Viquipèdia:La taverna/Arxius/2012/Juny

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Doodle per avançat

Crec que si anem a google.com.au (Austràlia) podrem saber els doodles de Google que ens donen tantes visites per avançat. Tot i que potser algun dia pot haver-hi algun doodle local australià, crec que és molt fiable. Demà, si no ens falla, per exemple, hi haurà en Robert Moog (en:Robert Moog), pioner en el camp de la música electrònica. --Davidpar (disc.) 22:40, 22 maig 2012 (CEST)[respon]

Està bé, això. He traduït en Moog des de fr:Robert Moog, però potser caldria que algú que hi entengui en això de la música electrònica l'ampliï a partir de l'anglès. Jo, és que d'aquest tema no en sé gens.--Carles (enraonem) 00:55, 23 maig 2012 (CEST)[respon]
És una bona idea, avançar mirant a google Austràlia!! --Solde (disc.) 09:10, 23 maig 2012 (CEST)[respon]
Robert Moog ampliat de can.es.wiki. --Solde (disc.) 12:06, 23 maig 2012 (CEST)[respon]

doncs sí, un bon recurs per avançar-nos, gràcies--barcelona (disc.) 12:24, 25 maig 2012 (CEST)[respon]


Hola, fent servir el mètode d'en Davidpar per localitzar els doodles he vist que demà és del centenari de Ruby Payne-Scott. Només està en anglès. És australiana i crec que és coneguda a nivell mundial. A veure si quan em desperto demà (o avui a la nit ja està creat). hehehe --Nknudsen · 17:28, 27 maig 2012 (CEST)[respon]

Com has dit tu és australiana i cal anar en comptes amb els doodles d'australians perquè acostumen a ser només per a Austràlia.. --Davidpar (disc.) 18:40, 28 maig 2012 (CEST)[respon]
Demà és el 166 aniversari de Peter Carl Fabergé . L'he creat partint de l'espanyola perquè no tinc més temps. Es pot ampliar amb l'anglesa. I si no acava sent doodle és igual, un article més que tenim :-P --Beusson (disc.) 20:33, 29 maig 2012 (CEST)[respon]
Si us interessa el de demà enllaça a http://en.wikipedia.org/wiki/Diamond_Jubilee_of_Elizabeth_II. Tot i que suposo que nomes serà en les planes anglosaxones. --Beusson (disc.) 20:38, 1 juny 2012 (CEST)[respon]

Livermori

Ep! l'ununhexi ja té nom: livermori. Algun interessat en la química es vol encarregar d'actualitzar l'article? :-D --Arnaugir 22:41, 1 juny 2012 (CEST)[respon]

I l'ununquadi es diu flerovi. M'he encarregat de canviar el nom i els enllaços a tots els articles, però caldrà que una ànima caritativa s'encarregui d'ampliar el contingut. – Leptictidium nasutum 12:06, 2 juny 2012 (CEST)[respon]
Efectivament. Jo ahir vaig fer Plantilla:Infotaula d'element químic (que progressivament aniré actualitzant a tots 120 elements, aprox.), però del contingut no me'n puc encarregar almenys fins d'aquí una setmana quan acabi exàmens...--Arnaugir 14:17, 2 juny 2012 (CEST)[respon]

Update on IPv6

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

  • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
  • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
  • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 02:46, 2 juny 2012 (CEST)[respon]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Amical Viquipèdia contracta Director de projectes GLAMwiki.

Tal com es va anunciar en aquesta taverna s'havia obert un procés de selecció per contractar un Director de projectes GLAMwiki.

La selecció entre les 5 millors candidatures s'ha acabat i l'Assemblea General del passat dia 31 va decidir per unanimitat contractar el candidat E.

El proces de selecció s'ha dut a terme mantenint confidencials les dades personals dels candidats. Ara que ja està tancat podem fer públic que el candidat E és en Kippelboy.

Estic segur que s'ha escollit el millor candidat veient a cegues els seus mèrits però ara, al desvetllat qui hi havia al darrere, a més estic segur que ha resultat ser un viquipedista apreciat per tots i que s'ho mereix de veritat per les molt valuoses contribucions que ha fet a aquest projecte com a voluntari.

En Kippelboy ha acceptat de complir el codi de conducta de l'associació. En resum, mentre actuï com a empleat de l'associació s'abstindrà d'intervenir en el contingut de la Viquipèdia i els projectes germans i es limitarà a estar al servei dels viquipedistes per facilitar-los la feina i proporcionar-los materials lliures, atraure nous companys, organitzar activitats i viquiprojectes. Les edicions que continuarà fent a l'espai principal seran fora d'hores de treball i com a voluntari sense percebre cap retribució.

Moltes felicitats a en Kippelboy per la nova feina i moltes felicitats a tots nosaltres per aquest pas que potenciarà el projecte.

--Gomà (disc.) 11:03, 3 juny 2012 (CEST)[respon]

Moltes felicitats! --Davidpar (disc.) 22:10, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Amical-bot?

Hola! Cada cop hi ha més Peticions de còpia i preprocés per traducció automàtica ja que l'Amical-bot està inactiu. Sabeu què passa? --Davidpar (disc.) 15:11, 3 juny 2012 (CEST)[respon]

El problema és que hi ha una petició de traducció en aquesta pàgina que està protegida i quan el bot intenta escriure-la avorta. Algun administrador ho pot arreglar?.--Gomà (disc.) 21:11, 3 juny 2012 (CEST)[respon]
Fet Fet!--Mafoso (Mani'm?) 09:09, 4 juny 2012 (CEST)[respon]
gràcies. --Davidpar (disc.) 21:41, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Felicitats pel viquiprojecte del Museu Teyler!

Hola!

Ahir va acabar el viquiprojecte multilingüe del Museu Teyler (Haarlem, NL). En total s'ha fet una vuitantena d'articles relacionats amb el museu, especialment d'artistes neerlandesos del segle XIX.

Ens hem de felicitar perquè, sense comptar la Viquipèdia en anglès i neerlandès, som la Viquipèdia que més ben coberts té aquests articles, tot i haver-nos apuntat a última hora!!

Una de les coses que més m'ha desmotivat (no sé a vosaltres) i que crec que està mal plantejat és el funcionament del viquiprojecte. No hi havien uns articles preestablerts per dir-nos "Tingueu, aquests són els articles que cal traduir", o una plantilla de navegació, com a mínim. Al contrari, no paraven de crear nous articles a la Viquipèdia en anglès i això m'ha desconcertat. Això, per exemple, no va passar amb el Museu de Derby o els monuments de Monmouth o de Rússia, on la llista d'articles ja estaven definida.

Tot i això, es pot dir que la Catalan Army ha fet molt bon paper. Felicitats i gràcies a tots per haver-hi participat, especialment en KRLS i en CarlesMartin que han quedat entre els vuit primers i també se'n duen premi!!!

