Viquipèdia:La taverna/Arxius/2007/Febrer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler de febrer

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


consulta

Hola. Sóc nou per ací i voldria que algú m'explicàs com es posen les notes al peu als articles. Gràcies.--Comandant Rampas 09:57, 2 febr 2007 (CET)

No és fàcil, mira't Ajuda:Notes i cites

Indicadors

Hola :-) he actualitzat els indicadors de la viquipèdia, i en faig un petit anàlisi;

--Joanjoc (discussió) 22:09, 2 febr 2007 (CET)

M'encanten aquests indicadors, cada mes nou vaig a veure com va la cosa. Molts cops que no sé que fer hi vaig i so·luciono algunes de les coses que s'hi poden fer, animo a tothom a participar al Viquiprojecte:Manteniment de la Viquipèdia!--Aljullu (+) 22:35, 9 febr 2007 (CET)

Errada

He obsevat que a la plantilla d'esborrany diu "podeu ajudar a la Viquipèdia". Segons el diccionari de l'IEC el verb ajudar és transitiu i, com que en català el CD no du preposició -tret d'alguns casos, cap dels quals seria aquest-, hauria de dir "podeu ajudar la Viquipèdia". Estaria bé que algú que sabés corregir-ho ho fes.--Comandant Rampas 12:00, 4 febr 2007 (CET)

Ja ho tinc gairebé fet.--SMP​·d​·+ 14:45, 5 febr 2007 (CET)

Plantilla articles destacats

Me sembla que la Plantilla:Destacat fa que s'afegeixin línies en blanc a l'article. M'ha semblat detectar això en observar el final de l'article Adolf Hitler, que està destacat en cinc idiomes. Algú podria confirmar que és a causa d'aquesta plantilla i si s'escau, arreglar-ho? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 18:17, 4 febr 2007 (CET)

Crec que si que era aquest el problema, he tret els salts de línia i l'article ja es veu bé :-) --Joanjoc (discussió) 19:49, 4 febr 2007 (CET)
Moltes gràcies, bona feina! Per cert, tu que en saps de sintaxi wiki (pel que veig), podries fer que sortissin els sinònims a la Plantilla:Taxocaixa? A Cornet amb pues, no he aconseguit que aparegui ... Pau Cabot · Discussió

Traduïr un tema de la viquipèdia en castellà

Hola! He traduït de la viquipèdia en castellà "lactancia materna" però no sé si ho he fet correctament ja que m'agradaria posar que és una traducció de la del castellà però no sé com fer-ho. I volia fer una altra pregunta: És bo traduir els articles? o no ho trobeu bé? Disculpeu per si pregunto una cosa obvia, fa poc que he ficat el cap per aquí. Gràcies Ah! tampoc sé com posar les meves característiques al meu nick.el comentari anterior sense signar és fet per Yuquera (disc.contr.) Iradigalesc (discussions · +) 00:00, 5 febr 2007 (CET)

VP:IW i sí, és bo traduir articles. Per personalitzar la teva pàgina, has d'editar Usuari:Yuquera. Sort! Pau Cabot · Discussió 22:52, 4 febr 2007 (CET)
Jo crec que quan es fan traduccions convé dir-ho perquè es puguin comprovar i seguir les fonts. Es pot fer a la pàgina de discussió o bé aprofitar el resum de l'edició.--Pere prlpz 19:21, 5 febr 2007 (CET)
Em sembla que sóc l'únic que penso així, però jo estic totalment en contra de les traduccions. Per començar et pot anar bé, tampoc no fa cap mal: així tenim un article més, però si la Viquipèdia en català es convertís en un seguit de traduccions no tindria sentit. Perquè no agafem el Translendium i ho traduïm tot de l'anglès? Jo considero que cada Viquipèdia hauria de tenir el seu article, així si per exemple amb un article de la Viquipèdia en català no t'ha quedat clar un concepte puguis anar a cercar-ho a la Wikipedia espanyola o a l'anglesa (o els idiomes que dominis). Tot i això ànims.--Aljullu (+) 22:09, 9 febr 2007 (CET)
No ets l'únic que pensa aproximadament així. A mi tampoc m'agraden gaire les traduccions, tot i que de vegades poden ser útils, i una bona traducció d'un bon article aporta moltes coses (excepte originalitat). El que menys m'agraden són:
  • Les males traduccions (un article ple de faltes de traducció automàtica és mereixedor de destrucció automàtica).
  • Les traduccions acrítiques: de vegades es tradueixen mals articles. Fins i tot en dos articles traduïts m'he trobat barbaritats importades conjuntament amb l'article traduït d'una altra viquipèdia que havia estat vandalitzat, i el que ho va traduir sembla que ni s'hi va fixar.
  • Que es tradueixin tots els articles de les mateixes dues viquipèdies (l'anglesa i la castellana). Si es vol traduir un article, s'hauria de donar un cop d'ull a unes quantes versions (totes les que s'entenguin i alguna més), i a partir d'aquí fusionar el que més interessi de cada lloc, combinat, si pot ser, amb alguna font externa. A més, traduir els articles de les viquipèdies que entenen la majoria de lectors no aporta gaire informació més que un interviqui (un article sobre un poble iranià traduït del farsi, sí que ofereix a molts lectors una informació a la qual no podrien accedir directament). Caldria recordar que hi ha unes quantes llengues romàniques fàcilment comprensibles per un catalanoparlant, i que la majoria de temes locals on estan més ben tractats és a la viquipèdia en la llengua local (o si més no, en la llengua local és on donen la visió més interessant).
  • Que es tradueixin articles sense posar al sumari de l'edició o a la pàgina de discussió d'on s'han traduït. Això dificulta el seguir l'origen de qualsevol frase dubtosa. De fet, és el mateix que passa amb qualsevol afirmació treta d'una font que no se cita.
Per últim, em sembla que una de les activitats menys freqüents del viquipedistes és agafar un parell de llibres sobre un tema i escriure o ampliar un article, citant aquests dos llibres, que és precisament el que segons les pàgines d'ajuda hauríem d'estar fent. Només cal veure que la majoria d'articles que tenen bibliografia o referències, són referències copiades de la viquipèdia anglesa.--Pere prlpz 00:43, 10 febr 2007 (CET)
D'acord amb l'Aljullu i el Pere. La feina d'enciclopèdia és feina de documentalista: recollir la informació disponible, altres viquipèdies incloses, i refundir-la. Una simple traducció és legítima, però és millor contrastar diverses fonts. Sovint em trobo a la viqui espanyola moltes traduccions de l'anglesa que no m'aporten res i que a més estan desactualitzades. Per això ja existeixen els interwikis i no s'ha de subestimar la capacitat del lector per llegir en altres llengües.--VRiullop (parlem-ne) 14:02, 10 febr 2007 (CET)
Només dir que estic d'acord amb les línies que tracen en Vicenç, en Pere i l'Aljullu. La meva resposta no era universal, sinó que era la resposta molt concreta a un novell. Potser havia tengut una mica de deformació professional (som professor) per no introduir temes que poguessin embullar el nouvingut. Pau Cabot · Discussió 14:11, 10 febr 2007 (CET)
Jo, tot i entendre el què hi ha darrera de molts dels comentaris, crec que cal situar les coses cadascuna en el seu moment.
  • Una enciclopèdia necessita articles ben fets; tots n'estarem d'acord.
  • Traduïts? Tothom agafa informació d'altres llocs; tothom menys quatre savis.
Si hi ha bons articles en altres wikis, doncs millor, perquè és informació de domini públic (se suposa). I el que és important és la feina de millora, constant, "in saecula saeculorum", que s'ha anar fent en cada article. Així tot es va renovant, polint, actualitzant. Com ho fan totes les enciclopèdies. Esperar que un article, d'entrada sigui un bon article està a les mans de ben pocs.
  • Paciència de mestre: "destruir un article ple de faltes de traducció automàtica", doncs crec que millor corregir, avisar i informar al responsable que hi ha recursos de suport ortogràfic. Anar educant com alguns m'heu (i m'esteu) ensenyant.
  • Finalment estic d'acord en que estaria bé saber com s'ha fet l'article i si hi hagués un lloc on fàcilment és pogués indicar si és una traducció d'una wiqui, de quina o quines wiquis s'ha fet, si hi ha alguna aportació local, i un parell de coses més, ajudaria a contrastar la informació. Els que en sabeu de programar pot ser podríeu afegir alguns ítems per omplir en el moment de desar la pàgina.
Bé. Dic tot això, però és un tema complex. Sobretot no perdre la motivació i anar fent feina que la viquipèdia (i totes les wiquis) estan fent història. Criticar és molt fàcil. Fer coses al servei dels altres, no tothom ho fa.--Peer 09:10, 6 març 2007 (CET)[respon]
Responc algunes coses que m'afecten, perquè ara no tinc gaire temps:
  • "destruir un article ple de faltes de traducció automàtica", : M'he trobat coses molt lamentables, que suposo que són fruit d'agafar un traductor automàtic, posar-hi un article de la viqui castellana, i enganxar el resultat sense llegir-se'l. No crec que un article així millori en res la Viquipèdia, i no hi ha gaire a ensenyar, perquè no és que el que ho ha fet no en sàpiga, sinó que és que no s'ho ha mirat. La primera vegada que llegeixes que el ratolí és un mamífer menjo l'elefant potser fa gràcia, però la quarta vegada no, i la quarta vegada dins el mateix article encara menys.
  • Si hi ha quatre savis que no agafen informació d'enlloc, com dius, aleshores estan fent investigació original i no és admissible (Viquipèdia:No feu treballs inèdits).
  • Una altra cosa és que hi ha moltes fonts d'on agafar informació que no són les altres viquipèdies. Per posar exemples accessibles, vist l'estat actual de molts temes bàsics, estic convençut que amb informació de qualsevol llibre de text d'ESO podriem millorar uns quants articles.
  • El lloc més pràctic per posar d'on s'ha tret la informació és el sumari de l'edició, si s'ha tret d'una altra viquipèdia. Si s'ha tret d'un altre lloc, el millor és citar-lo com a referència (Viquipèdia:Citeu les fonts).
  • Potser estaria bé posar alguna cosa sota la finestra d'edició o de la del sumari suggerint que s'ompli el sumari i què convé posar-hi. El problema que hi veig és d'espai (en d'altres viquis hi ha tants avisos que no trobes els botons ni, gairebé, la finestra d'edició).
--Pere prlpz 16:40, 6 març 2007 (CET)[respon]
Quan deia paciència de mestre, no volia dir paciència il·limitada. Suposo que tu que has vist molt més que jo, t'has trobat amb articles que no arriben ni als mínims exigibles. I aquí és més fàcil eliminar-lo que fer un comentari "educatiu" perquè no cal dir el que és més que evident. Potser amb una de les plantilles que teniu que fan advertiments (tipus, "si no és millora l'article amb uns mínims de redacció, serà eliminat en cinc dies") i es deixa marge a l'esmena.
No cal comentar més coses perquè crec que pensem de manera similar.Treballar bé vol dir buscar informació contrastada i que l'article sigui precís i exhaustiu. Aquí és on s'ha d'arribar... algun dia.--Peer 08:38, 7 març 2007 (CET)[respon]
Crec que estalvia esforços començant per traduir l'article d'una altra wiki (o vàries alhora), però en ocasions cal una feina d'adaptació a la Viquipèdia catalana. Les biografies d'actors catalans a la :es acostumen a encetar les seves biografies a partir del moment que treballen a Madrid, obviant el seu període formatiu a Barcelona o les obres de teatre que han representat en català (Rosa Maria Sardà a la :en), aspectes que al meu entendre són importants. Els articles sobre escriptors estrangers (Novalis, p.e.) em semblarien coixos si no s'indiquessin quines són les traduccions catalanes de les seves obres. Jordi Roqué 16:58, 6 març 2007 (CET)[respon]
Estic en contra de les traduccions automàtiques, em posen frenètic. I és cert que els articles s'han d'adaptar a el cas català i que el millor seria traduir de diverses Viquis agafant informació crucial de cadascuna d'elles i afegir fonts externes. Tot això és evident. Ara bé, en general, per la qualitat que hi ha generalment a la Viqui anglesa, saltaria i ballaria amb un peu si la Viquipèdia en català tingués tots els articles de la Viqui anglesa ben traduïts. No crec que sigui menystenir el lector assumir que la majoria de la població no sap anglès.--Xtv (que dius que què?) 05:48, 7 març 2007 (CET)[respon]
Estic d'acord amb Xtv. Jo estic en contra de les traduccions automàtiques, però no tinc res en contra de les traduccions ben fetes d'altres viquis. Jo mateix faig articles primerament en anglès que després tradueixo al català. I com diu en Xtv, jo també ballaria amb un peu si la Viquipèdia en català tingués tots els articles de la viqui anglesa ben traduïts, a més dels que creem els usuaris de la nostra comunitat. --Dúnadan 18:10, 24 març 2007 (CET)[respon]

Sensacionalisme a e-notícies

M'encanta aquest diari: http://www.e-noticies.com/actualitat/la-wikipedia-eleva-huguet-a-la-categoria-de-manres%e0-il%b7lustre-18059.html

La Wikipedia eleva Huguet a la categoria de "manresà il·lustre"

Sense comentaris.

