Usuari Discussió:Simonjoan

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Simonjoan! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Nom de les plantes[modifica]

Ho entenc perfectament. A mi tampoc m'agrada que els articles estiguen en el nom vulgar per la gran varietat com dius tu. Però ja es va començar a fer així. Segons el que tinc entés, les plantes que no tinguen nom vulgar en català s'utilitza el sistemàtic. Per a qualsevol dubte, parla amb llull, ell és qui va començar a posar en pràctica aquesta manera. Un suggeriment: quan escrigues qualsevol missatge nou a algú, fes-ho al final de la pàgina. Adéu i benvingut a la Viquipèdia. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:17, 3 set 2006 (UTC)

Per cert, ets farmacèutic o alguna cosa per l'estil? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:25, 3 set 2006 (UTC)

per als noms, has de convinar el que diu a Viquipèdia:Anomenar pàgines, Ajuda:Pàgina de desambiguació i Viquipèdia:Viquiprojecte Arbre de la vida, i ja que treus el tema mira com s'ha solucionat la homonímia a margarida.

Bufff, què bé, ja no estic soles!!!! hehehe Quan vaig entrar fa poc més d'un any, vaig haver de montar-me tota la categoria de ciències de la salut quasi des de zero, només era jo del camp de les ciències de la salut. En els casos que hi hagen dos articles amb el mateix nom o sinònims s'han de fusionar en un o si no t'abelleix molt fer-ho tu mateix, afegeixes {{fusió|nom de l'altre article}} als dos articles. Per cert, hauràs vist que a la categoria de Plantes medicinals he estat recol·locant articles a subcategories, quan hi hagen més plantes d'altres accions farmacològiques, s'han de crear subcategories noves. Bé, ens veiem. Adéu. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:46, 3 set 2006 (UTC)
Per cert, el comentari de dalt no l'he fet jo, jo sempre signe. Però amb allò de camamilla, es pot crear una pàgina de desambiguació del nom que presente dubtes i es posa com a títol un nom de la planta que no presente dubtes intentant evitar al màxim el sistemàtic. De cua de cavall la més important és l'Equisetum arvense (en farmàcia sí, crec jo), en eixe cas has de fer com a l'article Cardona, poses la plantilla {{Vegeu}} i generes la pàgina Cua de cavall (desambiguació) i poses les altres en nom vulgar o sistemàtic segons si hi ha una altre nom o no. Veig que quan escrius qualsevol cosa, ho fas amb el word o algun processador semblant, et recomane que no ho faces i ho faces directament des d'ací perquè generes símbols no estàndards amb la ela geminada (punts grossos) i els apòstrofs (accents tancats solts). Bufff, crec que per hui ja n'hi ha prou. Adéu. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:46, 3 set 2006 (UTC)

Noms[modifica]

Els noms han de ser els naturals en els que els escriuria qualsevol per què només calgui afegir-hi un parell de parèntesis quadrats a cada costat per crear un enllaç i per què siguin els que qualsevol entraria en un cercador com en el de l'esquerra. Per tant no, en les enciclopèdies de paper sí, però en aquesta amb les seves propietats diferents el més raonable és posar el nom del dret. Evolució 08:38, 11 set 2006 (UTC)

Plantes i categories[modifica]

Hola. Em vaig proposar fer articles de tots els ordres i famílies que encara no estaven fets en l'article del APG II i ho vaig aconseguir fa pocs dies. Amb aquesta tasca m'he adonat que la sistemàtica era molt menys "definitiva" del que jo em pensava i al fil de la necessitat de categorització vaig acabar posant-ho tot en una de les més elementals magnoliòfits encara que això no resol el "problema" de massa articles en una categoria sinó tot el contrari ja que la categoria magnoliòfits és encara més amplia que magnoliòpsids(que utilitzava abans), però almenys és més fàcil d'escriure. He anat posant totes les famílies i ordres en singular ,cosa en la que no estic d'acord, però que vaig veure que era la política a seguir (els articles en plural eren sistemàticament reanomenats en singular) i que m'obligava a fer redireccions de la denominació científica llatina i la plural en català que són en realitat les que tenen totes les citacions en la viquipèdia catalana. En fi ara hi ha moltes coses a fer i he fet moltes fotos de plantes per introduir.Una abraçada a tots--Victor M. Vicente Selvas 19:54, 30 set 2006 (UTC)


Proposta d'esborrat de la pàgina Categoria:Flora de Catalunya[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina «Categoria:Flora de Catalunya», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Flora de catalunya[modifica]

Hola Simonjoan,

He vist que estas començant a afegir la categoria Categoria:Flora de Catalunya a moltes plantes tot i que la votació encara no ha acabat. Un anònim graciós (amb el que estic d'acord en el fons) t'ha fet edicions que fan pensar bastant. Són les següents:

Pau Cabot · Discussió 11:26, 4 nov 2006 (CET)[respon]

He xerrat amb l'anònim. Pots veure la conversa aquí. Pau Cabot · Discussió 11:30, 4 nov 2006 (CET)[respon]
Disculpes. Ara ho he comprovat. Vares ser tu el que vares afegir un parell de plantes a la Categoria:Flora de Catalunya però ho feres abans de la proposta d'eliminació de la categoria. El que ha passat és que, ara, ha estat aprofitat per l'anònim graciós. Jo crec que el millor que es pot fer es intentar consensuar una política respecte d'aquest tema, sinó, el conflicte tornarà a sortir amb categories del tipus Categoria:Flora del Penedès, Categoria:Flora de Sineu, Categoria:Mol·luscs d'Austràlia o Categoria:Rapinyaires dels Pirineus.
Què te sembla si fas una proposta a la Taverna que estigui d'acord amb el sistema de classificació científic que cites però que eviti que un article pugui arribar a tenir un centenar de categories i que una categoria pugui arribar a tenir un miler d'articles? És possible? Podries traçar una línia entre Categoria:Flora de Catalunya i d'altres categories tan estrambòtiques com les que t'he citat? Pau Cabot · Discussió 11:11, 5 nov 2006 (CET)[respon]
No sabia que tenguessis problemes amb els anònims. De totes maneres, seguesc pensant que s'haurien de consensuar uns criteris clars perquè si no, el problema s'arrossegarà durant molt de temps. Un usuari que semblava tenir-ho clar era en Llull, però ara està inactiu. Pau Cabot · Discussió 15:51, 5 nov 2006 (CET)[respon]

He vist que a la llista de plantes de Catalunya vas afegir els 3000 enllaços interns. Crec que s'hauria de fer també amb les altres llistes de flora que tenim (menorquines, de moment). Com ho vas fer?--Pere prlpz 22:54, 17 nov 2006 (CET)[respon]

Categorització de la flora[modifica]

Company,

Estic molt d'acord amb tu. Cal reorganitzar totes les categories. Aquest matí he fet el que he pogut, amb penes i treballs. Fins fa poc, qui portava tot aquesta secció era en Llull. Ara que no hi és, ha quedat ben òrfena. En Víctor ha fet força articles, però no els ha categoritzat correctament, no ha fet una traducció adequada dels ordres o famílies o ha comès errors de formatació. Com pots veure, no és fàcil. Primer de tot, caldria establir una normativa ben precisa i, sobretot, escrita. Ara, per exemple, hi ha la convenció, terrible, que solament hi pot haver articles de botànica si tenen un nom comú en català, la qual cosa exclou moltes espècies, justament les que m'interessen a mi (botànica tropical). Igualment, per solucionar el problema dels sistemes de classificació, optaria per dues solucions:

  • Emprar exclusivament el sistema clàssic, amb les seves limitacions.
  • Crear dues classificacions (i categoritzacions paral·leles), una seguint la clàssica i l'altra APG II.

Per motius de claredat i facilitat, optaria per la primera solució.

Això també es lligaria als rangs a emprar. Sóc partidari d'emprar solament els següents rangs:

  • Regne
  • Divisió
  • Classe
  • Ordre
  • Família
  • Tribu
  • Gènere
  • Espècie
  • Subespècie (si s'escau).

Obviaria l'ús de les sub-, en especial les subclasses, com les ròsides, astèrides, etc. Compliquen molt l'organització.

Hi ha dues coses més que faria en relació a la flora:

  • Permetre la creació d'articles amb l'entrada en llatí, si no hi ha cap nom comú en català. P. ex.: Calathea zebrina o Castilla elastica.
  • Rebaixar el límit mínim d'articles necessaris per crear una categoria de cinc a dos. La botànica necessita una bona classificació i aquesta norma ho impedeix.

Si hi estàs d'acord, ho proposem i que passi a votació, tot i que no les tinc totes.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 17:43, 18 nov 2006 (CET)[respon]

Estic d'acord en tot. Per mi endavant a usar la solució francesa i a categoritzar solament per classificació clàssica. Vilallonga · (digui digui) 19:20, 18 nov 2006 (CET) P.S.: M'agraden les tribus, serveixen per clarificar les famílies amb molts de gèneres. Suposo que les subclasses fan la mateixa funció amb les classes...[respon]
Em sembla bé, és clar, hehe! Vilallonga · (digui digui) 23:50, 18 nov 2006 (CET)[respon]

A mi em sembla bé aquest criteri, però el cas és que a quebratxo no hi ha informació sobre aquest grup d'espècies sinó únicament un article que hauria d'anar a quebratxo blanc.--SMP·d·+ 22:19, 21 nov 2006 (CET)[respon]

Errors en la traducció de famílies en la llista de plantes medicinals[modifica]

Hola, com pots veure en la pàgina de discussió de llista de plantes medicinals has posat el nom de com a mínim 23 famílies en català incorrecte (no només jo m'equivoco, ja veig) el problema és que si es fan les redireccions (com jo he fet la d'"euphorbiàcies") s'inicia un procés pesat perquè es consideren noms ortogràficament incorrectes ( que no s'han de redireccionar) però si es deixa la llista tal com està qualsevol persona es pensarà que són correctes.D'altra banda trobo la llista molt útil encara que crec que un dels criteris de la viquipèdia és no fer llistes que només portin a enllaços (jo també vaig fer una llista d'aquest tipus la llista de plantes cultivades).--Victor M. Vicente Selvas 13:07, 11 des 2006 (CET)[respon]

Hola -:)-:)Doble somriure perquè estic realment content. He revisat la correcció al català que has fet de les famílies botàniques i he esmenat (sempre prèvia consulta a Termcat o GEC) Annonàcies Lythràcies Lycopodiàcies Nycataginàcies Paeoniàcies. Amb Smilacàcies l'he deixat com Smilacaceae perquè ni en Google ni en termcat ni en Gran Enciclopèdia he trobat la forma catalana. No he trobat la família Claviciptàcies però sí l'ordre claviciptals i suposo que el nom serà correcte. Curiosament cannabiàcies (que té un munt de sinònims semblants) va amb dues n i en canvi annonàcies amb una sola n. El cas és que per seguir les normes de la viquipèdia(molt particulars, ja que totes les citacions dels viquipedistes s'estan fent amb el nom en llatí o amb el plural català com és el cas d'aquesta llista de plantes medicinals ) totes les famílies haurien d'anar en singular. No se sí és correcte fer una redirecció de les que estan en vermell al singular que també quedarà en color vermell. En cas que algú fes un article clicant directament de la família en plural caldrà després reanomenar-la en singular (contravenint la llei del mínim esforç).Em pensava que Pastilletes i Simonjoan eren dues persones (ho son?) com Càstor i Pòlux, vaja.--Victor M. Vicente Selvas 09:45, 12 des 2006 (CET)[respon]

Pàgines òrfenes[modifica]

[[{{{1}}}]] és un article orfe[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si cap altre article no enllaça cap a la pàgina que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.


Proposta d'esborrament de la pàgina «Iruka Umino»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Iruka Umino», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 12:01, 11 nov 2017 (CET)[respon]

  • Anafrodisíac Fet Fet!
  • Cabana de Banyell

Jordi Coll Costa 10:48, 8 abr 2007 (CEST)[respon]

Negretes[modifica]

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.

Recorda: Per canviar el nom dels articles has d'usar el botó <<reanomena>> de la barra de dalt. Si fas un trasllat manual amb una redirecció no es podrà veure l'historial ni comparar les versions anteriors.

Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article; Guaiacum Officinale. --VRiullop (parlem-ne) 19:04, 27 abr 2007 (CEST)[respon]

Officinalis.com[modifica]

Perdona que et contesti amb retard, o sigui, amb tant de retard que em penso que els cinc cèntims que em demanaves ja els has trobat. Si no t'ho haguessis mirat encara, compta que a les pàgines del viquiprojecte hi ha molts debats de quan encara no sabiem gaire cosa concreta i ens dedicàvem a fer volar coloms. On més informació bona hi ha és a l'apartat http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte_Discussi%C3%B3:Col%C2%B7laboraci%C3%B3_amb_el_Departament_d%27Educaci%C3%B3_de_la_Generalitat_de_Catalunya#Reuni.C3.B3_amb_el_Departament_d.27Educaci.C3.B3_del_27_d.27abril i si vols més detalls qui millor te'n pot informar és la usuària Barcelona, que va ser a la reunió amb el departament i és professora.

Pel que fa al vostre projecte:

  • Em sembla molt bo per la viquipèdia. Jo em dedico a fer articles de plantes de tant en tant i em sembla fantàstic que n'hi hagi un centenar més. Digues-m'ho si us puc ajudar en alguna cosa.
  • Suposo que ja ho deus saber, però això que esteu fent té molt en comú amb la manera "normal" de fer classes a la UOC.
  • El link cap a la viquipèdia al vostre article http://www.publicacions.ub.es/revistes/33/documentos/57.pdf és cap a la viquipèdia en castellà, només. No sé si és expressament.--Pere prlpz 08:44, 29 abr 2007 (CEST)[respon]
Discupa'm si em vaig precipitar a posar un link a l'article que no tocava, encara que també fos interessant. Salutacions.--Pere prlpz 23:36, 29 abr 2007 (CEST)[respon]


Si la feu servir tant, podries fer servir una plantilla que fos {{Estudiant de Farmàcia a la UB}} que ho resumís tot. Seria més fàcil indicar així a la gent que s'ho posi. 88.25.161.63 19:29, 29 abr 2007 (CEST)[respon]

Experiència a Farmàcia - Universitat de Barcelona[modifica]

Et felicito per les experiències amb la viquipèdia de l'UB.

Tinc interés amb el document que cites però no hi puc accedir. --Jordicollcosta (discussió) 19:41, 29 abr 2007 (CEST)[respon]

Hola,

És l'usuari Sweettest un titella teu? Ho dic perquè li has creat la pàgina d'usuari i hi has posat etiquetes similars a les teves. Si és així, hauries, al menys, d'indicar-ho en la respectiva pàgina d'usuari. S'està decidint a Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Sobre els usuaris titella si es permetrà crear usuaris titelles a la Viquipèdia o no. En l'últim cas, haurà de ser blocat i inutilitzat el teu compte titella.

