Usuari Discussió:Jordi Roqué/1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

{{benvinguda}} --Usuari:SMP 16:04, 3 mai 2006 (UTC)
{{recordatori orfes|[[Nicolau Mariner]]}} --Usuari:Jordicollcosta 08:39, 14 març 2007 (CET)
{{Recordatori negreta|[[Plantilla Pobles Casnewydd]]}} --Iradigalesc Bot (comentaris/incidències) 16:26, 18 jul 2007 (CEST)

Músics i compositors catalans

Hola Jordi, fa temps que penso que les categories Músics catalans i Compositors catalans se solapen. La majoria dels personatges poden estar en qualsevol de les dues categories, per exemple Enric Granados, que era compositor i pianista, i així molts altres. Se t'acut alguna manera d'arreglar aquest problema? Potser podríem posar a la categoria Musics només aquells que no siguin compositors o que no siguin principalment compositors, sinó executants, com ara en Jordi Savall o Montserrat Caballé per exemple. També es podria posar la categoria Músics com a categoria jeràrquiment superior i ficar-hi Compositors com a subcategoria (igual que a la wiki anglesa). Digue'm què en penses, vale? --Nevenka 16:02, 8 mai 2006 (UTC)

Molt bé, llavors faré aquesta proposta a la pàgina de discussió de la categoria i si ningú hi està en contra faré els canvis corresponents. Apa fins una altra! --Nevenka 20:47, 8 mai 2006 (UTC)

Correccions

Gràcies per les correccions que has fet als meus articles recents. És cert que, desgraciadament, tinc molt menys temps del que voldria per a repassar-los una mica més però això no és excusa per a publicar-los amb les faltes d'ortografia - i més d'alguna estructura gramatical en alguna frase- que hi deixo. El que em fot és que no en sóc conscient! Només voldria demanar disculpes i que ho faig el millor que puc. Ara mateix m'he apuntat a un curs per a millorar el meu Català, a veure si d'aquí un temps es nota i no m'heu d'anar tant al darrere :S

Moltes gràcies.--Florenci Salesas 11:52, 28 set 2006 (UTC)Florenci Salesas

RE: plantilla hr

Hola Jordi, primer de tot jo no he fet l'article de la ciutat de Vodnjan, segon, sí que pots fer la plantilla, a més, és el codi oficial de la llengua. Bé, adéu. Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:41, 28 set 2006 (UTC)

Els codis d'indicacions d'idiomes són relatius al codi ISO 639-2 de l'idioma. El pots trobar a es troben a Viquipèdia:Plantilles d'indicació d'idioma. –Pasqual · bústia 19:17, 28 set 2006 (UTC)

L'Eco de Sitges

Primer que rés, gràcies pel teu comentari. Respecte a "L'eco de Sitges", tens tota la raó, m'hi haig de posar. De tota manera, és un article que ha d'estar especialment ben fet (com tots, de fet, vaja; però en aquest m'hi jugo alguna cosa més) perquè és el diari del meu poble; m'hi sento una mica moralment obligat, però tinc que reconèixer que, justament, d'aquest tema no tinc gaire informació. Perquè la feina de recerca sigui el més acurada possible, haig de començar pràcticament de zero. "L'Eco de Sitges", tot i ser una publicació local, és una de les més antigues de Catalunya d'aquest tipus, sinó la primera, i, realment, penso que es mereix un article com cal a la Vikipèdia, però, com pots veure - que encara no ser segur si és la més antiga o no, per exemple- la informació de que disposo encara no és el mínim fiable perquè mereixi ser publicada. Prometo posar-m'hi tan aviat trobi energia i documentació com cal :)--Florenci Salesas 07:50, 29 set 2006 (UTC)Florenci Salesas

Sarsuela

He vist el teu comentari a l'article "Sarsuela". Perdona que no t'haja contestat abans, l'acabe de veure ara. Gràcies pels teus comentaris, veig que els dos ens dediquem molt a articles "musicals". Respecte a treure la llista de compositors de l'article ho vaig pensar, però no sé quina categoria donar-li ni si quedaria millor... Si vols pots fer-ho tu que ets més veterà. Gràcies de nou. Corretger 18:30, 31 d'octubre de 2006

Categorització

Per ordenar a les categories s'usa el que anomenem l'indexació, el que s'ha de fer és no posar els accents per que aparega en l'ordre alfabètic, sinó l'ordre que segueix és el de la seua codificació, el de l'ANSI, per la qual cosa les majúscules s'ordenen abans de les minúscules, pel que els articles començat per a apareixerien darrere dels de la Z. No es diu res a viquipèdia:categorització però és una cosa prou acceptada, al cap i a la fi el fet que no s'accentue el mot no es veu enlloc. –Pasqual · bústia 19:38, 31 oct 2006 (CET)

Aposta no vàlida

Sento dir-te que la teva aposta, no es vàlida, ja que ja s'ha acabat el temps per apostar. —Albertsab - Llibre de queixes i reclamacions 19:31, 24 nov 2006 (CET)

Barbara Hendricks

Un error meu, no me n'havia adonat. Merci per comentar-m'ho i ara mateix ho corregeixo. Salut! --Gcm 20:41, 1 des 2006 (CET)

Creus de Sant Jordi

Bona feina amb aquest tema.

Només una petita cosa: en lloc de fer [[Marià Manent Cisa|Marià Manent i Cisa]], crec que seria millor deixar el nom que hi ha i fer la redirecció. La redirecció servirà per qualsevol altra pàgina i, en canvi, de la manera que ho fas tu només afecta a aquest enllaç concret. Pau Cabot · Discussió 18:03, 7 des 2006 (CET)

Insistesc en el tema, company. Les redireccions són molt més útils que aquesta feina que estàs fent. Així, es poden aprofitar per altres articles que tenguin l'enllaç en les diferents versions dels noms de persona: nom + 1r llinatge, nom + 1r llinatge + 2n llinatge, nom + 1r llinatge + i + 2n llinatge, nom artístic ... Pau Cabot · Discussió 19:07, 14 des 2006 (CET)
Lamento que la feina que faig no et sembli prou útil. En aquest article, copio el nom dels premiats tal com consten en el decret i enllaço al nom de l'article de la Viquipèdia, no a una redirecció; fins on jo sé -perquè sóc molt novell en la Viquipèdia-, enllaçar amb l'article definitiu és molt millor que amb redireccions. En tot cas, prefereixo acabar l'article que tinc començat a arreglar altres articles que estiguin malament, perquè potser no faria bé ni una cosa ni l'altra. Entenc perfectament la necessitat i la utilitat de les redireccions, i t'agrairé tot l'esforç que esmercis en completar les que encara faltin. Jordi Roqué 11:06, 15 des 2006 (CET)

Una lluita musical

Hola Jordi, enhorabona per la teva feina. Sembla que toquem camps molt propers i et trobo per tot arreu :-). Tinc un dubte amb la sardana Una lluita musical, que tu atribueixes a Josep Serra i Bonal en el teu article, mentre que a la web http://www.sardanes.net/mp3/62 l'atribueixen a Josep Saderra. He intentat contrastar la informació però no trobo res que m'ho aclareixi. Com que veig que tu estàs molt ben documentat deus estar en el cert, però m'ho podries. Gràcies --Mgclape 17:16, 20 gen 2007 (CET)

Retrat

No entenc sota quin criteri consideres que La noia de la perla no és un retrat. --Allman 04:02, 30 gen 2007 (CET)

Em sembla que si obres una categoria amb un sol article algú t'acusarà de VANDALISME i no seré pas jo --Allman 16:01, 30 gen 2007 (CET)
En aquest cas faria com la categoria castells. Sota l'article principal castell (arquitectura) penjen totes les obres anomenades castells. Aquí el que hi ha de fons es que per mi és absurda una categoria teorica on només penjin retrat, autoretrat caricatura i si m'apures podriem trobar dos articles més--Allman 16:28, 30 gen 2007 (CET)
Estic totalment d'acord, però mentre no es genera la categoria retrats crec que la solució anterior era més encertada. Arreglau com vulguis, veig que el teu criteri no difereix tant del meu. Aprofitant que et veig realment interessat, et demano que em donis una opinió sobre com va el portal Història de l'art. Et comunico que a arrel de les aportacions d'unaltre wikipedista es preveuen alguns canvis. Mira Viquiprojecte:Història de l'art--Allman 22:22, 30 gen 2007 (CET)

abel mus

hola, sóc nou en aquest món de la Viquipèdia. així que no se ben bé com funciona. vaig llegir ahir el teu article sobre Abel Mus, em va alegrar que apareguera en la enciclopedia, però vaig trobar algunes errades que he corregit. no si es fa així, o s'ha de fer primer la discussió,... espere que no et moleste. són coses de dates, llocs,... que solen estar errades en gairebé totes les biografies i textos, perquè se sap ben poc sobre aquest violinista. res més, adèu.

