Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

 Nova petició


Autopatrullat JoanCa[modifica | modifica el codi]

Proposo donar el flag d'autopatrullat a JoanCa (discussió contribucions registre), ja fa molts anys que és per aquí, i darrerament està bastant actiu.--Carles (enraonem) 11:48, 1 març 2014 (CET)

Només mirant les últimes contribucions, està copiant literalment contingut que no és lliure. --V.Riullop (parlem-ne) 13:29, 1 març 2014 (CET)
No havia tingut en compte això. Jo parlava únicament des del punt de vista de la patrulla de canvis recents. Jo em dedico sovint a patrullar el vandalisme i les edicions de prova / no procedents, i aquest usuari, clarament no en fa, i com menys usuaris registrats hi hagi a la llista de canvis recents quan amago les edicions patrullades, millor. De tota manera, si les seves aportacions són copyvio, no sé fins a quin punt importa massa que sigui autopatrullat o no, en el sentit que igualment no sembla que les estiguem controlant. Però vaja, si realment fa copyvio, llavors retiro la proposta.--Carles (enraonem) 03:34, 2 març 2014 (CET)
És una mala comprensió de bona fe que ja li he comentat. Segons la resposta, per mi cap problema en que sigui autopatrullat. Els articles afectats caldrà identificar-los i es poden refer. --V.Riullop (parlem-ne) 10:45, 2 març 2014 (CET)
Resposta positiva. Per mi endavant. --V.Riullop (parlem-ne) 18:07, 2 març 2014 (CET)

Autopatrullat[modifica | modifica el codi]

Proposo donar el flag d'autopatrullat a Markan80 (discussió contribucions registre)--Carles (enraonem) 12:45, 1 jul 2014 (CEST)

Vandalisme: Guerra d'edicions[modifica | modifica el codi]

Haig de denunciar un cas de vandalisme del tipus Guerra d’edicions. Complementat en alguns moments puntuals amb atacs personals.

Fa uns dies vaig crear dos entrades: Bòfia de Torremàs i Avenc Montserrat Ubach. La primera ha estat eliminada –correctament i amb el meu acord- per ser una espècie de sinònim de la segona.

L’entrada principal la vaig redactar en qualitat d’especialista en espeleologia de Catalunya, bon coneixedor del carst català i de les cavitats del Solsonès i la seva història en particular. Soc un espeleòleg veterà, amb un prestigi reconegut, habituat a publicar a revistes d’espeleologia i d’altres temes de Catalunya i de tot l’estat. Amb un important historial esportiu i de divulgació. Soc un dels només 47 espeleòlegs de tots els temps que sortim amb entrada personal a l’Enciclopèdia de l’Esport Català.

Amb això us vull dir dues coses: 1ª He volgut fer una entrada gran i complerta, com una mes de les moltes aportacions que els especialistes en temes diversos fem per aconseguir que la Viquipèdia sigui una eina de gran qualitat. I com a agraïment per ser un usuari habitual. I 2ª No tinc intenció de perdre el temps barallant-me amb anònims que volen alterar el sentit del que escric. Accepto que els articles publicats a la Viquipèdia siguin de domini públic i puguin ser modificats per millorar-los, corregir-los, ampliar-los, etc., però no que es vulguin desvirtuar fins al punt de que em resultin totalment aliens i incorrectes.

Des del primer moment, els textos que jo he escrit i penjat, son constantment modificats per un usuari anònim “Bofiadetorremas”. Ara ja em entrar en una guerra d’edicions.

Les modificacions es refereixen bàsicament a: 1.Discrepància sobre el nom correcte de la cavitat. 2.Autopromoció del propietari d’una instal•lació de turisme rural al terreny on s’obre l’avenc.