Salut! --Davidpar (disc.) 22:09, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Vinyeta humorística: "Com creus que és Wikipedia" vs. "Com és Wikipedia" (en castellà)

[1]. --Panellet (disc.) 17:50, 3 juny 2012 (CEST)[respon]

si en teniu més, passeu-les si us plau --barcelona (disc.) 09:37, 4 juny 2012 (CEST)[respon]
La part del Fidel Castro és bona, perquè realment ens va passar, i a la portada.--80.31.95.147 (discussió) 17:48, 5 juny 2012 (CEST)[respon]

2011 Picture of the Year competition

македонскиnorskpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 20:05, 5 juny 2012 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fotografies en exclusiva del claustre romànic de Palamós

A començaments d'aquesta setmana sortia a la premsa la investigació d'un especialista en romànic de la UdG sobre un claustre romànic amagat dins una finca privada de Palamós (de característiques molt similar al de Silos) que havia vist en una fotografia d'una revista francesa de decoració. Aquest cas ha causat molt de rebombori per la comarca i els esdeveniments s'han precipitat: en quatre dies s'ha passat de no haver-hi cap referència a tenir un article a la Viquipèdia.

Ahir per primer cop els propietaris van deixar entrar els mitjans, entre els quals hi havia el periodista d'El Punt que ha alliberat les fotografies fetes dins el recinte. Comptant que, ara per ara, no sé sap com acabarà tot i que, de moment, ningú assegura que s'hi pugui tornar a entrar, és una molt bona notícia que volia compartir a La taverna fa l'ullet

--Davidpar (disc.) 18:03, 9 juny 2012 (CEST)[respon]

Molt bé! les ha penjades per iniciativa pròpia o algú li ha anat al darrere? :P--Arnaugir 21:34, 9 juny 2012 (CEST)[respon]

Informació: Toponimia en articles de la Es-Wikipedia i Votacions admin

Hola, Ara mateix no participo gaire a la viquipèdia. Imagino que la majoria de vosaltres teniu un compte a la wikipedia en castellà. Us deixò aquí alguns enllaços de enquestes i votacions que podrien ser del vostre interès.

Aquesta secció del café es la base de la preparació de la enquesta sobre toponimia.

Són votacions importants que no es donen massa sovint, i crec que com més participació tingui s'obtindran resultats més realistes. Salutacions--Aero (d) 19:26, 10 juny 2012 (CEST)[respon]

Viquimarató-Taller a Horta Guinardó

Hola, estem fent un petit experiment amb una associació d'Historiadors del Districte d'Horta Guinardó de la Ciutat de Barcelona. El proper dia 18 de juny a les 18 ens hi trobarem per fer un taller d'edicions i una Viquimarató sobre patrimoni local. Si us animeu a venir, inscriu-vos al Viquiprojecte:Horta-Guinardó. Moltes gràcies!--Kippelboy (disc.) 06:50, 13 juny 2012 (CEST)[respon]

Setge de Sarajevo

Al portal de la UOC (http://www.uoc.edu/portal/catala/index5.html) hi ha una notícia (http://www.uoc.edu/portal/catala/sala-de-premsa/actualitat/noticies/2012/noticia_084/20-anys-setge-sarajevo-bosnia-guerra-balcans-eric-hauck.html) que enllaça al nostre article setge de Sarajevo. No és que sigui una gran visibilitat, ni crec que la notícia sigui al portal gaires dies més, però pot ser una bona ocasió per ampliar l'article.--81.38.74.21 (discussió) 22:06, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

ATENCIÓ: tots els que heu fet articles de qualitat o bons, llegiu això

Hola a tothom. Aquí us deixo una llista d'articles de qualitat en els quals es demana referències per una frase o més. Sisplau, afegiu-hi les referències demanades. Moltes gràcies.– Leptictidium nasutum 23:11, 16 juny 2012 (CEST)[respon]

L'article manga no té la plantilla cal citació.--Mbosch (会話) 23:19, 16 juny 2012 (CEST)[respon]

Té la plantilla {{quan}}, que també és una plantilla per demanar referències.– Leptictidium nasutum 23:25, 16 juny 2012 (CEST)[respon]
No ho sabia, ja ho he arreglat.--Mbosch (会話) 23:55, 16 juny 2012 (CEST)[respon]

Digithum

Hola, us deixo l'enllaç a la revista Digithum, de la Universitat Oberta de Catalunya, que en l'últim número tracta sobre la Viquipèdia ([2]). --Solde (disc.) 19:17, 19 juny 2012 (CEST)[respon]

Viquitrobada pel 26 d'agost

Hola a tothom. La Laurita i jo serem a Catalunya a finals d'agost i voldríem aprofitar l'ocasió per organitzar una viquitrobada informal, una mica com la del passat març (però aquesta vegada el Panellet no s'escapa, he he). Qui podria venir el dia 26 d'agost a Sabadell, que acolliria la seva primera viquitrobada general de la història? – Leptictidium nasutum 10:48, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

Per mi OK. --amador (disc.) 12:10, 17 juny 2012 (CEST)[respon]
Queda molt lluny, si puc sí.--Arnaugir 13:22, 17 juny 2012 (CEST)[respon]
He, he... No me n'escaparé... Aquesta vegada me l'anoto a l'agenda del mòbil per a què no torni a passar igual que l'altra vegada. Tant de bo que hi siguem una bona colla!--Panellet (disc.) 13:49, 18 juny 2012 (CEST)[respon]
Em sembla bé, no sabia ben bé quan programar la trobada a can pallares (he tingut ocupats tots els caps de setmana), i ja pensava en la tardor. Endavant!--Pallares (disc.) 22:56, 18 juny 2012 (CEST)[respon]
Ok! Sabadel power!--Kippelboy (disc.) 05:49, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
Jo no en tinc ni idea de que faré aquells dies, però no he vingut mai i em faria molta gràcia, la veritat! --Solde (disc.) 09:58, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
voldria venir si trobo un vol no massa car ja són 1750 km d'aquí cap a Sabadell --Flamenc (disc.) 17:46, 19 juny 2012 (CEST) he mirat una mica els vols i els hotels. Hi ha possibilitats, només hauria d'ésser segur per tal de poder reservar. Quant més s' espera quant més cars són. Flamenc (disc.) 18:44, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
Viquiprojecte:Viquitrobada 2012. Passeu i digueu-hi la vostra.– Leptictidium nasutum 23:19, 19 juny 2012 (CEST)[respon]

Els llibres més citats a la Viquipèdia

Aquí teniu l'interessant recompte al respecte: The Top Books on Wikipedia dins de Library Thing. No entrem al Top 100 per molt i molt poquet! La 105a obra més citada és la Guia de Catalunya : tots els pobles i totes les comarques de Josep M. Panareda i Clopés.--Galazan (disc.) 18:41, 24 juny 2012 (CEST)[respon]

molt interessant, gràcies. Cal remarcar la diferència "de nivell" dels llibres al top, que mostren el biaix habitual dels editors cap a determinats temes--barcelona (disc.) 10:12, 25 juny 2012 (CEST)[respon]
Que un llibre en català sigui el quart llibre no en anglès més citat a la viqui en anglès és probablement prou remarcable com per merèixer fins i tot un comunicat de premsa (si no me'n deixo cap, els tres primers llibres no en anglès són tres en alemany).--Pere prlpz (disc.) 11:01, 25 juny 2012 (CEST)[respon]
Ja tens raó, Barcelona. No te'n deixes cap altre, Pere.--Galazan (disc.) 15:43, 25 juny 2012 (CEST)[respon]

