Detector de radar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Un dels primers models de detector de radar.

Un detector de radar, és un dispositiu passiu electrònic usat per conductors de vehicles per saber si la seva velocitat està sent monitoritzada per inspectors amb pistola radar, aconseguint potencialment evitar una infracció per excés de velocitat. Només poden detectar les unitats del tipus radar Doppler - altres dispositius de mesurament de velocitat com els que fan servir ANPR, piezo sensors, o tecnologia VASCAR no es poden detectar, mentre les unitats LIDAR requereixen un sensor diferent. La majoria dels actuals detectors de radar detecten senyals d'una gran varietat de bandes de longitud d'ones - usualment X, K, K a (i K u , a Europa.)

Descripció[modifica]

Una de les tecnologies que utilitzen els "controls de tràfic" per mesurar la velocitat dels vehicles és el radar Doppler que envia un feix d'ones de ràdio al vehicle, i després capta el retorn de l'ona de ràdio reflectida, calculant la velocitat del vehicle mesurant el canvi de freqüència de l'ona reflectida efecte Doppler. El radar de control de velocitat pot ser manual, muntat a un vehicle o fix a terra estratègicament situat.

Els detectors de radar fan servir un receptor superheterodí per detectar aquestes emissions electromagnètiques de la pistola radar i disparen una alarma per notificar el conductor quan es detecta una transmissió. Poden passar falses alarmes a causa a altres dispositius, com obreportes automàtics, i altres equips que operen a la mateixa part de l'espectre electromagnètic de les pistoles de radar.

Darrerament alguns detectors han incorporat la tecnologia GPS. Això permet als usuaris emmagatzemar manualment els llocs on els inspectors freqüentment controlen el trànsit, així el detector fa sonar una alarma en aproximar-se als llocs que té a la base de dades. A més aquests detectors també permeten emmagatzemar manualment les coordenades de llocs de freqüents de falses alarmes, així el detector amb GPS ignorarà aquests llocs. Alguns detectors amb GPS poden baixar d'internet, les coordenades GPS de càmeres de monitoratge de velocitat i de semàfors, connectant-se a una base de dades. Així, un conductor quan viatja per una zona que no coneix, pot rebre una alarma en acostar-se a un lloc de càmeres de monitoratge de velocitat.

Tecnologia de comptatge[modifica]

Les pistoles radar i els seus detectors han anat evolucionant alternativament, en una forma civil de guerra electrònica. Per exemple, en introduir noves freqüències, els detectors inicialment van estar "cecs" fins que la seva tecnologia va ser actualitzada. Així mateix, la longitud de temps i potència de les transmissions s'han baixat per reduir les possibilitats de detecció, assolint-se fet i fet receptors més sensibles i programari més complex per a la tecnologia de recompte. Últimament, els detectors combinen altres tecnologies, com GPS amb bases de dades de llocs d'interès de localitats conegudes de radars de velocitat, en un sol aparell per millorar les possibilitats d'èxit.

Detectors de detector de radar[modifica]

El receptor superheterodí En detectors de radar consta d'un oscil·lador local que irradia lleugerament, sent així possible construir un detector de detector de radar, detectant com emissions (normalment en la freqüència del tipus de radar que està sent detectat, més a prop de 10 MHz). El VG-2 Interceptor va ser el primer desenvolupament per a aquest propòsit, però va ser eclipsat pel Spectre III.[1] Aquesta forma de "guerra electrònica civil" va tallar les dues vies - ja que el detector de detector fa servir un semblant receptor superheterodí, i els primers detectors de radar "stealth" es equipaven amb un circuit detector-detector-detector de radar, que tallava el receptor principal de radar quan el detector de detector de senyals era percebut i prevenir la seva detecció per aquests equips. Aquesta tècnica seguia la tècnica Elint de contramesures. A principis de 1990, BEL-Tronics, Inc d'Ontario, Canadà (on l'ús de detectors de radar estava prohibit) va trobar que la freqüència de l'oscil·lador local d'un detector podia ser alterada per estar fora del rang del VG-2 Interceptor. Així va resultar que els fabricants de detectors responguessin canviant les seves freqüències d'oscil·lador locals. Avui, pràcticament cada detector de radar al mercat és immune al VG-2 Interceptor.

