Viquiprojecte Discussió:Viquitrobada 2014/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sobre la Viquitrobada del 2011

Ja sé que és una mena de curiositat malsana, però algun dels implicats podria actualitzar l'entrada Viquiprojecte:Viquitrobada 2011, que es va quedar en els preliminars, ni que sigui per deixar documentat què va passar? Gràcies. --FranSisPac (disc.) 10:46, 29 set 2014 (CEST)

Hola @FranSisPac:, jo m'he atrevit a posar aquest missatge ([1]). Crec que la resta s'ha de deixar tal com està. Salut! --Lluis_tgn (disc.) 19:10, 29 set 2014 (CEST)

Tarragona desconeguda

Ja arribo a Tarragona el vespre del 14 (si després del 9N els camins i les fronteres romanen oberts als estrangers, ja no se sap el que pot passar). Si algú te ganes de trobar-nos junts, m'agradaria qualsevol trobada2. Flamenc (disc.) 23:35, 7 oct 2014 (CEST)

Hola @Flamenc: doncs podem mirar de fer una mica de soparet informal ja que pel que m'han dit no ets l'únic que vindrà un dia abans. Quan es vagi acostant la data ho anem concretant. --Lluis_tgn (disc.) 12:53, 10 oct 2014 (CEST)

Ordinador

Cal portar ordinador? Suposo que si, però m'anirà bé un resposta més concreta ;)--Unapersona (Sóc tot orelles!) 10:56, 10 oct 2014 (CEST)

Hola @Unapersona: només cal portar ganes de passar-s'ho bé. Si vols portar un ordinador millor doncs, tot i així per a la viquimarató de dissabte disposarem dels ordinadors de la biblioteca. --Lluis_tgn (disc.) 12:57, 10 oct 2014 (CEST)

Blocs

Hola a tothom. Aquesta serà la primera Viquitrobada en què assistiré i no sé què són els blocs en què es divideix l'horari. Algú m'ho podria explicar? Gràcies --Mikicat 12:18, 18 oct 2014 (CEST)

Hola @Mikicat:, gràcies per l'interès. En diferents viquitrobades hem pogut constatar que fer un debat de 50 persones alhora és poc productiu i no a tothom li interessen els mateixos temes per tan ens dividim en diferents grups. En la primera franja de diumenge de blocs es parlaran, en 3 espais diferents, i de forma simultània 3 temes diferents. En aquest cas Wikilove, Articles curts i un tercer que encara no està decidit. En cada espai de debat hi haurà una llibreta per a que algun responsable del grup apunti el més rellevant del que s'ha dit en aquest grup i a quines conclusions s'ha arribat. A la tarda aquestes conclusions es posaran en comú amb tots els viquipedistes alhora. Així si jo he assistit a Articles curts sabré també el que han dit a Wikilove. La idea de dividir-ho en blocs és que tothom estigui en un grup de debat/bloc que li interessi a més a més el debat en grups de 10-15 és més dinàmic i participatiu. Si tens més preguntes estarem encantats de contestar-te. Fins aviat! hahaha. --Lluis_tgn (disc.) 18:48, 19 oct 2014 (CEST)

Llista d'assistents amb particularitats alimentàries

Crec que podem centralitzar aquí els avisos de tema alimentari al @Lluis tgn: per tal d'estalviar-li feina.

  1. Leptictidium - no pot menjar carn, llet, ous i especialment formatge, sí que pot menjar iogurt, peix i marisc —Leptictidium (digui, digui) 10:32, 20 oct 2014 (CEST)

Compartir cotxe

Alerta
Tots els que vingueu amb cotxe diumenge: Diumenge al matí hi ha la cursa de Women Race El Corte Inglés a la Ciutat. El recorregut afecta la Rambla Nova, pel que us serà difícil accedir als pàrquings de la zona si no veniu amb prou antelació.