Salutacions!--Iradigalesc (discussions · +) 20:07, 29 abr 2007 (CEST)[respon]

Vaja, així ha estat un malentès. Disculpa les mol·lèsties!--Iradigalesc (discussions · +) 20:58, 29 abr 2007 (CEST)[respon]

viquipèdia a les aules[modifica]

No sóc cap experta i els meus alumnes són adolescents, però t'explico una miqueta. Jo els feia editar a l'aula i no a casa seva, de manera que revisava els textos tan punt els pujaven, per donar feina extra als de la viquipèdia. Intentava que fessin un esborrany apart, recollint la informació i després que fessin l'article. Al principi has de controlar molt els alumnes, si ells s'engresquen després sols ja els controlarem entre tots; però és diferent quan fan un treball de classe (responsabilitat teva) que quan editen per lliure, amb un altre nick i tot de vegades. Jo no els deixaria penjar articles a mitges, per molt que posis la plantilla millorar. Planteja'm dubtes concrets i, si puc, t'ajudo. Per cert, molt interessant la vostra experiència, espero que vagis seguint la proposta del departament i fent-nos suggeriments. --barcelona 23:16, 29 abr 2007 (CEST)[respon]

Hi comencen a haver-hi articles prou ben fets. Qualsevol usuari pot posar i treure totes les plantilles {{millorar}} que cregui convenient. Potser hauries de recomanar l'ús de la plantilla {{inacabat}}, ara només un l'utilitza. Caldria que participesin en les discusions (Discussió:Salze blanc). He felicitat un parell d'usuaris seguint la proposta de la usuaria Barcelona a la Taverna --Jordicollcosta (discussió) 13:00, 30 abr 2007 (CEST)[respon]
Si no volen desencoratjar els altres usuaris a ajudar-los, pots dir-los que facin servir l'etiqueta {{millorant}} al final en comptes d'{{inacabat}} al principi. També els podries avisar que no es fiïn a cegues dels noms dels fitxers de les fotos de plantes de commons sinó que es mirin també el sumari (i la foto), que un dels teus alumnes ja s'hi ha trobat.--Pere prlpz 18:27, 30 abr 2007 (CEST)[respon]
Et dic un parell d'errors típics que he vist, per si us fa servei:
  • Problemes amb el taxobox, sobretot a l'hora de posar l'atribució (l'autor que ha descrit l'espècie). Compte que fa unes setmanes van canviar el model de taxobox, i no sé si aquests darrers mesos heu estat treballant amb l'anterior. Els colors del taxobox són estandard per cada regne.
  • Quan el nom de l'article és el nom científic, el títol és el nom sense l'atribució, i sense accents.´
Si creus que ficant-me pel mig faig més nosa que servei, no dubtis a dir-m'ho.--Pere prlpz 18:59, 30 abr 2007 (CEST)[respon]
Si això que estan fent és abans de començar, espero amb candeletes el que passarà quan comenceu. I no cal que em demanis paciència perquè la veritat és que m'estic divertint amb aquest enrenou (llàstima només que a mi m'interessa més la botànica que la farmàcia i a vosaltres us passa el contrari...).--Pere prlpz 19:04, 30 abr 2007 (CEST)[respon]

Hola Joan!! He estat llegint tot açò del projecte pilot que esteu fent a Farmàcia de la UB amb Botànica (Ja m'estranyava que haguera tant d'estudiant de farmàcia de la UB ficada a la Viquipèdia!!!) i m'agrada molt aquest projecte. Tant debò feren a la meua universitat el mateix i amb una assignatura com Farmacologia, hehehe (una ajudeta amb els 17 crèdits :P). Quan comence aquest projecte he de vore com queda la categoria de plantes i la de plantes medicinals, serà bestial. Per a qualsevol cosa que necessites, ací em tens. Estaria bé que algun alumne que participe al projecte pilot hi parlara al congrés d'estudiants de farmàcia que fem a la UMH (a novembre d'enguany ja farà la 3a edició i esperem que prenga ja el títol de congrés nacional i no d'Alacant) fent una xarrada sobre la introducció dels estudiants universitaris al món wiki amb assignatures de la carrera i informar de com us ix l'experiència. Bé, salutacions d'un futur col·lega i sort amb tot açò :P. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 22:17, 30 abr 2007 (CEST)[respon]


Et dic un parell de coses que he vist a les edicions dels teus alumnes per si et/els fan servei:

  • No fan servir les seccions més enllà del primer nivell, i fan apartats de maneres no estàndard. Suposo que no coneixen el codis ===, ====, etc.
  • Els articles són molt complets, però és una llàstima que no hi posen referències.--Pere prlpz 18:09, 4 maig 2007 (CEST)[respon]

Enhorabona![modifica]

Hola, he vist el vostre projecte i m'ha semblat molt interessant. Ja havia detectat que es començaven a redactar bastants articles de plantes molt complets però no acabava de veure clar en quin tipus de projecte s'emmarcaven.

He de dir-te que jo també som docent (en aquest cas d'ESO) i que hem tengut una petita experiència amb la Viquipèdia que potser et pot interessar: http://ceppalma.net/wiki/index.php/ADV

Pots trobar més informació al curs Els wikis i la Viquipèdia. Aplicacions didàctiques.

Pau Cabot · Discussió 13:43, 30 abr 2007 (CEST)[respon]

Llistes de plantes[modifica]

Fa temps vas dir:

Per cert Pau... també tinc la llista de totes les plantes de Ses Illes però no he estat prou valent per penjar-la. És interessant o redundant? Millor penjar la llista dels PPCC??? --pastilletes 17:09, 30 set 2006 (UTC)

T'encoratjo a que les pengis, tant la de les Illes com la completa dels PPCC.--Pere prlpz 18:56, 4 maig 2007 (CEST)[respon]

Dubtes botànics[modifica]

Waaaaa!! M'havia esglaiat amb la llista al passar de colp al final de la pàgina de discussió!!! Comencem:

  • 1r dubte: Està bé així, encara que al ser una llista per nom vulgar potser en comptes de fer enllaç al nom científic, l'hauries de fer al vulgar.
  • 2n dubte: Sobre el nom que triar, no hi ha cap norma que diga quin nom triar així que pots triar el més general, el que més t'agrade o més t'estimes hehehe o el que menys porte a confussió amb altres espècies o altres paraules. Això sí, has de nomenar a l'article tots els noms que conegues i, com dius tu, fer una entrada per cadascun d'ells i redireccionar. Quan nomenes els noms vulgars a l'article, si saps on es diu algun dels noms (dir dialectes com per exemple fenoll al valencià i tortosí, fonoll al català central o dir llocs com Catalunya central, terres de l'Ebre, Mallorca...), escriu-ho a l'article, sempre va bé un poc de geolingüística en la botànica.
  • 3r dubte: Pots escollir el nom que vulgues, no té perquè ser el principal del DIEC.
  • 4t dubte, les llistes: Per a no carregar massa la llista de bytes, crec que és millor la compacta, a més és més llegible que l'exhaustiva perquè l'última sembla que es repetisca constantment.

I finalment, moltes gràcies, serà un anyet d'Erasmus per a veure com és viure a l'estranger i parlar en alemany a tota hora hehehe, espere aprofitar-lo. Ens veiem. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 00:27, 6 maig 2007 (CEST)[respon]


Contesto els dubtes, però no sempre d'acord amb en Pepetps:

  • 1r dubte: Idealment, caldria posar l'enllaç a cada un dels mots i no al nom científic, i fer les redireccions pertinents (amb l'inconvenient dels noms comuns polisèmics, que haurien d'anar a una pàgina de desambiguació; en aquests casos, millor que també estigui enllaçat el nom científic per anar directament a la planta). Amb tot, això té inconvenients i hi ha més opcions:
    • Enllaçant només els noms populars, quan apareixen links vermells no es veu a primer cop d'ull si és que falta l'article de la planta o falta la redirecció. El més còmode pels editors seria tenir enllaçat el nom popular i el científic, però pels usuaris lectors (i pels puristes de les normes de la viquipèdia) això són links redundants.
    • Enllaçar només el nom científic és la manera que porta menys feina, a més d'estalviar els problemes de polisèmia. A més, diria que fa uns mesos que totes les plantes amb article anomenat pel nom comú tenen redirigit el nom científic, pel que no hi ha probles de links indegudament vermells.
  • 2n i 3r dubte: Sobre els noms populars vaig intentar fa temps de començar una conversa a la taverna sobre el tema, sense cap èxit. Jo crec que qualsevol font mínimament solvent és vàlida per crear una redirecció, però donat que no totes les fonts solvents accepten els mateixos noms comuns, no tots són aptes per anomenar un article (o sigui, com a nom principal). Concretament, Folch i Guillèn, Ramon. Vegetació dels Països Catalans. 1986a ed.. Barcelona: Ketres, 1980, p. 541 pàgines + mapa. ISBN 84-85256-62-X.  i Masclans i Girvès, Francesc. Guia per a conèixer els arbusts i les lianes. (7a. ed. 1989). Barcelona: Montblanc-Martín/CEC, 1963. ISBN 84-85135-31-8.  (i també Masclans i Girvès, Francesc. Guia per a conèixer els arbusts i les lianes. (7a. ed. 1989). Barcelona: Montblanc-Martín/CEC, 1963. ISBN 84-85135-31-8. ) donen un nom català a totes les espècies de les que parlen (molts són noms científics vulgaritzats), però la majoria d'aquests noms no els inclou de Bolòs, Oriol [et al.].. Flora manual dels Països Catalans. 2a edició. Barcelona: Pòrtic, 1993. ISBN 84-7306-400-3. , ni tampoc tots els noms que inclou aquest darrer surten al DIEC, que és la font més restrictiva. El criteri que faig servir jo és el de fer servir com a nom de l'article només els noms que surtin al DIEC, i dels altres fer-ne redireccions. Les excepcions són els casos en que hi ha alguna molt bona raó (pots veure Discussió:Guppy). També hi ha el problema dels noms dubtosos esmentats en fonts més o menys difoses. Per exemple i parlant de memòria, a la Guia de natura de Collserola tinc la impressió que s'han tret algun nom de la màniga, i a l'Herbari virtual de la Mediterrània Occidental recullen noms polisèmics que tenen per significat principal una altra espècie. En aquests casos jo faria redireccions per si algú coneix la planta per aquell nom però no en parlaria a l'article sense estar-ne raonablement segur.
  • 4t dubte: millor la llista compacta, però jo la incorporaria a la llista de plantes de Catalunya, o sigui, agafaria la llista de plantes de Catalunya i posaria els noms vulgars al costat de cada nom científic. No crec que valgui la pena fer una llista de plantes que tenen nom comú en català separada de la llista de plantes de Catalunya si no és que vols incloure-hi plantes no autòctones.

Espero que això et serveixi d'alguna cosa i que entre en Pepetps i jo no haguem creat gaires més dubtes dels que haguem resolt.--Pere prlpz 01:47, 6 maig 2007 (CEST)[respon]

Això que el cercador no busca els noms dins d'aquesta llista pot ser perquè, si no m'equivoco, va amb una mica de retràs a indexar, i les pàgines creades fa poc pot ser que no li surtin. Segur que a la taverna hi ha algú que hi entén més i t'ho pot confirmar o desmentir.
La llista com l'has deixada va més bé del que em pensava per detectar errors (em penso que n'he detectat un amb l'agrassó, que he deixat a la discussió de la llista) i per revisar redireccions i pàgines de desambiguació, tot i que de ben segur ens tocarà donar explicacions perquè algú trobarà els links redundants i la pàgina massa enllaçada.--Pere prlpz 02:50, 6 maig 2007 (CEST)[respon]

Gelsemi[modifica]

Potser que et passis a la pàgina de discussió de gelsemi. D'ençà el meu comentari s'ha recuperat part del que deia, part no, i tot sense cap explicació. Llull · (vostè dirà) 17:22, 6 maig 2007 (CEST)[respon]

Responent les diferents parts per separat: crec que si ens fem càrrec de la gran diversitat d'apartats que pot tenir l'article d'una planta (gastronomia, agricultura, ditribució geogràfica...), els aspectes relacionats amb les seves propietats bioquímiques d'alguna manera queden agrupades i poden ser jerarquitzades (sense tenir clar el nom del grup). No és només el punt de vista d'un biòleg, ja que jo no en sóc, sinó que em sembla que ho veurà així la majoria de gent no especialitzada en les propietats químiques de les plantes que seran la majoria dels mortals. Quant a l'etimologia, a la Viquipèdia, per tal de deixar clar que és un diccionari i no una enciclopèdia se solen fer apunts molt breus al costat del nom (a l'estil dels articles dinosaure o opistocont), però quan hi ha material per a una explicació molt desenvolupada d'una etimologia (i a vegades hi ha molt material) en comptes de crear un apartat el que se sol fer és enllaçar l'article corresponent del Viccionari. Per últim suggerir-te que si tens un projecte especial que fa que calgui prendre especial paciència amb alguns articles de manera que és millor que mentrestant no es toquin potser podries posar una plantilla especial per al projecte que ho indiqués. Llull · (vostè dirà) 18:18, 6 maig 2007 (CEST)[respon]

Em referia de una plantilla pròpia per al teu projecte per adequar-la bé a les teves necessitats ({{projecte de farmàcia}} o alguna cosa així). Però si creus que no et cal tu mateix. Llull · (vostè dirà) 18:55, 6 maig 2007 (CEST)[respon]
No hi ha cap requisit per a la creació de plantilles, la gent en fa salvatgement les que vol. N'hi ha de moltes d'intranscendents com les de pertinença a instituts concrets. Si se t'acut algun contingut per a una plantilla que et vagi bé per al teu projecte puc ajudar-te a crear-la. Només cal copiar les que ja existeixen i modificar-les. És el que fa tothom per a obtenir plantilles noves. Llull · (vostè dirà) 19:26, 6 maig 2007 (CEST)[respon]

Et deixo el codi a sota.

<div style="float:left; border:solid #000000 1px; margin: 1px;">
{| cellspacing="0" style="width: 238px; color: #000000; background: #CCCCCC;"
| style="width: 45px; height: 45px; background: #9933FF; text-align: center;" |[[Fitxer:Graduation hat.svg|40px]]
| style="font-size: 8pt; padding: 4pt; line-height: 1.25em;" | Aquest{{{1|}}} {{usuària|{{{1}}}}} és un{{{1|}}} professor{{{1|}}} amb un projecte per a utilitzar la [[:Categoria:Estudiants_de_Farmàcia|Viquipèdia a la Universitat]].
|}
</div>
<noinclude>[[Categoria:Plantilles d'usuari]]</noinclude>
<includeonly>[[Categoria:Viquipedistes tutors]]</includeonly>

Si vols que una categoria sigui un enllaç has de posar 2 punts just davant de la paraula "Categoria" o sinó categoritzarà la pàgina on sigui. De totes maneres, jo em referia a què en el teu cas concret potser et podria fer servei una plantilla per posar a les pàgines que estiguin editant els teus alumnes com la següent (text color i imatge d'exemple a canviar al teu gust):

No sé què feu exactament en el projecte aquest i quin text podries preferir però posant una plantilla amb un text semblant podries no només evitar que molestés els veterans per les possibles edicions poc afortunades de novells sinó també evitar que us molestin a vosaltres i així actuar sense interferències i correccions que potser no us interessen tant. Tu mateix. Llull · (vostè dirà) 19:53, 7 maig 2007 (CEST)[respon]

Experiència a Farmàcia - Universitat de Barcelona[modifica]

Esteu fent molt bona feina!

Un error bastant comú, és crear l'article de l'espècie de la planta medicinal amb el nom del gènere. --Jordicollcosta (discussió) 10:13, 7 maig 2007 (CEST)[respon]

D'acord amb en Jordi per les dues coses (a Cola encara no sé si es refereix al gènere o a una espècie, per exemple). D'altra banda, dedueixo que els has dit que fessin un apartat amb la distribució al Principat (i et fan cas fins a l'extrem d'escriure "i sobre la distribució al Principat hem de dir que no en té."). Jo ho trobo una mica massa centrat al Principat i preferiria incloure la resta de les terres de parla catalana, o sigui, destacar la distribució en tot l'àmbit d'aquesta viquipèdia. En algunes plantes ho he mirat d'arreglar.--Pere prlpz 16:39, 7 maig 2007 (CEST)[respon]
Bona tarda company. No sé si l'etiqueta aquesta en que garanteixes que arreglaràs l'article ha estat motivada en part pels errors que t'he anat comentant o per les meves edicions als articles i a les seves pàgines de discussió, però si ha estat així et demano disculpes, perquè la intenció no era donar-te més feina sinó ajudar a l'èxit del projecte i a la millora dels articles. De fet, tot i amb errors els articles dels teus alumnes ja són molt millors que molts dels que tenim. Per exemple, això de barrejar el gènere o la família amb l'espècie, ja ho he hagut d'arreglar abans en uns quants articles (com malva, vesc i cua de cavall) i en tinc alguns d'apuntats per quan tingui temps d'esmenar-ho (com card, esquirol i porc). De fet, abans de llegir el teu missatge tenia pensat suggerir-te que si volies que els teus alumnes de l'any vinent practiquessin abans de crear els seus articles, podien arreglar els errors menors que quedessin als articles que haguessin fet els teus alumnes d'aquest any. Naturalment, si ho vols arreglar tu, millor per la qualitat de la viquipèdia, però si no ho fas l'experiència haurà estat positiva igualment.--Pere prlpz 21:27, 7 maig 2007 (CEST)[respon]

P.S.: A Discussió:Pulmonaria officinalis hi ha una discussió que et pot interessar sobre quins noms populars acceptem als articles (fins ara la discussió era només entre afeccionats).--Pere prlpz 21:27, 7 maig 2007 (CEST)[respon]

Vicent Partal[modifica]

Na Barcelona ens informa a VP:CDE#Més novetats que en Vicent Partal (Vilaweb) vol fer un reportatge sobre la viquipèdia a les aules i caldria que algú podès anar demà a la ràdio per parlar-ne. Estaria molt bé que focis tu, si pots. --Jordicollcosta (discussió) 11:01, 11 maig 2007 (CEST)[respon]

Rectifico, No és demà. Seria dijous de la setmana vinent a les 3.30. Dijous 17. --Jordicollcosta (discussió) 13:49, 11 maig 2007 (CEST)[respon]
Perfecte que hi puguis assistir, et garanteixo que hi aniràs acompanyat d'un altre usuari actiu, de moment ja li confirmao al Vicent Partal de l'assistència de viquipedistes, si et bé de gust també t'hi pots comunicar. --Jordicollcosta (discussió) 21:24, 11 maig 2007 (CEST)[respon]
Hem pots ajudar a buscar, si no el trobem vinc jo, si m'ho puc estalviar millor, d'aquí la meva garantia :) --Jordicollcosta (discussió) 22:08, 11 maig 2007 (CEST)[respon]

He insistit perticularment al Usuari:Amadalvarez, estem a l'espera de resposta. Acabo de rebre correu d'en Vicent Partal que diu: Efectivament sí. 3.30 p. Seria a Catalunya Ràdio, als estudis centrals que són a Diagonal / Betthoven. molt a prop de la Plaça Macià. Quedem a la porta a eixa hora. Gràcies. vicent. No sé si és per l'Internauta del dissabte o en directe, et mantindré informat. Jordicollcosta (discussió) 12:14, 14 maig 2007 (CEST)[respon]

