Esquerra Republicana de Catalunya - Catalunya Sí

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEsquerra Republicana de Catalunya - Catalunya Sí
Dades
Nom curtERC-CatSí Modifica el valor a Wikidata
Tipuscoalició electoral Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaindependentisme català
europeisme
socialisme democràtic
republicanisme
feminisme Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticaesquerra Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2011
Reemplaçat perEsquerra Republicana de Catalunya - Sobiranistes Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Format per
Diputats al
Parlament de Catalunya
32 / 135
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webesquerra.cat Modifica el valor a Wikidata

Esquerra Republicana de Catalunya - Catalunya Sí (ERC-CatSí) és una coalició electoral d'esquerres, republicana i independentista, formada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Catalunya Sí (CatSí). Actualment, també hi tenen participació membres de Demòcrates de Catalunya, Avancem, Moviment d'Esquerres, Socialisme, Catalunya i Llibertat, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Nova nou futur en comú i diversos independents.

Història[modifica]

La coalició es va presentar el 20 d'octubre de 2011 al Centre Artesà Tradicionàrius i incloïa Esquerra Republicana, Catalunya Sí i Reagrupament. Es va presentar en les eleccions espanyoles de 2011 i van resultar elegits tres diputats: Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà.

La coalició es presentà també a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012, en les quals van resultar elegits vint-i-un diputats.

La coalició es reedità per a les eleccions espanyoles de 2015, en les quals van resultar elegits nou diputats (Gabriel Rufián, Joan Tardà, Ester Capella, Ana Surra, Joan Capdevila, Jordi Salvador, Xavier Eritja, Teresa Jordà i Joan Olòriz) i sis senadors (Santi Vidal, Miquel Aubà, Josep Rufà, Miquel Àngel Estradé, Jordi Martí i Joaquim Ayats).

ERC-CatSí també es presentà a les eleccions espanyoles de 2016, en les quals van resultar elegits nou diputats (Gabriel Rufián, Joan Tardà, Ester Capella, Ana Surra, Joan Capdevila, Jordi Salvador, Xavier Eritja, Teresa Jordà i Joan Olòriz) i deu senadors (Santi Vidal, Miquel Aubà, Josep Rufà, Laura Castel, Miquel Àngel Estradé, Anna Azamar, Xavier Castellana, Jordi Martí, Joaquim Ayats i Elisenda Pérez). La candidatura tingué el suport de Constituents per la Ruptura, col·lectiu sorgit de Procés Constituent que va formar part de la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015.[1][2] També anunciaren el seu vot per la candidatura encapçalada per Rufián Julià de Jòdar, David Fernández, Jordi Borràs, Francesc Ribera 'Titot' i Enric Vila.[3][4][5]

Partits i organitzacions membres[modifica]

Candidatures[modifica]

2017: Eleccions al Parlament de Catalunya[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]