Usuari Discussió:Anselm Quixal

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvingut/da a la Viquipèdia i al Coneixement lliure. A la Portada, hi ha un apartat anomenat Viquipèdia on trobaràs informació per a un inici més fàcil :-)

Aquesta és la teva pàgina de discussió, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. A més, tens la teva pàgina d'usuari, on hi pots posar les teves dades, interessos, etc.

Disposes de la taverna, on posar-hi els teus dubtes, suggeriments o comentaris. Pots signar en les discussions amb el penúltim botó de dalt de la barra d'edició.


joanjoc 15:00 19 abr, 2005 (UTC)


Estàs classificant com a catalans gent que no ho és i tornant a classificar coma catalans els que ja ho estan per duplicat. Rata de Biblioteca 11:00 8 mai, 2005 (UTC)

Què passa, que els balears, valencians i fins i tot els aragonesos també som tots catalans? I per què has d'esborrar que siguin escriptors en castellà? Això no és cap lloc de propaganda pancatalanista! Rata de Biblioteca 11:08 8 mai, 2005 (UTC)

A part, que estas afegint categories redundants. Si algu esta classificat com a "escriptor en catala", no cal categoritzar-lo tambe a "literatura catalana" (mira't Viquipèdia:Categorització). Sisplau, si no estas d'acord amb les categories que hi ha discuteixo a la taverna, pero si continues fent canvis unilateralment i sense respondre t'haurem de bloquejar. Xevi 18:20 8 mai, 2005 (UTC)


--- Si no exposes clarament els motius pels quals estas fent els canvis de categoria als articles que edites, ens veurem obligats a bloquejar el teu accés a la viquipèdia.


Bloquejat[modifica]

Ens hem vist obligats a bloquejar-te el compte durant 72 hores, per fer canvis de categories massius de manera unilateral, no acceptats per la resta de viquipedistes, i no explicar-ne els motius quan se't ha demanat. Després del primer avís, al veure que continuaves editant sense debatre amb els altres viquipedistes els canvis de categoria hem bloquejat el compte d'usuari que estaves utilitzant. Quan aquest bloqueig acabi ens agradaria que participessis a la Viquipèdia seguint les regles del joc. Joanjoc 16:23 9 mai, 2005 (UTC)

S'ha acabat el bloqueig, i continues amb la teva mania de refer totes les categories sense donar explicacions. No se si et llegeixes aquests missatges, ni si t'adones de que tots els canvis que fas t'els desfem, i si conve et podem tornar a blocar el compte. Xevi 17:19 12 mai, 2005 (UTC)

Què fas?[modifica]

  • Quina diferència hi ha entre les dues noves categories que has creat, "Obres de la literatura clàssica" i "Obres literàries clàssiques" (buida) totes dues dins de literatura clàssica?
  • Per què has eliminat la redirecció de "La Ilíada" cap a "Ilíada"?
  • Per què has mogut "Joan Oliver i Sallarès" a "Joan Oliver"?
  • Per què has mogut "Ovidi Montllor i Mengual" a "Ovidi Montllor"?
  • Per què has tret el segon cognom del Lluís Llach de l'ordenació a les categories?
  • Per què has eliminat a l'odissea la categoria Grec?
  • Per què has buidat la categoria "escriptores Estatunidencs" (que penjava d'escriptors i estatunidencs) i has creat "escriptors nord-americans" (que penja només d'escriptors)?
  • ...
  • Alguna raó per no revertir tots els teus canvis?

--Viktor 11:48 17 mai, 2005 (UTC)

He rebut el teu mail. Normalment es respon a la pàgina de discussió de l'altre usuari. Passo a parlar-ne a la taverna, que és on s'està parlant ara mateix de la teva actuació.

--Viktor 20:16 18 mai, 2005 (UTC)

Bloqueig[modifica]

A la taverna s'està discutint una proposta sobre la possiblitat de tornar a bloquejar el teu compte. Et recomano que hi donis un cop d'ull. --Joanjoc (discussió) 19:35 18 mai, 2005 (UTC)

Anselm Quixal, segons ha informat Viktor, estàs eliminant els segons cognoms d'algunes personalitats. Has consensuat aquest canvi amb algú? Ja saps que aquest tipus de coses s'han de discutir i consensuar abans de començar a fer canvis unilateralment. Per favor, reverteix els canvis i si vols, parlem-ho. --Makinal 09:43 20 mai, 2005 (UTC)

