Benimàmet: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m corregisc enllaç
m Robot afegeix: es:Benimámet
Línia 25: Línia 25:
{{Portal de València}}
{{Portal de València}}
[[Categoria:Pedanies de València]]
[[Categoria:Pedanies de València]]

[[es:Benimámet]]

Revisió del 02:48, 6 ago 2009

Plantilla:Inicia infotaula del municipi Plantilla:Gentilici del municipi Plantilla:Població del municipi Plantilla:Superfície del municipi

Plantilla:Altitud màxima del municipi Plantilla:Nombre de nuclis del municipi Plantilla:Coordenades geogràfiques del municipi Plantilla:Predomini lingüístic del municipi Plantilla:Partit judicial del municipi Plantilla:Finalitza infotaula del municipi

Benimàmet és una pedania deValència, inclosa en el barri dels Poblats de l'Oest, que limita pel nord i junt amb el camí vell de Llíria amb el municipi de Burjassot per mitjà dels carrers Dr.Bon, Alpont i Ramón Juan; i per l'Oest a través de l'Horta amb el barri de Beniferri (Camí Fondo). Al sud fins a la séquia de Mestalla , amb el barri de Campanar, i a l'oest amb el municipi de Paterna pel barranc d'Endolça, el que fa un total de 300 hectàrees.

Fins a l'any 1882 va ser un poble independent, moment en què va ser annexionat per València d'acord amb una llei que permetia a les ciutats annexionar-se a municipis limítrofs a elles amb menys de 2000 habitants ; a causa d'açò, en l'actualitat, el col·lectiu Benimàmet Poble va iniciar a finals de la dècada dels 90 un procés de segregació del Cap i Casal del País Valencià.

En el seu territori es troba ubicada part de la Fira de Mostres de València i el Velòdrom Municipal Lluis Puig. És a mes el lloc de naixement de l'arquitecte Santiago Calatrava.

Enllaços externs