Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2013/05

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

[en] Change to wiki account system and account renaming[modifica]

Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.

(Distributed via global message delivery 05:21, 30 abr 2013 (CEST). Wrong page? Correct it here.)

Atenció als que no tinguin un compte unificat en tots els wikis. Amb els canvis que s'estan fent, serà necessari que tots els comptes siguin unificats. Els conflictes es resoldran reanomenant: si hi ha un usuari "Example" en el Viccionari en suec i un altre en la Viquipèdia en aragonès, seran reanomenats a "Example~svwiktionary" i "Example~anwikipedia". Abans, cada usuari rebrà una notificació i serà informat. Amb això, els buròcrates ens quedem sense feina i tots els reanomenaments seran globals fets a Meta. --V.Riullop (parlem-ne) 09:45, 30 abr 2013 (CEST)
Com a aclariment, els comptes que seran reanomenats són els que no estan unificats. Així, qui tingui un compte global amb algun conflicte en algun projecte on no el pot usurpar, ara quedaran lliures pel compte global. Qui no ho hagi fet, l'animo a que unifiqui els seus comptes. A les preferències teniu els enllaços "(Administració del vostre compte global | Mostra informació global d'usuari)". --V.Riullop (parlem-ne) 21:26, 30 abr 2013 (CEST)
grrggrrrggr no m'agrada gens, vaig a veure com queda el tema. Suposo que no serà retroactiu... en fi :( --barcelona (disc.) 12:14, 3 maig 2013 (CEST)
T'agradarà, quan puguis usar el teu compte allà on ara no pots, i per exemple quan rebis un avís de que tens missatges nous en qualsevol altre projecte. --V.Riullop (parlem-ne) 13:29, 3 maig 2013 (CEST)
...i per exemple quan rebis un avís de que tens missatges nous en qualsevol altre projecte. Això vol dir que quant algú em quelcom en qualsevol projecte sols registrant-me en un m'avisarà? --Mafoso (Mani'm?) 17:12, 3 maig 2013 (CEST)
Jo diria que sí, Mafoso.
Respecte del canvi, crec que és una molt bona millora.
Vicenç, quan dius que els buròcrates ens quedarem sense feina, supòs que vols dir sense aquesta feina i també sense gaire feina, no? Pau Cabot · Discussió 20:57, 3 maig 2013 (CEST)
Ens queda aprovar bots i nous administradors, no gran cosa. L'opció de reanomenar comptes la desactivaran i se centralitzarà a meta. --V.Riullop (parlem-ne) 21:30, 3 maig 2013 (CEST)

Viquimarató Puebla - Mèxic[modifica]

Bona tarda,

L'altre dia ens van demanar per Facebook si ens apuntàvem a fer articles sobre la batalla de Puebla en motiu d'una Viquimarató que faran a Mèxic aquest dissabte sobre aquest fet històric.

Els articles en qüestió que han marcat els organitzadors són:

Tanmateix, des del meu punt de vista, també podríem aprofitar per millorar l'article principal «Intervenció francesa a Mèxic» fa l'ullet --Davidpar (disc.) 20:32, 2 maig 2013 (CEST)

Jo m'hi he apuntat. Estaria bé que es mobilitzés la Catalan Army ;)--Arnaugir (discussió) 20:34, 2 maig 2013 (CEST)
Com que aquest cap de setmana he d'estudiar pels exàmens finals, avui he fet per avançat «Batalla d'Atlixco» i «Forts de Loreto i Guadalupe». Que vagi bé ;-) --Davidpar (disc.) 21:38, 3 maig 2013 (CEST)
Hola. El missatge al Facebook el vaig deixar jo. Vaig pensar que seria una bona idea, i quant més siguem més riurem. Gràcies a tots els que s'animen. Per a coodinar-nos estarem al canal del IRC de wikimedia-mx, com es diu a la pàgina de coordinació creada a la Viquipèdia en castellà. Si es crearen tots els marcats, sempre es poden millorar o crear altres rel·lacionats amb la batalla o la guerra en qüestió. Salut i fins demà. --Millars (disc.) 02:25, 4 maig 2013 (CEST)
Hola, jo avui tinc compromisos familiars i no se si a la tarda podré ser-hi, pel que m'hi avanço fent l'article sobre el Cinc de maig, records als companys de WM-MX. :)--Kippelboy (disc.) 07:29, 4 maig 2013 (CEST)
Jo també n'he fet dos, apa ja estan tots en blau.--Arnaugir (discussió) 09:39, 4 maig 2013 (CEST)
Vaig ampliant i referenciant Batalla de Puebla --Panotxa (disc.) 10:40, 4 maig 2013 (CEST)
Moltes gràcies per considerar la seva participació en el editatón. Els esperem més tard. Salutacions, --ProtoplasmaKid (disc.) 15:53, 4 maig 2013 (CEST)
He traduït Paul Alexandre Détrie. --J. G. Góngora (disc.) 21:54, 4 maig 2013 (CEST)
Ampliat Intervenció francesa a Mèxic --Panotxa (disc.) 22:39, 4 maig 2013 (CEST)

[en] Change to section edit links[modifica]

The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.

Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.

Detailed information and a timeline is available on meta.

Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.

(Distributed via global message delivery 20:11, 30 abr 2013 (CEST). Wrong page? Correct it here.)

Resumint, el dia 8 de maig apareixerà l'enllaç [modifica] de les seccions al costat de l'encapçalament de secció en lloc de a la dreta del tot. Aquesta és una opció que ara tenim en els ginys de les preferències. Se suposa que no afectarà a aquest giny i provisionalment tampoc a d'altres scripts que calgui actualitzar. Quan estigui activat podrem eliminar el giny i afegir-ne un altre que faci tot el contrari: deixar l'enllaç a la dreta pels que ho vulguin mantenir així. --V.Riullop (parlem-ne) 20:45, 30 abr 2013 (CEST)
Jo sempre ho he tingut així i em sembla un canvi adient.--Arnaugir (discussió) 21:30, 30 abr 2013 (CEST)
m'és igual on el posin però trobo que estan fent canvis globals poc respectuosos amb les preferències individuals--barcelona (disc.) 12:21, 3 maig 2013 (CEST)

Els enllaços ja surten a l'esquerra. Qui prefereixi tenir-los a la dreta com abans té l'opció d'activar-ho en els ginys: "Mou l'enllaç [modifica] de les seccions a la dreta del tot". Aquest giny ha substituït a l'anterior que els movia opcionalment a l'esquerra. @Barcelona, no se sap quines eren les preferències individuals ja que no hi havia la doble opció dreta/esquerra. Algunes wikis ho tenien a l'esquerra per defecte i en d'altres com aquí hi havia l'opció de canviar-ho, però no se sap la preferència dels que ho tenien per defecte. De totes formes és un tema que s'ha comentat, no recordo on, que els usuaris antics són reticents a tots els canvis i potser les novetats s'haurien d'activar només per defecte als usuaris nous, tot i que hi ha motius que justifiquen els canvis. --V.Riullop (parlem-ne) 18:58, 9 maig 2013 (CEST)

Crec que amb aquest canvi ha deixat de funcionar el giny "Afegeix un enllaç [modifica] per a la primera secció d'introducció.". Realment, no estic segur que hagi estat amb aquest canvi, però ara veig que no em funciona i abans em funcionava.--Pere prlpz (disc.) 18:31, 13 maig 2013 (CEST)
Actualitzat MediaWiki:Gadget-edittop.js ja torna a funcionar. Efectivament li afectava el canvi. --V.Riullop (parlem-ne) 19:27, 13 maig 2013 (CEST)

Nit dels museus al Museu d'Art Jaume Morera[modifica]

Hola, ja sabeu que estic coordinant el Viquiprojecte:Museu d'Art Jaume Morera, i entre les activitats programades hi ha una petita viquimarató que tindrà lloc aquest dissabte durant la nit dels museus, entre les 20h i mitjanit.

Davant la possibilitat que l'assistència física flaquegi (i no per falta de difusió, no us hem donat prou les gràcies pel ressò que us esteu fent del projecte), m'agradaria demanar-vos un cop de mà: tota col·laboració creant o ampliant els temes seleccionats serà benvinguda :) Per qualsevol cosa, ja sabeu on trobar-me, mil gràcies! --ESM (disc.) 19:31, 14 maig 2013 (CEST)

Grup de treball 2L - Paciència - Esborrat d'articles sense previ avís[modifica]

No me'n estic enrient de la comunitat..el 14 de febrer vaig demanar a en Panotxa sis mesos de plaç.. el 16 de març (drassanes) vaig seguir demanant sis mesos (compteu a partir de cada data).. bé allà es va acordar el "Grup de treball 2L" per acabar abans de l'estiu.. segons KRLS: "abans de juliol" => 31 de juny, bé crec que podré complir el plaç.. però deixeu-me treballar a la meva manera.. si bé de moment no es veuen els fruits després serà molt més ràpid.. (breu ressenya:des de que em van donar l'alta el 16 d'abril, he anat de bòlid: he tingut el judici de la meva legítima ..l'he guanyat..he comprat un local de 160m2 per posar els meus trastos.. 3 dies jutjat, 4 dies notari, 2 al registre + 2 impostos + 4 al banc etc...)