Hola Anselm, com que la gent està força a favor de bloquejar-te degut als canvis de nom i de categories que fas en els articles, però les altres aportacions, de creació d'articles i de correccions ortogràfiques, personalment crec que no estan malament, et proposo el següent tracte; Si no canvies de nom ni de categoria cap article durant una temporada, sense discutir-ho abans a la pàgina de discussió de l'article corresponent, i les altres aportacions (creació, correcció i ampliació) que facis, són de qualitat, no et bloquejarem el compte. Però a partir d'ara mateix, si fas algun canvi de categoria o de nom de forma unilateral, et bloquejarem el compte i no podràs editar durant una temporada. --Joanjoc (discussió) 18:10 21 mai, 2005 (UTC)

Si us plau, TINGUES CURA!!!![modifica]

Si us plau, fixa't en què fas!

Sembla que ho facis amb bona voluntat, però els efectes no acaben de quadrar.

Exemples:

  • Miquel Ventura: Ni idea de qui és, però el primer que s'hi diu és "escriptor". Per què elimines la categoria "escriptors catalans" i el poses a "filòlegs"? Si no era escriptor, canvia l'entrada. Si ho era, no l'eliminis. Si elimines "escriptors catalans" com a mínim afegeix-hi "catalans".
  • Joan Coromines i Vigneaux: L'has passat de "lingüista" a "filòleg". Suposo que bé. Però n'has eliminat "escriptor català" i "escriptor en català" i ja de pas les equivalències amb l'anglès i l'espanyol!!! Si creus que no se'l pot considerar escriptor, potser d'acord, però com a mínim deixa-hi "català" i no et carreguis els enllaços a altres idiomes!!!
  • Luís Llach : Creus que té cap sentit crear un article amb el nom del Lluís Llach en espanyol? Espero que no et dediquis a fer-ho amb tots els altres noms propis!

--Viktor 09:39 24 mai, 2005 (UTC)

Tercer bloquieg[modifica]

Hola Anselm, aquesta vegada t'hem bloquejat per dues setmanes, ja que continues sense fer cas a les recomanacions que et fa la gent. Et recomano que aprofitis aquest periode per repassar els missatges que t'han deixat les diferents persones a qui no han agradat els teus canvis, així com les pàgines d'ajuda i de política de la Viquipèdia, i així anar captant la filosofia del projecte. Joanjoc (discussió) 18:15 24 mai, 2005 (UTC)

Articles de la GEC[modifica]

Hola Anselm. Estic d'allò més decebut. Dues setmanes de bloqueig ja em semblaven d'allò més bèsties i a més resultava clar que, malgrat tenir idees diferents de la majoria d'altres viquipedistes pel que fa a aspectes com la categorització, TENIES UNA GRAN FAL.LERA PEC COL.LABORAR ACÍ. I la segueixes tenint, i em sembla excel.lent que així sia.

I, pataplaf! La primera cosa que has fet just després de tornar ha estat un vil copiar i enganxar de l'article de la GEC de Joan Alcover i Maspons. El de la Lola Anglada l'has escurçat i resumit un xic, però així i tot és innegable que té el mateix origen. Ídem amb els de na Clementina Arderiu i suposo que amb el de la Maria Àngels Anglada.

Si's plau, no hi col.loquis articles de la Gran Encilcopèdia Catalana, a la viquipèdia! Sí, poden fer goig perquè són llargs i tenen força informació, però NO ELS PODEM EMPRAR!!! Fa mal al projecte, això!

En fi, ho sento. Em veig obligat a posar-hi el cartell de {{fora}} i a més citar-ho a la taverna, on em temo que la reacció pot no ser-hi molt bona. Em sap realment molt de greu i m'agradaria que col.laboressis d'una manera diferent (si és que algú té dret de dir "aquesta mena de coses tan prepotents". Jo no me'n sento gaire capaç però realment no segueixes les normes de la wiki). Tots els articles que fas són sens dubte necessaris, però més hi valen un parell de línies i un cartell d'esborrany que no pas un plagi mal fet.

Vinga, canvia i ajuda'ns a fer una wiki millor!--Jahecaigut 10:26 8 jun, 2005 (UTC)

categories[modifica]

A mes, veig que continues esborrant categories dels escriptors sistematicament. Sisplau no ho facis. Es una perdua de temps per tots, inclos tu, pq aquests canvis t'els reverteixen de seguida. Si creus que les categories no estan prou ben fetes, sisplau comenta-ho en alguna discussio i ja s'en parlara.Xevi 16:57 17 jun, 2005 (UTC)

Si us plau[modifica]

Si us plau, no canviis les categories. Diuen que has posat articles plagiats: si us plau, cita les teves fonts als articles, i recorda que han de ser originals, o adaptats o copiats de fonts lliures. Si us plau signa, pitjant [Ctrl] + [Alt] i quatre pics [4], tot al mateix temps. Si us plau, quan vulguis dir qualque cosa a un usuari li has de posar a la plana de discussió i així li sortirà un missatge quan signi per donar-se d'alta a una sessió de la wiki. Ara ja estas desbloquejat.