Endangered languages

Google ha posat en marxa el portal Endangered languages [3], un portal amb eines per a ajudar a preservar la diversitat lingüística mundial. Potser pot servir com a referència per alguns dels articles sobre llengües que tenim... --Solde (disc.) 11:58, 25 juny 2012 (CEST)[respon]

Enllaç molt interessant. Si cliques al nombre de parlant et posa les diferents xifres de parlants amb la seva corresponent referència.--KRLS , (disc.) 16:01, 25 juny 2012 (CEST)[respon]

Viquipèdia:La taverna/Polítiques/Arxius/2012/06

Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2012/06

Simplificació plantilles aigua

Bones, volia afegir un paràmetre a la plantilla:Riu de coordenades de naixement i desembocadura i m'he trobat amb que hi ha nou plantilles força similars. En altres viquipèdies utilitzen una sola "cos d'aigua". Potser algunes està bé mantenir-les per separat però riu i torrent i potser fins i tot reg es podrien simplificar afegint les variacions a l'interior. Després Estany - Llac - Element hidrografia. O per una altra banda l'opció de fusionar-ho tot a una sola plantilla: element hidrografia.

Que en penseu? Quelcom interessant a afegir paràmetre coordenades desembocadura i naixement i després variar el de "país" Plantilla:Element hidrografia per afegir un "mostra" pels oceans i mars.

-- Ermengol Patalín (xerrem) 16:22, 30 maig 2012 (CEST)[respon]

Jo ja vaig proposar fa un temps fusionar-les totes en una de sola, com tu dius (i tinc pendent de fer-ho). Però porta molta feina, perquè s'hauria de fer que totes les que hi ha ara fossin compatibles amb la nova, així que cal mirar paràmetre per paràmetre gairebé.--Arnaugir 12:22, 1 juny 2012 (CEST)[respon]
Si tens raó, però n'hi ha que no tenen molts articles, en aquest cas potser ni caldria que ens ho miressim i la empeguem de nou (Canal de reg, Gorg, etc.), en el cas de Riu el que caldria fer és treure l'enllaç de la plantilla cal infotaula de geografia per veure des de "que enllaça" clarament que hi enllaça.
Crec que a més s'hauria de refer la plantilla Element d'hidrografia perquè els mapes em sembla que no funcionen, he intentat arreglar-ne algun i no he pogut.
Quan tinguis temps m'ho dius i ens hi posem i ens repartim els articles, etc. -- Ermengol Patalín (xerrem) 12:56, 1 juny 2012 (CEST)[respon]

detector de desambiguacions en les preferències

El detector de desambiguacions apareix en les preferències a "Ginys" i "Ginys d'edició". Però el detector de desambiguacions s'utilitza en "Navegació". Així que demano que pogáis aquesta frase "Marca Els Enllaços cap a pàgines de desambiguació (més info)" a "Navegació". --Vivaelcelta (disc.) 11:03, 2 juny 2012 (CEST)[respon]

También pido que creéis una página para en catalán para el detector de desambiguaciones, ya que es muy sencillo crearla, y no tener que estar usando la página de la Wikipedia en español. es:Wikipedia:Detector de desambiguaciones --Vivaelcelta (disc.) 11:10, 2 juny 2012 (CEST)[respon]

Traslladat d'edició a navegació. He deixat la pàgina Ajuda:Detector de desambiguacions com a petició de traducció per si algú en té ganes. --V.Riullop (parlem-ne) 21:19, 4 juny 2012 (CEST)[respon]
Però jo no sóc català. --Vivaelcelta (disc.) 17:08, 5 juny 2012 (CEST)[respon]
solicito una traducció automàtica amb l'Amical-Bot. --Bestiasonica (disc.) 11:48, 20 juny 2012 (CEST)[respon]
Estic repassant la traducció lingüística. Agrairia que algú que sàpiga de programació repassi les línies de codi que hi ha i que tinguin sentit u cop hagi tret la plantilla {{traducció}}. Gràcies. --Bestiasonica (disc.) 16:43, 22 juny 2012 (CEST)[respon]

Fusions de discs

Simplement voldria posar sobre la taula el tema de les propostes de fusions i d'esborrat de discs, i per extensió, cançons. Crec que és una tema que es pot arribar a un consens fàcilment i que una política clara podria animar als editors a crear més articles sobre aquest àmbit poc explotat. Un exemple de proposta de fusió ha estat Bed & Breakfast, cosa que no acabo d'entendre.

A l'anglesa tenen en general: "An album requires its own notability, and that notability is not inherited and requires independent evidence. That an album is an officially released recording by a notable musician or ensemble is not by itself reason for a standalone article. Conversely, an album does not need to be by a notable artist to require a standalone article if it meets the General notability guideline. Album articles with little more than a track listing may be more appropriately merged into the artist's main article or discography article, space permitting."

I per la música clàssica:

  1. The recording has been the subject of multiple, non-trivial published works whose sources are independent of the artist or composer. Some of these works must contain information beyond a mere critical review of the recording. In other words, critical reviews in several publications are not enough in themselves to establish the need for a separate article. If all you have are reviews, quote them in the discography section of the artist's or work's article.
  2. The recording has won a number of major awards.
  3. The recording has been considered by reliable sources to have made a significant contribution to classical music; for example, it is a recording of an historically important performance or has influenced the interpretations of other performers.

Partint de la base que que no existeixen gaires revistes especialitzades en català a excepció de Jazz i Enderrock i que els mitjans catalans (ara una mica més amb l'Ara.cat) no li presten suficient li donaria un especial èmfasi a "it has won a number of major awards" (en l'àmbit català n'hi ha un bon grapat d'importants). No comparteixo tampoc la idea que els articles semicurts o mitjans sobre àlbums no tenen perquè ser fusionats amb l'article sobre el grup si aquest no ha estat molt desenvolupat. Per mi la base ha de ser que compleixi que ha rebut la suficient covertura i que hi hagi el fet d'haver rebut diversos premis (un cas podria ser el Bed&Breakfast). Quins criteris voldríeu tenir en compte?--KRLS , (disc.) 18:59, 10 juny 2012 (CEST)[respon]