Per escometre el miler escaig de correccions estic fent proves adaptant el corrector de Firefox a un "wysiwyg" que fa molt més fàcil corregir les errades que l'editor "wiki".. No son macros.. he aconseguit el "wysiwyg" que vaig demanar al Jim Wales a l'assemblea de Gdansk el 2010, amb l'argument de que era per als professionals de certa edat amb "great knowledge" que els costa editar amb l'editor "wiki" (de fet em va fer vergonya dir-li que el volia per corregir la meva ortografia en català).. Va dir que estaria el 2012 i s'ha retardat un pel.. però ja està en un estadi més avançat que el de en.wiki+corrector de Firefox.. mireu-lo a [1] i permet llegir/editar l'article per un humà i arreglar ("wysiwyg") els errors que ajudarà molt a fer el que manca.. (de moment li faig corregir els apòstrofs i plurals mireu folre (nàutica).. i veureu com va quedant.).

Per tant, demano als administradors que algú restauri els articles esborrats en un "repent", que al ser sense avís, no he pogut salvaguardar la meva feina, i que en tot cas, si és que s'ho mereixen, caldria fer pel procés:«Viquipèdia:Esborrar pàgines»: Els d'avui, Adhesius tissulars, Advanced Photo System, Afèresi (medicina), Àlies (Mac OS), Síndrome d'alimentació nocturna

--Mcapdevila (disc.) 09:13, 13 maig 2013 (CEST)

No he seguit el cas ni sé com estaven aquests articles esborrats, però com crec que ja he dit altres cops, proposo que els articles que estan en un estat que no serveix per l'espai principal es traslladin a l'espai d'usuari del seu autor perquè aquest els pugui arreglar amb tranquil·litat i sense haver de demanar paciència ni pròrrogues de sis mesos en sis mesos.--Pere prlpz (disc.) 10:37, 13 maig 2013 (CEST)
D'acord amb en Pere. Pau Cabot · Discussió 11:13, 13 maig 2013 (CEST)
Una condició és que l'usuari hi estigui d'acord. --V.Riullop (parlem-ne) 13:47, 13 maig 2013 (CEST)
Després de totes les oportunitats que se li han donat a aquest usuari en dos anys perquè repari els articles que deixa en mal estat encara teniu ganes de ser condescendents? Fam molt temps que hauria d'haver estat banejat per la seva conducta vandàlica i hostil. Quin és el resultat de la bona voluntat de tots plegats donant oportunitats i desenes de correus reclamant les millores? Zero articles reparats si no han estat per amenaces d'esborrat. Quin ha estat el resultat del compromís en un parell de mesos en la viquimarató de les drassanes, en el que tots els que ens hem compromès hem treballat? Zero articles reparats. Si com l'usuari diu té noves eines al seu abast, ja és hora de fer-les servir, però de moment, això no ha passat, i la majoria d'articles, si s'han de repassar, què més dóna si es fan de nou des de la versió castellana? A mi, la paciència se m'ha acabat, i els articles segueixen sense tenir referències i una mala traducció. --Panotxa (disc.) 14:04, 13 maig 2013 (CEST)
D'acord amb Vicens, Pau i Pere per passarloa a l'espai d'usuari..Panotxa perdona si t'he fet sortir de polleguera, i esperem al 31 de juny.. encara que els 6 mesos des de el 14 de febrer quan t'ho vaig proposar i em vas dir que sí.. seria el 14 de juliol... --Mcapdevila (disc.) 14:46, 13 maig 2013 (CEST)
Ok, durant el dia restabliré els articles i començo a passar-los a pàgines d'usuari. --Panotxa (disc.) 15:53, 13 maig 2013 (CEST)
D'acord en passar-los a l'espai d'usuari... Però comprenc en Panotxa perquè l'experiència ens ensenya que l'usuari només ha arreglat els articles quan s'han proposat per esborrar... --Davidpar (disc.) 20:05, 13 maig 2013 (CEST)
Fet Fet! Passats a espais d'usuari, seguiré amb la resta. --Panotxa (disc.) 23:06, 13 maig 2013 (CEST)
Posa'ls-hi la plantilla {{Proves d'usuari}} perquè, si algú hi entra per error, no es pensi que és l'article "oficial". ;-) --Davidpar (disc.) 07:59, 14 maig 2013 (CEST)
Entesos --Panotxa (disc.) 08:46, 14 maig 2013 (CEST)
Eps!..que no ens em entès... quan he dit que hi estava d'acord era "per als articles esborrats" i els que no hagi pogut editar a data del 31 de juny.. ja els mouré jo.. Ho dic perquè he vist que s'han començat a moure els altres i no hi estic d'acord, esperem a l'1 de juliol i els que quedin els mouré jo personalment..aixó complementa el compromís de les drassanes, però repeteixo.. movent-los jo personalment i que serà en tot cas amb els més llargs. Els que he donat el meu acord eren els esborrats demanat restituir perquè ho ha de fer un admin, aquesta discussió ja hi va haver consens l'any passat que no és el cas d'ara perqué el miler de fitxers (de promig) no estàn tant malament com per moure-ls sinó mireu els que s'han mogut, jo crec que indiscriminadament, encara que entre el miler possibleement n'hi hagi que ho mereixin.--Mcapdevila (disc.) 08:27, 15 maig 2013 (CEST)
Si creus que no estan tant malament, fes-los la repassada pendent d'una ******** vegada i passa'ls al principal un cop corregits, que no son tants els que estan en pàgines d'usuari, i per arribar a tenir tots els articles corregits en sis mesos, que és el teu compromís, amb un termini qua ha passat més de la meitat del temps i encara no has ni començat, has de començar un dia o un altre. El grapat que hi ha no t'ha de costar gaire, perquè tots tenen les deficiències clàssiques: articles sense apostrofar, defectes de plural i mancança total de referències (i en els casos que en tenen, o son trivials (Apple Maps)) o el cos de les referències està traduït, cosa que no és procedent, i caldria importar la referència tal com està en l'article original, enllaços interns incorrectes... Només has de llegir les coses que se t'han dit a la teva pàgina de discussió i llegir-te per enèsima vegada els defectes que has de corregir, i empressis el temps que dediques a queixar-te a fer la feina que en un parell d'anys ha quedat més que clar que no vols fer no estaríem així, t'ho diu un que ha reparat uns quants centenars d'articles teus. --Panotxa (disc.) 20:23, 15 maig 2013 (CEST)

