El Saler

Per a altres significats, vegeu «Saler».
Pinada de la platja del Saler i la mar Mediterrània al fons
Vegetació típica de la Devesa, a prop del Saler

El Saler és una pedania de la ciutat de València i forma part de la comarca nova de la Ciutat de València, si bé es considera tradicionalment com a part de la Ribera Baixa. Limita al sud amb El Palmar i al nord amb Pinedo, i se situa a la vora de l'Albufera de València. Situat a 8 km de la ciutat, és un poble típic de l'Albufera, en la qual té una situació privilegiada a la restinga que la separa de la Mediterrània, que destaca la platja amb dunes verges i la devesa o pinada.

Les platges[modifica]

El Saler disposa de dues platges, ambdues situades a la restinga de l'Albufera de Valencia; la primera és al costat del poble, i l'altra més al sud i contigua. El punt de divisió entre les dues és la Gola del Pujol, un canal que connecta l'Albufera amb la mar. Conjuntament fan quasi 10 km de llargada. A causa de la gran afluència de visitants a les platges des de la capital, les platges disposen de moltíssimes zones d'aparcament, sovint situada a la vora de la Devesa.

La Devesa[modifica]

La Devesa és una franja de pinada densa que creix entre l'arena de les dunes de les platges del Saler i de la Devesa, i corre al sud fins al Palmar. Se separa de la vora de la mar per pocs metres i en parts ateny una amplària significant. És una zona molt concorreguda per esportistes i senderistes, alhora que alberga diverses espècies d'aus i un reguitzell de flora i fauna endèmica.

El poble[modifica]

També rep aquest nom el poble de pescadors i agricultors que se situa directament darrere de la platja homònima. És un poble amb tradició hostalera, amb una selecció de restaurants oferint plats valencians basats sobretot en l'arròs. Al sud del poble hom troba el camp de golf i el Parador de Turisme del Saler. A tot el tram de la carretera CV-5010 (variant que travessa el poble) corresponent al Saler, hi ha un carril bici adossat.

Transport[modifica]

El Saler disposa d'una connexió ràpida al centre de la ciutat mitjançant l'autovia del Saler o CV-500. A més a més, s'enllaça amb els altres pobles de la costa amb la CV-5010, al nord, i la continuació de la CV-500 com a carretera convencional, al sud.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: El Saler