Des de Catalunya central

Hola, jo baixaré des del Berguedà i puc fer escala per a recollir gent al Bages-Anoia de camí cap a Tarraco, però segurament baixaré el divendres per a fer takes pel camí. El diumenge puc tornar a qui vulgui de manera gratuïta a la final de la viquitrobada per la mateixa ruta.--Pitxiquin (disc.) 11:51, 20 oct 2014 (CEST)

Genial @Pitxiquin:, ho he afegit a la pàgina del Viquiprojecte a l'apartat de Com arribar-hi? a veure si algú s'anima. Fins aviat! --Lluis_tgn (disc.) 23:58, 20 oct 2014 (CEST)

Des de l'oest

Bones, jo vindré dissabte des de Lleida amb la intenció d'anar per la N240 fins a Montblanc i després agafar la C14. Vindré aviadet perquè el lloc on dormo és força lluny i voldria fer el check-in abans de començar la Viquitrobada no voldria fer tard. Pel que fa a la tornada, la idea és tornar diumenge via la C14, però admeto suggeriments, desviacions i suborns de tota mena :) --ESM (disc.) 12:09, 1 nov 2014 (CET)

Ruta costanera

Si algú ve camí de Barcelona per la ruta de la costa (Sitges-Vilanova) jo m'hi afegiria a mig camí. Gràcies! --Jey (disc.) 13:42, 7 nov 2014 (CET)

Jo vaig diumenge, i baixaré des de Rubí. Més igual el recorregut a fer, si algú vol compartir. cap problema. @Jey: ho sento, no et puc recollir dissabte. --Panotxa (disc.) 11:58, 13 nov 2014 (CET)

Aparcar a Tarraco

@Lluis tgn: Com està el tema aparcar a Tarraco? Recomanes algunes zones en concret per deixar el carro tot el cap de setmana sense haver de patir gaire? Gràcies! --ESM (disc.) 18:47, 7 nov 2014 (CET)

Hola @ESM:, al centre hi ha poc pàrquing i molt és zona blava amb un límit d'estacionament curt. La millor solució és un dels molts pàrquings públics soterrats. Al mapa de la trobada hi han varis punts en roig que indiquen diferents pàrquings, que són els més propers, pregunta al teu hotel si tenen descompte. --Lluis_tgn (disc.) 20:21, 7 nov 2014 (CET)
La zona blava diumenge és gratuïta. --Panotxa (disc.) 06:24, 8 nov 2014 (CET)
@Lluis tgn: Es refereix a aparcament sense pagar. Segur que li trobes algun aparcament sense zona blava en algun descampat.--KRLS , (disc.) 09:40, 8 nov 2014 (CET)
@Lluis tgn, Panotxa, KRLS: Merci per respondre. Sí, la intenció és evitar zones blaves i similars, i després de fer una ullada a la web d'aparcaments de Tarraco i suposo que acabaré en algun aparcament dissuassori o rodalies, que tampoc estan tan lluny. --ESM (disc.) 10:38, 8 nov 2014 (CET)
@ESM: A part dels dissuassoris també pots mirar d'aparcar al passeig de la platja o de l'escullera (coord: 41.109743, 1.251739), a 10 minuts a peu. --Lluis_tgn (disc.) 12:35, 8 nov 2014 (CET)
L'aparcament dissuassori de les Torres Jordi / Passeig de la Independència està a deu minuts de la Biblioteca i costa un euro al dia. Al voltant és zona blanca.--Pitxiquin (disc.) 04:26, 14 nov 2014 (CET)

Pagament pel transport, allotjament i àpats

Trobo una gran idea que es financi temes com el transport o l'allotjament, resulta molt llaminer venir, fins i tot per a viquipedistes nous. Tot i que sempre he volgut anar a un esdeveniment d'aquests, aquest cop no podré venir tampoc, no perquè entro en la categoria "Altres" en quan al transport sinó per temes laborals. A veure si puc coincidir en la pròxima. Vagi bé i bona Viquitrobada!!--Manlleus (disc.) 20:43, 21 oct 2014 (CEST)

Gràcies per avisar Manlleus. A la propera segur que pots :-)--Kippelboy (disc.) 14:23, 1 nov 2014 (CET)

Compromís d'ajuda

Em sap molt greu, que aquest any no podré venir a la Viquitrobada de Tarragona (i em perdo la generositat pressupostària de la organització!).