En Vicent contesta: És per a l'internauta. Ho passarem dissabte a la una. vicent

De moment heu confirmat l'assistència tu, en Friviere (Paco), i demà ho confirmarà en SMP, com has vist; potser s'hi apunta en Allman, llavors jo m'estalviaria el desplaçament. En Viecent Partal diu e n el seu correu; Efectivament sí. 3.30 p. Seria a Catalunya Ràdio, als estudis centrals que són a Diagonal / Betthoven. molt a prop de la Plaça Macià. Quedem a la porta a eixa hora. Gràcies. vicent. Jordicollcosta (discussió) 21:42, 15 maig 2007 (CEST)[respon]

En SMP i Allman no poden. En Friviere i potser en PauCabot participaràn per telèfon. El que si pot és en Toniher. fins demà. Jordicollcosta (discussió) 18:21, 16 maig 2007 (CEST)[respon]
Avui veient com anava tot, m'he organitzat per aprofitar el viatge i passaré per conèixer-vos personalment, fins demà. Jordicollcosta (discussió) 23:33, 16 maig 2007 (CEST)[respon]

Imatges de commons[modifica]

Al carregar una imatge surt l'Ajuda:Carregar un arxiu on a l'apartat "He trobat la imatge en una altra Viquipèdia" diu "S'indica [sic] a la imatge que és tracta d'una càrrega compartida extreta de Wikimedia Commons: Utilitzeu la imatge directament ja que si es troba a commons significa que està disponible per a tots els projectes de Wikimedia". És a dir, puc enllaçar la imatge de commons a la Viquipèdia i no cal carregar-la a cada projecte. Per això totes les imatges lliures es carreguen a Commons i a la Viquipèdia només casos especials no lliures justificats per fair use o dret de citació. Per altra banda, així com tot el text de la Viquipèdia està sota la llicència GFDL, les imatges poden tenir diferents llicències i cal indicar-la en cada cas. Per això s'insisteix en demanar dues coses imprescindibles: l'origen i la llicència. Si s'hagués posat que l'origen era de commons ja s'hauria aclarit immediatament. En resum, es pot esborrar la Imatge:Rosal silvestre.jpg i usar la Image:Illustration Rosa canina0.jpg. --VRiullop (parlem-ne) 11:48, 13 maig 2007 (CEST)[respon]

Aquest fitxer d'ajuda és el que surt al punxar "Carrega" a la caixa d'eines. --VRiullop (parlem-ne) 13:46, 13 maig 2007 (CEST)[respon]

partal[modifica]

Sí, el programa és aquest, però no han dit res més (barcelona, perdó, problemes puntuals amb Internet)

Hola. Al final parlarà en Pau Cabot per telèfon. No sé si cal que algú hi vagi. Si pots pasar-t'hi per això, perfecte. Finalment doncs jo no m'hi passaria, per això. Salutacions! Toniher 14:06, 17 maig 2007 (CEST)[respon]

Imatge acònit[modifica]

Quina patinada que he fet amb la foto. Me l'he mirat tant ràpid que de fet volia fer-la servir per explicar que es veien els tres folicles. Gràcies.--Pere prlpz 20:51, 15 maig 2007 (CEST)[respon]

Teix, teix europeu i TEIX[modifica]

T'hauries de mirar els articles Teix, teix europeu i TEIX, que hi tenim un problema de fusió. A més, no estic segur de quins són els noms més indicats per l'article del gènere i l'espècie.--Pere prlpz 17:20, 16 maig 2007 (CEST)[respon]

Ja estan fets els reanomenaments i la fusió, tot i que encara es pot armonitzar els paràgrafs que venen dels diferents articles originals. No hi he tornat a col·locar les etiquetes perquè no sé si les hi voleu. No he copiat el paràgraf sobre els diferents noms que té en castellà, però si el voleu recuperar és a l'historial de TEIX.
D'altra banda, he modificat Tabebuia impetiginosa donant per fet que Lapacho rosado no és el seu nom català. Si m'equivoco ja m'ho fareu saber.--Pere prlpz 18:17, 17 maig 2007 (CEST)[respon]

Farmàcia[modifica]

Moltes gràcies per resoldre la meva curiositat sobre l'aparició d'estudiants de farmàcia que editen. Em sembla una molt bona proposta. --Crg 15:33, 20 maig 2007 (CEST)[respon]

Candidatura a administrador[modifica]

M'han propossat facilitar-me la feina amb les eines d'administrador, si ho creus convenient, pots votar la candidatura a administrador. Jordicollcosta (discussió) 17:01, 25 maig 2007 (CEST)[respon]

Sobre ananàs i altres PM[modifica]

Espero no haver destorbat gaire amb la fusió, que reconec que és una mica intempestiva i incompleta, perquè algunes seccions com la descripció les vaig juxtaposar més que no pas fusionar. La vaig fer jo perquè em va semblar que el teu alumne no ho havia entès i que estava fent una feina que podia tornar-se inútil si seguia ampliant i polint l'article sense fusionar-lo amb l'altre. Seria bo que fessis un cop d'ull al principi de l'article, on diu d'on és originària la planta, perquè les dues versions de l'article deien orígens diferents (un deia el nord de Sudamèrica i el Carib i l'altre venia a dir la zona de Bolívia, Paraguai i part del Brasil), i mirant d'altres viquipèdies també hi ha aquestes dues versions; com que no vaig saber triar vaig posar les dues, però si ho pots aclarir amb alguna font solvent estaria bé arreglar-ho i posar-hi la referència.--Pere prlpz 12:12, 13 juny 2007 (CEST)[respon]

Conferència[modifica]

Evidentment t'agraeixo a tu el fet que m'hagis explicat tot això i la feina que fas a la Viquipèdia, tant sol com amb els alumnes (que a veure si continuen com a usuaris autònoms un cop hagueu enllestit el projecte). Desgraciadament, el dia 26 al matí estic a l'escola i no puc anar a sentir-te, però sí que voldria llegir el resum o el que hi hagi. És una experiència maca i interessant --barcelona 13:35, 22 juny 2007 (CEST)[respon]

Felicitats per l'èxit aconseguit en l'experiència Farmàcia. Disfruta amb la conferència, has fet entrar la viquipèdia per la porta gran amb els màxims honors a l'UB. Espero llegir la teva comunicació a viquitexts, et prego que ho salvis de la trituradora. --Jordicollcosta (discussió) 14:16, 22 juny 2007 (CEST)[respon]
. com ha anat? --barcelona 22:53, 26 juny 2007 (CEST)[respon]

M'alegro que tot hagi anat bé, si es penja algun resum, m'ho dius. Respecte al poc domini tecnològic, el departament d'educació farà un curs (el d200) que potser t'interessa conèixer. Espero que els alumnes quan acabin exàmens s'hi posin, amb articles de farmàcia o altres. Si vols que els animem, ho dius --barcelona 23:44, 26 juny 2007 (CEST)[respon]

Articles Farmàcia[modifica]

Quina quantitat d'articles s'han creat?

Podem començar a treure la plantilla {{esborrany}}? deixant la de millorar específica del projecte fins que tu ho decideixis.

--14:16, 22 juny 2007 (CEST)

Estic fent campanya[modifica]

Hola Simonjoan,

M'he presentat com a candidat a administrador. No és molt habitual que un candidat perda el temps promocionant-se però sempre hi ha una primera vegada. No sé quina va a ser la teua reacció, simplement et demane que passes per allí i dones la teua opinió. El teu vot compta, sia positiu o negatiu, t'estaré igualment agraït. El meu proposit és coneixer la vostra opinió i que la votació sia per part de tota la Comunitat.

Si creus que no reuneixes els requisits necessaris per poder votar fes m'ho saber, este missatge te l'ha deixat un bot i potser no haja fet la seua feina correctament (encara que la tria d'usuari l'he feta jo, però potser hage errat).

Si penses que no s'ha de fer este tipus d'accions no dubtes a comunicar-m'ho també. El meu propòsit és donar a conéixer la meua candidatura a tots el que tinguen dret a vot, tenint en compte que hagen participat en altres candidatures o que estiguen actualment actius. —Pasqual 00:22, 12 jul 2007 (CEST)[respon]

Viquiprojecte Viquitrobada 2007[modifica]

Seguint la voluntat expressada per alguns companys he fet una pàgina de Viquiprojecte:Viquitrobada 2007 on començar a organitzar la Viquitrobada 2007. Espero que hi participis, diguis la teva i poguem organitzar aquest esdeveniment!

--Hugoaes 13:29, 19 jul 2007 (CEST)[respon]

Trobada dissabte 28 de juliol[modifica]

Bones,

Com s'havia comentat inicialment he fet gestions a l'Ajuntament de Barcelona i he aconseguit que ens cedeixin una espai pel dissabte al matí al Cibernariumde Barcelona gratuitament, on podrem gaudir d'una sala per nosaltres amb aire acondicionat, cadires i connexió WiFi de forma gratuita si portem els portatils, ja que els responsables municipals del Cibernarium estan molt interessats que fem aquesta primera trobada al seu espai (Marie Curie s/n). Digues que penses al respecte si us plau i confirma la teva asistència a la trobada informal. Gràcies!!!!

--Hugoaes 20:06, 25 jul 2007 (CEST)[respon]

Assistència Trobada dissabte[modifica]

Bones,

Aquest dissabte a les 11 hores fem al Cibernarium de Barcelona la primera trobada informal de viquipedistes. Si us plau confirma la teva assistència a aquesta Viquitrobada en cas que estiguis interessat en assistir i hi puguis venir. També et demanaria si us plau que en cas de que no puguis venir també comuniquis la teva absència a la mateixa pàgina de la Viquitrobada.

Perdona les molèsties que t'hagi provocat i gràcies per tot!!!!

--Hugoaes 21:41, 25 jul 2007 (CEST)[respon]

Plantes medicinals que necessiten un expert[modifica]

Hi ha alguns articles del projecte GIBAF que crec que t'hauries de mirar, perquè em fa por tirar pel dret i equivocar-me:

  • Sàlvia: Caldria confirmar que tot el que es diu a l'article (excepte el primer paràgraf) fa referència a la Salvia officinalis i no al gènere, per deixar-ho clar a l'article o separar-ho en dos articles diferents.
  • Acorus calamus: La distribució que diu no em lliga amb la bibliografia (no l'he trobat enlloc més com a autòctona). A més, la bibliografia que surt a l'article no estic segur que tingui relació amb aquesta planta: per exemple a la Flora Manual dels Països Catalans, jo no li he trobada. Hi havia unes referències que era evident que estaven mal copiades de l'article del vesc i ja les vaig esborrar.--Pere prlpz 20:33, 20 ag 2007 (CEST)
Sobre sàlvia:
  • Com que es tracta de dividir un article, no de reanomenar-lo, no hi ha més remei que fer-ho tallant i enganxant, tot i que és una bona pràctica explicar d'on s'ha copiat al resum de l'edició.
  • Pel que fa al nom, jo sóc partidari de seguir el criteri del DIEC sempre que es pugui (cosa que probablement no és l'opció majoritària entre els companys que es dediquen a fer articles d'éssers vius), i aleshores jo anomenaria sàlvia l'article de l'espècie i Salvia el del gènere, amb una nota de desambiguació a cada un.
  • Entenc que tot el que es diu a l'article (excepte el primer paràgraf), es refereix només a la Salvia officinalis.
He vist que darrerament en Jordi Coll Costa, que està revisant les plantilles de millorar, ha tret algunes plantilles del projecte GIBAF. No sé si ja ho sabies, però et volia avisar perquè no perdessis cap article.--Pere prlpz 15:46, 21 ag 2007 (CEST)
He dividit l'article sàlvia entre sàlvia i Salvia, com he dit abans. Naturalment, els noms encara es poden canviar.--Pere prlpz 16:28, 21 ag 2007 (CEST)

Analèptic[modifica]

Coi Joan, em trec el barret ! Jo l'he ampliat breument en una nit d'insomni (el nen té 18 mesos i... després ja no he pogut dormir). He tirat de les versions en francès i anglès... molt curtes...
Ja feia dies que t'havia "detectat", però ara, a la feina sense el Cap... m'he decidit. Espero que estigueu tots bé (la Tònia i el Carles... que són els que vaig tenir de profes a segon (Bé al segon segon...)). Records !!.--Capgròs 11:34, 5 set 2007 (CEST)

Universitat[modifica]

Des del departament d'Educació es connectarà amb la Universitat per promocionar la Viquipèdia a les aules, els he donat el teu nick d'usuari i he explicat breument el projecte de les plantes medicinals, perquè hi facin un cop d'ull --barcelona 12:11, 28 set 2007 (CEST)[respon]

Noms dels bolets[modifica]

No sé si t'interessarà el tema, però a Viquipèdia:La_taverna/Arxius/Propostes/Recent#El_nom_dels_bolets hi ha una discussió sobre els noms dels bolets i com anomenar als articles.--Pere prlpz 19:58, 17 oct 2007 (CEST)[respon]

checkusers inicials[modifica]

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden -13 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:11, 12 gen 2008 (CET)[respon]

No sóc cap experta. Et puc dir pels profes que van aparèixer per aquí que millor anar amb calma, perquè si no els altres usuaris s'estressen i amb raó. Em sembla genial el viquiprojecte, però jo el crearia i anunciaria quan comencin a entrar de debò, perquè no estigui massa temps aturat, i més si esteu treballant en una wiki apart. Mentrestant, però, podries recomanar als alumnes que vagin investigant per aquí, per conèixer l'eina i com funcionem, així tindran feina guanyada i potser alguns s'animen a fer articles a banda de la feina de classe, que és del que es tracta. Si vols que en parlem o que vigili algun estusiant o el que sigui, ja saps! --barcelona (discussió) 22:02, 10 feb 2008 (CET)[respon]

Perdoneu que em fiqui en la conversa. Jo crec que l'experiència de l'any passat va ser molt positiva, des del punt de vista de la viqui, perquè en vam sortir amb un grapat d'articles força millors que la majoria d'articles de plantes que tenim (molts d'ells millors que els de qualsevol dels seus interviquis), tot i que és veritat que van donar una mica de feina (sobretot a tu). Això que preparin l'article abans de penjar-lo de vegades produeix un problema que cal vigilar, que és que si en el moment de penjar-lo ja hi ha l'article, en comptes de fusionar alguns estudiants tiren pel dret penjant el "seu" article amb un altre nom. Això crec que va passar l'any passat amb el teix, i desprès ha passat amb d'altres estudiants, com uns d'ESO que semblava que haguessin fet tots un article sobre la mateixa obra de teatre d'Alejandro Casona i tots la volien penjar.--Pere prlpz (discussió) 00:45, 11 feb 2008 (CET)[respon]
Es crea com qualsevol altre article nou, i el nom se li dóna com has fet tu, amb una barra. Només cal seguir l'enllaç Usuari:Simonjoan/recursos_botànica. Per cert, no sé si el que vols fer es podria incorporar al Viquiprojecte:Arbre de la vida, que està molt mort.--Pere prlpz (discussió) 01:21, 11 feb 2008 (CET)[respon]

Fulla[modifica]

Veig que has tret les galeries d'imatge de l'article fulla. Estaven malament o és per alguna altra cosa?--Pere prlpz (discussió) 01:56, 11 feb 2008 (CET)[respon]

Per la imatge em sembla bé el dibuix. Quan hi vaig posar galeries de fotos encara no existia aquesta imatge o no la vaig trobar. Posar les dues coses potser seria excessiu.
Per la referència, a mi m'agrada més explicar-ho al peu de pàgina. Així, si en el futur es canvia el text o la imatge, no queden referències trencades. A més, com que la imatge té la seva pròpia explicació, es pot entendre autònomament.--Pere prlpz (discussió) 12:04, 11 feb 2008 (CET)[respon]

Famílies botàniques[modifica]

Moltes gràcies pel suggeriment i pels ànims. Aquesta redirecció ja la vaig crear -així vaig trobar els enllaços originals-, però tenia el convenciment que els enllaços han de ser directes i no a redireccions, i per això vaig canviar dos articles que ja funcionaven be i, com dius, eren més curts. Fes com et sembli, que segur que estarà be. Salutacions Jordi Roqué (Discussió) 10:16, 13 feb 2008 (CET)[respon]

M'han demanat ajut sobre plantes i la Viquipèdia[modifica]

En Amadalvarez m'ha demanat ajuda per un grup d'usuaris nous que volen fer articles de plantes (Usuari_Discussió:Pere_prlpz#Plantes_i_animals). Espero que no et sàpiga greu que t'hagi recomanat com a expert en plantes i en ensenyar a fer articles de plantes. Tens alguna mena de guia consultable en línia (dins o fora de la Viquipèdia) a on els puguem adreçar?--Pere prlpz (discussió) 18:32, 14 feb 2008 (CET)[respon]

T'he remenat una mica la pagina Usuari:Simonjoan/Plantes medicinals: recursos. Només he arreglat alguna coseta d'enllaços i format, però si no t'agraden els canvis els pots revertir tranquil·lament.
On hi aconselles que posin la categoria de la família, crec que els hauries d'aconsellar posar la categoria taxonòmica més concreta que estigui creada, que la majoria de les vegades serà la família però de vegades serà el gènere o l'ordre (i per les gramínies, sovint tribus i subfamílies).--Pere prlpz (discussió) 19:58, 14 feb 2008 (CET)[respon]

Reanomenar inflorescències[modifica]

Fet Fet! Si l'article del nom destí és una redirecció cap a l'article que es reanomena, el reanomenament es fa igual que si no existís. La diferència és només que si el nom de destí té historial, aleshores surt una mena de missatge d'error i has de demanar el reanomenament a Viquipèdia:Petició als administradors perquè el faci un administrador.--Pere prlpz (discussió) 22:02, 2 març 2008 (CET)[respon]

Bòstrix i plantilla[modifica]

Crec que el que feia nosa era la foto i ho he arreglat posant un {{-}} abans de la plantilla. Ara amb Firefox ho veig bé.