Per al·lusions. Em sembla que el disc al que fas esment és admissible. No s'ha posat l'avis de {{FVA}}, que jo sàpiga. El que passa, i és el que ja vaig dir al resum d'edició quan es va fer la proposta de fusió, és que pel text que hi ha (tres paràgrafs que podrien ser ben bé un), aquesta informació podria quedar més ben integrada a l'article del grup (no caldria saltar de pàgina per trobar la informació del disc), sobretot tenint en compte que és un grup que només ha tret dos discs. Per que us faceu una idea: a l'article principal de Pink Floyd hi ha molta més informació del disc Pink Floyd#A Momentary Lapse Of Reason que la que hi ha a l'article independent de Bed & Breakfast.
En resum, es tracta d'una fusió i no té res a veure amb esborraments ni amb no admissibilitat sinó amb la millor manera de presentar la brevíssima informació que ara tenim d'aquest disc. Pau Cabot · Discussió 19:17, 10 juny 2012 (CEST)[respon]
D'acord amb en Pau Cabot que les decisions sobre fusionar o no fusionar s'ha de basar en com organitzar millor la informació que tenim, no la que podríem arribar a tenir. Això val tant per als articles molt breus sobre temes molt relacionats (com els discs i les cançons) com per als articles molt llargs sobre un sol tema en que per legibilitat i estructura convingui més repartir en diferents pàgines.--83.53.210.207 (discussió) 00:40, 11 juny 2012 (CEST)[respon]
He seguit l'exemple proposat per en Pau Cabot, hi ha l'article principal de Pink Floyd on en l'apartat del disc es parla del mateix en dues escasses línies i hi ha un bon article vers el disc a banda. Salvant les distancies pel que fa a informació de fonts, un cop salvada l'admissibilitat, (com diu en KRLS manca una cobertura considerada "font fiable" publicada en general) crec que fusionar el contingut amb l'article del grup li faria un flac favor a aquest ( o bé el quart disc tindria moltes dades en comparació als altres, o bé s'hauria d'aprimar la info del 4rt disc ...). Jo no fusionaria, si de cas posar un avís d'ampliació.
En general sóc del parer que quant hi ha un article vers un autor amb diverses obres i alguna d'aquestes (o totes) té prou entitat com per ser notable més val crear l'article de l'obra i deixar en l'article de l'autor un apartat introductori i entrar en detalls en l'article de l'obra en si --Mafoso (Mani'm?) 13:12, 12 juny 2012 (CEST)[respon]
El problema és que, a l'article dels disc que ens ocupa, no s'entra en detalls i només hi ha un mínim d'informació que ben bé podria ser la que hi hauria d'haver de manera introductòria a l'article del grup. Pau Cabot · Discussió 13:40, 12 juny 2012 (CEST)[respon]
Jo crec que és un disc prou destacable de la discografia catalana com per quedar-se per separat a l'espera que algú l'amplïi. -- Ermengol Patalín (xerrem) 14:15, 12 juny 2012 (CEST)[respon]
Si l'àlbum o la cançó en qüestió han estat tractades per diverses fonts fiables de manera particularitzada, és clar que ha d'anar en un article separat, que a més a més pot aportar informació tècnica (el llistat de cançons o lletres, p.ex). Sinó, podem trobar-nos davant de grups i músics d'ampla trajectòria que tindran o articles molt superficials o quilòmetrics, si ens posem a detallar àlbum per àlbum a l'article principal. I aprofito el debat per demanar que s'estudie el funcionament de les fusions per evitar que es convertisca en un esborrat legal unilateral.--En cadufet (disc.) 16:27, 12 juny 2012 (CEST)[respon]
Sense voler entrar en el cas concret del disc dels Amics de les Arts, sinó en general, i partint de la base que l'article d'un disc o cançó sigui admissible, notable, etc, crec que al final acaba sent interessant tenir els articles separats. Tal i com comenta en Pau, de l'altra manera hi hauria tota la informació junta a l'article del grup, però, i és una manera personal de cercar la informació musical, jo moltes vegades busco els llistats de cançons d'un disc en concret, edicions diferents, etc, que no crec que tinguin cabuda en l'article sobre el grup. La comparació amb un disc de Pink Floyd és difícil per l'extensiu nombre de fonts, anys de carrera del grup, etc, però per exemple si volgués saber els músics del disc A Momentary Lapse of Reason o les diferents edicions que s'han fet del The Division Bell, no ho buscaria a l'article de grup, sinó als dels diferents articles individuals. Si algú algun dia s'anima a començar un viquiprojecte musical (grups+discs+gires, etc) que m'avisi! :D --Solde (disc.) 16:46, 12 juny 2012 (CEST)[respon]
Crec que la qüestió de fons en aquest tipus de casos és si un article tipus fitxa base de dades (pel·lícules, discs, llibres,..., pobles, nomenclàtor, monuments protegits, ..., pokèmons, ...,animalons, plantes, malalties, Vademècum, ...) mereixen o no article propi si no aporten un "plus" de valor afegit en el contingut. Tot partint del fet que siguin notables, sóc del parer que aquests articles "fitxa tècnica" bé mereixen el seu espai per que aporten informació complementaria, que per a un grup de lectors no li aportarà res, però que a altres si. En mode Exageració: a mi l'article del Blocador d'adrenoreceptors beta no m'aporta gaire res ... però en l'article del mal de cap no se m'acudiria afegir-hi la llista de blocadors d'adrenoreceptors beta per que de fet estaria "complicant-li la vida" al lector de l'article principal.
Amb l'exageració vull mostrar que els articles "fitxa" són útils, al meu parer, per varies raons bàsiques: permet mantenir articles principals amb una mida raonable i entenedora; Permeten entrar en detalls; ALGÚ pot decidir ampliar la informació de la fitxa amb informació de contingut. --Mafoso (Mani'm?) 18:24, 12 juny 2012 (CEST)[respon]
Una fitxa plena pot ser útil de vegades, però una fitxa buida només impedeix (o desencoratja) a anar a l'article del grup, on hi ha més informació, i alimenta l'ego del que ha creat l'article buit i es compta els articles que crea, a costa de treure-li articles creats al que potser algun dia faci l'article de veritat (fitxa o no fitxa).--80.31.95.147 (discussió) 19:26, 12 juny 2012 (CEST)[respon]
Bé crec que la Viquipèdia no està feta per alimentar egos i que jo sàpiga el creador d'un article no és el que deixa de fer que sigui un enllaç vermell si no el que li dóna forma. Segons el teu argument hauriem de borrar la majoria d'articles per si algú després l'amplia. :crazy: -- Ermengol Patalín (xerrem) 14:18, 13 juny 2012 (CEST)[respon]

La qüestió sobre l'assumpte de les obres és recurrent. Crec que cal interpretar-ho en un sentit de conjunt. Si l'article sobre el disc és un esborrany de quatre ratlles o inclús microesborrany d'una sola línia i una infotaula (per mi) no hi ha dubtes sobre la fusió a l'article sobre el grup o artista. Tanmateix tot és revisable a la llum d'evidències documentals que permetin ampliar l'article. Estem a les mateixes amb les cançons. D'altra banda si hom pogués ampliar significativament l'article utilitzant més d'una font d'informació o alguns articles de fons en publicacions amb revisió entre iguals és possible que la fusió sigui massa forçada o que requereixi d'una feina de reestructuració important de com s'organitzen les seccions de l'article destinatari. Jo seguiria el principi KISS quan sigui possible i es compleixi el mínim admissible (citacions a fonts fiables amb un tractament no tangencial). Aquestes fonts són les que haurien de permetre al lector aprofundir en el seu coneixement de la matèria. --Bestiasonica (disc.) 19:47, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

Estic d'acord en gran part amb en Bestiasonica però : que faig si començo a redactar l'article dels Amics de les Arts, tinc informació del seu disc Bed&Breakfast del qual tinc una info detallada (gracies a les BBDD, i les noticies em diuen que és notable) però no tinc accés a un reportatge sobre el disc (on hi ha info de "valor afegit": critiques, comentaris dels autors, etc...) : confio en l'esperit col·laboratiu de la Viquipèdia (deixo un article "fitxa" per que s'amplii gracies a un altre editor) o no reverteixo la informació i ja ho farà algú que hi entengui més ...--Mafoso (Mani'm?) 12:08, 18 juny 2012 (CEST)[respon]

