregunta. Segons el consens implícit aconseguit pels administradors de Vikipèdia, entenc que és necessari modificar els articles "País Valencià" i "Comunitat Valenciana" (CV redirigeix a PV), perquè sigui "Comunitat Valenciana l'article principal i que en ell es canviïn totes la mencions a "País Valencià" que hagin de ser "Comunitat Valenciana". Si us plau, validadme que aquest canvi no es va a interpretar com vandalisme, i m'ofereixo a fer-lo.

el comentari anterior sense signar és fet per Pobretusuari (disc.contr.) 11 ago 2017 16:52 (CEST)

@Pobretusuari: Bona tarda,
Cap problema. Et responc també per punts:
  1. Malauradament no conec l'estàndard normatiu valencià, així que en aquest punt no et puc ajudar. Jo no t'he revertit pas com canvi lingüístic i no m'atreveixo a entrar en aquest debat. Altra vegada, em sap greu no poder-te ajudar en això.
  2. El consens no l'han assolit els administradors, sinó els editors. Així s'explica a Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià, que es va consensuar després d'un debat entre tota la comunitat. És cert que es prefereix (no pas s'obliga) però fixa't una cosa: si dos usuaris prefereixen termes diferents, no farem més que entrar en una guerra d'edicions. Un fent canvis en un sentit i un cap a l'altre. Per tant, s'adopta la forma preferida per evitar centenars d'edicions, una rera l'altra, canviant la terminologia. No considero (a títol personal) que les teves edicions siguin vandàliques, sinó fruit d'un desconeixement de la normativa i el consens vigents.
  3. Els consensos s'assoleixen seguint un procés de presa de decisió, on opina tota la comunitat amb total llibertat i d'on en resulten textos que serveixen de guia posterior.
  4. Abans que res, altra vegada puntualitzar que els consensos provenen dels editors, no pas dels administradors. Pel que fa aquest canvi, t'aconsello que ho proposis a Discussió:País Valencià. Jo sóc un simple editor i no tinc cap autoritat per "validar-te" aquest tipus de canvis.
Resto a la teva disposició pel que necessitis.
Cordialment, --Pau Colominas (t'ajudo?) 18:15, 11 ago 2017 (CEST)

Roger Pigaut

He vist que has afegit enllaços a l'article Roger Pigaut. Dius que ho diu el llibre d'estil. No ho dubto, però ho trobo redundant, quan ja està enllaçat a la plantilla.--Pallares (disc.) 18:37, 23 ago 2017 (CEST)

Si ho trobes redundant, pots proposar un canvi en el llibre d'estil. Mentrestant toca que els llocs i data de naixement i defunció vagin enllaçats. --Pau Colominas (t'ajudo?) 07:57, 24 ago 2017 (CEST)

Per què uns "guanyen" i altres no?

Benvolgut Pau, no entenc la teva última edició de la actualitat. Mentre poses, sense referència (almenys de moment), que «Richard Thaler guanya...» corregeixes la meva aportació que «Kazuo Ishiguro és el guanyador...», expressió que es correspon literalment amb l'inici de l'article referenciat. (?) Per altra banda, si vaig enllaçar amb "Llista de guardonats amb el Premi Nobel de Literatura" va ser després de comprovar que aquest article conté una explicació molt més àmplia que el del "Premi Nobel de Literatura", de tot just quatre línies. Cordialment, --FranSisPac (disc.) 12:33, 9 oct 2017 (CEST)