Emissor d'interferències de radar[modifica]

Encara que algunes companyies adverteixen que els seus detectors de radar poden generar alguna interferència electromagnètica (com el Rocky Mountain Radar), molts d'ells no afecten els equips de radar i de làser per la seva baixa potència i antena gairebé nul·la.[2]

És il·legal en molts països posseir qualsevol producte que activament transmeti senyals de radar amb la intenció d'efectuar interferències als equips de radar.[3] La transmissió de freqüències amb llicència de la FCC sense un permís és una violació a les regulacions FCC i un delicte als EUA.

Detecció LIDAR[modifica]

Passport x50 Radar/Laser detector. Canadà.

Els últims detectors de velocitat usen llum polsada làser, comunament referits com LIDAR, més que ones de ràdio. Els detectors de radar, que detecten les ones de ràdio, són inútils per detectar l'emissió de llum infraroja emesa per pistoles LIDAR, requereix un tipus diferent d'aparell: detector LIDAR. La detecció de LIDAR, però, no és efectiva com la detecció de radar pel fet que el feix queda molt enfocat. Mentre les ones de ràdio del radar poden expandir-se des de 25 m de la font fins a 300 m, el feix de llum LIDAR es difumina només uns 15 m. A més a més, l'operador ho aconseguirà més fàcilment que amb la pistola de radar, si apunta al cos d'un vehicle o als fars, ja que els detectors de radar es munten al parabrises i no poden detectar-lo. Amb el feix làser, un operari utilitzant una pistola LIDAR pot apuntar a un cotxe enmig d'altres a una distància de fins a 900m.

Tot i l'adveniment del detector de velocitat LIDAR, el radar encara es ven més per raó del seu preu més barat comparat al LIDAR.

Vegeu també[modifica]

Legalitat[modifica]

L'ús o possessió d'un detector de radar o un generador d'interferències és il legal en certs països, i pot resultar en el seu segrest, multa, o ambdós. Aquestes prohibicions generalment s'introdueixen sota la premissa que un conductor que l'usa té un major risc de sinistre que un altre que no ho fa servir. Sense embarggo l'2001 informe Mori suggereix que els detectors de radar fa als seus usuaris 28% menys de risc d'accident. La taula sota dona informació sobre les lleis reguladores de detectors de radar en nacions particulars.