He fet una llarga operació de manteniment de l'article sobre Jaume Fuster. Algú té una foto i una signatura d'ell, per tal de poder completar l'article com cal? Gràcies per endavant. --Flamenc (disc.) 00:05, 2 juny 2012 (CEST)[respon]

el robot wiki ha esborrat contingut

hola, havia posat un text que pel que es veu no estava permés ja que feia referència a una persona física.. I me l'han revertit, però ja l'he modificat i ara, em sembla que és legal,... però quan en faig cerca a wikipedia em surt encara la versió incorrecta i un avís de que :: S'ha sol·licitat l'eliminació immediata d'aquesta pàgina. El motiu és que la pàgina compleix algun dels criteris de supressió ràpida. ::

com puc arreglar-ho? --anduluplandu--el comentari anterior sense signar és fet per Anduluplandu (disc.contr.) 13:56, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

L'avís no te l'ha posat un robot sinó un usuari, per "no significatiu". Hauries de demostrar que el tema del qual parla l'article és admissible: et recomano la lectura de Viquipèdia:Admissibilitat. A part la manera com està redactat crec que no és pròpia d'una enciclopèdia sinó que sembla més promoció del subjecte... rellegeix-te el text i pregunta't, "si consultés una enciclopèdia... esperaria trobar-hi un text així?". fins aviat!--Arnaugir 12:51, 4 juny 2012 (CEST)[respon]

Problema amb una plantilla

Hola a tothom. Sembla que hi ha un problema amb la plantilla {{cite web}}. Podeu veure'n un exemple a Bubalus cebuensis#Referències. Sabeu què passa, o com es pot arreglar? – Leptictidium nasutum 20:00, 7 juny 2012 (CEST)[respon]

No és un problema de la plantilla, sinó que el text original anglès ja està malament. Un enllaç extern sense http:// davant no funciona: dif. --V.Riullop (parlem-ne) 20:12, 7 juny 2012 (CEST)[respon]

Un altre problema amb una plantilla

Hola. No acabo de veure perquè a Brno la {{Infotaula de municipi}} desquadra el peu de l'escut i la bandera. En d'altres articles (per exemple Moscou), no els desquadra pas, tot i que la plantilla és la mateixa. Probablement hi hagi una explicació senzilla, però no la sé veure.--Carles (enraonem) 23:36, 7 juny 2012 (CEST)[respon]

Realment la plantilla està mal explicada. Els dos primers paràmetres, "de" i "Brno", no tenen nom, per tant interpreta que el segon paràmetre és en realitat "Brno<br/>" ja que està tancat en la línia següent. Per això no funcionen els enllaços generats per l'escut i la bandera. En altres casos, el segon paràmetre queda tancat amb una barra: dif. Per fer-ho bé i més entenedor, hauria de ser: "{{Infotaula de municipi|1=de| 2=Brno", o encara millor posar nom a tots els paràmetres. --V.Riullop (parlem-ne) 10:48, 8 juny 2012 (CEST)[respon]
Gràcies!.--Carles (enraonem) 16:15, 8 juny 2012 (CEST)[respon]

Nou a can Viqui

Una abraçada a tots i totes!!! Ostres... em penso que m'agrada... algun consell per començar? algun tutorial pas a pas?

--Manel Bayo (disc.) 00:53, 8 juny 2012 (CEST)[respon]

A Viquipèdia:Ajuda tens uns quants enllaços que te poden ajudar. Pau Cabot · Discussió 11:31, 8 juny 2012 (CEST)[respon]
Benvingut! Jo també sóc de Girona, si necessites res pregunta sense dubtar. Els començaments són difícils però veuràs que poc a poc te'n vas sortint... remena sense por! ;-)--Arnaugir 16:05, 8 juny 2012 (CEST)[respon]
Benvingut!! --Davidpar (disc.) 21:50, 8 juny 2012 (CEST)[respon]

Llista de CAPs de Catalunya

Vaig crear la Llista de CAPs de Catalunya i la Llista d'Hospitals de Catalunya, d'aquesta segona ja hi he afegit totes les coordenades. A la primera hi ha tants centres que encara me'n falten uns quants, però si algú s'anima a afegir-ne alguns de la seva zona encara que siguin 5, segur que en poc temps podrà estar enllestit. Si voleu a la discussió podeu comentar si falta algún paràmetre a afegir, etc. -- Ermengol Patalín (xerrem) 13:09, 9 juny 2012 (CEST)[respon]

Problema amb els enllaços interlang?

Hola, alguna vegada em semblava que els enllaços interlang no es feien bé. Però no m'ho mirava bé. Ara en tinc una "prova". Mireu l'article Komi_(llengua). Té enllaços, entre altres, a la versió en anglès. Però des de la versió en anglès, no s'enllaça la versió en català. Algú sap on és el problema? Creia l'actualització dels enllaços interlang es feia automàticament. --Unjoanqualsevol (disc.) 08:51, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

En ocasions es produeixen conflictes de relacions interwiki que els bots no poden resoldre i s'ha de comprovar manualment. Per això existeix la pàgina m:Interwiki synchronization. En aquest cas, per exemple, la pàgina enllaça a ko:코미지리안어 que alhora està enllaçada a en:Komi-Zyrian language, en canvi en:Komi language enllaça a ko:코미어. Suposo que actualitzant els nostres interwikis des de l'anglesa ja quedaria resolt, a no ser que hi hagi altres conflictes. --V.Riullop (parlem-ne) 09:24, 14 juny 2012 (CEST)[respon]
Sí, de vegades he detectat aquesta mena de problema. El que faig sempre llavors és anar a la pàgina en anglès, i afegir-hi l'interviqui a ca: així i solucionat. Algun cop, si és un article rellevant, faig la mateixa operació a les altres viquis grans, fr:, de:, it:, etc...--Carles (enraonem) 09:30, 14 juny 2012 (CEST)[respon]
No queda solucionat, mentre hi hagi el conflicte els bots no actualitzaran els nostres interwikis ni ens afegiran en altres projectes. --V.Riullop (parlem-ne) 10:30, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

Gràcies per les respostes. Ara ja tinc clar que passa --Unjoanqualsevol (disc.) 21:33, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

Problema amb la plantilla Platja

He fet un repàs per les platges en que he col·laborat i d'altres. Totes tenen el mateix problema, i és que alguns paràmetres de la plantilla {{Platja}} no apareixen, com són tots els equipaments, menys l'aparcament que si apareix. Ho he indicat a la seva pàgina de discussió i ho indico aquí també. Algú ho pot solucionar?--Columbusalbus (disc.) 20:52, 15 juny 2012 (CEST)[respon]

Fet Fet! -- Ermengol Patalín (xerrem) 22:03, 15 juny 2012 (CEST)[respon]

