Viquiprojecte Discussió:Actualitat/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Algú em pot traduir la plantilla en:Template:ISS_Expedition la necessito per fer l'article de l'expedició.--KRLS , (disc.) 14:01, 7 des 2009 (CET)

Fet Fet! Plantilla:Infotaula missió espacial --Davidpar (disc.) 22:00, 21 març 2010 (CET)

M'hi apunte

Fa unes setmanes que pensava a crear un Viquiprojecte com aquest, però veig que ja està fet així que m'hi apunte! :D --Fajardoalacant (disc.) 15:54, 15 maig 2010 (CEST)

Articles urgents

Bon dia companys,

Els últims dies he estat observant que hi ha articles als quals he anomenat "articles estacionals", que reben moltes visites en un curt període de temps i després deixen de fer-ho. Aquestos són els articles que fan referència a esdeveniments d'actualitat puntuals, com els gràfics que mostre, que pertanyen a Eurovisió 2009, Eurovisió 2010 i Lena Meyer-Landrut, i que es podrien contraposar a articles d'actualitat que perduren més, com els relatius a la crisi econòmica.

Malauradament, sovint els editors de la Viquipèdia no estem atents a aquestos articles en els moments en què són més demanats, com està passant amb Atac a la flotilla de Gaza, i això potser contribueix a la fama que té la nostra Viquipèdia de poc completa.

Completar aquestos articles tres setmanes després de l'esdeveniment en qüestió seria fer el mateix treball per què tinguera menys ressò, i per aquesta raó he pensat que podríem crear la subsecció "Articles urgents" dins de "Articles demanats". Ací inclouríem aquesta mena d'articles. La majoria ens agafaran per sorpresa i desprevinguts, com ha passat amb Atac a la flotilla de Gaza o com pot passar amb qualsevol notícia inesperada, però si som al menys tres o quatre els que ens comprometem a fer aquestos articles urgents, eixa onada puntual de visitants es trobarà amb un article decent.

Havia pensat que la manera de treballar amb aquesta secció seria una cosa així: Tan bon punt hi haguera un article urgent, tothom que ho veja (cal tindre vigilada la pàgina del Viquiprojecte, clar) i tinga 10 ó 20 minuts s'hi apuntaria amb la plantilla {{u|Usuari}} al costat de l'article, i potser entre parèntesi posaria la secció en que vol treballar per a evitar conflictes, ja que l'ideal seria que dues o tres persones treballaren en el mateix article.

Què en penseu, ho vegeu factible?

--Fajardoalacant (disc.) 19:32, 5 juny 2010 (CEST)

En el meu cas, jo ho trobo factible tot i que només em podria dedicar-hi al 1000% durant quatre mesos de l'any (estiu i Nadal) que és quan tinc vacances (ESO). --Davidpar (disc.) 19:15, 14 juny 2010 (CEST)
Si ara comencessim amb els articles urgents, m'aniria de conya perquè... ja arriba l'estiu! --Davidpar (disc.) 19:51, 14 juny 2010 (CEST)

--Manaies (disc.) 21:29, 19 juny 2010 (CEST)

Jo ho trobo bé i més ara a l'estiu que es quan tinc més temps. Un altre tema és quan puc tenir connexió a internet.

Inici d'una nova etapa

He redissenyat el viquiprojecte per adaptar-lo als article urgents. El protocol d'actuació en casos urgents és aquest:

Tan bon punt hi haguera un article urgent, tothom que ho vegi tindrà entre 10 o 20 minuts per apuntar amb la plantilla {{u|Usuari}} a la llista de l'apartat, i haurà de posar entre parèntesi la secció en que vol treballar per a evitar conflictes, ja que l'ideal seria que dues o tres persones treballaren en el mateix article.