Pau Cabot · Discussió 18:21, 5 febr 2007 (CET)

¬_¬ —Albertsab (Queixes - Queixa't) 18:59, 5 febr 2007 (CET)
Què flipats que estan aquestos de e-notícies? Em sume a la plataforma "Cara en posició NS/NC" ¬_¬ --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:04, 5 febr 2007 (CET)
He estat llegint els comentaris de la gent sobre la notícia, i no sé si riure o plorar... —Albertsab (Queixes - Queixa't) 22:31, 5 febr 2007 (CET)
Aquest n'és el millor: «Habría que investigar qué subvención ha hecho la Generalitat a la Wikipedia en catalán». hahaha Suposo que no deu entendre que qualsevol pot modificar-la sense haver de pagar!--SMP​·d​·+ 15:07, 7 febr 2007 (CET)

Aturar autopropaganda

Penso que molta gent ha vist la força que comença a tenir la viquipèdia i l'està convertint en un aparador fantàstic per publicar el seu curriculum o donar a conèixer la seva feina de moment poc rellevant. Hem d'aturar amb normes més precises i ràpides aquest fenomen.

La gran avantatge d'aquesta enciclopèdia és que qualsevol notícia publicada pot sortir immediatament reflectida aquí, això la converteix en una eina impressionant. La gran desavantatge, almenys amb les normes actuals, és que es pot acabar convertint en un munt d'autopropaganda i petites anècdotes que no haurien d'aparèixer en una enciclopèdia de qualitat, fent-la una enciclopèdia de fireta que s'anirà desprestigiant.

Crec que hauríem de discutir aquest tema i consensuar una solució que servís per aplicar el més urgent possible un remei al que estic constatant cada vegada més: un pintor d'un quadre, un director d'una pel·lícula en pre-producció, un escriptor d'un assaig als 18 anys, un dibuixant que està intentant donar a conèixer la seva darrera i única creació, un grup de música que s'acaba de crear, un llicenciat que busca feina, un regidor d'ajuntament espavilat, etc, etc.

El mètode actual per esborrar pàgines és insuficient. Sempre surt algú que pensa que pobre, se l'hi ha de donar una possibilitat i de perquè aquest no i l'altra si. Les normes haurien de ser més clares, si voleu més matemàtiques, irrefutables, de l'estil un escriptor amb tants llibres publicats o un grup de música amb una trajectòria de tants anys, o amb tants discs editats, etc. La viquipèdia no hauria de ser un lloc per donar a conèixer nous talents sinó reflectir el fet d'haver conquerit una certa rellevància.--Lohen11 22:18, 6 febr 2007 (CET)

Home, no ens en surtim pas tan malament, n'hem esborrat un bon pilo ;-) Estic d'acord en que hem de mirar d'anar precisant les normes i d'establir un consens clar sobre aixo; potser fins i tot endurir una mica els criteris. El que tinc clar es que no arribarem mai a fer uns criteris "matematics" i irrefutables. Sempre hi haura casos limit. Un exemple: veig que algu ha creat l'article Alfons Navarret. Aquest senyor s'havia fet ell mateix l'article fa un parell d'anys i se li va esborrar (Discussió:Alfons Navarret i Xapa). Ara l'ha creat algu altre, i la questio es de si seria rellevant o no. Te uns quants llibres publicats, pero valen els publicats per l'Ajuntament del poble o una Caixa d'Estalvis ? El premi de poesia d'una petita vila, es important, o no ? La veritat es que jo no ho se, per molts barems que tinguem. L'unica solucio es fer una mica de recerca, o trobar algu que hi entengui i pugui donar-ne una opinio. Com aquest cas, em penso que n'hi haura molts. Xevi 22:58, 6 febr 2007 (CET)
Jo crec que sí, que se'ns colen massa articles que no haurien de ser-hi. Jo tinc la meva proposta de política de notabilitat adormida esperant que algú la desperti. Tampoc em sembla bé aprovar-la jo sol perquè no hi ha hagut oposició. Perquè sé que hi ha gent que pensa el contrari i ningú n'ha dit res. És possible que hi hagi punts que no siguin gaire adequats a la nostra Viqui (tal com diguí, només és una traducció de l'anglesa) i per això esperava una mica de debat per adaptar-la abans d'aprovar-la. O propostes alternatives, és igual, però un lloc on poder-nos basar per dir, en termes genrals, això sí i això no. No cal que sigui fins i tot política. Pot ser recomanació. Que hi hagi casos no contemplats que avaluem a part. Però una mica de base. Jo què sé, els premis amb dotació superior als tants €, els llibres amb una tirada superior als tants exemplars, els discs amb vendes superiors a tant...--Xtv (que dius que què?) 01:15, 7 febr 2007 (CET)
La proposta de notabilitat d'en Xtv és aquesta Usuari:Xtv/Proposta notabilitat. Jo hi dóno suport, i n'hi donaria encara que estés en desacord amb punts concrets, que podriem anar millorant, però crec que el que no es pot fer és no tenir cap barem i discutir les mateixes coses a cada article. Cal fer una votació o plantejar una presa de decisió per aprovar-la?--Pere prlpz 17:38, 7 febr 2007 (CET)
Recordau que també hi ha això: Usuari:Vriullop/Rellevància. Estic molt d'acord amb el company Lohen11 i crec que hauríem de mirar de desencallar el tema aquest amb una proposta de consens que inclogui el màxim de coses i que es pugui dur a votació. Per començar, propòs que es mirin de fusionar les dues propostes. Pau Cabot · Discussió 19:28, 7 febr 2007 (CET)
D'acord en continuar en la proposta de Xtv. A veure si ho consensuem entre tots.--Lohen11 21:55, 7 febr 2007 (CET)
La proposta d'en Vriullop, que suposo que és una traducció de la viqui francesa, té algunes coses que estan molt bé. S'hauria de fusionar amb la d'en Xtv (que sembla més inspirada en la viqui anglesa).--Pere prlpz 22:03, 7 febr 2007 (CET)
Totalment d'acord: si cal fusionem les propostes i fem una votacio pq tinguin caracter "oficial". M'agrada la proposta de Vriullop pq insisteix que es una guia, i que al final el que compta es el criteri dels viquipedistes. Caldria deixar clar a la votacio que la llista es podria anar ampliant a mesura que vagin sortint casos no previstos inicialment. Xevi 22:09, 7 febr 2007 (CET)
Ja he manifestat que a mi m'agradaria més que fos una política que una guia, però si per trobar consens només esdevé guia, ja hi signo ara. També em sembla molt bé la possibilitat de deixar la porta oberta a anar incloent més casos a mida que vagin apareixent. I si fusionem la proposta que vaig traduir de la anglesa amb la d'en Vriullop de la francesa, hi sortirem guanyant. Tot això però, no fóra millor de discutir-ho aquí?--Xtv (que dius que què?) 00:47, 8 febr 2007 (CET)

Fibra de carboni

M'agradaria que algú m'ajudés per a aprendre sobre la fibra de carboni i de com treballar amb ella. Moltes gràcies per la seva atenció.

La Viquipèdia no és una font vàlida

En una universitat nord-americana et poden suspendre si utilitzes la Viquipèdia com a referència. Segons diuen, pot tenir valor per les fonts citades, no pel contingut. Recordau Viquipèdia:Citau les fonts, per cert, pàgina manifestament millorable. Notícia a http://es.theinquirer.net/2007/01/28/la_wikipedia_no_es_una_fuente.html --VRiullop (parlem-ne) 18:01, 13 febr 2007 (CET)

Més notícies d'aquest curiós noticiari: La Viquipèdia pot tancar-se dintre de quatre mesos per falta de fons: http://es.theinquirer.net/2007/02/12/la_wikipedia_sin_fondos.html --VRiullop (parlem-ne) 18:04, 13 febr 2007 (CET)

A la viquipèdia seguim el mateix criteri que a aquesta universitat americana: les altres viquipèdies no les citem mai com a font, en tot cas, citem les fonts que citen les altres viquipèdies. Ja ho diu en Jimbo Wales que nosaltres no tenim un comitè editorial que verifiqui el que publiquem (per això no podem fer treballs inèdits) i per tant ens basem en les fonts que sí que en tenen.--Pere prlpz 18:41, 13 febr 2007 (CET)

Doncs haurien de suspendre el tribunal suprem d'Anglaterra i Gal·les per haver-la citat (i també tots aquests tribunals). Sobre això de l'estat financer la resposta és a [1].--SMP​·d​·+ 19:05, 13 febr 2007 (CET)
A mi m'haguessin suspés un munt de vegades heheheAlbertsab (Queixes - Queixa't) 18:28, 14 febr 2007 (CET)

Com es creen categories?

Ho he estat buscant i no ho trobo enlloc. M'agradaria poder crear categories i subcategories relacionades amb la història d'Anglaterra com per exemple "Arquebisbes de Canterbury", "Comtats d'Anglaterra", "Reis dinastia Tudor", "Reis dinastia Plantagenet"... per anar classificant els artícles de la història d'aquest país. Gràcies!--Guerau 01:19, 16 febr 2007 (CET)

Primer de tot recorda que per tal de crear una categoria, primer t'has d'assegurar que hi puguis encabir 5 articles com a mínim. Si és així, per crear la categirua, tansols has d'afegir la categoria que creguis corresponent a l'article en qüestió amb la línia [[Categoria:NOM DE LA CATEGORIA]] i veuràs que a sota apareix la categoria de color vermell. La edites (clicant-la) i crees la categoria: has de posar a dintre de quina categoria pertany (per exemple: la categoria:Alemanya l'has de posar dintre d'Estats d'Europa i dins de Estats membres de la Unió Europea) i has de buscar a les wikis en altres idiomes si existeix la mateixa categoria en els altres idiomes i si existeix un article principal sobre aquesta categoria. En tot cas, et recomano que et llegeixis els criteris de categorització i la Ajuda:Categoria--Xtv (que dius que què?) 12:43, 16 febr 2007 (CET)

Com es fan (o modifican) les plantilles de municipis?

Editant l'article Ricote, que utilitza la plantilla de municipis del País Valencià, sempre apareix Partits judicials del País Valencià i no pas Partits judicials de Múrcia, que sería el més desitjable. Així doncs, cladría fer una petita modificació d'aquesta plantilla. --Assarbe 21:36, 17 febr 2007 (CET)

Pots fer-ho creant una plantilla anàloga a {{Partit judicial del municipi}} però per Múrcia, i usar-la aleshores als pobles de Múrica. Ara no tinc temps de fer-ho, o sigui que espero que te'n surtis. I si no, quan torni si ningú ho ha fet ja li donaré un cop d'ull.--Xtv (que dius que què?) 21:37, 17 febr 2007 (CET)

Ja ho he fet. Mira't l'article de Ricote per veure com ha quedat. He creat la plantilla {{Partit judicial del municipi Múrcia}} i l'únic que has de fer és usar aquesta enlloc de l'altra quan estiguis fent els pobles de Múrcia.--Xtv (que dius que què?) 01:13, 18 febr 2007 (CET)


Moltes gràcies company! Faré servir aquesta plantilla. Respecte al de les imatges, tinc que anar uns 2 o 3 dies fora, pèro després tornaré a fer la carrega a Commons, ja que la majoria son imatges fetes per mi mateix. Gràcies per la aclaració. Salutacions des de terres murcianes. --Assarbe 13:29, 18 febr 2007 (CET)

GRÀCIES

Gracies Pere Prlpz per l'ajuda que m'has donat........ GRÀCIES

no en poso!!