Bretolades

Hola a tothom! M'he obert un compte només per poder corregir les bretolades que a vegades em trobo a la Viquipèdia. I ha resultat que si anava la Introducció a la Viquipèdia em sortia un missatge sobre una ràdio. No sé si això forma part també de les bretolades o bé és que haig d'escoltar per ràdio la Introducció. La bretolada que m'ha impulsat a donar-me d'alta és a l'article sobre Thomas Hardy.--Barnils Vázquez (disc.) 20:32, 20 juny 2012 (CEST)[respon]

Gràcies i benvingut. Malauradament, hi ha criatures que s'avorreixen i es dediquen a fer bretolades. Tenim diversos mecanismes per controlar-ho, però no és normal que en aquest cas passés desapercebut al traductor important la bretolada del castellà i a més passés desapercebut durant 5 anys. Normalment no triguem tant. En el cas de la pàgina d'introducció ja és més normal perquè és una pàgina on s'anima a la gent a fer proves allà mateix. Aquesta és una qüestió que haurem de repensar. --V.Riullop (parlem-ne) 20:56, 20 juny 2012 (CEST)[respon]

Publicitat a la Viquipèdia?

Bon dia. Em sembla que m'ha entrat un adware a l'ordinador que fa que m'aparegui publicitat a la taula de continguts dels articles. En podeu veure una presa de pantalla aquí.

Estic passant l'antivirus, l'anti-spyware i tot, però voldria estar segur de carregar-me l'adware. Algun expert em podria dir quin tipus dadware és i quina és la millor manera d'eliminar-lo? Gràcies. – Leptictidium nasutum 09:23, 21 juny 2012 (CEST)[respon]

Segur que no t'has instal·lat algun complement del Chrome? Ara està de moda que els complements d'aquests t'afegeixin Ads per finançar-se. Algun d'aquests complements es poden deshabilitar els Ads en la configuració.--KRLS , (disc.) 09:56, 21 juny 2012 (CEST)[respon]
Faig servir el Mozilla Firefox. – Leptictidium nasutum 10:02, 21 juny 2012 (CEST)[respon]
He comprovat els complements i no se n'ha instal·lat cap de nou. La Viquipèdia és l'únic lloc on em passa, almenys fins ara. – Leptictidium nasutum 10:06, 21 juny 2012 (CEST)[respon]
En principi hauria de ser un complement que ho afegís, sinó podria ser algun adware, però això és fer una neteja a fons.--KRLS , (disc.) 10:30, 21 juny 2012 (CEST)[respon]
He trobat la solució. Ja havia engegat l'anti-adware fa una bona estona, però he demanat ajuda aquí per si de cas l'anti-adware no ho trobava. Tanmateix, sí que ho he trobat i ara ja no em surt més publicitat. Gràcies de totes maneres.– Leptictidium nasutum 10:38, 21 juny 2012 (CEST)[respon]

Fa uns dies, van publicar això al bloc de la Fundació Wikimedia: If you’re seeing ads on Wikipedia, your computer is probably infected with malware. --Davidpar (disc.) 21:37, 21 juny 2012 (CEST)[respon]

Reitero el que vaig dir a Viquipèdia:Sala dels administradors#Secure server. Utilitzeu la connexió segura https://ca.wikipedia.org. No soluciona els problemes però en pot evitar algun. --V.Riullop (parlem-ne) 10:13, 22 juny 2012 (CEST)[respon]

minúscules

ara les llengües surten en minúscula a l'apartat d'interwikis menys l'anglès et al. És un canvi consensuat a meta?--barcelona (disc.) 10:33, 21 juny 2012 (CEST)[respon]

No he trobat la discussió. El que s'ha fet és canviar la variable #language, per exemple {{#language:ca}}-{{#language:en}} dóna "català-English". A m:Capitalization of Wiktionary pages hi ha un recull de les majúscules en els noms locals de les llengües. Pel català és correcte en una frase, però és dubtós en una llista com la dels interwikis. Per altres llengües hauria de ser tal com un parlant natiu s'esperaria trobar-ho. Hi ha un bug obert a bugzilla:37705 que explica aquesta problemàtica. --V.Riullop (parlem-ne) 12:31, 21 juny 2012 (CEST)[respon]

Dubte traducció de Cronologia de l'exploració del Sistema Solar

En Cronologia de l'exploració del Sistema Solar, tinc el dubte en la secció Dècada de 1970/1977/Voyager 2, on l'anglesa diu Voyager 2 – 20 August 1977 – Jupiter/Saturn/first Uranus/first Neptune flyby i jo he traduït/interpretat per "Voyager 2 – 20 d'agost de 1977 – Primer sobrevol de Júpiter, Saturn i Urà i sobrevol de Neptú", però no ho entenc perquè tan Júpiter com Saturn han sigut visitats primer per les sondes Pioneer temps enrera. Quina és la millor traducció? O està malament? Moltes gràcies.--Manlleus (disc.) 17:12, 18 juny 2012 (CEST)[respon]

Entenc que sobrevola els quatre planetes però que és el primer sobrevol d'Urà i de Neptú.--Salvi "Ssola" (discussió) 23:27, 18 juny 2012 (CEST)[respon]
ídem que en Ssola--Arnaugir 23:48, 18 juny 2012 (CEST)[respon]
idem --Moises (disc.) 16:42, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
D'acord! Ara sí que lliga més. Modifico el text per "Sobrevol de Júpiter i Saturn i primer sobrevol d'Urà i Neptú" que és l'adequat, a més que és l'ordre cronològic de visites. Moltes gràcies. Ah! Què vol dir, "ídem"!?--Manlleus (disc.) 17:40, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
"ídem" = "el mateix que l'anterior" --Arnaugir 13:39, 25 juny 2012 (CEST)[respon]
Gràcies!--Manlleus (disc.) 15:45, 1 jul 2012 (CEST)[respon]

wikiArS i biografies polítics catalans

Hola, seguint amb el projecte wikiArS per aportar imatges des de les escoles d'art, a Amical Viquipèdia tenim un conveni de pràctiques amb la Bàrbara Domenech, estudiant d'il·lustració de l'escola Serra i Abella de l'Hospitalet. La Bàrbara està fent el retrat d'alguns polítics que van formar part del primer Govern de la Generalitat provisional amb Tarradellas (1977-80). Pot ser una ocasió per revisar aquests articles i millorar-los, la majoria poden ser ampliats i no tenen ni infotaula:

D'altra banda en algunes Wikipedies no tenen ni tant sols article d'aquestes persones, com és el cas de l'anglesa (w:en:Catalonia Government 1977–1980 term of office). Ho dic per si algú s'anima a fer traduccions. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 13:24, 28 juny 2012 (CEST)[respon]

