Alfred del Regne Unit (duc de Saxònia-Coburg Gotha)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSa Altesa Reial Modifica el valor a Wikidata
Alfred del Regne Unit

El príncep Alfred del Regne Unit, duc d'Edimburg i de Saxònia-Coburg Gotha Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en-gb) Alfred I, The Duke of Saxe-Coburg and Gotha
(de) Alfred I, Der Herzog von Sachsen-Coburg und Gotha Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement6 agost 1844 Modifica el valor a Wikidata
castell de Windsor (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort30 juliol 1900 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Castell Rosenau Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer d'esòfag Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaCoburg Modifica el valor a Wikidata
Duc d'Edimburg
24 maig 1866 – 30 juliol 1900
Membre de la Cambra dels Lords
Membre del Consell Privat del Regne Unit
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia d'Anglaterra Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófilatelista, polític, aristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Carrera militar
Rang militarAlmirall de la Flota Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí Modifica el valor a Wikidata
Participà en
6 juliol 1893casament del príncep Jordi i Maria de Teck Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuke of Saxe-Coburg and Gotha (en) Tradueix (1893–1900)
Earl of Kent (en) Tradueix (1866–1900)
Duc d'Edimburg (1866–1900)
Earl of Ulster (en) Tradueix (1866–1900)
Príncep del Regne Unit (1844–1900)
Duc d'Edimburg
Príncep de Saxònia-Coburg i Gotha Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Saxònia-Coburg i Gotha (línia britànica) i Dinastia Saxònia-Coburg i Gotha Modifica el valor a Wikidata
CònjugeMaria de Rússia (1874–1900), mort de la persona Modifica el valor a Wikidata
FillsAlfred del Regne Unit, Alexandra del Regne Unit, stillborn son Saxe-Coburg and Gotha (en) Tradueix, Victòria Melita del Regne Unit, Maria del Regne Unit, Beatriu del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
ParesAlbert de Saxònia-Coburg Gotha Modifica el valor a Wikidata  i Reina Victòria del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
GermansVictòria, Princesa Reial, Eduard VII del Regne Unit, Alícia del Regne Unit, Helena del Regne Unit, Lluïsa del Regne Unit, Artur del Regne Unit, Leopold del Regne Unit i Beatriu del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

IMSLP: Category:Saxe-Coburg-Gotha,_Alfred,_Duke_of Find a Grave: 12540048 Modifica el valor a Wikidata

Alfred del Regne Unit, duc de Saxònia-Coburg Gotha (Windsor 1844 - Coburg 1900) KG KT KP GCB GCSI GCMG GCIE GCVO PC. Duc sobirà de Saxònia-Coburg Gotha des de 1893 fins al 1900. La seva mare l'ennoblí amb els títols de duc d'Edimburg, comte de Kent i de l'Ulster.

Naixement, educació i infància[modifica]

El príncep Alfred nasqué a Windsor el 6 de setembre de 1844 essent el quart fill de la reina Victòria I del Regne Unit i del príncep consort Albert de Saxònia-Coburg Gotha. Foren els seus padrins, el duc Adolf del Regne Unit oncle de la seva mare, la duquessa Alexandrina de Baden tia per part de pare del nounat, i el príncep Carles de Leiningen, oncle per part materna.

Conegut des de petit amb el nom d'"Alffie" fou molt afí del seu germà més gran, el futur rei Eduard VII del Regne Unit. Des de ben petit manifestà la voluntat d'entrar a formar part de l'exèrcit del Regne Unit i als setze anys s'incorporà a la Marina britànica.

El 1862 les potències li oferiren el tron de Grècia després de la renúncia del rei Otó I de Grècia, ell no l'acceptà i el tron anà a recaure sobre el príncep Guillem de Dinamarca, que regnà amb el nom de Jordi I de Grècia. Serví a les fragates HMS Galatea i HMS Euryalus.

El maig de 1866 el parlament li atorgà una llista civil per la qual percebia un total de 15.000 lliures esterlines de l'època, a la vegada que fou creat per la seva mare duc d'Edimburg, comte de Kent i de l'Ulster i li concedí les més importants ordes del país entre les quals es trobaven: l'orde de la Lligacama i l'orde de Sant Patrici d'Irlanda. A més a més, la Corona li cedí l'usdefruit de Clarence House. Al llarg de la seva vida rebria diverses condecoracions estrangeres: L'Orde del Toisó d'Or de mans del rei d'Espanya, la legió d'honor del govern francès, l'orde de la Santíssima Anunciació d'Itàlia, l'orde de Sant Esteve d'Àustria, l'orde de Sant Andreu de Rússia o l'orde Ostmanieh de l'Imperi Otomà.

Desenvolupà una important activitat representativa per tot l'Imperi, visitant les colònies com Austràlia, Gibraltar, Hong Kong o l'Índia.

Matrimoni i fills[modifica]

Casat el 23 de gener de 1874 amb la gran duquessa Maria de Rússia, filla del tsar Alexandre II de Rússia i la princesa Maria de Hessen-Darmstadt al Palau d'Hivern de Sant Petersburg. Tingueren cinc fills:

Ducat de Saxònia-Coburg Gotha[modifica]

A la mort del seu oncle el duc sobirà Ernest II de Saxònia-Coburg Gotha sense descendència, el tron recaigué sobre el príncep Alfred del Regne Unit. Des de 1893 i fins a la seva mort l'any 1900 desenvolupà les tasques de sobirà d'aquest petit ducat alemany. Els primers temps foren durs, ja que era vist com un foraster en les conservadores i tradicionals terres saxones, aviat però, guanyà una enorme popularitat. A Coburg i a Gotha establí una escola reial de música i reuní una important col·lecció de ceràmica i cristall, valorada en mig milió de marcs alemanys de l'època, a la fortalesa del Veste Coburg. En ser proclamat duc de Saxònia-Coburg-Gotha renuncià a la seva llista civil i al seu seient al Parlament, però demanà les deu mil lliures que anualment percebia per mantenir la seva residència de Clarence House.

L'any 1899 morí el seu fill i successor a Merano (Àustria, actualment Itàlia) a causa d'un intent de suïcidi dut a terme poques setmanes abans. Per aquest motiu la successió recaigué sobre el seu nebot, el príncep Carles Eduard del Regne Unit, duc de Saxònia-Coburg Gotha. El duc morí el 30 de juliol de l'any 1900 al castell de Rosenau a Coburg.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Alfred del Regne Unit