Grave (pel·lícula de 2016)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaGrave
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJulia Ducournau Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJean des Forêts Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióLaurie Colson Modifica el valor a Wikidata
GuióJulia Ducournau Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJim Williams Modifica el valor a Wikidata
FotografiaRuben Impens Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJean-Christophe Bouzy Modifica el valor a Wikidata
VestuariÉlise Ancion Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWild Bunch Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança i Bèlgica Modifica el valor a Wikidata
Estrena10 març 2017 Modifica el valor a Wikidata
Durada99 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror i drama Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAR Modifica el valor a Wikidata
Temacorporealitat, natura humana, autodescobriment, abnormalitat, antropofàgia, desig i relació entre germans Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióEuropa Occidental Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientaciódècada del 2010 Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

Lloc webfocusfeatures.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt4954522 Filmaffinity: 252645 Allocine: 244414 Rottentomatoes: m/raw_2017 Letterboxd: raw-2016 Mojo: raw2017 Allmovie: v663670 Metacritic: movie/raw TMDB.org: 393519
Twitter (X): RawMovie Modifica el valor a Wikidata

Grave és una pel·lícula de cinema gore i terror corporal escrita i dirigida per Julia Ducournau.[1] Es va projectar a la Setmana de la Crítica del 69è Festival Internacional de Cinema de Canes on va guanyar el Premi FIPRESCI.[2][3] El film explica la història d'una jove vegetariana que es converteix en caníbal a la universitat.[4]

Durant una projecció al Festival Internacional de Cinema de Toronto de 2016 van haver d'intervenir els tècnics sanitaris pel fet que dues persones es van desmaiar davant l'explicitat de certes escenes.[5][6]

Argument[modifica]

Justine, que ha estat vegetariana tota la seva vida, comença el seu primer semestre a la facultat de Veterinària, la mateixa a la qual assisteix la seva germana gran, Alexia, i on els seus pares es van conèixer. La primera nit coneix Adrien, el seu company de pis, i són forçats a participar d'una sèrie de ritus d'iniciació. Són portats a una festa, on Alexia li mostra antigues fotos d'estudiants banyats en sang, incloent els seus pares. L'endemà al matí, els estudiants nous són ruixats amb sang i són forçats a menjar ronyons de conill crus. Justine s'hi nega a causa del seu vegetarianisme, però Alexia l'obliga a menjar-ne un. Justine se'n va amb Adrien i després descobreix unes lesions cutànies al seu cos. El metge l'informa que es deu a una toxiinfecció alimentària i li proporciona una crema.

L'endemà, Justine comença a sentir ànsies de menjar carn, cosa que la fa sentir avergonyida. A la nit va amb Adrien a una botiga perquè ningú no la vegi menjant carn. Encara no prou satisfeta, al matí menja pollastre cru i després regurgita part dels cabells que havia estat mastegant. Aquella nit, Alexia l'ajuda a depilar-se, però en intentar tallar la cera amb unes tisores Justine dona una puntada de peu i Alexia es talla un dit accidentalment. Alexia es desmaia i Justine agafa el dit. En olorar la sang se'l menja, just quan Alexia torna en si. No obstant això, menteix als seus pares afirmant que va ser el gos qui se'l va menjar.

El dia següent, Alexia porta Justine a una ruta deserta on salta de sobte quan un cotxe s'acosta provocant que s'estavelli contra un arbre. Alexia comença a cruspir-se un dels passatgers intentant donar una lliçó a la seva germana. Tot i això, l'ànsia de carn humana de Justine segueix creixent alhora que comença a sentir desitjos per Adrien. Aquella nit va a una festa on, com a part del mateix ritual d'iniciació, li donen pintura i l'obliguen a besar-se amb algú. Mentre es besen Justine mossega el llavi del jove. Torna a la seva habitació i es fa una dutxa en què es mossega part del seu propi llavi i se'l menja. Després es troba amb Adrien i mantenen relacions sexuals mossegant el seu propi braç fins a sagnar mentre té un orgasme.

En una altra festa, Justine s'emborratxa i Alexia la porta a una dipòsit de cadàvers. L'endemà tots la miren, alguns fins i tot proven d'evitar-la. Adrien li mostra un vídeo on es veu Justine avançant de quatre potes, intentant mossegar-li el braç davant dels crits dels assistents a la festa. L'endemà al matí, Justine es desperta al seu llit i es veu les mans ensangonades. Després mou els llençols, trobant el cadàver d'Adrien que mostra una cama menjada a més d'haver estat apunyalat per l'esquena. Justine observa Alexia tirada al terra.

Alexia és empresonada per l'assassinat d'Adrien i Justine és enviada a casa seva. Allà el pare li diu que el que ha passat no és culpa d'Alexia ni tampoc seva. Li explica que quan va conèixer la seva mare no podia comprendre perquè ella no volia estar amb ell i que ho va entendre quan es van besar, asenyalant-li una cicatriu al llavi.

Referències[modifica]

  1. «Shoot about to kick off for Julia Ducournau’s Raw» (en anglès). Cineuropa. [Consulta: 15 setembre 2016].
  2. «Grave» (en anglès). Semaine de la Critique. Arxivat de l'original el 16 de setembre de 2016.
  3. Rebecca Ford. «Cannes: 'Toni Erdmann,' 'Dogs' Take Fipresci Prizes» (en anglès). The Hollywood Reporter, 21-05-2016. [Consulta: 15 setembre 2016].
  4. «'Crudo'» (en castellà). RTVE, 17-03-2017. [Consulta: 13 març 2022].
  5. «Toronto: Multiple Moviegoers Pass Out During Cannibal Movie 'Raw' Screening» (en anglès). www.msn.com, 14-09-2016. Arxivat de l'original el 29 de març de 2017. [Consulta: 15 setembre 2016].
  6. Eric Ortiz García. «Raw: la película de caníbales que causó desmayos en Toronto». www.tomatazos.com, 15-09-2016. [Consulta: 15 setembre 2016].