La Fallera Calavera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula jocLa Fallera Calavera
Tipusjoc de cartes Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorEnric Aguilar Almodóvar Modifica el valor a Wikidata
Nombre mínim de jugadors2 Modifica el valor a Wikidata
Nombre màxim de jugadors6 Modifica el valor a Wikidata
Entrevista a Enric Aguilar amb motiu de la Fira del Llibre de València.

La Fallera Calavera és un joc de cartes valencià creat pel denier Enric Aguilar i publicat al març de 2014[1] després d'un reeixit procés de micromecenatge.[2] Hi poden participar de 2 a 5 jugadors amb una única baralla de 102 cartes. Per a guanyar, un jugador ha de reunir 5 cartes d'ingredient per a poder cuinar una paella. Els participants poden usar qualsevol de les cartes que componen la baralla per aconseguir-ho, perquè cadascuna té funcions específiques indicades en cada targeta. Existixen 27 cartes de tresor, 33 de batalla i 40 especials. Arran de l'èxit del joc de cartes,[3] el febrer de 2015 La Fallera Calavera esdevingué també una novel·la,[4] escrita pel mateix autor del joc, Enric Aguilar, i publicada per Sembra Llibres. En setembre de 2015, Enric Aguilar llançà una nova campanya de micromecenatge per a finançar La Fallera Calavera 2: els ingredients de la discòrdia, una ampliació del joc que afig 52 cartes noves al producte original, a més d'un nou element jugable, la moneda d'humor. El gran èxit del procés[5][6][7] desembocà en la publicació en desembre de 2015 de la primera expansió del joc. Amb ella, el nombre de jugadors possibles augmenta a 6.

Actualment s'estan realitzant diverses competicions per tot el País Valencià en les quals es regalen cartes extraordinàries. Estes cartes sols es poden aconseguir a través de competicions i concursos, i per ara en són tan sols tres: el Tio Canya, Ausiàs March i una carta dedicada a Ximo Bayo, la qual es podia aconseguir inicialment amb la compra del nou joc d'Enric Aguilar, Alakazum.

Elements culturals valencians en La Fallera Calavera.[modifica]

Tant el joc com la seua expansió i la novel·la fan un ampli recull de personatges i elements de la cultura popular, el folklore i la mitologia valenciana, així com d'algunes localitzacions emblemàtiques. Alguns dels elements presents en el joc són:

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]