Per abusar no pateixis.--Pere prlpz (discussió) 12:04, 3 març 2008 (CET)[respon]

projecte[modifica]

els teus alumnes s'estan registrant, a un parell ja els he ofert ajuda però si vols que revisi articles o els doni un avís, m`ho dius, que són molts! --barcelona (discussió) 23:02, 3 març 2008 (CET)[respon]

Etiquetes en articles sobre la frontera del Ripollés i el Vallespir[modifica]

Segurament tens molts coneixements sobre els materials que edites. No en dubto. El meu criteri a l'hora d'assignar aquesta etiqueta en el sentit que li cal una expansió substancial, bé sigui amb fotografies o relacionar-ho amb esdeveniments històrics o ampliar-ho substancialment. No te'n posaré més, si no vols.

Salut! --Bestiasonica (discussió) 20:30, 8 març 2008 (CET)[respon]

Sobre els esborranys[modifica]

Recomano que llegeixis la definició d'esborrany Viquipèdia:Esborrany. Per qualsevol dubte sobre les etiquetes dels esborranys pots participar a la discussió d'aquesta plana.

Endavant amb la feina!

Salut!

--Bestiasonica (discussió) 12:45, 9 març 2008 (CET) el comentari anterior sense signar és fet per Bestiasonica (disc.contr.) 12:45, 9 març 2008 (CET)[respon]

Consulta sobre Fungicida i Antifúngic[modifica]

Hola Simonjoan. M'agradaria que em donessis la teva opinió sobre si cal fusionar aquests dos articles: Fungicida i Antifúngic. Gràcies. --Francdubtes (discussió) 12:38, 9 març 2008 (CET)[respon]

Viquiprojecte[modifica]

M'he mirat algunes coses del projecte:

  • Pels codis viqui, es pot posar un enllaç a Viquipèdia:Apunts d'ajuda, que serveix de recordatori de les quatre coses que faran servir. Per les referències, que no surten en aquesta pàgina, els pot anar bé un enllaç a Ajuda:Notes i cites.
  • Sobre la distribució de la planta, més que la distribució al Principat convindria que hi posessin la distribució als Països Catalans, que és l'àrea de la llengua d'aquesta viquipèdia. A més, costa poc de trobar-la a la Flora dels Països Catalans o la Flora Manual, i si no tenen ganes d'anar a fins la biblioteca, també poden trobar-ne alguna cosa a l'herbari virtual de la UIB (amb menys detall i no per totes les plantes).

Perdona que hagi trigat a respondre.--Pere prlpz (discussió) 11:53, 17 març 2008 (CET)[respon]

He ficat cullerada a la pàgina del viquiprojecte. Si vols treure alguna cosa del que he posat, endavant.--Pere prlpz (discussió) 20:23, 21 març 2008 (CET)[respon]

Hi has posat {{infocat}}, i no és una categoria. Què ha passat?--Joancreus (discussió) 13:24, 18 març 2008 (CET)[respon]

Refugis[modifica]

Finalment he creat la Categoria:Refugis, que ara té tres elements. Podries afegir-hi dos articles més de refugis que no siguin dels Pirineus per deixar-la almenys amb cinc elements? Molt bona feina i enhorabona! Gràcies. Pau Cabot · Discussió 20:12, 20 març 2008 (CET)[respon]

fa l'ullet. M'agrada molt la "sèrie" que fas dels refugis. Quan tengui una estona, miraré de completar els mallorquins ... Pau Cabot · Discussió 10:09, 23 març 2008 (CET)[respon]

Article duplicat[modifica]

Teniu una alumna que ha creat Prunus amygdalus quan ja existia ametller, i que necessitarà ajut per treballar-hi perquè ametller té força contingut, tot i que és diferent al que poseu vosaltres. L'he avisada però no estic segur que hagi entès. De moment redirecciono l'article abans que hi posi més coses.--Pere prlpz (discussió) 22:32, 21 març 2008 (CET)[respon]

El problema ha vingut perquè dels tres noms científics amb que es coneix l'ametller, heu tingut la mala sort de fer servir l'únic que encara no tenia redirecció. Si no hagués estat per aquesta multiplicitat, ja hauríem detectat que faltava amb la llista de noms de plantes de Catalunya, que en tenir enllaçats tant el nom científic com el comú va molt bé per completar les redireccions, i anirà bé per les pàgines de desambiguació el dia que ens posem a fer-les.
Tot i això, com que l'article actual té una orientació diferent al del vostre projecte i està orientat més a l'ametlla que a l'ametller, crec que la teva alumna hi podrà fer un bon treball ampliant-lo. Tindrà més feina combinant els dos continguts però s'estalviarà de posar fotos, categories i el taxobox.--Pere prlpz (discussió) 19:23, 22 març 2008 (CET)[respon]

quinzena[modifica]

Tot i que no la vas votar (passa per la pàgina i vota altres candidats) crec que t'interessarà saber que la quinzena actual és la categoria de ciències de la salut, a veure si entre tots la millorem. Fes-ne difusió als alumnes, potser voldran col·laborar! --barcelona (discussió) 23:18, 23 març 2008 (CET)[respon]

Espí blanc[modifica]

Pots passar per Discussió:Espí blanc? He intentat arreglar el nom de l'article i posar-hi interviquis però no he aconseguit saber de quina planta parla l'article. Sospito que el que hi ha és una barreja de les diferents espècies que en algun moment s'han anomenat Crataegus oxyacantha, que és un nom ambigu.--Pere prlpz (discussió) 19:15, 5 abr 2008 (CEST)[respon]

Llista amb referències[modifica]

Per una llista amb referències, només puc aportar com a mostra la llista d'arbres de Barcelona, que vaig fer buidant referències diferents i totes incompletes, i hi vaig posar la referència a cada planta perquè es veiés clarament d'on havia tret cada element de la llista.

El pes de la pàgina no crec que sigui un problema: segur que les 200 plantes amb 200 referències no deuen pesar gaire més que les 3000 plantes de la llista de plantes de Catalunya. L'únic dubte és que si hi ha una referència diferent per cada planta, no sé si seria més útil tenir-la al costat de la planta que tenir-les totes al final, però si no és que es poden abreviar molt crec que estan millor totes juntes. Per fer-ho ràpidament, es pot fer amb Excel (o amb Access) a partir d'una llista de plantes i referències.

Continuant amb les llistes, crec que hauríem de mirar de tenir redirigits tots els noms comuns i científics de plantes que no siguin ambigus, i potser així evitarem algun article duplicat més. De moment, la manera més ràpida és fer-ho amb els noms que surten a les llistes de plantes, sobretot la llista de noms de plantes de Catalunya, però és llarg (jo ahir vaig fer la C).

Tu vas fer la llista de plantes de Catalunya. Tens manera d'aconseguir llistes de plantes d'altres llocs? Sobretot seria interessant la llista de plantes del País Valencià i la llista de plantes de les Illes Balears. Com que les categories de flores locals és difícil que arribin a funcionar, podríem mirar de fer alguna cosa equivalent amb plantilles i llistes, però per això primer cal tenir les llistes.--Pere prlpz (discussió) 17:23, 6 abr 2008 (CEST)[respon]

Jo no hi veig massa problema a tenir 200 referències de la mateixa obra, però fes-ho com et sembli millor. De tota manera, si fas servir símbols no estàndard com aquesta E que poses, crec que caldria explicar-ho com a mínim al principi i potser també a l'apartat de referències. No sé si hi ha alguna manera de posar 200 referències de la manera habitual i que a baix no surten els 200 números seguits, si això és el que vols, però és probable que es pugui fer.--Pere prlpz (discussió) 18:52, 6 abr 2008 (CEST)[respon]
Això de les subespècies hi ha diferents maneres de fer-ho. A la llista d'ocells de Catalunya vaig posar les subespècies com a animals diferents però només vaig enllaçar amb el nom científic de l'espècie, perquè molt rarament tindrem articles per les subespècies. Com que hi ha pocs ocells a Catalunya amb més d'una subespècie al territori (com el falcó pelegrí), això no era un problema greu, però pel cas de les plantes, que n'hi ha més, potser caldria agrupar les subespècies d'alguna manera. Algunes idees:
Idea 1:
Idea 2:
O sigui, crec que del que es tracta és de donar la informació (i més si ja la tens a la llista), però de no crear enllaços a les subespècies, excepte pels pocs casos en que l'article de la subespècie existeixi.
I no pateixis per preguntar (ni per preguntar, ni per fer una cosa diferent del que responc).
Per cert, teniu una altra alumna que ha començat duplicant un article existent [1] i ja li han fusionat.--Pere prlpz (discussió) 19:33, 6 abr 2008 (CEST)[respon]
--Pere prlpz (discussió) 19:33, 6 abr 2008 (CEST)[respon]
Un altre que potser necessita un consell sobre com afegir text a un article del mes passat que ja li havien arreglat: [2].--Pere prlpz (discussió) 19:38, 6 abr 2008 (CEST)[respon]
Els articles del projecte es poden seguir de maneres diferents:
  • Fent "seguiment d'enllaços" des de:
    • Llista de plantes medicinals. Veus els canvis recents a les plantes medicinals. Té l'inconvenient que en estar enllaçats només els noms científics, si l'article no s'anomena segons el nom científic de la llista només veus les edicions a les redireccions i no les de l'article.
    • Categoria:Viquipèdia:Esborranys de flora. Aquí hi surten tots, i alguns que no són vostres. Potser us convindria crear una categoria d'esborranys de plantes medicinals, i que la plantilla del projecte GIBAF hi categoritzés automàticament encara que no hi hagués la plantilla d'esborrany.
  • Fent "què hi enllaça" des de:
A més, jo tinc a la llista de seguiment tots els articles que he editat o reanomenat, incloent els que només he editat la discussió. D'altres articles els trobo per casualitat mirant especial:pàgines noves, quan hi busco biografies mal categoritzades.--Pere prlpz (discussió) 20:18, 6 abr 2008 (CEST)[respon]
No esperava tanta rapidesa! Està molt bé, la llista. No sé si ja ho has vist tu, però les plantes que no tenen sinònims no porten la família, i en algun lloc hi ha parèntesis sense res a dins (). A les subespècies tens raó que no els cal l'enllaç, però estaria bé que els sinònims sí que estessin enllaçats, perquè serviria per veure que manquen les redireccions si es crea l'article (el que no sé si això és demanar poc o demanar molt).--Pere prlpz (discussió) 23:38, 6 abr 2008 (CEST)[respon]
Sobre els enllaços als sinònims, sobretot és per evitar problemes d'articles duplicats com el que va passar amb l'ametller. Enllaça els que creguis convenients, o no n'enllacis cap. Tu mateix.--Pere prlpz (discussió) 11:08, 7 abr 2008 (CEST)[respon]
Crec que ha quedat molt bé. El que els sinònims no estiguin en cursiva és un problema molt menor; a més, com que estan enllaçat, ja tenen un color diferent que les paraules del costat (l'atribució, normalment) i fa un efecte semblant a si estessin en cursiva.--Pere prlpz (discussió) 14:37, 7 abr 2008 (CEST)[respon]

També ha quedat molt bé. Hi he trobat dos petits errors de format que suposo que he interpretat bé [3]. No he tingut temps de veure si n'hi ha més de semblants.--Pere prlpz (discussió) 21:35, 7 abr 2008 (CEST)[respon]

De moment, les he començades a emblavir una mica fent redireccions.--Pere prlpz (discussió) 22:58, 7 abr 2008 (CEST)[respon]
Doncs, fent redireccions a llista de noms de plantes de Catalunya m'he trobat l'aurán (amb accent tancat a la a) com a sinònim d'avellaner. Com que no he sabut si l'error és només l'accent o si hi falta o sobra alguna lletra no he fet la redirecció.--Pere prlpz (discussió) 00:47, 9 abr 2008 (CEST) També he trobat el nom herba de per la morella roquera; sembla que hi falti una paraula, o és així?--Pere prlpz (discussió) 01:56, 9 abr 2008 (CEST)[respon]

Llista de noms de plantes[modifica]

A la llista de noms de plantes de Catalunya he trobat algunes coses que no lliguen amb el diccionari, com uns lletsons que surten al DIEC i no surten a la llista. Una cosa que no sé si és un error, és que del reboll, que segons el diccionari pot ser el roure reboll o el garric [4], la llista diu que és el roure de fulla petita (i prou).--Pere prlpz (discussió) 17:36, 10 abr 2008 (CEST)[respon]

Plantes medicinals[modifica]

Hola! Has avisat els teus alumnes que cal anomenar els articles amb el nom comú, si en tenen? Estan brotant articles amb noms científics per tot arreu. – Leptictidium (pm!) 19:54, 12 abr 2008 (CEST)[respon]

A la llista de plantes medicinals hi surt l'Agropyrum repens, que a les llistes de flora surt com a Elymus repens. T'ho aviso per si vols unificar el criteri, tot i que si vols deixar-ho de maneres diferents per respecte a les fonts originals de cada llista també em sembla bé. De moment, ja he fet les redireccions.--Pere prlpz (discussió) 23:12, 13 abr 2008 (CEST)[respon]

Poma i pomera[modifica]

Teníem un article poma, amb cinc anys d'historial, al qual redireccionava pomera, i que parlava del fruit i l'arbre. Ara, un alumne teu ha convertit la redirecció en un article, que parla de l'arbre però sobretot explica les propietats medicinals de la poma. L'article resultant pot ser a qualsevol dels dos llocs, però hauria de ser un de sol o, si en voleu fer dos articles separats, s'hauria de separar el contingut amb algun criteri lògic. De moment t'ho deixo aquí en comptes de fer una fusió intempestiva.--Pere prlpz (discussió) 17:22, 14 abr 2008 (CEST)[respon]

Vídeo[modifica]

Hola Joan,

Abans teníeu un vídeo penjat a http://www.ub.es/botanica/llico1.swf. El tens penjat a qualque lloc? És que l'usava per un curs de wikis que impartesc ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 08:25, 16 abr 2008 (CEST)[respon]

El Flash era un vídeo on explicaves de manera senzilla com usar la Viquipèdia. Estava fet amb un d'aquests programes que capturen el que passa al teu escriptori. Pau Cabot · Discussió 19:25, 16 abr 2008 (CEST)[respon]
Gràcies igualment. Era per incorporar-lo a http://ceppalma.net/wiki/index.php/Multim%C3%A8dia_Viquip%C3%A8dia, una part del curs de wikis que impartesc. Per cert, podries pegar una ullada a Viquipèdia:Forma catalana dels noms científics? Segur que tens més informació sobre el tema! Pau Cabot · Discussió 07:12, 18 abr 2008 (CEST)[respon]

Aloe barbarensis / barbadensis[modifica]

Pot ser que l'Aloe barbarensis que surt al viquiprojecte:plantes medicinals sigui un Aloe barbadensis amb un error tipogràfic?--Pere prlpz (discussió) 11:44, 17 abr 2008 (CEST)[respon]

Per aquests cacaus, si no hi ha una solució clara, crec que el millor és explicar el cacau a l'article, de la mateixa manera que quan hi ha diferents criteris taxonòmics els expliquem també. Diria que l'important és que cada afirmació que es faci a l'article quedi clar a quines plantes es refereix, tant si són una espècie, un grup taxonòmic o un grup de qualsevol altra mena.
Aprofito per comentar que sembla que els teus esforços per aconseguir que no dupliquin articles existents han tingut èxit, fins a l'extrem que els dos darrers errors d'aquest tipus han estat d'estudiants que han estat afegint informació sobre la seva planta a un article que en portava el nom (comú) però que es referia al gènere sencer. He aprofitat per traslladar els articles del gènere i crec que ja està arreglat, però haurem d'afegir alguna cosa sobre el tema al principi del viquiprojecte, perquè no els passi als de l'any que ve.
He estat posant plantilles de millorar als articles del projecte. Si ho veus contraproduent, avisa'm.--Pere prlpz (discussió) 15:29, 17 abr 2008 (CEST)[respon]
Retiro el que he dit sobre l'èxit: un ha duplicat l'espinac, i un altre ha duplicat l'api, tot i que aquest el vaig redirigir preventivament.--Pere prlpz (discussió) 19:01, 17 abr 2008 (CEST)[respon]
El problema greu no ve dels noms que el DIEC considera gèneres, que proporcionalment no són gaires, sinó d'un company que va fer fa molt de temps uns quants articles de gèneres anomenant l'article amb un nom que, segons el DIEC (o el Termcat), correspon a una espècie; per exemple, vara d'or.--Pere prlpz (discussió) 00:35, 18 abr 2008 (CEST)[respon]

