Entitats de població d'Alcoi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Fàbriques i molins del segle xix a les cases del Salt. Alcoi

La població d'Alcoi està composta pel seu nucli principal amb els barris de Batoi, Centre, el Viaducte, l'Eixample, Santa Rosa, zona Alta i zona Nord i per les següents entitats de població: Baradello-Sargento, Cases del Salt, l'Estepar, Font Roja, Montesol i Sol i Camp.

Entitats de població[modifica]

  • Baradello-Sargento. Està composta per dos urbanitzacions. El Baradello Gelat a la partida de Barxell junt a la carretera de Banyeres CV-795 a uns 5 km a l'oest de la ciutat i accés des del paratge de la Font dels Patos i la urbanització El Sargento al voltant del mas del seu nom a la Mariola amb accés des de la carretera de Bocairent CV-794.
Població 2007 Homes Dones
Baradello-Sargento 509 263 246
Hivernacle del jardí de Brutinel. Cases del Salt.
  • Cases del Salt. Situades en el paratge del Salt del riu Riquer a la partida del Salt. Està conformada per un llogaret rural i diversos molins i fàbriques del segle xix així com la casa i els jardins de Brutinel, la cava de Cortés, el jaciment mosterià del Salt i Vila Vicenta, la casa d'estiueig de l'escriptor Juan Gil Albert, entre els parcs naturals de Mariola i de la Font Roja a menys d'un quilòmetre de la ciutat. Antigament era travessat per la CV-795 però en l'actualitat se salva gràcies a un túnel.
Població 2007 Homes Dones
Cases del Salt 6 3 3
  • L'Estepar. Se tracta d'una urbanització situada a la Canal Baixa, a la serra dels Plans a 8 km al sud d'Alcoi. El seu accés es realitza des de la carretera N-340 direcció Alacant.
Població 2007 Homes Dones
L'Estepar 122 65 57
Imatge de la Verge dels Lliris. Obra de Peresejo.
  • Font Roja. La Font Roja al carrascal de la Font Roja en l'actualitat està habitada tan sols per una persona. L'entitat està formada per l'ermita de la Font Roja, l'antic hotel així com per l'antiga colònia de xalets municipals de lloguer. Actualment les pretensions del govern municipal de construir un hotel de luxe en l'interior del parc natural incomplint tota normativa vigent, així com l'enderroc dels antics xalets són motiu d'una fort disputa municipal.[1][2][3]
Població 2007 Homes Dones
Font Roja 1 1 0
  • Montesol. A 10 km a l'oest de la població a la partida de Polop Baix. La urbanització es va formar utilitzant els terrenys del Mas del Batlle a la carretera de Banyeres.
Població 2007 Homes Dones
Montesol 118 63 55
  • Sol i Camp. Es tracta d'una urbanització de xalets situada a la rodalia de la Zona Nord que delimita amb el polígon dels Realets i l'estació del Nord de RENFE.
Població 2007 Homes Dones
Sol i Camp 125 67 58
  • Font estadística: INE - Nomenclàtor de Nuclis de Població 2007 (Revisió del Padró a 1-1-07) Diputació d'Alacant

Altres urbanitzacions[modifica]

  • Serelles. L'actuació es dividix en tres sectors, dels quals només el sector 1 compta amb l'aprovació definitiva de la Conselleria de Territori i habitatge. La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Sector S-1 Solana, ja que incomplixen les condicions de la declaració d'impacte ambiental.[4]
  • El Xorrador. Junt al camí del Barranc del Cint i el Preventori a les partides de l'Horta Major i les Llometes al barri de Santa Rosa.

Referències[modifica]