Vés al contingut

Cérvol aquàtic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuCérvol aquàtic
Hydropotes inermis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Període de gestació195 dies Modifica el valor a Wikidata
Longevitat màxima13,9 anys Modifica el valor a Wikidata
Hàbitatbosc Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Vulnerable
UICN10329 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneHolozoa
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreArtiodactyla
FamíliaCervidae
TribuCapreolini
GènereHydropotes
EspècieHydropotes inermis Modifica el valor a Wikidata
Swinhoe, 1870

El cérvol aquàtic (Hydropotes inermis) és una espècie de cérvol. Superficialment és més similar als cérvols mesquers que als autèntics cérvols (cèrvids), però se'l classifica com a cèrvid tot i tenir ullals en lloc de banyes, així com altres anomalies anatòmiques. Aquestes característiques úniques han fet que sigui classificat dins el seu propi gènere (Hydropotes) i la seva pròpia subfamília (Hydropotinae). És originari de la Xina i de Corea i n'hi ha dues subespècies: el cérvol aquàtic xinès (Hydropotes inermis inermis) i el cérvol aquàtic coreà (Hydropotes inermis argyropus).

Hàbitat i distribució

[modifica]

Els cérvols aquàtics són natius dels trams inferiors del riu Iang-Tsé, zona costanera de la província de Jiangsu i les Illes de Zhejiang (a la Xina Central i Oriental) i a Corea, la zona desmilitaritzada ha proporcionat un hàbitat protegit per a un bon nombre d'individus.[1] Freqüenten els alts canyars, jonqueres a la vora dels rius, herba alta de les muntanyes i camps de conreu; també zones pantanoses i pastius oberts.

Eficient nedador, pot desplaçar-se alguns quilòmetres per l'aigua per arribar fins illes fluvials.

Cérvols aquàtics de la subespècie xinesa van ser introduïts a Gran Bretanya vers 1870. Avui hi ha diverses poblacions salvatges al comtat de Bedfordshire i altres indrets. També a França hi ha petites poblacions introduïdes.

Referències

[modifica]
  1. Harris, R.B. i Duckworth, J.W. Hydropotes inermis. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 8 abril 2009.