Trobada de viquipedistes a València[modifica]

Hola. S'està organitzant una trobada de viquipedistes, persones interessades, persones vinculades al coneixement lliure i de tot el món en general per al proper dissabte 25 de maig a València. La trobada és oberta a tothom, i pretén que totes les persones que comparteixen una mateixa inquietud es puguen conèixer, compartir els seus projectes i parlar de les seues experiències i del futur dels projectes. La trobada començarà a les 10:00 h i durarà fins l'hora de dinar. Serà a l'Institut Lluís Vives, just en front de l'Estació del Nord. S'ha creat un esdeveniment al Facebook [2]. Us esperem i s'agraeix la difusió. Salutacions. --Millars (disc.) 20:14, 15 maig 2013 (CEST)

Commonscat[modifica]

Algunes qüestions pràctiques sobre {{commonscat|{{#property:P373}}}}:

 • Val la pena començar a substituir la plantilla amb els paràmetres actuals per {{commonscat|{{#property:P373}}}}? O els que ja funcionen els deixem com estan?
 • {{commonscat|{{#property:P373}}}} és lleig. Per tenir un format més llegible proposo fer servir {{commonscat|d=sí}} o una sintaxi semblant. Una altra opció seria fer que el paràmetre per defecte amb {{commonscat}} no fos el títol de la pàgina sinó el paràmetre de Wikidata, però per això caldria comprovar primer tots els {{commonscat}} que tinguem sense paràmetre per assegurar-nos que segueixen apuntant al mateix lloc.
 • Abans de canviar, caldrà comprovar que el paràmetre de Wikidata indica la mateixa categoria de Commons que la plantilla {{commonscat}} de l'article, perquè hi ha viquipèdies on la plantilla està posada apuntant a categories errònies o inexistents, i podria ser que aquests errors s'haguessin traslladat a Commons.
 • No sé si és possible ni convenient fer una plantilla commonscat automàtica que només sigui visible quan hi hagi el paràmetre commonscat a Wikidata. Una plantilla així la podríem posar a tots els articles i oblidar-nos del tema.

Aprofito per comentar que tenim 124.000 articles amb Commonscat, i uns quants milers d'articles més que no la tenen però l'haurien de tenir. Són molts articles, però entenc que la feina és molt automatitzable.--Pere prlpz (disc.) 15:43, 25 abr 2013 (CEST)