Hyperoliidae[modifica]

Et passo una pregunta que m'ha fet en Pau Cabot i que no sé respondre, perquè sé que hi ha unes normes de catalanització però no sé com són ni on trobar-les.--Pere prlpz (discussió) 15:16, 17 abr 2008 (CEST)[respon]

Com traduiries Hyperoliidae al català? Hiperòlids? Hiperolíïds? És per posar nom a la categoria. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:57, 17 abr 2008 (CEST)[respon]

Ja no cal, que li ha respost en Leptictidium.--Pere prlpz (discussió) 15:37, 17 abr 2008 (CEST)[respon]

Plantes repetides a la llista[modifica]

A la llista de plantes medicinals la camamilla romana hi surt amb dos noms diferents (dels que surten a l'article). Si has posat sinònims expressament a la llista s'hauria d'advertir a la introducció.--Pere prlpz (discussió) 00:42, 26 abr 2008 (CEST)[respon]

Fonts pels noms populars[modifica]

He demanat referències pel nom te de Java i la teva alumna em passa l'adreça fitoterapia.net, que veig que recull noms com aquest que no surten al Termcat i menys al DIEC, que són les fonts que se solen acceptar sense discussió. Et sembla que aquesta font és rigorosa en el tema dels noms? Jo dubto a l'hora d'agafar noms com aquests que no surten en cap font lexicogràfica, i no em fa cap gràcia fer-los servir per anomenar articles, com tampoc faria servir els molts que surten a la Flora dels Països Catalans.--Pere prlpz (discussió) 19:06, 28 abr 2008 (CEST)[respon]

Quan alguns han proposat anomenar els articles d'éssers vius pel nom científic (per exemple el darrer octubre) tal com fan a la viquipèdia en castellà i en alguna altra de petita, jo sempre he pensat que no hi guanyaríem res de tenir un article anomenat Quercus suber si el podem anomenar surera, que és un nom testimoniat, emprat per la bibliografia sobre el tema i que compleix perfectament amb la funció que ha de complir un nom que és designar la cosa que significa, i de manera inequívoca. Ara bé, no tots els noms que podem trobar per algun lloc estan ben testimoniats, ni tenen tradició, ni serveixen massa per designar perquè el seu significat és polisèmic i inconcret (només cal veure el DCVB, que resulta impossible saber de quina espècie parla quan parla de certs noms de plantes o animals). Jo crec que només hauríem d'anomenar els articles amb noms trets de fonts rigoroses des del punt de vista lingüístic, i crec que hi ha fonts molt bones des del punt de vista florístic (com n'hi deu haver des del punt de vista farmacològic), però que no són gens lingüísticament. Jo soc partidari de seguir el DIEC, i pel que no hi surti, dubtava si fer servir el Termcat, però hi ha companys que en són molt partidaris i l'han fet servir molt. Per les espècies que no surtin en aquests dos, crec que el més indicat és anomenar l'article pel nom científic.--Pere prlpz (discussió) 16:14, 6 maig 2008 (CEST)[respon]

Finalització[modifica]

Crec que el més important és resoldre els problemes de les fases anteriors:

  • Format: Alguns encara tenen seccions sense cap enllaç intern (o l'article sencer sense enllaços interns), els títols de les seccions mal posats (sense fer servir ==, amb majúscules, amb negreta...), amb quadres i llistes mal muntades (pocs fan servir *, i molts tenen llistes convertides en paràgrafs per manca de salts de pàgina)...
  • Plantilles i similars: alguns (pocs) no tenen taxobox, gairebé tots els que han enganxat el taxobox de la viqui anglesa el tenen amb massa cometes, a alguns els falten interviquis i categories i la plantilla de projectes germans.
  • Alguns tenen els articles anomenats amb noms més o menys incorrectes, o sense referències, amb aspecte de traduccions més o menys salvatges del castellà (als que he vist els he posat la plantilla {{FR}}); aniria molt bé saber la teva opinió sobre aquests noms.
  • L'article de l'espí blanc encara no se sap de quines plantes parla. Estaria bé que parles d'una planta, però jo tampoc veig problema en que hi hagi un article que parla de dues plantes diferents, relacionades no per la taxonomia sinó per les seves aplicacions, o relacionades només perquè abans es confonien. Tenim un article sobre la margarida, que no és un espècie ni un grup taxonòmic però que és perfectament vàlid com a article perquè deixa clar de què està parlant.
  • Hi ha algun altre article que barreja espècies o que barreja l'espècie i la família. Per exemple, diria que a l'article de l'all de bruixa hi havia una foto d'una cabeça d'all i crec que el text parlava d'usos que semblaven més de l'all domèstic que del de bruixa.
  • En general hi han posat molt poques fotos, tot i que això pot anar a gustos. Jo hi posaria fotos que il·lustressin l'apartat de la descripció i miraria de comentar al peu quin tret de la planta il·lustren. Em sembla que n'hi ha un que no ha cap posat foto, ni al taxobox; suposo que no l'ha buscada a commons, però si no n'hi hagués estaria bé trobar alguna imatge d'alguna altra manera.

Per la tercera fase em semblen bé les coses que proposes. Potser on els caldrà més ajut és amb el format dels enllaços externs. Per facil·litar-los el posar la bibliografia, i tenint en compte que hi ha molts llibres que els citen en molts articles, potser convindria fer una plantilla de l'estil de la {{cita bolòs}} amb els llibres que feu servir més; això a més facil·litaria el manteniment de la referència, per exemple posant-hi l'ISBN.--Pere prlpz (discussió) 00:40, 29 abr 2008 (CEST)[respon]

Una altra cosa que es pot recomanar és que facin algun esborrany que deixi blau algun enllaç del seu article. Per exemple, poden fer algun petit article sobre el gènere o la família, sobre alguna acció farmacològica o sobre algun component.--Pere prlpz (discussió) 09:55, 29 abr 2008 (CEST)[respon]
Alguns han fet uns esborranys tant curts que els estant marcant tots amb {{Moure al Viccionari}} (i sense categories, format, ni interviquis). Alguns no crec que s'hagin de moure, però d'altres no arriben a una línia. Alguns els estic redirigint a la secció que toqui de fruit o de tipus de fulles.--Pere prlpz (discussió) 17:54, 2 maig 2008 (CEST)[respon]

Treballs de botànica[modifica]

Més d'un cop m'he trobat amb estudiants de Farmàcia, ara no ve al cas de qui, que són reticents als canvis fets per altres usuaris als "seus" treballs on els hi va la nota. Els hauries de remarcar dues coses: la Viquipèdia és col·laborativa i té el seu propi llibre d'estil. Que no intentin fer malabarismes per tenir el "seu" treball ben presentat i bonic, sinó adaptat al llibre d'estil i així evitaran problemes. I que no tinguin por als canvis fets per altres usuaris. Al contrari, si ha despertat l'interès i la col·laboració hauria de ser un punt a considerar. --V.Riullop (parlem-ne) 18:05, 15 maig 2008 (CEST)[respon]

Com usuari experimentat que ets ja dono per suposat que els ho has explicat bé. Tampoc és que es tracti d'usuaris problemàtics. Al contrari, estan interessat a treure bona nota :-) Però també entenc el seu neguit per això mateix. M'han arribat a preguntar si jo era un dels professors :-( Tens raó en que cal paciència, i només et volia transmetre aquest neguit que he detectat. En global la meva valoració és molt positiva, amb unes col·laboracions molt interessants i productives, i amb uns usuaris d'alt nivell per ser novells. --V.Riullop (parlem-ne) 09:31, 16 maig 2008 (CEST)[respon]

Mantenir dacsa[modifica]

Dacsa i blat de moro són sinònims segons el DIEC, i designen una espècie de manera inequívoca. L'única diferència és que dacsa es diu en un lloc i blat de moro en un altre. Si haguéssim de fer cas del terme usat majoritàriament per cada article això voldria dir fer servir sistemàticament els termes emprats a Barcelona i bandejar del títol dels articles les formes emprades al País Valencià i les Illes. Una bona manera de ser equitatius és deixar cada article amb el nom que li hagi donat el que el creï, sempre que no sigui incorrecte, ni imprecís o ambigu, ni molt local (molt local vol dir emprat en mitja comarca i no entès a la resta, per exemple). I pel que fa a la tria de termes preferencials, en alguns casos la tria del DIEC no és la mateixa de la de l'AVL (al que digui l'AVL li donem el mateix valor normatiu que al que digui l'IEC, només que l'AVL no té un diccionari en línia amb les definicions de les paraules). A discussió:polp (d'on he copiat el paràgraf, per anar ràpid) es va discutir un cas semblant.--Pere prlpz (discussió) 12:52, 17 maig 2008 (CEST)[respon]

Plantes medicinals[modifica]

Crec que està donant molt bons resultats el projecte, i que la majoria de mancances les pot anar resolent qualsevol, però hi ha dos articles amb problemes que necessiten un expert:

  • Espí blanc: S'ha d'aclarir el tema de les dues espècies. Es pot fer un article sobre una, sobre l'altra, o sobre les dues, sobretot si farmacològicament són equivalents i el que s'afirma sobre la composició i les aplicacions val per les dues. A més, el nom necessita referències.
  • All de bruixa: Crec que gran part del que diu (el conreu, probablement també les aplicacions i potser també alguna cosa de la composició) es refereix a l'all domèstic i no a l'all de bruixa.

Si hagués de resoldre jo aquests problemes, proposaria l'esborrat d'espí blanc i de bona part d'all de bruixa, perquè no conec prou el tema com per reconduir els articles, però espero que tu trobaràs una solució menys expeditiva.

De cara a l'any que ve caldrà ampliar la part de les instruccions que parla de fer més articles, perquè em sembla que no queda prou clar que és el mínim indispensable perquè un article sigui un article.--Pere prlpz (discussió) 10:44, 21 maig 2008 (CEST)[respon]

Recorda: Si tradueixes un article d'una altra viquipèdia, encara que només sigui un fragment, cal reconèixer-ne els autors originals posant la plantilla {{traduït de}} a la pàgina de discussió de l'article (pots seguir l'enllaç per veure les instruccions de la plantilla).
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Taquifilàxia. --Pere prlpz (discussió) 10:33, 27 maig 2008 (CEST)[respon]

Imatge del mes[modifica]

No sé si ja ho sabies, però per si de cas et deixo l'enllaç: Viquipèdia:Imatge_del_mes/2008/05#Pobla_de_Lillet.jpg.--Pere prlpz (discussió) 17:09, 1 juny 2008 (CEST)[respon]

Recull d'experiències de professors amb la Viquipèdia[modifica]

L'Aelita, que és una mestra que està fent un curset sobre la Viquipèdia m'ha demanat si teníem alguna pàgina d'experiències d'altres professors. No tenim res d'això i mirarem d'encetar-ho (probablement a Viquiprojecte:Estudiants/Experiències); aniria bé que hi expliquessis alguna cosa o, i si tens algun article explicant l'experiència un enllaç seria molt útil.--Pere prlpz (discussió) 20:11, 11 jul 2008 (CEST)[respon]

A la trobada espero poder venir, si més no al matí, i ja compartirem idees en directe.
Sobre la pàgina d'experiències, hi he posat un enllaç al resum d'article que està enllaçat des de la plantilla de projecte GIBAF, però no sé si és el millor enllaç possible. En Pau Cabot va fer l'estructura de la pàgina i hi va posar les dades disponibles, però ara falta que els professors hi expliqueu alguna cosa.
I ja que parlem, encara no sé què fer amb l'espí blanc i l'all de bruixa. Què et sembla? Tiro pel dret i proposo l'esborrat del primer i la meitat del segon? O veus una manera de reciclar-los?--Pere prlpz (discussió) 00:48, 14 jul 2008 (CEST)[respon]

Viquitrobada 2008[modifica]

Hola:

Gràcies per informar-me d'aquest atemptat a la incultura que estem realitzant. Com podràs veure i tal com he amenaçat aquest matí he iniciat Viquiprojecte:Viquitrobada 2009 per tal d'anar pensant-hi tots plegats com volem fer-ho. Avui ha sigut esgotador i he superat el nombre de grams d'etanol als que estic habituat, pel que el meu fetge m'està demanant que m'en vagi a dormir. Resumint que avui no ho faré, però crec que ens ho podriem posar com a deures per al proper mes desenvolupar i estructurar aquesta viquitrobada.

Gràcies per tot.

--Bestiasonica (discussió) 00:44, 20 jul 2008 (CEST)[respon]

Notícia[modifica]

Ja he posat la notícia a Viquipèdia:Notícies sobre la Viquipèdia i a Viquiprojecte:Estudiants/Experiències.

Bones vacances i recorda de fer alguna foto per la imatge del mes d'agost.--Pere prlpz (discussió) 18:59, 28 jul 2008 (CEST)[respon]

Felicitats pel premi. --V.Riullop (parlem-ne) 09:26, 18 ago 2008 (CEST)[respon]

Viquillibres[modifica]

Gràcies per la confiança, però contesto sobretot amb la confiança que dóna la ignorància, perquè a Viquillibres hi he col·laborat poc.

Com ho tinc jo entès, Viquillibres és com la Viquipèdia, però s'hi fan llibres en comptes de fer-hi una enciclopèdia. Els llibres no cal que tinguin cap relació amb el contingut de la Viquipèdia, però es pot copiar text dels articles de la Viquipèdia, com es podria aprofitar de qualsevol altra font que tingués una llicència compatible. En copiar aquest text es poden fer totes les modificacions que es vulgui.

Un viquillibre es pot posar en un CD-Rom, però ignoro els detalls tècnics de com es fa.

Per editar o distribuir el llibre, es pot fer en qualsevol format sense altra limitació que complir les condicions de la llicència, que bàsicament són publicar amb la mateixa llicència i reconèixer l'autoria, que suposo que es pot fer dient de quins articles o quins viquillibres s'ha copiat, de manera semblant a com fem aquí amb la plantilla {{copiat de}}. L'única dificultat que hi veig és el risc que s'hi colin trossos que siguin copiats de fonts no lliures, perquè el que ho publiqués hi tindria responsabilitat davant l'autor original (no sé fins a quin punt, exactament), i pot ser que els del servei de publicacions de la universitat, si són ells els que l'han d'editar, hi posin pegues. De tota manera, no crec que el risc sigui més gran que el de publicar un treball de qualsevol alumne, que també pot haver copiat d'on no toca.--Pere prlpz (discussió) 18:38, 7 set 2008 (CEST)[respon]

Crataegus oxyacantha[modifica]

Aprofito que et veig editant. Hem de fer alguna cosa amb Crataegus oxyacantha. Jo hi vaig posar una introducció (inspirada en en:Crataegus oxyacantha), però segueixo sense saber què fer amb la resta de l'article. L'esborrem?

L'all de bruixa està en un cas semblant. Hem de fer una esporgada radical?--Pere prlpz (discussió) 19:51, 3 oct 2008 (CEST)[respon]

Pots mirar d'esborrar tu el que estigui malament? Si ho faig jo segur que, davant del dubte, esborraré més coses que tu que et coneixes el tema.--Pere prlpz (discussió) 20:14, 3 oct 2008 (CEST)[respon]

Correo farmacéutico[modifica]

Ja ho he posat a Viquipèdia:Notícies sobre la Viquipèdia.

Estaria bé anar buscant data per la nostra viquitrobada d'ensenyament. Jo compto en estar una mica embolicat les properes setmanes, però per quan tornis de Sevilla em podria anar bé.