Eco de Sitges

Si tranquil, jeje , jo penso que els articles sobre coses que impliquen el que t'és pròxim sol ser complicat fer-los des d'un punt de vista neutral...suposo que la gràcia de la viqui és això que ja es neutralitzen sol si hi ha prous participants :) --GillesV 20:24, 9 febr 2007 (CET)

Mètode Dalcroze

Hola! Ja li he canviat el nom. Gràcies pel teu suggeriment i fins aviat! --Eulalia Tomas 16:47, 12 febr 2007 (CET)

Retocs als organistes

Jordi Gràcies per retocar els índex de les categories d'uns quants articles. No entenc, però, que posis

  • Boehm en lloc de Böhm,
  • Shuetz en lloc de Schütz

que és com ho posen en totes les llengües. No és el cas del nom Händel que els no alemanys (anglesos, francesos, espanyols,....) posen Haendel.

Pel que fa a la categoria "Organistes", no entenc que la posis a "Instruments de corda". No sé per on agafar-ho. L'orgue és de vent. I no parlem d'instruments sinó de músics. Si em pots aclarir la teva intervenció, potser ho entendré. Cordialment--Peer 19:30, 12 febr 2007 (CET)

Gràcies per l'aclariment. Desconeixia aquest problema per indexar. I ja queda aclarit el tema de la categoria dels organistes. Fins una altra.--Peer 13:50, 13 febr 2007 (CET)

Categories redundants

Hola, pensa que les categories no poden ser redundants. Si un article és a "compositors d'òpera alemanys", no pot tenir també la categoria "compositors alemanys" i s'ha d'eliminar ja que de fet, la primera categoria és subcategoria de la segona i per tant s'hi estaria introduint la informació per duplicat. Geo 10:15, 19 febr 2007 (CET)

si eren compositors d'una altra cosa llavors se'ls haurà d'afegir una altra categoria (del tipus: compositors de cantates), però aquestes categories segueixen sent redundants. En casos així sempre s'eliminen. Geo 10:27, 19 febr 2007 (CET)
Pel que tinc entés, la versió en anglès és xauxa i les normes de categories de la versió en alemany són molt diferents (en:German_Wikipedia) Geo 13:33, 19 febr 2007 (CET)
Jo m'ho miro així. Un "català" pot ser polític. Llavors s'ha de posar a la categoria de "polítics catalans" independentment de tota la resta de mèrits seus i l'enretires la categoria de "catalans". Que dius que també és un violinista, llavors posa-li la categoria adequada "a més a més". Si no existeix, i no es pot crear mentrestant no la posis. Així doncs, si algú és un "compositor d'òperes alemanys" el poses en aquesta categoria, i el treus de "compositors alemanys" i d'"alemanys". Si a més a més ha compost sarsueles, el posaràs a la categoria de "compositors de sarsueles" si hi és, sinó no. mirant el que es fa en la resta de casos, s'eliminen les categories redundants superiors i si se n'hi pot posar més ja se n'afegiran quan sigui possible. Geo 19:59, 19 febr 2007 (CET)

Martín i Soler

Efectivament, tens tota la raó, va ser un error meu. Gràcies per adonar-te'n! --Oersted (parlem-ne) 14:10, 22 febr 2007 (CET)

Denominació simfonies

Hola. Vull demanar-te consell. He vist que en la categoria "Composicions musicals" hi ha tres simfonies (totes tres de Mahler) i estan denominades de dues maneres diferents. Jo vaig fer l'article Simfonia n° 6 de Mahler. Després algú ha afegit la Simfonia número 1 de Mahler i després la Simfonia n° 6 de Mahler. Potser seria l'hora de decidir quina forma seria l'adient abans que comence a crèixer el nombre de "Simfonies" i cadascuna es denomine d'una manera diferent. Què en penses? Com s'ha de decidir una cosa així? Gràcies. Corretger, 3 de març de 2007

Ho faré així. Redenominaré totes les simfonies (les 3 que hi ha) a "núm. X" i posaré un comentari en la Taverna. Gràcies per la teua ajuda. Corretger, 5 de març de 2007

Crec que sí que puc buscar informació sobre la biografia d'aquest compositor. Deixa'm uns dies i et comente. I gràcies per les teues opinions favorables i el teu ajut. Corretger, 5 de març de 2007

Hola Jordi, t'he enviat per e-mail el que he pogut trobar. Ben cordialment. Corretger, 13 de març de 2007

Monestir de Santa Maria de ...

He vist que m'has corregit algunes coses de l'article Monestir de Santa Maria de Vilabertran, la qual cosa t'ho agraeixo, però també has canviat el Monestir de Santa Maria de Lladó per Lledó, en un parell de enciclopèdies que he consultat surten com Lladó /Lledó, jo ho havia posat com Lladó, per que en la wiki tenim la població en la comarca de l'Alt Empordà com Lladó. Si per cas corregeix també l'article Monestir de Santa Maria de Lladó , perquè tinguin bé l'enllaç. Moltes gràcies Una salutació--MarisaLR 20:12, 9 març 2007 (CET) Per cert Albarrasí és amb una o dues esses ? El article de la wiki és amb una.--MarisaLR 20:19, 9 març 2007 (CET) Albarrasí comprovat, és amb una ese, ja ho canvio.

Moltes gracies

No passa res. Jo és que no tinc molt clar l'ortografia en català i prefereixo que me ho miren sempre.Així que fins aviat--MarisaLR 20:54, 9 març 2007 (CET)

Tony Oursler

Gràcies per la traducció correcta del Nom de John Miller. Havia de marxar i no ho he corregit com cal. Merci Usuari:Kippelboy

Polisèmia Josep Marraco i Ferrer

[[{{{1}}}]] és un article orfe

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si cap altre article no enllaça cap a la pàgina que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.


Proposta d'esborrament de la pàgina «Iruka Umino»

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Iruka Umino», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 12:01, 11 nov 2017 (CET) El motiu de la plantilla polisèmia al article Josep Marraco i Ferrer és com a contribució a la quinzena a semiorfenar una de les poques pàgines de desambiguació que queden a Especial:Lonelypages. Respecto la teva opinió, però és important facilitar informació relacionada existent.

El criteri aplicat és el concens que he deduit a Viquipèdia Discussió:Pàgines òrfenes

Jordi Coll Costa 19:56, 20 març 2007 (CET)

Ahir ja vaig treure la polisèmia. La teva proposta la pots exposar a la dicussió o a la taverna. Jordi Coll Costa 18:48, 21 març 2007 (CET)

Palestrina

Jordi. Gràcies per l'avís. Era un error de la pressa en fer les coses. Ja ho he canviat.--Peer 19:45, 19 abr 2007 (CEST)

Resposta Himne d'Escocia.

Primerament, perdó per la tardança. però m'havia absent un temps de la viqui.

Sobre el tema del himne d'escòcia tens tota la raó, he comprovat a la Viqui anglesa que en té dos, però al buscar l'himne vaig cercar per himne d'escòcia, i vaig pensar que era el mateix. Intentaré canviar-ho, gràcies per l'avís.

Salutacions! TasMan (Parlem?) 02:18, 29 abr 2007 (CEST)

RE: Ganondorf

Hola! Graciés per les teves contribucions ortogràfiques sobre l’article Ganondorf. Estic d’acord amb tu, que el contingut del darrer paràgraf és confós. És un punt molt delicat, ja que Nintendo no ha explicat cap mínim detall sobre aquest esdeveniment. Existeixen dos possibles teories entre els fanàtics sobre la mort d’en Ganon en Twilight Princess, que et prometo que quant tingui temps intentaré explicar-te-lo quant disposi de més temps (apart, es clar d’editar-lo en el article). S’hi te causat confusions, et demano sinceres disculpes. A per cert, s’hi estat interessat en la franquícia de Zelda en sí, pot contribuir-hi en el Viquiprojecte: The Legend of Zelda. Salutacions cordials! --Uriol 21:44, 10 maig 2007 (CEST)

Berenguer de Bardaixí

Hola, he vist la teva contribució a l'article. La informació jo la tenia vagament present dels llibres que havia llegit, però mai he sabut amb qui es va casar Berenguer. Si ho saps estaria bé que ho posessis al parentesc. Gràcies! --Galazan 20:16, 26 maig 2007 (CEST)

Fantàstic! Desconeixia aquest diccionari de biografies. Endavant les atxes, doncs!--Galazan 12:49, 28 maig 2007 (CEST)

Bona tarda, company. He vist que estàs categoritzant com a catalans els membres de la família Bardaixí, però pel que diu l'article semblen ser més aragonesos que catalans. No estarien més ben categoritzats com a aragonesos?--Pere prlpz 20:35, 31 maig 2007 (CEST)

Suposo que caldria mirar-se amb lupa la frontera i la biografia de cadascú, però molts nobles d'aquell temps (com ara Berenguer de Bardaixí) tenien possessions i càrrecs en llocs diferents, sobretot els nobles importants, i potser alguns d'aquests haurien d'acabar a Categoria:Nobles catalans (si és que entren dins del que s'entén per noble) i a Categoria:Aragonesos (o a Categoria:Nobles aragonesos, que no falta gaire per poder-se crear).--Pere prlpz 16:55, 1 juny 2007 (CEST)
Bufff! La cosa és complexa. En aquest cas (la Franja sud, diguem) l'administració política de la franja era clara: pertanyia a l'Aragó. Per tant inevitablement els senyors de Saidí seran cridats a Corts sempre a Saragossa. Però la política no és la única realitat que existeix (i llavors menys encara): indiscutiblement el cognom és català, com ho era també (llavors i ara) la llengua dels habitants del Baix Cinca, terres repoblades amb gent de la Ribagorça, i per tant indubtablement s'expressava en llengua catalana. De totes maneres en aquella època els personatges poderosos, i sobretot els funcionaris, s'expressaven tan en el parlar d'Aragó com en català perquè viatjaven per tota la Corona. Jo particularment el categoritzaria com a aragonès, perquè va ser Justícia d'Aragó i la seva descendència va estar també lligada a aquell regne. Però potser també podríem posar les dues categories, per ser més fidels a la realitat, no?--Galazan 00:57, 2 juny 2007 (CEST)
ok--Galazan 11:39, 5 juny 2007 (CEST)

