Viquipèdia:Petició als administradors: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 71: Línia 71:


Demano protecció d'aquest article a autoconfirmats, ateses [https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Barcelona&offset=&limit=100&curid=309&action=history les constants i múltiples edicions vandàliques que pateix]. Gràcies. --[[Usuari:Judesba|<span style="color:green;">Judesba</span>]] ''([[Usuari_Discussió:Judesba|digues...]])'' 00:39, 3 feb 2020 (CET)
Demano protecció d'aquest article a autoconfirmats, ateses [https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Barcelona&offset=&limit=100&curid=309&action=history les constants i múltiples edicions vandàliques que pateix]. Gràcies. --[[Usuari:Judesba|<span style="color:green;">Judesba</span>]] ''([[Usuari_Discussió:Judesba|digues...]])'' 00:39, 3 feb 2020 (CET)
:{{fet}} —''[[{{ns:2}}:Leptictidium|Leptictidium]]'' ([[Usuari Discussió:Leptictidium|digui]]) 15:22, 3 feb 2020 (CET)

Revisió del 16:22, 3 feb 2020

Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti el contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Set dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Vigileu la pàgina 'Regles d'esquivar vocables o mots grossers o pagesívols

No tinc suficientment coneixements per contestar-la o per rectificar-la, però la pàgina 'Regles d'esquivar vocables o mots grossers o pagesívols' caldria veure sí és una fake o diu la veritat. O és una mentida elaborada d'origen valencià 'blaver', o és una revelació de primer ordre. Jo m'incline per pensar que caldria revertir l'article abans de l'ampliació de l'article amb les tories de la falsificació del document antic de què parlem. Tenim algun professor de filologia amb contactes amb les facultats de filologia entre els administradors? És necessari poder combatre un fals article, o deixar-ho com està si són veritats les teories que es vessen a aquest article de la Viquipèdia.

En principi, la meua opinió és que és un intent de convertir en fals un document antic que no convé als secessionistes valencians blavers, però cal investigar-ho. Poseu l'entrada, si us plau, en coneixement de les facultats de filologia.el comentari anterior sense signar és fet per Joanot47 (disc.contr.)

@Joanot47: L'article existeix, com es mostra a la GEC. Si hi ha algun dubte algun apartat o afirmació pots afegir {{CN}} o {{discutit}}, entre d'altres. Salut! --Jey (disc.) 23:52, 30 gen 2020 (CET)[respon]

Bloqueig de nous usuaris

Hola. M'he topat amb aquests dos usuaris 1, que té un nom inapropiat i 2, que fa publicitat sexual. --Judesba (digues...) 21:24, 25 gen 2020 (CET)[respon]

@Judesba: Fet Fet! tots dos. Gràcies! --Townie (discussió) 21:46, 25 gen 2020 (CET)[respon]