@FranSisPac: Hola! El canvi era simplement per donar varietat a l'estil de redacció i no tenir dos "x guanya y". Quan coincidien 3 notícies iguals, havia optat per un "guanya", un "guanyador" i un "rep el". Si t'agrada més que estiguin uniformats, cap problema. Pel que fa a l'enllaç a la llista sí que crec que és més adient fer-ho així, doncs la notícia té poca (o cap) relació amb els guanyadors d'altres anys. El que tocaria és ampliar l'article sobre el premi en si. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:49, 9 oct 2017 (CEST)
De fet, amb aquest raonament, l'"es guardonat" el podies haver posat en la teva aportació en lloc de tocar "la meva", però com que la intenció era bona i, en qualsevol cas, "ja ha desaparegut", deixem'ho. Seguirem creuant-nos, amistosament, agraïments i, quan toqui, retrets! --FranSisPac (disc.) 14:07, 9 oct 2017 (CEST)
Em sap greu haver tocat "la teva" edició. En cap cas tenia voluntat de desfer cap feina feta. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 16:27, 9 oct 2017 (CEST)

Viquimarató

Potser t'hi voldràs passar Viquipèdia:Viquimarató Matemàtica Intermèdia 2017?KRLS , (disc.) 10:46, 24 oct 2017 (CEST)

@KRLS: Sí, m'hi passaré :) --Pau Colominas (t'ajudo?) 15:56, 24 oct 2017 (CEST)

Disculpes

Disculpa per les edicions creuades a la pàgina d'actualitat. Ja he acabat de posar la informació a veure si et sembla bé. Salut--Metralleta95 (disc.) 18:05, 2 nov 2017 (CET)

@Metralleta95: No t'has de disculpar, amb els temes d'actualitat ja se sap. Salut! --Pau Colominas (t'ajudo?) 18:07, 2 nov 2017 (CET)

Asian Month 2017

Hola, com a participant de l'anterior edició de l'Asian Month, t'informem que aquest mes de novembre s'està duent a terme una nova edició del concurs. Esperem poder comptar amb la teva participació. Salut!--ÀlexHinojo (disc.) 22:40, 5 nov 2017 (CET) (Amical Wikimedia)

Independentista

Ets un imbècil i et falta un bull. el comentari anterior sense signar és fet per 158.49.196.15 (disc.contr.) 27 nov 2017‎ 10:30 (CET

Quinzena de la Qualitat de 2017

El proper dissabte 16 comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat Ja pots anar apadrinar categories, i recorda que per un millor seguiment, s'ha previst usar l'etiqueta #QQ17. Agraït per endavant. --Panotxa (disc.) 08:10, 8 des 2017 (CET)

si dins la QQ vols fer feina també d'escriptura, tenim Independentisme català amb una plantilla d'obsolet en un dels seus camps--barcelona (disc.) 13:20, 16 des 2017 (CET)
@Barcelona: Gràcies però intento mantenir-me allunyat de redactar en articles polèmics :p --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:33, 16 des 2017 (CET)

Article de decret llei? / enllaç vermell a Portada

Pau, veig que has generat enllaç a decret llei 3/2015 de la Generalitat Valenciana i em sorprèn per dos motius: si teclejo, sense entrar-ho, «decret llei» en el cercador, de les opcions que troba tan sols apareix l'article Decret llei; és a dir, no sembla haver-hi cap article per a un decret concret que tingui com a títol "Decret llei...". El segon motiu, lligat al primer, és que un enllaç vermell a portada sols té sentit com a "invitació" a que es faci l'article corresponent. Com veuries desfer la teva edició (tu mateix)? Cordialment, --FranSisPac (disc.) 18:00, 21 des 2017 (CET)

@FranSisPac: Bon dia! Vaig crear l'enllaç vermell perquè a la Viquipèdia tenim unes quantes lleis, tant internacionals com catalanes, i pensava que en podríem tenir de valencianes. Si no et convenç, retiraré l'enllaç. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:07, 22 des 2017 (CET)
Perdona, tens raó. M'havia fixat en la denominació "legal". M'he permès modificar l'enllaç amb el nom Decret d'accés universal a l’atenció sanitària a la Comunitat Valenciana, que, a l'hora de fer-ne l'article, potser seria més identificatiu. Cordialment, --FranSisPac (disc.) 11:25, 22 des 2017 (CET)
Estic d'acord, és un nom molt més adequat. Gràcies FranSisPac! --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:28, 22 des 2017 (CET)