La sintaxi l'he posat de mostra d'una propietat que ja funciona. Aquí sempre és la mateixa propietat i el que tocaria és que la plantilla s'espavili tota sola: que agafi la propietat a Wikidata si existeix o si no el paràmetre o el mateix títol de la pàgina per defecte. Quan puguem assegurar que totes són a Wikidata ens podem quedar amb la primera opció o no mostrar res ignorant els paràmetres per a que aparegui tot sol quan existeixi. Això pot valdre també per altres propietats en infotaules. He provat a l'atzar {{#if:{{#property:P373}}|{{commonscat|{{#property:P373}}}}}} i funciona: si no hi ha element o no té la propietat no fa res, en altres casos he trobat categoria que no teníem i en altres encara no està carregada a Wikidata. La plantilla pot fer una cosa similar tota sola. Per cert, hi ha una discussió oberta a Meta m:Requests for comment/Interproject links interface sobre com mostrar els enllaços entre projectes. --V.Riullop (parlem-ne) 16:51, 25 abr 2013 (CEST)
La veritat és que no m'agrada gaire la idea que la plantilla que ara tenim ignori el seu paràmetre. Tot i això, he de reconèixer que si el commonscat que hi ha a Wikidata és prou de fiar, és preferible modificar la plantilla que editar els 124000 articles que la tenen per treure'n el paràmetre. No estic segur de com s'ha de fer la transició però potser la manera més senzilla és fer que la plantilla mateixa avisi (categoritzant) quan el paràmetre que té i el que hi ha a viquidata siguin diferents. Així ens estalviaríem de comprovar-ho amb bot o de treure paràmetres en massa, i només caldria revisar els casos conflictius.--Pere prlpz (disc.) 20:30, 25 abr 2013 (CEST)
Hi he afegit una comprovació per a que tregui les pàgines a Categoria:Manteniment plantilla commonscat si no coincideix la plantilla amb Wikidata. Amb això m'he carregat la cua de treballs, però comencen a sortir les primeres. Mirant per sobre, no estic segur si val la pena corregir-les o posar directament les de Wikidata. Caldrà analitzar-ho més. --V.Riullop (parlem-ne) 21:33, 25 abr 2013 (CEST)
N'he estat mirant unes quantes i la gran majoria de diferències (i en general els errors més greus), són errors de les nostres plantilles i no de Wikidata. Aleshores, d'acord a que mani el paràmetre de Wikidata i no el de la plantilla. Pels casos especials podem posar un paràmetre "enllaç" (o un nom millor) a la plantilla que sí que mani sobre el de Wikidata, però el farem servir poc.
Ara els dubtes són només pels articles que no tenen la plantilla commonscat ni cap d'equivalent:
 • La posem a tots els articles o només als articles que tinguin el paràmetre a Wikidata? (per posar-la a tots primer caldria fer que no mostri la plantilla si no hi ha categoria).
 • Posem la plantilla {{commonscat}} o directament la {{projectes germans}}?--Pere prlpz (disc.) 22:27, 25 abr 2013 (CEST)
He afegit també la comprovació a {{commons}} quan 1=Category:, {{commonscat-inline}} i {{projectes germans}} pels paràmetres commons=Category i commonscat=. Encara queden altres plantilles d'ús limitat que no sé què fer-ne, potser seria millor unificar-les. Ara mateix hi ha a la categoria de manteniment unes 150 categories i 3000 pàgines. Hi ha de tot, però la majoria estan bé a Wikidata i malament aquí. N'he trobat algunes que estaven malament a Wikidata i la conclusió és que és més fàcil corregir a Wikidata que el paràmetre de la plantilla, no només perquè són menys sinó per la facilitat en pocs clics. Si canviem agafant en primera opció Wikidata perdrem els enllaços per comprovar les diferències. Millor deixem-ho un cert temps per poder corregir els de Wikidata, encara que la revisió sigui incompleta. També m'he trobat un conflicte d'iw que no he sabut solucionar: tap de suro. Quan ens decidim a canviar s'ignorarà el primer paràmetre, cosa que s'hauria de netejar amb bot, sense preses o afegint-ho com a tasca addicional quan un bot passi per allà per altres coses. El segon paràmetre, el text mostrat, caldrà mantenir-lo millor posant-li un nom per diferenciar-lo del primer. En casos on vulguem mantenir un enllaç diferent a Wikidata es pot posar un nom al primer paràmetre, tal com dius. Fet això es podria posar la plantilla buida a totes les pàgines, però és una cosa que pot despistar quan no fa res. Seria millor que fos automàtic, potser via javascript. Seria més fàcil automatitzar-ho si la plantilla no aparegués a qualsevol lloc del text (última secció d'annexos) sinó en un lloc fix de la interfície. --V.Riullop (parlem-ne) 11:03, 26 abr 2013 (CEST)

Desprès de mirar molts casos i pensar-ho millor, crec que és una qüestió de principi vàlida pels interwikis, les infotaules o qualsevol dada de Wikidata com commonscat:

 • Si hi ha una dada local diferent a Wikidata, aquesta hauria de tenir prioritat mentre no s'elimini.
 • Si coincideixen es pot esborrar la local i fer les actualitzacions a Wikidata.
 • Si existeix en local i no a Wikidata, cal mantenir-la fins que no s'incorpori allà.
 • Si no existeix en local i sí a Wikidata, hauria de poder aparèixer aquí.

Així funciona amb els interwikis i així mateix hauríem de fer amb commonscat com amb qualsevol altra dada. El problema és que hi ha feina de bots per netejar en local i per carregar a Wikidata i feina de revisió manual d'incoherències. Els passos que veig lògics són: 1) que Commonscat agafi Wikidata si no té paràmetres, i que Projectes germans agafi Wikidata si la plantilla no té paràmetre commonscat 2) amb bot netejar el paràmetre que coincideixi amb Wikidata 3) revisió manual de les diferències, modificant Wikidata si cal i traient el paràmetre en local 4) incorporació a Wikidata dels que no existeixin. Amb les infotaules, quan toqui, hauria de ser igual. La plantilla pot incorporar una icona com la dels interwikis per indicar que la informació la pren d'allà i ençallant-hi: una mostra. --V.Riullop (parlem-ne) 17:14, 27 abr 2013 (CEST)

