Juan Zavala de la Puente

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Juan Zavala de la Puente

Juan Zavala i de la Puente. Conde de Paredes de Navá i Marquès de Sierra Bullones. (Lima, 1804 - Madrid, 1879). Militar i polític espanyol.

Va ser President del Consell de Ministres d'Espanya el 1874. Fill de Pedro José de Zavala i Bravo del Ribero, VII Marquès de San Lorenzo del Valleumbroso i Grimanesa de la Puente y Bravo de Lagunas, II Marquès de la Puente i Sotomayor.

Després de la declaració d'independència del Perú va tornar a la península Ibèrica i va ingressar en la carrera militar. Va participar durant la Primera Guerra Carlina en el bàndol lleial a Isabel II i va ser comissionat per Baldomero Espartero per a preparar el Conveni d'Oñate que posteriorment signarien el propi Duc de la Victòria i el general carlista Rafael Maroto i que va posar fi a la guerra. Durant el regnat d'Isabel II, va ser un dels generals que van participar, amb Leopoldo O'Donnell al capdavant, en la guerra d'Àfrica, obtenint mèrits de prestigi que li van valer el marquesat de Sierra Bullones. Ministre de Marina en els governs de la Unió Liberal, va tornar el 1874 durant el Sexenni Democràtic per a ser President del Consell de Ministres i Ministre de la Guerra.

Càrrecs polítics[modifica | modifica el codi]

Juan Zavala de la Puente
Càrrec de govern
Precedit per:
Francisco Serrano Domínguez
(President del Govern)
President del Govern
(Llista de Presidents del Consell de Ministres)
(26 de febrer de 1874 - 3 de setembre de 1874)
Succeït per:
Práxedes Mateo Sagasta
(President del Govern)