Però voldria renovar el meu compromís d'ajuda que ja vaig expressar al final de la Viquitrobada d'Horta, l'any passat. Crec que la viquipèdia en català té un cert dèficit de correcció lingüística, perfectament explicable per les circumstàncies que han envoltat l'ensenyament i l'ús social de la nostra llengua, però que ens deixa malament davant els nostres usuaris i davant el món. Per això, i com que m'agrada traduir i corregir, m'ofereixo a revisar els articles que em demaneu. I podeu preguntar en Flamenc, per exemple, a qui m'hauria agradat saludar personalment.--Climent Sostres (disc.) 00:06, 31 oct 2014 (CET)

Climent, moltes gràcies per avisar i pels teus comentaris i la proposta de col·laboració. Una de les tasques que et podries assignar seria la de "fer la correcció lingüística dels articles en avaluació". És greu que aprovem articles com a Adq amb problemes de llengua. I de vegades passa. Com ho veus? Gràcies de nou i ens veiem en una altra ocasió!--Kippelboy (disc.) 14:24, 1 nov 2014 (CET)
Climent Sostres si siusplau! Passa't per Viquipèdia:Avaluació d'articles que sempre calen mans! Gràcies! --Jey (disc.) 13:39, 7 nov 2014 (CET)
Faré el que pugui.--Climent Sostres (disc.) 21:14, 9 nov 2014 (CET)

Blocs Lliures: Propostes de temes a parlar/discutir

El programa reserva espais per a que els assistents propossin diversos temes sobre els que parlar, per tal de facilitar la feina al màxim, si us sembla proposeu aquí temes per discutir i doneu suport. Els temes més votats es repartiran entre els Blocs 1G, 2G, 3A, 3B i 3G. Esperem les vostres propostes!

  • Proposta 1: Parlar de com i quan incorporar Wikidata a les infotaules.
    • A favorA favor Suport Kippelboy
    • A favorA favor Suport lluis_tgn
    • A favorA favor Suport QuimGil
    • A favorA favor Suport KRLS
    • A favorA favor Suport Dvdgmz
incorporat bloc 3a--barcelona (disc.) 08:53, 14 nov 2014 (CET)
  • Proposta 2: Redireccions de noms incorrectes; ús, criteris, alternatives, propostes.
    • A favorA favor Suport FranSisPac
    • A favorA favor Suport lluis_tgn
    • A favorA favor Suport Unapersona
    • A favorA favor Suport Flamenc
incorporat bloc 3b
  • Proposta 3: Articles de portada. Repensem el sistema?
    • A favorA favor Suport Kippelboy
    • A favorA favor Suport Dvdgmz - ni idea, però per entendre-ho :-/
descartat, es pot parlar informalment--barcelona (disc.) 08:53, 14 nov 2014 (CET)
parlat a wikilove i creixement --barcelona (disc.) 08:53, 14 nov 2014 (CET)
  • Proposta 5: Conflicte d'interessos i editors a sou
    • A favorA favor Suport Jey
    • A favorA favor Suport KRLS
    • A favorA favor Suport Dvdgmz
    • A favorA favor Suport barcelona
  • Obtenció de dades des de wikidata (a les infotaules): una bona pràctica?
  • Articles en avaluació. Com agilitzar el procés?
    • A favorA favor Suport QuimGil
    • A favorA favor Suport Unapersona: També es podria parlar d'agilitzar el procés de les votacions.
parlat a l'apartat adq--barcelona (disc.) 08:53, 14 nov 2014 (CET)
  • Correcció ortogràfica i gramatical. Com podem millorar-ho tot plegat?
    • A favorA favor Suport Unapersona
parlat indirectament als adq, propostes al marge d'aquests articles per parlar informalment--barcelona (disc.) 08:53, 14 nov 2014 (CET)
  • Si algú té interés en una sessió de preguntes i conversa casual sobre la Fundació Wikimedia, en Qgil-WMF s'hi ofereix.
  • Referències i bibliografia. Editor visual, cita en pàgina, re-utilització entre articles ¿?, edicions, pròlegs i compilacions, botó ISBN, notes...
    • A favorA favor Suport Dvdgmz - no sé si aprofitar per parlar de tot això en viquitrobada o millor fer-ho online