El dubte que se'm genera és el de com fer per a que tots els participants se n'assabentin que hi ha un article urgent esperant-nos. Jo he pensat en el Facebook. L'usuari que proposés un article urgent que els hi enviés un missatge, però ara hem de veure quants membres tenen Facebook (perquè si hi ha membres que no en tenen aquesta opció no seria viable). PD: Sisplau afanyeu-vos a contestar aquest missatge que si no es fa molt feixuga la feina: sigueu URGENTS! --Davidpar (disc.) 13:58, 27 juny 2010 (CEST)

Simplement caldria tenir vigilada la pàgina del projecte i que un d'ells ho poses.--KRLS , (disc.) 17:14, 27 juny 2010 (CEST)

em sembla bona iniciativa (tot i que no treballo en aquestes àrees) però cal distingir el que aniria a Viquinotícies del que mereix un article, hi ha fets urgents que després no mereixeran seguir a la Viquipèdia (d'aquí un temps ja no se'ls mirarà ningú). Potser voldreu passar-vos a Viquinotícies, on a més a més és lògic que es funcioni per urgències i amb fonts de mitjans de comunicació, que són els que nodriran bàsicament aquests articles. Si després un tema té recorregut o importància, s'importa a Viquipèdia i s'amplia o modifica, què en penseu? --barcelona (disc.) 17:37, 27 juny 2010 (CEST)

Jo crec que aquest viquiprojecte podria se la central de distribució i que es digui cada tema si li cal un article al Viquinotícies o a la Viquipèdia o als dos. Però us aviso: al Viquinotícies hi ha molta feina per fer i a més a més per mi que els administradors del Viquinotícies ja ni se'n recorden perquè fa més de dos setmanes vaig posar la plantilla d'esborrament en categories buides i tal per fer feines de manteniment i encara no les han esborrades. Jo crec que cal un rentat de cara de TOT el Viquinotícies. El Viquinotícies espera la ajuda de tots, i dels administradors els primers. --Davidpar (disc.) 17:58, 27 juny 2010 (CEST)

És dificil dir el què en aquest projecte... en som pocs col·laborant, i jo mateix últimament hi he col·laborat ben poc. L'important és anar fent el llistat d'articles a crear i veure si algú hi està interessat en crear-los i/o ampliar-los. Evidentment n'hi ha de més importants que d'altres, però tots són útils a la viquipèdia. --Gcm (disc.) 15:06, 3 jul 2010 (CEST)

Bones. Crec que aquest article seria necessari, però no sé si puc apuntar-lo jo mateixa a "Urgent" o com va la cosa... A can .es i a can .en el tenen de fa dies... Massa tard per posar-lo en ActualitatPortada ara mateix, suposo, però trigaran mesos en rescatar-los i aquest tema pot sortir a les notícies en qualsevol moment. Hi ha imatges a Commons, també. I és l'ocasió ideal per a crear l'article Copiapó. :-) Què en penseu? --Judesba (digues...) 10:32, 26 ago 2010 (CEST)

Aquest article s'ha de crear. Ara ja és una miqueta tard i per tan, l'hauríem d'allistar a la UCI/Activitats. --Davidpar (disc.) 17:02, 26 ago 2010 (CEST)

Jo simplement l'anomenaria Accident a la mina de Copiapó de 2010. --Davidpar (disc.) 20:19, 26 ago 2010 (CEST)

Em sembla correcte el canvi de nom. Però tinc un dubte que vosaltres (els d'"Actualitat") potser em podreu aclarir... per què es posa l'any sempre? Vull dir, pels campionats esportius i coses així ho entenc, però per accidents i esdeveniments puntuals, també és necessari? No és molt probable que es repeteixin inundacions, incendis, atropellaments ferroviaris, etc. el mateix any al mateix lloc i sigui necessari més d'un article, no? Bé, simplement és una qüestió que no entenc. Gràcies. --Judesba (digues...) 23:41, 26 ago 2010 (CEST)
A aquesta mina ja va succeir un acident del segle XX i per això es posa l'any, per no confondre. D'altra banda, si possésim Incendis a Rússia a seques, és molt general. Potser sí que hi ha alguns articles (com l'accident ferroviari de Castelldefels) que li sobra l'any. --Davidpar (disc.) 11:16, 27 ago 2010 (CEST)
Gràcies, ara ja m'ha quedat clar. --Judesba (digues...) 23:48, 29 ago 2010 (CEST)