1 Discrepància sobre el nom: L’avenc Montserrat Ubach va ser el rècord de profunditat de Catalunya i el mes fons del mon en conglomerats durant uns quants anys. Es a dir, es un fenomen espeleològic bastant important. Existeix una abundant bibliografia on s’explica que quan va ser explorat era un forat conegut nomes per alguns veïns de la comarca però no tenia nom. I els exploradores exercint el seu dret el batejaren amb el nom de la seva primera exploradora.

Alguns espeleòlegs i el propietari de l’esmentada instal•lació hostalera defensen, però, una altra denominació: bòfia de Torremàs. Qui te raó? No es un tema evidentment en que els responsables de la Viquipèdia us hagueu de definir a favor d’un o l’altre. Només us puc recomanar si ho creieu necessari que hem digueu de quines de les cites que indico en la Bibliografia voleu rebre còpia. Veureu com des de fa 50 anys es fa servir el nom d’avenc Montserrat Ubach i com fins i tot actualment els organismes públics del territori el coneixen per aquest nom: Consell comarcal del Solsonès, Ajuntament d’Odèn (municipi on es troba l’avenc) i Entitat Municipal Descentralitzada de Canalda (poble on es troba l’avenc). L’any passat, tots tres organismes varen commemorar el 50è aniversari de l’exploració i varen publicar programes de festes i/o cartells amb el títol genèric “50è aniversari de l’avenc Montserrat Ubach”. Us puc facilitar còpies si cal.

Encara mes, davant d’aquestes i altres agressions que està patint aquest fenomen geològic , la Federació Catalana d’Espeleologia, en representació de tot el col•lectiu d’espeleòlegs de Catalunya, a creat una Comissió específica per defensar aquest avenc, el seu nom correcte, el seu accés, etc. Us adjunto un link dins de la web de la Federació: [1]

Al final del text d’aquesta creació de Comissió veureu els noms d’algunes de les institucions científiques i esportives que avalen els seus objectius.

2. Autopromoció del propietari d’una instal•lació de turisme rural on s’obre l’avenc. La llei a l’estat espanyol es clara: el subsòl es propietat de l’estat, no del propietari del terreny on s’obre la boca, per tant, el propietari del terreny no te dret a pretendre cobrar als qui volen baixar l’avenc. La solució està clara: es fa servir la conveniència d’hostatjar-se a les places hostaleres com a condicionament per obtenir accés al forat. D’aquesta forma, el propietari directament o a través d’un tercer, signant anònimament com a “bofiadetorremas”, pretén utilitzar la Viquipèdia com a eina d’autopromoció per posar les condicions de visita del “seu” Avenc.

Per aquests motius us demano: O be retirem completament l’entrada “Avenc Montserrat Ubach” de la Viquipèdia. O be protegim aquesta entrada per evitar aquest atac continu que pretén desvirtuar el sentit en que jo he redactat aquesta entrada.

Gràcies per la vostra atenció.

el comentari anterior sense signar és fet per Jordi Lloret Prieto (disc.contr.)

Jordi Lloret Prieto primer de tot, gràcies per la participació en la viquipèdia. T'he de dir que el tema no sé de què va però intueixo que hi ha una forta càrrega emocional i personal en aquesta entrada, cosa que en general no és bona a l'hora de fer articles imparcialment. Un cop dit això, si en el nomenclàtor oficial, com és el cas, apareix com a Bòfia de Torremàs, doncs aquest és el nom que ha de tenir l'article, i si té altres noms populars però no oficials, també poden aparèixer en l'encapçalament de l'article degudament justificats. Per altra banda, hi ha moltíssima informació de detall i massa opinió que no se sap d'on surt, i en canvi hi ha molta bibliografia al peu de pàgina, que segur que ha servit de base a totes les afirmacions, caldria referenciar-les degudament. --Panotxa (disc.) 18:12, 9 jul 2014 (CEST)
Jordi Lloret Prieto, Marionaaragay, Anskar, Espeleòleg, Bofiadetorremas, he protegit l'article per evitar la guerra d'edicions, anem/aneu comentant calmadament en la pàgina de discussió de l'article, que és on crec que toca parlar-ne i on he passat aquest comentaris i veiem on ens porta el consens. el comentari anterior sense signar és fet per Panotxa (disc.contr.) Pau Cabot · Discussió 00:12, 29 jul 2014 (CEST)
Diria que podem donar el tema per , no? Pau Cabot · Discussió 00:15, 29 jul 2014 (CEST)
Diria que sí, no perquè hagin posat gaire seny sinó perquè espero que amb revertir els estirabots i esborrats mutus n'hi hagi prou per anar mantenint controlat el tema tot permetent que l'article vagi millorant.--Pere prlpz (disc.) 01:00, 29 jul 2014 (CEST)