Digueu la vostra!--Kippelboy (disc.) 11:25, 7 nov 2014 (CET)

  • Proposta intent de recuperar antics usuaris que ja no editen.
    • A favorA favor SuportDavant la ignorància de cap dels casos. Però crec que seria bo recuperar antics editors. Pitxiquin
  • Possibilitat de fer grups de treball geolocalitzats d'Amical
    • A favorA favor Suport Pitxiquin. La idea seria intentar crear sub-grups per a treballar de manera conjunta i fer mini-trobades per zones (ex. Catalunya Central, País Valencià, Pirineus, ...) Desconec si hi ha possibilitats de fer-ho.

Divendres a la nit

Arribo a Tarragona per la tarda (i malauradament tinc curro des de l'habitació de l'hotel Alexandra fins a dos quarts de deu). A algú li ve de gust quedar al vespre? Si és en algun lloc on es pugui sopar alguna cosa, millor. :) --QuimGil (disc.) 23:55, 11 nov 2014 (CET)

Genial en kippel, na eilas_beginning i jo ens apuntem. @Flamenc:, @Papapep: us animeu? Em sembla que també arribeu divendres no? Podem quedar sobre les 22h per anar a sopar a la Part Alta. Si algú més s'anima benvingut! Quedem 22h a la porta del hotel Alexandra (Rambla Nova, 71 41.115987, 1.252267). Jo gestiono el sopar, si som poquets podriem anar a fer una paelleta, com vulgueu hahaha. --Lluis_tgn (disc.) 01:42, 12 nov 2014 (CET)
+1 jo també tindré força feina però per sopar em puc escapar. Ens veiem allà. Pot ser una mica abans? Sóc dels que sopa d'horeta  :-)--Kippelboy (disc.) 06:06, 12 nov 2014 (CET)
@Kippelboy:@QuimGil:, @Papapep:Jo m'estic a l'hotel Catalunya Express (Carrer General Contreras), tinc temps divendres pel vespre, doncs puc venir on voleu, digui'm l'hora i el lloc.--Flamenc (disc.) 22:31, 12 nov 2014 (CET)
@Lluis tgn: potser seria més senzill que decideixis on anem a sopar i quedem directament allà? Pel que fa a l'hora, a mi no em far si aneu començant. Jo recupero ràpid. :) A més, suposo que no anirem a un restaurant de quatre forquilles amb cerimònia simultània.--QuimGil (disc.) 09:30, 13 nov 2014 (CET)
@Kippelboy:, @QuimGil: OK! Kippel quedem 21h al Chaplin? Nah és broma, Quedem al mateix hotel i anem a Carrer de la Nau, 6 (41.117209, 1.256892). Quim t'he enviat un mail amb el meu mòbil per si un cas. --Lluis_tgn (disc.) 11:24, 13 nov 2014 (CET)
@QuimGil: ei que el restaurant on volia anar estar tancat. De moment el canviem per C/ Ferrers 20 (41.117218, 1.256379). Està al costat de l'anterior i és una pizzeria. --Lluis_tgn (disc.) 01:05, 14 nov 2014 (CET)
Jo m apunto , al final a la pizzeria de ferrers, oi?? però quedem al restaurant o a l hotel?? Jo he agafat hab a l hostal de joventut que esta al costat de la biblio. Hi vaig dormir quan vaig anar a fer el taller de Cambrils i és molt nou i net.--Pitxiquin (disc.) 04:15, 14 nov 2014 (CET)
Quedem al hotel a les 21h @Pitxiquin:. --Lluis_tgn (disc.) 15:33, 14 nov 2014 (CET)
Hola, ja fa una estona que corro per Tarragona. Arribaré cap a tres quarts de deu al carrer de la Nau, 6. No m'espereu per a començar a sopar.  :) --QuimGil (disc.) 17:16, 14 nov 2014 (CET)
Perdó, vull dir que surto ara mateix cap a C/ Ferrers 20!--QuimGil (disc.) 21:30, 14 nov 2014 (CET)