Voldria demanar que algú m'expliques com es col·loquen les imatges a una pàgina sense mitjançar un enllaç com vaig fer jo a la pàgina de la cassiterita. Ara Pere, m'a fet un favor i n'ha ficat una i m'ha corregit una falta. També m'ha fet modificacions per millorar GRÀCIES PERE!! Sóc nou, i encara no se com funcionen la meitat de coses! També podeu dir-me o escriure'm coses a la meua adreça de correu electrònica rossella94@hotmail.com GRÀCIES DE NOU

--Niñerola 18:48, 20 febr 2007 (CET)

No se si el que vols és enllaçar una imatge sense que es mostri, cosa que es faria amb el codi [[:Imatge:Wikipedia-logo-ca.png]] (obtenint Imatge:Wikipedia-logo-ca.png) afegint dos punts (:) al davant de l'enllaç o si et referixes a enllaçar la imatge al costat com ha fet en Pere prlpz, que es faria afegint thumb a l'enllaç de la imatge ([[Image:CassiteriteUSGOV.jpg|thumb]]).
Si ets nou, potser a VP:A trobaràs informació útil que t'ajudarà a editar, de fet això que preguntaves ja estava explicat a Ajuda:Ús d'imatges. Sort!--Iradigalesc (discussions · +) 19:34, 20 febr 2007 (CET)
No fa falta que escriguis la teva adreça de correu electròdic, ja que tots els usuaris tenim una pàgina de discussió (en el teu cas és Usuari Discussió:Niñerola) i és allà on ens dirigirem si volem contactar amb tu ja que aleshores et sortirà un missatge en taronja informant-te dels nous missatges. --SMP​·d​·+ 20:27, 20 febr 2007 (CET)

Traslladat de Viquipèdia:La taverna/Arxius/Novetats/2006/04 --SMP​·d​·+ 12:30, 21 febr 2007 (CET)

.. ara ja es pot entrar a www.viquipedia.cat.. els de CAT1.NET ens hem gratat la butxaca per prevenir que ningú agafir el domini per fer els que fan per exemple a wikipedia.es  :) el comentari anterior sense signar és fet per Wekecillo (disc.contr.)

Osti, moltes gràcies! Nota: em sembla que sense haver de pagar res extra, es pot aconseguir www.viquipèdia.cat (amb accent) de tal manera que www.viquipedia.cat vagi a parar al mateix lloc que www.viquipèdia.cat.--Xtv (que dius que què?) 13:05, 21 febr 2007 (CET)
De conya! A més, crec que també es podria aconseguir creant el fitxer .htaccess a l'arrel del domini que les pàgines, per exemple, www.viquipedia.cat/Portada o www.viquipedia.cat/wiki/Portada es dirigissin al lloc web corresponent. Això s'explica a [1] o a [2], tot i que si voleu us puc ajudar. A més, amb viquipedia.org passa el matex.--Iradigalesc (discussions · +) 23:30, 28 febr 2007 (CET)

Sí, s'hauria de crear un fitxer anomenat .htaccess al directori públic principal (allí on actualment hi ha un index.html amb aquest contingut:

RewriteEngine On
RewriteRule ^/*$ http://ca.wikipedia.org/ [L,QSA]
RewriteRule ^(.+)$ http://ca.wikipedia.org/$1 [L,QSA]

Un cop fet això, el fitxer index.html ja es podrà esborrar perquè ja no s'utilitzarà.--Iradigalesc (discussions · +) 19:39, 1 març 2007 (CET)[respon]

Portal a la Wiki anglesa

Hi ha un Viquiprojecte a la Viquipèdia en anglès sobre els territoris de parla catalana: en:Wikipedia:WikiProject Catalan-speaking Countries. Una de les tasques, és crear un portal sobre aquests territoris: en:Portal:Catalan-speaking Countries. Qualsevol ajuda serà benvinguda!--Xtv (que dius que què?) 15:45, 22 febr 2007 (CET)

Pàgines sense categoria

Solia encarregar-me de categoritzar les pàgines sense categoria cada dia, però, des de fa unes setmanes, aquesta llista no s'actualitza diàriament (la darrera actualització és de fa sis dies). Això és un problema ja que l'actualització diària anava molt bé per no fer créixer excessivament aquesta llista. Algú sap a què és degut? Es podria demanar si això serà així a partir d'ara? Si no es pot augmentar la freqüència, almenys estaria bé saber cada quant està previst que s'actualitzi ... Pau Cabot · Discussió 18:59, 22 febr 2007 (CET)

A dia d'avui, encara no s'ha actualitzat. Pau Cabot · Discussió 12:31, 24 febr 2007 (CET)
Vaig a preguntar-ho a bugzilla, aveure si saben que passa. —Albertsab (Queixes - Queixa't) 13:16, 24 febr 2007 (CET)
Ho he preguntat al bugzilla, i m'han dit que es un error temporal. La pàgina es bugzilla:9082. —Albertsab (Queixes - Queixa't) 16:55, 24 febr 2007 (CET)

Jo diria que es cosa de la cua de treballs (vegeu Especial:Statistics). --SMP​·d​·+ 13:25, 25 febr 2007 (CET)

Wikitravel

Hola! Estem preparant la wikitravel en català, si us interessa col·laborar visiteu:

http://wikitravel.org/ca/

Pàgines de desambi pseudo-orfes

Creieu que val la pena iniciar un Viquiprojecte per revisar que les 1627 pàgines de desambiguació que tenim no rebin enllaços innecessaris? és a dir, orfanar-les el màxim possible (llevat d'enllaços de polisèmia i similars...). És una feinada que no sé si val la pena: si es fa ben feta, es necessita una bona estona per cada article [3], [4], [5], [6], [7], [8], però clar, aquests petits canvis laboriosos, milloren la qualitat dels enllaços interns i externs... Algú s'apuntaria? (potser quan acabem amb les imatges i no miro a ningú... fa l'ullet)--Xtv (que dius que què?) 04:00, 23 febr 2007 (CET)

Ja aniré fent alguna cosa. El que no veig és la diferència entre tenir un viquiprojecte i no tenir-lo, perquè mantenir una llista deu portar més feina que la que estalvia.
Aprofito per mirar d'unificar criteris: Crec que quan no estan fets els articles de totes les acepcions d'una paraula, no està malament que els links que haurien d'anar a un article inexistent vagin a la pàgina de desambiguació, on, com a mínim, es pot trobar una definició del concepte. He desambiguat els links que anaven a ròtula excepte un que es referia a la ròtula d'un pont, que m'ha semblat millor deixar-lo així que vermell. Què us sembla?--Pere prlpz 14:07, 23 febr 2007 (CET)
Pels casos especialment greus, com oliva, on enllacen 69 pàgines, no es podria fer alguna cosa amb AWB o algun automatisme semblant?--Pere prlpz 15:24, 23 febr 2007 (CET)
Hi ha uns altres casos, com palmera amb dues característiques especials:
  • Un significat (l'arbre, en aquest cas) és molt més corrent que l'altre (el poble de la Safor).
  • Podem esperar que gairebé tots els usuaris que que posen enllaços al signicat menys corrent (el poble) coneguin l'altre i se'ls ocorri comprovar si hi ha un problema d'ambigüitat, però no a l'inrevés.
Situacions així es donen sovint quan un nom comú és també un topònim o es fa servir com a nom propi. En aquest cas crec que s'hauria de reanomenar la pàgina de desambiguació com a tal (Palmera (desambiguació)) i traslladar o redirigir el significat més comú al nom de l'article (Palmera). Es pot fer sense preguntar? Va en contra d'alguna política sobre les pàgines de desambiguació?
Per cert, això que he proposat, crec que no s'hauria d'aplicar quan la desambiguació sigui només entre topònims dels Països Catalans del mateix nivell (entre municipis o entre entitats de població), encara que un sigui més important que els altres.--Pere prlpz 16:02, 23 febr 2007 (CET)
  • A veure, això del projecte era per tal que ens separéssim la llista per lletres i que un faci la A, l'altre la C etc i coordinar perquè no tots fem les mateixes. Més que res això.
  • Jo (em sembla que ja en vam parlar una vegada d'això) no estic d'acord en que si no existeix l'article s'envii a una pàgina de desambiguació: això crea la falsa il·lusió que l'article està creat. Si algú veu un article en vermell pot pensar: COM? això no està creat??? i contribuir-hi. Si està blau, potser molta gent ja no hi entri. I per la poca informació que dóna la pàgina de desambiguació, crec que no val la pena... En tot cas s'hauria de prendre un consens clar.
  • Pels casos greus sí, es pot usar l'AWB. En tot cas, com sempre, s'ha de repassar abans d'acceptar els canvis.
  • Pels casos on un dels enllaços clarament s'usa més que l'altre, em sembla que no hi ha cap problema, ans al contrari, a que l'article principal sigui aquest (amb una nota que digui: per altres significats... usant la plantilla {{polisèmia}} o una de les anàlogues que tenim) i el de desambi sigui Palmera (desambi). Diria que es pot fer sense preguntar. Però veus, això serien coses que a un viquiprojecte es podrien discutir hehehe--Xtv (que dius que què?) 17:25, 23 febr 2007 (CET)
Sempre hi pot haver discusions i casos més o menys complicats, però els criteris generals sobre com resoldre una desambiguació i quin és el títol a adoptar estan explicats a Ajuda:Pàgina de desambiguació. Si és evident segons el que es diu allà no hi ha problema en canviar-ho. --VRiullop (parlem-ne) 17:54, 23 febr 2007 (CET)
Responc unes quantes coses:
  • Això que amb un viquiprojecte es pot discutir millor, no sé fins a quin punt es compleix. Per exemple, la discussió en curs sobre la classificació dels rèptils, que a la taverna ha estat molt profitosa, vaig intentar engegar-la fa temps al viquiprojecte l'arbre de la vida, sense cap resposta. Jo crec que la proliferació de projectes els treu visibilitat (hi ha manera de saber quanta gent té cada viquiprojecte a la llista de seguiment? i quanta gent hi té la taverna?). En tot cas, no m'oposo pas a que es crei el projecte, si bé jo, personalment, prefereixo seguir desambiguant links (i corregint faltes, formats, explicacions poc clares, manca d'ilustracions i tot això) de manera quasi-aleatòria i erràtica tot tafanejant, que no sé si és menys productiu, però és més divertit (fer-ho sistemàticament pot ser molt útil per no deixar-se'n cap quan quedin pocs links per desambiguar, però ara n'estem molt lluny).
  • D'això de desambiguar els links que no tenen article és veritat que en vam parlar (Usuari_Discussió:Pere_prlpz#col.C3.B2nia_.28biologia.29), però la veritat és que no veig clar quin sistema és més útil, si tenim en compte els usuaris lectors i no només els usuaris editors. A més, hi ha el problema que si l'article no existeix es corre el risc que tots els enllaços vermells apuntin a noms diferents.
  • Pel que he estat veïent aquesta tarda, cal arreglar els links que enllacen les pàgines de desambiguació però també els que enllacen l'article amb el nom no desambiguat quan hi ha una pàgina de desambiguació (per exemple, m'ho he trobat amb raspall). Si es fa una llista, s'hauria de tenir en compte.
  • Em tornaré a mirar oliva i palmera i, si compleixen les normes, ho reanomenaré per posaré el fruit i l'arbre com a significat sense desambiguar.
--Pere prlpz 18:38, 23 febr 2007 (CET)
Segons la pàgina que diu en VRiullop em sembla que śi que entren. --SMP​·d​·+ 19:30, 23 febr 2007 (CET)
Home, el que ja seria la pera seria que, tal com vaig ja vaig fer amb colònia, per evitar el tema dels enllaços vermells sobre les pàgines de desambi, es creessin els articles, encara que fos amb quatre línies (el que hi ha a la pàgina de desambi i poca cosa més, la categorització, els iw, ...), però bé, això ja seria mitja hora per cada pàgina de desambi...--Xtv (que dius que què?) 19:50, 23 febr 2007 (CET)
Sí que seria fantàstic. L'únic avantatge que té sobre aquesta opció la de posar la definició a la pàgina de desambiguació és que porta menys feina.--Pere prlpz 19:55, 23 febr 2007 (CET)
Pa per avui, gana per demà. Quan es crei l'article, s'hauran de retocar tots els enllaços, i la majoria de gent no ho fa (si no, ara no tindríem aquesta discussió XD).--Xtv (que dius que què?) 20:13, 23 febr 2007 (CET)