País Legalitat Comentari Bandes de radar
Austràlia Il·legal en tots els estats Il·legal per ús en vehicles en moviment (així establert per les lleis de trànsit en) SA,[4] NSW, ACT, Victoria, NT, Queensland, Tasmània.[5] Multes de $ 200 - $ 1200 AUD, pèrdua de 9 demèrit points, i confiscació del deteector de radar. No obstant això, es permet la seva importació.
Bèlgica El juliol de 2006 a provisional seizure of a vehicle worth over 75.000 EUR itself was ordered by the courts, destruction of the radar detector itself and the driver's license was suspended for 3 months.[6]
Bulgària Legal Interferències al radar són il·legals.
Canadà * Il·legal: Terranova i Labrador, Nova Escòcia, Illa del Príncep Eduard, Nova Brunswick, Quebec, Ontario, Manitoba, Yukon, Territoris del Nord-oest:[7] Regardless of Whether they are used or not, police there maig confiscate radar Detectors, operational or not, and impossible substantial fins in Provinces where radar Detectors són illegal.[8]
França * Il·legal Regardless of Whether they are used or not, police there maig confiscate radar Detectors, operational or not, and impossible substantial fins.
Finlàndia Il·legal to use or have in a motor vehicle on a public road. The fine depends on income. The detector will be confiscated. POP Ka
Alemanya Il·legal 75 fine, 4 Punts, destrucció del detector.[9]
Grècia Il·legal 2.000 fine, 30 dies de suspensió de la llicència, 60 days car registration license suspensió and 5 cervell penal points[10]
Hongria Legal, sense limitacions
Índia Legal
Islàndia Legal Interferències al radar són il·legals.
Irlanda Il·legal (República d'Irlanda, Éire) Law Refers to 'Speed Meter Detectors', introdueix 1991. No fixed penal for Possession, expect confiscation and Hefty fine.[11]
Japó Legal
Jordània Legal[12]
Letònia Il·legal K, POP Ka
Lituània Il·legal X, POP K, Laser
Malàisia Il·legal la seva possessió, compra, venda o ús. Pesades multes s'apliquen. Radar Detectors són also prohibited ítems under Customs laws.
Països Baixos Il·legal 250 fine and seizure of the device (since 2004)[13]
Nova Zelanda Legal, encara que el govern estaria reconsiderant aquesta llei durant el juliol de 2009. Les interferències a làser també són legals. Ka & Laser used also fixed speed camera and speed camera vans
Pakistan Legal
Polònia Legal, més il legal per utilitzar-lo en vehicles en moviment Interferències il·legals
Romania Legal des de 2006 Interferències a radars encara il·legal[14]
Rússia Legal Instant-On (Premi) X, POP K, Laser (0,8 MKM)
Aràbia saudita Il·legal
Sèrbia Legal Legal (new law in process which will make Jammers illegal)
Singapur Il·legal la seva possessió, compra, venda o ús. Pesades multes. Radar Detectors són also prohibited ítems under Customs laws.
Sud-àfrica Il·legal seu ús en vehicles en moviment La seva importació es permet.
Suïssa Il·legal Els detectors són confiscats i destruïts. The use of any GPS-based device to locate speed cameras is also illegal.
Turquia Il·legal Radar Jammers són illegal
Emirats Àrabs Units Il·legal
RU Legal (va canviar el novembre 2008) Legal per a propietaris, però tècnicament il legal el seu ús sota Wireless Telegraphy Act 1949 fins al 1998, due to legal loophole causing-los de ser legalitzar suddenly. The law will be changing in November 2008 to make all radar Detectors illegal.
EUA Les lleis varien d'estat en estat, però els detectors són generalment legals en vehicles particulars sota la Communications Act of 1934[15] and illegal in commercial vehicles by DOT regulation (49 CFR 392.71 Arxivat 2006-09-27 a Wayback Machine.). Excepcions: Confiscation and/or destruction of the detector was onze a common practice but lawsuits Raised by drivers arguing violation of property rights have resulten in temporary removal while a citation is written, then return of the device after its description (make, model and serial number) has been entered on the tiquet - usually for speeding and Possession/operation of detector

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Radar Detector Detector (RDD)». Arxivat de l'original el 2010-06-20. [Consulta: 16 abril 2010].
  2. Passive Radar Jammers
  3. ban.htm FCC Ban[Enllaç no actiu]
  4. «20TRAFFIC% 20 (Miscellaneous)% 20VARIATION% 20REGULATIONS% 202003_58/2003.58.UN.RTF Road Traffic (Miscellaneous) Variation Regulations 2003». SA State Government, 2003.[Enllaç no actiu]
  5. «Traffic Infringement Notice». Department of Infrastructure, Energy and Resources. Arxivat de l'original el 2007-12-22. [Consulta: 16 abril 2010].
  6. « De Standaard 20 juliol 2006». De Standaard , 20-07-2006.
  7. «Travel Canadà's Northwest Territories». Arxivat de l'original el 2006-11-23. [Consulta: 16 abril 2010].
  8. «United States Department of State: Consular Information Sheet for Canada». Arxivat de l'original el 2008-09-13. [Consulta: 16 abril 2010].
  9. «German Bussgeldkatalog». Arxivat de l'original el 2008-11-18. [Consulta: 16 abril 2010].
  10. Greek Ministry of Transportation - the Greek driving laws
  11. Irish Statute Book SI No 50/1991 - Road Traffic (Speed Meter Detectors) Regulations, 1991.
  12. «20law.pdf Jordan Driving Laws» (PDF).[Enllaç no actiu]
  13. «(bvom)/veelgestelde_vragen/snelheid_en/ Dutch Ministry of the Attorney General - Speed and violations».[Enllaç no actiu]
  14. «OUG 63/2006 Art 44 Al.4-5».
  15. afn09444/scanlaws/index.html US RADAR Detector Laws
  16. «= Laws+& QUERYDATA = $ $ VAT375 $ $ TXVAT0375+& LIST = LAW+& BROWSER = 38.582.402+& TOKEN = 40.728.386+& TARGET = VIEW NY State Law Database».
  17. «20and% 20Studies/Studies/Radar% 20Ban% 20Repealed% 20Article.pdf Connecticut Repeals Detector Ban».[Enllaç no actiu]

Enllaços externs[modifica]