D'acord amb el principi general i amb la implementació. D'acord també amb la icona per enllaçar a Wikidata, que està en la línia de la que surt per defecte als interviquis.
La comprovació té un petit problema, que és que dóna com a diferents alguns casos en que la plantilla indica la mateixa categoria que Wikidata però hi ha diferències tipogràfiques:
 • Quan la primera lletra del paràmetre és en minúscula. Exemple: Cicle cel·lular.
 • Alguns casos estranys en que al final del paràmetre hi ha un caràcter ‎‎‎superflu que surt de vegades en copiar i enganxar noms de categories (el caràcter que és com |* en un sol caràcter). A Diemtigen veig aquest caràcter llegint la pàgina amb bot, però no editant-la.
Si fos fàcil d'arreglar eliminaríem una bona colla de falsos positius.--Pere prlpz (disc.) 19:03, 27 abr 2013 (CEST)
Pel cas de la plantilla Commonscat em queda un dubte que no em plantegen interviquis ni infotaules, que és que quan no hi ha paràmetre agafa per defecte el títol de la pàgina. Això vol dir que quan tenim una colla d'articles en que el valor en local existeix però és implícit. No tinc clar com fer la transició amb aquests, perquè la sintaxi que hi ha ara a les pàgines (plantilla sense paràmetre) és la que en el futur ha de significar que agafa la categoria de viquidata, però ara està significant una altra cosa.--Pere prlpz (disc.) 19:28, 27 abr 2013 (CEST)
Els dos casos ja estan corregits en la plantilla. El caràcter amagat de control també me l'he trobat estant una bona estona sense entendre res ja que el Mediawiki l'ignora. M'apareix copiant en l'editor de text Notepad++. Ignorar PAGENAME com a paràmetre per defecte de Commonscat és un pas necessari per poder començar, però he dividit la categoria de manteniment en dues. Ara haurien d'aparèixer a Categoria:Manteniment plantilla commonscat buida els casos sense paràmetre, com a tasca prèvia abans de fer el canvi. --V.Riullop (parlem-ne) 20:11, 27 abr 2013 (CEST)
Per no haver d'entrar a cada un dels 2600 articles a comprovar cap on apunten els enllaços, estic recollint-los en una llista a Usuari:PereBot/Commonscat i Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 23:19, 27 abr 2013 (CEST)

Mirant Usuari:PereBot/Commonscat_i_Wikidata#Articles amb la plantilla sense paràmetre, crec que tots els articles sense paràmetre local que encara tenen errors, l'error és local i està bé a Wikidata. Bàsicament, el que queda són articles en que la plantilla hauria d'haver dut un paràmetre, i algun fals positiu i alguna categoria redirigida a Commons. Aleshores, crec que ja es pot modificar la plantilla perquè agafi el paràmetre de Wikidata per defecte.

Dels altres (els que sí que hi ha paràmetre), hi ha errors variats: errors al paràmetre local, errors a Wikidata i fins i tot errors a Commons i conflictes d'interviquis.--Pere prlpz (disc.) 15:25, 28 abr 2013 (CEST)

Fet el primer punt. Ara Commonscat ho treu de Wikidata si no té paràmetre, exemple Riu Chicago, i Projectes germans també, exemple Sibiril. Aquesta segona té l'avantatge que si ja existia per a altres projectes ara commonscat sortirà tot sol. Veig que a l'anglesa han fet una cosa molt similar en:Template talk:Commons category#Edit request on 24 April 2013: Check Wikidata errors però amb 5 categories. La "Categoria:Manteniment plantilla commonscat buida" ara hauria de quedar buida i ja no tindrà més utilitat. Pregunta, posem una categoria pels que tenen paràmetre correcte? Així podrem fer el punt 2 amb una categoria de referència pels bots. --V.Riullop (parlem-ne) 20:42, 28 abr 2013 (CEST)
Fet el primer pas, ja es poden anar netejant els de la Categoria:Manteniment plantilla commonscat: si és incorrecte en local i correcte a Wikidata cal treure el primer paràmetre (atenció que cal deixar el segon, tot i que la sintaxi quedi lletja), si és incorrecte a Wikidata es modifica i també es pot treure el paràmetre local. Els casos de conflictes d'interwikis caldrà aclarir-los abans. --V.Riullop (parlem-ne) 21:12, 28 abr 2013 (CEST)
Fer una categoria dels que tenen el paràmetre correcte pot ser útil, tot i que entenc que arreglar aquests que ja funcionen bé no és la feina més prioritària pels bots. El que ara faria amb bot és arreglar els que no funcionen i es poden arreglar automàticament (que tot i que probablement són una minoria, podrien ser centenars):
 • Falsos positius.
 • Casos en que el paràmetre apunta a una pàgina de Commons amb {{category redirect}}. Els casos en que és el paràmetre de Wikidata el que apunto a una redirecció espero que l'arregli algú amb bot a Wikidata.
 • Els casos en que el paràmetre de Wikidata apunta a una categoria esborrada. Aquests es poden arreglar a Wikidata (important el nostre paràmetre) o podem no fer res, perquè per nosaltres ja ens funciona. Això també podria ser que ho arreglés un robot a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 11:35, 29 abr 2013 (CEST)
d:Wikidata:Bot_requests#Fixing_Commons_category_property_errors. A veure si aquesta part l'arregla algun altre botaire que tingui més per la mà això de treballar amb Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 13:30, 29 abr 2013 (CEST)
d:User_talk:Multichill#Commons_category: sembla que ara ja no importen aquests errors evitables, però detectar els que ja han importat queda per més endavant.--Pere prlpz (disc.) 20:39, 29 abr 2013 (CEST)