Jo estic preparant el meu projecte de maquinària de construcció pel proper quatrimestre, tot i que no pensava començar tant fort com tu (tinc menys alumnes i a més volia fer-ho voluntari).--Pere prlpz (discussió) 01:20, 31 oct 2008 (CET)[respon]

Teca vs antera[modifica]

Penso que és un luxe comptar amb tu entre nosaltres i abans de tot voldria dir que em sap greu si t'ha molestat la redirecció. Jo només et puc explicar el meus raonaments per decidir fer la redirecció, però només es tracta de les meves opinions, de la meva interpretació de les normes de la Viquipèdia, però aquesta interpretació té el mateix valor que la que puguis fer tu. Penso que és cert que hi ha un corrent d'opinió que aposta per evitar els articles sense un contingut substancial, però també hi ha un consens, diria que molt consolidat, respecte a que la mida no és un indicador determinant (hi ha hagut una certa discussió recursiva sobre articles de personatges de la Grècia i Roma clàssiques). Tampoc existeix una relació causa-efecte entre la mida i la classificació com a esborrany, però això no vol dir que qui posi l'etiqueta d'esborrany l'encerti (jo quan poso aquesta etiqueta tinc en compte el tema i el contingut que hi ha a les altres llengües sobre el mateix tema). En el cas que ens ocupa, vaig utilitzar el punt 4 de la pàgina Allò que la Viquipèdia no és (els articles no han de ser definicions "de diccionari" (significat i usos dels mots) sinó articles enciclopèdics, que parlin sobre un tema determinat. El Viccionari és el lloc adequat per a això.), recolzant-me en això vaig considerar que el text de l'article no aportava res nou al que ja havia a l'article antera. Però això és la meva interpretació personal de la norma, és a dir, és només la meva opinió, que com qualsevol altra, pot ser sotmesa a la consideració de la comunitat. Gràcies a tu per la magnífica tasca que fas, en especial en l'apartat de les plantes medicinals i en la promoció de la viquipèdia entre els teus alumnes. --LouPeter (discussió) 17:33, 9 nov 2008 (CET)[respon]

Hola, Jo només et puc explicar el meu punt de vista, no se si et puc ajudar a aclarir els teus dubtes, jo també en tinc, les coses es poden fer de moltes maneres. I jo també he seguit criteris diferents al llarg del temps, no és dolent, el nostre pensament evoluciona. Tret d'alguns casos com les persones, o associacions, per als que hi s'han acordat un criteris de notabilitat, que jo sàpiga no hi ha un criteri o norma acceptada que determini quins conceptes tenen dret a tenir un article in quins no. A cada wiki podem trobar coses diferents, la meva impressió és que a la Viquipèdia hi ha un cert corrent d'opinió, majoritari si més no entre els usuaris més habituals, que apunta cap a fer articles llargs i evitar l'atomització i els micro-articles d'una o dues ratlles, en la línia de la wiki anglesa o alemanya. Jo em trobaria dins d'aquest corrent, penso que la idea d'una enciclopèdia és descriure el coneixement sobre diferents temes, diferent de la d'un diccionari que és la de descriure paraules. Però això no invalida altres opcions, no hi ha cap norma que indiqui quina ha de ser la mida d'un article, només la referida a que no han de ser definicions de diccionari. Penso que l'article teca és un cas clar d'entrada que hauria de ser una redirecció (o també una pàgina de desambiguació atès que hi ha altres significats del mot, o a una pàgina índex o llista de conceptes d'organografia vegetal), en el cas de sac pol·línic i connectiu hauria més discussions entre els diferents usuaris, però per mi és més entenedor fer un article més complet d'antera, incloent un subarpartat per a sac pol·línic i connectiu, que atomitzar la informació. Però reitero, això només és la meva opinió. Fa cert temps va haver una controvèrsia sobre la conveniència de mantenir els molts centenars d'articles sobre les espècies de poàcies que s'havien fet, al final es va decidir que havia molts articles que no aportaven res al que ja havia a l'article del tàxon superior, un exemple és el gènere panicum al que ara han estat redirigits un munt d'articles, quedant com articles aquells que aporten informació significativa. Però és una decisió consensuada per la comunitat.
Per unificar criteris caldria obrir un procés de debat que portés a una presa de decisió sobre una proposta sobre la que hi hagi consens (el consens és una de les normes clau de la viquipèdia). --LouPeter (discussió) 19:44, 14 nov 2008 (CET)[respon]

ViquiEstris i les finestres emergents[modifica]

Estem tenint problemes amb els ViquiEstris, degut, en un principi a un problema tècnic, però els popups, o finestres emergents, estan disponibles a la teua pàgina de preferències en la pestanya dels Gadgets. En un futur molt proper, espere, hi trobarem també la resta dels VE. –Pasqual · discussió · xat 10:19, 25 nov 2008 (CET)[respon]

Anemone pulsatilla[modifica]

Hola:

Ja s'ha acabat el curs 2007-2008? Ho dic per a si es poden enretirar la plantilla {{projecte GIBAF}} dels articles que la tenen i poder començar a retocar-los. Salut! --Bestiasonica (discussió) 23:21, 16 des 2008 (CET)[respon]

Ok, prefereixo deixar-les per si algun dels estudiants d'enguany s'hi reenganxen. Per la meva part si veig algun prou interessant es podria presentar a article de qualitat o bons. He vist coses força elaborades per algú no entès com jo en la farmacologia. Salut! --Bestiasonica (discussió) 01:03, 18 des 2008 (CET)[respon]

Viquitrobada 2009[modifica]

He deixat aquesta nota a la taverna, però com que no tothom ho llegeix amb regularitat i tu vas assistir a la segona viquitrobada et deixo aquest avís directament per si et plau de mirar-ho i participar-hi.--Gomà (discussió) 01:11, 26 des 2008 (CET)[respon]

Plantes, alumnes, etc.[modifica]

La veritat és que jo també porto unes quantes setmanes molt desenganxat, per la feina, i em temo que enguany podré ajudar menys que el curs passat. La idea que millorin articles em sembla molt bona, i el que els pensava fer als meus alumnes va una mica per aquí, també. De fet, la intenció del treball voluntari que estic preparant és que facin força el que vulguin (d'escriure articles nous a corregir l'ortografia del que escriguin els altres) i jo els avaluaré a partir de les seves contribucions. Només els pensava posar les condicions que una part del que facin sigui escriure text (per assegurar que el treball els serveix per aprendre els continguts de l'assignatura) i que el que hagin fet acabi quedant més o menys presentable (per evitar que només escriguin i ningú es cuidi del format i aquestes coses). Pot ser un caos a l'hora de posar notes, però com que són pocs (són uns 70 i compto que d'aquests una minoria faran el treball) espero que sigui un caos manejable. Si vols, jo puc anar seguint el que facin els teus i tu segueixes el que facin els meus, i així evitem que el viquipedista que vagi deixant-los recordatoris i corregint-los sigui sempre el seu professor.--Pere prlpz (discussió) 01:48, 4 gen 2009 (CET)[respon]

De moment estic preparant Usuari:Pere prlpz/equips d'obra. Suposo que la pàgina et sonarà a coneguda.--Pere prlpz (discussió) 02:00, 7 gen 2009 (CET)[respon]

Debat[modifica]

Estaré encantat de fer de jurat. Només necessito saber una mica els aspectes pràctics del tema, sobretot pel que fa al temps (calendari, hores, etc.), per confirmar que ho puc fer.

L'username d'en Gomà és fàcil: Gomà. D'altres professors que siguin viquipedistes només conec la Barcelona i en Paucabot, però són professors de secundària. Si t'interessés conec també un matemàtic professor de la UPC que sé que consulta coses de matemàtiques a la Viquipèdia, però no ha editat mai.

Sobre els meus estudiants, de moment el primer dia els vaig proposar el treball voluntari i hi va haver alguns interessats, però encara no he detectat cap activitat.--Pere prlpz (discussió) 00:06, 12 feb 2009 (CET)[respon]

Això del missatge privat t'ho he respost també per missatge privat. L'ordre és "Envia un missatge de correu electrònic a aquest usuari", al menú de l'esquerra.
Sobre la voluntarietat dels estudiants, no sé com acabarà, però de moment tenen motiu per no haver fet gran cosa, perquè només portem dues classes de l'assignatura i fins d'aquí unes setmanes no començarem a tocar temes de màquines concretes que són els que se'n pot fer millor articles.--Pere prlpz (discussió) 22:32, 14 feb 2009 (CET)[respon]

Wikimedia Català[modifica]

Hem penjat a meta una pàgina per defensar que ens reconeguin com a “local chapter” Si et plau, passa-hi i apuntat a la secció de membres / interessats en participar-hi: Wikimedia Català--Gomà (discussió) 01:53, 23 feb 2009 (CET)[respon]

El vostre vot compta[modifica]

Hola,

S'ha desat automàticament este missatge a la vostra discussió perquè teinu més de 500 edicions i heu editat fa menys d'un més.

El propòsit d'este missatge es assabentar el nombre d'usuarisel més gran possible per a que participeu a la votació en curs delsnous verificadors d'usuaris.

No queda gaire temps i a l'usuari Góngora només li falten quatre vots per a aplegar al mínim requerit.

Si creus que aquest usuari mereix la teua confiança i realment compleixes els requisits per a votar, no t'ho penses més, per favor dona-li el teu suport. –Pasqual · discussió · xat 15:32, 6 març 2009 (CET)[respon]

projecte plantes[modifica]

he presentat el teu projecte com a exemple als cursets, anima altres professors. Si necessites ajuda amb els alumnes (que ja havia detectat per les plantilles), com sempre estic per aquí! --barcelona (discussió) 10:44, 8 març 2009 (CET)[respon]

objectivitat i simplicitat[modifica]

El teu projecte és digne d'el·logi, però cal sempre tenir present lo que cerca l'usuari de l'enciclopèdia: informació i objectivitat. Netejar i viquificar un article com ilang-ilang requereix més temps que escriure un article nou a causa de les abundants repeticions, el llenguatge pueril, les inexactituds i la manca de referències sistematitzades. No t'ho prenguis malament si us plau. Cal aspirar a una millor qualitat. Xufanc (discussió) 02:28, 1 abr 2009 (CEST)[respon]

"COM millorar"[modifica]

Gràcies per prendre't les meves crítiques amb l'actitud que cal per fer coses constructives. Jo no he fet el model que estic emprant ara per fer articles sobre herbes (lleterola, lleteresa de platja, olivarda, herba del pobre home, xenixell, herba de les mamelles, malcoratge, etc.). El mèrit rau en altres viquipedistes amb més experiència que jo i els meus articles estàn basats en el model desenvolupat per ells.

Crec que és important que els estudiants analitzin amb molta cura aquest model, que es basa sobre les pautes següents:

  • Divisió en seccions coherents. L'ordre de les seccions (Distribució i hàbitat; Descripció; Usos medicinals) és important. Algunes seccions són opcionals (Espècies relacionades; Etimologia; Vegeu també). Cal no exagerar amb el nombre de seccions.
  • Els articles no són redaccions. Cal pensar en l'usuari i hi ha que donar només l'informació indispensable amb llenguatge clar i coherent. Preferiblement amb frases curtes i cenyint-se al tema. Per exemple quan hom parla de la toxicitat no cal donar massa informació sobre els verins. Si l'usuari està interessat en el verí, cal només donar un enllaç que porti a una pàgina que parli dels verins.
  • Textes no massa llargs. Un article sobre una planta no ha de ser mai massa llarg ni pesat de llegir. Aquests no són articles sobre un personatge històric com Napoleó, per exemple. Millor que hi hagin molts articles curts i cenyits al tema, que pocs articles massa detallats i complicats.
  • Sistema de cites wikificat, posant el <ref>Cita</ref> i la secció de "Referències" al final amb {{reflist}} i així ja apareixeran numerades i en ordre. Si us plau estudieu molt bé aquesta forma de fer les cites o notes fins que tingueu pràctica. Una llista d'enllaços al final no és útil i no serveix per a localitzar una informació errònia.
  • No és massa greu si els estudiants fan errors d'ortografia. Jo en faig sovint i hi han viquipedistes que els corrigeixen.

Crec que aixó és suficient per fer bons articles. Ja veuràs que una vegada els estudiants tinguin pràctica amb el model o pauta que t'he donat, resulta molt fàcil fer articles nous. Només cal enganxar tot el text, substituïnt el nom de l'espècie, les noves imatges, les seves característiques i les noves referencies i enllaços. Sense massa feina vaig fer així molts articles sobre lletereses. Us desitjo lo millor i bon coratge! Xufanc (discussió) 07:08, 3 abr 2009 (CEST)[respon]

Sistema de cites[modifica]

Hola: Ja fa dies que dono voltes a com millorar el sistema de citacions dels articles i he iniciat Viquipèdia:Plantilles per a citar fonts per tal de facilitar la sistematització de les cites d'obres de referència. Si us plau, feu-hi una ullada i exposeu els vostres dubtes, objeccions, millores i aclariments que considereu oportuns. Salut! --Bestiasonica (discussió) 13:02, 20 abr 2009 (CEST)[respon]

No sé si queda prou clara l'explicació de com substituir la plantilla de l'obra de referència. Si us plau, comenta als teus alumnes que si no se'n surten que m'ho comentin o que ho deixin a la discussió d'aquesta pàgina així podem deixar una explicació més clara. La idea fonamental és facilitar la citació d'obres de referència, ja que crec que és un "rollo" fer servir les plantilles de citació sobretot si les has de fer servir contínuament i afegir l'editor, els autors, l'isbn i tota la pesca. No obstant aquí ja estem fregant temes de propietat intel·lectual si copiem directament d'aquests textos (suposo que molts dels manuals de botànica són encara sota lleis de protecció de la còpia). És una bogeria; a Espanya 80 anys després de la mort de l'autor. Sembla que ens haguem begut l'enteniment. --Bestiasonica (discussió) 14:04, 20 abr 2009 (CEST)[respon]
Hola, sobre aquest mateix tema, he organitzat un poc la Categoria:Plantilles per a obres de referència. Diga'm què te sembla ... Pau Cabot · Discussió 10:15, 26 abr 2009 (CEST)[respon]
fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 19:43, 26 abr 2009 (CEST)[respon]

projecte[modifica]

anem vigilant els estudiants de farmàcia, és un gran projecte. M'agradaria saber si has controlat si alguns s'han enganxat a editar un cop han acabat la feina estricta de la matèria --barcelona (disc.) 11:06, 30 abr 2009 (CEST)[respon]

no pateixis, sé el que és...Només que un o dos s'enganxin ja és un èxit :) --barcelona (disc.) 18:43, 1 maig 2009 (CEST)[respon]

Re: Petit problema / dubte amb el Viquiprojecte Plantes medicinals[modifica]

He donat la meva opinió a la Discussió:Arròs, espero que aquest incident no provoqui desanim en la gran tasca que esteu fent. Al meu parer, en aquests casos hauries d'encoratjar els teus alumnes a que participin en les discussions, informant-los de que el silenci es considera estar a favor de l'opinió contrària exposada. --Jordicollcosta (discussió) 11:22, 23 maig 2009 (CEST)[respon]

He vist a Viquiprojecte:Els 1.000 que en Leptictidium ha escollit per ampliar substancialment l'article Dacsa en que hi està treballant el teu alumne S27. --Jordicollcosta (discussió) 11:29, 23 maig 2009 (CEST)[respon]
arròs: evidentment l'arròs és més un aliment que un producte medicinal, però també ha de ser-hi l'apartat medicinal-farmacològic. L'avís mèdic es pot posar a la secció corresponent o llevar, no crec que sigui el més important, evidentment els apartats que estava fent el teu alumne han de continuar sent-hi i després s'han d'ampliar els apartats culturals i alimentaris específics, com es fa amb altres productes. El meu consell és que continueu editant, Xufanc no pot denunciar per vandalisme una cosa que no ho és, si el tema és l'avís mèdic, es pot treure, és una etiqueta menor per a un article amb molts vessants. Si apart voleu omplir amb temes no farmcaèutics per equilibrar l'article, millor que millor, però si no ja es farà. Vaig seguint l'experiència, com tu dius, s'està consolidant i és força interessant. Crec que el problema que ha tingut l'alumne pot donar peu a comentar-ho a classe per fitxar nous viquipedistes i parlar de les polítiques del projecte, que vegin que no solament és la plataforma per a un treball d'assignatura. --barcelona (disc.) 11:34, 23 maig 2009 (CEST)[respon]
He canviat l'enllaç extern trencat de la plantilla GIBAF per [[5]]. --Jordicollcosta (discussió) 11:37, 23 maig 2009 (CEST)[respon]
Els meus comentaris han estat trets de contexte. Vaig posar: "que s'ha de justificar que l'arròs és tòxic en la pàg. de discussió abans de desfer totes les meves edicions." La denuncia per vandalisme només es donaria si veig que aquest estudiant va desfent totes les meves edicions per sistema sense justificar les seves accions en la pàg. de discussió . Veig que m'estas fent quedar com "el dolent" i si estàs satisfet amb aixó, pots continuar jugant el paper de la víctima tractada injustament. Pero en aquest cas ans que ho intenti no puc pensar altra cosa de l'enfocament de l'arrós com a "planta medicinal". He viscut a Àsia 26 anys dels darrers 30 anys i ací l'arròs és el pa de cada dia. Igual que el pa. Lo del arròs com a planta medicinal (i potencialment tòxica) està massa agafat pels pels i no constitueix un punt de vista neutral. Hauria estat molt més elegant que haguessiu deixat l'article i us concentressiu en les veritables plantes medicinals. A part d'aixó, jo estic també espantat i desanimat veient com feu pinya per fer-me quedar malament quan el meu estat d'ànim es constructiu. Després de que et vaig enviar les instruccions de "COM millorar" més adalt (que vaig estar treballant un bon temps redactant-les i per cert no em vas dir ni gràcies) pensava que quedaria clar que la prioritat és construir els articles. Anys enrere, quan jo he desfet edicions d'altres sense justificar, em varen avisar igualment que he fet jo ara, de que si anava fent això podria ser denunciat per vandalisme, però no m'ho vaig prendre malament. Es questió d'anar aprenent. Xufanc (disc.) 03:14, 28 maig 2009 (CEST)[respon]

Cannabis[modifica]

Hola, no m'havia adonat de l'avís sobre el cannabis de que s'estava editant! (i això que ho diu clar). M'hi vaig ficar per una nota sobre l'efecte sobre el glaucoma i poc a poc l'he anat modificant, és el treball de força hores de recerca en el punt dels efectes i possibilitats terapèutiques. He intentat de ser el màxim acurat (sóc metge i sóc força pera-punyetes en els treballs d'investigació). Crec que podria ser interessant les modificacions que he fet pels alumnes.