Diumenge matí

Aprofito per dir que el diumenge al matí arribaré una hora o mitja hora abans del començament. No ho dic perquè vulgui una paelleta per esmorzar, només per informar fa l'ullet.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 21:55, 12 nov 2014 (CET)

@Unapersona: Segons l'hora, potser podràs convidar al @KRLS: a esmorzar, que diu que no vol anar a dormir xD --ESM (disc.) 22:18, 12 nov 2014 (CET)
Quina mala fama. Passem el telèfon per correu i diumenge contactarem amb tu per trobar-nos una mica abans.--KRLS , (disc.) 22:31, 12 nov 2014 (CET)

Dubte projectes germans

Hola @Tiputini:, @Maco Dudua:, @Patian:. Mirant la llista d'assistents veig que us heu apunta't a la Jornada de Projectes Germans de dissabte però desconec perquè heu posat entre parèntesis el nom d'un bloc de debat de diumenge. Estarem encantats de resoldre qualsevol dubte que tingueu sobre això que us comento. Fins dissabte! --Lluis_tgn (disc.) 22:18, 12 nov 2014 (CET)

He tret la meva participació del diumenge. Quan arribi el dissabte ja aclariré on he d'apuntar-me el diumenge, perquè ara mateix no ho tinc clar. He participat a la darrera Viquimarató de Barcelona, i volia repetir l'experiència a Tarragona, a la vegada que, com que sóc una viquepedista nova i vaig molt despistada, voldria aclarir dubtes i escoltar experiències.--Tiputini (disc.) 09:31, 13 nov 2014 (CET)

I després de la Viquitrobada...

...si et queden ganes d'activitats viquipedistes apunta't a l'agenda:

Data Activitat Lloc Població
17 novembre Curs d'edició Biblioteca Olesa de Montserrat
19 de novembre Viquipèdia a l'aula, més enllà de prohibir MACBA Barcelona
20 de novembre Viquimarató química UdG Girona
21 de novembre Taller d'edició Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) Riudoms
22 de novembre Wiki takes Biblioteca Pública Lloret
22 de novembre Viquimarató Roca Umbert Roca Umbert Fàbrica de les Arts Granollers
29 de novembre Viquimarató Ramon Margalef CRAI Biblioteca de Biologia UB Barcelona
29 de novembre Viquimarató Cambrils Biblioteca Cambrils
13 de desembre Viquimarató Caldes de Malavella Biblioteca Caldes de Malavella
13 de desembre Viquimarató 100 anys de renovació pedagògica a Catalunya Biblioteca Pompeu Fabra Mataró

Més...

Sempre és millor tenir un mal article que no tenir-ne cap.

Espero que la conclusió que "Sempre és millor tenir un mal article que no tenir-ne cap" sigui un error tipogràfic, perquè si no, anem llestos. No crec que les falsedats, els articles il·legibles, la publicitat, la palla, les males traduccions automàtiques sense revisar i els articles amb trossos en altres llengües siguin millors que no tenir un article, per posar només alguns exemples habituals.--Pere prlpz (disc.) 12:16, 24 nov 2014 (CET)

