Unió Internacional Demòcrata

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUnió Internacional Demòcrata
Dades
Tipusinternacional Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaconservadorisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació24 juny 1983
Governança corporativa
Seu
PresidènciaStephen Harper Modifica el valor a Wikidata

Lloc webidu.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: InternationalDemocratUnion Modifica el valor a Wikidata

 

La Unió Internacional Demòcrata (en anglès: International Democrat Union, IDU) és una agrupació de partits polítics anticomunistes, principalment conservadors i en alguns casos demòcrata cristians i liberals, fundada el 1983, amb seu a Londres, Regne Unit. La Unió Internacional Demòcrata proporciona un fòrum en el qual els partits amb creences semblants poden reunir-se, amb possibilitat d'actuar cooperativament, establir contactes, i presentar una veu unificada per a promoure les seves idees a través del món. El grup va ser fundat el 1983 per diversos caps d'estat i de govern prominents, com la Primera Ministra del Regne Unit, Margaret Thatcher; el President dels Estats Units, George H. W. Bush; el Canceller d'Alemanya, Helmut Kohl i el President de França, Jacques Chirac.

Sent un total de 46 els membres associats, és presidit pel exprimer ministre d'Austràlia, John Howard.

La Unió Internacional Demòcrata està a més associada amb diverses organitzacions regionals: —la Unió demòcrata d'Àfrica, la Unió demòcrata de les Amèriques, la Unió Demòcrata d'Àsia-Pacífic, la Unió Carib Demòcrata i la Unió Europea Demòcrata—, així com la Unió Jove Internacional Demòcrata i la Unió Internacional de Dones Demòcrates.

Partits membres[modifica]

Els seus membres són:

El Partit Republicà Social Cristià de Costa Rica, i el Partit Panameñista de Panamà no són membres de la Unió Internacional Demòcrata però si de la seva secció regional, la Unió de Partits Llatinoamericans.

Partits associats[modifica]

Partits observadors[modifica]

Referències[modifica]

  1. Unión Internacional Demócrata. «Chile» (en anglès). Arxivat de l'original el 21 de febrer de 2014. [Consulta: 5 maig 2013].
  2. «India's Bharatiya Janata Party Joins Union of International Conservative Parties» (en anglès). .

Enllaços externs[modifica]