Una mostra de la magnitud de la feinada que ens espera: els enllaços als diferents significats d'oliva es distribuien fa unes hores de la següent manera:

  • Significat oliva (fruit): 7 enllaços correctes + 44 enllaços incorrectes
  • Significat Oliva (Safor): 2 enllaços correctes + 29 enllaços incorrectes
  • Significat imprecís (noms de carrers) i d'altres enllaços que no cal arreglar: 5 enllaços

Ara ja estan arreglats, però com entre les 1627 pàgines de desambiguació n'hi hagi gaires d'aquest estil (que és probable) començo a dubtar que arreglar-los tots a mà sigui possible. A més, potser els que van posar els 44 enllaços incorrectes pel fruit no sabien que hi ha una població que es diu Oliva, però segur que els 29 que van posar els enllaços incorrectes pel poble saben que existeix una cosa que es diu oliva i es menja, i no van parar-se a comprovar on anava el link quan el van fer, de manera que el que ens fa falta és explicar en algun lloc que s'han de comprovar els links quan es posen, i mirar que tothom se n'assabenti.--Pere prlpz 21:26, 23 febr 2007 (CET)

Crec que no cal crear un viquiprojecte perquè després caldrà mantenir la llista etc i com s'ha dit és una feinada. Es pot proposar com a contribució de la quinzena perquè s'apunti més gent (sembla que la idea torna a arrencar) i també anar fent de mica en mica. Si es vol repartir les lletres, podem començar, el que calen són voluntaris--barcelona 18:50, 25 febr 2007 (CET)

Hi ha la dicussió dicussió que us pot interesar participari. Jordi Coll Costa 22:04, 11 març 2007 (CET)[respon]

Sagrada Família a en:

He proposat canviar en:Sagrada Familia per Sagrada Família (bé, ja vaig fer el canvi però em van dir que s'havia de votar, i ara està aquí pendent de votació. I de moment l'única opinió és la de mantenir el nom castellà. Si no us interessen aquests comentaris, perdoneu-me i feu-m'ho saber, així deixaré de donar-vos la llanta.--Xtv (que dius que què?) 15:02, 25 febr 2007 (CET)

a mi m¡interessen moltíssim, però jo no extic registrada en altres projectes viquipèdics--barcelona 23:48, 27 febr 2007 (CET)
Jo ja m'he afegit a la batalla. A la viqui anglesa vaig perdre la contrassenya d'en:User:Leptictidium fa molt de temps, així que allà em veuràs com a Danilot... -- Leptictidium - Carta a l'Eocè 00:02, 28 febr 2007 (CET)
Gràcies pel suport. Per tal de no perdre la contrasenya et recomano que activis la possibilitat de rebre emails Així, si la perds, ho dius i t'envien un missatge amb un password nou. En tot cas, la bona notícia és que em sembla que a d'aquí a (no sé com de) poc, unificaran tots els comptes amb el mateix nom a tots els projectes, i en cas d'incompatibilitat d'usuaris (dos usuaris a dues viquipèdies diferents amb el mateix nom), es quedarà amb el nom aquell qui hagi fet més edicions (em sembla). Així, és possible que d'aquí a poc recuperis el compte anglès :-)
Barcelona, tu va ser la que em vas convidar a registrar-me a la Viqui catalana. Avui et convido jo a que ho facis a l'anglesa ;-) --Xtv (que dius que què?) 00:59, 28 febr 2007 (CET)

Viquiprojecte de ciclisme

Últimament els articles sobre ciclisme (curses, equips, corredors, etc.) estan molt abandonats. Estic posant els equips i les curses del ProTour a dia però sol no ho puc fer, hi ha algú interessat en fer un viquiprojecte de ciclisme? -- Leptictidium - Carta a l'Eocè 15:32, 27 febr 2007 (CET)

Tertúlia de febrer

A la secció de les polítiques de la Taverna hi tenen lloc converses sobre polítiques de la Viquipèdia, normes que ja existeixen, o d'aplicació de llurs criteris. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de les polítiques per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Lletres de cançons i copyright

Voldria saber quina és la política de la Viquipèdia quant a les lletres de cançons i el copyright (no n'he trobat res a l'apartat de copyright), ja que m'agradaria fer algun article sobre cançons "de tota la vida", sobretot en anglès, i m'agradaria posar-n'hi la lletra, però no sé si això seria violar algun copyright. Si no és possible la lletra original, és possible incloure-hi la traducció lliure al català o almenys fragments i/o la tornada? Gràcies avançades. --Quico 21:18, 6 febr 2007 (CET)

Diria que es deu aplicar el mateix que per textos en general: no podem publicar el text d'una canso, o traduir-lo, a no ser que sigui de domini public, o de distribucio lliure compatible amb la GFDL. I fins i tot per les que siguin legals, cal considerar si cal publicar-la a la viquipedia: els textos originals segurament son mes adients a wikisource.
El Wikisource en català és el Viquitexts. La plana s:Viquitexts:Drets d'autor podria donar-te algunes respostes, o potser confondre't més. Col·laboreu-hi!. Aleator 23:16, 7 febr 2007 (CET)

Pel que fa a fragments, suposo que deu entrar a l'apartat de fair use. No crec que sigui problema citar un vers d'una canso si es necessari per explicar alguna cosa en un article, pero no crec que sigui bo fer-ho sistematicament o sense necessitat clara.

Jo crec que el millor seria fer l'article si de cas, i ficar la lletra original a Viquitexts.--PauB 20:30, 8 febr 2007 (CET)

Enllaços interns

Hola. Estic fent un article i voldria fer una pregunta: ¿els enllaços interns s'han de posar cada vegada que apareix la paraula en qüestió o només la primera vegada? ¿Hi ha alguna política o costum establert sobre això? Gràcies--Comandant Rampas 08:41, 7 febr 2007 (CET)

Hola. No he trobat política sobre això, però és costum (crec) posar-ne l'enllaç el primer cop que apareix la paraula, o potser més vegades si hi ha moltíssim text i es fa difícil de localitzar. Salut! Aleator 23:16, 7 febr 2007 (CET)
Està al llibre d'estil. Només es posa cada la primera vegada que apareix la paraula, excepte dates.--PauB 20:34, 8 febr 2007 (CET)

Moltes gràcies per la vostra ajuda. Salutacions!--Comandant Rampas 09:24, 9 febr 2007 (CET)

Jo faig com diu l'Aleator, i crec que s'hauria de modificar el llibre d'estil en aquest punt.--Pere prlpz 21:19, 13 febr 2007 (CET)

Indexació de mots alemanys amb umlaut

Perquè la Viquipèdia ordeni correctament un nom accentuat quan indexi la categoria, cal fer un petit canvi en l'article (Francesc-Marc Álvaro i Vidal perd l'accent Categoria:Escriptors catalans/Alvaro perquè indexi correctament Álvaro entre Alfons el Cast i Joan Amades i Gelat). No sé si s'ha parlat anteriorment quin criteri cal tenir amb els mots alemanys amb umlaut: Georg Böhm es podria indexar com a Categoria:Escriptors alemanys/Bohm (com fa la de.wikipedia) o com a Categoria:Escriptors alemanys/Boehm. Hi ha algun criteri establert per a la Viquipèdia? Gràcies per l'ajuda! Jordi Roqué 18:30, 13 febr 2007 (CET)

Jo ho faria amb l'escriptura directa sense diacrítics de la mateixa manera que ho faríem amb "pingüí", és a dir "Bohm".--SMP​·d​·+ 20:03, 13 febr 2007 (CET)
Jo també ho faria així. A més, així seguim el mateix criteri que en la viquipèdia alemanya.--Pere prlpz 21:15, 13 febr 2007 (CET)

Càrrega d'imatges

Com a aplicació de la Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Política d'imatges on es va decidir no acceptar més imatges lliures, penjar-les a commons i informar als usuaris com fer-ho, proposo adoptar la solució francesa:

  1. Redireccionar l'enllaç "Carrega" de la caixa d'eines a la pàgina Ajuda:Carregar un arxiu. Aixó és fa amb una funció al Monobook.js
  2. Afegir a Viquipèdia:Trucs la funció que poden afegir al seu monobook els usuaris habituals que desitgin mantenir l'enllaç directe. Es pot veure en francès a fr:Wikipédia:Le Bistro/31 octobre 2006#Import des fichiers.
  3. Obrir un nou apartat a la taverna, "la taverna multimèdia", per recollir les consultes sobre imatges.
  4. Per últim, amb això es podrà refer el formulari de càrrega explicant millor els requisits de les imatges acceptades a la Viqiuipèdia. En SMP ja hi està treballant.

--VRiullop (parlem-ne) 22:37, 13 febr 2007 (CET)

Em sembla perfecte.--Xtv (que dius que què?) 09:20, 14 febr 2007 (CET)
A mi també!--Iradigalesc (discussions · +) 17:02, 14 febr 2007 (CET)
D'acord, però l'enllaç directe a càrrega a la Viquipèdia hauria d'estar també a l'encapçalament d'Ajuda:Carregar un arxiu, com ho està l'enllaç directe a càrrega a commons, si convé amb la nota dient que és per excepcions. És per no complicar massa la vida als usuaris que de tant en tant carreguen una imatge d'ús legítim.--Pere prlpz 19:15, 14 febr 2007 (CET)

Redireccions amb noms incorrectes dels articles

Si us plau, recordeu-me si la política és, en general, no fer redireccions amb noms incorrectes dels articles (com ara Bereber) o és fer-les amb els noms incorrectes per tal que ningú dupliqui l'article. Gràcies.--Pere prlpz 20:08, 14 febr 2007 (CET)

La política de redireccions en noms incorrectes està per decidir (Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Sobre la política de redireccions).--Iradigalesc (discussions · +) 20:17, 14 febr 2007 (CET)

Sobre carrers

Crec que la normativa diu que quan es parla d'un carrer s'ha de dir Carrer de X, contràriament del que es diu en castellà Calle X —amb l'excepció dels adjacents adjectius. Moltes vegades he vist coses com Carrer Aragó en comptes de Carrer d'Aragó. Si aquesta norma és així, no se n'hauria de fer res al respecte?

Gràcies de bestreta. --Josep_Arias_i_López (parlam?) 00:18, 22 febr 2007 (CET)

Avís a la comunitat viquipedista activa

Actualment ens trobem en un període en el que s'estan proposant noves polítiques i el canvi d'algunes d'elles. Recentment s'ha aprovat VP:RUL. Actualment tenim en procés de votació VP:SIG, s'acaben de proposar uns nous requisits d'usuaris amb dret a vot i tenim també els criteris de notabilitat que encara no estan del tot clars i la política de redireccions que arrosseguem des de fa tan de temps. A més a més, des del Viquiprojecte de revisió d'imatges s'ha demanat que es canviïn els terminis de la política d'imatges (jo estic treballant en aquest tema i d'aquí ben poc ho proposaré); ja portem força rodat el sistema de VP:EP i potser caldria fer-li alguns retocs i s'han sentit veus d'algun altre canvi. És per això que animo a la comunitat a que participi d'aquests processos. Si voleu estar al dia de les últimes propostes consulteu periòdicament Viquipèdia:Presa de decisions, o bé aneu-vos fixant en el quadret corresponent del portal o en la última "línia sobre blau" dels canvis recents (controlada per la plantilla {{LlistaCurtaPresaDecisions}}) que estan sempre actualitzades. --SMP​·d​·+ 15:25, 22 febr 2007 (CET)

Fixeu-vos, ara en Joanjoc ha obert també Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Requisits dels bots. --SMP​·d​·+ 11:46, 25 febr 2007 (CET)
Recordo que demà s'acaben les votacions per modificar els requisits d'usuaris amb dret a vot. La participació és molt baixa i alguns usuaris es poden veure afectats per la decisió.--VRiullop (parlem-ne) 20:26, 10 març 2007 (CET)[respon]

Pàgines orfes

Aquests dies s'han posat enllaços que han fet que moltes pàgines orfes deixessin de ser-ho, cosa positiva per la qual cal felicitar els usuaris (o l'usuari) que s'hi està dedicant, perquè molts dels enllaços que s'estan posant són útils. Ara bé, crec que no s'han de posar enllaços a qualsevol preu: per exemple, si l'article sobre un fill d'una població no està enllaçat enlloc, això no és motiu per destacar-lo posant-li un enllaç a l'article de la població amb una secció vegeu també per ell solet, quan molts d'altres fills de la mateixa població més rellevants no estan enllaçats des de l'article de la població ni es posen a la secció vegeu també. En general, crec que només s'ha de posar un enllaç en un article si això beneficia l'article on es posa, i no em sabria greu que alguns articles es quedessin orfes per un temps si encara no hi ha cap article on convingui un enllaç cap a l'article orfe.--Pere prlpz 17:51, 27 febr 2007 (CET)