Artur Vilà[modifica | modifica el codi]

estic intentant crear l'entrada "Artur Vilà i Tècul" i no la puc passar de la pàgina de proves, algú em pot ajudar? el comentari anterior sense signar és fet per Mjsampe (disc.contr.) 01:51, 12 jul 2014 (CEST)

Sembla que ja està solucionat.--Carles (enraonem) 16:25, 12 jul 2014 (CEST)
No està resolt. Torneu-ho a mirar, si us plau. Hi ha aquestes pàgines: Mjsampe/Artur Vilà i Tècul, Mjsampe\Artur Vilà i Tècul, Artur Vilà i Tècul. --Jaumeortola (disc.) 14:24, 14 jul 2014 (CEST)
Crec que ara sí. Corregiu-me si no és així. Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 23:56, 28 jul 2014 (CEST)

Reanomenar Flàvia Company a Flavia Company[modifica | modifica el codi]

Caldria reanomenar Flàvia a Flavia, ja que a tots els llibres que recordo d'ella sempre signa amb el nom en castellà. Per error he fer la redirecció de Flavia Company a Flàvia Company, quan el que hauria d'haver fet és reanomenar l'article existent a Flavia Company. --Enric (discussió) 11:23, 14 jul 2014 (CEST)

@Enric: Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 22:26, 28 jul 2014 (CEST)

Blocar Marquitos[modifica | modifica el codi]

Edicions arbitràries persistents.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 12:52, 14 jul 2014 (CEST)

Fet Fet per en Panotxa.--Àlex (Discussió) 20:05, 15 jul 2014 (CEST)

Editar pàgina especial[modifica | modifica el codi]

Hola,

Demano que algú editi Especial:Arxius demanats per canviar el mot tatxaran per ratllaran.

Moltes gràcies.

--Pau Colominas (t'ajudo?) 14:10, 15 jul 2014 (CEST)

@Pau Colominas: Ho pots fer tu mateix a Translatewiki: MediaWiki:Wantedfiletext-cat/ca. Pau Cabot · Discussió 14:17, 15 jul 2014 (CEST)
@Pau Colominas: Fet Fet!: [2]. Pau Cabot · Discussió 22:26, 28 jul 2014 (CEST)

Laia lion[modifica | modifica el codi]

Deman els privilegis d'autopatrullada per a Laia lion (discussió contribucions registre). Pau Cabot · Discussió 10:38, 18 jul 2014 (CEST)

D'acord. Mirant els seus darrers articles, no veig que els falti res per donar-los per patrullats.--Pere prlpz (disc.) 14:31, 18 jul 2014 (CEST)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 22:15, 28 jul 2014 (CEST)

68.100.172.139, anònim tossut[modifica | modifica el codi]

Què hem de fer amb aquest anònim? Fa canvis importants sense consens (revertint sense complexes les correccions que provoca ell mateix), fa reanomenaments incorrectes i categoritza malament. Malgrat haver estat avisat i haver llegit manifestament el missatge, al vespre ha revertit de nou les correccions. És una mica esgotador!--Hinio (disc.) 21:26, 19 jul 2014 (CEST)