A la categoria de manteniment hi ha una pila de falsos positius, en que el paràmetre de la plantilla és igual al de Wikidata. Alguns semblen ser perquè aquí és en majúscula i a Commons en minúscula, però d'altres no en veig la causa. Dels 400 articles de la categoria que he mirat amb bot, hi ha 36 falsos positius d'aquests (són els que diu "Paràmetre igual a Wikidata" a Usuari:PereBot/Commonscat_i_Wikidata). No sé si val la pena arreglar la plantilla o si és més pràctic que un bot tregui el paràmetre.

De moment, abans d'arreglar els paràmetres que es puguin arreglar amb bot, estic donant prioritat a posar la plantilla als articles que no la tenen i que tenen el paràmetre a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 22:05, 10 maig 2013 (CEST)

Els primers que m'he mirat "Paràmetre igual a Wikidata" no són a la categoria de manteniment. La plantilla ja detecta que són iguals. --V.Riullop (parlem-ne) 09:54, 11 maig 2013 (CEST)

En alguns casos a Wikidata hi ha dues vegades el paràmetre de categoria de Commons. Suposo que són errors de Wikidata que s'aniran resolent, però quan n'hi ha algun la plantilla no funciona bé si no té paràmetre local.--Pere prlpz (disc.) 11:19, 15 maig 2013 (CEST)

d:Wikidata:Bot requests#Two Commons categories in the same element. Algun exemple per veure com funciona la plantilla en aquest cas? --V.Riullop (parlem-ne) 08:52, 16 maig 2013 (CEST)
Un exemple: Casimir IV Jagelló enllaça a l'inexistent commons:Category:Casimir IV Jagiellon, Casimir IV Jagiellon. Per trobar (o fer) més exemples, hi ha els articles que tinguem i que surtin a d:Wikidata:Database_reports/Constraint_violations/P373#.22Single_value.22_violations. A d:Wikidata:Project_chat#Two_Commons_categories_in_the_same_element veig que els suecs diuen que hi han trobat una solució provisional.--Pere prlpz (disc.) 12:23, 16 maig 2013 (CEST)
Per cert, la clau del mètode suec sembla estar a sv:Mall:WD/p373 i el paràmetre "enbarten" de sv:Modul:Wikidata, però no sé anar més enllà.--Pere prlpz (disc.) 12:32, 16 maig 2013 (CEST)
L'he adaptat, amb sintaxi més senzilla, en la funció firstproperty de Mòdul:Wikibase. Queda solucionat. --V.Riullop (parlem-ne) 15:30, 16 maig 2013 (CEST)

Ara que la plantilla buida ja no agafa el nom de pàgina com a paràmetre, la Categoria:Manteniment plantilla commonscat buida ha perdut el seu sentit, però la podríem fer servir per reunir els articles amb plantilla sense paràmetre quan a Wikidata tampoc hi hagi la propietat categoria de Commons.--Pere prlpz (disc.) 11:52, 17 maig 2013 (CEST)

Veig que n'hi ha més dels que em pensava. La solució bona seria posar el paràmetre a Wikidata a partir del nom de l'article (comprovant primer a Commons que existeixi la categoria), però em sembla que serà més curt posar-los el paràmetre local amb bot, i si s'importen a Wikidata ja seguiran el procés de tots els altres articles amb el paràmetre redundant.--Pere prlpz (disc.) 15:23, 17 maig 2013 (CEST)
Rectifico. N'hi ha molts però no cal fer res perquè en tots els que he provat la funció Search de Commons, a la que enllaça la plantilla en aquestes plantilles, va directament a la categoria que es diu igual que l'article. Bàsicament, són articles i categories que no tenen interviquis ni element a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 19:18, 17 maig 2013 (CEST)

Especials[modifica]

Dues pàgines especials noves que m'han resultat sorprenents i inesperades: Especial:Hieroglyphs i Especial:Nearby. --V.Riullop (parlem-ne) 16:23, 15 maig 2013 (CEST)