Plantilla infotaula persona

Tinc una qüestió a plantejar sobre aquesta plantilla. Des d'aquesta modificació feta per l'Arnaugir, la {{Infotaula persona}} incorpora, quan no hi ha imatge del biografiat, una plantilla que mostra una imatge que diu que "Hi manca una fotografia! Aquest article cal que sigui il·lustrat amb una fotografia de la persona en qüestió"... etc... La idea és bona, i la plantilla feta per l'Arnaugir està bé.... però no per a tots els casos. Jo faig sovint articles de biografies, i passa que quan el biografiat és algú que va morir abans de la invenció de la fotografia, trobo que no queda gens bé que a la seva infotaula hi surti aquesta plantilla que fins i tot conté una càmera fotogràfica. Ho explico aquí aviam si a algú se li acut com solucionar-ho. No he trobat una plantilla de "Manca imatge" que sigui totalment satisfactòria (sí que n'hi ha, per biografies, en altres viquipèdies, però les que he vist tenen textos en altres llengües), i jo no sé com fer-ne una. No he volgut desfer l'aportació de l'Arnaugir a la infotaula persona, perquè realment està bé per biografies contemporànies, i perquè es va treballar la imatge, però d'altra banda trobo que no pot ser que en un article sobre un senyor que va viure al segle XVI, (posem per cas, a Antoni de Villarroel i Peláez), hi surti la càmera de fotos aquesta apuntant-te directament!. En fi, aviam què hi dieu.--Carles (enraonem) 07:59, 16 juny 2012 (CEST)[respon]

Quines son les altres imatges de plantilles que trobes que millorarien la plantilla?--Anskar (disc.) 16:37, 16 juny 2012 (CEST)[respon]
Tens tota la raó i això és una cosa que no vaig considerar en posar la plantilla, en certa manera és similar al que em comentava en Pere amb la Plantilla:Infotaula de pintura (hi ha pintures que no tenen imatge lliure en les quals, per tant, no s'hauria de mostrar que falta una imatge). Per mi hi ha tres solucions:
a) indicar amb un paràmetre que la persona necessita imatge. Si no es posa aquest paràmetre, no es demana la imatge que falta (és a dir, igual que estava com fins quan ho vaig tocar jo, però donant la opció que es mostri que falta imatge)
b) inversa de l'anterior: per defecte es mostra que manca imatge però amb un paràmetre es pot anul·lar
c) desfer els meus canvis i deixar-ho com estava abans
Fora bó que donéssiu la vostra opinió. A mi la que em convenceria més és la b.--Arnaugir 23:32, 16 juny 2012 (CEST)[respon]
A mi m'està bé que la plantilla demani sempre una imatge, perquè en qualsevol biografia n'hi pot acabar havent alguna.
El que no m'agrada és que demani una fotografia sempre, perquè la imatge del retrat pot ser un dibuix, una pintura, etc... El problema principal és que no tenim (o jo no he sabut trobar) quelcom com les imatges que tenen a l'anglesa que poso aqui a la dreta, que són simplement una silueta. Aquestes estan bé, es limiten a demanar "una imatge" sense indicar si ha de ser o no una foto. No sé si algú és capaç de fabricar una imatge com aquesta, però amb el text en català. Tenint aquestes imatges en català, ja tindríem la solució, fins i tot sense tocar res de la plantilla infotaula, o bé afegint a la infotaula algun paràmetre que permetés triar entre les plantilles de "manca imatge" segons si volem que surti la de la fotografia (per biografies recents) o la de la "imatge" en general (normalment per biografies d'"antics").--Carles (enraonem) 09:01, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

Amb aquesta eina, he aconseguit fer la traducció d'aquest fitxer. Podeu veure el resultat a l'esquerra, només és per als mascles (o no). Ho he provat amb Fitxer:Image is needed female.svg ni Fitxer:Replace this image male.svg i no m'ha funcionat. Pau Cabot · Discussió 09:55, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

També tenim Fitxer:Manca Imatge Home.png. Pau Cabot · Discussió 09:59, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

A mi no em convenç barrejar en l'article el que és informació i el que és peticions als lectors i editors. Coses com cal foto o cal coordenades vam acabar decidint posar-les discretament al final de tot, com l'avís d'esborrany. Posar-ho en la infotaula és distreure al lector. A primer cop d'ull, abans de llegir res, el que destaca és que falta una foto i això no és el més important de l'article. A l'anglesa van decidir to do not use images placeholders en els articles. Recomanen posar-ho a la discussió amb needs-photo=yes en la plantilla del viquiprojecte corresponent, i només quan raonablement desitjable. --V.Riullop (parlem-ne) 11:42, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

Vist això dels anglesos, hi estic d'acord: la petició d'imatge distreu, i potser seria millor una plantilla tipus {{cal foto}} al final de l'article, que tot i que també inclou una càmera de fotos, és molt més discreta. Això implicaria desfer els canvis de l'Arnaugir a la plantilla infotaula persona. Què hi dieu?. Diria que és important, perquè hi ha moltíssims articles amb infotaula persona i sense imatge.--Carles (enraonem) 02:17, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
A mi també em sembla raonable això que comenta en Vicenç. Pau Cabot · Discussió 07:04, 19 juny 2012 (CEST)[respon]
D'acord amb en Vicenç, però trobo pràctic que la imatge es demani automàticament, tant en biografies com en éssers vius, topònims, obres d'art, etc. Com que suposo que no és possible que la infotaula posi la petició fora de la mateixa infotaula (discretament al final), aleshores com a mínim jo deixaria la categorització automàtica i, potser, una petició discreta dins de la infotaula.--Pere prlpz (disc.) 17:47, 28 juny 2012 (CEST)[respon]
De moment he canviat {{Falta foto persona}} per una categorització. Queda obert si es posa alguna missatge discret, per exemple al final de la infotaula, i si es posa algun paràmetre optatiu, per exemple calfoto=sí o calfoto=no, amb algun dels valors per defecte. --V.Riullop (parlem-ne) 14:52, 29 juny 2012 (CEST)[respon]
I una petició més discreta com a {{Filera BIC}}? Pau Cabot · Discussió 15:52, 29 juny 2012 (CEST)[respon]

Bot per les cometes

Bon dia. D'acord amb la decisió presa aquí, caldria un bot que substituís les cometes altes per cometes baixes (excepte a casos com <ref name="Exemple">). Algú s'ofereix voluntari per crear aquest bot? – Leptictidium nasutum 11:21, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

A mi m'encantaria poder crear-lo, però no en sé d'això. Si algú em donés un cop de mà m'ofereixo voluntari per crear-lo. --Nknudsen · 11:52, 28 juny 2012 (CEST)[respon]
Tampoc en sé, però pots començar per b:Tutorial de bots.--Pere prlpz (disc.) 10:31, 30 juny 2012 (CEST)[respon]
Bé, de fet ja vaig començar demanant ajuda a en Vriullop. Espero poder-lo tenir acabat abans del setembre. --Nknudsen · 10:12, 1 jul 2012 (CEST)[respon]

Defensor de la pseudociència?

