Nottingham Forest Football Club

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióNottingham Forest
(en) Nottingham Forest Football Club Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtNFO Modifica el valor a Wikidata
SobrenomForest, The Reds, Tricky Trees
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1865
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaPremier League (2022–) Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubCity Ground (en) TradueixRushcliffe . 30.602  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entrenador principalNuno Herlander Simões Espírito Santo (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Propietat deEvangelos Marinakis Modifica el valor a Wikidata
Propietari de
Altres
Color          vermell, blanc
Equipament esportiu
Primera
Segona
Tercera

Lloc webnottinghamforest.co.uk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: officialnffc Twitter (X): NFFC Instagram: officialnffc Musicbrainz: 1dbd1281-d64f-419d-8108-ba2f63bb7ab4 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Nottingham Forest Football Club és un club de futbol d'Anglaterra, de la ciutat de Nottingham, al comtat de Nottinghamshire. Va ser fundat en 1865 i juga a la Premier League del futbol anglès, la primera categoria en ordre d'importància en aquest país. L'equip juga els seus partits com a local a l'estadi City Ground des de l'any 1898.

L'època més reeixida del club correspon al període comprès entre els anys 1975 i 1993, quan entrenats per Brian Clough van guanyar un títol de lliga de la primera divisió, dos anys seguits la Copa d'Europa, quatre vegades la Copa de la Lliga i dues vegades la Full Members Cups. En els darrers anys l'equip ha passat temps difícils i juga en la màxima divisió del futbol anglès, la Premier League.

Història[modifica]

Fundació i els primers anys (1865-1900)[modifica]

El Nottingham Forest Football Club va ser fundat l'any 1865 a una reunió al Clinton Arms del carrer Shakespeare, en aquella mateixa reunió es va acordar que el color represantiu del club seria el vermell en honor a Giuseppe Garibaldi, un líder a les camises vermelles i tot un referent a Anglaterra en aquell temps. Així que el 22 de març de 1866 es va jugar el primer partit oficial del Nottingham Forest contra el seu rival local, el Notts County.

Als anys 1870 el Notts Castle Club, un altre club de la ciutat es va dissoldre i els jugadors de l'esmentat club es van unir al Nottingham Forest, cosa que va fer un gran impuls al club. L'any 1878 el Nottingham participa per primer cop a la FA Cup, el primer partit va guanyar al Notts County per 1-3, finalment el Nottingham va arribar a les semifinals del torneig on va ser eliminat per el Old Estonians que van guanyar aquella edició.

L'any 1889 el Nottingham va ser rebutjar per la Football League, així que amb altres clubs van crear la Football Aliance. A la primera temporada d'aquesta nova lliga la temporada 1889/90 el Nottingham va acabar 11é, a la 1890/91 va acabar 5è i a la 1891/92 es va proclamar campió de la Football Aliance. L'any 1892 la lliga es va dissoldre i al haver quedat campió de la ultima edició va ser acceptat per la Football League a la First Division.

A la temporada 1892/93 ja a la First Division, va ser la primera temporada del Nottingham a la Football League, aquella temporada el Nottingham va acabar 10è i entre els partits destacats d'aquella temporada es destaca les victòries contra el seu maxim rival: el Derby County per 2-3 i per 1-0, també es destaca el partit contra Notts County, al qual van assistir 15.000 espectadors i en què el Nottingham va guanyar 3-1.

Entre el 1893 i el 1897 el Nottingham va acabar amb resultats a la mitja taula de la classificació.

A la temporada 1897/98 el Nottingham va acabar 8è a la lliga però la sorpresa es va donar a la FA Cup. A la primera ronda el Nottingham va eliminar el Grimsby Town per 4-0, a la segona ronda el Nottingham va eliminar el Gainsborough Trinity també per 4-0 i a la tercera ronda va eliminar el West Bromwich Albion per un 2-3 arribant així a les semifinals. A les semifinals el Notingham es va enfrontar al Southampton FC, que estava a la Southern Football League, una lliga que estava a unes categories mes avall que la lliga que jugava el Nottingham. El partit es va jugar al Bramall Lane de Sheffield el 19 de març de 1898, aquell partit va acabar amb un empat a 1-1, així que es va jugar un replay. El segon partit es va jugar al Crystal Palace de Londres el 24 de març, aquell partit es va jugar amb una tormenta de neu on va interrumpir en alguns moments el partit. Però en els minuts finals el Nottingham es va imposar per 2-0 classificant a la final que jugaria contra el Derby County. A la final que es va jugar al Crystal Palace de Londres el 16 d'abril amb uns 60.000 espectadors. El Derby County era el favorit després de guanyar el Forest per 5-0, uns 5 dies abans del partit, però el Nottingham es va acabar finalment imposant per 3-1 i per sorpresa de tots va guanyar el seu primer títol de la seva història.