Ohhhh!. pregunta: el Especial:Nearby com xuta? ... puc modificar la meva localització per tal que no em surti el que és aprop d'un nexe d'ip's en lloc del que tinc aprop de casa meua?.--Mafoso (Mani'm?) 17:35, 15 maig 2013 (CEST)
Comparteixo el oh, i la ignorància, però hi ha una pàgina de l'ajuda del Chrome que pot ser útil: https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=ca&answer=142065 . Suposo que els altres navegadors i aparells no ho deuen fer gaire diferent.--Pere prlpz (disc.) 17:44, 15 maig 2013 (CEST)
@Mafoso, si vols més precisió utilitza una connexió Wifi. --V.Riullop (parlem-ne) 18:34, 15 maig 2013 (CEST)
Que bé. Ara podem aprendre a fer jeroglífics :P es poden traduir les pàgines (i els seus noms?)--Arnaugir (discussió) 18:42, 15 maig 2013 (CEST)
Podem provar la sintaxi WikiHiero. Lo de traduir pareix que encara no...--Mafoso (Mani'm?) 19:01, 15 maig 2013 (CEST)
Com que no? Ja està fet. (Acabo de tornar i alguns estan pensant en anar-hi). --V.Riullop (parlem-ne) 20:55, 15 maig 2013 (CEST)
Gràcies! Jo he traduït algunes frases de l'espai MediaWiki aquí a ca-wiki, he fet bé en fer-ho? I també em referia al nom de la pàgina (Especial:Jeroglífics i Especial:A prop).--Arnaugir (discussió) 21:05, 15 maig 2013 (CEST)
L'avantatge de fer-ho a Translatewiki és que serveix per a tots els wikis en català, sigui projectes germans, Viquipèdies amb català a les preferències o wikis externs amb MediaWiki. A més, si es modifica l'original anglès queda marcat com a pendent per actualitzar. De tant en tant reviso Especial:AllMessages per anar esborrant els que no tenen cap contingut necessari en local. Sobre els noms de les pàgines especials es tracta de definir àlies que serveixin d'alternativa als noms anglesos. He traduït aquests dos a translatewiki:Special:AdvancedTranslate. Ara falta que importin les traduccions, cosa que últimament estava trigant més del compte. --V.Riullop (parlem-ne) 22:27, 15 maig 2013 (CEST)
Molt bones eines, i la dels jeroglífics resulta força interessant.--Manlleus (disc.) 20:17, 15 maig 2013 (CEST)
Tornant al nearby, alguna cosa em falla, perquè sóc a l'Ametlla i em tracta com si fos a la pça. Catalunya de BCN (vaig amb wifi). Alguna idea?--amador (disc.) 21:18, 15 maig 2013 (CEST)
Si és wifi per accedir al mòdem ADSL, no serveix, et localitzarà al servidor ADSL del teu proveïdor. Només pot ser més precís via mòbil detectant l'antena més propera. --V.Riullop (parlem-ne) 22:37, 15 maig 2013 (CEST)
Cachis !!amador (disc.) 16:12, 16 maig 2013 (CEST)

Flow Portal[modifica]

En les IRC office hours està anunciada pel proper dijous dia 9 a les 20:00 h CEST una convocatòria sobre la presentació d'un prototip mw:Flow Portal per Brandon Harris. Es tracta d'una futura substitució de les pàgines de discussió! --V.Riullop (parlem-ne) 09:37, 8 maig 2013 (CEST)

Ostres, ja seria hora, perquè aquest sistema és realment desconcertant si no saps per on navegues. M'alegro que hi estiguin treballant.--Arnaugir (discussió) 10:36, 8 maig 2013 (CEST)
Totalment d'acord. Ja era hora. Pau Cabot · Discussió 10:53, 8 maig 2013 (CEST)
ja avisareu de les novetats, pinta bé--barcelona (disc.) 14:47, 8 maig 2013 (CEST)
El sistema de discussions actuals està antiquat i requereix d'actualització i de redisseny. Bona notícia per tant.--Manlleus (disc.) 18:50, 9 maig 2013 (CEST)
Hi ha un prototip disponible aquí (he estat llegint el log de les office hours)--Arnaugir (discussió) 19:59, 13 maig 2013 (CEST)
M'he estat mirant l'enllaç que ens ha proporcionat l'Arnau i la veritat és que és una idea molt bona i és molt més fàcil i més àgil d'usar que les pàgines de discussió que tenim ara. M'agrada! :) --mj(vostè dirà) 20:45, 23 maig 2013 (CEST)

Propostes de distinció[modifica]

Hi ha força propostes de votació d'articles candidats a Article de Qualitat. Us suggereixo que hi passeu i si voleu, voteu! --Arnaugir (discussió) 16:28, 27 maig 2013 (CEST)

Costa que s'hi passin!--Manlleus (disc.) 18:38, 27 maig 2013 (CEST)