Usuari que no vol trobar un consens

  • Si us plau, feu alguna cosa amb l'usuari @Leptictidium:. Llegiu aquí o aquí. No vol trobar un consens sobre els noms russos d'origen estranger (sobretot alemany). Jo fins i tot he formulat una proposta (aquí), però ell no vol ni parlar-ne. Només diu que cal seguir la proposta de l'IEC com si fos un llibre sagrat. A més, els criteris de l'IEC sobre els noms estrangers són molt vagues i en cap lloc es diu que tots els noms alemanys (o només els noms alemanys) s'han d'escriure en la forma "original". A més, l'usuari menteix dient que jo acceptés el consens per tots els noms alemanys quan es tractava d'Ehrenburg. Jo havia dit clarament, fins i tot amb negreta i cursiva que ho havia fet com a una excepció, per calmar els ànims: "Com a mostra de bona fe, accepto que Erenburg es reanomeni a Ehrenburg, com a una excepció, ja que tot el món ho escriu així". E(h)renburg. De fet, el que proposa ell és un compromís, no un consens: jo cedeixo aquí, i tu cedeixes allà. El problema és que no veig per què jo hauria de cedir amb 1) els noms de russos o soviètics d'origen ucraïnès o 2) els noms d'origen alemany. Tinc arguments molt forts en ambdós casos, a diferència d'ell. El seu argument principal (i gairebé l'únic) és que així ho diu l'IEC. Per cert, l'IEC no diu així. Ha de llegir bé el que diuen. A més, no som al mercat. La seva actitud em sembla estranya i poc madura.
  • Vaig donar un munt d'exemples dels cognoms d'origen alemany o jueu que estan transcrits del rus a la wiki anglesa i fins i tot a la wiki alemanya: Noms d'origen alemany. Hi ha pràctica internacional de transcriure aquests noms del rus. Una pràctica relativament recent, pel que fa a persones que viuen (o vivien) tota la vida a Rússia. Els noms de personalitats històriques que vivien fa 100 o 200 anys ja es poden deixar amb la forma acceptada (sovint alemanya). És exactament el que jo proposo. Em sembla molt raonable.
  • L'usuari Leptictidium no dóna gairebé cap argument, o bé si en dona, són al meu favor, com el de Sarkozy (això és per riure, per cert: no s'adona del que diu: llegiu aquí i aquí). Només ridiculitza i banalitza el meu punt de vista. Això no es normal. No puc continuar així. Estic disposat a escoltar tots els arguments, però han de ser forts i vàlids. Voldria que algú resolgui aquest problema. Gràcies.
  • Els criteris de l'IEC ja s'han ignorat (completament) pel que fa a la reforma dels accents. Repeteixo: les seves criteris i propostes no són un llibre sagrat. Es poden ignorar o, com en el cas de noms russos, perfeccionar una mica. Però hi ha de ser gent constructiva que vulgui fer-ho. L'usuari en qüestió no és així. A més, sap molt poc d'història i cultura russa i em sembla que ni tan sols entengui la llengua russa. Us sembla normal? A mi no. Jo no opino, per exemple, sobre el xinès o el japonès ja que no els domino. Doncs cal trobar gent qualificada que resolgui aquest problema. Buxareu (disc.) 19:00, 28 gen 2020 (CET)[respon]
TancatResolt una secció més avall. Pau Cabot · Discussió 08:14, 2 feb 2020 (CET)[respon]

Conducta hostil

Demano empara davant la conducta hostil de @Buxareu: envers mi. Encara no content d'haver-me comparat amb Adolf Hitler, d'haver insinuat que el volia gasar, d'haver-me volgut atribuir paraules que mai no he dit mitjançant l'ús tendenciós de les cometes i d'haver-me insultat, l'usuari s'ha passat els últims tres dies titllant-me d'ignorant o mentider, dient-me literalment que faig pena o denigrant de manera reiterada i infundada els meus coneixements sobre Rússia i el rus en gairebé cada resposta que m'ha escrit.

Espero que aquesta vegada no es faci servir alguna frase sarcàstica que hagi pogut escriure jo fruit de l'exasperació, com ara aquesta, per traçar una falsa equidistància, ja que l'última vegada això tan sols va servir per envalentir l'usuari hostil i animar-lo a seguir insultant o menyspreant en les seves interaccions amb un servidor.

Vull deixar clar que no demano el seu bloqueig, ja que penso que és un usuari que podria aportar molt a la Viquipèdia si es moderés en les seves interaccions amb altres usuaris, però sí que demano un avís perquè cessin els insults i els menyspreus.

Com a proposta per solucionar el fons del conflicte, suggereixo el següent procés:

  1. en Buxareu i jo mateix ens abstenim durant una temporada de participar en el debat sobre els russos amb cognoms alemanys (sia a les pàgines de discussió de la Viquipèdia o per canals alternatius com el correu electrònic) i de crear o editar articles que hi estiguin relacionats
  2. durant aquesta temporada, el debat continua amb els altres usuaris fins que arribin a un consens
  3. en Buxareu i jo ens comprometem a respectar i aplicar de manera uniforme el consens al qual arribin els altres usuaris, sigui el que sigui

Gràcies.—Leptictidium (digui) 19:55, 28 gen 2020 (CET)[respon]

