Categoria:Anàlisi matemàtica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Anàlisi matemàtica

Llegiu l'article principal sobre anàlisi matemàtica.

L'anàlisi matemàtica és la part de les matemàtiques bastida sobre els conceptes bàsics de funció, límit, continuïtat, derivada i integral.

L'anàlisi comença amb el càlcul estudiant els conceptes bàsics de límits, successions i funcions a partir de les funcions reals de variable real. De vegades se'n diu anàlisi real.

L'anàlisi complexa estén les tècniques del càlcul infinitesimal a les funcions de variable complexa (funcions on la variable pren valor dins del conjunt dels nombres complexos).

L'anàlisi multivariable tracta de l'aplicació del càlcul infinitesimal a les funcions de varies variables, escalars, vectorials o tensors, és a dir als camps escalars, vectorials i tensorials.

L'anàlisi funcional és la branca de l'anàlisi que estudia els espais de funcions. La derivada es considera una funció de funcions. Es plantegen equacions on les variables en comptes de representar nombres representen funcions. Es desenvolupen les funcions expressant-les en sèrie de Taylor o de Fourier. Es desenvolupen transformades (funcions de funcions), com la transformada de Laplace que transforma el problema de derivar en el de multiplicar i el de integrar en el de dividir.

Subcategories

Aquesta categoria conté les següents 11 subcategories, d'un total de 11.

A

C

D

E

F

Pàgines a la categoria «Anàlisi matemàtica»

Les següents 80 pàgines són dins d'aquesta categoria, d'un total de 80.