Gràcies pel suport en Herois

T'estic molt agraït pels ànims. La veritat que no és tasca fàcil traduir-ho tot i preferisc utilitzar els meus coneixements, ja que com tu bé has dit els traductors manquen de traduir-ho correctament, encara que per a certes frases és inevitable utilitzar-los. Moltes gràcies i espere que no tingues que corregir molt. Salutacions ! MauletXXI 11:54, 30 maig 2007 (CEST)

Pedro Ximénez de Urrea

El pare del president de la Generalitat surt al diccionari que uses?--Galazan 12:41, 1 juny 2007 (CEST)

I més bufff! Tens un munt de contribucions! No sé pas ni per on començar. De fet sóc historiador generalista, amb predilecció per la contemporània.--Galazan 01:00, 2 juny 2007 (CEST)

Plantilla dels municipis de Gal·les

Gràcies pel missatge. És el primer cop que creo una plantilla, i no sé gaire bé com funciona. La dels municipis de Gal·les l'he creada a partir de la dels municipis d'Eslovènia. Vaig fer-hi alguns canvis, però de fet molts dels camps utilitzats no els puc fer servir quan els aplico als articles, perquè em manca molta infomació. Si vols, retoca-la o elimina'n camps. Gràcies per l'ajuda

Per cert, Portmeirion no és un municipi? Què seria, llavors?

Podríem retocar la plantilla dels municipis, i quan funcioni bé, podríem crear-ne una adaptada als articles com el de Portmeirion. -- Pa-integral

Gràcies Jordi, t'agraïsc la teua col·laboració. He posat la meua opinió en la llista d'esborrar. M'he assabentat que existia una cosa així gràcies a tu. Corretger 11:22, 21 juny 2007 (CEST)

Ho estic consultant--Paco 01:33, 27 juny 2007 (CEST)

Beumala

Hola Jordi, gràcies. Penso que no hi ha cap criteri per això. Simplement hi vaig afegir Ara és l'hora de Banyuls i les vaig ordenar amb excel, sense adonar-me del teu criteri. Si vols ho torno a deixar com estava abans.--Lohen11 10:40, 2 jul 2007 (CEST)

Morton Feldman

Jordi, moltes gràcies per l'ajuda amb Morton Feldman! --Icmontreal 15:50, 2 juliol 2007

Tsultrim Gyatso‎, Jamphel Gyatso i Lungtok Gyatso

amb rifar volia dir sortejat pero no entre tots els habitants del pais, sinó entre els nens que tenien caracteristiques especials ( per exemple savien coses de la vida del dalai lama anterior) la wikipedia holandesa te un article gran sobre aixó: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_urn --87.202.42.233 13:59, 4 jul 2007 (CEST)

Instint bàsic

Hola Jordi. Els títols de pel·lícules en català no són com en anglès que va tot en majúscules. Per tant, el títol era correcte.--Lohen11 16:53, 9 jul 2007 (CEST)

Estic fent campanya

Hola Jordi_Roqué,

M'he presentat com a candidat a administrador. No és molt habitual que un candidat perda el temps promocionant-se però sempre hi ha una primera vegada. No sé quina va a ser la teua reacció, simplement et demane que passes per allí i dones la teua opinió. El teu vot compta, sia positiu o negatiu, t'estaré igualment agraït. El meu proposit és coneixer la vostra opinió i que la votació sia per part de tota la Comunitat.

Si creus que no reuneixes els requisits necessaris per poder votar fes m'ho saber, este missatge te l'ha deixat un bot i potser no haja fet la seua feina correctament (encara que la tria d'usuari l'he feta jo, però potser hage errat).

Si penses que no s'ha de fer este tipus d'accions no dubtes a comunicar-m'ho també. El meu propòsit és donar a conéixer la meua candidatura a tots el que tinguen dret a vot, tenint en compte que hagen participat en altres candidatures o que estiguen actualment actius. —Pasqual 00:20, 12 jul 2007 (CEST)

temes bàsics

Mira't Viquipèdia:Els 100 articles fonamentals i opina, és sobre la llista que vam estar parlant --barcelona 20:40, 16 jul 2007 (CEST)

Viquitrobada

Hola Jordi_Roqué,

Estem intentant organitzar una trobada, en la que es parlaran de tota mena de temes viquipèdics, el primer pas ha estat comunicar-lo a la taverna, el segon ha estat intentar concretar alguna data i un lloc. Finalment podrem tractar de tot el que volem abordar en eixa reunió.

Si penses que és una bona idea i vols participar-hi dirigeix te a esta secció de la Taverna i apunta-t'hi.

Este és un missatge enviat a tots els usuaris més actius o que han col·laborat en mantes ocasions a la viquipèdia i que per tant considerem que podran sentir-se involucrats en esta pròxima trobada.

L'objectiu d'este missatge és aconseguir el màxim possible de participants i que se n'assabente quanta més gent ja que en moltes ocasions els temes de la Taverna passen desapercebuts, si creus que no hauries d'haver estat avisat pots comentar-ho amb el Pasqual que n'és l'autor. Tingues en compte que ha estat una persona qui t'ha triat, no un bot. —Pasqual 00:46, 19 jul 2007 (CEST)

Viquiprojecte Viquitrobada 2007

Seguint la voluntat expressada per alguns companys he fet una pàgina de Viquiprojecte:Viquitrobada 2007 on començar a organitzar la Viquitrobada 2007. Espero que hi participis, diguis la teva i poguem organitzar aquest esdeveniment!

--Hugoaes 13:26, 19 jul 2007 (CEST)

I què hi té a veure això amb el meu bot?--Iradigalesc (discussions) 19:10, 19 jul 2007 (CEST)

Efectivament les negretes i els enllaços només es tenen en compte en els articles. En Plantilla:Pobles Casnewydd, no sé com és que apareix el títol en negreta, però el bot cerca i la plantilla no conté aquest codi. Bé, gràcies de totes maneres.--Iradigalesc (discussions) 03:15, 21 jul 2007 (CEST)

Trobada dissabte

Bones Jordi Roque,

Com s'havia comentat inicialment he fet gestions a l'Ajuntament de Barcelona i he aconseguit que ens cedeixin una espai pel dissabte al matí al Cibernariumde Barcelona gratuitament, on podrem gaudir d'una sala per nosaltres amb aire acondicionat, cadires i connexió WiFi de forma gratuita si portem els portatils, ja que els responsables municipals del Cibernarium estan molt interessats que fem aquesta primera trobada al seu espai (Marie Curie s/n). Digues que penses al respecte si us plau i confirma la teva asistència a la trobada informal. Gràcies!!!!

--Hugoaes 19:06, 25 jul 2007 (CEST)

Assistència Trobada dissabte

Bones,

Aquest dissabte a les 11 hores fem al Cibernarium de Barcelona la primera trobada informal de viquipedistes. Si us plau confirma la teva assistència a aquesta Viquitrobada en cas que estiguis interessat en assistir i hi puguis venir. També et demanaria si us plau que en cas de que no puguis venir també comuniquis la teva absència a la mateixa pàgina de la Viquitrobada.

Perdona les molèsties que t'hagi provocat i gràcies per tot!!!!

--Hugoaes 21:13, 25 jul 2007 (CEST)

Maure Abat

Bones no passa absolutament res, al principi creia que havia fet malament alguna cosa, porte mes temps arreglant coses que faig malament, que editant, i és que ens fem majors, i jo vaig com les gallines, deixant cagadetes per tot arreu, i això que em solc llegir el llibre d'instruccions, encara sort. De totes les maneres eixa plantilla, la vull millorar i moltes més coses. Rafa.--RafaRufino 08:33, 28 jul 2007 (CEST)

nomenclàtor

Hola Jordi, Els sufixes amb el nom del municipi que has tret de "el Far" i Bellveí", estaven posats per desambiguar. Tenim "Bellveí" a: Calders,Bages i Anglès,la Selva. Tenim "el Far" a:Dosrius,Maresme; la Nou de Berguedà,Berguedà; Estamariu,Alt Urgell; Riudarenes,la Selva i Susqueda,la Selva. Com que els articles que tu has enllaçat són els primers, s'han "apropiat" del nom. No em sembla especialment greu, llevat que el dia que hom crei els altres, s'haurà de fer una fitxa de desambiguació. Salut! --amador 22:54, 30 jul 2007 (CEST)

Això que proposes és mes del que esperava. Fantastic!. --amador 09:54, 31 jul 2007 (CEST)
Vist el contingut, realment, és més del que esperava. Quina passada de pàgines de desambiguació !!!. Tant de bó totes foren com aquestes. Moltes gràcies. --amador 17:56, 4 ag 2007 (CEST)

Associacio d' amics de Gorki

Benvolgut Jordi,

Moltes gràcies per les teves correccions i modificacions. Tot i així, he tornat a modificar algunas aspectes que he trobat que no son del tot correctes a les fotografies. No hi ha un castell propiament dit a Nizhny Novgorod, es tracta del Kremlin o en tot cas, si volguesim fer una traduccio literal, seria "Fortalesa". També el nom del carrer trobo que está malament, ja que no es diu Avinguda Romanov, si no Avinguda Pokrovskaya. Certament he posat massa "cor" amb l'article, ja que es una ciutat a la que viatjo cada any i potser m'he deixat anar una mica massa.

