Vés al contingut

Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
755.953 articles
961 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
Carl Gustav Jung (Kesswil, cantó de Turgòvia, Suïssa, 26 de juliol del 1875Küsnacht, cantó de Zúric, 6 de juny del 1961) fou un metge, psiquiatre, psicòleg i assagista suís, i una figura clau en l'etapa inicial de la psicoanàlisi; posteriorment, fundà l'escola de psicologia analítica (també anomenada psicologia dels complexos i psicologia profunda). A Jung se'l relaciona sovint amb Sigmund Freud, amb qui col·laborà en els seus inicis. Jung fou un dels pioners de la psicologia profunda, i un dels estudiosos d'aquesta disciplina més llegits al segle xx. El seu estudi teòric i clínic emfasitzà la connexió funcional entre l'estructura de la psique i la dels seus productes (és a dir, les seves manifestacions culturals). Això l'impulsà a incorporar en la seva metodologia nocions procedents de l'antropologia, l'alquímia, els somnis, l'art, la mitologia, la religió i la filosofia. - Vegeu informació sobre la imatge

Carl Gustav Jung (Kesswil, cantó de Turgòvia, Suïssa, 26 de juliol del 1875Küsnacht, cantó de Zúric, 6 de juny del 1961) fou un metge, psiquiatre, psicòleg i assagista suís, i una figura clau en l'etapa inicial de la psicoanàlisi; posteriorment, fundà l'escola de psicologia analítica (també anomenada psicologia dels complexos i psicologia profunda).

A Jung se'l relaciona sovint amb Sigmund Freud, amb qui col·laborà en els seus inicis. Jung fou un dels pioners de la psicologia profunda, i un dels estudiosos d'aquesta disciplina més llegits al segle xx. El seu estudi teòric i clínic emfasitzà la connexió funcional entre l'estructura de la psique i la dels seus productes (és a dir, les seves manifestacions culturals). Això l'impulsà a incorporar en la seva metodologia nocions procedents de l'antropologia, l'alquímia, els somnis, l'art, la mitologia, la religió i la filosofia.



Imatge del dia

Imatge del dia

Mapa de París de 1657

Projecte destacat
Hi ha articles clau en més d'una vintena de Viquipèdies en altres idiomes, però encara absents en català. Ajuda'ns a reduir aquesta llista i a tenir-los també presents i amb una qualitat digna en la nostra llengua!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Articles absents

Hi ha articles clau en més d'una vintena de Viquipèdies en altres idiomes, però encara absents en català. Ajuda'ns a reduir aquesta llista i a tenir-los també presents i amb una qualitat digna en la nostra llengua!
(Informació de la imatge)



23 de juliol

El Consell de la Informació de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya denuncien la desinformació i l'anonimat del perfil a X de 8tv, que ara difon tuits racistes després del tancament del canal el 2023.


23 de juliol

El preu de l'habitatge al País Valencià arriba fins als 2.000€/, el més alt d'ençà de la bambolla immobiliària patida en la crisi global el 2008.


23 de juliol

L'erupció de l'Etna provoca la disrupció del trànsit aeri internacional amb Sicília, sobretot a l'aeroport de Catània-Fontanarossa.


21 de juliol

Joe Biden renuncia a presentar-se a les eleccions presidencials i apunta Kamala Harris per substituir-lo com a candidata pel Partit Demòcrata.



Habitatges al carrer de les Barques de València


Tendències


Avui fa 60 anys
Neix Sandra Bullock, actriu estatunidenca.
Avui fa 75 anys
Neixen Roger Taylor, músic britànic, bateria de Queen, i Thaksin Shinawatra, empresari i polític tailandès, Primer Ministre de Tailàndia entre 2001 i 2006.
Avui fa 130 anys
Neix Aldous Huxley, escriptor anglès (m. 1963).
Avui fa 300 anys
Neix Ji Yun, polític i escriptor xinès (m. 1805).