Duiquer de Jentink

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuDuiquer de Jentink
Cephalophus jentinki Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
En perill
UICN4140 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreArtiodactyla
FamíliaBovidae
GènereCephalophus
EspècieCephalophus jentinki Modifica el valor a Wikidata
Thomas, 1892
Nomenclatura
EpònimFredericus Anna Jentink Modifica el valor a Wikidata

El duiquer de Jentink (Cephalophus jentinki), també conegut com a gidi-gidi en krio i com a kaikulowulei en mende, és un duiquer que viu als boscos de les parts meridionals de Libèria, el sud-oest de Costa d'Ivori i enclavaments dispersos de Sierra Leone.

Els duiquers de Jentink mesuren uns 80 centímetres d'alçada a l'espatlla i pesen uns 70 quilograms, sent l'espècie més grossa de duiquer. Els duiquers de Jentink són grisos de l'espatlla cap enrere i d'un color negre fosc de l'espatlla cap endavant.[1] Tenen una banda blanca que passa per sobre les espatlles, entre els dos colors i unint la part inferior blanca. Els duiquers de Jentink tenen unes llargues banyes primes, que es cargolen una mica cap enrere als extrems i assoleixen entre 14 i 21 centímetres.

Fou anomenat en honor del zoòleg neerlandès Fredericus Anna Jentink.[2]

Referències[modifica]

  1. Ellis, Richard. No Turning Back: The Life and Death of Animal Species. Nova York: Harper Perennial, 2004, p. 261. ISBN 0-06-055804-0. 
  2. Beolens, B.; Watkins, M.; Grayson, M. The Eponym Dictionary of Mammals (en anglès). Johns Hopkins University Press, 2009, p. 211. ISBN 978-0801893049.