Discussió:Al-Qaida del Magreb islàmic

Bona nit companys! Acosteu-vos si podeu per Discussió:Al-Qaida del Magreb islàmic: hi ha usuaris que pensen que "islàmic" hauria d'anar en minúscula i d'altres en majúscula i, com sempre, el millor es parlar-ho :) --Fajardoalacant (disc.) 00:18, 29 ago 2010 (CEST)

Discussió:Campionat del Món de bàsquet masculí

Bona dia companys! Acosteu-vos si podeu per Discussió:Campionat del Món de bàsquet masculí: he proposat que abans de l'any hi hagi la preposició de (o del), que en penseu? :) --Davidpar (disc.) 15:52, 29 ago 2010 (CEST)

Molt bé!

Vull felicitar-vos a tots perquè aquest viquiprojecte ara per ara està funcionant molt bé amb la millora i creació de molts articles diàriament. Felicitats! --Davidpar (disc.) 12:56, 31 ago 2010 (CEST)

Moc articles

He mogut els articles Inundacions al Pakistan de 2010, Campionat d'Europa d'atletisme de 2010 i Temporada d'huracans de l'Atlàntic de 2010 a la unitat de cures intensives perquè ja han passat l'onada forta de visitants. Hem de procurar mantenir aquesta secció el més neta possible per a centrar-nos en els articles que previsiblement rebran moltes visites en pocs dies i després no en rebran gairebé. Els que en rebran de manera continuada (per exemple, lligues i campionats de futbol que duren molt) crec que haurien d'anar a la secció de cures intensives, ja que es poden ampliar a poc a poc sense tanta pressa. --Fajardoalacant (disc.) 20:04, 10 set 2010 (CEST)

D'acord. Ho tindré en compte. --Davidpar (disc.) 20:39, 10 set 2010 (CEST)

Ai senyor!

L'article Vaga general a Espanya de 2010 va tenir 234 visites del 29-S, força bé. Però és que l'article Huelga general en España de 2010 n'ha tingut 406! En xifres absolutes, hem tingut la meitat de visitants, però és que si fem una comparativa visites/habitants ens trobem que:

Això només és un exemple, com he informat en altres comentaris, molts dels articles del VP:ACT han tingut moltíssimes més visites. Boníssima feina a tots/es! Continueu així! --Davidpar (disc.) 15:42, 2 oct 2010 (CEST)

La veritat és que s'està fent una feina magnífica. Si seguim així anem camí d'esdevenir cada vegada més un referent pels catalanoparlants. --Arnaugir disc. | contribs. 15:48, 2 oct 2010 (CEST)

Retirada de plantilla

Crec que l'article Lip dub per la independència se li podria treure la plantilla d'actualitat. Ja va passar. I també caldria acabar de decidir què en fem de la plantilla de {{Moure a Viquinotícies}}. --Catalaalatac (Parlem-ne) 21:39, 15 des 2010 (CET)

Per mi es podrien treure les dues, però no sé si hi ha consens pel que fa a VN (més aviat crec que no, p.ex. Paucabot).--Arnaugir 21:46, 15 des 2010 (CET)
La d'actualitat segur que cal treure. Però la de Viquinotícies al principi es podria veure com una opció viable, però ara que el vídeo està a punt d'arribar al milió de visites crec que és prou rellevant. --Davidpar (disc.) 22:52, 15 des 2010 (CET)
Fet Fet! Plantilla d'{{actualitat}} treta. Pel què fa a l'altra, encara no entenc els motius per què té la plantilla de {{Moure a Viquinotícies}}. Si algú, o qui fos que la va posar, pot argumentar el trasllat que ho faci. No la tindrem eternament posada al capdamunt de l'article esperant a prendre una decisió. Sinó, espero treure-la aviat. --Catalaalatac (Parlem-ne) 02:05, 16 des 2010 (CET)
Paucabot va ser qui la va posar, llegeix la discussió de l'article.--Arnaugir 10:34, 16 des 2010 (CET)

