Programa Erasmus

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El programa ERASMUS (acrònim derivat del nom oficial en anglès: European Region Action Scheme for the Mobility of University Students, és a dir: "Pla d’Acció de la Unió Europea per a la Mobilitat d’Estudiants, Regió Europa", conegut popularment com a la beca Erasmus o, simplement, l'Erasmus) és l'apartat dedicat als estudis superiors del programa Sòcrates II, del qual forma la major part. És un programa instaurat per la Comissió Europea per tal de promoure l'intercanvi d'estudiants dins de la unió.

Va ser instaurat l'any 1987. L'any 1995, amb la fundació del programa Sòcrates, va ser incorporat dins d'aquest. El 31 de desembre de 1999 el programa Sòcrates va ser reemplaçat pel programa Sòcrates II i, igualment, l'Erasmus en passà a formar part. Un dels subprogrames és el Programa d'Aprenentatge Permanent (PAP, en anglès: Lifelong Learning Programme o LLP).

L'objectiu del programa ERASMUS és fomentar la mobilitat acadèmica, en l'àmbit de l'ensenyament superior, tant de professors com d'estudiants entre els països que formen part de la Unió Europea, la Unió Econòmica Europea i, també, amb els països candidats com Turquia.

Actualment en formen part 2.199 institucions d'ensenyança superior distribuïdes en 31 països.

L'any 2004 li fou atorgat el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional.[1]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]