Son els meus primers articles i son benvinguts tots els comentaris i critiques. Per cert, crec que no hi ha cap traducció al català de l'article dedicat a Nizhny Novgorod (que es la tercera ciutat mes important de Russia)

Et dono les gracies un cop més per la teva feina. Rep una salutació.

Nizhny Novgorod

Bon dia Jordi. Gracies per la teva benvinguda. Una salutació.

Joan Cantó o Juan Cantó

Propose canviar la denominació Joan Cantó i Francès per Juan Cantó Francés ja que és com se li coneixia, va viure sobre tot a Madrid, en cas contrari cal posar-ho en l'article. Estic convençut que ningú a Alcoi ni a Madrid li denominava Joan, és un tema històric i de la seua època, a pesar de qui li pese, jo tinc dos nebots un és Juan i l'altre Joan i no em confonc mai al cridar a a un o a l'altre (els dos parlen català). Però u és Juan i l'altre Joan. I Joan Cantó és Juan Cantó.

Crec que el mateix passa amb Espí i Jordà. Crec que cal diferenciar uns casos i altres, no m'opose a normalitzar els noms, tot al contrari, Alcoi és Alcoi des de fa 20 anys, històricament sempre ha sigut Alcoy, però està clar que abans o després calia normalitzar el nom a pesar d'algun cabota. Això dels noms propis, és un cas a banda. En Alcoi la plaça de Joan Cantó i Francès i tots els personatges d'eixa època estan normalitzats, no estic d'acord, però tampoc m'opose. Amb els personatges de hui en dia encara ho tinc més clar i Amando Blanquer tota la vida s'ha anomenat Amando, Ovidi mai serà Ovidio i Antoni Miró és Antoni Miró. Fa gens un germà meu i la seua dona li van posar Jorge a un nebot meu i encara que a la mitat de la meua família ens ixen adoloriments en la llengua perquè li cridem Jorge, ens aguantem. Jo a la meua filla li parle en català a Madrid però s'anomena Nuria, no Núria, per no fer-li un embolic en classe i el meu germà a Alcoi els parla als seus fills en castellà i no sabem si ha fet una porra que el seu fill serà l'últim Jorge d'Alcoi. Coses de la vida. Després d'este discurs sort tot just sóc partidari de canviar-ho només si estàs d'acord.

És com la gent que s'encabota que en castellà Lerida és Lleida i després Teruel és Terol, no, per eixa regla de tres Teruel sempre serà Teruel. Un abraç. Rafa. --RafaRufino 12:17, 19 ag 2007 (CEST)

Estimat Jordi, tot i que encara em queda mitja vida per a arribar a eixos articles, crec que el millor seria utilitzar com a nom principal dels compositors, pintors etc alcoians, els que vénen en la versió valenciana/catalana d'història d'Alcoi que ha editat l'ajuntament en 2006, i que coincidix a més amb el nom dels carrers d'Alcoi. Per exemple Joan Cantó Francés, Josep Espí Ulrich i Amando Blanquer Ponsoda (en este cas a més he parlat amb família seua). Evidentment que es puga cercar des de Juan Cantó Francés, Joan Cantó i Francés, Joan Cantó i Francès i Joan Cantó Francès o Amand Blanquer i Ponsoda. De totes maneres de moment deixa'ls com estan i quan em fique de ple en els articles ja els canviaré si estàs d'acord. Ja em diràs.--Rafa (discussió) 14:35, 20 gen 2008 (CET)

Autòdrom de Sitges

hola! La veritat que vaig crear l'article però no coneixia gaire bé la història i ho vaig fer a partir d'un parell de links (les referències que vaig posar) Em sonava això que estava al terme de Ribes però no n'estava segur, merci per afegir-ho. Una cosa: A l'article com l'hi diries Autòdrom de Sitges o Autòdrom de Terramar? Jo penso que en realitat de la segona forma perquè crec que fou la usada en la època. En tens idea? Gràcies --GillesV 00:43, 5 set 2007 (CEST)

Abt

Ja recordo que no era molt clar això. A la pagina http://www.uned.es/geo-1-historia-antigua-universal/Egipto_Nomos%20y%20dioses.htm, signada per la dra. Ana Maria Vazquez Hoys (amb un curriculum impresionant) dona el mateix nom (pero no la mateixa traducció) pels nomos VIII de l'Alt i Baix Egipte. Donades les diferencies de nom entre les fonts no puc estar segur de si es un error de la Sra. Vazquez o un error de la wikipedia (que es copia una a l'altra, si la primera està malament segur que la majoria segeuixen la primera). Em va decidir que la capital fos Abydos (Abtju en antic egipci). Caldria un expert bastant més expert que jo. Es poden buscar pagines de nomos que no siguin de wikipedia a veure. Gracies per tot, --joc 16:44, 5 set 2007 (CEST)

Bíblia

Jo també hagués posat [Tamar (Bíblia)] però recordo que a l'inici vaig veure un parell d'articles amb la b minúscula i vaig pensar que era millor seguir els articles ja escrits. De totes maneres estica favor de canviar-los tots i posar-los en majúscula.--Wk 19:05, 5 set 2007 (CEST)

Osti! No me n'has deixat ni una? Molt bona feina!! Jo continuaré ampliant els articles bíblics i qualsevol cosa m'ho fas saber! --Wk 18:32, 6 set 2007 (CEST)

Re: Samsó (jutge) i Samsó (varietat vinífera)

Cap problema. Efectivament el Samsó bíblic és el principal i el samsó raïm és gairebé desconegut ja que comercialment s'utilitza la forma francesa. Quan vaig crear l'article no n'existia cap més i no em vaig preocupar de desambiguacions. Em sembla més clar "Samsó (raïm)". Ja que t'ofereixes t'ho deixo per tu, si no et sap greu. Hi ha uns quants enllaços que s'hauran de corregir i em sembla que en sóc responsable de la majoria. --V.Riullop (parlem-ne) 19:44, 7 set 2007 (CEST)

No es posa la mateixa variable a "type" a totes les plantilles de coordenades. Per a les muntanyes, per exemple, es posa "mountain(X)" on X són els metres d'alçada. 88.27.89.73 20:58, 10 set 2007 (CEST)

Spam

Hola! Sembla que no ha continuat, oi? Si hi torna es pot blocar. De fet els EE n'està ple, és difícil lluitar amb això, jo sempre que els trobo els elimino.--Lohen11 11:39, 12 set 2007 (CEST)

Saps on para aquest filtre?--Lohen11 18:28, 13 set 2007 (CEST)
Ja ho he demanat.--Lohen11 12:47, 14 set 2007 (CEST)

centelles

Jordi, M'afalaga que hagis triat una foto meva per a il·lustrar l'article de Centelles. Habitualment les fotos que pujo las faig servir jo, però és clar que sent el pare de la criatura no te mèrit que m'agradin. És curiós aquest mon de la VP que et fa content que un altre et copii una obra pròpia. Una abraçada, --amador 18:17, 14 set 2007 (CEST)

Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Sant Quirc de Durro. --88.19.142.160 19:45, 26 set 2007 (CEST)

Sardanes, Carreras i salut

Hola Jordi! Ja ho canvio, potser si que és més precís bibliòfil en el seu cas. Respecte a les sardanes...mira ara m'ha donat per aquí, recordant antigues aficions, el problema és que em costa trobar informació i vaig molt lent. Gràcies per preocupar-te per la meva salut, dormo i menjo bé somriure, ara tinc temps per dedicar a aquest projecte que em dóna tantes satisfaccions, més endavant potser ja no serà així tot i que ja no crec que el deixi mai, d'una manera o altre.--Lohen11 16:15, 5 oct 2007 (CEST)

Hola de nou! Com ho fas per fer l'enllaç per a que surtin les sardanes d'un compositor amb el seu codi de la web de la federació sardanista? Quan accedeixo a aquesta base de dades, me les dóna, però la url no indica aquest codi i per tant no la puc enllaçar.--Lohen11 19:38, 13 oct 2007 (CEST)
No em refereixo a això. Vull dir que quan busco les sardanes d'un autor em surt a la url: http://sardanista.cat/fed/, en canvi a tu et surt http://sardanista.cat/boigperlasardana/llistat.asp?criteri=1&sql=idautor=57, amb la idautor, i per tant es pot posar com a enllaç. Com ho fas per a que et surti així?--Lohen11 15:56, 15 oct 2007 (CEST)
Si, d'aquesta manera val, és la única manera que havia trobat, però si vols un autor dels darrers has de passar totes les pàgines i n'hi ha unes quantes. Utilitzant el cercador clicant sardanes o altres, que seria més fàcil, la id ja no surt.--Lohen11 16:40, 15 oct 2007 (CEST)