Cara nova

Oooh, tenim cara nova! Què xulo! L'enhorabona, Arnau. Vaig a afegir més fonts. --Judesba (digues...) 16:19, 17 gen 2011 (CET)

Espero que us agradi. Crec que és important tenir ben coberts els articles de qualitat; últimament n'he fet bastants, traduint de l'anglès i el castellà i afegint referències de diaris en català, sobretot de l'Ara, que actualitzen gairebé a l'instant. Vaig posar les columnes de la dreta perquè també hauríem de tenir-les actualitzades; són les que es mostres a Viquipèdia:Actualitat. La capçalera de dalt és merament estètica.--Arnaugir 16:28, 17 gen 2011 (CET)
O_o Que currat! Felicitats, Arnau. PS: Les fonts les podeu treure de Viquipèdia:Llibre d'estil per a Viquipèdia:Actualitat. --Davidpar (disc.) 19:18, 17 gen 2011 (CET)
Ah, d'acord, gràcies, David; no ho sabia. --Judesba (digues...) 02:54, 18 gen 2011 (CET)

Sortu

Ei gent! Acabo de crear l'article del nou partit polític Sortu. Algú em pot donar un cop de mà a deixar-lo amb cara i ulls per enllaçar-lo a la pàgina principal? Gràcies! --Catalaalatac (Parlem-ne) 15:32, 9 feb 2011 (CET)

Sud Sudan

Hola, bones. Fa molts pocs dies hi ha hagut la creació d'un Estat Nou. Ha sortit als mitjans de comunicació principals però no me n'he assabentat massa. Crec que ja és independent de fet. És l'Estat de Sud Sudan o com es pugui dir en català, que s'ha separat de l'antic Estat del Sudan. Crec que s'haurien de modificar els dos i posar-hi un vincle. També s'haurà de crear el nou estat en la plantilla d'estats d'Àfrica. Jo hi puc col·laborar, però al ser un article essencial estaria bé que s'hi impliqués gent, per a valorar com s'ha de dir correctament en català i temes semblants. --Pitxiquin (disc.) 18:15, 22 feb 2011 (CET)--Pitxiquin (disc.) 18:15, 22 feb 2011 (CET) he vist que a la viquipèdia hi ha l'article de Sudan del Sud. Però encara no surt com a estat. Sabeu quines són les prerrogatives perquè hi surti?--Pitxiquin (disc.) 18:20, 22 feb 2011 (CET)

Si ho llegeixes ho posa a la introducció, amb la corresponent referència: S'espera que el Sudan del Sud s'independitzi del Sudan el 9 de juliol del 2011, sis anys després de l'acord de pau. De totes maneres es podria fer com l'anglesa, posar "el país s'anomenarà...", posar-li la infotaula, etc. si vols fer-ho, endavant ;) --Arnaugir 20:28, 22 feb 2011 (CET)

Articles importants

Sisplau, vegeu: Viquipèdia:La_taverna/Arxius/Novetats/Recent#Ajuda_pels_esdeveniments_recents. Gràcies. – Leptictidium; what else? 11:26, 18 març 2011 (CET)

Agafe ara mateix Saif al-Islam Gaddafi. Però, fins a demà no podré deixar-lo acceptable així que em vindria bé una ajudeta. --Fajardoalacant (disc.) 15:28, 18 març 2011 (CET)

L'article de la revolució líbia de 2011 ocupa aquestos dies el lloc 30-40 dels més visitats, i el tenim sota mínims, amb poca informació parcialment inexacta i desfasada. Posem-nos les piles gent, que no podem donar aquesta imatge! --Fajardoalacant (disc.) 20:27, 23 març 2011 (CET)

Democracia Real Ya

Creieu que podríem fer un article sobre aquesta plataforma? O que encara no és prou rellevant? --Davidpar (disc.) 23:31, 16 maig 2011 (CEST)