Jo n'he estat posant uns quants d'enllaços orfes, però a part del de diputat, on vaig enllaçar una diputada (que ja tenia com a enllaços externs el seu bloc i ja comento a l'edició que si fos per mi els trauria tots) no recordo haver fet això que dius, perquè penso exactament el mateix. Ara, si en algun cas potser vaig considerar suficientment interessant per posar-ho a enllaços externs i creus que no és així, ho comentem. I si no anava per mi, doncs val :P--Xtv (que dius que què?) 18:23, 27 febr 2007 (CET)
La veritat és que no recordo exactament en quins articles vaig veure això, i la intenció no és criticar ningú sinó consensuar un criteri. Diria que no eren edicions teves i que en un dels casos un altre usuari va esborrar el link al cap de poc que el posessin.--Pere prlpz 22:02, 27 febr 2007 (CET)
Us deveu referir a la feina que he fet els últims dies, si algun enllaç s'ha de desfer per a mi cap problema, He mirat de no enllaçar a qualsevol preu. A partir d'ara miraré de ser més rigorós, però no entenc que un personatge amb article a la viquipèdia no pot estar enllaçat amb l'esborrany del seu poble, simplement perquè no hi figuren altres de més rellevants. Jordi Coll Costa 14:20, 28 febr 2007 (CET)


Hi ha la dicussió Pàgines orfes que us pot interesar participari. Jordi Coll Costa 22:05, 11 març 2007 (CET)[respon]

Cas Dyvid6

L'usuari Dyvid6 ha estat blocat pel període de dues setmanes. Es tracta d'un usuari blocat indefinidament en la Viquipèdia en castellà i amb un bon historial perillós allà. Vegeu [1], [2] i [3] per a les seves accions allí. Els administradors de la viquipèdia en català que n'estàvem al corrent vàrem considerar que l'havíem de deixar actuar aquí mentre no actués de manera vandàlica. La cosa anava acceptablement bé fins que ahir un vàndal anònim amb una curiosa ortografia va aparèixer. A meta els checkusers ens han confirmat ([4], quan s'arxivi suposo que serà a [5]) que l'autor d'aquestes contribucions va ser en Dyvid6 i que a més ha creat un compte anomenat Taichi6. Aquest últim compte, a més, suposa un intent d'usurpació de la identitat de l'usuari Taichi i per això ha estat blocat a perpetuïtat. Avui també de manera anònima ha creat un post en la taverna recordant-nos la FCAB que va ser la organització que va crear per a vandalitzar a wp:es (Frente Cibernético Anti-Bibliotecarios). Estem segurs que aquesta IP és seva ja que aquesta IP ha entrat a l'IRC com a usuari anomenat Dyvid6 i que ens ha assegurat que l'era. Donats els vandalismes greus que va cometre amb la IP confirmada per meta i la resta d'agreujants l'he blocat (comentant-ho a l'IRC) per a dues setmanes amb avís de fer-lo permanent si torna a vandalitzar. --SMP​·d​·+ 20:55, 27 febr 2007 (CET)

Bueno,em sembla que us dec unes quantes explicacions,abans que res demano perdo pels vandalismes,resulta que quan la meva situació a la wp:es es va fer imposible de sostenir vaig abandonar-la indefinidament però aleshores com que estic enganxat a la Wikipedia em vaig registrar aquesta en un intent de fer-me oblidar tant a mi mateix com als altres el meu passat vandàlic i encara que semblava que ho havia aconseguit vaig tindre una petita recaiguda encara que estava confiat que al no haver-hi checkusers no em descobrien,ara que ya se que sou conscients del meu passat vandàlic m’esforçaré per no tindre mes recaigudes,i respecte el FCAB(Frente Cibernetico Anti-Bibliotecarios)es veritat que va ser la organització que vaig crear amb l’objectiu de intentar que se m’unissin a mi en la meva lluita però que finalment va caure en una inactivitat absoluta vaig però insisteixo que a partir d’ara intentaré canviar.Dyvid6.--83.53.244.87 21:23, 27 febr 2007 (CET)
Recolzo la resolució. Junt amb la petició d'excuses hi ha un reconeixement implícit d'actuació amb mala fe. No podem valorar l'actuació de l'usuari en altres viquis, però la col·laboració a la viquipèdia en català es pot considerar com una segona oportunitat desaprofitada. Després d'aquest bloqueig serà la tercera i última.--VRiullop (parlem-ne) 16:31, 28 febr 2007 (CET)

És clar que tindràs dret a una segona oportunitat (o tercera com diu en Vriullop). D'aquí dues setmanes podràs recuperar el compte actiu, ja que la teva actuació vandàlica no va ser prou com per a comportar un bloqueig indefinit. Tot i això i veient que en el poc temps que t'has passat aquí i quan anava bé la cosa no te'n vas poder estar de fer vandalisme jo de tu em plantejaria si realment estàs enganxat a la Viquipèdia com dius o si el que estàs és enganxat a vandalitzar-la. --SMP​·d​·+ 16:58, 28 febr 2007 (CET)

Grups humans

A Categoria Discussió:Grups humans de Mèxic hi ha una animada discussió (aquesta vegada constructiva) sobre com s'han de categoritzar els pobles, ètnies, minories, races i similars, altrament anomenats per alguns usuaris grups humans. Donat que és un tema que afecta centenars d'articles, suggereixo als interessats en el tema que hi facin un cop d'ull.--Pere prlpz 21:48, 27 febr 2007 (CET)

Cafetera de febrer

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Canviar el nom dels enllaços del costat

No sé si aquest és el millor lloc per preguntar això però m'he creat una pàgina web a www.IvanRadigales.net utilitzant MediaWiki i m'agradaria canviar el nom i la destinació d'algun dels enllaços de la part esquerra (on hi posa Pàgina principal, Portal comunitari, Actualitat...) per algunes de les seccions de la web. He mirat a l'ajuda del MediaWiki (meta:Help:Contents) però no he sabut veure com es feia.

A més, em sembla que la Viquipèdia no disposa de l'última versió del programa, ja que jo, des del meu lloc web, puc fer coses com ara restaurar TOTS els canvis d'un usuari o IP anònima amb un sol clic, cosa que m'ha semblat molt útil.

Gràcies per endavant!--Iradigalesc (discussions · +) 03:12, 4 febr 2007 (CET)

És a MediaWiki:Sidebar. Les funcions de reversió ràpida que dius són disponibles per a administradors.--VRiullop (parlem-ne) 11:31, 4 febr 2007 (CET)
Gràcies, ja ho he solucionat!--Iradigalesc (discussions · +) 20:13, 4 febr 2007 (CET)

Un altre, com és fa per assignar un codi a un projecte wiki diferent; p. ex. fer que en escriure [[n:Portada]] (n:Portada) s'accedeixi a les Viquinotícies i no calgui escriure <span class=plainlinks>[http://ca.wikinews.org/wiki/Portada n:Portada]</span> (n:Portada) per obtenir el mateix resultat.

Gràcies de nou!--Iradigalesc (discussions · +) 20:12, 5 febr 2007 (CET)

No en tinc ni idea d'això, ho hauries de mirar a mw:. Em sembla, però, que en tots els mediawiki es pot accedir a la Viquipèdia mitjançant wikipedia:ca:Portada i a Viquinotícies amb wikinews:ca:Portada.--SMP​·d​·+ 20:29, 5 febr 2007 (CET)
Ja ho vaig trobar, cal editar la base de dades tal com explica aquí. La comanda wikipedia:ca:Portada no estava definida per defecte. Curiosament wikinews:ca:Portada sí; pensava que la Viquipèdia era més popular! Ho poso per si més endavant algú es troba igual que jo.--Iradigalesc (discussions · +) 18:58, 6 febr 2007 (CET)

Petit canvi a la taverna

Hola :-) he afegit a les capçaleres de la taverna un enllaç que porta a la taula de continguts de la taverna, per a millorar la navegació per aquesta. Sinó us agrada ho dieu i ho trec. --Joanjoc (discussió) 22:55, 5 febr 2007 (CET)

Dades a altres Viquipèdies

Es poden usar plantilles tipus {{NUMBEROFARTICLES}} a altres Viquipèdies? em refereixo, que a l'article per exemple de la Viquipèdia en català a la versió anglesa, estaria bé tenir, com nosaltres, el nombre d'articles de la Viqui catalana. Però clar, si escric això del numberofarticles, am sortiran el milió i mig de les angleses. Es pot usar alguna cosa de l'estil {{:ca:NUMBEROFARTICLES}} o similars? Gràcies!--Xtv (que dius que què?) 02:20, 6 febr 2007 (CET)

No, no es pot, tot i que en algunes viquipèdies tenen un sistema de bots que actualitza constantment una certa plantilla on s'hi van desant totes aquestes dades. Només hauries de buscar si aquesta plantilla existeix a en:. Això ho pots veure a #Articles sobre altres Viquipèdies.--SMP​·d​·+ 13:56, 6 febr 2007 (CET)

Pàgines esborrades protegides

Hola! Gràcies a l'adopció de la protecció en cascada ja no fa falta la plantilla {{pàgina esborrada}} per a protegir pàgines esborrades. Si voleu saber com funciona llegiu Viquipèdia:Títols protegits. En teoria {{pàgina esborrada}} no s'ha de tornar a fer servir però no la he esborrada per a algun cas especial. --SMP​·d​·+ 12:03, 12 febr 2007 (CET)

Femení en etiquetes

Hola gent!! Tinc un dubte, i es que ahir vaig fer una nova etiqueta i m'agradaria que pogués ser utilitzada per als dos generes (per a nois i noies), i encara no sé com fer-ho. Algú que hagi fet més etiquetes, em pot dir que cal fer? (I si voleu, podeu fer-ho vosaltres mateixos, així em dieu que us sembla l'etiqueta que he fet).

L'etiqueta és la de "En Pràctiques", a "Viquipèdia:Etiquetes d'usuari/Relació amb la Viquipèdia"... Merci.maqroll 12:54, 12 febr 2007 (CET)

En general totes les etiquetes comencen amb «Aquest viquipedista ...» El que cal és escriure el codi Aquest{{{1|}}} viquipedista o Aquest{{{1|}}} [[viquipedista]] si voleu que estigui enllaçat.--SMP​·d​·+ 14:28, 12 febr 2007 (CET)

Editar els sabieu què

He intentat editar el sabieu què d'avui i només he aconseguit anar a parar aquí [9], que sembla una pàgina en blanc. Com es fa per editar els sabieu què?--Pere prlpz 10:29, 14 febr 2007 (CET)

Aquí mateix, si cliques l'edita de sobre (i no el de la dreta, que no sé per què edita només una secció, no sé quina) edites l'anècdota.--Xtv (que dius que què?) 10:53, 14 febr 2007 (CET)
Ja he pogut. Suposo que es deu haver d'arreglar l'edita de la dreta o bé treure'l (és el que jo clicava i per això em sortia la pàgina en blanc).--Pere prlpz 15:42, 14 febr 2007 (CET)
Fet Fet! He tret l'enllaç confús de la dreta.--Iradigalesc (discussions · +) 16:58, 14 febr 2007 (CET)

Pàgines orfes

Seria possible (suposo que s'hauria de demanar a meta, però primer sondejo per aquí) que les pàgines de desambiguació no comptin com a pàgines orfes? justament interessa que aquestes pàgines siguin orfes! És més, estaria bé també tenir una pàgina especial per les pàgines de desambiguació no orfes per tal de poder-les orfanar...--Xtv (que dius que què?) 12:23, 18 febr 2007 (CET)

em sembla bona idea, cal una categoria apart com tu dius --barcelona 16:20, 19 febr 2007 (CET)
Aquí en Vriullop ja ha donat una possible solució al problema. Però clar, hi ha alguns milers de pàgines de desambi, i no em veig amb cor d'afegir-les totes manualment a la llista. Em sembla que usaré un programa (SQL) per generar una pàgina automàticament amb totes les pàgines de desambi (i així no seran orfes) i crearé un Viquiprojecte que consisteixi a revisar que no vinguin enllaçades de cap article (és a dir, que totes les desambi siguin semi-orfes (i dic semi perquè la meva pàgina les apuntarà)). Però bé, de moment he d'aprendre a fer anar l'SQL... hehehe.--Xtv (que dius que què?) 16:41, 19 febr 2007 (CET)

Hi ha la dicussió dicussió que us pot interesar participari. Jordi Coll Costa 22:06, 11 març 2007 (CET)[respon]

Informació del MediaWiki

Hi ha algú disposat a ajudar-me en la realització de

  • un apartat d'ajuda del MediaWiki ¿Què és? ¿Com és?
  • un espai d'informació del procés de traducció al català del MediaWiki

Són assumptes que m'interessen encara que desconec força--Allman 13:03, 19 febr 2007 (CET)

El primer punt no l'acabo d'entendre. Sobre el segon punt es porta a terme a través de bugzilla: i sobretot des d'una wiki especial del MediaWiki. Si vols col·laborar-hi parla amb en Toniher o envia'm un email a Special:Emailuser/SMP. --SMP​·d​·+ 17:42, 20 febr 2007 (CET)

Bots per a Commons?