Antic Egipte

  • Has fet bé, havia fet cortar/pegar hi he reproduït l'error a diversos llocs.
  • És possible que tinguis raó amb que és més correcte Art de l'Egipte antic. He estat apunt de fer-ho així ja que és la manera que he vist que empra la Història Universal de l'art de l'enciclopèdia Planeta; però per seguir el mateix criteri que hi ha en els articles de la categoria he emprat la manera que també em sembla més comú. El dubte continua.
  • Cal canviar el nom a la categoria Categoria:Pintors grecs per Categoria:Pintors de l'antiga Grècia per evitar confusió amb els pintors grecs contemporanis.--Allman 19:55, 9 oct 2007 (CEST)

Bona feina amb les categories

Hola company, veig que estàs fent una bona feina de categorització. És un dels tants fronts on es pot fer molta feina, bona falta que li fa. Enhorabona pel teu treball! Pau Cabot · Discussió 15:53, 18 oct 2007 (CEST)

Portal:Sardana

Hola Jordi! Suposo que ja has vist que estic construint un nou portal de la sardana. M'agradaria saber tant la teva opinió del que porto fet com si t'agradaria col·laborar-hi, o bé ara o quan ja estigui enllestida. --Lohen11 19:07, 18 oct 2007 (CEST)

Datacions

Hola Jordi. Ho canviava perquè la gran majoria de biografies ho tenen així i per homogeneïtzar. També ho he llegit per aquí que és més correcte així, però no em facis dir a on. Però vaja, davant del dubte ja no ho corregiré més i com tu dius el important és que les dates estiguin bé. Salut!--Lohen11 11:19, 30 oct 2007 (CET)

Categoria de Sant Just

Perdona la nostra ignorància, però tot just estem començant a entendre una mina l'estructura d'aquesta enciclopèdia. Ens dius que has recopilat tots els articles de Sant Just i has creat una categoria. Quina? Quan i on l'hem d'utilitzar?Gelsmm (discussió) 21:51, 28 nov 2007 (CET)

Hola, et vull fer una consulta sobre l'article "Can Carbonell", del qual l'autor és Joaquim Carbonell Calders, hereu de l'esmenada masia, alhora que fundador i membre actiu del Centre d'Estudis Santjustencs. Veig que per transcriure algun fragment del llibre de Mn. Antonino Tenas en el que es parla de casa seva, el seu escrit corre el risc d'ésser esborrat. Com ho podriem evitar? Penso que una possibilitat seria reescriure els fragments conflictius dient els mateixos conceptes però sense transcriure el text original.Una altra possibilitat podria ser el tenir en compte el fet de que aquest llibre (exhaurit ja fa més de 50 anys) ha estat reeditat exitosament fa un parell d'anys pel Centre d'Estudis Santjustencs amb el vist-i-plau dels familiars de Mn. Antonino, un dels quals, el Pare Hilari Raguer, fins i tot hi escriu la introducció. Es pot considerar que en Joaquim és, per tant, l'editor del Llibre, i alhora l'autor d'un article en el que tot just parla de casa seva. Quedem en espera dels teus consells. Cordials salutacions.--Ochoajuli (discussió) 12:39, 20 feb 2008 (CET)

Hola Jordi, el Joaquim ja ho ha modificat seguint les teves indicacions, i a mi, tot i que encara no en sé gaire d'això, em sembla prou correcte. Tu tens la darrera paraula. Et prego que ens facis saber els teus comentaris. Cordials salutacions.--Ochoajuli (discussió) 16:56, 20 feb 2008 (CET)

Hola Jordi, Torno a tenir un problema amb la pàgina de Can Carbonell. He vist que la Viquipèdia no agafa la foto, i en comprovar el seu estatus a la Wikimedia Commons tot m'ha semblat correcte. Com es pot arreglar? No sé com fer-ho. Espero els teus consells. Gràcies anticipades.--Ochoajuli (discussió) 13:26, 21 feb 2008 (CET)

Hola Jordi,

Vaig afegir dues referències a l'article. Si et sembla suficient, potser vols canviar el vot, sinó crec que s'esborrarà (si tot i així, no ho consideres rellevant, doncs què hi farem, no t'estic intentant condicionar el vot ^^). --Meldor 18:44, 30 nov 2007 (CET)

No trobo el tiratge enlloc. He trobat la referència de la revista en un catàleg del ministeri de Cultura, però no sé si aporta alguna cosa: [1] --Meldor 23:51, 30 nov 2007 (CET)

Recorda: Per canviar el nom dels articles has d'haver-te identificat i fer ús del botó «reanomena» de la barra de dalt. Si fas un trasllat manual amb una redirecció no es podrà veure l'historial ni comparar les versions anteriors. Si això no funciona (normalment, perquè ja existeix un article o una redirecció amb historial amb el nom nou), aleshores el reanomenament l'ha de fer un administrador (demaneu-lo a Viquipèdia:Petició als administradors). Trobaràs més informació a A:RP.


Si no et deixa fer el reanomenament (com crec que t'ha passat amb jugador de bàsquet) el pots demanar a VP:PA i ho farà un administrador. Normalment ho fan força ràpìd. La plantilla {{copiat de}} només és per quan no es tracta de reanomenar, sinó de moure part del text d'un article a un altre, o de fer una plantilla o un article a partir d'un altre que es manté.--Pere prlpz (discussió) 17:16, 7 des 2007 (CET)

Intersecció de categories

Gràcies per l'ajut corregint els efectes secundaris de la intersecció de categories. El proper cop procuraré agafar-m'ho amb més calma perquè no hi hagi efectes secundaris.--Pere prlpz (discussió) 17:42, 13 des 2007 (CET)

Celler Güell

Em pots dir en quins dels dos llibres apreixia que el Celler Güell era atribuït al Francesc Berenguer i Mestres i m'agradaria poder referenciar-ho per a que ningú em salti a sobre quan a les seves obres posi el Celler Güell--KRLS , 14:48, 29 des 2007 (CET)


Oscar al millor actor secundari

Salutacions Jordi, Evidentment, tal i com em dius en el teu missatge, amb la pel·lícula "Crash" em vaig equivocar al treure l'enllaç que tu havies posat. Però, bé, ara ja està rectificat. Respecte a les traduccions i no traduccions dels títols de les pel·lícules. En aquests moments ja he arreglat l'article una mica més. He decidit posar la traducció catalana de les pel·lícules que compten amb un article a la wiki i entre parèntesi el seu títol original (tal i com es fa en castellà). A més, tenint en compte que la política de la wiki és posar els Títols dels articles en la llengua materna (no l'original), ho he cregut més encertat. Al cap i a la fi, aquesta wiki és en català i no en anglès. LLàstima que hi hagi tants problemes per a les traduccions al català...Però, bé, en castellà també tinc el mateix problema ja que els títols de les pel·lícules són diferents a Espanya i a la resta de LLatinoamèrica. A poc a poc espero anar millorant l'article. Si em vols donar un cop de mà no dubtis en fer-ho. Estic intentant fer-ne la traducció de l'anglès. Atentament i gràcies per tot.--Aylaross (discussió) 11:53, 11 gen 2008 (CET)

checkusers inicials

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden -11 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:07, 12 gen 2008 (CET)

Antoni Muset i Ferrer

Hola Jordi! Sempre que trossejo els teus articles en poso l'origen, en aquest se m'ha escapat el dit, ho sento.--Lohen11 (discussió) 14:20, 16 gen 2008 (CET)

Sant Roc, sant francès????

