Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Main Page)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 459.683 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Von Richthofen

Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen (Breslau, Imperi Alemany, 2 de maig de 1892 - cresta de Morlancourt, prop de Vaux-sur-Somme, França, 21 d'abril de 1918) fou un aviador de combat alemany de la Luftstreitkräfte. És considerat l'as d'asos de la Primera Guerra Mundial; està oficialment acreditat amb 80 victòries.

Heroi dels alemanys i respectat pels seus enemics durant la Primera Guerra Mundial, Manfred von Richthofen era membre d'una família aristocràtica i, per tant, tenia molts familiars de renom. És internacionalment conegut com el Baró Roig.

Quasi 100 anys després que fos abatut, encara avui no se sap exactament qui fou el causant de la seva mort. Diverses teories han aparegut i s'han descartat des de llavors, però encara continua despertant l'interès de diversos investigadors que volen resoldre un dels fets més misteriosos de la Primera Guerra Mundial.

Actualitat
Wikibar.png
Rodrigo Rato
Diumenge 19 d'abril
Divendres 17 d'abril
Dijous 16 d'abril
  • Rodrigo Rato (a la foto) és detingut acusat de frau fiscal.
  • Es troben els primers animals contaminats per la fuita de combustible del vaixell Oleg Naidénov a prop de les Illes Canàries.
Defuncions recents: Teresa Rebull , Percy Sledge, Eduardo Galeano, Günter Grass, Xavier Vinader

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats

Sabíeu que...

  • ...el nom de l'organització terrorista palestina, Setembre Negre, és una referència luctuosa a un conflicte, iniciat el 1970, en el qual s'enfrontaren fraticidament militants d'organitzacions palestines contra l'exèrcit de Jordània, és a dir, àrabs contra àrabs, i no pas àrabs contra israelians, com era el més habitual?
  • ...els insectes mai no es cansen? Si es poguessin alimentar prou de pressa, el seu sistema respiratori és tant eficient que podrien estar-se movent sense descans.
Efemèrides
Wikibar.png

21 d'abril:

Manfred von Richthofen


Dies recents: 20 d'abril19 d'abril18 d'abril

Imatge del dia
Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png

Llista completa · Coordinació multilingüe