--Jmarchn (disc.) 23:26, 30 set 2009 (CEST)[respon]

Artemisia dracunculus[modifica]

Hola Pastilletes: Puc fusionar Artemisia dracunculus amb estragó? Ho dic perquè hi ha un avís que l'estan editant activament, suposo que en el marc del projecte GIBAF. Salut! ;-) --Bestiasonica (disc.) 01:06, 10 oct 2009 (CEST)[respon]

D'acord. Quan tingui un moment m'hi dedicaré. Bon dia! --Bestiasonica (disc.) 09:06, 14 oct 2009 (CEST)[respon]

article bàsic[modifica]

ens falta un articloe bàsic per a tot el tema de farmàcia que potser pots fer (o dir-li a algun alumne: Via d'administració --barcelona (disc.) 11:09, 11 nov 2009 (CET)[respon]

no, el article no és farmàcia, és "via d'administració" --barcelona (disc.) 11:55, 12 nov 2009 (CET)[respon]
molt bé! --barcelona (disc.) 11:08, 14 nov 2009 (CET)[respon]

Intromissió en un article[modifica]

Hola: m'he pres la llibertat de editar l'article civada en el qual esteu treballant amb els teus alumnes. He procurat editar en termes no relacionats amb el que feu, rere la meva intervenció en aquest hi ha el tema del VP:Els 1.000. Si creieu necessari modifiqueu el que calgui. --Marc (Mani'm?) 13:11, 11 des 2009 (CET)[respon]

Bon Nadal![modifica]

Desitjo que tinguis un Bon Nadal i una bona entrada a l'any 2010. Que sigui profitós i ple de bons moments. --Bestiasonica (disc.) 17:00, 24 des 2009 (CET)[respon]

bloc[modifica]

hola, vull col·locar al widget del meu bloc, la viquipedia, per ús dels meus alumnes i no me'n surto de com fer-lo. Em podeu ajudar?. Gràcies Ja he provar amb un embed que he trobat a la xarxa però no ha funcionat.{{sense signar|Cdiaz12|00:43, 29 des 2009


Bon Nadal! Simonjoan Molt agraïda. Hem iniciat un bloc amb els alumnes petits i volia iniciar-los en cercar informació a la viquipèdia.

Fa dies que no participo i m'havia oblidat de signar. --Cdiaz12 (disc.) 00:41, 30 des 2009 (CET)[respon]

Recorda: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Cèsar August Torras i Ferreri. --Bestiasonica (disc.) 20:34, 27 des 2009 (CET)[respon]

Petició de traducció[modifica]

Salutacions[modifica]

/improved version, gràcies per les indicacions!/

Hola! Sóc la MireiaMFA, de curs de l'ICE (dimarts al matí) i em presento en aquest entorn. Després de veure els (teus) comentaris a la contribució de la Patricia, he optat per fer un petit afegit a l'entrada de la Facultat d'Econòmiques de la UB Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (UB). Espero haver-ho fet correctament. Si no és així, espero aprendre ràpid. Gràcies per tot! --MireiaMFA (disc.) 11:46, 22 gen 2010 (CET)[respon]

Logo UB[modifica]

Els logos no es poden pujar a Commons, s'han de pujar a la nostra Viqui i la plantilla que has d'usar és {{logo}}. No sé si he respost a la teua pregunta :) Espere que sí. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:34, 23 gen 2010 (CET)[respon]

Falta justificar l'ús no lliure per Fitxer:Logo farmacia.gif[modifica]

Atenció! la imatge Fitxer:Logo farmacia.gif que vàreu carregar a la Viquipèdia, ha estat marcada amb la plantilla {{Justificació desconeguda}}. Les imatges no lliures només es poden usar en casos excepcionals amb una argumentació. Cal afegir una justificació que argumenti la seva exempció tal com està explicat a Viquipèdia:Justificació d'imatges no lliures. Us preguem que completeu la informació de la imatge. No cal que carregeu de nou la imatge, simplement editeu la pàgina de descripció. Moltes gràcies.--BotReversor (comentaris/incidències) 23:00, 28 gen 2010 (CET)[respon]

[modifica]

Te l'acab de restaurar. Hi falten coses. Mira de completar la informació que hi manca:

Falta justificar l'ús no lliure per Imatge:Logo farmacia.gif[modifica]

Atenció! la imatge Imatge:Logo farmacia.gif que vàreu carregar a la Viquipèdia, ha estat marcada amb la plantilla {{Justificació desconeguda}}. Les imatges no lliures només es poden usar en casos excepcionals amb una argumentació. Cal afegir una justificació que argumenti la seva exempció tal com està explicat a Viquipèdia:Justificació d'imatges no lliures. Us preguem que completeu la informació de la imatge. No cal que carregeu de nou la imatge, simplement editeu la pàgina de descripció. Moltes gràcies. --Pau Cabot · Discussió 06:46, 13 feb 2010 (CET)[respon]

Jo tampoc no som un gran expert en drets d'autor d'imatges però crec que li fa falta que li afegeixis la plantilla {{Justificació d'exempció}} tal com indica a Viquipèdia:Justificació d'imatges no lliures. Pau Cabot · Discussió 19:35, 13 feb 2010 (CET)[respon]
Tranquil, no és culpa teva. Ja el perd jo tot sol, l'oremus ... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 20:26, 13 feb 2010 (CET)[respon]

Projecte GIBAF[modifica]

Hola, en quin procés està el projecte? És que veig que encara hi ha diverses pàgines on es parla d'un projecte del curs 2008-2009 que suposo que ja no haurien de dur la plantilla. En tot cas, felicitats pel projecte!--89.131.125.120 (discussió) 12:01, 20 feb 2010 (CET)[respon]

Oenothera biennis[modifica]

No és gens fàcil decidir quin nom és el més utilitzat. Visc en un medi rural, a la frontera amb el País Valencià i en aquest cas m'he guiat per el fet que l'adaptació del nom científic a la transliteració catalana és, generalment, un nom de conveniència urbà, però no un dels noms tradicionals. Tot i així el TERMCAT en algunes plantes no segueix l'ordre alfabètic, fixa't per exemple a Mirabilis jalapa el terme "bella de nit" es troba entre "mirabajà" i "santjoans". No tinc preferències personals, si tens constància de que un nom és utilitzat de forma més general, pots fer el reanomenament. Salutacions cordials. Xufanc (disc.) 22:18, 15 abr 2010 (CEST)[respon]

Gràcies per l'enllaç a la Llista de plantes de Catalunya, que em serà de gran utilitat com a referència. El terme "enotera" no l'he descartat. El vull utilitzar més tard per denominar el gènere Enotera (Oenothera) , tal com vaig fer amb Ipomea (Ipomoea). En quant a "Bella de nit" no em sembla haver esmentat que li vaig donar prioritat per el simple fet de ser el primer de la llista. Li vaig donar prioritat perqué prové del transfons de la tradició. Dins del TERMCAT hi han nom científics transliterats i noms tradicionals. El nom "bella de nit" és adient (en anglès es diu evening primrose), ans que com ja et vaig dir, potser hi ha una altre nom tradicional en català amb més extensió, cosa que ja seria més difícil d'avaluar. Per això també et vull reiterar que no es tracta d'una preferència personal ni d'una confusió. Xufanc (disc.) 12:47, 16 abr 2010 (CEST)[respon]

Arèola[modifica]

Ep! tan sols un comentari de l'article Arèola (botànica). He vist que m'has corregit el canvi que vaig fer dins la plantilla "ORDENA", posant l'accent; en aquesta plantilla al final, precisament, s'eliminen tots els accents, dièresis, etc, de cara a una millor "ordenació". Millor deixar-ho sense els accents. Gràcies! --Solde (disc.) 08:21, 27 abr 2010 (CEST)[respon]

drogues i dopatge[modifica]

a la llista GEC tenim alguns enllaços a substàncies dopants importants sense article, com nandrolona, te'ls mires? Gràcies1 --barcelona (disc.) 10:10, 28 abr 2010 (CEST)[respon]

perfecte! --barcelona (disc.) 10:13, 29 abr 2010 (CEST)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta es mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com de altres projectes, si no es molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gracies--Marc (Mani'm?) 11:37, 28 abr 2010 (CEST)PD: si no surt per les bones ja et demanaré consells vers certes infusions per assolir el fi[respon]

Viquiprojecte:1.000 GEC[modifica]

Seguint el que anteriorment t'ha comentat na Barcelona... Hem creat un projecte per anar possant els articles de 1.000 en 1.000 (per no acollonir-nos de cop...) si et bé de gust ja ho saps hahaha ...

En la primera llista m'he trobat amb androginòfor suposo que tè cabuda com a article però els meus coneixements botànics son mínims ... si tens uns minuts potser el bé de gust fer-lo ...--Marc (Mani'm?) 17:30, 10 maig 2010 (CEST) PD: no sé posar deures... tot em surt amb un si et bé de gust ... com ho feu els mestres? hahaha[respon]
Tens raó lo de fer o no un article es subjectiu, a voltes pensem que dues línies són massa poc, que algú ho haurà estudiat i en alguna banda hi haurà més informació ... no hi ha una política. Tot mirant la llista d'aquests articles de la GEC et dones compte d'això, potser a vegades ens passem de "puristes" ... Vers el tema que ens ocupa : androginòfor ... Pèl moment l'incloc en el glossari de botànica i creo l'article com a redirecció de Gineceu, si creus que no es prou correcte pots "trencar" la redirecció i crear l'article ( o ho desfem) el que creguis (l'expert sou vós). Gracies --Marc (Mani'm?) 09:34, 11 maig 2010 (CEST)[respon]

{{Projecte GIBAF}}[modifica]

Bon dia, t'escric perquè he vist que hi ha vàries pagines amb la plantilla {{Projecte GIBAF}} i, els que he vist al menys, semblen prou complets. I com que he vist també que la plantilla fa referència a un grup del curs 2008-2009, volia preguntar-te si ja les podem llevar. Per cert, la feia que s'ha fet ha estat molt bona, felicitacions :) --Fajardoalacant (disc.) 16:13, 7 juny 2010 (CEST)[respon]

Dubte de botànica[modifica]

Hola Simonjoan. He penjat a la meva pàgina d'usuari una foto que voldria penjar a commons però m'agradaria saber quin és el cereal que surt a la foto. En Bestiasonica m'ha dit que tu ets un expert en la matèria. Sabries dir-me quin és? Gràcies per endavant.--Mgclape (disc.) 15:10, 2 jul 2010 (CEST)[respon]

No hi fa res, al final he decidit tornar a passar per aquest lloc i mirar l'espiga d'aprop. De totes maneres, gràcies per l'interès. --Mgclape (disc.) 19:16, 2 jul 2010 (CEST)[respon]

projecte amb alumnes[modifica]

els teus alumnes podrien ajudar a omplir els enllaços d'Antibiòtic, un dels 1000 que més vermells acumula. I vés revisant alguna plantilleta GIBAF amb calma --barcelona (disc.) 15:56, 18 jul 2010 (CEST)[respon]

El pesat dels 1000 de la GEC[modifica]

Bones... A la primera llista dels 1000 de la GEC m'apareix l'entrada corónula ([6]) : A les carofícies, extrem superior de l'oogoni. És constituïda per les terminacions de cinc cèl·lules que revesteixen l'oogoni. ... on creus que hauria d'anar? . Gracies --Marc (Mani'm?) 10:24, 20 jul 2010 (CEST)[respon]

què???, com!!!!???, PROJECTE, BECARI ... osti, osti, osti ... Guarda'l bé ! si ho veu na Barcelona el Becari és pell de conill ... Felicitats!!!.--Marc (Mani'm?) 12:52, 20 jul 2010 (CEST)[respon]

Diversos[modifica]

1) Lo de trobar-nos. Dons quan vulguis, si vens tu, proposa dia i hora que et vagi bé i miro de combinar-ho. 2) Pel primer problema no et puc ajudar, ho podem comentar a la taverna però encara que tècnicament tingui solució no sé si és gaire legible una llista tan llarga. Pel que fa al termcat A mi em sembla gairebé idèntic a aixó: [7] em sembla que lo millor és tenir el permís del termcat ja que aquesta pàgina de la seva web està sota copyright. Si vols fem les gestions en les properes reunions que hem de tenir amb ells, tal com pinta el tema sembla que no ha de ser difícil tenir la autorització. Pel que fa al tercer problema no ho acabo d'entendre, on és la dificultat en refondre-les? --Gomà (disc.) 12:54, 19 set 2010 (CEST)[respon]

Categories vegetals[modifica]

He intentat posar una mica d'ordre a categoria:Anatomia vegetal, categoria:Morfologia vegetal i a categoria:Fisiologia vegetal segons el que es va comentar a Categoria Discussió:Anatomia vegetal però no hi entenc gaire. Podràs fer-hi una repassada? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:52, 9 oct 2010 (CEST)[respon]

Entenc la teva postura, però si veus un desbarat de l'alçada d'un campanar, mira de corregir-ho. Ok? Pau Cabot · Discussió 17:51, 9 oct 2010 (CEST)[respon]

Flors[modifica]

de simbologia de les flors hi entens? No tenim res, ni a l'article principal ni a gairebé cap d'elles, tampoc no tenim en:Language of flowers potser hi podràs fer alguna cosa, massa nom específic com per fer-ho jo --barcelona (disc.) 18:08, 9 oct 2010 (CEST)[respon]

Viquitrobada - dinar[modifica]

Bones, Simonjoan. Per tal de poder assegurar el nombre de comensals necessito confirmació d'assistència o no al dinar al restaurant italià (votat per la majoria: 13 versus 8, 6 i 4). Si us plau, passa't per Viquiprojecte:Viquitrobada 2010#Teca/Dinar/Menja/Àpat i afegeix-te en una de les dues columnes. Gràcies, i fins dissabte. --Judesba (digues...) 11:43, 21 oct 2010 (CEST)[respon]

GIBAF[modifica]

Hola. t'escric per parlar-te del teu paper al projecte GIBAF sobre botànica. A la plantilla del projecte hi diu "El professor responsable i tutor garanteix que finalitzada l'experiència amb els estudiants, es revisarà tot el que calgui per tal que la qualitat final sigui l'exigible i les polítiques i els estàndards siguin complerts, moment en què s'enretirarà la plantilla". Aixo no s'ha complert, ja que fa més d'un any que es va acabar el projecte i tanmateix els articles de botànica continuen plens d'aquesta plantilla, cosa que fa de molt mal veure i a més dona la impressio que tots aquests articles no son fiables.

Voldria saber per què no s'ha complert la garantia establerta a la plantilla i per què no s'ha fet. Moltes gràcies.--13XIII (disc.) 11:21, 3 nov 2010 (CET)[respon]

Aleshores cal actualitzar la plantilla, que diu que es va fer en un any anterior.--13XIII (disc.) 17:16, 9 nov 2010 (CET)[respon]

Llista de plantes de Catalunya[modifica]

M'adreço a tu com a principal editor d'aquest article. Al principi cita l'obra Flora dels Països Catalans (1a. edició, 1993). Al final, a "Bibliografia" cita * de Bolòs, Oriol [et al.].. Flora manual dels Països Catalans. 2a edició. Barcelona: Pòrtic, 1993. ISBN 84-7306-400-3. . No se si ambdues cites fan referència a la mateixa obra, i per tant seria necessària una petita correcció, i lligar-les. El tema m'interessa per que estic treballant en un article sobre la llista d'arbres forestals de Catalunya.--Auró (disc.) 21:41, 7 nov 2010 (CET)[respon]

Els 1000 (botànica)[modifica]

Estem intentant millorar per seccions 1000 articles importants (Viquiprojecte:Els 1.000), i en tenim 20 millorables relacionats amb la botànica (Viquiprojecte Discussió:Els 1.000#Millores en els de Botànica), alguns força desenvolupats però que caldria veure si estan prou bé o què es pot fer. Si t'animes a ampliar algun article, benvinguda sigui la millora. Si algun els pot fer prou complet i referenciat que pugui optar a una distinció de qualitat, magnífic.--Peer (disc.) 08:27, 15 nov 2010 (CET)[respon]

quan acabis amb el llibre dels fruits potser podràs exportar coses en forma d'articles aquí a la Viquipèdia, es tracta que els dos projectes es retroalimentin --barcelona (disc.) 11:49, 21 nov 2010 (CET)[respon]

Agave[modifica]

Coneixes una planta que es diu Agave? Podries fer-ne l'article? Està en castellà i en anglès i moltes altres llengües. Potser no es medicinal però produeix un producte substitut del sucre molt utilitzat. Moltes gràcies per endavant! --Lluis_tgn (disc.) 19:53, 15 des 2010 (CET)[respon]

Vaja no ho sabia, doncs l'article Agave de les altres viquis, hauria de ser redireccionat a Atzavara doncs? --Lluis_tgn (disc.) 22:19, 15 des 2010 (CET)[respon]
Ara vec que Agave no hauria de ser redirigit a Atzavara dins la nostra viqui. --Lluis_tgn (disc.) 22:22, 15 des 2010 (CET)[respon]

Bon Nadal[modifica]

BBBBB    OOOOO  N   N      N   N     A     DDDD      A     L
B    B  OO   OO NN  N      NN  N    A A    D   D    A A    L
BBBBB   OO   OO N N N      N N N   A   A   D   D   A   A   L
B    B  OO   OO N  NN      N  NN  AAAAAAA  D   D  AAAAAAA  L
BBBBBB   OOOOO  N   N      N   N AA     AA DDDD  AA     AA LLLLL

I feliç ninou! --Bestiasonica (disc.) 12:28, 25 des 2010 (CET)[respon]

Hola: Caldria que afegissis alguna font documental on es pugui comprovar els continguts de Cabana de la Serrera. Gràcies d'avant-mà. --Bestiasonica (disc.) 12:28, 11 gen 2011 (CET)[respon]

ICD-9/ICD-10[modifica]

Hola!.