Primera meitat del Segle XX (1900-1950)[modifica]

Entre els mesos de juny i juliol de l'any 1905 el Nottingham Forest va començar una gira de promoció del futbol a Argentina i Uruguay. Al continent sud-americà va jugar 8 partits marcant 57 gols i encaixant només 3. En un dels partits a Argentina, contra l'Alumini AC, Arístides Langoste, president del club CA Independiente li va encantar l'estil de joc del partit i va adoptar el color vermell per l'històric club argentí.

En el començament de la temporada 1905/06, la Football League decideix ampliar la First Division a 20 equips, i els dos últims equips d'aquella temporada baixarien a la Second Division. El Nottingham va fer una molt mala temporada quedant penúlitim amb només 31 punts empatat amb el Middlesbrough FC. En aquella temporada va descendir per culpa d'una derrota dolorosa per 4-1 contra l'Everton a l'ultima jornada de lliga. Així doncs, el Nottingham va descendir a la Second Division.

A la temporada 1906/07 el Nottingham va competir a la Second Division, i va quedar campió amb 60 punts, 3 més que el Chelsea que també va ascendir. A la 1907/08, durant la seva tornada a la First Division, el Nottingham va acabar 9é a la lliga i el seu delanter Enoch West va acabar sent el màxim golejador del campionat amb 28 gols. Dos anys més tard a la temporada 1910/11, el Nottingham va tornar a baixar a la Second Division on va quedar allà durant 6 temporades seguides, normalment a la part baixa de la classificació, però a la temmporada 1921/22, el Nottingham va tornar a la First Division com a campió una altra vegada, però a la 1924/25 va tornar a baixar a la Second Division.

Després d'això, el Nottingham va passar moltes temporades a la part baixa de la classificació de la Second Division, fins que l'any 1939 va començar la Segona Guerra Mundial que va cancel·lar totes les competicions fins al 1946. Després de la guerra hi va haver un clima d'optimisme de la post-guerra i l'estadi del Nottingham va arribar als 30.000 espectadors, però la situació al club no va canviar i el Nottingham va descendir a la temporada 1948/49 a la Third Division South.

Actualitat[modifica]

Actualment el Nottingham Forest participa a la Premier League.

Palmarès[modifica]

Tornejos nacionals[modifica]

Tornejos internacionals[modifica]


Plantilla 2020-21[modifica]

A 5 juliol 2021 [1]
N. Pos. Nac. Jugador
3 DEF Portugal Tobias Figueiredo
4 DEF Anglaterra Joe Worrall
6 DEF França Loïc Mbe Soh
7 DAV Anglaterra Lewis Grabban
8 MIG Anglaterra Jack Colback
9 DAV Cap Verd Nuno da Costa
10 MIG Portugal João Carvalho
12 POR Anglaterra Jordan Smith
13 DEF Camerun Gaëtan Bong
14 MIG Comores Fouad Bachirou
16 DEF Anglaterra Carl Jenkinson
17 DAV Anglaterra Alex Mighten
N. Pos. Nac. Jugador
18 MIG Portugal Cafú
22 MIG Anglaterra Ryan Yates
23 DAV Anglaterra Joe Lolley
24 DEF Anglaterra Tyler Blackett
26 DEF Escòcia Scott McKenna
30 POR República del Congo Brice Samba
31 MIG Irlanda Harry Arter
33 DAV Illa de Montserrat Lyle Taylor
40 DAV Gal·les Brennan Johnson
46 DEF Anglaterra Jordan Lawrence-Gabriel
 — POR Estats Units d'Amèrica Ethan Horvath

Referències[modifica]

  1. «Squad Numbers Confirmed». Nottingham Forest Football Club Official Website. [Consulta: 11 setembre 2020].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nottingham Forest Football Club