Piglet's Big Movie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaPiglet's Big Movie
Fitxa
DireccióFrancis Glebas Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
cap valor Modifica el valor a Wikidata
GuióA.A. Milne Modifica el valor a Wikidata
MúsicaCarly Simon i Carl Johnson Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWalt Disney Pictures, DisneyToon Studios i A. Film A/S Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom, Netflix, Disney+ i Buena Vista Distribution Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena21 març 2003 Modifica el valor a Wikidata
Durada75 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost35.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació62.870.546 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema musical i comèdia dramàtica Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwinniethepooh.disney.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0323642 Filmaffinity: 390529 Allocine: 48104 Rottentomatoes: m/piglets_big_movie Letterboxd: piglets-big-movie Mojo: pigletsbigmovie Allmovie: v275260 TCM: 442511 Metacritic: movie/piglets-big-movie TV.com: movies/piglets-big-movie AFI: 62868 TMDB.org: 13691 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Pel·lícules de Disney de Winnie the Pooh Modifica el valor a Wikidata

Piglet's Big Movie és una pel·lícula d'animació de 2003 dirigida per Francis Glebas. Està basada en els llibres d'A.A. Milne. És la segona pel·lícula de les aventures de Winnie-the-Pooh portada al cinema per Disney.[1] La primera era La pel·lícula d'en Tigger. Les noves aventures de Winnie de Poo i els seus amics, del 2000.

La producció va començar el març de 2000 amb la direcció artística, el disseny dels personatges, l'storyboard i les veus a Disney Toon Studios.[cal citació] La major part de l'animació de la pel·lícula es va realitzar a Walt Disney Animation Japan.[cal citació]

Peter Bradshaw del diari britànic The Guardian troba l'animació molt aigualida per recuperar una col·lecció d'històries antigues del cànon molt estimat.[2] Ulrich Kriest del Filmdienst és més positiu i hi veu una manera amable per sensibilitzar els nens als valors de l'amistat i la solidaritat .[1]

Argument[modifica]

Winnie Pooh, Conill, Tigger i Igor recullen mel d'un rusc. Tots executen parts molt importants del gran pla. Piglet vol ajudar, per li diuen que és massa petit per fer el treball. El pla surt malament, però Piglet reïx a captar les abelles en un nou rusc. Malauradament, els altres es prenen tot el mèrit i no s'adonen de l'heroisme d'en Piglet, que se'n va abatut i es perd al bosc.[3]

Al donar-se conte de què els falta el membre més petit, Winnie Pooh, Tigger, Conill, Igor, Cangu i Rito, comencen a buscar-lo amb l'àlbum de retalls de Piglet com guia. Aquest àlbum inspira unes escenes retrospectives. Gràcies a l'àlbum recorden els moments en els que Piglet fou un heroi i aprenen a acceptar-lo com a tal.

La història torna al present, i a mig camí, els sorprèn un vendaval i l'`àlbum cau en un riu. Tornen a can Piglet. Hi fan dibuixos nous de les grans valenties de Piglet. Decideixen torna a cercar-lo. Al camí recullen fulles deslligades de l'àlbum, que el riu s'ha endut.

Al final, arriben a una enorme cascada al costat d'un precipici i un tronc buit al qual penja la coberta de l'àlbum. Pooh intenta agafar-lo, però cau a l'aigua. Aleshores torna Piglet que els ajuda a retrobar la riba, però l'aigua Piglet i Pooh se'ls emporta. Els altres pensen que han perit, però van poder salvar-se amb un tros de l'arbre com a rai. No obstant això, el llibre és perdut per sempre. Finalment es tornat a trobar i arribats a ensenyen els dibuixos nous a Piglet que n'ès molt emocionat. Després fan una festa.

Repartiment[4][modifica]

Veu en anglès Personatge
John Fiedler Piglet
Jim Cummings Winnie-the-Pooh i Tigger
Ken Sansom Conill
Nikita Hopkins Roo
Kath Soucie Kanga
Peter Cullen Igor
André Stojka Mussol
Tom Wheatley Christopher Robin

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Ferkels großes Abenteuer» (en alemany). Filmdienst. Dreipunktdrei Mediengesellschaft. [Consulta: 19 setembre 2023].
  2. Bradshaw, Peter «Piglet's Big Movie» (en anglès). The Guardian, 18-07-2003. ISSN: 0261-3077.
  3. «Movie review of Piglet’s Big Movie -» (en anglès). Australian Council on Children and the Media, juny 2003. [Consulta: 19 setembre 2023].
  4. «Piglet's Big Movie» (en anglès). Plugged In. [Consulta: 19 setembre 2023].

Enllaços externs[modifica]