Plàcid Pérez Bru 14:03 9 jul, 2005 (UTC)

Francesc Xavier Casp i Verger[modifica]

Bona tarda. Aquí [1] vas posar la categoria d'escriptor en castellà a Francesc Xavier Casp i Verger, però l'article no diu que escrigués res en castellà. Pots passar per Discussió:Francesc Xavier Casp i Verger? Gràcies.--Pere prlpz (discussió) 19:42, 26 març 2008 (CET)[respon]


Recordatori[modifica]

Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Kirk Douglas.


--Pau Cabot · Discussió 13:27, 28 març 2008 (CET)[respon]

Recorda: Per canviar el nom dels articles has d'haver-te identificat i fer ús del botó «reanomena» de la barra de dalt. Si fas un trasllat manual amb una redirecció no es podrà veure l'historial ni comparar les versions anteriors. Si això no funciona (normalment, perquè ja existeix un article o una redirecció amb historial amb el nom nou), aleshores el reanomenament l'ha de fer un administrador (demaneu-lo a Viquipèdia:Petició als administradors). Trobaràs més informació a A:RP.


Recorda a més de no fer reanomenaments sense consens i de seguir VP:AP.--Pere prlpz (discussió) 14:19, 8 abr 2008 (CEST)[respon]

Categories noves[modifica]

Recorda: Per poder crear una nova categoria, ha d'encabir almenys cinc elements ja creats prèviament. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en el moment de la seva creació en tinguin menys seran eliminades per sistema. --Quico (discussió) 13:59, 25 jul 2008 (CEST)[respon]

Traduir obres[modifica]

hola, he vist la bona feina que estàs fent de corregir expressions, enllaços i tal. Però discrepo d'una cosa, que és traduir el nom de les obres de Cervantes. He estat buscant i he vist que a la taverna ara mateix hi ha una entrada que ho aclareix:

Només es tradueixen en el cas que hagin sigut doblades (cinema) o traduïdes (teatre, llibres), sinó, es deixen en l'idioma original.--Lohen11 (discussió) 13:00, 10 des 2008 (CET)

Per tant, com que les obres de Cervantes (com a minim el quixot) sí que ha estat traduida, ja estava bé en català. --Josepsbd (discussió) 14:07, 24 des 2008 (CET)[respon]

Cinema[modifica]

Bones, Anselm! Veig que ara estàs fent articles de pel·lícules. Com a membre del Portal de Cinema et demanaria que seguissis els criteris del Llibre d'estil per a pel·lícules que segueixen la resta. Hi trobaràs la plantilla de fitxa de pel·lícula, etc. Et deixo a mà també l'article d' El verdugo que vas fer fa un parell de dies, per si et resulta més fàcil seguir-ne l'estructura: hi ha les categories, interviquis, enllaços externs, etc. Si necessites un cop de mà em pots avisar. Salut! --Judesba (digues...) 11:57, 19 gen 2011 (CET)[respon]


q passa inútil consideres q te algun valor simplement canviar els noms del català al castellà? bé, potser es el concepte d'"utilitat" que tenen els espanyols, no ho sé...

Usuari Autopatrullat[modifica]

Apreciat company via petició prèvia se us han concedit els drets d'usuari autopatrullat.--Àlex Esp (Discussió) 17:24, 2 feb 2011 (CET)[respon]

Eleccions al Consell d'Administració de la Wikimedia Foundation[modifica]

Benvolgut,em permeto posar-me en contacte amb tu, perquè com veuràs a la taverna [[2]] hi ha eleccions al Consell d'Administració de la Wikimedia Foundation.

La meva comunicació amb tu la realitzo perquè segons el teu historial de contribucions veig que tens dret a vot i molt poca gent llegeix la taverna. Em permeto comentar-te que seria molt interessant poder portar membres de la nostra comunitat al Consell d'Administració de la Wikimedia Foundation, però certament tots nosaltres votem individualment i en consciència.

