Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Modifica la descripció
lat=Icona de la taverna multimèdia

A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si necessites ajuda per a corregir, editar o vectoritzar una imatge visita el nostre taller gràfic.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Infotaula, viquidata i mostra de veu amb Creu de Sant Jordi

2
TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

A l'article Joan Francesc Mira apareix una cosa estranya quan pose l'autopresentació. Crec que és pel logo de la Creu.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@TaronjaSatsumaes treu i tot arreglat. Ara ja surt la icona a la llista de premis.

Resposta a «Infotaula, viquidata i mostra de veu amb Creu de Sant Jordi»
QuimGil (discussiócontribucions)

Algú ha pensat en contactar http://fotomovimiento.org/? Són un grup de fotògrafs que van començar a actuar al voltant de l'Acampada BCN i que publiquen imatges de qualitat sobre mobilitzacions, moltes d'elles ubicades als territoris de parla catalana i diria que totes amb interès enciclopèdic.

Publiquen les seves imatges a Flickr amb el seu logo insertat i amb llicència Creative Commons BY-NC-ND, la qual no és compatible amb Wikimedia Commons. Possiblement aquesta opció té sentit per al seu projecte, però penso que si parlem amb ells potser s'avindrien a alliberar potser una foto de cada acció, o les que els hi anem sol·licitant. O qui sap si més, si els hi expliquem Commons i les possibilitats de promocionar les seves fotografies a Wikimedia.

Jo no els conec, però si ningú ho ha mirat abans i no hi ha contactes comuns, els podria enviar un correu.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Doncs sospite que ningú no ho havia pensat, però sembla bona idea. Si cal envie jo un correu a vore.

Resposta a «fotomovimiento.org»
Minara93 (discussiócontribucions)

Voldria pujar dues coses per a la pàgina de la colla castellera Trempats de la UPF per a il·lustrar-ne la pàgina, la primera n'és l'escut, el qual vaig dissenyar jo mateixa i vaig cedir a la colla, la qüestió és que no està registrat enlloc per part de la colla, així que no sé com l'he de pujar per a que no me l'eliminin.

A més, vull pujar una fotografia d'un castell de la colla, conec l'autor i està d'acord però només l'ha pujada a la seva pàgina de facebook sense especificar cap llicència de cap tipus i, per tant, tampoc sé ben bé comho hauria de fer.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tant per l'escut com per la foto, si el que voleu és publicar-la a Commons amb una llicència lliure (que bàsicament permet que qualsevol en faci gairebé qualsevol ús amb poques limitacions), podeu veure commons:Commons:OTRS o Viquipèdia:Autoritzacions.

Resposta a «Carregar escut i imatge colla castellera»
Vriullop (discussiócontribucions)

Algú que tingui pràctica amb fitxers SVG em vol ajudar? Ja em vaig barallar amb l'Inkscape i no som gaire amics. La qüestió és que m'he capficat en fer un programa que transcrigui l'ibèric d'alfabet llatí a sil·labari ibèric. En concret es tracta de completar la taula de wikt:Viccionari:Escriptura ibèrica. Són signes senzills. N'he reutilitzat alguns de l'epigrafia del grec antic, però en falten d'altres i potser corregir-ne algun per a que siguin de mida consistent com a conjunt tipogràfic.

Tenim alguns fitxers de noms a c:Category:Iberian script, per exemple usat a Bàrcino però no disponibles per Baetulo, Ilerda, etc. La idea és no haver de fet un fitxer per a cada nom sinó tenir totes les lletres per escriure qualsevol cosa.

QuimGil (discussiócontribucions)

Interessant. Pots posar una tasca concreta com a exemple? Una lletra que manqui i a on es pot trobar? Sembla lògic enforcar-nos primera a completar les lletres i llavors repassar mides consistents.

QuimGil (discussiócontribucions)

De fet, si les instruccions són clares te'n puc buscar algun/a voluntari/ària amb bona mà per a temes de disseny i amb ganes d'ajudar. Podries crear la tasca en anglès a Phabricator, o explica aquí i ja creo la tasca jo.

Vriullop (discussiócontribucions)
  • És una tasca senzilla, em sembla, potser més pròpia de c:Commons:Graphic Lab, però crec que per aquí hi ha gent que ho pot fer i que els pot interessar, si no estan de vacances.
  • Les lletres que manquen són les cel·les buides de la taula de wikt:Viccionari:Escriptura ibèrica, columna "signe".
  • On es poden trobar? En el document per Unicode enllaçat en les referències. És un pdf amb dues taules, a la pàgina 8 pel sistema dual i a la pàgina 9 pel no dual, les dues taules traslladades al Viccionari.
  • Un exemple. La primera que falta en la taula "é" en dual és a la taula d'Unicode pàgina 8 per dual amb un signe com però invertit verticalment.
  • Format consistent: es pot seguir el patró de les lletres gregues existents, mantenint la proporció amplada x alçada i mantenint els mateixos marges.
  • Aquest és el sil·labari simplificat, suficient per transcriure de forma consistent. Es pot anar més enllà, si se'n tenen ganes, fent les variants dels signes com la taula c:Greek epigraphic letters per ampliar l'article Escriptura ibèrica nord-oriental. La referències per les variants (gens fàcil de trobar) és Untermann copiat en un pdf (figura 1, baixa qualitat).
Edithsme (discussiócontribucions)