  • Apa, vas ser el primer qui em va atacar dient que sóc "etnonacionalista" i comparant-me amb Albert Rivera: aquí. You reap what you sow. Sempre ridiculitzes el que dic (avui ho has fet cinc vegades o així), perquè no tens altres arguments. Sempre ataques la meva persona. Jo dono un munt de arguments i tu gairebé cada vegada em menystens i ridiculitzes. Doncs no és "fruit de l'exasperació", sinó el teu estil de discutir. Fas atac a persona i després plores i et victimitzes.
  • I sí que ets un mentider i dius mentides. Vas dir que jo vaig acceptar que tots els noms d'origen alemany s'escriguessin com en alemany. Mentida. No vaig dir això. Vas insinuar que jo digués que Ehrenburg s'escriu sense "h" a altres wikis. Una altre mentida. No ho vaig dir (vaig dir ben bé el contrari). Vas insinuar que la pràctica internacional sigui d'escriure Freindlich amb "ch". Una altra mentida. Hi ha wikis (italiana, polonesa, estoniana) que fan la transcripció del rus. Doncs no l'insulto o denigro a l'usuari. El que vaig dir és la veritat. No m'agrada quan m'atribueixen, de manera repetida, el que jo no vaig dir.
  • Jo tampoc demano el seu bloqueig. Només vull que deixi d'opinar sobre Rússia i la llengua russa. Sí que sap molt poc sobre això, ja ho he comprovat un munt de vegades en les nostres discussions. Sí que vull (o, millor dit, volia; ara ja no ho sé) aportar a la Viquipèdia i ja he aportat. He corregit MILERS de noms russos. Però no puc treballar mentre sigui gent que m'ataqui i no accepti els meus arguments pel que fa a un tema que conec molt bé.
  • 1-3. Jo he suggerit un altre procés: que n'opini tothom qui vulgui, però han de ser usuaris que coneguin bé el tema (la història i cultura de Rússia/URSS) i que parlin (o almenys entenguin) rus. Per què s'hauria de posar a mi en el mateix sac amb Leptictidium? Jo sí que sé molt sobre Rússia (a canvi de Leptictidium) i sí que en vull opinar. Можем даже на русском говорить, я не против, а даже за. К тому же мне так проще. Spassibo. Buxareu (disc.) 20:22, 28 gen 2020 (CET)[respon]
Aquest intent de decidir qui pot o no pot participar en les discussions (titllant d'ignorant gent amb bons coneixements simplement perquè li duu la contrària) és una altra manifestació del seu comportament hostil i constitueix una idea totalment inacceptable en un entorn col·laboratiu com el nostre. La meva proposta per resoldre el conflicte deixa via lliure a la comunitat viquipedista perquè assoleixi un consens i assumeix el compromís de respectar aquest consens, sigui el que sigui. La proposta de Buxareu, en canvi, consisteix simplement a vetar un usuari que li porta la contrària. Espero que els altres administradors es decantin per l'opció més constructiva. Gràcies.—Leptictidium (digui) 20:31, 28 gen 2020 (CET)[respon]
  • Sembla que siguis un fiscal espanyol. Deixa de llançar acusacions gratuïtes i deixa de distorsionar el que jo dic. No veto els usuaris "que li porten la contrària per tal de poder imposar el seu punt de vista". Què és aquesta bajanada? Només vull que a la discussió hi participin els que saben bé el tema i els que vulguin realment trobar el consens (no un compromís) i no tractin les recomanacions de l'IEC com si fossin la Biblia. I tu si que ets ignorant de la historia de Rússia, ja ho he vist. I això és normal. Jo, per exemple, sé molt poc sobre el clima de Plutó. Però la diferència és que jo no pretenc el contrari, com ho fas tu. No tens vergonya, de debò.
  • Voldria repetir el que vaig escriure avui. El gran problema amb molts d'aquests "criteris", "recomanacions", "manuals", etc. és que els escriuen els estrangers, sense consultar els parlants natius. I això a vegades porta a bajanades com aquesta [sobre els noms "d'origen estranger"]. No he vist cap nom rus en aquella proposta [de l'IEC], tots són catalans. El fet que alguns siguin professors de rus no vol dir que parlessin rus perfectament o sabessin molt bé la història de Rússia. És com si jo escrigués recomanacions sobre la llengua catalana sense consultar prèviament un catalanoparlant natiu. Els de l'IEC podien, almenys, estudiar la pràctica internacional pel que fa a aquests cognoms. Com ja ho he dit, en anglès fan servir exactament els criteris que jo proposo (m'atreveixo a dir que en altres llengües d'ús internacional, també). Així que aquests no em "surten dels nassos", benvolgut Leptictidium. Doncs si preferiu viure en una bombolla i ignorar la pràctica internacional o el que us està dient un parlant natiu de rus (és a dir, jo), endavant, feu el ridícul.
  • La prova que els de l'IEC no saben bé el rus i Rússia és aquesta: Per alguna raó estranya, en la proposta de l'IEC es parla només de les combinacions "vocal + и" i no es diu res de les combinacions "vocal + у". Però és clar que els criteris per ambdues vocals han de ser els mateixos. Hi ha un munt de paraules i noms russos on la lletra russa "у" ("u" llatina) apareix després d'una vocal. Com els de l'IEC podien fer aquest lapsus? L'única explicació raonable és la que he dit: no saben bé el rus i Rússia. Buxareu (disc.) 21:41, 28 gen 2020 (CET)[respon]
Sense entrar de moment al fons de la qüestió el meu primer comentari és demanar a @Buxareu: que moderi el llenguatge i la conducta hostil per evitar un bloqueig temporal. Les seves darreres intervencions no em semblen acceptables.--Jey (disc.) 23:04, 28 gen 2020 (CET)[respon]
@Jey: Fas pena. Tu, l'ignorant agressiu i mentider Lepti i alguns altres personatges d'aquí. Sou uns pobres provincians i viviu en una bombolla. Parleu de coses sobre les quals no sabeu res. Bloquegeu-me, si us plau. No full tenir res a veure amb vosaltres. Buxareu (disc.) 00:52, 30 gen 2020 (CET)[respon]
Fet Fet!. Bloquejat 1 mes per conducta hostil i desqualificacions. Si algun altre administrador o administradora pot intervenir, ho agrairia. --Jey (disc.) 19:16, 30 gen 2020 (CET)[respon]
D'acord amb la teva actuació, Jey. Fins i tot diria que has estat benèvol tenint en compte la conducta de l'usuari. Pau Cabot · Discussió 22:03, 30 gen 2020 (CET)[respon]