Bona nit, Jordi. Acabe de veure que has posat St Roc a la categoria de "sants francesos" i vaja en aquella època Montpeller no era francesa sinó una senyoria que depenia de la Corona d'Aragó, almenys per les nocions que tinc jo d'història però vaja com que França és eterna supose que deu ser així, oi? Apareix evident que els occitans per força han de ser francesos en qualsevol època, no? Records, de còr e d'òc, Capsot (discussió) 23:54, 16 gen 2008 (CET)

Ai perdona'm, acabe de veure que no t'havia desitjat un bon any nou amb moltíssima felicitat, salut i prosperitat...; és que supose que després d'escriure els dos altres missatges s'em va eixir del cap. Ai, no sé què dir-te com que la categoria "occità" no és persona grata a la Wiki catalana no tinc cap resposta si no és crear una categoria superior que pose sants de la Corona d'Aragó i fotre-lo a dins... De fet jo no li veig massa trellat a la pertinença/classificació estatal (però bé supose que és dèria meua veient les categoritzacions que es volen fer...)... ara bé, la cosa que de debò em sembla molt (més) important és l'època, vull dir em sembla més greu no saber en quina època vivia tal sant que de saber d'on venia (a més tenint en compte que sovint viatjaven molt i les suposades fronteres d'estat eren molt intangibles per a ells i per a més gent). No ho sé, ja faràs el que et semble més adient, com ja ho deia en les discussions sobre categoritzacions només poden portar a classificacions aproximatives i falses històricament en alguns casos, vull dir quin sentit tindria de dir que tal trobador era britànic perquè va nàixer en territori vassall de la corona anglesa??? Estem creant contrasentits històrics a partir de la percepció estatal actual per una banda i per l'altra neguem realitats com l'occitana àmpliament acceptades popularment a l'estat francès per raons que em costen d'entendre, més que res a una viquipèdia dels Països Catalans (ja sé que no és expressió grata per a molts però vaja és la millor que jo conega)! Perdona'm la llarga resposta però estic cada vegada més desil.lusionat pel camí que pren aquesta viquipèdia, no hauríem de perdre de vista que la cosa important és fer articles i no categoritzar-ho tot, crec jo, però probablement m'enganye. En tot cas, et salude i endavant amb la teua faena. Que et vaja tot bé, de còr e d'òc, Capsot (discussió) 19:05, 17 gen 2008 (CET)

Re: Lluís Jou i Mirabent

Tens raó, gràcies. --Jordicollcosta (discussió) 12:17, 22 gen 2008 (CET)

Famílies botàniques

He vist que has afegit els enllaços a la família Campanulàcies a la llista de plantes de Catalunya i la de plantes medicinals. Gràcies. Però deixem suggerir-te una altra manera de fer el mateix en que et buscaràs menys feina i la pàgina de la llista no creixerà desmesuradament. Si crees l'entrada Campanulàcies i la redirecciones a Campanulàcia automàticament quedaran totes les famílies enllaçades de la llista i sense que aquesta hagi augmentat en kilobits. Et felicito per la feina feta. Salutacions. --pastilletes (discussió) 20:27, 12 feb 2008 (CET)

Spam amic

Ei, company !!

Ja dono per "prou bo" l'article del Joaquim Raspall i el presento com a AdQ. Et demano que t'ho miris i el votis. Estic segur que t'agradarà i sentarà un precedent sobre biografies d'artístes i la seva obra. Salut !! --amador (discussió) 23:40, 19 feb 2008 (CET)

Pai Chieh Keng

Vaig llevar la plantilla d'esborrany perquè vaig pensar que ja hi havia més informació que la que hi sol haver als esborranys. Supòs que no fa falta explicitar una cosa tan evident a la Viquipèdia com que tots els articles són millorables. Si, tot i així, hi vols tornar a afegir {{esborrany}}, no tenc res a dir-hi. Bona feina! Pau Cabot · Discussió 15:22, 22 feb 2008 (CET)

Zant

Hola company,

Et volia demanar si podries fer una ullada a la votació per distingir l’article Zant com a AdQ. No et demano que votis a favor, simplement m'agradaria que posessis el teu vot, i que aportessis les teves valuoses aportacions a la avaluació, positiu o negatiu segons et sembli convenient, perquè la proposta no s'estanqui i hagi de ser arxivada. A més a més, et comunico que manca de només un vot perquè és converteixi en AdQ i tres dies perquè finalitzi un més des de que el vaig proposar a distingit. Si poguessis votar, em faries un enorme favor. Moltes gràcies, company. --Zant (discussió) 18:14, 27 feb 2008 (CET)

Gràcies. somriure --Zant (discussió) 18:36, 27 feb 2008 (CET)

Re: Imatge de corcoll

Ja està arreglada. Efectivament a Flickr la tenen girada. L'he editat amb un editor d'imatges per posar el castell dret i l'he carregat com a nova versió. No hi ha altra forma per evitar que facin llenya :-) --V.Riullop (parlem-ne) 19:21, 17 març 2008 (CET)

Fals boix - Shibataea kumasaca

Fa molt de temps que et vull felicitar per la bona feina que fas amb els bambús.

Fals boix, ho vaig treure del Catalogue général la Bambouseraie ISBN 2-9516051-0-2.

Com que tens raó que no és el nom comú en català ja ho he mogut a Shibataea kumasaca.

Moltes gràcies.

--Jordicollcosta (discussió) 13:12, 20 març 2008 (CET)

hola! no sé massa bé com funciona això però jo ho probaré de totes formes! vaig veure el teu comentari a l'article castellers de vilafranca. doncs bé, ja ho he canviat. he eliminat totes les referències a "nosaltres". Com s'ha de procedir ara? Gràcies!!! --Petrussola (discussió) 01:14, 23 març 2008 (CET)

Bots i humans

En tot cas l'errada és humana, però més val preguntar a l'autor del canvi a Categoria:Escriptors catalans en castellà, encara quie a primera vista sembla evident que és un error d'en Pere. –Pasqual · discussió 11:44, 28 març 2008 (CET)

El que faré és afegir més restriccions com que el bot només moga articles a una categoria existent i que continga la plantilla {{categoria per omplir}} i a més a més eliminar esta plantilla quan es complete el trasllat d'articles. Encara així podria seguir movent articles erròniament. Fins ara l'única restricció era que el darrer usuari que hagués modificat la categoria fora un usuari autoritzat, és a dir un usuari que figurara en una llista blanca. Si encara no els has mogut, puc revertir el bot, es tracta de navegar per la categoria i moure aquells que en el resum figura Bot: categoria VP:Articles per moure, traslladant articles, de Categoria:Escriptors catalans en castellà a Escriptors catalans del sud contemporanis en català –Pasqual · discussió 12:52, 28 març 2008 (CET)
La veritat és que jo també tinc part de la culpa, ja que el bot sempre es pot aturar i no em vaig preocupar de revisar cap on movia els articles. –Pasqual · discussió 12:57, 28 març 2008 (CET)

Gràcies per arreglar la meva pífia. En Pasqual m'està ajudant molt amb el seu bot per portar a la pràctica les conclussions de la Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Categorització de balears, catalans i valencians, que implica recategoritzar alguns milers d'articles i totalment a mà seria una feina llarguíssima. Treballar amb bots té l'avantatge que amplifiquen el resultat de la feina però desgraciadament també té el risc d'amplificar les conseqüències dels errors humans, i em sap greu haver-te donat a tu la feinada d'arreglar-ho i que en Pasqual s'hagi trobat amb crítiques a un error que no era seu.--Pere prlpz (discussió) 19:35, 29 març 2008 (CET)

Articles qualitat

S'ha proposat l'article Manuel de Falla com a article de qualitat. T'ho dic perquè t'agrada fer articles "musicals" i per si vols participar en la votació a Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Manuel de Falla. Cordialment, Corretger (discussió) 12:10, 29 març 2008 (CET)

Històrics i contemporanis

La distinció entre històrics i contemporanis pels personatges valencians, catalans i balears va ser decidida a la Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Categorització de balears, catalans i valencians i no separa segons si els personatges pertanyen o no a l'edat contemporània, sinó que distingeix els posteriors a la Guerra de Successió, que es categoritzen com a espanyols (a més de valencians, catalans o balears) i els anteriors, que no es categoritzen en cap estat actual; per als catalans del nord la data de separació és el tractat dels Pirineus (els posteriors són francesos i els anteriors no); a més els catalans històrics no se separen entre sud i nord. El nom de "contemporanis" pot dur a confusió perquè les categories no corresponen exactament a contemporanis nostres ni a l'edat contemporània, però de moment encara no hem trobat cap nom millor.--Pere prlpz (discussió) 18:03, 31 març 2008 (CEST)

Per l'objectiu que buscàvem, que era poder categoritzar la gent per estats sense categoritzar els anteriors a la formació dels estats, els noms haguessin pogut ser de l'estil de catalans espanyols, catalans francesos i catalans no espanyols ni francesos, però són noms horribles per una categoria, i vam acabar amb històrics i contemporanis. Moderns té el mateix problema que contemporanis, que sembla referir-se a l'edat moderna. Per algunes categories evitem el llarguíssim catalans del sud contemporanis perquè tots els de la categoria són contemporanis per definició mentre no es demostri el contrari (com els esportistes catalans del sud), o perquè tots són del sud (com els advocats barcelonins contemporanis).
Ara el que falta és implementar la categorització, que de moment diria que cap a la meitat de les biografies de catalans estan categoritzades (directa o indirectament) dins de categories d'històrics o contemporanis, i pels balears i valencians anem semblant.--Pere prlpz (discussió) 18:18, 31 març 2008 (CEST)

Re: Vandalisme reiterat

Els dos casos ja els he estat observant. Sembla que després de les reversions del bot no hi han tornat i per això no he fet res. Normalment m'ho prenc amb paciència ja que solen ser IP dinàmiques. Però vist amb més detall, resulta que són dues IP estàtiques amb vandalisme reincident. A la propera ocasió es mereixen un bloqueig contundent. Em pots avisar, o a qualsevol administrador que vegis actiu, o bé a VP:PA.--V.Riullop (parlem-ne) 18:32, 31 març 2008 (CEST)

Re: Poboleda

Sí, disculpa, ha estat un error. Salutacions cordials. → ebrenc · 18:51, 7 abr 2008 (CEST)

