Giorgio Agamben

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Giorgio Agamben (Roma, 1942) és un filòsof especialitzat en les figures al marge de la societat i les normes que regeixen les excepcions a l'ordenament social habitual, escrivint contra la política nord-americana sobre els drets humans. Influït per Walter Benjamin, dibuixa un panorama pessimista de la situació contemporània d'Occident, mentre reivindica una ètica comuna per sortir-ne. Recull el concepte de biopolítica de Foucault per explicar com es relacionen els països i els individus i es planteja la possibilitat de tornar a una "vida nua", on desaparegui el concepte de sobirania, per tal que l'Estat no interfereixi a la vida de les persones de manera excessiva (fent-ho els treu la seva humanitat i els torna simples éssers vivents que cal gestionar).[1]

Obres principals[modifica | modifica el codi]

  • Homo sacer. El poder soberano y la nuda vida (Pre-Textos, 1998)

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Lambies, Josep. «Així són les superestrelles del pensament del segle XXI». Diari Ara, 9/01/2011, pàg. 50 [Consulta: 17 febrer 2011].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

. De l'estètica a la política. Inclou l'article "Biopolítica, vida nua i espais d'excepció: lectures geogràfiques de Giorgio Agamben", de Bernat Lladó Mas.