Encara no és admissible ni per casualitat. Serà una flor d'un dia.--KRLS , (disc.) 00:00, 17 maig 2011 (CEST)
Ja ens han agafat l'exclusiva! Pfff, han emplenat dos dies la Plaza del Sol, que no ho fa tothom. Va vinga que algú faci l'article que tinc que estudiar --Davidpar (disc.) 21:21, 17 maig 2011 (CEST)
Jo crec que sí que ha estat tractat per fonts que li donen notabilitat, encara que haja sigut una notabilitat que els ha arribat tan de sobte. Malauradament jo tampoc puc fer l'article, al menys fins al dia 25 tinc massa feina i em passe per ací pocs minuts al dia :S --Fajardoalacant (disc.) 23:18, 17 maig 2011 (CEST)

Heribert Barrera

27/8:

  • ca-wiki: 683 visites
  • es-wiki: 697 visites

bona feina! aviam si m'ajudeu a seguir-lo millorant!--Arnaugir 01:58, 28 ago 2011 (CEST)

Actualització

Hola, m'acabo d'apuntar al viquiprojecte i volia comentar a veure si algun/a veterà/na pot actualitzar la llista d'articles urgents. --Viaranyestelat (disc.) 18:20, 11 març 2012 (CET)

Va començar el 2009 i ara ja està força inactiu. Si vols, re-iniciem el viquiprojecte (hi ha participants que ja ni editen!) i intentem reactivar el projecte amb la teva nova empenta.
Crec que s'ha "mort" ja que ens proposàvem fer una desena d'articles urgents que mai s'han acabat fent. Pel nou projecte crec que hauríem de fixar-nos un article previsible i que sabem que tindrà moltes visites al cap de setmana per fer durant la setmana (per exemple ara penso amb una bona ampliació de Fidel Castro, Vaga general espanyola de 2012 o Terratrèmol i tsunami del Japó del 2011, que ens podríem haver proposat fer durant la setmana passada)
Llavors, al llarg de la setmana, si surten últimes-hora, podem proposar-los urgentment per fer, els podem anomenar "imprevisibles", que no passessin els 3 articles setmanals. --Davidpar (disc.) 18:53, 11 març 2012 (CET)
Definitivament s'ha de rellançar... és útil tenir una llista dels articles d'actualitat i dels que previsiblement ho seran.--Arnaugir 18:57, 11 març 2012 (CET)
Em sembla bé rellançar el projecte i hi participaré amb més o menys intensitat en funció del temps que tingui. Estic d'acord amb el que proposeu. Hi podria haver una secció amb les previsions més properes i a més tenir una espècie de calendari amb els esdeveniments previstos, ja sigui per crear l'article concret o actualitzar l'existent amb el que passarà en un futur (premis, competicions esportives, eleccions, ...) --Viaranyestelat (disc.) 22:09, 11 març 2012 (CET)
Totalment d'acord! Jo l'he intentat mantenir viu amb més pena que glòria. Penso que el Viquiprojecte és una peça fonamental si volem que Viquipèdia sigui una font solvent de referència entre els i les internautes.--Jove (disc.) 00:22, 12 març 2012 (CET)
L'has mantingut bé. Estic d'acord amb el que dius. Podem mirar ara d'actualitzar la pàgina del viquiprojecte i veure com es pot continuar millorant. --Viaranyestelat (disc.) 00:45, 13 març 2012 (CET)
Acabo de començar Vaga general espanyola de 2012. --Panotxa (disc.) 08:09, 29 març 2012 (CEST)

Teresa Pàmies

Comencem amb Teresa Pàmies? He deixat unes quantes fonts. --Davidpar (disc.) 19:32, 13 març 2012 (CET)

Perfecte. Prenc nota!--Jove (disc.) 00:05, 14 març 2012 (CET)

Diada de les lletres catalanes

Així com en el cinema català és va fer un treball intensiu en motiu de la gala dels Premis Gaudí, volia plantejar una proposta relacionada. En pocs dies arribarà la Diada de la llengua i la cultura catalana, altrament conegut com a Sant Jordi o mes recentment com a Día del Libro en el Corte Inglés. Serà, aleshores, quan molts dels articles d'escriptors i escriptores que triofin enguany seran visitats amb regularitat.

