Diferència entre revisions de la pàgina «Ecologia»

Salta a la navegació Salta a la cerca
2 octets eliminats ,  fa 3 anys
m
bot: - fertilitat del mateix. + fertilitat d'aquest.
(correcció)
m (bot: - fertilitat del mateix. + fertilitat d'aquest.)
L'ecologia interrelaciona amb moltes disciplines i temàtiques i d'aquesta relació sorgeixen múltiples subdisciplines. Per exemple, l'[[economia]] i l'ecologia comparteixen formalisme en moltes de les seves àrees; algunes eines utilitzades en aquesta disciplina, com taules de vida i teoria de jocs, van tenir el seu origen en l'economia. La disciplina que integra ambdues ciències és l'[[economia ecològica]].
 
L'[[ecologia microbiana]] és la branca de l'ecologia que estudia els [[microorganismes]] en el seu ambient natural, els quals mantenen una activitat contínua imprescindible per a la vida a la Terra. En els últims anys s'han aconseguit molts avenços en aquesta disciplina amb les tècniques disponibles de [[biologia molecular]]. Els mecanismes que mantenen la diversitat microbiana de la biosfera són la base de la dinàmica dels ecosistemes terrestres, aquàtics i aeris. És a dir, la base de l'existència de les selves i dels sistemes agrícoles, entre d'altres. D'altra banda, la diversitat microbiana del sòl és la causa de la fertilitat del mateixd'aquest.
 
La [[biogeografia]] és la ciència que estudia la distribució dels éssers vius sobre la Terra, així com els processos que l'han originat, que la modifiquen i que la poden fer desaparèixer. És una ciència interdisciplinària, de manera que encara que formalment és una branca de la [[geografia]], i rep una part dels seus fonaments d'especialitats com la [[climatologia]] i altres ciències de la Terra, és a la vegada una part de la biologia. La superfície de la Terra no és uniforme, ni en tota ella existeixen les mateixes característiques.
1.124.058

modificacions

Menú de navegació