Sabeu si hi ha bots que enllacen els articles de la Wikipedia amb els de Wikimedia? O els enllaços s'han de fer manualment? Gràcies, --Casaforra (parlem-ne) 20:22, 21 febr 2007 (CET)

M'apunto a preguntar el mateix, i de pas, pregunto també si hi ha manera que els bots posin interwikis a les pàgines d'usuari.--Pere prlpz 20:31, 21 febr 2007 (CET)
Els enllaços es fan amb les plantilles de Categoria:Plantilles de projectes germans. No estan sistematitzats i no he vist cap bot que ho faci. Normalment els bots interwiki es dediquen als articles i deixen de banda els altres espais de noms.--VRiullop (parlem-ne) 20:37, 21 febr 2007 (CET)
Sembla que s'està decidint a Mediawiki sobre la possibilitat que tots els usuaris puguen tenir el mateix malnom en tots els projectes, és el que ha dut a Alonso a canviar-se el nom pel de Dúnadan, però un bot per a relacionar comptes d'usuaris en diferents projectes sembla molt complicat poder comprovar que siga el mateix. Molts usuari no completen els seus comptes amb suficient informació per poder comprovar-ho i el que ho fan, normalment ja afegixen els interwikis. –Pasqual · bústia 23:57, 21 febr 2007 (CET)

Home, a mi em sembla que quan et crees la pàgina d'usuari tu mateix has de preocupar-te de posar-hi els interwiki que t'interessen... --SMP​·d​·+ 15:06, 22 febr 2007 (CET)

Sí, com a qualsevol article, però estaria bé que a mida que un vagi creant pàgines d'usuari en diferents viquipèdies, els bots s'encarreguessin d'anar afegint els interviquis que falten.--Pere prlpz 16:59, 22 febr 2007 (CET)

Dénia a Commons

Hola,

m'he posat a enllaçar els articles de pobles valencians a la wp:ca amb els corresponents articles o categories de Commons.

Però m'he trobat amb el de Dénia:

Què fer? --Casaforra (parlem-ne) 16:23, 22 febr 2007 (CET)

El millor seria ordenar-ho a commons (assegurar-se que tots els arxius estessin a la categoria o bé a l'article) i ellaçar al més complet dels dos. A més, es pot mirar els fitxers que surten cercant Dénia (http://commons.wikimedia.org/wiki/Special:Search?search=Denia&fulltext=Cerca), que són més que els que hi ha a l'article i la categoria, i categoritzar-los si s'escau. Si després d'això encara queden ganes de col·laborar a commons i es coneix mínimament Dénia, es pot arreglar l'article posant una descripció a sota de cada foto.
Ara bé, si no tens ganes de fer res de tot això, jo enllaçaria a la categoria, ja que a l'article hi ha menys imatges i tampoc hi ha cap explicació que aporti res.--Pere prlpz 16:58, 22 febr 2007 (CET)
Al contrari, jo enllaçaria a la pàgina perquè total, aquesta és dins de la categoria i perquè normalment s'enllacen pàgines amb pàgines i categories amb categories.--SMP​·d​·+ 17:11, 22 febr 2007 (CET)

Plantilles

Com es fa una plantilla? jo voldría fer una plantilla nova amb 4 imatges... 2 de localització y 2 per als simbols dels municipis de la Regió de Múrcia.

N'hi ha algun manual? Gràcies --Assarbe 11:36, 23 febr 2007 (CET)

El que hi ha ara per ara és Viquipèdia:Viquiprojecte Municipis d'Espanya, però aixó està en revisió a Viquiprojecte:Unificació de plantilles.--VRiullop (parlem-ne) 16:30, 23 febr 2007 (CET)

Pluja d'idees de febrer

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Seccions independents de la taverna

En veure una secció de la taverna independent (p. ex. Viquipèdia:La_taverna/Arxius/Propostes/Recent) apareix a la capçalera l'opció de "Mostra només aquesta secció" en negreta perquè el destí de l'enllaç és la pàgina actual. Es podria fer mitjançant la clàusula {{#ifexpr:{{CURRENTPAGE}}="la taverna"||}} o similar que si s'està visualitzant la pàgina independent es mostri "Mostra la taverna sensera" i que si s'està veient la taverna sensera aparegui, com ho fa ara, "Mostra només aquesta secció". És una idea que estaria bé però jo no se com fer-ho.--Iradigalesc (discussions · +) 00:15, 7 febr 2007 (CET)

És una bona idea. Potser em fico a fer-ho. En qualsevol cas per si algú s'hi anima abans, el codi no és aquest sinó {{#ifeq:{{FULLPAGENAME}}|Viquipèdia:La taverna||}}.--SMP​·d​·+ 14:57, 7 febr 2007 (CET)
Fet Fet!--Iradigalesc (discussions · +) 22:30, 7 febr 2007 (CET)

Canvis recents

Es podria afegir als canvis recents un enllaç per refrescar la pàgina?--Iradigalesc (discussions · +) 22:31, 7 febr 2007 (CET)

Fet Fet!

Benvinguda

Bon dia soc un usuari nou que fins ara contribuïa exclusivament en la viquipedia en espanyol,escric per plantejar-vos un tema:moltes IP's entren aquí per col•laborar com anònimes,estaria be dóna’ls-hi la benvinguda ya que per experiència pròpia ser que molts col•laboradors agraeixen molt una rebuda efusiva i ademes en la plantilla de benvinguda s’explica una mica el funcionament de la viquipedia que això també ajuda,també hi han col•laboradors que entren aquí casi per casualitat i nomes col•laboren en temes que ells coneixen en aquets casos es molt útil una plantilla com la de benvinguda ya que aleshores l’usuari es veu fàcilment animat a regristarse-,es veritat que ya hi ha una plantilla per animar-los a regristarse però la trobo massa frívola,y comentat aquet tema i Paucabot i els del IRC no han trobat ca objecció vosaltres que penseu?--Dyvid6 20:43, 19 febr 2007 (CET)

No és cert que en Paucabot no hi hagi trobat cap objecció. Vegeu Usuari Discussió:Dyvid6#Benvinguda anònims. A més, jo crec igual que en Paucabot o en Lohen11 que per als anònims s'hauria d'utilitzar la plantilla {{registre}}. Tot i així, com t'han dit ells, si vols pots proposar-ho a veure que n'opina l'altra gent.--Iradigalesc (discussions · +) 23:15, 28 febr 2007 (CET)

Posició de les coordenades

Hola tothom, he vist, que les coordenades de llocs es situan a dins de plantilles (com p.ex. als municipis [10], però tampoc a tots – vegue [11]) o a dins del text (com p.ex. aquí [12]).

A la viquipèdia alemanya, l'anglesa i d'altres les coordenades es situan sempre automàticament a dalt de tot – vegue p.ex. [13]. Això em sembla una solució molt bona i neta, que també es podria adaptar a la viquipèdia catalana. Què penseu?

Sobre les taules hi ha en marxa el Viquiprojecte:Unificació de plantilles que ja té previst incloure les coordenades a la taula. Per posar-les a dalt de tot ja existeixen les plantilles {{Coor title dm}} i {{Coor title dms}}, però jo no en faria una norma i ho deixaria a criteri de l'editor.--VRiullop (parlem-ne) 16:57, 26 febr 2007 (CET)
És possible que aquesta plantilla sigui la que fa servir el Google Earth per situar els milers d'articles que recull de la Viquipèdia sobre el mapa? Per què en aquest cas caldria establir-ne el seu ús estandarditzat. Sobretot per als topònims i monuments catalans. Nihonjin 17:08, 26 febr 2007 (CET)
A en:Google Earth#Wikipedia and Panoramio mashup diu que usen la família de plantilles en:Template:Coor dms. Suposo que aquestes dues estaran incloses a la família. Hi hi un viquiprojecte internacional en marxa de:Wikipedia:WikiProjekt Georeferenzierung/Wikipedia-World/en sobre el tema.--VRiullop (parlem-ne) 17:24, 26 febr 2007 (CET)
Acabo de posar coordenades a Aqüeducte de les Ferreres i Montjuïc (Barcelona). Si s'utiliza l'enllaç de les coordenades i després – p. ex. – l'enllaç Find this location on WikiMapia s'hi arriba a un mapa força interessant. Tret de la qüestió de Google Earth i la Georeferenzierung em semblaria prou útil trobar les coordenades de ciutats, monts, monuments etc. sempre al mateix lloc en un article (a dalt de tot). ––Cap Quadrat 17:39, 26 febr 2007 (CET)

Barra de febrer

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


WAP

Hola a tothom,

Algú té informació sobre els portals WAP dels projectes? Per exemple http://ca.wikipedia.7val.com/. No n'he trobat res a meta, ni wikimedia, ni enlloc. És part de Wikimedia? Algú té experiència o ha provat l'esmentat portal? Com podem traduir el seu link a "Avís d'exempció de responsabilitat", que està en anglès i no és el que té aquesta viquipèdia. Etc... Gràcieees. Aleator 17:06, 3 febr 2007 (CET)

No son de wikimedia. Amés el propi mediawiki, si en l' user agent (text que identifica el navegador que s'està usant) detecta que s'està entrant des d'un teléfon mobil mostra una interfície preparada per a navegadors de teléfon. —Albertsab (Queixes - Queixa't) 17:33, 3 febr 2007 (CET)

Utilització d'una imagte «public domain (EE.UU.)»

Hola tothom,

tinc una pregunta estereotípica amb l'esperança de que n'exisiteixi una resposta estereotípica: La Wikipedia anglèsa utilitza una imagte de Jacint Verdaguer [14] que és public domain als EE.UU.: «This picture is public domain in the United States. […] Other jurisdictions may have other rules, and this image might not be in the public domain outside the United States.». Algú sap, si es pot utilitzar a la nostra Viquipèdia? ––Cap Quadrat 18:50, 6 febr 2007 (CET)

Sí, carregant-la a commons: amb la mateixa plantilla que s'utilitza allà. --SMP​·d​·+ 19:07, 6 febr 2007 (CET)
Molt bé. Gràcies ––Cap Quadrat 19:16, 6 febr 2007 (CET)

Portal viquipedista/ Tasques pendents

Hola, sóc una mica insperta en la viquipèdia i volia saber si al Viquipèdia:Portal en el subapertat Tasques pendents hi ha algun encarregat de actualitzar-lo o si se actualitza sol? M'he fixat que hi ha uns apartats que es canvien cada dia de la setmana (per exemple "neutralitzar"), però per exemple el de "Categoritzar" no se actualitzava des del 30 de Novembre i ja totes aquelles pàgines estaven catagoritzades i n'he ficat 3 de noves. He fet bè? I a més no hi ha cap llista en els "articles demanats".

Es només una pregunta però si es necessita algu que ho fagi, si voleu ho farè jo.

CBOSCH7

Ho pot fer qualsevol, ja em sembla bé que t'hi dediquis. Per signar la discussió no cal que posis el nom, sinó que pitgis el botonet corresponent (el 10 de la barra d'edició)--barcelona 09:39, 9 febr 2007 (CET)

Com és que s'han tret els enllaços d'Anna d'Austria i Habsburg en altres llengües?