@Paucabot, Jey, Leptictidium: La conducta hostil segueix des d'una IP on havia editat l'usuari. Proposo allargar-li el bloqueig infinitament. --Townie (discussió) 17:23, 1 feb 2020 (CET)[respon]

D'acord. Pau Cabot · Discussió 17:24, 1 feb 2020 (CET)[respon]

Usuari amb abusos reincidents

Hola. Ha tornat aquest usuari bloquejat anteriorment, i ho ha fet vandalitzant. També ha passat olímpicament dels avisos a la seva pàgina d'usuari, així que no puc pressuposar bona fe; podríeu tornar-lo a bloquejar? Gràcies. --Judesba (digues...) 04:45, 30 gen 2020 (CET)[respon]

Fet Fet! Blocat per abusos reincidents.—Leptictidium (digui) 07:54, 30 gen 2020 (CET)[respon]

reanomenament

Hola. Necessitaria que algun administrador reanomenés la pàgina Equip continental professional a UCI ProTeam. Ha canviat el nom d'aquesta categoria d'equips i ja existerix la pàgina. Gràcies--Pcm (disc.) 13:34, 30 gen 2020 (CET)[respon]

Fet Fet!Leptictidium (digui) 13:44, 30 gen 2020 (CET)[respon]

Vandalisme.--General Basset (disc.) 11:08, 31 gen 2020 (CET)[respon]

Fet Fet! --Jey (disc.) 23:35, 1 feb 2020 (CET)[respon]

Protecció de Barcelona

Demano protecció d'aquest article a autoconfirmats, ateses les constants i múltiples edicions vandàliques que pateix. Gràcies. --Judesba (digues...) 00:39, 3 feb 2020 (CET)[respon]

Fet Fet!Leptictidium (digui) 15:22, 3 feb 2020 (CET)[respon]