Hola de nou. Sóc l'Edithsme i tot i que això de les lletres no ho havia fet mai i tampoc he treballat amb fitxers SVG, crec que he pogut treure una aproximació "més artesanal" per dir-ho d'alguna manera però en png. Demà intentaré penjar dues lletres. Si serveixen perfecte i aniré fent a poquet a poquet i si no amb tota confiança em dieu que no són exactament el que voleu i cap problema. Prefereixo que em digueu la veritat perquè és bastant entretingut. Bona revetlla.

Vriullop (discussiócontribucions)

Gràcies pel teu interès. Realment haurien de ser en SVG per a aquest tipus de fitxers i per coherència: c:Help:SVG. M'he llançat a fer una prova, per exemple wikt:baitolo, tot i que està en petit ja es veu que les lletres ballen, unes amunt altres avall, i massa separades. Em comenta en Dvdgmz que s'haurien de passar per Fontforge, on es poden importar en SVG, per ajustar gruixos, mides i marges. Ho he aparcat de moment a veure si hi ha alguna resposta via la UOC.

Edithsme (discussiócontribucions)

Doncs cap problema, de fet m'heu fet un gran favor perquè no coneixia aquest programa, així que com veig que és de programari lliure he decidit que aquest estiu me'l baixaré i em divertiré una estona amb ell. Una abraçada

Resposta a «Fitxers per a lletres en ibèric»
Danigamez (discussiócontribucions)

Hola! Algú em pot dir com puc pujar fotografies? Em dona molts problemes.

Moltes gràcies!!

Paucabot (discussiócontribucions)

Ajuda:Carregar imatges i altres fitxers multimèdia. Quin problema concret tens?

Resposta a «Pujar imatges»
Paucabot (discussiócontribucions)

Crec que no ho tenim unificat i potser estaria bé parlar-ne. Darrerament trasllat bastants peus de foto (llegenda (P2096)) a Wikidata però tenc el dubte de si dur-los allà en text pla o amb sintaxi wiki (cursives i enllaços interns, bàsicament).

Quina de les dues opcions us sembla millor?

Yuanga (discussiócontribucions)

Jo, quan creo peus d'imatge a wikidata afegeixo de vegades sintaxi wiki, bàsicament enllaços interns.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Igual que @Yuanga. Enllaços, si. Formats, no m'ho he plantejat. Però no estic en contra

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo ho deia perquè no és gens còmode posar sintaxi wiki en aquella microcapsa. En realitat, em pensava que no es podia i que només acceptava text pla fins que vaig descobrir que estava equivocat...

Resposta a «Peus de foto a Wikidata»

Fotos de wikidata no ixen al Creador de llibres

4
Pacopac (discussiócontribucions)

Hola, m'he adonat que les fotos que es mostren als articles si venen de wikidata, amb la ferramenta de Creador de llibres estes no apareixen al llibre, i si estan al propi article sí. És una llàstima ja que deslluïxen molt els llibres. Ja direu si té solució ;-) Gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pacopac Diga'm despistat però no sé que és el "creador de llibres". Un enllaç, porfa....

Paucabot (discussiócontribucions)

Ajuda:Llibres

QuimGil (discussiócontribucions)

Un problema de fons és que tota la infrastructura de generació de PDFs a Wikimedia està en crisi. Hi ha un projecte en marxa per a renovar-la (vegeu mw:Reading/Web/PDF Functionality). Precisament per això, problemes com aquest de les imatges de Wikidata possiblement no trobaran cap desenvolupador que les arregli en la infraestructura vella, i la nova encara no està a punt...

Ara bé, penso que val la pena reportar el problema, a Phabricator o a la pàgina de discussió de PDF Functionality. He buscat una mica i em penso que ningú no l'ha reportat.

Resposta a «Fotos de wikidata no ixen al Creador de llibres»

Carregar escut club esportiu que el club cedeix lliurement

12
Curconegre (discussiócontribucions)

Benvolguts amics, voldria carregar l'escut d'un club esportiu per a indentificar-lo en l'article que he creat. He parlat amb la gent del club i el tenen a la seva web on indiquen que es pot utilitzar lliurement però no li han afegit cap llicència C.C. Tampoc saben qui va ser l'autor. El puc pujar per mostrar-lo a l'article? Moltes gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si no saben qui en va ser l'autor, no poden saber si l'autor, que és qui té els drets de l'escut, el va cedir al club amb una llicència que permeti al club publicar l'escut sota una llicència lliure.

