Premi musical Léonie Sonning

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentPremi musical Léonie Sonning
Nom en la llengua original(da) Léonie Sonnings Musikpris Modifica el valor a Wikidata
Tipuspremi musical Modifica el valor a Wikidata
EpònimLéonie Sonning Modifica el valor a Wikidata
Vigència1959 Modifica el valor a Wikidata - 
Interval de temps1965 Modifica el valor a Wikidata - 
EstatDinamarca Modifica el valor a Wikidata
Conferit perLéonie Sonnings Musikfond (fr) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc websonningmusic.org Modifica el valor a Wikidata

El Premi musical Léonie Sonning (originalment en danès Léonie Sonnings musikpris), reconegut com el més alt reconeixement musical de Dinamarca, és un premi atorgat anualment per la Fundació Musical Léonie Sonning de Copenhaguen a un compositor, director o intèrpret que es considera que té una influència decisiva en el seu camp particular.

El Premi musical Léonie Sonning va ser establert formalment l'any 1965 per Leonie Sonning, vídua de l'editor danès Carl Johan Sonning, encara que ja havia estat atorgat l'any 1959 al compositor Igor Stravinsky.

El premi té una dotació de 600.000 corones daneses (uns 80.000 €) i inclou també un diploma acreditatiu i un monotip dissenyat per la pintora danesa Maja Lisa Engelhardt. Els guardonats són convidats a oferir un concert, normalment a Copenhaguen, i sovint també a donar una classe magistral a músics danesos.

Tot i que en general aquest premi està reservat als músics clàssics, també han estat atorgat en dues ocasions als músics de jazz, Miles Davis el 1984 i Keith Jarrett el 2004.

El premi no està directament relacionada amb el Premi Sonning, que és el premi danès va presentar per una fundació en memòria del difunt marit de Sonning, Carl Johan Sonning.

Guanyadors del Premi musical Léonie Sonnings[modifica]

Referències[modifica]