Respecte al que has escrit a la discussió de la categorització:

Són igualment oficials pel CatSalut tant la CIM-9 com la CIM-10 (no només la 9). A nivell hospitalari s'utilitza la 9, a nivell d'Atenció Primària (AP) de l'Institut Català de la Salut (ICS) s'utilitza la 10, a tota la nostra entitat (SSIBE del Baix Empordà) s'utilitza la 9 en tots els àmbits...

A reveure.

--Jmarchn (disc.) 08:45, 24 gen 2011 (CET)[respon]

Hola, de nou. Tot el que et dic ho sé de bona tinta ja que estic treballant amb el CatSalut i el TermCat per un buscador de malalties que utilitzarà el CIM-9, espero tindre'l penjat a internet aquesta setmana o la vinent. El TermCat ha dut a terme la traducció de la darrera versió del CIM-9 i tenen ja enllestida la 10 (quan la tinguin la penjaran a internet en pdf, com la 9). No tinc, per tant, la referència de la CIM-10 perquè encara no està penjada. La CIM-10 sé que la fan servir a AP de l'ICS, però jo no estic a l'ICS i no sé quina versió-traducció fan servir. El propòsit del CatSalut és tenir en funcionament arreu la versió 10 pel 2013 (però això era amb la Marina Geli), ara ja no sé com quedarà, ja que com sempre la conversió no és simple (és a dir no es pot automatitzar).

Canviant de tema i empalmant amb el teu camp i posant-me una medalla: Saps qui ha fet Categoria:Codi ATC i les plantilles que conté: un servidor. Malauradament, ara, he vist que ja hi ha qui hi ha posat fàrmacs a aquest lloc...

--Jmarchn (disc.) 21:11, 24 gen 2011 (CET)[respon]

Disàmara[modifica]

Bon dia, acabe de posar la plantilla de moure al Viquidiccionari a l'article Disàmara, però segurament tu podràs jutgar millor si l'article és ampliable i es pot quedar a la Viquipèdia. Si és així, per favor no dubtes a llevar la plantilla i afegir-hi {{esborrany de biologia}}. Moltes gràcies! --Fajardoalacant (disc.) 16:02, 24 gen 2011 (CET)[respon]

Demanant un impossible: articles per fer[modifica]

Hola de nou!

Molt bona feina!

Ja indiques prou bé que no tens temps per crear articles a la teva pàgina d'usuari. Si algun dia en tens: als metges ens aniria molt bé que hi hagués els articles dels fàrmacs comunament emprats.

Al seu dia en vaig crear uns quants, em vaig centrar sols en l'enunciat, així vaig crear, per exemple omeprazol, amb molt poca estona. Encara que només hi hagi l'enunciat, ens permet saltar a l'anglesa i poder-ne llegir més informació.

Fins aviat

--Jmarchn (disc.) 19:44, 25 gen 2011 (CET)[respon]

Usuari Autopatrullat[modifica]

Apreciat company via petició prèvia se us han concedit els drets d'usuari autopatrullat.--Àlex Esp (Discussió) 17:26, 2 feb 2011 (CET)[respon]

Wikis, Viquipèdia, educació[modifica]

Hola, crec que ets l'impulsor del Viquiprojecte:Plantes medicinals. Potser ja saps que estem preparant pel 18 de març una trobada per posar en comú experiències sobre wikis, viquipèdia i educació. Et volia demanar si podries venir a la tarda (16 a 18h dedicarem a educació superior, al matí serà primària i secundària) a explicar aquesta experiència. --Dvdgmz (disc.) 10:39, 23 feb 2011 (CET)[respon]

Taller UB dilluns 28[modifica]

Hola, tenim acordat un taller a la UB (Plaça Universitat) dilluns 28 de Febrer de 10 a 11,30, a l'aula 4.4. Necessitem un voluntari que imparteixi el taller. És per alumnes i és d'iniciació a la Viquipèdia. El contacte és M.Àngels Massip Bonet, de la UB. Departament de Filologia Catalana, però ella no té coneixements com per impartir el taller. El pots fer tu?

Salutacions,

Eduard Alvarez Gestió-Assoc.Amical Viquipèdia--147.83.48.159 (discussió) 10:50, 24 feb 2011 (CET)[respon]

Fet Fet!

Pi pinyer[modifica]

Hola Simonjoan. He penjat una foto d'un pi que estic gairebé segur que és un pi pinyer, però voldria l'opinió d'un expert. Pots fer un cop d'ull al fitxer?. Gràcies. --Mgclape (disc.) 03:57, 3 març 2011 (CET)[respon]

Categoria petita a Refugis del Pirineu aragonès[modifica]

Recorda: S'ha consensuat al que les categories continguin un mínim de cinc elements existents. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en tinguin menys seran eliminades pel procediment ràpid a no ser que es consensuï una excepció.
Aquest recordatori és en motiu de Categoria:Refugis del Pirineu aragonès. --Pau Cabot · Discussió

Refugi Vallot[modifica]

Si passes per aquí, pots fer un cop d'ull a aquesta edició? Tot i que algunes coses lliguen amb el que diu a la viqui en francès em fa una pinta una mica estranya.--Pere prlpz (disc.) 01:58, 26 nov 2011 (CET)[respon]

Gràcies. Esperava que fos això, però com que també lligava amb el que hagués esperat d'un vàndal amb imaginació, valia més comprovar-ho.--Pere prlpz (disc.) 11:20, 26 nov 2011 (CET)[respon]

No hi entenc gaire, però jo també em vaig activar uns quants ginys a Commons (per categoritzar) i alguns van molt bé però d'altres encara no he vist que facin cap efecte. Potser a la Taverna et podran dir alguna cosa més concreta.--Pere prlpz (disc.) 16:36, 26 nov 2011 (CET)[respon]

Cànem i cànnabis[modifica]

Tenim l'article sobre el cannabis referit a la planta que produeix el principi actiu, que és la mateixa espècie que el cànem que es planta per treure'n fibra. No sé quin nom hauria de dur l'article, però hi ha articles d'agricultura que haurien d'enllaçar a l'espècie i els he hagut d'enllaçar a cànem (fibra) perquè tot i ser la mateixa espècie m'ha semblat que no tenien massa a veure. Veus alguna manera pràctica de separar les dues plantes? O alguna manera de millorar la introducció de l'article perquè hi puguin anar enllaços per als dos usos? Quin nom li hauríem de donar a l'article?--Pere prlpz (disc.) 00:33, 11 gen 2012 (CET)[respon]

Flors pais[modifica]

Hola, Simonjoan: Estic observant que, en mols articles de plantes i flors (per exemple Boixerola) hi han posades poquíssimes imatges obtingudes al nostre pais. He pensat que potser sería lògic que, ja que parlem de plantes de Catalunya, les imatges siguin també de Catalunya. Això voldría dir sustituir imatges alienes per pròpies. La veritat és que a Commons no n'hi han gaires, però jo en tinc moltes i les puc anar carregant. Tú ets un dels que més articles sobre plantes han iniciat, i per tant considero molt valuosa la teva opinió. Qué en penses??--Isidre blanc (disc.) 12:59, 6 març 2012 (CET)[respon]

Manquen referències a Juli Soler i Santaló[modifica]

Hola Simonjoan,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a que treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Juli Soler i Santaló. --Pau Cabot · Discussió 15:30, 14 maig 2012 (CEST)[respon]

Editathon Miró[modifica]

Hola! No sé si ho has llegit per la taverna però la setmana vinent es fa l'editathon més llarg que s'ha fet fins ara (35 hores per celebrar els 35 anys de la Miró) i es necessiten viquipedistes experimentats per ajudar a editar a universitaris. Ens faria falta un cop de mà en algun dels torns. Aquí tens més informació: Viquiprojecte:Miró/35anys.--KRLS , (disc.) 10:33, 5 abr 2013 (CEST)[respon]

Malària[modifica]

Hola, he estat revisant l'historial i tots els vandalismes es van revertir correctament. Tant els de l'abril com els del maig. No trobo el què em comentes. :)--Kippelboy (disc.) 19:35, 30 maig 2013 (CEST)[respon]

Benvingut de nou.
A menys que la malària sigui un tumor que provoca estrabisme i és causat per la picada d'una rata [8] tens raó en que es deuen haver revertit tots els vàndals menys un. Ara mateix no trobo quin. A veure si després tinc temps de buscar-lo.--Pere prlpz (disc.) 19:51, 30 maig 2013 (CEST)[respon]
Abans ho hagués dit. Ja està.[9]--Pere prlpz (disc.) 19:54, 30 maig 2013 (CEST)[respon]

Wiki Loves Monuments 2013[modifica]

Hola, com va tot? Et contactem per convidar-te a participar en l'edició d'enguany de Wiki Loves Monuments. Com sabràs, comença el proper diumenge dia 1 i s'allargarà tot el mes de setembre. Ens agradaria molt poder comptar de nou amb la teva participació. Pots llegir més sobre el concurs a Wikilovesmonuments.cat Sort! --Judesba (digues...) 01:19, 30 ago 2013 (CEST)[respon]

Nous editors BQUB(etc)[modifica]

Bones, "pastilletes"! Intento repassar els articles que creen aquests nous usuaris, però del wikiformat, interwikis i poca cosa més no passo. Un ocellet m'ha dit que tu acostumes a donar-hi una repassada... No sé si t'esperes al final o bé si ho fas mentre encara editen, però m'he trobat amb aquest article que no sé ni tan sols com classificar. Gràcies! --Judesba (digues...) 00:54, 25 oct 2013 (CEST)[respon]

Gràcies per respondre'm tan aviat, company! Doncs ja buscaré algú que toqui el tema de la Bioquímica, a veure qui trobo... Salut, i que vagi molt bé tot! --Judesba (digues...) 11:43, 25 oct 2013 (CEST)[respon]

Il·lustració científica[modifica]

Hola, estem preparant una viquimarató per millorar continguts sobre il·lustració científica i m'agradaria poder comptar amb tu, tant el dia 21 de novembre en algun dels torns (si et va bé et pots inscriure) com ara, que estem fent el diagnòstic que què hi ha i què i falta. Aniria bé si et pots passar per VP:IC/PF i revisar si veus que falten coses o ajudar a completar les taules o aportar bibliografia i referències que ens puguin servir. Ens convé l'ajuda de viquipedistes que editeu pàgines de ciències. Salutacions. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 21:46, 30 oct 2013 (CET)[respon]

Si finalment t'hi pots passar estaria fantàstic. I si abans tens algun moment per fer un cop d'ull a la llista VP:IC/PF o a la bibliografia i veus res que hi falti o que s'hi podria afegir ja saps. Salutacions! -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 17:51, 5 nov 2013 (CET)[respon]

Glossari i desambiguacions[modifica]

Hola, Joan.

El glossari de botànica té uns quants enllaços a desambiguacions. Et suggereixo que t'instal·lis el detector de desambiguacions (que trobaràs a la secció ginys de les preferències) i aleshores et tornis a mirar el glossari.--Pere prlpz (disc.) 00:17, 4 nov 2013 (CET)[respon]

encàrrecs wikiArS plantes medicinals[modifica]

Hola de nou. Amb la iniciativa wikiArS ara mateix tenim estudiants (ara mateix 2, podrien ser més) que podrien fer encàrrecs de dibuixar plantes. Però ens caldria: [1] definir què dibuixar que faci falta a Viquipèdia (cal fer encàrrecs com aquests) i [2] que algú pugui fer-los l'assessorament expert (orientar, corregir a nivell científic, validar la imatge). Creus que aniria bé per al Viquiprojecte Plantes Medicinals comptar amb estudiants que facin imatges de plantes? Creus que podries fer d'assessor científic d'aquests estudiants? Si cal t'ho explico més en detall. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 12:27, 14 nov 2013 (CET)[respon]

D'acord. Si entenc bé lo de la organografia vegetal crec que també ho podrien fer aquests estudiants. La majoria d'imatges que m'han enviat de mostra són d'animals, però són estudiants de 2on i crec que estan ben preparats. Diga'm doncs així que puguis si es podria tirar endavant i llavors mirem de definir els encàrrecs. L'assessorament és bàsicament una orientació inicial de donar documentació o dir on documentar-se; després correcció d'esbossos i finalment validació per publicar. Un cop publicat també repassar-los o ajudar-los en la descripció de la imatge a Commons. El seguiment més de tutor de pràctiques, d'explicar llicències, d'explicar com publicar i tot això el podria fer jo. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 00:16, 17 nov 2013 (CET)[respon]
No et vull pressionar, però és per saber si heu parlat amb els companys de la possibilitat d'assessorar encàrrecs de plantes o de temes que trobis que falten en la teva àrea. Tenim estudiants de Badalona que ho podrien fer, si no miraria de buscar-los algun altre encàrrec, però em semblaria interessant connectar els estudiants d'art amb la creació de continguts en una àrea específica a Viquipèdia com és el vostre cas. Salut. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 18:08, 1 des 2013 (CET)[respon]

Un senzill vers de Nadal[modifica]

« Que aquest cicle anual que aviat es clou,
sigui el germen del que aviat ens neix.
Que els bons sentiments facin un bon feix.
Tingueu Bones Festes i Bon Any Nou.
»
Bestiasonica: Nadal 2013

botànica[modifica]

quina alegria veure't pels canvis recents! A veure si entre els propòsits de l'any inclous editar per aquí una mica més--barcelona (disc.) 14:03, 11 gen 2014 (CET)[respon]

Galium mollugo[modifica]

Tinc un dubte que no aconsegueixo aclarir amb la meva bibliografia. A veure si m'hi pots donar un cop de mà.

He fet l'article espunyidella blanca. En alguns llocs surt com a Galium lucidum, i en altres com a Galium mollugo, però a la vegada G. mollugo surt com una espècie diferent. La Flora Manual dels Països Catalans fa les dues coses a la vegada, fent G. mollugo us sinònim de G. lucidum i a la vegada descrivint una altra espècie com a G. mollugo. Aleshores, no sé si cal redirigir G. mollugo o si val més no fer-ho, i tampoc estic segur de a quina espècie corresponen els articles que hi ha als interviquis i a la categoria de Commons.--Pere prlpz (disc.) 01:17, 13 feb 2014 (CET)[respon]

Viquitrobada[modifica]

Vindràs a la viquitrobada? Així podrem reprendre temes d'universitats i altres viqui, que fa molt de temps que no parlem--barcelona (disc.) 12:36, 3 nov 2015 (CET)[respon]

Bon natalici de l'any que ve. Que sigui profitós per a tothom mainstreamers i outsiders. Salut!
Bestiasonica: enraonem? 22:19, 23 des 2015 (CET) [respon]

Refugi de la Vall del Riu[modifica]

Hola, Simonjoan:

Disculpa si te escribo en castellano: el catalán no es mi lengua.

En relación con el artículo Refugi de la Vall del Riu, que tú iniciaste, creo que no está ubicado en la parroquia de Ordino, sino en la de Canillo. Puedes verlo en este enlace: [10].

Saludos, Triedros (disc.) 19:12, 13 jul 2016 (CEST)[respon]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[modifica]

WMF Surveys, 20:40, 29 març 2018 (CEST)[respon]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[modifica]

WMF Surveys, 03:38, 13 abr 2018 (CEST)[respon]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[modifica]

WMF Surveys, 02:47, 20 abr 2018 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «Sant Antoni d'Arinsal»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Sant Antoni d'Arinsal», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.


Codi ATC L[modifica]

Bon dia. Vist que «Codi ATC L» no té més contingut que una simple transclusió de la plantilla {{ATC codes lead|L}}, quin és el sentit d'aquesta pàgina? Salut.—Leptictidium (digui) 15:13, 30 gen 2021 (CET)[respon]