Com és que s'han tret els enllaços de l'article en altres llengües? Abans hi havia diferents enllaços que ara no hi són. Perquè? --Guillem d'Occam 13:54, 10 febr 2007 (CET)

Està explicat a Discussió:Anna d'Àustria i d'Habsburg. --VRiullop (parlem-ne) 14:09, 10 febr 2007 (CET)

Creació de redireccions

Cal demanar permís per crear redireccions del tipus VP:PD -> Viquipèdia:Presa de decisions?--Iradigalesc (discussions · +) 20:55, 13 febr 2007 (CET)

Simplement segueix les convencions de VP:D. --VRiullop (parlem-ne) 21:49, 13 febr 2007 (CET)

Sant Valentí

Podrieu posar la Imatge:ViquibolaSantValenti.PNG com a viquibola per avui? Gràcies —Albertsab (Queixes - Queixa't) 07:55, 14 febr 2007 (CET)

Sant Valentí és històricament el patró dels estafadors. El dia dels enamorats a Catalunya és el 23 d'abril i a València el 9 d'octubre. No crec que la VP tingui res a celebrar. Sant Valentí és el dia dels enamorats només en la tradició anglòfona, encara que les pel·lícules de Holywood ens l'estiguin introduint.--Xtv (que dius que què?) 08:07, 14 febr 2007 (CET)
Jo no diria gaire fort això que és només cosa de la tradició anglòfona (it:San Valentino). --
Espero que no, que ningú la pugui posar. I la de Haloween tampoc. Geo 09:08, 14 febr 2007 (CET)
En contraEn contra RebuigD'acord a no posar-la.--Pere prlpz 16:24, 14 febr 2007 (CET)
El que es pot fer és un article sobre aquest Sant Valentí com en la versió anglesa, francesa, ... –Pasqual · bústia 17:35, 14 febr 2007 (CET)
Perdó, com diu l'Xtv, es fruit de la manipulació de pel·lícules i del corte inglés heheheAlbertsab (Queixes - Queixa't) 13:18, 15 febr 2007 (CET)

Dubte amb traducció de "Federalist Papers"

Bon dia companys, Estic pensant en fer una traducció d'articles relatius als Federalist Papers. El que no tinc gens clar es quin títol emprar. Us sembla correcte "Escrits Federalistes"? Gràcies

No m'acaba de convèncer cap traducció. Si haguessin estat traduïts al català (que no crec que sigui el cas), es podria fer servir el títol amb que haguessin estat publicats, i si han estat traduïts a d'altres llengües romàniques, els títols ens poden servir d'inspiració. Les viquipèdies de llengües germàniques han deixat el títol original (Federalist Papers) i la francesa i la portuguesa li han posat El Federalista (en la seva llengua), que és la traducció del títol del llibre que recull els articles. Jo crec que s'hauria de deixar el títol original Federalist Papers (o The Federalist si centres l'article en el llibre i no en els articles) de la mateixa manera que s'ha fet amb Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, que no s'ha traduït.--Pere prlpz 16:22, 14 febr 2007 (CET)

Categoria redundant Autonomies d'Espanya

Un usuari està posant/ha posat la categoria Autonomies d'Espanya a tots els articles de les comunitats autònomes. És redundant perquè totes les comunitats estan a la categoria que duu el seu nom, la qual està a la categoria Comunitats autònomes d'Espanya. Hi ha alguna manera d'avisar l'usuari i revertir els canvis de manera més o menys automàtica?--Pere prlpz 18:29, 14 febr 2007 (CET)

He restaurat tots els articles, només cal que un administrador esborri la categoria.--Iradigalesc (discussions · +) 20:10, 14 febr 2007 (CET)

Com canviar el títol d'un article un cop publicat

Hola! He fet dos articles sobre V de Vendetta, un sobre el còmic, i un sobre la pel·lícula. Però m'he equivocat al posar els títols, el que es diu V de Vendetta (còmic), s'hauria de canviar per V for Vendetta, ja que és l'original i no hi ha versió en català, i el que es titula V de Vendetta, s'hauria de canviar per V for Vendetta (pel·lícula), ja que és anterior al còmic i tampoc té versió en català.

Com ho puc fer?

Gràcies--Mots 17:01, 15 febr 2007 (CET)

Quan estàs editant una pàgina, a dalt hi surt una pestanya que hi diu "reanomena". La pitjes, poses el nou títol i es reanomena automàticament. —Albertsab (Queixes - Queixa't) 17:40, 15 febr 2007 (CET)

Plantilla

Hola,hi ha alguna plantilla per donar la benvinguda als nous usuaris?--Dyvid6 15:49, 19 febr 2007 (CET)

{{benvinguda}}--Xtv (que dius que què?) 16:12, 19 febr 2007 (CET)
Moltes gracies de tota manera ya l’havia trobat a la meva pagina de discussió per cert aprofito per presentar-me que no ho he fet abans em dic David i treballo amb la Wikipedia en espanyol desde fa temps i avui i decidit col•laborar amb aquesta.--Dyvid6 16:41, 19 febr 2007 (CET)

Herero

Algú sap escriure en herero? Si en teniu ganes podeu ajudar a revifar la wiki en herero escrivint-hi algun article. S'ha proposat eliminar-la, crec que és una llàstima que es privi un idioma d'una cosa tant important pel seu desemvolupament com és la Viquipèdia. I si no en sabeu podeu ajudar a què aquesta catàstrofe no s'arribi a complir mai, voteu en contra de l'eliminació a la pàgina de votacions. Aneu a [15]

Com es vota? He mirat de votar-hi, però no sé com es fa. --Guillem d'Occam 19:34, 18 març 2007 (CET)[respon]

Preguntes

Hola com es pot crear una etiqueta d'usuari o una userbox?,a la española el sistema es creacio dins el nom d'usuari i aqui.I tambe em podeu explicar com es fica una imatge dins l'userbox?,gracies--Dyvid 20:05, 20 febr 2007 (CET)

Aquí encara no hem prohibit utilitzar l'espai de plantilles però sí que és molt recomanable que el seu nom comenci per «Usuari» o «Viquipedista». Sobre com es fan ho pots llegir a VP:EU i bàsicament és amb la plantilla {{etiqueta}}. La imatge es posa al camp id però no pot ser de fair use per VP:RUL. --SMP​·d​·+ 20:39, 20 febr 2007 (CET)
Gracies per les teves respostes,aquesta tarda les ficare en practica.--Dyvid 13:50, 21 febr 2007 (CET)

taula de continguts

Com es fa per crear una taula de continguts? A les pàgines d'ajuda no he trobat res. --Cbcbc 16:03, 21 febr 2007 (CET)

Surt sola si hi ha més de tres seccions a l'article. Si en algun cas especial interessa fer-la sortir encara que no hi hagi tres seccions (com a les pàgines de la taverna) hi ha una ordre per forçar-ho, però no crec que faci falta gairebé enlloc.--Pere prlpz 16:12, 21 febr 2007 (CET)

gràcies--Cbcbc 17:25, 21 febr 2007 (CET)

BBY

Necessitem algun entès en història, en cinema i/o en la guerra de les galàxies que ajudi a millorar i ampliar l'article BBY. Els interessats que vulguin participar en aquest projecte que facin clic a l'enllaç anterior i que s'animin a desfer la gran confusió que ha creat aquest article.

Diria que tu mateix pots convertir-te en l'expert que necessiteu només llegint-te en:BBY.--Pere prlpz 14:21, 23 febr 2007 (CET)

FCAB

Hola,hi vist certs vandalismes d'una organitzacio anomenada FCAB,hi voldria saber si algu de vosaltres la coneix--88.24.206.65 19:24, 27 febr 2007 (CET)

Ferrocarril Antofagasta-Bolívia? (http://www.fcab.cl) --SMP​·d​·+ 19:48, 27 febr 2007 (CET)

Terrassa de febrer

A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


Fusió de les amèriques

Hi ha moltes categories que estan dividides en "Amèrica del Nord" "Amèrica central", "Amèrica del Sud". Sigui del tema que sigui. Proposo deixar d'aplicar aquesta divisió i que totes les categories siguin "Amèrica" i prou. No seria una categoria amb més elements que "Àfrica", "Àsia" o "Europa". És cansat que per qualsevol cosa hagis de picar sempre "encara un altre cop" per arribar a la categoria. No crec que hi hagi necessitat d'anar-ho dividint absolutament tot en aquestes tres categories. A més ara queda menys clar quina és la categoria de geografia del continent, si es compara amb els altres continents. Geo 20:53, 3 febr 2007 (CET)

Categories com Categoria:Estats d'Amèrica del Nord em semblen més nosa que servei. Geo 20:57, 3 febr 2007 (CET)

estic d'acord, a més a més llavors Amèrica central on la posem?--barcelona 10:50, 4 febr 2007 (CET)

Gelera

Algú sap distingir a ull una glacera d'una gelera? Imatge Discussió:Gelera.jpg. Gràcies.--Xtv (que dius que què?) 03:59, 4 febr 2007 (CET)

Jo preguntaria a algun dels que habitualment editen articles de muntanyes si reconeixen quina gelera/glacera és i hi tornaria a posar la mateixa, si la trobem.--Pere prlpz 14:25, 12 febr 2007 (CET)

Ciències Ambientals

-- Hola! no sabia on adreçar-me (sóc nou a la viqui). Resulta que he començat un nou article sobre les Ciències ambientals (en sóc estudiant i trobo inadequat l'enllaç directa que hi havia fins ara a "ecologia").

Doncs bé, que no sé gaire com encabir-la al portal de ciències. Sens dubte es tracta d'una ciència natural, però no encaixa en les categories rígides de les ciències "tradicionals".

És una ciències nova, molt tranversal, i que té raó de ser per l'objectiu: el medi ambient. I no per la branca de la ""sagrada"" ciència que es profesa, ja que de fet els ambientòlegs estudiem quasi de tot..

En fi que agrairé idees i col·laboracions per l'article. De fet és el primer que faig de 0; --Planvi 16:38, 4 febr 2007 (CET)

Problemes

He escrit, no sé bé on, que un tal Tomatej m'ha assignat un IP (que no sabia ni què era fins fa 5 minuts) i m'ha bloquejat quan miro pàgines en castellà. Agraïria un ajut ja que no sé ni qui és aquest senyor/a ni el motiu pel qual en dona un IP i m'acusa de vandalisme (!). Us dono aquest IP (80.58.205.45) i a veure si em podeu ajudar, ja que no m'importaria col.laborar. Gràcies Msq--80.58.205.45 23:24, 4 febr 2007 (CET) diumenge 4 febrer 2007

Efectivament a la teva llista de contribucions de la Wiki espanyola només hi ha que vandalisme. No sé si has estat tu o no perquè les IPs poden canviar constantment, però en Tomatej tampoc ho pot saber i prefereix prevenir. Per evitar futures confusions et recomano que et registris un usuari i que contribueixis amb ell a la Viquipèdia. Si tens un usuari, la teva IP no es mostrarà i la gent et coneixerà com a l'usuari que tinguis.
Per registrar-te un usuari vés a Ajuda:Registrar-se i segueix els passos que hi ha. Si en Tomatej t'ha bloquejat la possibilitat de crear usuaris, t'hauràs d'esperar a que el període de bloqueig acabi (1 setmana), mentrestant pots contribuir en la Viquipèdia en català.
Benvingut a la Viquipèdia!--Iradigalesc (discussions · +) 23:37, 4 febr 2007 (CET)
L'usuari Tomatejc no t'ha assignat cap IP. La IP és l'adreça amb què el teu ordinador queda identificat a Internet, tots els ordinadors connectats tenen una IP, que és com el seu DNI (en alguns casos és sempre la mateixa, en altres canvia cada vegada que et connectes a Internet). Pel que he vist a la wiki en castellà, des d'aqueta mateixa IP s'hi han fet atacs vandàlics, per això està bloquejada. Això no vol dir que siguis tu el vàndal, simplement que des de l'ordinador que estàs utilitzant algú altre ho va fer fa uns dies, o bé des d'un altre ordinador que en aquells moment tenia la mateixa IP que tens tu ara. --Oersted (parlem-ne) 23:40, 4 febr 2007 (CET)
PS: veig que ja t'ha respòs n'Iradigalesc.

autopropaganda

Com que no fa molt que em moc per ací, no sé si aquest és el lloc més adient però trobe que l'article Opció Nacionalista Valenciana té tota la pinta d'una autopropaganda. No he demanat l'esborrat perquè no em volia seixar dur per l'antipatia als blaveros, però no sé jo...--Comandant Rampas 22:55, 9 febr 2007 (CET)