Catedral de Tortosa

Hola, he vist que vas ser tu qui va pujar les fotografies de la catedral de Tortosa de flirk, del mateix autor, hi ha una que es veu l'interior de la catedral, que jo no sé com pujar-la per posar-la a l'article (que l'ho he ampliat), si tens temps, faries el favor de pujar-la? Gràcies.--MarisaLR (discussió) 23:23, 13 abr 2008 (CEST)

Que bé! Em vaig passar ahir com quatre hores intentant de pujar-les a commons !que inútil! Moltes gràcies, seria interessant trobar d'alguna capella, ja intentaré de cercar alguna cosa i si la trobo te la demanaré. Salutacions.--MarisaLR (discussió) 17:22, 14 abr 2008 (CEST)

Wordpro

Moltes gràcies pel consell! És un programa de llicència lliure o cal comprar-lo? De fet, ara ja gairebé mai no escric els articles en un processador; ara em dedico a anar escrivint/traduint articles mentre parlo pel Messenger, mentre miro el ciclisme per Internet, mentre estudio... Per la qual cosa no en tinc necessitat. Però a l'estiu em podria tornar a anar bé. Gràcies de nou! – Leptictidium (pm!) 17:44, 14 abr 2008 (CEST)

Portal de la Sardana

Hola Jordi. A l'octubre, quan el vaig crear, ja et vaig dir que erets ben lliure d'aportar-hi les teves contribucions. El vaig fer com a conseqüència de la pena que em va agafar quan em van negar la possibilitat d'incloure la sardana a Viquipèdia:Els 100 articles fonamentals#Món catalanoparlant. Però la veritat és que gairebé no l'he tocat més. Ara m'hi has fet pensar i alguna cosa caurà. Una abraçada.--Lohen11 (discussió) 10:25, 17 abr 2008 (CEST)

Alcoi

crec que seria bo tenir Alcoi al igual que Benidorm com article de qualitat i animar a altres poblacions a fer el mateix. Per això demano que tots aporteu els vostres coneixements, quant al tema lingüístic vos demanaria mantindre el màxim possible paraules com seua, hui, huit, estos o estes però sí que vos demane eliminar tots els possibles en mal usats que se m'han escapat (un grapat). Moltes gràcies a tots.--Rafa (discussió) 11:57, 21 abr 2008 (CEST)dia dels musics.

Gràcies

Moltes gràcies pel que estàs fent--Rafa (discussió) 13:55, 22 abr 2008 (CEST)

No tingues cap problema en fer o proposar canvis de redacció.--Rafa (discussió) 15:26, 22 abr 2008 (CEST)

Powys

Ups! M'havia oblidat de treure la plantilla. És clar que pots afegir-hi informació, i de fet si vols ampliar qualsevol cosa gal·lesa que hagi creat jo, no et tallis. Que curiós, feia temps que no hi pensava i avui que amplio Gruffydd ab Rhydderch, em dius això :) Per cert, puc preguntar-te com és que t'interessen els regnes medievals gal·lesos? – Leptictidium (pm!) 16:11, 24 abr 2008 (CEST)

En això dels monarques estic d'acord amb tu, és millor un esborrany inampliable que no pas una redirecció. Són gent que van encapçalar alguns dels estats més importants de la Gran Bretanya feudal. En canvi, en el cas dels nuclis de població, no estic d'acord. Si un d'aquests esborranys no es pot ampliar, aleshores cal fusionar-lo amb el municipi perquè no aporta res de nou. Si es pot ampliar, no es pot permetre que estigui en un estat tan pobre. Gairebé tot es pot ampliar amb informació rellevant al tema; l'exemple que poses del Puig Pepet podria mencionar quines espècies animals i vegetals s'hi troben, si hi ha runes medievals o no, si hi ha passat mai alguna cosa d'interès... – Leptictidium (pm!) 18:00, 24 abr 2008 (CEST)
I què hi ha de dolent en fer la llista? És molt més interessant que uns pocs articles solts. Així pensant en el barri en què visc, no és gaire gran, però si algú que en sabés coses volgués millorar-lo no li costaria gens. Em costa pensar que si aquests articles són tan curts és perquè no hi ha res a dir.
D'altra banda, l'exemple que poses sobre el turonet, que no té ni història, ni espècies destacades, ni res; quina mena de rellevància té aquest turonet per estar a la Viquipèdia? Hi ha molts articles que acaben esborrats per falta de rellevància i que són molt més coneguts que el teu hipotètic turonet. Oi que per posar una persona a la VP, ha d'haver fet quelcom d'especial o ser cèlebre per alguna causa? Doncs per què hauríem de baixar el llistó pels topònims? Realment cal un article per cada pam del terreny dels països catalans? – Leptictidium (pm!) 20:31, 24 abr 2008 (CEST)

Alberola

L'acab de restaurar. Avui la cosa funciona fatal (encara no sé que li passa a {{Benvinguda}}, per exemple). Quan l'he esborrat, encara no hi havia les teves edicions i no m'ha advertit de res. Disculpes, Pau Cabot · Discussió 19:20, 28 abr 2008 (CEST)

Gràcies. Igualment enhorabona per la teva tasca! fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 19:26, 28 abr 2008 (CEST)

Re: Categoria:Viquipèdia:Esborranys de Gal·les

Si trobes algun article que s'hi pugui afegir, cap problema, i si creus que pròximament és possible que s'ompli, tampoc hi ha problema, encara que la situació ideal seria no tenir cap esborrany. Trobo que tenim les categories d'esborranys massa despentinades, i algunes han quedat completament buides, sortosament. Tu mateix. En cas que no es mantingui, es pot canviar la categorització que fa {{Esborrany de Gal·les}} a la categoria superior: Categoria:Viquipèdia:Esborranys del Regne Unit. --V.Riullop (parlem-ne) 17:35, 30 abr 2008 (CEST)

No entenc massa bé els criteris

Benvolgut Jordi:

Veig que has mogut l'enllaç http://mariadelmarbonet.cancioneros.com molt abaix. No acabo d'entendre com la WEB de referència de la MMB ha de quedar sota de ritmes.net quan el tràfec d'aquest és infitament menor (i ja no parlem del rigor) i el mateix es podria dir de les altres WEB.

Gràcies.

--Infocol (discussió) 15:02, 16 maig 2008 (CEST)

Ho entenc.

D'acord. Moltes gràcies.

--Infocol (discussió) 17:33, 16 maig 2008 (CEST)

buròcrata

per a mi el candidat idoni és el Lohen, que no sé si vol, jo de coses tècniques no entenc, prefereixo ser administradora se base i editora, però gràcies per la confiança! --barcelona (discussió) 10:40, 4 juny 2008 (CEST)

Hola Jordi, gràcies per la proposta i confiança. No vull deixar sol en Vriullop, però preferiria que fos un altre, almenys de moment. Per tant, presenta'm només en el cas que ningú més es presenti.--Lohen11 (discussió) 22:11, 4 juny 2008 (CEST)
En principi jo no vull ser-ho. I, com la barcelona, crec que en Lohen és el candidat ideal. --SMP​ (+ disc. xat) 17:37, 6 juny 2008 (CEST)

musicoteràpia

Sóc usuari de la wikipedia en castellà i allí estic registrat. No em serveix aquest registre per a la viquipedia en català? He de crear-me un compte per a cada idioma? Ho dic perquè vull canviar l'article sencer de "musicoterapia" però no ho vull fer anonimamente (jo vaig escriure l'últim missatge de la pàgina de discussió) Gràcies.el comentari anterior sense signar és fet per 85.178.240.71 (disc.contr.) 16:05, 12 juny 2008 (CEST) (El meu nick en castellà es "Flinn Sorrow")

Hola Flinn Sorrow! Que jo sàpiga, pots fer dues coses: 1) donar-te d'alta a la viqui catalana amb el nom que més et plagui, o 2) fer un procediment que es diu -crec recordar- SUL i que et crea una identitat a totes les viquis però, em penso, que a tot arreu amb el mateix nom d'usuari (cada identitat amb el seu propi historial, permisos i característiques específiques de les respectives viquipèdies). Jordi Roqué (Discussió) 18:00, 12 juny 2008 (CEST)

Rosario de Saxònia-Coburg Gotha Bragança

Referències que demostran que les objeccions estan equivocades:

Documentos:

Artículos en jornales:

Documentarios televisivos:

Libros:

  • Fernando Luso Soares; Maria Pia, Duquesa de Bragança contra D. Duarte Pio, o senhor de Santar. Lisboa: Minerva, 1983.
  • Jean Pailler; Maria Pia: A Mulher que Queria Ser Rainha de Portugal. Lisboa: Bertrand, 2006.
  • Manuel de Bettencourt e Galvão; Ao Serviço d'El-Rei (Cadernos Políticos), Lisboa: Gama, 1949, pp. 123-129.
  • Maria Pia de Saxe-Cobourg Bragance; Mémoires d'une infante vivante. Paris: Del Duca, 1957.