Cada vot és molt important. A les eleccions de l'any 2009 la diferència entre ser escollit o no va ser de 60 vots i aquest any està votant menys gent. Et demano disculpes anticipadament si consideres aquesta comunicació incorrecte, rep una cordial salutació.

Pots trobar instruccions de com fer-ho per [3] --Jrgoma (disc.) 18:06, 10 juny 2011 (CEST)[respon]

Manquen referències a Literatura catalana[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article d'una altra versió idiomàtica de Wikipedia penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Literatura catalana. --Pau Cabot · Discussió 18:29, 10 ago 2011 (CEST)[respon]

Alfred Hitchcock[modifica]

Estic ampliant l'article, veig que també hi estàs interessat, també pensava crear pel·lícules que ara estan en vermell. Començo per les més velles. Ho dic per no trepitjar-nos, i per si vols anar donat un cop d'ull... gràcies.--Pallares (disc.) 15:59, 25 ago 2011 (CEST)[respon]

The Paradine Case no es va doblar. Si no està doblada, mantenim el t´tol original Pots veure-ho a [4] --Pallares (disc.) 19:08, 11 oct 2011 (CEST)[respon]

Tramvia del Baix Empordà[modifica]

Crec que els articles Tramvia del Baix Empordà i Línia Palamós-Girona-Banyoles, s'haurien de fusionar, ja que tots dos es refereixen al mateix ferrocarril. A més, el darrer article esmentat conté un error popular: el ferrocarril no es va nacionalitzar el 1942, sinó el 1938, en plena guerra civil. Tinc el document mecanoscrit que ho justifica, perquè el meu avi va ser conductor del ferrocarril i tingué un càrrec en la cooperativa que explotà la línia des del 1936 fins al 1938. Si us sembla bé, jo mateix faré la fusió.

--Anselm Quixal (disc.) 22:28, 20 oct 2012 (CEST)[respon]

Jo fusionaria Tramvia del Baix Empordà a Línia Palamós-Girona-Banyoles ja que l'article parla de tota la línia (des de Palamós a Banyoles), i no només del tram baixempordanès. --Davidpar (disc.) 17:06, 21 oct 2012 (CEST)[respon]

Ja ho faig així, gràcies.

--Anselm Quixal (disc.) 17:18, 21 oct 2012 (CEST)[respon]

He estat uns dies fora, em sembla bé el canvi fet. -- Vinals (xerrem) 17:53, 25 oct 2012 (CEST)[respon]

Categoria petita a Ebenisteria[modifica]

Recorda: S'ha consensuat al que les categories continguin un mínim de cinc elements existents. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en tinguin menys seran eliminades pel procediment ràpid a no ser que es consensuï una excepció.
Aquest recordatori és en motiu de Categoria:Ebenisteria. --Pau Cabot · Discussió

Reanomenar[modifica]

Et deixo un recordatori sobre un detall tècnic per si et fa servei. Naturalment, això no té res a veure amb si el canvi de nom és encertat o no, sinó només amb la manera com s'ha de fer. De moment he revertit els canvis per conservar els historials, mentre s'aclareix quin ha de ser el nom definitiu.

Recorda: Per canviar el nom dels articles has d'haver-te identificat i fer ús del botó «reanomena» de la barra de dalt. Si fas un trasllat manual amb una redirecció no es podrà veure l'historial ni comparar les versions anteriors. Si això no funciona (normalment, perquè ja existeix un article o una redirecció amb historial amb el nom nou), aleshores el reanomenament l'ha de fer un administrador (demaneu-lo a Viquipèdia:Petició als administradors). Trobaràs més informació a A:RP. --Pere prlpz (disc.) 12:49, 31 des 2012 (CET)[respon]

Cursives[modifica]

Hola! voldria saber per què treus les cursives dels títols de les obres d'art (exemple). Les obres d'art (quadres, llibres, etc.) han d'anar en cursiva en tot el text, excepte en el títol tal com es va decidir en una presa de decisions l'any passat. Fins aviat!