No em sembla propaganda. El que no sé és si és prou rellevant el partit ni si és veritat el que diu, perquè no cita fonts externes.--Pere prlpz 14:30, 12 febr 2007 (CET)

Mireu aquestes perles: [16], [17], [18], o en general [19]. Podem fer-hi alguna cosa?--Xtv (que dius que què?) 13:32, 12 febr 2007 (CET)

Crear el Wikiproject Catalonia i substituir una plantilla per l'altra. --

No sé com van aquestes coses allà, però si a en:Talk:Ceret els francesos no han tret la plantilla espanyola, suposo que es deu tractar d'afegir més plantilles, no de substituir-les. Ara, que diria que no es tracta de fer un projecte només per posar plantilles.--Pere prlpz 14:37, 12 febr 2007 (CET)
Exacte. Vegeu en:Talk:Ikurriña. --SMP​·d​·+ 15:15, 12 febr 2007 (CET)
En tot cas, a Ceret primer hi havia la francesa i fa poc han afegit l'espanyola. Però em pregunto què hi pinta l'espanyola a un poble de la Catalunya francesa. Igual que la Viquipèdia en català. Ha de formar part del projecte Espanya? me'n faig creus...--Xtv (que dius que què?) 15:28, 12 febr 2007 (CET)
És la manera d'actuar allà. També hi foten un munt de categories redundants als articles.--SMP​·d​·+ 16:00, 12 febr 2007 (CET)

Guerra d'edicions, canya i viquietiqueta

Necessitem ajut a l'article canya (planta). El problema és que un usuari anònim considera que pot fer unilateralment una modificació que suposa l'eliminació d'una secció sencera de l'article, i jo considero que això s'ha de proposar a la pàgina de discussió abans i arribar a un consens (tot i que probablement estaria d'acord amb alguns aspectes de la modificació que proposa l'anònim, si la proposés adequadament). Ara som dos revertint i tornant a revertir i així no acabarem mai.--Pere prlpz 16:05, 12 febr 2007 (CET)

Tothom canvia de tot i si algú no hi està d'acord fa una proopsta alternativa a la pàgina de discussió. Tu reverteixes canvis sense discutir a la pàgina de discussió. Crec que estàs tenint un comportament forassenyat en considerar que pots fer unilateralment una modificació que suposa l'eliminació d'una secció sencera de l'article revertint sense proposar alternatives ni explicar els motius de canvis ni què hi ha de millor ni de pitjor. Et demano que paris de tenir aquest comportament vandàlic. --
No emboliquis la troca: tu has fet un canvi que suposava eliminar sense consens una secció i jo t'he revertit dos cops aquest canvi. En tot cas, el que és útil discutir aquí (o a Discussió:Canya (planta)) no és el teu comportament passat sinó com s'ha de fer ara per decidir aplicar o no un canvi com el que proposes, i fer-ho amb respecte per la feina per als que han treballat abans que nosaltres en aques article.--Pere prlpz 16:28, 12 febr 2007 (CET)
Insisteixo: la Viquipèdia es fonamenta en què cada dia es fan mils de canvis sense haver de demanar permís. Si algú no hi està d'acord en alguns d'aquests llavors es discuteix a la pàgina de discussió. Jo he fet una proposta de nou redactat d'una secció sense eliminar-la que si llegeixes la pàgina de discussió veuràs que es era aclamada des de feia temps. Tu, en canvi, en comptes de fer apreciacions a la pàgina de discussió sobre el que no t'ha agradat del canvi per tal de millorar l'article, has eliminat la secció sencera substituint-la per un paràgraf purament acientífic i propagandístic absolutament fora de lloc sense entrar a la pàgina de discussió. Si de debó tens una millor proposta estaria bé que la posessis a la pàgina de discussió en comptes d'eliminar una secció sencera per les bones. --

A la wiki anglesa...

volen eliminar l'article en:Catalan Wikipedia i consideren que Jaume I no era català ja que va néixer a Montpeller i era rei d'Aragó.--Xtv (que dius que què?) 15:23, 18 febr 2007 (CET)

Suposo que es pot conservar copiant-hi informació de l'article Viquipèdia en català que demostri que se'n pot fer tot un article. --
Hi ha qui considera que l'article en:Japanese_Wikipedia està al límit d'esborrat (la discussió, aquí). Hauríem d'ampliar el nostre i trobar fonts externes que ens citin si el volem mantenir.--Xtv (que dius que què?) 16:36, 18 febr 2007 (CET)
Fonts externes? Els articles de Vilaweb i les notes de Softcatalà? --
He pensat que estic cometent un greu error que sempre critico a les pàgines de discussió d'esborrat. Jo formo part de la Viquiquèdia en català i estic fent per salvar l'article. Això no sé si allà es permet, però aquí no... em sembla que mal que em pesi, em mantindré al marge...--Xtv (que dius que què?) 16:58, 18 febr 2007 (CET)
Si una persona de la comunitat Viquipèdica no pot escriure sobre aquesta, no pot existir cap article sobre la Viquipèdia. Però en canvi hi ha milers de fonts que mostren la notabilitat d'aquesta. Paradoxa! Neguit--Xtv (que dius que què?) 17:28, 18 febr 2007 (CET)
I no només això, mireu-vos en:Category:WikiProject Spain. I dintre d'aquest, mireu en:Talk:.cat, en:Talk:TV3 (Catalonia), en:Talk:Catalonia, en:Talk:Barcelona i molts més... creem el wikiproject catalonia? —Albertsab (Queixes - Queixa't) 11:51, 19 febr 2007 (CET)
Ara que m'hi fixo, ja ho havíeu comentat a dalt... —Albertsab (Queixes - Queixa't) 11:52, 19 febr 2007 (CET)

IRC

Hola! També voldria anunciar que el Canal IRC de la Viquipèdia en català (és a dir irc://irc.freenode.org/wikipedia-ca) torna a tenir força activitat. Si voleu xerrar amb el usuaris més freqüents de per aquí entreu-hi. Els dimarts i els divendres per la tarda és quan és més possible que hi hagi gent. --SMP​·d​·+ 20:44, 22 febr 2007 (CET)

Denúncia de bretolada (vandalisme en dieu)

Hola, he estat mirant i em sembla que és un bon lloc per escriure-ho. He trobat un parell de bretolades del viquipedista anònim amb la ip 83.35.17.227, les he revertit i he posat un avís de vandalisme a la seva secció de discussió, però tot i així em semblava interessant que ho sabéssiu per si heu de fer alguna cosa més seriosa que només revertir... per ara les bretolades semblen proves i són un xic infantils per tant no és tant "preocupant" com el vàndal polític o troll desmanegador que n'hi ha... Així que espero que sigui aquest el lloc adequat per dir-ho i que els meus passos hagin estat correctes. Totes les seves contribucions han estat bretolades: [20]--filumestre 22:12, 23 febr 2007 (CET)en parlem?

Sembla que ja s'ha calmat, només han estat dues contribucions. Tot i així, si veus que algú n'abusa massa, et recomano que visitis VP:ADM#Administradors actuals i cliquis el botó 7 d'avisa de l'administrador que vegis com a Actiu a l'apartat estat, o de qualsevol altre. A més existeix VP:PA que permet fer peticions als administradors. Aquests mètodes són, sovint, més ràpids que la taverna si realment l'usuari mereix ser bloquejat.
Tot i així, no crec que per dues vajanades calgui bloquejar-lo (sembla que ja se n'ha cansat).--Iradigalesc (discussions · +) 22:37, 23 febr 2007 (CET)

FELICITATS

Felicitats per haver arribat als 50.000 articles el 4 de gener del 2007, la Wikipedia hongaresa us desitja que la vostra Wikipedia segueixi creixent.

MAGYAR WIKIPÉDIA - VIQUIPÉDIA HÚNGARA

La Taverna Multimèdia de febrer

A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-les a l'arxiu de la Taverna Multimèdia per a copiar-les senceres i portar-les ací, inserint-ho al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Creació de la Taverna Multimèdia

Em sembla que la Taverna Multimèdia ja pot funcionar. Què us sembla? Potser l'ordre no és el correcte (la Terrassa hauria de ser l'última) però aquests canvis menors us els deixo per vosaltres hahaha.--Iradigalesc (discussions · +) 16:00, 17 febr 2007 (CET)

una pregunta, per què no està dins la secció tècnica si també es cosa de botons, enllaços i codi?--barcelona 21:04, 17 febr 2007 (CET)
Mira't Ajuda discussió:Carregar un arxiu#La taverna multimèdia--Iradigalesc (discussions · +) 21:08, 17 febr 2007 (CET)

Jo diria que aquesta secció és més aviat un consultori legal sobre les imatges.--SMP​·d​·+ 16:54, 20 febr 2007 (CET)

Imatges de commons en pàgines d'usuari

Et poden esborrar les imatges de commons si no s'usen en cap projecte de wikimedia?

Si és així, es consideren les pàgines d'usuari (per exemple Usuari:Pasqual/viquiestris) pàgines no pertanyents al projecte? És a dir que si només s'usen allí, te les poden esborrar?

Ho dic perquè en Pasqual ha penjat imatges lliures a la Viquipèdia i m'agradaria traspassar-les a commons, si és que la pregunta anterior és afirmativa, es podria moure la pàgina dels viquiestris a dins d'una pàgina del projecte (Viquipèdia:Viquiestris) igual que amb els popups d'en SMP i així evitaríem problemes.--Iradigalesc (discussions · +) 21:39, 20 febr 2007 (CET)

A Commons, al contrari que a la Viquipèdia, no s'esborra una imatge pel fet que no s'usi. La segona pregunta ja no té sentit amb la resposta de la primera, però les pàgines d'usuari formen part del projecte Viquipèdia. --VRiullop (parlem-ne) 22:02, 20 febr 2007 (CET)
Crec que no hi ha cap problema, perquè com m'has remarcat a mi el Monobook-Suite és més bé personal, però, les seues imatges són a Commons, també tinc algun botó que no té cap vincle (com ara Support vote button.png i Image:Delete button.png), i tampoc els han eliminat. Senc haver causat tantes molèsties, de veres. Vriullop i jo hem editat al mateix temps, ell diu la raó del perquè no les esborren, la qual jo desconeixia. –Pasqual · bústia 22:12, 20 febr 2007 (CET)
Avís important: Les imatges Image:Support vote button.png i Image:Delete button.png tenen una llicència incorrecta. Com que són obres derivades de Image:Button template.png han d'anar per força amb la llicència CC-BY-SA-1.0 únicament. Em sap greu però hauràs de canviar la llicència. Com que tu ets l'autor de la obra derivada ho pots fer directament, però. --SMP
Vet aquí el meu pitjor malson! anava a canviar la llicència quan he comprovat que no existeix eixa plantilla! commons:template:CC-BY-SA-1.0 –Pasqual · bústia 23:53, 20 febr 2007 (CET)
D'acord és simplement commons:template:CC-BY-SA, espere que en modificar la llicència no vulguen buscar-me prolemes... Si no recorde mal vaig presenciar un cas en què esborraven una imatge per canviar les llicències, però ves a saber si no era per un motiu més greu... –Pasqual · bústia 00:00, 21 febr 2007 (CET)

Què cal fer en un cas com aquest: Una imatge on l'únic que es diu és que és llicència lliure i d'origen propi i que a més es troba a la Viquipèdia.

Cal advertir a l'usuari que la carregui al Commons mirant-se A:CA, cal marcar-la amb alguna etiqueta especial...? Estaria bé saber-ho per a altres possibles casos.--Iradigalesc (discussions · +) 23:31, 24 febr 2007 (CET)

Cal carregar-la a commons. De fet el mateix usuari ja ho ha fet a Image:Kit body redquarters13.png. Per tant s'hauria de marcar amb {{AraCommons|Kit body redquarters13.png}}. Si no ho hagués fet, aquí s'hauria de marcar com {{Llicència desconeguda}}. A més, com que es tracta de la col·lecció de {{Futbol kit}}, s'hauria de categoritzar a commons:Category:Football kit templates i afegir a commons:Football kit body i a Plantilla:Futbol kit/Info. --VRiullop (parlem-ne) 23:48, 24 febr 2007 (CET)
Com que no s'usa i ja és a commons, jo diria que s'ha de marcar directament com a {{destrucció}}.--Xtv (que dius que què?) 02:01, 25 febr 2007 (CET)