En aquest enllaç s'ha fet un llistat dels escriptors més mediàtics i els llocs on signaran els seus llibres. Repassant els articles de cadascun d'ells m'he assabentat que a molts els hi manca una fotografia i/o la plantilla:infotaula escriptor. A partir d'aquesta informació, com creieu que podriem fer extensiva aquesta crida?

A primera vista, he trobat que faltaven fotografies de: Vicky Xerpa, Ferran Torrent, Jordi Sierra i Fabra (substituir), Isabel-Clara Simó (substituir), Francesc Serés, Albert Salvadó, Ponç Puigdevall, Valentí Puig, Paul Preston, Carles Porta, Rafel Nadal, Imma Monsó, Empar Moliner, Francesc Miralles, Jordi de Manuel, Enric Juliana, Eduard Estivill, entre molts d'altres.

Digueu-me què us sembla la proposta i si veieu efectiu comptar amb la complicitat de la comunitat viquipedista.--Jove (disc.) 06:43, 5 abr 2012 (CEST)

2013

He arribat aquí a partir de la suggerència de fer servir el projecte per a actualitzar la Doctrina Parot, però veig que això està mig mort. Hi ha algú per aquí? Potser estaria bé reactivar aquest projecte, és prou interessant. --Habicht (disc.) 20:15, 23 oct 2013 (CEST)

La veritat és que quan funcionava anava molt bé. Potser caldria reactivar-ho.--Arnaugir (discussió) 20:28, 23 oct 2013 (CEST)
Opino el mateix. És un projecte molt interessant i una eina de treball molt útil. --Judesba (digues...) 20:42, 23 oct 2013 (CEST)
Vot a favor! --Solde (disc.) 11:51, 24 oct 2013 (CEST)
Genial :) Algú té experiència amb com s'organitzava aquest projecte? Potser hauríem de preparar i anar mantenint una llista dels articles amb previsió de rebre força visites i anar-nos apuntant per crear-los o millor-los? Veig que la llista que hi ha a la pàgina del projecte arriba fins a gener de 2013! --Habicht (disc.) 10:21, 28 oct 2013 (CET)
Sembla que el projecte vol tornar a néixer :-) Està força explicat a Viquiprojecte:Actualitat. La idea era que el projecte (fins que es va morir per inactivitat) tenia 3 potes: 1, articles d'última hora (imprevisibles), que són majoritàriament catàstrofes naturals, accidents o morts; 2, articles de fets programats (eleccions, premis, esports, política, etc.) i "UCI", aquells articles de fets recents importants, però que tenen un article força ridícul o inexistent. Si tireu del carro, jo m'hi torno a apuntar fa l'ullet Podríem començar per fer una llista dels futurs fets (el punt 2). Lo dels articles inesperats ja aniran sorgint! --Davidpar (disc.) 12:56, 28 oct 2013 (CET)
Perfecte. He netejat la secció "Futures notícies" i l'he dividit en una de futures notícies que es repeteixen anualment i una altra de puntual. De moment no se m'acut gaire res, però ja hi aniré afegint coses si hi penso. Feu el mateix ;) el comentari anterior sense signar és fet per Habicht (disc.contr.) 18:54, 28 oct 2013 (CET)

Enguany tocaran diverses malalties, no només una, i penso que estaria molt bé poder tenir els articles al dia abans de la Marató. Potser convindria que usuaris del camp sanitari, més entesos, els reviséssin, ampliéssin, traduïssin, o el que fes falta. Per exemple, el de l'Alzheimer està molt bé, però el del Parkinson és força més curt, el de la ELA també és molt complert, però no està referenciat, i el de l'esclerosi múltiple també em sembla bé; però es tractaran altres malalties, al programa [1]. Jo em veig incapaç a nivell de coneixements d'escriure sobre malalties, més enllà d'esborranys bàsics; per mostra, un botó.// Per cert, la secció "Articles imprevisibles" no s'hauria de dir "Articles previsibles"? Els imprevisibles no els podem predir... --Judesba (digues...) 01:06, 16 nov 2013 (CET)