Curconegre (discussiócontribucions)

Per tant entenc que no el puc pujar a wikicommons per utilitzar-lo a l'article, encara que el club ho autoritza?

Sng (discussiócontribucions)

Això mateix. Necessites saber si l'autor permet la seva utilització. Si no vaig errat, crec que hi ha una altra possibilitat. Si l'escut és molt antic, els drets d'autor poden haver vençut. Els drets d'autor tenen una caducitat que crec que és de 70 o 80 anys. Potser pots mirar de saber quants anys té l'escut i si han passat els anys suficients el podries fer servir lliurement.

Curconegre (discussiócontribucions)

El club té 61 anys, suposo que l'escut també. M'han dit que investiguen a veure qui va crear l'escut, però pot ser que avui en dia ja no se sàpiga. En aquest cas, que es pot fer?

Curconegre (discussiócontribucions)

Finalment la recerca ha estat profitosa i el club em confirma que tenen els drets sobre l'escut. L'han publicat al web amb llicència CC BY Non commercial. Ara ja el podré utilitzar a l'article

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Per què diuen a Commons que no accepten llicències no comercials.

Si l'han publicat només amb llicència non commercial és que estan prohibint que es faci servir en llocs amb llicències més permissives com la Viquipèdia.

Curconegre (discussiócontribucions)

No ho entenc, i aleshores com s'ha pogut carregar l'escut del F. C. Barcelona a la Wikipedia?

Sng (discussiócontribucions)

Arribats a aquest punt, com que el drets són del club, pots demanar permís per fer-lo servir. No crec que et posin gaires problemes. Si t'autoritzen, ja el podries fer servir.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

L'escut del Barça, el del Madrid, el de l'Espanyol i bastants més estan carregats localment (no a Commons) amb polítiques no gens clares, amb una cobertura legal tampoc gaire clara i amb un encaix dubtós amb les directrius de la Fundació Wikimedia. Carregar així l'arxiu del club té uns resultats incerts a llarg termini però cal reconèixer que fa anys que anem passant així. Si mai algú decideix endreçar no sé si en quedaran gaires d'aquests arxius. En qualsevol cals, la justificació per carregar localment no té relació amb el permís del club.

Per contra, si la intenció és carregar a Commons, sí que cal permís per l'ús de la imatge (incloent l'ús comercial). Pots veure Viquipèdia:Autoritzacions o c:Commons:OTRS#If_you_are_NOT_the_copyright_holder.

Curconegre (discussiócontribucions)

D'acord. Carregar-lo localment igual que Barça, Madrid, etc. ja va bé. Com es fa per fer-ho així? Hi ha algun enllaç?

Townie (discussiócontribucions)

Especial:Carrega, però em sembla que hi ha un filtre activat per penjar imatges.

Ara que ja ha passat l'onada -o això sembla-, podem intentar llevar-lo i veure com funciona la cosa?

Resposta a «Carregar escut club esportiu que el club cedeix lliurement»

Ús d'imatges de la revista Crónica

3
Resum per Paucabot

No es poden carregar les imatges a Commons

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola,

Voldria saber fins a quin punt puc reaprofitar les fotos de la revista "Crónica" (1929-1938), moltes d'elles sense autor i altres en què només surt un cognom que no es pot atribuir amb claredat a ningú. Fa més de 70 anys que va expirar la revista, però està digitalitzada per la Biblioteca Nacional de España amb el símbol del copyright. Entenc que hauria de ser domini públic oi?

Hi ha teca per il·lustrar 100-150 persones pel cap baix, i precedents a Commons com aquest.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Resposta curta: no pots.

Resposta llarga: Fins i tot en el cas que poguessis justificar que l'autor de la foto va morir fa 80 anys (1936), que és la condició imprescindible per que siguin en domini públic a Espanya, aquestes fotos no es podrien carregar a Commons perquè no van ser publicades abans de 1923 i no són en domini públic als Estats Units. Es podran carregar quan faci 80 anys de la mort del fotògraf i 95 de la publicació.

El tema dels precedents el pots preguntar a Commons i veuràs com els nominen de seguida per esborrar (i s'esborren).

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta llarga, @Pere prlpz, quina llàstima.

Resum per Paucabot

Felicitació de Vulcano

Vulcano (discussiócontribucions)
Vulcano i la seva esposa des del mercat de NADAL de Copenhaguen, desitgen un Bon Nadal a tots els milers de Viquipedistes

No se si ho he fet gaire bé, però m'ha sortit del cor, companys.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Bon Nadal al més pinxo de la viquipèdia!

Townie (discussiócontribucions)

Molt bon Nadal i feliç any nou!

Millars (discussiócontribucions)

Bon Nadal!

Yuanga (discussiócontribucions)

Bon Nadal!