Tampoc entenc per què carai treus la Categoria:Obres de Salvador Dalí dels articles sobre els seus quadres. Espero que em responguis... potser m'estic perdent alguna cosa --Arnaugir 13:01, 5 gen 2013 (CET)[respon]
Hola, estic redactant el article de Dalí en francès, i et confirmo que la Categoria:Obres de Salvador Dalí es molt important per poder traduir mes ràpidament els articles d'obres que ja existeixen en altres idiomes. Ja he escrit casi cinquanta articles en francès que podràs traduir sense cap problema (entre llengües llatines traduir es encara mes simple), però la categoria t'ajudaria prou. De les obres majores, em falta sobretot la batalla de Tetuan, necessito fonts. Vatekor (disc.) 18:33, 6 gen 2013 (CET)[respon]

Gràcies per traduir els articles de quadres de Dalí en català.No oblides de afegir la categoria i el enllaç en altres llengües. Per tenir la llista de les quadres ja existent en altres llengües, pots seguir el enllaç de la categoria 'obres de Salvador Dalí' i després, sobre la vora esquera, tendràs la correspondència d'aquesta llista en altres llengües, on podràs trobar els articles d'obres disponibles. Si em vols contactar, ho pots fer mitjançant el enllaç al costat dret de la meva firma ('disc'). Treballo mes sobre la wikipedia francesa però passo regularment aquí. De forma general, he desenvolupat prou el article sobre dalí aixi com els articles relacionats, i et puc ajudar a traduir-ho en català. Vatekor (disc.) 17:05, 13 gen 2013 (CET)[respon]

Hola, al contrari de EEUU, en Europa continental no tenim el dret d'afegir imatges d'obres d'art d'artistes mort fa de menys 70 anys... Vatekor (disc.) 11:29, 16 gen 2013 (CET)[respon]

Discussió:Escriptors_en_llengua_catalana#Nom_de_la_p.C3.A0gina[modifica]

Hola. Pots passar per Discussió:Escriptors_en_llengua_catalana#Nom_de_la_p.C3.A0gina? Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 18:48, 18 gen 2013 (CET)[respon]

Raspa[modifica]

Hola! He marcat la pàgina Raspa per a que els administradors l'esborrin ja que és una còpia literal del DIEC. Em sap greu que s'hagi de perdre la feina que has fet amb bona fe, però cal evitar problemes legals amb tercers. Una salutació! -Aleator (disc.) 19:20, 15 març 2013 (CET)[respon]

Bona nit, sisplau, ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 01:02, 14 abr 2013 (CEST)[respon]

Títols de pel·lícules[modifica]

Bones, Anselm! Arran d'haver vist aquesta edició teva, on anotes "Per ser coherent amb les altres entrades de pel·lícules", et comento: el que cal és ser coherent amb el que diu la nostra normativa sobre com anomenar articles de pel·lícules, no ser coherent amb "altres entrades".

A Viquipèdia:Anomenar pàgines#Recomanacions per a anomenar una nova pàgina (punt 10) diu que l'article ha de tenir el títol original si no té títol oficial en català; també ho pots llegir Viquipèdia:Llibre d'estil per a pel·lícules (segon paràgraf). No ho dic per Una nit a Casablanca, que el títol és correcte, però sí que em vaig trobar amb Un dia a les curses, que vaig haver de reanomenar ja que l'havies creat com "Un dia a les carreres", títol que en català no existeix. Si crees o reanomenes un article amb el títol en català assegura't també d'afegir-hi la referència que demostra que aquest títol que li col·loquem nosaltres és correcte (ja que el de veritat és l'original); pots comprovar-ho al web Ésadir.cat.

Ignoro com ho fas la resta de vegades (no investigo l'historial d'edicions), però sí que m'he topat amb aquests dos casos i prefereixo comentar-t'ho per si de cas. Gràcies per la col·laboració. Salut! --Judesba (digues...) 06:19, 8 des 2013 (CET)[respon]

Bones! Et recordo que si les pel·lícules no tenen títol en català no en tenen i punt. Així que si s'indica entre parèntesi (literalment en català "El que sigui"), ni ha d'anar en negretes ni ha d'anar en cursives (ja que no és un títol). Gràcies. --Judesba (digues...) 18:22, 4 gen 2014 (CET)[respon]
Ja t'ho he dit més vegades: si no hi ha títol en català doncs no hi ha títol en català i punt. Així que, si traduïm un títol original hem d'especificar que és literalment (i, per tant, entre cometes). Salut! --Judesba (digues...) 18:12, 11 gen 2014 (CET)[respon]
No sé per què insisteixes a trolejar d'aquesta manera. Ja t'ho he explicat prou vegades i ho he deixat prou clar. Així que t'agraïria molt que deixessis de fer aquests canvis no justificats, en contra dels criteris de la Viquipèdia i del llibre d'estil. --Judesba (digues...) 12:52, 27 gen 2014 (CET)[respon]

Global account[modifica]

Hi Anselm Quixal! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (disc.) 15:56, 13 gen 2015 (CET)[respon]