Tolu-e-Islam

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTolu-e-Islam

EpònimTulu'i Islam (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització
organització islàmica Modifica el valor a Wikidata

Tolu-e-Islam (en català: Ressorgiment de l'Islam), també conegut com a Bazm-e-Tolu-e-Islam, és una organització que se centra en la comprensió de l'Alcorà mitjançant una metodologia lògica, empírica i amb l'aplicació apropiada de les normatives de l'àrab clàssic.[1] Les paraules “Tolu-e-Islam,” traduïdes com a “alba” o “ressorgiment” de l'Islam, van sorgir de "Tulu'i Islam", títol d'un poema del filòsof i poeta Muhammad Iqbal.

Història i filosofia[modifica]

El moviment va ser iniciat per Muhammad Iqbal, i posteriorment liderat per Ghulam Ahmed Pervez. En els seus escrits i en els seus discursos, Ghulam Ahmed Pervez, successor d'Iqbal com a principal líder del Tolu-e-Islam, ha analitzat de manera deductiva els versos de l'Alcorà amb poc o cap èmfasi en el hadith.[2] També va proveir un nou comentari sobre l'Alcorà a partir d'una nova transcripció dels versos claus, basant-se en les normes pròpies de l'àrab clàssic i les seves convencions, les quals han estat ignorades per les principals sectes de l'Islam. A més, també va publicar un diccionari sobre l'Alcorà (Lughat-ul-Quran), traduint moltes de les paraules clau utilitzades en aquesta obra. Ghulam Ahmed Pervez no va rebutjar tots els hadiths; no obstant, només acceptava els haddiths els quals "estiguin en concordança amb l'Alcorà o que no toquin el caràcter del profeta o els seus companys".[3] The organization publishes and distributes books, pamphlets, and recordings of Pervez's teachings.[3]

Afiliació[modifica]

Tolu-e-Islam no pertany a cap partit polític ni pertany a cap grup religiós o secta. Es considera estrictament contrari a les sectes, ja que considera que la creació de sectes o divisions dins de l'Islam és tant greu com el "Shirk", és a dir, el rebuig del monoteisme.[4] Tolu-e-Islam busca propagar l'ensenyament de l'Alcorà per establir el sistema del “Khilafat ‘Ala Minhaj-e-Risalat” (la regència directa de Déu sobre la terra, amb l'Alcorà com a única font d'on deriva la llei).

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The aim and objective of the Tolu-e-Islam». Arxivat de l'original el 25 de setembre 2015. [Consulta: 28 agost 2015].
  2. Latif, Abu Ruqayyah Farasat, The Qurʾāniyūn of the Twentieth Century, academia.edu, Accessed December 5, 2013
  3. 3,0 3,1 «Bazm-e-Tolu-e-Islam». Arxivat de l'original el 22 de novembre 2011. [Consulta: 22 març 2015].
  4. «The Quran, Verse 30:31-32». Quran Surah Ar-Room (Verse 31) , Quran Surah Ar-Room (Verse 32)

Enllaços externs[modifica]