Jo també crec que no és correcte. Malgrat que algun usuari pot haver expressat aquesta opinió crec que el consens diu just el contrari. --Jey (disc.) 14:32, 24 nov 2014 (CET)
es va dir millor un article curt que cap, no un mal article: els exemples que cites s'han d'eliminar perquè danyen la imatge viqui, sens dubte--barcelona (disc.) 12:00, 27 nov 2014 (CET)
Com de curt? Sempre és millor un article curt encara que no digui res o no digui res que ja sigui en altres articles?
En qualsevol cas, les conclusions encara parlen de mal article.--Pere prlpz (disc.) 14:28, 27 nov 2014 (CET)
Se n'ha parlat bastant sobre això i crec que resulta en res. Hem de seguir les normes de contingut, i si un article està "malament", cal millorar-lo fins al punt de deixar-lo vàlid, i per descomptat, l'última opció és l'esborrament, no només d'articles sencers sinó també d'informació parcial, perquè entra la "palla" podem trobar informació valuosa (encara que no estigui referenciada, però sigui possible fer-ho). Salutacions,--Manlleus (disc.) 18:57, 4 des 2014 (CET)

Usuaris coneguts

Els participants en la trobada tenen l'oportunitat de conèixer i reconèixer usuaris. Aquells que ho desitgin poden inscriure's a VP:UC com a registre de que han estat coneguts personalment com a usuaris que participen més enllà de tasques en línia en actes presencials. A continuació hi ha la llista de participants en la trobada que estan inscrits a VP:UC, per facilitar la verificació per part d'altres. Aquesta llista és oberta i la podeu anar actualitzant. --V.Riullop (parlem-ne) 11:46, 4 des 2014 (CET)

Ei, @Vriullop:, gràcies per la info. De fet, crec que hi va haver algun problema tècnic quan em vaig afegir al sistema poc després del projecte WLEP. Ara no em deixa tornar a afegir-m'hi i no trobo on rau el problema. —Leptictidium (digui, digui) 11:58, 4 des 2014 (CET)
Gràcies @Vriullop: per recordar-ho. @Leptictidium:, pel que pugui ser, t'he "confirmat", a veure si serveix per a que puguis recuperar el teu perfil. --ESM (disc.) 13:07, 4 des 2014 (CET)
@Leptictidium: Estàs registrat, tens 7 verificacions i cap per part teva: Teilnehmerinformationen für Leptictidium. Aquest és el mateix enllaç que surt en la llista de participants a VP:UC com a "DB". Punxa a "Confirmeu" en la caixa d'inici, o "Inscriviu-vos o confirmeu usuaris coneguts" més avall, i t'hauria de sortir una caixa amb el teu nom i una llista desplegable per confirmar usuaris. --V.Riullop (parlem-ne) 14:56, 4 des 2014 (CET)
Jo em vaig apuntar a VP:UC ahir però vaig una mica perdut, on veig qui em diu que m'ha vist? Jo puc dir que he vist algun usuari? On? Gràcies. --Lluis_tgn (disc.) 17:13, 4 des 2014 (CET)
@Lluis tgn: Vas a Viquipèdia:Usuaris coneguts > obres el desplegable "participants actius a la viquipèdia en català" > busques el teu usuari i fas clic al BD que hi ha entre parèntesis. Això et mostrarà la gent que t'ha confirmat i la gent a qui tu has confirmat. Per confirmar que coneixes usuaris, has d'anar a Confirmeu, triar l'usuari que coneixes del desplegable i posar un comentari de la situació en què us vau conèixer. Espero haver-me explicat bé. Salut! --ESM (disc.) 18:27, 4 des 2014 (CET)
Un només pot confirmar si prèviament ha rebut tres confirmacions d'altres. --V.Riullop (parlem-ne) 19:48, 4 des 2014 (CET)
Ostres, vale, vale, ja veig. Quan em confirmi algú més ja confirmaré a tothom. Gràcies als dos! --Lluis_tgn (disc.) 22:41, 4 des 2014 (CET)
També teniu Julià Minguillón per confirmar.--KRLS , (disc.) 00:10, 5 des 2014 (CET)