El Sr. Josep Maria Casas-Huguet de "defensor de la pseudociència" no en té res de res. Ja he avisat d'això unes quantes vegades, però el problema continua. Desconec les categories que hi ha a la Viquipèdia, però aquest senyor (com podeu llegir al seu article) ha incidit moltes vegades en l'àmbit de l'Autèntica ciència, mai en el de la pseudociència. Fins i tot, en la seva afinitat amb l'ontologia no se sent en absolut atret per allò "pseudo", sinó sempre per allò Autèntic. L'hauríeu de posar en una categoria adient amb el fet que ell ha treballat sempre amb el paranormal autèntic, no pas pseudo; cosa que, per cert, hi ha molt pocs investigadors que hagin fet (per exemple en alguna universitat americana). Casas-Huguet opina que totes les disciplines són serioses, a condició que siguin tractades seriosament. La Unesco fins i tot va homologar la paraula parapsicologia. Moltes mercès a tots per la vostra atenció! Segur que ajudareu a resoldre aquesta qüestió.--Devi Laug (disc.) 01:31, 30 juny 2012 (CEST)[respon]

Som jo que li he afegit la categoria. Si els seus postulats defensen conceptes que estan tipificats com a tals a Pseudociència (article que, per cert, necessita millorar bastant), és que és un defensor de les pseudociències i li escau la categoria. No sé si el nom de la categoria és el més adequat però el que sí sabem és que homeòpates, ufòlegs, negadors de la teoria de l'evolució o sungazers no utilitzen el mètode científic per fer les seves investigacions però que diuen que sí ho fan. Potser també li podríem posar la Categoria:Ufòlegs, però es veu, pel que es diu a l'article, que la seva línia de treball és una mica més àmplia ... Pau Cabot · Discussió 11:33, 30 juny 2012 (CEST)[respon]

Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2012/06

Obrir imatges a Commons

Quan es clica una imatge a la Viquipèdia es va a parar a la pàgina local de la imatge i des d'aquí pots clicar l'enllaç per anar a la pàgina original de Commons. Hi ha alguna manera més curta d'obrir la pàgina original de Commons directament des de l'article que té la imatge?

M'aniria molt bé per categoritzar imatges de monuments.--Pere prlpz (disc.) 14:56, 10 maig 2012 (CEST)[respon]

Hi ha una manera. Si actives a les preferències o poses la plantilla {{Popups}} al monobook, pots navegar mitjançant menús emergents (Viquipèdia:Finestres emergents de navegació). Quan poses el ratolí damunt d'una imatge tens la possibilitat d'obrir-la directament a la Commons. --Nknudsen · 11:09, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

Esborrar un arxiu propi

Amb el ditxós nom estranger he doblat l'arxiu Gabriella Besanzoni pel de Gabriela Besanzoni voldria esborrar l'antic perquè l'últim tret del nom és més ben acabat. Algú m'ho pot fer, o sinó com ho puc fer??.--Vulcano (disc.) 13:16, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

Es tracta d'una Viquipèdia:Fusió. Modifica el primer, el que té el nom correcte, afegint el contingut adequat del segon, i deixa una redirecció en el segon. --V.Riullop (parlem-ne) 13:23, 14 juny 2012 (CEST)[respon]

Carregar imatges d'una altra persona

Hola,

ahir al taller de Palafrugell una persona em va dir que volia pujar imatges. La vaig ajudar a carregar-ne una, però em va dir que no es veuria en cor de pujar-ne més ella sola; llavors li vaig dir que me les enviés per correu i que jo ja me n'encarregaria. Avui me les ha enviades (són unes 20). Com ho podria fer per pujar-les? Merci--Arnaugir 16:35, 17 juny 2012 (CEST)[respon]

Carrega-les amb source=email by author; permission={{OTRS pending}} i que l'autor enviï un correu a OTRS per confirmar que està d'acord amb la llicència, i amb la llista de fotos. --V.Riullop (parlem-ne) 17:33, 17 juny 2012 (CEST)[respon]
Gràcies--Arnaugir 16:24, 18 juny 2012 (CEST)[respon]

Categories de municipis sense Commonscat

Tenim més de 600 categories de municipis catalans que no tenen la plantilla {{commonscat}}. En la majoria dels casos, la categoria a Commons ja deu existir, i en els que no existeixi es deu poder crear (encara que només sigui amb mapes i escuts).

Els municipis del País Valencià i les Illes deuen estar en una situació semblant, tot i que en aquests hi ha menys categories creades (a la Viqui i a Commons).

Ho deixo dit per si algú té ganes d'anar comprovant si les categories hi són i posar les plantilles i interviquis (amb bot o sense).--Pere prlpz (disc.) 16:28, 27 juny 2012 (CEST)[respon]

No seria possible que un bot puguera afegir-la si les trobara a un altra versió de Viquipèdia com al castellà o l'anglés? --Millars (disc.) 00:55, 28 juny 2012 (CEST)[respon]
M'havia deixat de posar l'enllaç a les categories en qüestió: http://toolserver.org/~daniel/WikiSense/CategoryIntersect.php?wikilang=ca&wikifam=.wikipedia.org&basecat=municipis+de+Catalunya&basedeep=2&mode=ts&templates=commonscat&untagged=on&go=Cerca&format=html&userlang=ca
@Millars: amb un bot amb supervisió suposo que es pot fer, i hi ha unes quantes estratègies possibles per trobar la categoria adient de Commons. L'únic problema de mirar altres llengües és que per la gran majoria de municipis del nostre àmbit som l'única viquipèdia que té una categoria pel municipi.--Pere prlpz (disc.) 12:15, 28 juny 2012 (CEST)[respon]
Les de Balears (menys de 70) ja tenen totes {{Commonscat}}. Pau Cabot · Discussió 17:31, 28 juny 2012 (CEST)[respon]
Però si es programara el bot es podria fer servir no tan sols per als articles de les localitats catalanes, valencianes i balears, sino de qualsevol lloc. Bé, jo ho deia perquè em semblava una bona idea. Salut! --Millars (disc.) 19:55, 28 juny 2012 (CEST)[respon]
Fet per a Catalunya, un total de 261, amb la lògica:
  • Que tingui la plantilla {{Infotaula del municipi català}}
  • Que no tingui {{commons}} ni {{projectes germans}}, etc
  • Que l'última secció sigui "Enllaços externs", "Vegeu també" o "Referències", per saber on posar la plantilla.
  • Que tingui una categoria a Commons amb el mateix títol que l'article, en cas contrari les he creat.
--V.Riullop (parlem-ne) 20:39, 28 juny 2012 (CEST)[respon]
Bona feina amb els articles. Ara només falta enllaçar les categories de municipis a la Viquipèdia amb les categories de municipis a Commons, i a l'inrevés.--Pere prlpz (disc.) 10:44, 30 juny 2012 (CEST)[respon]
Jo, en realitat, només ho he comprovat amb les categories ... Pau Cabot · Discussió 11:35, 30 juny 2012 (CEST)[respon]
Totes les categories de municipis catalans ja tenen la plantilla {{commonscat}}. Si mireu l'enllaç d'en pere prlpz, encara n'hi han unes quantes que no estan fetes perquè són llistes de municipis, categories de llistes de municipis, antics municipis o entitats de població.

@Pere prlpz: Quan dius a l'inrevés a què et refereixes?--Nknudsen · 09:31, 5 jul 2012 (CEST)[respon]

Em refereixo a que les categories de municipis a Commons tinguin l'interviqui cap a la categoria en català.--Pere prlpz (disc.) 09:55, 5 jul 2012 (CEST)[respon]
I per això es podrien aconseguir unes altres llistes per poder-ho fer?--Nknudsen · 18:00, 5 jul 2012 (CEST)[respon]