Cordiales saludos. 84.90.92.195 (discussió) 19:30, 16 juny 2008 (CEST)

Hola, Roqué. Por favor, gustaría que observase las acciones del usuario 84.90.92.195 – él es un miembro del partido monarquista de la llamada liña legitimista, y usa la Wikipedia para promover los ideales de ese grupo. Rosario Poidimani no es príncipe ni duque de nada, tampoco hay probas irrefutables de que Maria Pia es hija de Carlos I. Las afirmaciones han que ser relativizadas. En la WP:PT el usuario 84.90.92.195 y algunos de sus amigos han coleccionado una serie de avisos e bloqueos por causaren verdadera guerra de ediciones con otros usuarios. Si posible, verifique las páginas en portugués. Gracias y saludos. --Tonyjeff (discussió) 21:51, 16 juny 2008 (CEST)

Enllaços

Bon nit. Estic d'acord que sovint crear enllaços interns de la viquipèdia a dins d'articles pot crear aquesta inconsistència. Per mi és un mal menor. Crec que com millor enllaçats a altres termes millor es poden compendre o aprofundir, i qui tingui la curiositat de remenar-los (i ganes) ho pugui fer, bé creant els articles corresponents a aquests cognoms i marcar-los com a polisèmies o planes de desambiguació, sino p.ex. Torró i Torró (cognom), dificilment quedaran vinculats d'alguna manera i algú podria crear Torró (llinatge) Torró (nom) o Torró (onomàstica) (obligant a una fusió posterior) o Torró (massís del Montgrí) sense necessitat de estar vinculat al primer terme Torró, que possiblement hauria de ser una plana de desambiguació o redireccionar desde la capçalera Torró (desambiguació). Potser et semblo una mica enrevessat, però aquesta és la meva idea de fons. Si creus que hi ha una manera més fàcil (wiki) d'evitar duplicitat en termes polisèmics digue-m'ho que ho avaluarem junts, si vols.

Pel que fa l'excés de enllaços, si consideres que en sobren t'alento a seguir polint l'article i eliminar-los si creus que sobren, no m'emprenyaré pas. Pots afegir els enllaços d'aquestes famílies, ja que possiblement ja existeixin a la viqui catalana (ho desconec!). Aquesta és la feina dels revisors. Per la meva banda miraré de donar-hi una ullada.

Per cert conec un Torró (cognom) em faria gràcia coneixer la procedència del seu cognom. Si per casualitat trobes l'article d'aquesta família o coneixes l'obra de Carme Batlle i Gallart en aquest sentit em faries feliç per un instant! Salutacions i felicitats per la teva tasca d'iniciador d'articles! --Bestiasonica (discussió) 23:49, 16 juny 2008 (CEST)

Tipografia referències

Abans de tornar a desfer la feina, mira't Discussió:Comunitat_autònoma_del_País_Basc#Notesel comentari anterior sense signar és fet per 83.44.190.161 (disc.contr.) 18:03, 23 juny 2008 (CEST)

Tens raó que no surt encara a les normes d'estil de la vp:ca, però bàsicament és la forma que es fa servir. A part, a l'article hi havia algun cas amb més d'una referència seguida i de l'altra manera queda estèticament molt lleig. Compara això[1][2][3], amb això.[1][2][3]
Trobo que queda molt malament estèticament la coma tan separada de la paraula.el comentari anterior sense signar és fet per 83.44.190.161 (disc.contr.) 18:30, 23 juny 2008 (CEST)
Pensa que en realitat hauria d'estar al DAMUNT del signe de puntuació, no després com, per problemes de representació, passa aquí. Aleshores no talla el discurs. A part que, en català, els signes de puntuació van enganxats sempre a la paraula que els precedeix. (excepte, és clar, un parèntesi que s'obre, com és el cas)
Altres exemples catala.ad, recerca.info, upf, uaemex, arquebisbat de Tarragona o ub, però llengua nacional, això sí.el comentari anterior sense signar és fet per 83.44.190.161 (disc.contr.) 19:07, 23 juny 2008 (CEST)

Fotografia

!Molt bé la fotografia de Santa Maria de Cap d'Aran.¡ A veure si trobes d'altres esglésies. ;) --MarisaLR (discussió) 19:08, 3 jul 2008 (CEST)

És possible, per poc que pugui penso anar, però encara no ho puc confirmar.--MarisaLR (discussió) 19:25, 3 jul 2008 (CEST)

Plantilla bàsquet

Sóc absolutatment novella i vull editar un article de bàsquet i no ser com fer-ho Ciao Ireneel comentari anterior sense signar és fet per 80.29.225.130 (disc.contr.) 11:37, 10 jul 2008 (CEST)

Bàsquet

Moltes gràcies Jordi Ho faré de la manera que em dius Porto ja tres dies fent i perdent el carai d’article , és una bogeria això Ireneel comentari anterior sense signar és fet per 80.29.225.130 (disc.contr.) 12:36, 10 jul 2008 (CEST)

Deheubarth

Hola, t'estàs ocupant dels reis de Deheubarth, o els puc proposar per eliminar? – Leptictidium (pm!) 22:10, 14 jul 2008 (CEST)

Si t'hi has de posar, no els proposaré per esborrar, només era per saber si algú se n'ocuparia. – Leptictidium (pm!) 12:50, 15 jul 2008 (CEST)

Viquitrobada 2008

Hola:

Gràcies per informar-me d'aquest atemptat a la incultura que estem realitzant. Com podràs veure i tal com he amenaçat aquest matí he iniciat Viquiprojecte:Viquitrobada 2009 per tal d'anar pensant-hi tots plegats com volem fer-ho. Avui ha sigut esgotador i he superat el nombre de grams d'etanol als que estic habituat, pel que el meu fetge m'està demanant que m'en vagi a dormir. Resumint que avui no ho faré, però crec que ens ho podriem posar com a deures per al proper mes desenvolupar i estructurar aquesta viquitrobada.

Gràcies per tot.

--Bestiasonica (discussió) 00:42, 20 jul 2008 (CEST)

Palau Generalitat

Merci. Ara em quedarà "completet". Salut !--amador (discussió) 12:05, 21 jul 2008 (CEST)

Fotos de Sitges

Si no recordo malament, a la viquitrobada em vas demanar si tenia més fotos de Sitges. En tinc 136 en total (no totes aprofitables). Te'n passo una mostra en que he mirat que en surti com a mínim una de cada edifici, perquè em diguis si n'hi ha algun que t'interessi.

--Pere prlpz (discussió) 01:09, 22 jul 2008 (CEST)

D'acord. Dels edificis que em diguis ja miraré quines més tinc.--Pere prlpz (discussió) 11:49, 22 jul 2008 (CEST)
He pujat cinc fotos a commons:Category:Casa Pere Carreras i Robert. No són ben bé les de la galeria però m'ha semblat que eren les que estaven millor i eren més representatives.--Pere prlpz (discussió) 20:20, 28 jul 2008 (CEST)

Les aniré pujant. De rajoles, de moment hi ha Imatge:Rajoles Lola Anglada a Sitges.jpg.--Pere prlpz (discussió) 18:04, 1 ago 2008 (CEST)

Ja n'he pujat unes quantes. De les rajoles he pujat la que vaig posar a la galeria (Image:Rajoles de Corpus - carrer de Jesús.jpg), perquè en tinc d'altres de les mateixes rajoles, agafades de més a prop o més lluny, però no sé com la vols fer servir, ni si t'interessa més el detall o el context. També en tinc una altra rajola d'un altre carrer.--Pere prlpz (discussió) 19:09, 1 ago 2008 (CEST)
Ja estan totes si no me n'he deixat cap. Et costarà poc de trobar-les perquè són a la commons:Category:Buildings in Sitges amb els noms que has fet servir tu a la meva discussió. Em sap greu que de la majoria no en tenia detalls.--Pere prlpz (discussió) 19:38, 1 ago 2008 (CEST)

wikimedia Andorra

Hi ha novetats del chapter.

Hem organitzat una llista de correu per informar dels resultats obtinguts i del proper pas. Si vos plau fes-me arribar una adreça de mail i et donaré més informació o comenta-ho amb en Toniher per que t’afegeixi a la llista.--Gomà (discussió) 19:45, 25 jul 2008 (CEST)

Mercés per Stavelot

Hola Jordi,

Moltes mercès per a les teves correccions d'estil i d'ortografia al meu article. És força interessant per a mi comparar les versions i veure com es millora per el treball d'altri. Espero que a poc a poc en ferè menys, d'errors. Si tinguessis temps, em feria il·lusió si poguessis anar al meu article Voeren com que li cal també una mica de cirurgia estètica. Que no siguis massa indulgent, ja ho sé que sóc més fort per fer contingut que per a l'estil. Tampóc no sabia que ara podem escriure esquerra tret de left als imatges. El meu proper projecte llarg és el principat de Stavelot-Malmedy, un estat antic força oblidat. Fins a la propera. --Flamenc (discussió) 17:24, 4 ago 2008 (CEST)

Aquesta referència apareix que el va fer el Senyor Francesc Berenguer i Mestres?:

  • Isabel Coll Arquitectura de Sitges 1800-1930 Sitges: Ajuntament, 2001. Segona edició ISBN 84-931852-0-5

Em pots especificar la pàgina?--KRLS , 15:08, 26 ago 2008 (CEST)

Si, ho he vist! I l'havia afegit :)! Però com que un llibre sempre és més maco que una web. Prefereixo afegir-hi també una font escrita.--KRLS , 16:20, 26 ago 2008 (CEST)